Alle innlegg Sukkerforum

Om du hadde truffet gutte-kjæresten din her...

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Akershus) ma. 3 okt. 2011 22:41 Privat melding

Ok, jeg ble litt inspirert av tråden om silikon-pupper, så jeg spør jentene hva de synes...

Hvis han dere ble forelsket i hadde brukt små doser anabole steroider for å holde seg pen for seg selv og dere, hadde dere likt det?

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:11 Privat melding

Hadde ikke satt spesielt pris på det..nå er det jo en god del forskjell på ulovlige anabole steorider som er skadelig enn silikonen i brystene mine som er lovlige og ikke vært til noe skade så langt ivertfall.. hadde jo også gjerne blitt litt redd for helsen til kjæresten om jeg hadde blitt glad i han.. hmm tricky ..

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 3 okt. 2011 23:12 Privat melding

Silikon er lovlig ;)

Anabole steroider hadde jeg aldri godtatt.

(kvinne 34 år fra Rogaland) ma. 3 okt. 2011 23:15 Privat melding

@Minney

Helt enig med deg :)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:16

Tja...nå er jo ikke anabole steroider ulovlige, da. Og flere og flere leger (androloger) anbefaler anabole steroider (strengt tatt anabole androgene steroider) til menn over 40 på samme vis som damer får østrogen når de når overgangsalderen ;)

Grunnen til at jeg spurte er at begge deler er litt utenom det vanlige, og begge deler er jo for å pynte seg. Det gjelder jo selvsagt ikke sånne doser som gjør at man ser ut som en klovn, akkurat som med silikon ;)

(kvinne 32 år fra Oslo) ma. 3 okt. 2011 23:17 Privat melding

Det var lite olika saker da @ts :/

(kvinne 39 år fra Oslo) ma. 3 okt. 2011 23:17 Privat melding

Det hadde jeg ikke godtatt!

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) ma. 3 okt. 2011 23:17 Privat melding

@noldus1: hehe - "silikonen i brystene mine som er lovlige og ikke vært til noe skade så langt ivertfall.. "
Herlig bra!! - ikke vært til skade.. hehe - *ler så tårene renner*

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:18 Privat melding

Hehehe :)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 3 okt. 2011 23:20 Privat melding

Såååå...dere som ikke godtar det hadde fått fnatt om dere fikk vite at noen fikk det av legen sin også? ;)

(kvinne 38 år fra Buskerud) ma. 3 okt. 2011 23:22 Privat melding

Det er jo helt utrolig at det fortsatt er lovlig å bruke AS, med tanke på alle de jævlige bivirkningene stoffene har! (De er forøvrig forbudt å importere og selge.... Forstå det den som kan)!

I min verden er det på lik linje med nark og jeg mener en mann som driver med så farlige stoffer for å "se bra ut" må mangle noe vesentlig mellom øra.

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ma. 3 okt. 2011 23:23

bruk av anabole steroider over tid gjør noe med personligheten din.
risikoen ved bruk av steroider og risikoen ved bruk av silikoninnlegg kan overhodet ikke sammenlignes.

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:24

@Melanklia: Tja...med tanke på alle de med HIV eller muskelatrofi som faktisk trenger det hadde vært ganske synd om det ble ulovlig. Og som jeg skrev over, så snakket jeg ikke om de som brukte store doser ;)

Med tanke på at de har vært i bruk i legemiddelindustrien i over 60 år, så er det litt morsomt at folk klikker i vinkel når det er snakk om dem, for nesten alle guttene og mennene på f.eks. undertøysreklamer bruker det aktivt :)

(mann 49 år fra Østfold) ma. 3 okt. 2011 23:24 Privat melding

Ingen leke-påhengsmotorlyd-ulykke mellom dem foreløbig, Noldus1? hehe

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:26 Privat melding

Hvorfor får man det hos legen? er det for å holde seg pen/muskuløs da ? ..ingen skader jeg vet om ivertfall..men eg går jo bare forbi i min egen boble haha

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:29

@Noldus: Jeg skrev om grunner til at man kan få det over. Er uansett morsommere å stille spørsmål som det blir litt blest om. Det folk ikke tenker på er at AAS faktisk er hormonene som er i kroppen vår fra før, og jeg vet om mange som har brukt det i moderate doser i årevis. Om en mann har naturlig høyt testosteron eller hjelper til med en sprøyte er akkurat det samme hva kroppen bryr seg. Selvsagt endrer man (på kort sikt) personlighet om man misbruker det i store doser, men det var ikke det spørsmålet gikk på :)

Det som er litt morsomt er at de fleste menn faktisk blir *roligere* med høyt testosteron (innenfor normalen) enn menn med lavt nivå :)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:30

Som et lite tillegg, så kan jeg si at moderate doser med anabole steroider for en mann er nøyaktig det samme som p-piller/østrogen for damer :)

(mann 49 år fra Østfold) ma. 3 okt. 2011 23:33 Privat melding

En kompis av meg kjørte inn i en annen bil bakfra på grunn av noen sånne han fikk øye på. Så det er en viss risiko ute og går. Bokstavelig talt. Ta ansvar, jenter!

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:35 Privat melding

hehe fikk spm om jeg var sikker på at noen ikke hadde fått whiplash pgr av dem ..haha.. Ts: du skriver at du er inspirert av silikon tråden og : (kopiert)" Hvis han dere ble forelsket i hadde brukt små doser anabole steroider for å holde seg pen for seg selv og dere, hadde dere likt det?"
Dette vi snakker om nå er noe helt annet!

(kvinne 38 år fra Buskerud) ma. 3 okt. 2011 23:36 Privat melding

@Tiwas:

Jeg er ikke kjent med om AS brukes ift enkelte sykdommer, om det gjøres går jeg ut fra at det er en grundig vurdering som ligger bak den bruken. Finnes jo nok av tilfeller der nark brukes som del av behandling, og slik sett kan det være lovlig/ulovlig ut fra hensikten med bruken.

Utover det vil jeg gjerne få påpeke at selvom noe har vært i bruk i legemiddelindustrien i 60 år, er da ikke det noen garanti for at det er riktig medisin eller behandling. Finnes nok eksempler på ting man har gått fullstendig vekk ifra nå, som man før mente var forsvarlig!

Holdt på å si at dersom dette er gjengs blant mannlige modeller er det kanskje derfor flesteparten av dem virker så jævlig tjukke i hue? Små eller store doser, spiller ingen rolle, stoffene er farlige og de forandrer personligheten og lynnet på folk. Bruken blant ungdommen er utbredt nå (jeg jobber på videregående skole og vi ser dette hele tiden). Hvorfor skal ungdom få idèer om at utseendet på kroppen sin er det viktigste i livet, og at en lur vei dit er å putte i seg livsfarlige stoffer? Jeg blir så utrolig forbanna over at samfunnet er sånn her!!! (Og enda mer forbanna over at voksne folk går i bresjen og gir barna sine sånne holdninger)!

(mann 44 år fra Akershus) ma. 3 okt. 2011 23:36 Privat melding

@noldus: Nei, det er egentlig ikke det. For det dere antar er at man snakker om store doser med anabole steroider, mens doser for å holde seg ung, pen og viril er samme type dose som dere ville fått av østrogen fra p-piller. Det er ikke snakk om doser som gjør at man kunne stilt opp som proff bodybuilder, for det er jo misbruk :)

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:38 Privat melding

Da vil jeg påstå at 100% ville missforstått dette pgr av formulering (eller manglende sådan) jeg er uansett ikke imot noe man får av legen så lenge det ikke missbrukes.. om det er Boler eller valium..det handler om å bruke,ikke missbruke.

Skjult ID med pseudonym CCC ma. 3 okt. 2011 23:39

Det kommer frem noen missforståelser her. Det er faktisk lov å ha og bruke anabole steroider, men salg er forbudt.

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:39 Privat melding

Og ja det er absolutt en "spennende" tråd...

(mann 49 år fra Østfold) ma. 3 okt. 2011 23:41 Privat melding

Må bare henvise til BJ-tråden nå egentlig.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 3 okt. 2011 23:44 Privat melding

Det som er litt misforstått med AAS (spesielt androgener) er at dette er hormoner som finnes naturlig, og for mange menn er det interesant å optimalisere disse. På grunn av en liten subkultur som misbruker disse stoffene har de fått et veldig frynsete rykte, hvilket gjør det morsomt å stille spørsmålet.

På andre siden har vi damer der det er helt normalt og relativt stuerent å tilføre både silikon og gift i sprøyter for å hemme muskler i ansiktet og andre steder *ler*

Når jeg passerer 45 kommer jeg til å få lagt inn testosteron-implantater som gjør at jeg holder nivåene til en mellom 25 og 35 et sted. Da vil den jeg er sammen med merke at jeg er mer viril, leken og holder meg generelt bedre enn alle de andre mennene som ikke har fulgt med på den revolusjonen som foregår blant annet i USA. For damer er det jo helt stuerent å få p-piller selv om det bare er for å stabilisere nivåene sine eller holde dem "optimale". For menn er det veldig stigmatisk å få testosteron for å gjøre det samme - selv om det er akkurat samme greia :)

Skjult ID med pseudonym jente, 30 ma. 3 okt. 2011 23:47

Jeg må innrømme at jeg ble veldig skeptisk da jeg fikk vite at daten min hadde impotert og brukt anabole steroider (fikk inntrykk av dette var "texas"-bruk). Men jeg er ikke i mot bruk av dem i medisinsk øyemed; har menn nivået under normalen oppfordrer jeg dem sterkt til å ta dem - ETTER KONTROLL FRA LEGEN. Eksen min fikk sprøyte en gang i blant pga lavt nivå. Nivå innenfor normalen øker velværet, potensen og muskelmassen, og jeg er også positiv til bruk litt eldre menn - kluet er at han må være fornuftig og ikke være fristet til å overdrive. Da har de jo masse bivirkinger. Dessuten ser jeg det ofte på menn som har brukt dem tidligere, de blir etterpå gjerne litt pløsete og ser ikke sunne ut.

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 3 okt. 2011 23:47 Privat melding

Silikonen min er ikke giftig,tungen min derimot kan være .. hehe ,jeg ser hva du mener og er enig i siste inlegg men som sagt, bruk..ikke missbruk .

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:51

@noldus: Ja, det var jo det som var poenget med tråden. Er dere mot menn som bruker det MED FORNUFT for å se yngre og bedre ut?

@jente, 30: Nettopp. Og det er veldig synd at det er så mange stigma rundt det med anabole steroider, for de har mange veldig gode bruksområder. Det er først nylig, men ikke i Norge enda, at leger har innsett at menn også har en overgangsalder. Da bør de også få hormoner for å kunne fortsette å ha et rikt liv. Det med at de ser pløsete ut etterpå er som regel fordi de ikke har sunne spisevaner, eller er vant til å spise for mye ;) De har ingen negative bivirkninger så lenge det er syntetiserte varianter av kroppens egne hormoner og man holder seg innen grenseverdiene.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) ma. 3 okt. 2011 23:52 Privat melding

@TS NEI!

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 3 okt. 2011 23:52

@Tiwas
Ikke glem at anabole steroider også brukes for å få barn/ungdom til å slutte å vokse, sånn at de ikke blir to meter og tyve.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 okt. 2011 23:52

N.I.X.

(kvinne 38 år fra Buskerud) ma. 3 okt. 2011 23:54 Privat melding

En vesentlig forskjell er vel at kvinner faktisk mister såpass mye østrogen ifbm overgangsalderen at noen kan ha stort behov for ekstra tilførsel for å kunne fungere. Det handler ikke om å holde seg fin eller ung! Dessuten er det en viss helsemessig risiko ved bruk av østrogen så det er ikke bare å putte innpå. AS har langt mer risiko enn helsemessige ulemper, all den tid det påvirker hjerne og personlighet.

Og hvem har sagt at silikon og botox er "stuerent" for alle? Jeg skal ikke uttale meg om skadevirkningene av disse, for det aner jeg ikke noe om, men fokuset det genererer er jeg veldig imot.

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:54

@neptun: Det er stort sett hGH (veksthormon som brukes til det. Både for å få dem høyere (jeg fikk tilbud om det når jeg var mindre (både i år og høyde :p )), men testosteron kan også herde beinendene, ja :)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ma. 3 okt. 2011 23:56

@Melankolia: Menn har akkurat samme vei gjennom overgangsalderen som kvinner. Spør en androlog :) Og testosteron har ingen annen virkning på hjernen enn det østrogen har. Det er grunnen til at jeg sitter og humrer litt for meg selv, for selv om de er ekvivalenter, så er det så utrolig mange stigma ved bruk av testosteron som ikke er der med østrogen :)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 3 okt. 2011 23:59 Privat melding

Dersom fyren hadde fått det av legen som en "nødvendighet" fordi han ellers faktisk ville slite med et eller annet rent fysisk, så hadde det vært en ting. Men om han brukte det kun for utseendet sitt, så regner jeg jo med at han ikke ville fått det av legen.

Selv om man kan få en del smertestillende på resept fra legen, så finnes det jo folk som misbruker dem. Og det handler jo om at slike ting KUN skal brukes i medisinsk forstand mener jeg.

Hva silikon angår så blir det uansett annerledes. Men der har jo plastiske kirurger også et ansvar for å sile ut de damene som faktisk misbruker silikon, eller som overhodet ikke burde operere inn slike ting. Der også handler det jo om det faktisk er et "fysisk" behov, eller om dama faktisk kanskje har psykiske ting hun først burde få orden på.
Men som med leger, så er også plastiske kirurger forskjellige....så det vil alltid være til dels delte meninger om hvem som burde og ikke burde.

(kvinne 38 år fra Buskerud) ti. 4 okt. 2011 00:01 Privat melding

Da får du humre videre Tiwas, og være glad jeg ikke er dama di! :-) Jeg sier fortsatt NEI til bol, uansett! :-)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 4 okt. 2011 00:04

@Minney
Men har ikke legene like mye behov for å sile ut folk som de mener trenger andre ting? Forskjellen er at plastiske operasjoner stort sett ikke dekkes over Folketrygden, derfor blir det uunngåelig mindre kontroll av dem som driver med plastisk kirurgi, og om en plastisk kirurg kan få 20.000 ekstra i inntekt av ei dame som egentlig trenger helt annen behandling for det lave selvbildet sitt så, vel, you do the math.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 00:05 Privat melding

Ok, la meg, i nysgjerrighetens navn, stille et annet, relatert, spørsmål: Om han hadde fått testosteron av legen på grunn av lave verdier, hadde dere:
a) Godtatt det?
b) Godtatt det og ikke hatt problemer om han brukte litt mer enn legen hadde sagt så lenge det var innenfor normalverdiene?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 okt. 2011 00:06

Grunnen til at jeg sier nei? En mann som må bole seg for å kjenne sin egenverdi blir altfor mye mental "jobb" for meg for at jeg orker. Nei, liker menn med plattform som både inneholder manndom, selvrespekt og selvtillit.

Alle andre grunner utgår egentlig for meg...

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 00:06

@neptum: Right on! Det er et veldig godt eksempel på at en jente som lider av en forstyrrelse gjerne kan få hjelp til noe helt annet enn hun burde bare ved å betale litt ekstra...

(kvinne 32 år fra Oslo) ti. 4 okt. 2011 00:07 Privat melding

Noidus1 har så mycket bra o säga, hon är ett perfekt exempel på att även vi blondiner har ngt mellan öronen.

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 00:08

@Z: Og *det* er i utgangspunktet et helt valid valg fra din side, på lik linje med at noen ikke liker at damer har silikon eller bruker botox :) Det du i prinsippet sier er at du ikke liker menn som er for forfengelige, og det har jeg absolutt ingen problemer med :)

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 00:08

@tiwas, er det mulig å få noen seriøse kilderhenvisninger i forhold til de påstandende du fremsetter her. Det kan godt hende at jeg tar feil, men jeg stiller meg meget skeptisk til de fakta du presenterer.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 00:16 Privat melding

@Småtrøtt:
Andropause (mannlig overgangsalder): http://en.wikipedia.org/wiki/Andropause
Forskjell mellom østrogen og testosteron: http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_estrogen_and_testosterone
Testosteron-behandling: http://en.wikipedia.org/wiki/Androgen_replacement_therapy

Si fra om du trenger flere. Det der var bare de jeg fant på ca 10 sek tilsammen ;)

(mann 33 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 00:20 Privat melding

@Mooliin

du har også noe mellom øra, ikke la puppene dine innbille deg noe annet ;)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 okt. 2011 00:21

Det er overhodet ikke det jeg sier, Tiwas. Hvordan/hvorfor kom du til den konklusjonen?

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 00:21

@tiwas, hva tenker du om bivirkningene som nevnes i denne artikkelen da?

http://www.sinnetshelse.no/artikler/anabole.htm

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 00:25

@småtrøtt: Det er ved misbruk. Det der er snakk om folk som boler for å bli "schvære", og da snakker vi om suprafysiologiske nivåer. De forekommer i forsvinnende få tilfeller når man holder seg innenfor normalverdier, og ikke oftere enn de som har relativt høye nivåer naturlig.

@Z: Jeg kom frem til det fordi jeg ikke trodde at du syntes det var for mye jobb med noen som tok det av medisinske grunner ;)

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 00:26

http://www.steroider.net/content/view/209/83/

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 okt. 2011 00:28

Helt totalt og komplett feil, Tiwas. En som må bole seg for å se vakker ut, en som må bole seg som en del av det å ta vare på utseendet sitt, en som må bole seg og tilsette kroppen dette er rett og slett totalt uinteressant for meg. For stort "superego" og så lite integritet innvendig er altfor mye jobb og vi ville aldri kommet i balanse emosjonelt.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 4 okt. 2011 00:31 Privat melding

Kommer an på om fyren banker meg opp eller ei det... :p....

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 00:44 Privat melding

@småtrøtt: Igjen snakker vi om suprafysiologiske nivåer. Det var faktisk nazi-tyskerne som først syntetiserte testosteron på 30-tallet. De ville ha et stoff som gjorde folk supersterke og superaggressive. Det de fant ut var at testosteron ikke gjorde det, for det var mer i psyken det lå. Etter det har det vært tilgjengelig fra lege, og siden begynnelsen av 50-tallet begynte de å bruke det i behandling. Det er klart, som legen i det klippet sier, at vi ikke kan gi folk suprefysiologiske doser i 20 år for å se hva som skjer. Men det finnes mange som har gått på fysiologiske doser i 40+ år uten bivirkninger. Testosteron er faktisk det menneskelige hormonet vi vet mest om og som det er gjort flest forsøk med.

@Z: Huff...håper du ikke møter på en mann med osteoporose ;)

@Kvinne: Bare gjør jobben din på kjøkkenet, så går det nok bra! :p hehe...De jeg kjenner som bruker moderate doser er de mest avslappede og avbalanserte folkene jeg kjenner til :)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 00:49 Privat melding

Men da må jeg bare nevne en ting - jeg har gått fast på testosteron i snart 15 år. Ikke for å bli større eller noe sånt som det, men som jeg nevnte så er det ekvivalenten til østrogen og brukes som mannlig p-sprøyte. Eneste forskjellen er at det er mer effektivt :)

Men da har jeg vel for mye ballast *flirer*

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 00:50

ok, jeg gir meg for i kveld, er for blond og trøtt til å sette meg ordentlig inn i dette, men er i utgangspkt fortsatt svært skeptisk til det du skriver, minner litt om annen argumentasjon jeg har møtt for å legitimere eget bruk av skadelige substanser, men igjen, jeg skal være forsiktig med å gå hardt ut med konklusjoner her, så beklager om jeg tråkker noen på tærne pga min manglende kunnskap om emnet.

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 00:51

presiserer at jeg er for blond og trøtt til å sette meg inn i det akkurat NÅ.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 okt. 2011 00:51

Tiwas, nå må du holde deg til egen tråd. Spørsmålet ditt var som følger:

"Hvis han dere ble forelsket i hadde brukt små doser anabole steroider for å holde seg pen for seg selv og dere, hadde dere likt det?"

Det var det jeg svarte på. Dette har da ikke noe med medisinske årsaker å gjøre! Tunga beint i munnen, Sir!

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 00:54

oisann, innlegget ditt om eget bruk kom først etter at mitt var postet, så jeg understreker en gang til at jeg beklager om det er slik at jeg tråkker noen på tærne med min manglende kunnskap om emnet.

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 00:54

Z: Ok...trodde du fulgte de andres avsporing :)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 01:00

@småtrøtt: Neida, tråkker ingen på tærne. Som jeg skrev er det jo mange stigma knyttet til det, og det er veldig lite forståelse rundt emnet. Selv begynte jeg fordi jeg under ingen omstendighet i verden ville bli forelder sammen med hun jeg var sammen med da, og har bare ikke sluttet fordi det ikke er noen bivirkninger, det tar tid å "komme seg" normalt igjen, og jeg har ikke møtt noen det har var lenge nok med til at jeg hadde bruk for å kunne bli far. Det er jo litt av grunnen til at jeg tok opp emnet, selv om det jeg bruker er mindre doser enn jeg ville brukt om jeg ville sett ut som en strandkonge :p

Men det er som jeg sier tidligere - det tilsvarer østrogen ved normalt bruk, så når jenter bruker p-piller, så tilsvarer det normale doser med testosteron tilført gjennom piller eller sprøyter :)

Skjult ID med pseudonym fjesløs ti. 4 okt. 2011 01:01

Skjønner ikke hvorfor steroider og silikoninnlegg ikke kan sammenlignes. Begge er metoder for å jukse seg til "bedre" utseende, og begge kan ha bivirkninger. Steroider kan gjøre brukeren svært aggressiv, plastisk kirurgi kan føre til mer plastisk kirurgi.

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 4 okt. 2011 01:04

faceless
Juks? Dårlig taper?

Skjult ID med pseudonym fjesløs ti. 4 okt. 2011 01:06

Neida! :)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 01:08

@fjesløs: Forskjellen mellom de tingene som tråden opprinnelig startet med er at til tross for problemer med implantater (hos damer - for menn er det veldig fyfy fremdeles) som vi leste mye om til å begynne med har det blitt stuerent. Det betyr ikke at alle vil ha dem, men at de fleste godtar at enkelte vil det. Litt som med tatoveringer og piercinger, som også er for å pynte kunstig. Testosteron har alltid vært et ømt tema, på grunn av kroppsbyggere som tok dem i bruk veldig tidlig. Det har også vært en enighet om at menn skal "ta seg sammen" når de blir 50, mens damer skal "ta seg litt østrogen". Derfor har ikke den kliniske bruken blitt legitim. I tillegg synes jeg det er hysterisk festlig å høre jenter og damer slevje over bilder av Calvin Klein-modeller og brannmenn uten å vite at minst 90% av disse doper seg i stor skala.

...og da må jeg kaste brannfakkelen :)

Nå utartet jo tråden seg i den retning at det kom frem at enkelte knapt ville godtatt det som medisin på grunn av det dårlige ryktet, til tross for at dette er det hormonet vi har mest kunnskap om og som har blitt brukt mest til klinisk forskning og behandling gjennom de siste 70 årene...

(mann 49 år fra Østfold) ti. 4 okt. 2011 01:11 Privat melding

Du blir bedre til å rygge om du tar det stoffet. Hjelper når du skal lese kart også.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 01:13 Privat melding

Bruce: Ta litt østrogen, du, så blir du like flink som meg til å bruke GPS og/eller spørre om veien :p

Skjult ID med pseudonym fjesløs ti. 4 okt. 2011 01:13

Tiwas: Folk lar seg narre av media og skrekkhistorier, bruker altfor lite (eller ingen) tid på å gjøre opp sine egne meninger og kopierer heller andres :)

(mann 49 år fra Østfold) ti. 4 okt. 2011 01:14 Privat melding

*busted*

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 4 okt. 2011 01:19

@tiwas, selv om jeg egentlig skulle legge meg så må jeg bare spørre om et par ting til. Er dette foreskrevet av en norsk lege som prevensjon? Eller er det noen du selv har funnet ut, anskaffet og bruker?

Hvis dette er bivirkningsfritt, som du hevder, hva er da grunnen til at dette ikke er allment kjent som prevensjonsmiddel. da min erfaring er at hormonpreparatene vi jenter tar, ofte har bivirkninger?

og hvorfor er det ikke lov å selge det, hvis det er så risikofritt å ta det? og da holder det ikke å si misbrukspotensial, for det er det mye annet som også har.

håper jeg ikke har spurt for personlig, da lar du bare være og svare, ikke sant ;-)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 01:30 Privat melding

@småtrøtt: Det er foreskrevet av en norsk lege, ja, men det er ikke godkjent for den bruken i Norge (enda). Østrogen er ca 95% effektivt, mens testosteron er over 98% effektivt som prevensjon. Jeg fikk det foreskrevet av legen til Koss, faktisk, som var referanselegen som alle universitetene i Australia bruker innen endokrinologi. Når jeg da først hadde resepten fra Australia fikk jeg den videreført til Norge.

Det er jo klart at det er enkelte bivirkninger, men de er veldig få - om man snakker om innenfor fysiologiske grenser. Det er faktisk flere bivirkninger med lavt testosteron enn høyt. Hvordan det er med østrogen vet jeg ikke, men det er jo allment kjent at damer kan bli litt...uhm...vanskelige når de når overgangsalderen. Slik er det for menn også. Selv har jeg ikke hatt en eneste annen bivirkning enn bedre libido, og det er jo ikke akkurat en negativ bivirkning *flirer*

Det som er hovedproblemet med testosteron er faktisk misbrukspotensialet. Bivirkningene er ikke så ille, men aromatisering vil alltid være et problem - uansett om det er naturlig produsert eller tilført. Aromatisering er konvertering av testosteron til østrogen, noe kroppen gjør for å holde riktig balanse mellom hormonene. Den eneste andre grunnen til at testosteron er mer "beskyttet" er ryktet det har fått, som da er grunnen til at jeg skrev innlegget i første omgang. Man hører alltid om anabole androgene steroider (første tegn på at folk ikke vet hva de snakker om er om de kaller det anabole steroider, for det er bare halvparten av sannheten) i negative termer. Det var jo noen politikere som prøvde å totalforby det i Norge på grunn av det (til sammenligning er ikke heroin totalforbudt, det er bare ulovlig å omsette). Det var først når de fant ut hvor mange legitime behandlinger som benyttet seg av det at de snudde og saken døde hen.

Men som med alle andre legemidler er det ikke ufarlig. Selv paracetamol er livsfarlig. Spis en hel eske, og du er nesten garantert leversvikt (med døden til følge). Det selges i butikken og på bensinstasjoner.

Men bare å spørre og grave. Jeg satt meg veldig inn i det før jeg begynte på det, men jeg måtte fordi jeg fant ut at hun jeg var sammen med hadde begynt å spyle ned p-pillene sine ;) Hadde jeg vært touchy på det, så hadde jeg ikke nevnt at jeg selv brukte det :)

Skjult ID med pseudonym Infosvensk ti. 4 okt. 2011 01:37

Ok, nu är jag iofs man. Jag väljer o ta mig friheten att tycka till lite ändå!;-)

Så gällande citatet neden;

"Hvis han dere ble forelsket i hadde brukt små doser anabole steroider for å holde seg pen for seg selv og dere, hadde dere likt det?"

Att ta mindre doser testosteron bara pga utseendemässiga skäl för att partnern skall tycka jag är sexig hade jag valt bort! Det är nonsens för mig. Det klarar man fint med kost, motivation o träning!

Emellertid visar studier entydigt att mindre ordinerade doser testosteron kan hjälpa män med låga testosteronhalter till ett bättre liv och mer fungerande vardag.

Onormalt låga testosteronhalter leder till vid sidan av ett sämre sexliv, till ökad muskelnedbryttning, större fettinlagring, ökad risk för diabetes 2, alzheimer, deprission hos män, ökad risk för stroke. Oftast ges dessa doser dock till män som har passerat 45-50 år, efter vad jag har kunnat läsa mig till så får ca 20 000 svenska män dessa tillskott varje år.

De som dock vägrar inse att testosterontillskott kan nödvändigt av medicinska eller eventuellt av psykiska skäl, för att de har "hört talas om anabola steroider skall vara farliga o tas av kriminella o bodybuilders" bör nog ta o läsa lite mer för att få en mer nyanserad bild.

Personligen tycker jag denna diskussion blir lite onödvändig om man tar in medicinska aspekten, alla borde vara eniga . Precis som marijuanadiskussionen för cancersjuka...

(mann 46 år fra Hordaland) ti. 4 okt. 2011 02:27 Privat melding

Det er helt feil å blande sammen bruk av testosteron fordi man har en mangelsykdom og bruk "fordi man vil se pen ut for damene".

Det første er selvfølgelig OK, det andre er steike dumt.

Jeg har hatt mange pasienter gråtende i stolen fordi de klarer ikke å slutte med Juicen... Når de slutter kommer depresjonen snikende og ingenting hjelper. Kun en ny bolekur får de ut av de mørke tankene.. men da kommer agressiviteten istedenfor.

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 4 okt. 2011 02:30

@Flaago: Da tar du også utgangspunkt i at det opprinnelige spørsmålet dreide seg om suprafysiologiske nivåer...

(mann 36 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 09:43 Privat melding

Jeg kjenner da mange som bruker / har brukt anabole steroider som (i hvert fall tilsynelatende) klarer seg helt fint. Kan ikke forstå at dette er noe å lage oppstyr over i seg selv.
Det blir selvsagt annerledes dersom vedkommende oppfører seg uakseptabelt som følge av økt testosteronnivå, man da er det adferden som sådan - og ikke bolet - som er problemet, mener jeg.

Men det er nå bare min personlige mening.

(mann 46 år fra Hordaland) ti. 4 okt. 2011 12:45 Privat melding

Mange som bruker amfetamin, kokain og heroin klarer seg utmerket over mange år også, men få anbefaler det allikevel.....
Og ja, man kan bli guvernør i california selv om man har brukt enorme mengder steroider ;)

Om man bruker steroider fordi "man vil se pen ut for damene" så har man allerede i utgangspkt en iboende usikkerhet, som nok ikke blir bedre når man slutter. I min bok er det en usikkerhet og et mindreverdighetskompleks som sier en god del om personligheten til en person.

Om man bruker det pga avmagring, hypogonadisme eller andre mangelsykdommer så er det selvfølgelig OK. Personlig synes jeg også at bruk i høy alder kan forsvares da det øker livskvaliteten.
MEN brukt til unge friske mennesker så kan det ikke forsvares, til det er rissikoen for bivirkninger for store.

(mann 44 år fra Akershus) ti. 4 okt. 2011 16:35 Privat melding

@Flaggo: Men det har man med botox og silikon også...det er en usikkerhet, og man vil se bedre ut. Å sammenligne fysiologiske doser med anabole androgene steroider med amfetamin og kokain blir bare for dumt...Sorry :) Det blir som å si at alle som slanker seg er anorektikere, og folk som slanker seg er usikre mennesker som kommer til å havne på kjøret og bli solgt som horer til øst-afrika.

(mann 46 år fra Hordaland) ti. 4 okt. 2011 16:52 Privat melding

Tror egentlig jeg har sagt nok om hva jeg mener, du må selv vurdere hvilke rissikoer du vil ta.

Jeg mener cost/benefit kommer dårlig ut i lengden ved slikt bruk.

(kvinne 36 år fra Buskerud) ti. 4 okt. 2011 17:36 Privat melding

Det kom vel an på mengden det var snakk om, om det var under kontroll, hvorfor, og om han forandret oppførsel.

Skjult ID med pseudonym lime ti. 4 okt. 2011 18:11

Har en kompis som er som flaago beskriver han boler, slutta med det og var som å stikke en nål i en ballong fikk sykt dårli selvtilitt og syns selv ha var bitteliten..han slutta pga han ble far var aggressiv osv..men er nå begynt igjen..ja også røyk-røyk da ting henger ofte sammen...og jeg kan jo skjønne at når du driver å henger i et vist miljø selger ting osv må du se stor ut..alikevell..

så svaret mitt er vel..nja, njei..vanskeli å si for det kommer sånn annpå i utgangspunktet nei men kjenner så mange som driver med så mye rart og er herlige mennesker alikevell..MEN fornuften min sier meg at jeg ikke ville godtatt det i et forhold..kompis ja se det er noe annet..

(mann 33 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 00:19 Privat melding

@Tiwas - Utrolig at du tør å skrive det du gjør, stor kudos :) En kroppsbygger i Norge er verre enn en pedofilbarnemorder som dreper kattunger,.

Jeg blir beskyldt for det svært ofte, på en veldig ekstrem og ubehagelig måte der jeg får inntrykk av at personene som sier slikt til meg er svært sinte og potensielt voldelige. Det er utrolig hvor sint mennesker uten stor muskulatur blir på mennesker store muskler, fra jenter som direkte slår meg i ansiktet på byen fordi "sånt er ikke bra" til syklister som stopper opp for å gi meg en lærepenge - "hva faen holder du på med gutt" og en svømmevakt i en svømmehall som forteller meg at jeg er uønsket.
Jeg tenker ikke på sinte akademikere eller journalister som skal ta igjen, f.eks en journalist blir nektet adgang fordi han er full og ubehagelig på Onkel Donald og selvfølgelig er hans navn signet under bullshittet de har gravet frem til A-magasinet om kroppsbyggere uken etter, lurer på hvordan han ville følt det om vi filmet hans oppførsel og laget en artikkel om det i landets nest største avis og skrev alle journalister er fulle og sinte, men på vanlige mennesker som har sett slike som meg før og vet hva de snakker om!"!!

Har også blitt testet to ganger der jeg trener nå og til ADNs store skuffelse så kunne de ikke ta meg på noe annet en geranium som de fant ut var farlig selv om vi har laget te av det i 3000år i Norge.

Men jeg kunne tenke meg å gjøre slik som du sier når jeg blir 45+, har vært på et antiaging seminar i USA der du hadde 80 og 90åringer som så ut som de var 45-50år og forklarte hvordan de brukte testosteron og veksthormon og det var helt sykt, publikum stod på stolene og jublet og klappet.

Jenter får estradiol som jo er en svært poten androgen hos legen fra de er 14år, rompe og lår og lignende vokser noe grassalt og kvinner med menopause får hormoner, burde ikke da men kunne få kanskje det beste middelet mot depresjon, sykdom og alderdom noensinne? legevietenskapens absolutt fremste våpen som har vist seg å både bekjempe HIV, Kreft og hjertesykdommer hos menn?

Det er vel en av 20millioner som har gener til å bli en Top50 profesjonell kroppsbygger, det er elite idretten av topidretter.
Om jeg skal bedømme de jeg kjenner som er leger, advokater, politimenn, lærere osv som bruker og mest sannsynlig vile bruke AAS resten av sitt liv så er de veldig snille, det vil aldri skje at de slåss på julebord som den vanlige Ola Dunk eller lignende

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 04:40 Privat melding

Jeg kjenner at jeg får et akutt behov for å gi enkelte her inn en stor klem :D

Jeg har jo fått stort sett den responsen jeg har forventet av innlegget, og det har vært gøy å se uvitenheten og fordommene lyse opp bare ved å nevne temaet. Selv en person her over som indirekte uttalte at han var psykolog (hadde han vært psykiater hadde han hatt litt om grunnleggende endokrinologi, så derfor tviler jeg på at han er det) hadde veldig sterke meninger basert på det lille flertall som misbruker en substans veldig kraftig og dermed blir forstyrret.

@happygeek: Spesielt det du sier om at jenter flest ikke ville sett tegnene er så riktig så riktig, men som jeg nevnte før her så er det veldig mange av de fysikkene damer liker som er typiske testosteron-fysikker. Legg til at testosteron faller under en diett, så vil mange av de fysikkene rett og slett ikke være mulige uten tilført testosteron. Men spør man dem direkte, så liker de ikke hormonet (jeg holdt på å kalle det et medikament). Ikke minst er det du sier med hvem som er de vanligste brukerne også veldig morsomt, for det er ikke de store bodybuilderne som er de store forbrukerne, men normalt bygde mennesker uten spesialgenene som Jim nevner. Grunnen til at de bruker det er ofte for ikke å bli katabole under trening, og *syklister* er en av de absolutt største gruppene av trenende som bruker. Småguttene som vil bli store kjører heller Deca Durabolin som sin første syklus, og spinner deretter ut en helt annen retning og helt andre doser enn det ville vært snakk om her.

Som Jim og happygeek og et par andre har forstått, så er det jo snakk om fysiologiske doser og ikke super-/suprafysiologiske. Det er et ord jeg har brukt med vilje, og siden ingen har spurt om forskjellen regner jeg med at det er klart for alle. Når man de ligger på fysiologiske doser og ligger stabilt, så er det uproblematisk. Problemene dukker jo først opp når man får *svingninger* (sa noen pre-mens? :p ) eller ekstremt lave verdier. De jeg kjenner som bruker fyfaanhardutenktåskytealtdetderinnirompadi????-doser er også de roligste personene jeg kjenner, men det er klart - om noen først klarer å vippe dem av pinnen, så er løpet kjørt, men det ville de egentlig vært uansett hvem mann det er snakk om. Ulempen er at de hisser opp en person som løfter 200kg i benkpress og ikke en normalt bygget kar. Resultatet blir jo selvsagt deretter. De som er farlige og eksploderer i hytt og pine er jo faktisk dem med lavt testosteron. :)

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 08:06 Privat melding

Der tar du feil. Jeg er lege.
Har jobbet på psykiatrisk, men er nå fastlege.
Har fulgt dop debatten i 20 år, og satt meg inn i problemstillingen da jeg trener mye, og har møtt mange bolere både på jobb og på fritiden. Har lest ordentlig litteratur og diverse "bolebibler".

Steroider er ikke bra for en ung frisk mann, selv i fysiologiske doser. Det er en grunn til at den mannlige P-pille ikke er kommet på markedet... det er for farlig. Når man blir eldre er det stadig bivirkninger, men da er helsegevinsten også større i form av økt energi/muskelmasse etc.

Du er ikke noe forskjellig fra de som roper hasj er bra, hasj er sundt etc etc. Du vil aldri noensinne høre på andre, og vil uansett argumenter kalle det fordommer og naivitet...

Så case closed fra meg.

(mann 41 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 08:11 Privat melding

Hva skjedde egentlig med en sunn sjel i et sunt legeme? All fokusen på å se "kunstig" bra ut bekymrer meg litt må jeg innrømme.

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 09:11 Privat melding

hehe...så en almennpraktiserende lege med erfaring fra misbrukere...ok :) Må si jeg stoler med på en androlog, eller til og med en endokrinolog :)

(mann 33 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 13:28 Privat melding

Endokrinologer er jo bare kule, de rister jo bare på hodet når de får høre om drittungen som "leker sint" og får angst fordi noen har solgt han oppmelt ibux som er stemplet på nytt i pillepresse og han tror han er verdens midtpunkt. Det flaueste i verden er når en 17åring faker sammenbrudd pga placeboangst for noe han ikke har tatt hehe og psykologene tar løpefart til aftenposten for å skrive om adoniskompleksdrittungen som ba faren sin om hele 400gram torsk!

Skjult ID med pseudonym Tiwas on. 5 okt. 2011 13:34

Endokrinologer er hormonverdenens svar på almennpraktiserende leger og burde holde seg unna diagnostisering og bare skrevet ut enkle resepter eller henvisninger til spesialist...

Skjult ID med pseudonym Man hore on. 5 okt. 2011 14:21

Jeg har i utgangspunktet ikke så mye til overs for bol, men kan fint akseptere det hvis det brukes i moderate mengder og med varsomhet. Du har bruk og du har misbruk. Det er vel heller ikke ulovlig å bruke i Norge, bare å omsette med mindre du er lege/farmasøyt. I en del andre land, som i USA, er det enda mindre restriksjoner med mindre du driver profesjonell idrett.

Synes for øvrig ikke sammenligningen med silikonpupper er så gal jeg. Begge deler går ut på å pynte på det naturen har gitt deg. I det ene tilfellet bruker du steroider, hormoner etc, i det andre noe kjemiske greier du putter inn i kroppen. Kan vel nevne andre ting som jenter også bruker som kan ligne. Som botox og østrogen. Er det også umoralsk? Sistenevnte har i alle fall både fysiske og psykiske virkninger, noe som jo er hele poenget med å bruke det. Nei, er faktisk enig med kroppsbyggergutta her, selv om jeg ikke er en av dem selv. Testosteron i pilleform, kreatin o.l. burde vært helt legalt og akseptert, og da hadde det sikkert også vært bedre kontrollert og kvalitetssikret også, og ikke vært forvist til et sort, svart marked med all mulig tvilsomme importvarer fra asiatiske og østeuropeiske land.

Skjult ID med pseudonym Tiwas on. 5 okt. 2011 14:43

@Man hore: AAS i pilleform har et stort problem med førstepassering gjennom lever. For det første skader det leveren og for det andre gjør det stoffet lite aktivt. Det finnes ett preparat som omgår det ved å bruke en lengre kjede og dermed direkte opptak gjennom det lymfatiske systemet. Dette, andriol, er dog noe "bole-gutta" ikke kunne brukt, men som fint kunne blitt brukt av noen som ønsker litt "kosmetisk".

Når det gjelder kreatin, så er det helt legalt og det er god kontroll på renhet.

Skjult ID med pseudonym banditten on. 5 okt. 2011 15:16

Jeg kan anbefale at følge en dansk gut der hedder Anders Nedergaard (private blog: http://www.kropblog.dk/)
ellers har han skrevet en god artikel her http://www.bodybuilding.dk/artikler/doping/doping/doping-p-godt-ondt.html
Da artiklen blev skrevet var han MSc humanbiologi, forskningsassistent på Idrætsmedicinsk institut, bispebjerg hospital. I dag er han færdig med hans PhD og arbejder fortsat med samme område.

De mennesker der mener at plastisk kirugiske indgrep (der ikke er rekommenderet af speciallæge) ikke er det samme som at tage steroider for at ændre sit udseende tager fejl, sort på hvidt. Det er de samme underliggende psykiske instabiliteter der ligger til grund for beslutningerne. Og dem der påstår silikone ikke er skadeligt for kroppen, hvad vil der ske hvis du spiser det?
Nu vil nogen jo side at det ikke er meningen man skal spise silikone implantater og til det vil jeg sige at det ikke er meningen at man skal overforbruge steroider heller.

Som med alt andet vil et overforbrug påvirke din helse negativt, testosteron, østrogen, wienerbrød og du kan tilmed dø ved at drikke for meget vand.

Hvad angår brug af steroider som en mandlig p-pille, foretrækker jeg nu en gang kondomer. Kønssygdomme er ligeglade med dine hormonelle niveauer.

Ellers en fantastisk tråd med mange gode og velfunderede argumenter.

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 17:16 Privat melding

Men jeg kunne godt tenke meg å snakke med den endokrinologen her i Norge som anbefaler deg å bruke dette. Hva er navnet hans?

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 19:35 Privat melding

Flaago: Ja, du kan kontakte Pilestredet park, f.eks. Men når du sier "som anbefaler deg dette her" så viser du at du enten har null kunnskap om hva du snakker med og/eller at du ikke har fått med deg poenget.

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 19:49 Privat melding

Det er du som sier at jeg ikke har snøring, så da vil jeg gjerne ha noen ord med han endokrinologen som går god for at unge friske menn skal bruke testogel eller hva du nå bruker. Så kan han få lov til å opplyse meg ;-)

Tenkte å skrive brev til ham, evt ta en tlf også, slik at jeg blir oppdatert på de retningslinjene han følger.

Så pilestredet park holder ikke, jeg vil ha navn på endokrinologen.

Skjult ID med pseudonym Tiwas on. 5 okt. 2011 20:28

Flaago: Det får du få et annet sted - spesielt siden du verken vet, eller viser interesse for, bakenforliggende årsaker. Du oppfører deg faktisk akkurat som jeg forventer av en allmennpraktiserende lege. :)

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 20:34 Privat melding

Hehe, tenkte nok at du ikke kunne hoste opp bevis for påstandene dine.

Så konklusjonen er du er full av "hot air" som de sier på nynorsk....., ingen endokrinolog har anbefalt noe som helst.

I`m Shocked :)

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 21:04 Privat melding

@Flaago: Nå begynner jeg å tvile på din intelligens. Som du kanskje kjenner til om du faktisk er lege så er ikke mine samtaler med leger åpen informasjon. Når det i tillegg er snakk om en tredjeperson som ikke er her, så er det ikke min intensjon å gi ut noe navn om ham. At du faktisk snakker om å diskutere saker som vil være i strid med lover rundt innsyn i papirer virker heller tvilsomt. Jeg foreslår at du oppgir fullt navn og navn på klinikken du jobber, slik at jeg kan melde det inn. I tillegg til at du påstår at du er lege, noe vi forsåvidt ikke har noen som helst mulighet til å vite, og med en "lavere legeutdanning" trekker spesialister i tvil og oppfordrer til både å trekke hans og mitt ry ut for egen glede og i strid med lovgivning på området.

Jeg regner med at du da blir kontaktet og får mulighet til dialog med denne legen som du faktisk sier at jeg skal ignorer på grunnlag av dine, ukvalifiserte gjetninger.

Skjult ID med pseudonym julenissen on. 5 okt. 2011 21:10

Litt sjokkert over at slik et ytterst usympatisk og fordomsfult menneske som Flaago kan være lege.
Heldigvis ikke min, ass :P

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 21:11 Privat melding

Jeg har overhodet ikke tenkt å diskutere deg, med noen som helst. Jeg kjenner ikke, og vil ikke vite ditt navn. Og om jeg hadde tenkt å gjøre det, ville han isåfall vært idiot som svarte...

Jeg har tenkt å be om å få verifisert det du påstår om at endokrinologen går god for at friske unge menn uten sykdommer kan gis androgene preparater. Jeg tror nemlig det er direkte løgn.

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 21:51 Privat melding

@Flaago: Og jeg vil gjerne ha dine detaljer så jeg kan melde inn at du kommer med medisinske råd basert på alt annet enn informasjon om tilfellet og uten hensyn til sak. Så siden du lo så hardt i sted når jeg ikke vil utlevere andre, så må jeg innrømme at jeg flirer litt for meg selv når du ikke selv vil spille etter de samme reglene som du krever at andre skal spille etter. Eller prøver du å finne deg en endokrinolog som kanskje er litt snill med deg?

(mann 49 år fra Østfold) on. 5 okt. 2011 21:57 Privat melding

Er det ikke bare å ignorere troll da?

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 21:58 Privat melding

Du er velkommen til å melde meg her:

Fylkesmannen i Hordaland, Justis- og forvaltningsavdelingen / Helsetilsynet i Hordaland

Postadresse: Postboks 7310, 5020 BERGEN
Besøksadresse: Kaigaten 9
Telefon sentralbord: 55 57 20 00
Faks: 55 57 20 09
Åpningstid: 8.00-15.45 (15. mai-14. september: 8.00-15.00)
E-post: postmottak@fmho.no / helsetilsynet@fmho.no

Navnet mitt får du på PM, så jeg kjenner kilden dersom det blir noe tull med telefoner om natten etc....

Om du tror at det er noe som helst galt i å imøtegå noen som fronter bruk av anabole steroider på et offentlig nettforum, så må du tro om igjen.

Om du ikke klare å hoste opp navnet på endokrinologen, så sender jeg bare brev til endokrinologisk avdeling til Haukeland :)

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 22:11 Privat melding

@Flaago: Det får du gjøre. Endokrinologen har sitt på det tørre, men det mener jeg at du ikke har. Jeg skal forfatte brev i helgen.

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 22:19 Privat melding

Så kan du nå klare å hoste opp navnet på en Norsk endokrinolog som anbefaler bruk av steroider til friske unge menn fordi de vil gjøre seg fin for damene??

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 22:46 Privat melding

Som tidligere sagt, så har du ikke fått med deg hva som har blitt skrevet. Det har aldri blitt skrevet at noen gir anabole androgene steroider av den grunnen. Det er dog flere, blant annet Ken Purvis, som aktivt forteller om fordelene med testosteron. De begynner man å se når man passerer 25. At du fremdeles klarer å bruke ord som steroider med tanke på den påståtte jobben din synes jeg er rart, for de fleste leger foreskriver steroider for å forbedre utseendet. Selv vet jeg om folk med hudproblemer i ansikt som får apolar. Det er et steroid. Alle formuleringene dine skinner av at du ikke har den fjerneste anelse om hva du uttaler deg om. Å ikke differensiere mellom anabole/androgene sterider og katabole steroider er rimelig dumt. For deg som påstått profesjonell vitner det om lite innsikt og kompetanse.

Og som jeg har skrevet før - jeg gir ikke fra meg navnet på en tredjeperson for at du skal fortsette med dine dårlig begrunnede anklager basert på mangelfull informasjon.

(mann 46 år fra Hordaland) on. 5 okt. 2011 23:14 Privat melding

Tilstanden hans? Jeg har ikke fått med meg at han har noen sykdom. Han har nevnt at han vil se bedre ut for damene og at det brukes som prevensjon. Begge deler er ikke anbefalt såvidt jeg vet.

Vi diskuterer kosmetisk bruk her. Jeg har nevnt mange ganger at sykdomstilstander er noe annet.

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 23:34 Privat melding

@Flaago: Jeg har aldri sagt at jeg bruker noe som helst for å se bedre ut for noen som helst. Du sliter litt med evnen til å sette ting i sammenheng, tror jeg. Jeg nevnte dog at jeg brukte den som p-sprøyte, noe som er riktig at ikke er vanlig i Norge - men i stort sett hele resten av verden. Den resepten fikk jeg av en av de fremste ekspertene på andrologi i Australia. Vil du ha navnet hans kan du godt får det :)

Skjult ID med pseudonym jente, 30 on. 5 okt. 2011 23:54

Tiwas; selv om du tydelighvis har satt deg inn i temaet, bør du lytte til en som faktisk har utdannet seg i faget (Flaago), ikke vær så arrogant. Selv synes jeg faktisk det er litt rart at du frivillig putter i deg kunstige hormoner, når du tilsynelatende er en ung og frisk mann.... for at dama ikke skulle blir gravid? Kanskje lurere å enten 1. Bruke kondom. 2. Hoppe av i svingen 3. Dumpet henne tidligere om du ikke hadde tillit.
I stedet har du blitt "avhengig" av bruken (det virker sånn). Du vet sikkert at hvis du sluttet, ramler nivået ditt under normalen. Unnskyld at jeg er slem her, men du sier selv at du har noen kilo for mye, kanskje en idè å IKKE bole seg og heller leve sunt?

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 00:04 Privat melding

@jente: Joda, det er meninger. Og jeg har langt mer kunnskap om temaet enn de fleste leger og Flaago viste en direkte mangel på kompetanse, så da velger jeg å ikke høre på. Det jeg uansett synes er interesant er hvorfor du synes det er rart at jeg bruker prevensjon. Hvorfor skal det være mer rart enn at en jente skal gjøre det, og hvorfor skulle jeg kunne kreve at hun gjør det?

Når det gjelder avhengighet, så vil også jenter som slutter på p-pillen merke hormonendringer, akkurat som jeg vil gjøre og gjorde den gangen jeg sluttet. Det er en helt normal reaksjon fra kroppens side, og en man må være obs på. Og de dosene jeg bruker er, som sagt, fysiologiske doser. Det kan ikke sammenlignes med å bruke for å få mer muskler - det spørsmålet ble stilt hypotetisk, og så trakk jeg mitt eget bruksområde inn senere for å vektlegge at jeg faktisk vet litt av hva jeg snakker om. Mine ca 85kg, om jeg dropper de siste 10kiloene for å se ut som en undertøysmodell, var der før og vil være der om jeg slutter :)

Skjult ID med pseudonym C. to. 6 okt. 2011 00:09

Absolutt ikke... En mann som er så selvsentrert at han går til så eksreme metoder for å ha den perfekte kropp er ikke MANN nok for meg :) Det er like kleint som sol olje på trente menn på stranden, eller stram badebukse... isj... pluss det er ikke naturlig for kroppen å bruke... nei takk!!!

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 6 okt. 2011 00:14

Jeg er også skeptisk til p-piller, men har forøvrig ikke merket noe særlig til og fra når jeg har gått på dem/sluttet. Har en sterk mistanke om at bivirkingene blir "hysjet" litt ned (da tenker jeg på kreftfare, blodpropp o.l.), siden det er så "beleilig" at jenter går på dem... :( Sier det seg ikke selv, at det er best å la natur være natur i så sterk grad som mulig.

Synes du forsåvidt er tøff, Tiwas, som så åpent forteller om dette her, selv foretrekker jeg å være anonym... . Flott er det jo også at gutter er villig til å putte i seg hormoner for å sørge for prevansjon, men det beste hadde jo vært full åpenhet og tillit mellom partene da (ønsketenkning?)

Skjult ID med pseudonym Izel to. 6 okt. 2011 00:14

Kan tenke meg når menn ser en kvinne som alt ved seg er naturlig vakkert hopper på hun, og trekker seg tilbake ved den som har noe falskt ved seg! ;-) :P

Skjult ID med pseudonym banditten to. 6 okt. 2011 03:30

Jeg er til stadighed enig med Tiwas her. Hvad er forskellen p-piller for kvinder (østrogrenbaserede) og p-piller til mænd (AAS) baserede? Uanset hvad påvirker det den normale hormonelle balance i kroppen.
I mine øjne handler det som Tiwas siger om at steroider har et dårligt rygte som "bodybuilder" drugs og der fokuseres ikke specielt på de faktiske positive fordele ved et moderat brug af steroider.

Så igen, alt som gøres for meget er skadeligt. Holder du dig derimod inden for retningnslinjerne for brugen, så er risikoen minimal. Henviser hermed til en artikel skrevet af en som faktisk ved hvad han snakker om i modsætning til både Flaggo og andre herinde.

(mann 33 år fra Oslo) to. 6 okt. 2011 09:31 Privat melding

@C - Men hvorfor skal bare jenter kunne bruke stramme klær? hvorfor skal mannen dekke seg til? En stram badeshorts er uendelig mye mer behagelig enn en slapp shorts som fylles med vann og samler skit og bakterier og henger seg opp i alt og revner og ofte er laget av stoff som ikke tåler noe som helst samt gjør det umulig å bevege seg noe særlig siden den knebler knærne.

Tiwas er den tøffeste mannen sukkerforumet noen gang har sett, jeg tror ikke folk som leser det han skriver faktisk er klar over hvor store konsekvenser det kan ha å uttale seg pro androgener i Norge, det kan føre både til at han blir utsatt for vold, har selv lært at det ikke er lurt å stå forann ansatte i Antidoping Norge i taxikø på vinterstid, FY OG FAEN mer agressive mennesker skal du lete lenge etter...så fort de fikk øye på meg var det som om helvete ble sluppet løs.

@Flaago - Har ikke du som lege en håndbok der den første paragrafen tilsier at du skal være nøytral om dine potensielle pasienters oppfatning? Hvilken skade har det om en guttunge plutselig blir litt kåt og glad og føler seg flott og fin og deler på smil og lykke i 20årene sine istedenfor å sitte innelåst forann en pc med skillsmisse moren sin?

(mann 46 år fra Hordaland) to. 6 okt. 2011 09:55 Privat melding

@jimjim: dette er ikke en konsultasjon med en pasient, dette er en diskusjon på et åpent nettforum der en person fronter bruk av anabole steroider. Og synd at antidoping norge jakter på deg :)

Ellers så ringte jeg Aker sykehus, vakthavende endokrinolog, og jammen viste det set seg at han (som jeg) også var idiot og ikke hadde peiling !! Han kunne heller ikke anbefale androgener til unge friske menn, heller ikke som prevensjon.
Han informerte om at testosteron i fysiologiske doser ikke reduserte sædproduksjonen nok til at man var sikker.

Så argumentene dine skrumper inn her Tiwas, nær sagt sammen med andre ting :)

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 10:04 Privat melding

Flaago: For det første gir du dine argumenter "som lege". Hvis du ikke kjenner til hvordan testikulæraksen og feedback-mekanismene fungerer, så er det lite interessant å diskutere med deg. Faktum er at eksogent tilført testosteron påvirker signalhormoner som i sin tur kutter ut signalene til leydig-cellene. Disse produserer...hva, tror du? ;)

Det er uansett spennende at norske endokrinologer, som ikke engang anerkjenner rT3 (slik alle andre lang gjør) ikke tror på effekten av lh og fsh på leydig-cellene...

(mann 33 år fra Oslo) to. 6 okt. 2011 10:08 Privat melding

Nei for meg er det ikke synd, hvor har jeg sagt at de jakter på meg? Det er de som hisser seg opp, jeg gjør dem ingen verdens ting annet å synes de er hissige og relativt brutale med sine halsgrep og lignende på ungdommer der jeg trener.

I dokumentaren Bigger Stronger Faster så knuser de beste innen de aktuelle feltene alt det normale pisset legene i Norge kommer med.
Jeg forstår ikke hvorfor vi absolutt skal ha så mange deprimerte og sykelige gutter mens jenter får p-piller som gjør de en god del mer attraktive, sprettrumpe og større pupper er vel ikke akkurat noe de sier nei til?

Hvorfor er forøvrig norske leger alltid så kalde, kyniske og brutale/agressive/ubehagelige?

Skjult ID med pseudonym anonym to. 6 okt. 2011 10:17

Jeg vil bare uttrykke min støtte til Flaago, selv om jeg ikke tror at han trenger det. Han har ikke hatt noen legekonsultasjon med noen i denne diskusjonen, men så langt jeg ser det har han uttalt seg om et tema, det er noe helt annet.

Jeg ønsker ikke å angripe TS, men støtter det at en fagperson ikke lar en fremstilling av inntak av disse anabole steroider fremstå som helt uproblematisk.

Skjult ID med pseudonym Tiwas to. 6 okt. 2011 10:25

@anonym: Det var aldri sagt at det var uproblematisk. Det var et generelt spørsmål som utartet seg på grunn av uvitenhet. Det var Flaago selv som påsto, i tillegg til mye annet, at noen prøvde å få andre til å bruke AAS og at noen hadde sagt det var ufarlig, selv om jeg, og andre, faktisk sa at det er bivirkninger - lå linje med alt annet man putter i kroppen. Det inkluderer både pinex, brokkoli og hormoner.

(mann 33 år fra Oslo) to. 6 okt. 2011 10:33 Privat melding

@Tiwas - Men du har jo strengt tatt bare nevnt en androgen og steorider, du har ikke skrevet noe sted at du støtter steorider.

Skjult ID med pseudonym Tiwas to. 6 okt. 2011 10:51

@JimJim: Jeg støtter steroider. Jeg har blant annet Apolar hjemme, som inneholder et steroid som hjelper veldig bra om jeg får kjempetørre hender om vinteren. Når det gjelder andre androgene anabole steroider har jeg ikke sagt noe om hva jeg mener om andres bruk, tror jeg...

(mann 33 år fra Oslo) to. 6 okt. 2011 12:11 Privat melding

Jaja jeg synes uansett det er trist at jenter kan få estrogen mens gutter ikke får testosteron, de 100+ menn som tar selvmord i Norge hvert år så tror jeg en god del av de hadde levd idag om de fikk testosteron hos legen og spratt rundt i syden med ståpikk istedenfor å drikke seg ihjel på hybel fordi de ikke får se barna.