Alle innlegg Sukkerforum

Gode steder å bo!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 01:03

Hei dere!

Har du noen flotte steder å bo i eller rundt Oslo?

Fortell gjerne også hvorfor du liker nettopp dette området :-)

Tusen takk!

(mann 47 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 01:06 Privat melding

Kværnerbyen, elsker det! Sentralt, men stille. Idyllisk, men urbant. Uansett: Perfekt for meg.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 01:08

Googler Kværnerbyen. Takk :-)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff on. 5 okt. 2011 01:09

Også så fantastisk bra steinsetting og -legging det er oppi der da, gitt? Nesten som om man skulle ha gjort det selv, jo. =)

Oi, nå trollet jeg igjen. Baklager...

(mann 48 år fra Troms) on. 5 okt. 2011 01:24 Privat melding

Tromsø er et bra sted å bo for meg.
JA, Tromsø er et sted rundt Oslo "verdens navle i Sukker.no" hehe.

Grunnen til at det er bra å bo her er alle tilbudene som Tromsø har.
Snart får Tromsø skandinavias kjøpesenter, det er bestemt at Ikea skal etablere seg i Tromsø, Tromsø har norges 5 største flyplass ut i fra traffikk og ruter.
Godt klima, ikke like surt vær/trekk som i Oslo.
Mange fjelltopper som man kan bestige rundt byen, fint turterreng rett i nærheten, vakker natur.
Hurtigruta kommer inn her.
Ikke langt til Senja med bil( 2 timer), ikke veldig langt til Lofoten med bil heller.
Godt utbygget kollektiv-nettverk, dvs buss.
Buktafestivalen, Døgnvill, internasjonal filmfestival, Ishavskatedralen, Polaria osv osv.
Pluss masse mer.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 01:35

For en gangs skyld har jeg merket en tråd som grønn. Blir derfor glad om dette blir respektert akkurat nå :-)

Skjult ID med pseudonym 123 on. 5 okt. 2011 01:43

Det er jo potensielt veldig mange flotte områder i og rundt Oslo. En del av disse områdene har et større utvalg boliger/leiligheter i prisklasse høy (4mill+), og et relativt lite utvalg i prisklassen lav til normal.

Så kanskje du kunne være litt mer konkret ift hvilken prisklasse vi snakker om?

(mann 35 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 01:50 Privat melding

Jeg synes Årvoll/Veivet/Rødtvet/Kalbakken/Ammerud/Grorud er veldig flotte steder:-D Ligger nært marka og det går busser her hele døgnet:-D Også om natten, hele uka igjennom, faktisk:-D

Jeg har bodd på Sagene også, utrolig flott sted det også men er et stykke fra marka. Da må man da bussen eller sykle selv, om man ikke har bil da:-D

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 01:50

Hvilken prisklasse jeg snakker om er jeg ikke helt sikker på, 123. Men jeg er ute etter et godt nærmiljø - og det kan jo være så mangt. Det er derfor jeg holder det litt åpent sånn at dere kan styre meg - ikke motsatt :-)

(mann 44 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 01:51 Privat melding

Dette er et spørsmål, hvor du må ta svarene du får med en stor pølseklype stappfull av salt.. se iallefall kun etter rasjonelle begrunnelser i de svarene du får-- og lite annet..

At alle, nesten uten unntak, er fornøyd og ofte skryter av sin boplass er et litt pussig fenonem
Uansett hvem du spør, så vil de med 99,3 % sikkerhet svare at de er meget fornødt med stedet der de bor, og 100 % dersom de har kjøpt seg bolig der..

Psykologien i dette er at det ikke finnes noen direkte motbydlige steder i Oslo. Når folk har flyttet inn et sted, så innreder de heimen sin slik de selv ønsker - etter noen mnd begynner de å føle seg hjemme, og de trives i hjemmet sitt.. dermed er de svært fornøyd.. Videre er det slik at folk velger selv hvor de ønsker å bo/kjøpe kåk. Alle vil fremstå som gode velgere ifht de valgene de selv har tatt for... Krydrer du dette med folks hang til å bli lokalpatrioter begynner brikker å falle på plass.. Pussig fenomen dette :))

Kjør ditt eget eksperiment: Spør noen om de er fornøyd med å bo på Romsås, Gamlebyen, St.Hanshaugen, Carl Berner, eller hvor enn de måtte bo, så vil du oppleve at alle sier seg svært fornøyd -og mest sannsynlig vil de skryte også-f.eks. av nærhet til ditt og datt, lokale servicetilbud, kommunikajon, nærhet til marka, sjøen, sentrum osv.. :) Alle er bare såååå himmla fornøyd med der de bor :P

Skjult ID med pseudonym Søtstoff on. 5 okt. 2011 01:52

Hvor langt "rundt" Oslo er det praktisk for deg å bo da, Z?

Skjult ID med pseudonym Danty on. 5 okt. 2011 01:58

Selv bor jeg ved bjerke travbane..

Men skulle jeg med de mest objektive øynene jeg klarer å innrette meg med, forsøke å finne det mest optimale stedet å bo i Oslo, må det være Ekebergskrenten/Arktanderbyen.. Utsikt over byen, også rett over Oslos nye manhatten, Bjørvika med operaen og sjøen.. Oslos største friluftsområde (ekeberg og brannfjell) helt optimalt å ha hund der.. 10 minutters gange ned til gamlebyen og 20 min til sentrum..Vakker trehusbebyggelse med mye sjel og stil.. Rolig og nesten ingen gjennomgangstrafikk..

(mann 44 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 04:24 Privat melding

For min del er selve Oslo uaktuelt, men Asker er nært nok samtidig som det er fysisk langt nok unna Oslo sentrum. Det er ikke "nær marka", for Asker er per definisjon "i marka". Når jeg først bestemmer meg for at jeg av en eller annen snodig grunn skal til Oslo sentrum tar det meg aldri mer enn en time fra avgjørelsen er tatt til at jeg fysisk er der.

Perfekt for meg :) Nå vil jeg legge til at dere andre under ingen som helst omstendigheter vil ønske å bo her. Det er egentlig helt forferdelig, og jo flere som ikke stoler på meg, jo større sjanse er det for at jeg må stå i køer i sentrum - så hold dere i Oslo :p

(mann 41 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 07:46 Privat melding

Syns Bærum er ganske bra, og gjerne oppover mot Skui. Sentralt (forholodsvis) til Oslo, Sandvika, nært marka, stille, velutbygd kollektivtrafikk, barnehagedekning er jeg usikker på, men det er flust av skoler her! :D
Bo i Bærum og jobbe i Oslo er jo ganske trasig, men jobber du i Asker eller Drammen så er de tmidt i blinken.

Så hvor "biased" er svaret mitt? Jeg vokste opp i Oslo, men hadde jeg hatt fritt valg så ville det blitt Nord-Norge:D

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 08:55

@Ceca
Jeg har bil. Men har ikke alltid lyst til å måtte sette meg i bil for å gå en tur. Takk for tips ang. ditt område :-)

@Danty
Det viser seg gang på gang nettopp som du sier at nærmiljøet betyr mindre enn man skulle tro. Folk innreder sine hjem, og trives ofte der de bor, ja. Så når jeg nå spør dere, vet jeg jo at dere svarer subjektivt. Jeg evner likevel å ta mitt selvstendige valg. Men kanskje noen forteller meg om et område jeg ikke selv har tenkt på? De fleste er nok fornøyd hvor de bor, men jeg er ikke fornøyd på lang sikt lenger. Jeg trenger noe annet, noe nytt. Derfor tråden...

Søtstoff
Aner ikke hvor langt unna som er praktisk for meg å bo, jeg. Kjenner lite til kommunikasjonsmuligheter, så det må jeg forholde meg til etter hvert. Er nå bare ute etter tips, samt å se at det går an å bo på andre adresser enn min.

HDV
Bogstadveien har jeg bodd. Frognerparken likeså. Jeg må ikke bo med butikker i umiddelbar nærhet, nei. Og jeg liker strengt tatt bedre hav enn skog. Men natur betyr mye for meg. Holder alle muligheter åpne akkurat nå - også "bofellesskap" :-)

Tiwas
Asker er notert.

Juhani
Er Bærum feil om man jobber i byen? Finnes det ikke gode muligheter for buss/bane? Kunne sikkert også bodd på et fiskevær i Lofoten - men det må bli senere engang. Eller på en vingård sørover. Også senere engang :-)

(mann 41 år fra Akershus) on. 5 okt. 2011 09:00 Privat melding

Absolutt ikke feil, misforstå meg riktig... Jeg syns bare køen er litt håpløs. Er avhengig av bil i jobb nemlig :D

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 5 okt. 2011 09:02

Kanskje Nesodden er stedet for deg Z? Der har du både hav og skog, og en liten tur med fergen så kan du nyte et glass hvitvin på Aker Brygge.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 09:05

Kanskje VoksenMann? Umiddelbart føler jeg bare at det er "langt unna familien min sånn mentalt sett" om du forstår....langt med bil, liksom. (og jeg bruker egentlig bil mye, jeg er glad i å kjøre på impulsturer når som helst)
Men holder alle muligheter åpne. Takk for svar! :-)

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 09:20 Privat melding

Det hele kommer jo an på hvordan livsstilen din er, hvor du jobber og hvilke tider på døgnet du transporterer deg til og fra jobb, og hva du liker å gjøre på fritiden. Selv bodde jeg først i Ullevål hageby da jeg flyttet til Oslo. Synes det er nydelig og vakkert der, og det var praktisk i forhold til den jobben jeg hadde da. Men for fritiden ble det kjedelig, det var langt unna sentrum, jeg klarte aldri å pelle meg hjem med siste t-bane og brukte for mye penger på taxi hjem, siden det var mørkt og uoversiktlig å gå hjem fra sentrum på nattestid. Hadde jeg hatt familie og hatt mer hjemmekvelder ville det sikkert vært perfekt.

Det var en lettelse å flytte til Grønland fordi jeg da kunne gå ut og gå hjem, og det var alltid folk i gatene slik at jeg følte meg tryggere i gaten der. Nå bor jeg langs ring 2 og har det utmerket mht transport, tilbud i nærheten, gangavstand til det meste og sykkelavstand til alt.

Så lenge jeg er singel og har behov for å se folk, så funker det best med sentrumsnære strøk hvor taxi ikke er nødvendig, med gangavstander osv, men jeg tror at jeg ville ønske å bo litt lenger utenfor når/hvis jeg skulle få en kjæreste eller familie.

Så da spørs det vel bare hva som er viktigst for deg.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann on. 5 okt. 2011 09:26

Jepp. Forstår det godt. Vurderte selv Nesodden før jeg havnet på Kjelsås. Den uendelig lange bilturen derfra til sivilisasjonen ble tungen på vektskåla (mot). Med mindre du eier en fantasillion er sjønære steder i Oslo vanskelige å oppdrive. Ellers synes jeg området rundt Solli Plass/Skillebekk er et fint boområde om du ikke brekker deg av å bo med fiffen.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 09:29

@elisa
Takk for svar. Det hele er så klart opp til meg, men informasjon fra f.eks deg som sier at Ullevål Hageby er et kjedelig område som singel, er noe jeg aldri har tenkt på, så uansett fint med informasjon fra andre :-)

@VoksenMann
Jeg brekker meg ikke av fiff. Jeg brekker meg av kvalme, noe som kan frembringes av både fiff og boms...

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 5 okt. 2011 09:35

Husbåt.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 09:38

Smiler....og sier at jeg faktisk vurderte det også for ca. 5 år siden, Brusern. Og som du vet har jeg kjøpt både bil, gps (og som du ikke vet støvler og fjellsko) basert på tips jeg har fått på forumet. Derfor tenkte jeg dette kunne være en god ide. Kan du noe om husbåt-boing, kom så med det, snille :-)

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 5 okt. 2011 09:43

Jeg har selv tenkt på dette i mange år, men det har vært upraktisk i forhold til unger og hund. Om 4-5 år er jeg sikkert helt alene her så da får vi se. Aker Brygge har fullservice året rundt med strøm, toalett, vaskemaskin og alt du trenger har jeg hørt, så det er jo gjennomførbart. Du får båter av alle slag som er like varme og tette som hus. Og så kan du bare stikke av gårde med hele huset ditt og ha det som hytte hvor som helst akkurat når det passer deg ;)

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 09:48

Jammen jeg er ikke så innmari båtvant jeg, Bruce. Kanskje en forutsetning? Eller....skal vi gifte oss? :-)

*googler husbåter*

(mann 40 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 10:11 Privat melding

Bor på Tøyen. Har parker rett rundt hjørnet. Et fengsel - like i nærheten. En moské - som stadig søker om å få starte med høylytte bønnerop fra taket... Gangavstand til absolutt alt. (Litt dyrt å parkere - men sparer en formue på å betale parkeringsplass i stedet for å få parkeringsbøter!) Masse billig og bra frukt i sjappene rundt om! Har alle T-banelinjer i 4 minutters gangavstand.... Det er ganske ok....

Skjult ID med pseudonym Tiwas on. 5 okt. 2011 10:15

X-Rev: "Absolutt alt" - er det en ny vodka med masse smak? ;)

Skjult ID med pseudonym banditten on. 5 okt. 2011 10:19

Jeg bor selv ved ensjø/kampen og som ovennævnte siger er det jo ganske centralt, men alligevel lidt væk fra byen.
Synes at området oppe på Torshov ser rigtig tiltrækkende ud, problemet for mig er dog bare parkering og at der ikke går t-bane deroppe. Men det ender nok med at det er der jeg en gang køber lejlighed.

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 10:28 Privat melding

Keiserløkka er en litt bortgjemt perle, like overfor Tøyenparken, grønt og landllig, men likevel nært nok til både transport, parker og sentrum. Og så er det ikke så ille dyrt der i forhold til resten av byen.

Du skrev at du også vurderer bofellesskap, Z? Hva slags da? Dele med 1 person, eller en hel gjeng?

(mann 37 år fra Oslo) on. 5 okt. 2011 10:42 Privat melding

Trives veldig godt på St.Hanshaugen. Litt roligere enn Løkka, spesielt hvis man ikke har fasade rett ut mot en stor vei. Dessuten ligger det jo på riktig side av elven :oP

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 13:05

@elisa
Jeg vurderer ikke bofellesskap, men jeg holder alt åpent akkurat nå - også husbåt :-)
Synes det er noe spennende og befriende når ting ligger åpent. Kanskje flytter jeg ikke heller? Hvem vet?
Poenget mitt er bare at det er fint å komme inn i nye tankebaner - og det kan dere bidra til på en ypperlig måte!
Når jeg skrev bofellesskap, tenkte jeg mer på at det går an å kjøpe et hus og dele/dele det opp evt.
Jeg kjenner folk som ønsker å dele med meg. Jeg må bare finne ut om det er noe jeg selv ønsker...

Skjult ID med pseudonym elisa on. 5 okt. 2011 13:09

Ok, da forstår jeg bedre :) Ellers tenkte jeg at jeg kunne forhøre meg litt om en mulighet. Men da lar jeg deg holde alt åpent fortsatt.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 13:10

Jeg fungerer litt sånn skjønner du, Elisa. Jeg tar ingen bestemmelser, jeg veier ikke engang for eller imot. Jeg bare sanker inntrykk. Og så plutselig, før jeg selv vet det, så har jeg bestemt meg. Og da er alt greit :-)

Skjult ID med pseudonym stjerne* on. 5 okt. 2011 13:32

Hei Z:)
Når jeg var singel og uten barn bodde jeg på Thorsov. Trivdes utmerket der. Kort vei til parker,sentrum,restauranter og kaffebarer.Litt utenfor alt bråket,men alikevel nær nok til å delta om man ville det:)

Her jeg bor nå har jeg bodd veldig lenge og det betyr jo at jeg trives veldig godt. Men det er selvfølgelig fordi at man har nesten hele vennegjengen..i alle fall de nærmeste...rundt seg i gåavstand.
Karlsrud/Lambertseter/Nordstrand har vel alle boforhold du kan tenke deg. Hus du kan dele, små og store leiligheter,rekkehus osv..Har som sagt bodd i samme området lenge, men alikevel på forskjellige adresser. Akkurat der jeg bor nå er jeg ikke så veldig fornøyd med..men området rundt trives jeg veldig på.
Vi har jo alt:) Kino,senter,puber,store grøntarealer,bibliotek osv...
Oppover i tråden har det vært nevn Ekeberg og Brannfjell...Dette ligger også i gå/sykkeavstand herifra. (jobber der) Fantastiske områder det også:) Men litt usosialt/upraktisk for meg som liker litt liv og røre...kaffebarer osv:)

Lykke til med tenkingen på å flytte...om det blir slik eller slik:)
*tenker ofte på deg*
Klem.

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 14:07

Så fine ord fra deg, stjerne! Tusen takk for råd! Ditt område er fint - enig i det :-)
*glad for at du tenker på meg*

Raus klem tilbake!

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 5 okt. 2011 17:55

Hei igjen Z :-) Ble det tom tom, forresten?

Håper ikke du synes jeg sporer alt for langt av tråden din når jeg foreslår enkel og praktisk vinteradresse til fordel for større investeringer i en sommeradresse som kan brukes som pendlerbolig hver gang sjelen trenger å luftes litt. *ler* Jeg vet jo alt for lite om hva Oslo har å tilby til å tørre å uttale meg, men jeg vet noe om å velge utradisjonelt! For min del betyr det bl.a. å gå for hytte med helårsstandard som kan bli helårsbolig en gang i fremtiden og et halvferdig bobåtprosjekt som skulle vært ferdig for lenge siden. En venn av meg selger forøvrig en 42foter som han har bodd i de siste syv årene, hvis du skulle feste deg ved den idèen.
:-)

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 17:59

Klart det ble TomTom! Takk for god argumentasjon og tips - jeg er meget fornøyd :-)

HeltEnkelt, jeg liker deg! Og vet du? Jeg har faktisk vært inne på liknende tanke. Derfor har jeg vært og sett på små leiligheter langt utenfor Oslo, men ikke langt når det gjelder "luft under vingene" eller eventuell pendling. To sjeler, en tanke. Tror det er lenge siden jeg har sett deg, forresten - hyggelig!

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 5 okt. 2011 18:16

Oj, for en velkommentilbakevelkomst! :-) Så hyggelig, Z! Tusen takk! Det er jammen ålreit å kjenne seg populær! *ler*

Hold meg oppdatert på hvor tankene leder deg da?
*Gleder meg til å høre hvor Z er på vei!*
:-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 5 okt. 2011 18:18

- Og nå har du jo tomtomdamen som kan villede deg på veien mot havet også, Z! *ler* Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 18:20

Vet du hva? Jeg flesker til og sier: STOR KLEM til deg, HeltEnkelt. Rett og slett - hvis du vil ha da :-)
Vet ikke selv hvor jeg er på vei. Kanskje jeg er mest på vei innover tross alt? Som så ofte før...

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 5 okt. 2011 18:25

Du kjente at jeg slo ut med armene og la trykk i returen av den klemmen, ikke sant? *ler* Entusiasme er flotte greier! Klem fra meg til deg, Z!

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 18:26

Klart jeg kjente det :-)

Skjult ID med pseudonym VIPS! on. 5 okt. 2011 20:52

I mine 14 år i Oslo har jeg bodd på følgende steder, med følgende kommentarer:

Grønland (5 år) - Positivt: Übersentralt og gode kollektive tilbud. Kort vei til matbutikker og andre tilbud. På den tiden jeg bodde der langt rimeligere enn andre steder i byen, men det har nok endret seg litt. Men; Jeg fikk mark av å bo der. Mye asfalt og lite grønt. Slitsomt og skummelt å gå hjem fra byen om natten. Opplevde også åpne slagsmål på gaten rett etter arbeidstid (i sidegatene). Hadde ikke bil, så da var ikke parkeringsbehovet gjeldende. Men fleste steder er det gateparkering (om man ikke har garasje)

Majorstua (4 år) - Postivit: Übersentralt og gode kollektive tilbud. Kort vei til matbutikker og andre tilbud. Gode kafemuligheter og kort vei til uteliv. Men; Mye asfalt, mye bråk fra veiarbeid om kvelden/natten. Veldig dårlig parkeringsmuligheter. Slettes ikke rimelige leiligheter. Gode shoppingmuligheter for den som er keen på å bruke masse penger på det. (både positivt og negativt) :-) Ikke helt trygt å gå hjem alene en sen nattekveld, opplevde flere ganger ubehageligheter.

St. Hanshaugen (3 år); Postivit: Sentralt nok, ok med grønne områder (st.hanshaugparken rett i nærheten, som jeg syntes er den fineste parken i Oslo). Stille og rolig på kvelds/nattid (kommer nok litt ann på hvordan leiligheten er vendt). Gjorde et kupp og leiligheten var rimelig i forhold til hva de er nå. Men: Fortsatt mye asfalt, og man skal kle på seg annet enn pysj for å gå ut døra for å ta en kaffe. :-) Også her dårlige parkeringsmuligheter.

Holmenkollen (2 år til d.d.): Positivt: Hage rett utenfor døren, superrolig, hyggelige naboer, første gang jeg har opplevd at man slår av en prat eller blir invitert på kaffe. Egen parkeringsplass. Man kan lage seg en kaffe og ta den med ut i hagen i pysjen på morgenen. :-) Men; Litt kø på morgenen til byen om man kjører, tar lite kollektivt ettersom jeg har bil (taxi til/fra byturer, så det går vel litt mer penger til det enn om man bor i sentrum), ikke gåavstand til matbutikken om man skal handle mer enn brød og melk. Ikke SÅ lett å få venner på besøk, da de mener jeg bor i gokk, så lite spontanbesøk, men man kan jo alltids invitere. :-) Sålenge man har bil syntes jeg dette er desidert det beste stedet jeg har bodd i Oslo, så langt. :-)

Må kanskje påpeke at jeg er bygdejente som er oppvokst med mye grønt, så det spiller kanskje litt inn på vurderingen min. :-)

Skjult ID med pseudonym Z on. 5 okt. 2011 20:58

VIPS!
Takk for utfyllende og gode råd. Synes det du skriver høres svært fornuftig ut, jeg. Har bodd mange år i Oslo sentrum og kjenner at en del av meg lengter etter roligere tempo, stillere stillhet og mer natur. Jeg trenger virkelig natur for å føle meg gjennomglad. Jeg trenger natur, frisk luft og stillhet ettersom jeg har mye "støy" rundt meg i jobbsammenheng. Jeg har tre krav da: Jeg vil ha peis, uteplass og muligheter for piano der jeg bor. (ok, om jeg gifter meg med Bruce og flytter i båt, kan jeg fravike det med peisen) Kanskje vi ikke er så ulike likevel, Vips? ;-)

Skjult ID med pseudonym neptun on. 5 okt. 2011 22:38

Bor på Etterstad og trives godt her. Det er ikke lenger unna sentrum enn at jeg kan sykle, eller gå på en god dag, og frister ikke det, går det fire T-banelinjer herfra, samt en buss som går døgnet rundt, uka rundt. Og skal du ut i Marka, er det jo heller ikke så halvgæærnt med T-bane. De fleste leilighetene her er treroms leiligheter fra 50-tallet, med god plass, særlig for én, og det er mye grønt rundt omkring. Det er fire barnehager, to dagligvarebutikker og én storkiosk, våger du deg over eller under Strømsveien, har du Fyrstikktorget med både post, apotek og helsekost, og våger du deg til Bryn Senter, finner du både Clas Ohlson og Ultra - det eneste som mangler er et pol. Ellers har du opptil flere brune kroer/spiserier, deriblant den kinesiske restauranten Olsen, og beveger du deg ned til Vålerenga, som bare er over ei jernbanebru, så har du noen av Oslos triveligste utesteder. Så Etterstad vil jeg anbefale. Prisene har riktignok steget litt de siste årene, men du skal ikke mer enn ti minutter unna før du kommer til Teisen eller Ulven, som stort sett har av de samme kvalitetene.

De andre stedene jeg har bodd i Oslo, Hoff (Skøyen) og Grüner Garden, derimot, vil jeg ikke anbefale.

Skjult ID med pseudonym VIPS! to. 6 okt. 2011 01:37

@Z
Hehe, kanskje ikke så ulike irl. ;-)

Det er superdeilig å trekke seg unna bykjernen etter endt arbeidsdag. Jeg tror aldri jeg kommer til å flytte inn til sentrum eller de nærliggende stedene igjen. En tusenlapp i mnd i bompenger og kanskje en tusenlapp i taxi betaler jeg gladelig for å slippe eksos og folk oppå meg hele tiden. Dessuten tar det faktisk ikke mer enn 20-30 min å gå til Majorstua, og det er en fin "treningstur" også. (Hjemturen er HVERTFALL det med tanke på de bakkene det er opp hit). Marka ligger ikke en tbanetur unna, men i umiddelbar nærhet. (ikke det at DET er trekkplaster for meg, hehe). I tillegg ser man sjøen, og som det sjømennesket jeg er gir det ro i sjelen å speide utover både når det er finvær og ruskevær. I tillegg er det skikkelig vinter, med MASSE hvit snø. Det liker jeg, til tross for måking og fastkjørt bil. Hehe, litt action i hverdagen. Dessuten er det kjempehyggelig når det kommer en hjelpsomme mann og redder deg. ;-)

Så, mine anbefalinger går altså til (trommevirvel......) Holmenkollen. :-D

(kvinne 32 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 20:02 Privat melding

Jeg ser Nesodden allerede er foreslått, men slenger meg med på den, ettersom jeg bor her ute.

Som tidligere nevnt; nærhet til marka og vannet - stille og rolig, tilbaketrukket fra bykjernen, men samtidig bare 12-23 min med båt til Aker Brygge.

Det er mange engasjerte og ressurssterke, kreative og alternative mennesker her ute; godt miljø for de som er opptatt av musikk, kunst, alternativ behandling, yoga, selvutvikling, kosthold m.m. Miljøet rundt Steinerskolen her ute er også flott og ganske unikt.

Skjult ID med pseudonym gemini61 to. 6 okt. 2011 20:45

Holmlia er tingen,- sterkt undervurdert og en skikkelig underdog....
Har alt: skog, gangveier til sjøen, 9-11 minutter med toget til byen.
Det er faktisk raskere å havne på Grønland ved å bo på Holmlia, enn å bo i Kvernerdalen...
Gitt at man ikke sykler, men bruker kollektivtransporten.

Og så har du sittet i denne vidunderlige bakkebygrenda her, om enn for lenge siden.....;-)

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 to. 6 okt. 2011 21:24

Ja, second gemini! Aldri bodd der, men kjenner flere som gjør det og har også besøkt mange av dem.

Skjult ID med pseudonym neptun to. 6 okt. 2011 21:32

Men alt handler jo om hva man vil ha, da. Det forrige stedet jeg bodde, nedre Grünerløkka, flyttet jeg til fordi det var gangavstand fra jobben (som var en annen da, for øvrig, men rett ved der jeg jobber i dag). Men jeg fant nå raskt ut at det å ha litt bedre tumleplass enn jeg hadde da, var et viktig gode for meg. Og siden jeg ikke hadde råd til å kjøpe en treroms i sentrum, var Etterstad et bra alternativ - selv om jeg angrer litt på at jeg ikke slo til på bare en bare bittelitt dyrere leilighet, i hvert fall om man regner med det jeg har brukt på oppussing, på Ensjø eller Keyserløkka.

(mann 51 år fra Oslo) to. 6 okt. 2011 21:37 Privat melding

Grønland. En av de får plassene i Oslo som har trekk som minner om en by og ikke ett blendavasket forstadshelvete.

Skjult ID med pseudonym gemini61 to. 6 okt. 2011 22:13

Grønland, Holmlia- underdog og vidunderlig. :-)
Enig i at Grønland slår Holmlia på urbanitet, men kort vei ned!
Og så får man mye plass, stor leilighet/hus for samme pris som en to-roms i byen....

Skjult ID med pseudonym Dirigent71 to. 6 okt. 2011 22:14

Og Holmlia Bad med påfølgende forfriskning hos Kaffelarsen er ei at forakte.