Alle innlegg Sukkerforum

Handy menn og husmoremner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 21:25

Rett som det er kommer jeg over profiler hvor damene etterlyser en handyman, gjerne i første setning under beskrivelsen av drømmepartner. De ønsker seg en vaktmester altså, og bekrefter nok en gang at de er opptatt av hva en mann kan utrette for dem i jakten på kjærligheten, såpass at sistnevnte kanskje kommer i andre rekke.

Men hva skriver gutta? Jeg vet at mange menn gjerne ønsker at kvinner har beholdt noen av sine tradisjonelle fortrinn på hjemmefronten, men at de kanskje kvier seg for å si dette høyt.

Hva kommer det evt. av at menn skjuler dette ønsket, mens kvinner sier rett ut at de foretrekker en handyman? Ønskene er jo egentlig de samme.

Er det slik at kvinner kan forvente tradisjonelle egenskaper av menn, mens menn ikke kan forvente det samme av kvinner? Vil menn få svi på pelsen av å ønske seg en bollebakerkvinne, mens kvinner lett slipper unna med å ønske seg en macho og handy smøreape?

Skjult ID med pseudonym SnillGutt to. 6 okt. 2011 21:28

Jeg vil gjerne ha en jente som gjør det hun ønsker å gjøre. Er bare viktig for meg at hun deler noen av mine interesser, så det går ann å leve sammen ;)
Og handyman er jeg såvisst ikke! Kanskje om 20 år.
<----->

(mann 44 år fra Oppland) to. 6 okt. 2011 21:31 Privat melding

Fordi vi skulle være den sterke solide klippen som forsørget familien, deretter den myke mannen som var opptatt av kvinners rettigheter, deretter tøffelmannen som var mer metroseksuell enn noe annet, og så mannen som er mann men i kontakt med sine myke sider ? hehehe...

Eller bare fordi folk leser for mye dritt og tror de må være som naboen ? Og ja, han tviler også.

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 6 okt. 2011 21:34

Hadde jeg vært mann hadde jeg glatt ønsket meg en sexy kvinne som var god på hjemmefronten.. altså hjemmekos, mat/baking og omtanke.. Og egentlig idiotisk om menn ikke kan si det om det er noe de ønsker. Men det er vel noe alle ønsker og derfor unødvendig å si;)
Ser poenget ditt TS.. men egentlig så er de fleste oppegående mennesker litt av begge deler uansett kjønn.. heldigvis:)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 6 okt. 2011 21:36

er bare svake menn som lar seg påvirke av hva kvinner påstår de vil ha i en mann, slutt å skyld på kvinner og vær den mannen du mener er rett å være;)

Skjult ID med pseudonym kar to. 6 okt. 2011 21:39

Det siste jeg vil ha er en husmor, noe jeg til og med har spesifikt påpekt i profilen min.

Skjult ID med pseudonym Paraply to. 6 okt. 2011 21:42

Men sier det rett ut de også, de formulerer seg bare litt rart. De sier de ønsker seg østeuropeiske jenter.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 21:44

@ irene

Nå er ikke poenget med tråden hvordan jeg personlig forholder meg til disse damene, men å drøfte en generell observasjon.

Eller kanskje jeg lar meg påvirke likevel, for jeg respekterer ønskene deres såpass at jeg lar være å skrive til disse damene selv om jeg ellers synes de er interessante.

Men jeg skylder ikke på kvinner for at de ønsker seg en vaktmester. Jeg er bare overrasket over at det synes å være mindre toleranse for at menn har tradisjonelle ønsker enn at kvinner har det, og jeg lurer da på hvorfor?

Og svake menn?? Hva ER det med kvinner og denne forakten for mannlig svakhet? Kvinner er skjøre og svake på så mange områder, men det er liksom deres fødselsrett??

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 21:46 Privat melding

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg trenger en som liker å dulle og pynte litt hjemme, for jeg er så trygg på min egen seksualitet at jeg ikke anerkjenner annet enn primærfarger ;)

(kvinne 32 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 21:49 Privat melding

Når det kommer til det å finne en kvinne å slå seg til ro med tror jeg mange setter pris på "husmoregenskaper", men mange vil nok tolke det feil dersom det blir fremhevet i profilen.

Jeg savner nettopp det i livet mitt; å ha en mann å stelle litt for. En som setter pris på at jeg lager god og sunn mat for ham. En som setter pris på at jeg tar oppvaksen eller klesvasken. En som synes det er hyggelig at jeg strikker klær eller syr en søm som har revnet. En som setter pris på at jeg pynter i hjemmet og lager god stemning med levende lys, musikke med mer.

Jeg tror det er helt naturlig at menn og kvinner bidrar med ulike oppgaver i hjemmet.

(mann 44 år fra Oppland) to. 6 okt. 2011 21:50 Privat melding

@30ish
Ja, er det ikke det ? Har ikke kvinner kvaliteter som vi skal hegne om og som gjør dem attraktive, og er ikke møtet mellom kjønnene noe av det som gjør det flott og spennende ? Hun kan da være frigjort og "moderne" likevel ?

(mann 49 år fra Østfold) to. 6 okt. 2011 21:50 Privat melding

Nå må vi f*** meg flytte sammen snart, Irene ;)

Skjult ID med pseudonym SnillGutt to. 6 okt. 2011 21:53

Tror jeg har det beste lokkemiddelet i profilen min ever! Under "jeg ser etter", så har jeg skrevet som en liten notis:

"Jeg har oppvaskmaskin!"
<----->

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 6 okt. 2011 21:56

hadde miris vert litt eldre og budd nærmere sko eg fanken meg prøvd meg:) dame etter min smak..

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 21:57

Flott innstilling det, Miris.

Men hva skyldes det at kvinner ser ut til å bry seg mindre med at "mange vil tolke det feil om (handymanønsket) blir fremhevet i profilen", mens menn kanskje er mer bekymret for dette? Hvorfor pingler menn ut dersom de faktisk ser etter muffinsbakere i rutete forklær? Er de feige, eller er det faktisk en dobbel standard her som de får svi for?

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 21:57 Privat melding

@Miris: Jeg tror nok du er drømmedama for mange. :)

Skjult ID med pseudonym banditten to. 6 okt. 2011 21:58

Jeg ville blive lykkelig hvis jeg fandt en kæreste der kunne lave andet end pasta med kødsovs.
Har endnu ikke haft en kæreste der kunne lave mad ordentligt, så enten er der noget galt med kvinder fra min generation eller så stinker jeg til at vælge partner.

Jeg vil dog gerne have en kvinde, skriver tilmed i min profil at der er bonuspoints til dem der kan sy/strikke/hækle.

Skjult ID med pseudonym kar to. 6 okt. 2011 22:01

Jenter som kan strikke er faktisk ganske sexy, med på den.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 22:01

@ Caine73

Nei, jeg synes ikke det å være svak er kvinners fødselsrett. Det er heller ingen flatterende karakteristikk av kvinner dersom det å være kvinne er ensbetydende med å være svak, og det som "gjør dem attraktiv" som du sier. Er ellers enig i at møtet mellom kjønnene er det som trigger spenningen.

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 6 okt. 2011 22:01

Mann 30:) jeg prøvde jo bare si meg helt enig:) var ikke prsonlig til deg meldingen under.. mer disse forvirra mannfolkene som skylder på kvinner at de ikke finner ut hvordan de skal være;) En mann som er noe for meg, trenger ingens tillatelse til å være mann, og han utrykker hva han vil ha;)

Er klar jeg Bruce;) Delvis pakket og alt just in case hehe

(mann 44 år fra Oppland) to. 6 okt. 2011 22:03 Privat melding

@banditten

Prøv å si at det er bonuspoints til kvinner som kan lage mat, hva skal du med en som kan sy om det er maten som plager deg ?

(mann 44 år fra Oppland) to. 6 okt. 2011 22:08 Privat melding

@30ish

Mente ikke at kvinner er svake, mer at det er i brytningspunktet mellom kjønnene at spenningen oppstår og at det er ett pluss, altså at vi er forskjellige. Og at hva vi oppfatter som verdier vi verdsetter ved partner er forskjellige.

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:09 Privat melding

Jeg synes det er dritsexy med nakne kvinner som har lært seg å spinne :)

Skjult ID med pseudonym banditten to. 6 okt. 2011 22:12

@Caine - God pointe, det bliver lagt til med det samme :)

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 22:21

Ok irene, fair enough :-)

(kvinne 32 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:24 Privat melding

Takk for hyggelige kommentarer! :) Jeg har i grunn ikke noe behov for å være drømmedama til mange, men håper jeg etterhvert vil kunne finne en partner som setter pris på den jeg er og mine egenskaper.

m30ish:
Mange kvinner i dag er opptatt av at de skal være frigjorte og selvstendige. De ønsker ikke å være lenket til kjøkkenbenken med mange unger hengende rundt seg i skjørtekanten. De vil være urbane og likestilte, og dele de hjemlige oppgaver med mannen... Det ligger noe der; gjør det ikke?

Skjult ID med pseudonym Miris to. 6 okt. 2011 22:26

Det å være husmor blir av flere forbundet med å være "svak og satt tilbake". Det å være handyman derimot blir sett på som barskt og sexy.

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:30 Privat melding

Ingen ting er mer sexy enn når vi føler at du er glad i oss og ønsker å ta vare på oss. Som med dere, så *trenger* vi ikke å bli tatt vare på, men det er en veldig god og trygg følelse. Man må bare passe på å ikke kjøre seg fast i et mønster der den ene gjør alt...

Skjult ID med pseudonym Tiwas to. 6 okt. 2011 22:31

@Miris: Du kunne veldig gjerne ha tuslet rundt og vært huslig med ungene mine i skjørtekanten. Du måtte bare ha hjulpet meg med å lage dem først :p

Skjult ID med pseudonym Miris to. 6 okt. 2011 22:40

@Tiwas: Hehe... Jeg synes å se at du ikke engang syntes profilen min var interessant, og nå vil du plutselig at jeg skal hjelpe deg med å lage barn!? ;)

Skjult ID med pseudonym jente, 30 to. 6 okt. 2011 22:44

Tror Miris har noen gode poeng.

Menn må gjerne poengtere at det er en "femti-talls-husmor" de vil ha, hvis det er det de ønsker, så slipper jeg å ta kontakt med dem. Nå ønsker jeg heller ingen handyman. Jeg ønsker et likestilt forhold, og jeg ønsker å beholde jobben min, ikke bare stelle hjemme. Selvsagt kan jeg også lage mat og stelle hjem, men det kan jo alle oppegående mennesker i dag.

Tror grunnen til mange kvinner ikke ønsker å få utdelt husmorrollen, fordi det er i mine øyne en dårlig deal, i forhold til "handymanrollen" mannen tildeles. "Kvinneoppgavene" i hjemmet er da mye mer tidskrevende; matlaging, rydding, vasking av hus og klær osv tar uendelig mer tid enn "mannebiten". Jeg gjør begge deler selv, og bruker ikke mange timene i årene på å klippe plenen/vaske bilen/skifte lyspærer o.l. i forhold til det daglige stellet av huset.

Dessuten ønsker i hvert fall jeg å ha min egen inntekt. Jeg vokste opp med en hjemmeværende mor, som gjorde ALT i huset og med oss, og en far som tjente bra, men tviholdt på lommeboka, og ga "noen slanter" til mamma når han følte for det. Jeg bestemte meg tidlig for at slik ville ikke jeg ha det, jeg ville tjene mine egne penger. Får man husmorrollen blir det fort for få timer i døgnet hvis man i tillegg ønsker å ha en jobb....

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:46 Privat melding

@Miris: hehe...da har det skjedd en feilkommunikasjon, for jeg synes du er kjempesøt og da vi snakket sammen fant jo ut at du var smart og reflektert også. Alderen, derimot...hadde ikke vært en ulempe for *meg* :-P

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 22:48

@ miris

Ingen dum forklaring det der. Men sett at disse kvinnene faktisk tenker slik, ønsker de ikke da en selektiv likestilling der tradisjonelle kvinneoppgaver deles, mensde helst ser at menn skjøtter tradisjonelle mannsoppgaver? Dvs. vasking, matlaging, ungestell deles, mens mannen pent er nødt til å stå for plenklipping, dekkskift, snømåking, stake opp utedassen på hytta osv.?

Er ikke dette inkonsekvent, og urettferdig for menn?

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:49 Privat melding

@Jente: sånn tror jeg ikke mange menn heller vil ha det. Om ikke annet, så må dere jo tjene litt penger også - før dere drar hjem og ordner! hehe

Skjult ID med pseudonym Lady to. 6 okt. 2011 22:49

Pøhhh jeg er så handy at jeg flislegger bad, legger gulv, setter opp lister, maler hus utvending og innvendig.
Skifter olje på gressklipperen til naboen som er mann:) Tror heller mannen kan være assistent:)
Når jeg tenker meg om har jeg noe ved som skulle ha vært båret inn....

(mann 33 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:49 Privat melding

@Tiwas

12 års forskjell er ingenting når det er mannen som er eldre. Kast fra deg fordommene og hopp i det! :)

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:52 Privat melding

Om mannen skifter dekk, er jeg veldig fornøyd med å sy gardiner.

Men jeg vil også si at det hyggeligste er om man i fellesskap lager maten før begge går ut og måker snø.

En grei regel er vel at begge skal være omtrent like slitne etter en arbeidsuke, det handler ikke så mye om hvem som gjør hva.

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:53 Privat melding

@Miris: hehe...da har det skjedd en feilkommunikasjon, for jeg synes du er kjempesøt og da vi snakket sammen fant jo ut at du var smart og reflektert også. Alderen, derimot...hadde ikke vært en ulempe for *meg* :-P

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 22:55

@ jente, 30

Jeg ønsker også et likestilt forhold. Men da deles alt likt og broderlig (eller søsterlig), ikke sant? Oppgavene vi gjør trenger likevel ikke være de samme.

(mann 44 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 22:55 Privat melding

@lilah: enig med deg også. Er litt som jeg sa - man må ikke kjøre seg fast i et ensidig spor...

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 22:57

@ kompromiss

Merkelig nok er det godt å se at andre menn tenker totalt forskjellig fra meg om dette med aldersforskjell. Jeg synes 12 år er mye, altfor mye. Ville følt meg som en karikatur av naturen da. Men heldigvis er andre mindre rigide enn meg.

(kvinne 32 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 23:10 Privat melding

Jeg tenker som flere av dere påpeker her at en bør dele på oppgaver rundt hus, hjem og barn, dersom begge også jobber fullt. Hvordan en fordeler oppgaver er ikke så viktig, bare begge bidrar like mye til fellesskapet.

Dette er vel forøvrig ikke en tråd om aldersforskjell, hvilket vi har hatt tidligere på forumet, men jeg kan vel svare likevel. Jeg for min del er ikke så opptatt av alder i seg selv, og har ikke noe problem med å date noen som er eldre enn meg. Jeg har ingen streng grense, men synes det er greit at den jeg dater er yngre enn min mor som er født i '63 ;)

(mann 33 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 23:28 Privat melding

@m30ish

Jeg må innrømme at jeg synes 12 år hadde vært litt stor aldersforskjell for meg, for da ville jenta vært 14. Men 8 år hadde ikke vært noe problem.

(mann 33 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 23:29 Privat melding

8 års forskjell naturligvis, hvis noen var i tvil :p

Skjult ID med pseudonym Miris to. 6 okt. 2011 23:33

Hehe... Jeg var ikke i tvil, men var kanskje greit å være på den sikre siden og oppklare den ja! ;)

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 6 okt. 2011 23:35

@ kompromiss

Ville du virkelig ha data ei dame på 18? Da jeg var på din alder synes jeg et par og tjueåringer var i yngste laget, men som sagt er jeg rigid på dette, da som nå.

(mann 33 år fra Akershus) to. 6 okt. 2011 23:39 Privat melding

@m30ish

Ikke hvem som helst naturligvis, men ja.

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 6 okt. 2011 23:52 Privat melding

Vil ha en handymann fordi jeg er ganske handy selv. Vil ikke ha en pusemann som er redd for å ta i et tak. Forøvrig baker jeg gjerne boller for han også....og strikker sokker til han... osv ;)

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 06:14 Privat melding

@Kompromiss: Sånt endrer seg. For min del har tallet veldig lite å (så lenge hun ikke er mer enn et par år eldre enn meg) og du kommer til å merke at den enden av skalaen endrer seg saktere enn andre. Det kommer mer an på hvordan personene er, men jeg hadde vært mer skeptisk til hvordan partneren hadde følt situasjonen...

(mann 36 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 07:39 Privat melding

Godt poeng TS. Det er nok mer sosialt akseptert for kvinner å ønske seg det tradisjonelle kjønnsmønsteret enn for menn, som umiddelbart ville bli stemplet som kvinnehater og dømt nord og ned :/

Men så er likestilling i Norge noe underlig. Nettavisen skrev om dette nylig. Det interessante er at loven per definisjon er kjønnsdiskriminerende. I første setning i første paragraf.

«Denne lov skal fremme likestilling mellom kjønnene og tar særlig sikte på å bedre kvinnens stilling.»

For de fleste har det vel vært åpenbart lenge at likestilling i Norge ikke handler om at kvinner og menn skal sidestilles, men at kvinner ikke kommer dårligere ut enn menn. At de forskjellsbehandles på beskostning av menn virker å være helt allright :)

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 7 okt. 2011 09:59 Privat melding

Groupon Oslo har i dag dette tilbudet.
http://www.groupon.no/deals/oslo/hoienrenhold-rabatt/1075686?nlp=&CID=NO_CRM_1_0_0_280&a=1279

(mann 33 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 10:03 Privat melding

Hmm.. man kan kjøpe sex, kjøpe renhold og kjøpe mat..

For alt annet er det sukker ;)

(mann 44 år fra Akershus) fr. 7 okt. 2011 10:12 Privat melding

@Kompromiss: Hva mener du? Her får vi jo ingen ting for pengene vi betaler inn :p