Alle innlegg Sukkerforum

Fiske, jakt osv. Turnon eller turnoff?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 08:26

I hvilken grad syns damer/jenter det er sexy med mannfolk som fisker/jakter m.m.?
I hvor stor grad grad kan man evt. bedrive aktivitetene før det blir en total turnoff?
Er dette noe dere jenter kan tenke dere å bedrive?

Majoriteten av jenter jeg snakker med har liten forståelse for denne type aktiviteter med noen få unntak. Hadde vært gøy å se hva folk syns!

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 08:30

Ingen turn on hehe men synes det er topp:) Liker å fiske selv og har snust litt på å begynne jakt, å finne en mann som driver med det er bare en bonus:) Finnes det menn som ikke liker å fiske?

Skjult ID med pseudonym bollox fr. 7 okt. 2011 08:32

fiske er helt ok. men jakt liker jeg ikke. ikke pga tidsbruken og furunål overalt, men fordi jeg ikke klarer tanken på dyr som lider/dør.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 08:34

Spiser du ikke kjøtt bollox?

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 08:37

@Irene: Jeg har vanskelig for å se for meg meterofile menn i cardigan fra mor svinge fiskestanger eller hagla på et aktivt nivå :D Skyt meg om jeg tar feil, kan være rene jævla Albin om det trengs :D

@Bollox: Dette er jo livets gang, selvom jeg forstår aversjonen din.

(kvinne 34 år fra Rogaland) fr. 7 okt. 2011 08:38 Privat melding

Helt klart turn on, å fiske er skam skoy hverfall når det napper på kroken:) Jakt er greit , dersom man får noe er man jo veldig heldig eller hur?;)

(kvinne 37 år fra Buskerud) fr. 7 okt. 2011 08:39 Privat melding

Helt ok om fyren driver med fiske, ikke like greit med jakt. Og vær så snill, dropp i det minste å legge ut bilder der dere hoverer over et dyr dere nettopp har skutt! Det er bare trist og skikkelig turn-off! :-(

Skjult ID med pseudonym Malinka fr. 7 okt. 2011 08:41

Du tar feil og er ganske ensporet dersom du tenker at metrofile menn ikke kan svinge en fiskestang. Jeg vet om mange menn av den typen som virkelig setter pris på aktiviteter type fiske, telttur (grøss) og sånt.

Jeg gir blaffen i hva mennen bruker fritiden sin på, så lenge det ikke er meg og bare meg. Altså, han må ha egne hobbier.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 08:42

mulig du har rett Nephilim hehe, mulig de har med seg en "husker ikke hva det heter men slik golfere har, bare de i tillegg selvsagt kaster og sløyer fisken for dem"

Men jeg skal ikke skyte deg, liker heller ikke at dyr lider og dør, ikke har jeg hensiktsmessig våpen heller...

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 08:44

@Malinka: Så bra! Nok et stereotyp skutt i filler :)

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 08:45

jeg forstår ikke hvorfor folk som spiser kjøtt er imot jakt? Er man ikke kapabel til å direkte drepe dyret burde man kanskje bli vegetarianer? Eller?

(kvinne 42 år fra Østfold) fr. 7 okt. 2011 08:48 Privat melding

Syns det er helt ok om mannen liker å jakte og fiske, men jeg vil slippe å ha kadavre i kjøkkenvasken, og setter pris på om kjøttet kan vakumpakkes før det tas med hjem. :-)

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 08:53

@Irene: Må si meg helt enig her! Vi er jo vant til å gå i butikken å hente ferdig oppskåret vakuumpakket mat! Om biffen skulle være i overkant blodig så blir det litt ekkelt :D

@Lillah: Så bra, takk gud for Zipvac :D

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 08:55

Lillah har skjønt det:)

Skjult ID med pseudonym Lillah fr. 7 okt. 2011 08:56

Kan legge til at om det er dyrevelferd som diskuteres, har nok elgen et bedre liv enn kua som står på betong store deler av livet.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 08:57

jeg spiste kyllingvinger med min datter forleden.. hun synes det var litt ekkelt med blodårene som lå igjen, men spiste like godt, bare ikke de da hahaha

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 09:01

@Lilah: Nei, det er ikke det som diskuteres! Når det er sagt så gjør jo mennesker det mesteparten av livet også haha :D

(kvinne 37 år fra Buskerud) fr. 7 okt. 2011 09:04 Privat melding

@Irene: Mulig det. Jeg spiser kjøtt, men prøver å tenke minst mulig på at det er døde dyr jeg putter i meg... Kunne aldri jobbet verken med slakting eller drevet med jakt. Synes likevel det er en viss forskjell på slakting i kontrollerte former og jakt på livredde dyr, som bedrives kun fordi folk skal ha det moro.

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 09:09

Ok det, jeg synes bare det er litt dobbeltmoralsk:)@Melankolia.. Men som lillah sier så tror jeg egentlig den elgen har det bedre enn den kua du spiser;)

(kvinne 34 år fra Rogaland) fr. 7 okt. 2011 09:14 Privat melding

Ei ku blir skutt på samme måte om ikke verre... Hadde folk ikke jaktet hadde det heller ikke blitt mat på bordet..

Skjult ID med pseudonym Lillah fr. 7 okt. 2011 09:21

Elgbestanden er større enn godt er, og elgen opplever neppe særlig frykt før den plutselig faller. Gårdsdyr lever ofte liv som er helt unaturlige for dem, på trange båser der de ikke kan snu seg og det er vondt å ligge, og i tillegg fraktes de i biler til slakteriet. Det er nok en veldig stressende avslutning på et lite givende liv.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 7 okt. 2011 09:28 Privat melding

@TS Helt greit....Vi har faktisk nedstammet fra fangstmenn og vikinger:))

Syns vi skal være stolte av å ha en slik interresse og arv fra våre forfedre:))

Skjult ID med pseudonym Melankolia fr. 7 okt. 2011 09:33

Helt enig med dere, er ikke noen fan av oppdrettsnæringen heller. Og ser noen av jaktargumentene. Mener likevel det er merkelig at folk synes det er så moro å jakte på, og drepe, levende vesener. Altså; er selve jakten jeg ikke liker. Godt mulig jeg er dobbeltmoralsk, men det bryr jeg meg egentlig ikke om. Finnes flust med ting vi alle benytter oss av daglig som vi aldri hadde ønsket å gjøre forarbeidet til selv! :-)

Skjult ID med pseudonym pantera68 fr. 7 okt. 2011 09:38

Må bare si at jeg ikke leste de andre innleggene, bare @TS sitt og svarte på spørsmålet. Jeg regner med at her det mange meninger alt etter hva man er vokst opp med.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 7 okt. 2011 09:42

@ Melankolia

Sorry, men må bare si meg enig med noen av de over. Ganske dobbeltmoralsk av deg synes jeg. Har du sett hvordan mye moderne landbruk foregår? Ikke minst fjørfeproduksjon? Rypene, duene og endene har nok et mye bedre liv ute i villmarken inntil de plutselig skremmes opp av en jeger og blir truffet av en kule et sekund eller to senere, enn for eksempel de kyllingene vi spiser har i moderne kyllingslakt og -produksjon. Også de som faller til jorden skadet og kanskje først blir avlivet noen minutter senere når jegeren finner dem igjen. Tror jeg. Det samme gjelder som blant annet Lillah skriver over også elg, hjort og andre større dyr. Unntakene kan selvsagt være en og annen elg som blir skadeskutt og jegerne ikke finner igjen, men slike tilfeller er heldigvis sjeldne, ikke minst siden man jo gjerne bruker hunder i jakten.

Nei, skal du først ta et standpunkt her så synes jeg du heller bør gjøre som en av mine søstre gjorde i sin tid og si at jakt er ok, men oppdrett av dyr i trange båser i fjøs eller hønsehus ikke er det. Og kutte ut alt annet kjøtt enn vilt og villfugl.

(kvinne 37 år fra Hordaland) fr. 7 okt. 2011 09:50 Privat melding

Jeg liker å fiske,har ikke prøvd jakt men selv om jeg tidligere har jobbet i Dyrebeskyttelsen så har jeg absolutt ingen problem med jakt på Elg for eks,Rovdyr jakt er jeg derimot VELDIG IMOT!!! desuten så trenger man ikke gjøre absolutt alt sammen,jeg tror det er sundt med egne hobbyer(egen-tid)

Skjult ID med pseudonym Melankolia fr. 7 okt. 2011 09:58

@oslomann: Som jeg skrev over, oppdrettsnæringen er i mange tilfeller IKKE bra, og jeg tviler ikke et sekund på at dyr som lever i frihet har det bedre enn dyr som lever i et bur store deler av livet. (Men så er det også forskjell på ville dyr og husdyr da, bare så det er sagt). Godt mulig man skulle boikottet begge deler og blitt veggis.

Det er imidlertid ikke det som er temaet her. Temaet var om man synes jakt er turn-off. Ja, det synes jeg. Uavhengig av oppdrett og slakting og hva som er best eller verst, jeg synes det er usmakelig at voksne folk flyr rundt i skauen og jakter ned dyr som de i ettertid poserer stolt med. "Juhu, jeg overvant`n!" Temmelig barnslig, all den tid dyret ikke har nubbesjans mot deg og hagla di. Jeg forstår vel ikke helt hva som er behovet for å holde på med dette. Men det er jo meg da, liker ikke å ta livet av en flue engang... :-)

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 10:02

@Pantera68: Jeg er hjertens enig. Jeg respekterer selvsagt at folk har delte meninger om dette.

Det sporet jo av dette her da, men kan ikke regne med annet så tidlig på morgenen haha :D Dyrevelferd er meget viktig misforstå meg rett :D

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 10:07

Skar litt ut ja:) men var da en ypperlig annledning til å påkeke viktigheten av å tenke litt på de valgene man tar..
Så konklusjoner er: Ja til hjort og elgstek og rypebryst. Kutt ned på kjøttmåltider ellers:) Spis mer grønnsaker! Og god morgen og ha en glitrende helg:)

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 7 okt. 2011 10:08 Privat melding

@TS Jeg tenkte ikke på gårdsdrift nei, men kun jakt og fiske i skog og mark. Ingen ting er vel bedre enn det for kropp og sjel, men så er jeg en enkel sjel. Dere må bare diskutere så mye dere vil for meg:)) Gjør meg ingen ting:)

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 10:13

Haha var ikke deg jeg tenkte på når jeg skrev det sporet av Pantera68 :D

@Irene: Jepp faktisk enig, det er viktig å være en smule bevisst! Glad jeg spiser mye fisk hehe :D

(mann 40 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 10:24 Privat melding

Jakt og fiske.... blæh...Nei, ekte menn springer på Besseggen....

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/278598/ - dette var veldig spennende..... Min sønn på 3,5 år ble veldig fascinert av dette innslaget... Lurte på om vi skulle ha koteletter til middag.....

(kvinne 38 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 10:29 Privat melding

Ja takk begge deler! Har ingenting imot de som liker jakt og fiske. Har familiehytte ved Tanaelva, så er godt vant med villaks :P Er også så heldig at jeg får hjemmeslakta storfe fra familiemedlemmer....samt elgkjøtt... Mmmm,gjett om jeg gleder meg til ferie om en uke hvor jeg skal besøke mamma!

(Mamma har forøvrig i flere år forsøkt å få meg til å melde meg inn i noen slags jakt- og fiskeforening da hun mener det er der man finner ekte mannfolk).

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 10:37

@Mila: Om vi er så mye mer ekte kan vel diskuteres ;) Laksefiske i Tana er jo en drøm for mange (meg inkludert). Kjempartig å lese det du skriver ihvertfall.

(kvinne 36 år fra Buskerud) fr. 7 okt. 2011 10:45 Privat melding

Det er helt greit, det.

Skjult ID med pseudonym **Milla** fr. 7 okt. 2011 11:01

Hehe, jeg vet heller ikke hvor "ekte" dere er, men mamma sier så ;)

Kan ikke være blind for slakt og jakt når man liker kjøtt. Jeg er nok litt bortskjemt med fersk fisk og hvalkjøtt rett fra kaia under oppveksten... Nå får jeg som sagt elgkjøtt også, og det er jo bare nydelig! Forøvrig synes jeg at man kan bruke hodet litt når man jakter. Hjemme har det blant annet vært diskutert om man skal skyte en eller begge kalvene om en elgku har tvillinger, og der synes jeg man skal la en kalv leve. Er ikke så kald at jeg ikke blir påvirka når de oppegående jegerne forteller hvor trist det er når kua går og kaller på kalvene sine da det andre jaktlaget valgte å skyte begge....

Skjult ID med pseudonym pantera68 fr. 7 okt. 2011 11:59

@Milla Klok mor du har(eller?), men det kommer an på hva du liker:) Kanskje sircuslivet eller bylivet passer deg bedre ?

Det vet bare du ? Ikke lett å vite hvilken dør man skal gå igjennom nei:)

Skjult ID med pseudonym **Milla** fr. 7 okt. 2011 13:06

@ pantera68

Jeg hadde faktisk sjonglering i valgfag da jeg gikk på folkehøgskole ;)

Synes forøvrig mamma er ganske klok jeg da ;)

(kvinne 41 år fra Hedmark) fr. 7 okt. 2011 15:38 Privat melding

Jeg risikerer vel å få 80% av sukkerfolka imot meg nå, men jeg må bare skrive min mening om dette temaet og itillegg uten å være anonym. Jeg er oppvokst på et lite landbruk og jeg hadde min første jakttur da jeg var 4 år gammel. Jeg har vært så heldig å ha lært utrolig mye om naturen og hvordan en jeger skal ha respekt for viltet og naturen. Jeg leste ovenfor her at ei dame mente at jegere kun jaktet for moroskyld, det er akkurat samme som om at jeg skulle si at mennesker blir narkomane bare for moroskyld!! Mennesker som kritiserer jegere, bør lese og lære seg om hvordan det er å være en jeger og om hvordan naturen fungerer. Når det gjelder rovdyr, så er dette et vanskelig tema fordi det berører så mange bønder og jegere og deres verdier. Det finnes så klart både useriøse og seriøse jegere, men heldigvis er største andel seriøse og jakt handler så utrolig mye mer enn det å skyte og drepe vilt. Alt kjøttet og fisken som finnes i butikken har en gang vært levende og det er enten en jeger eller en bonde som har hatt ansvaret for at disse dyrene blir avlivet. De fleste bøndene er utrolige flinke med husdyrene sine og selv om det er litt grusomt å tenke på at dyrene lever kun for å bli mat, så har de fleste det godt den tiden de lever. Tenk at det finnes folk som eier så mange dyr på en gang og behandler dem med omsorg og respekt, mens noen mennesker ikke greier å ta vare på så mye som en katt eller en hund. Når sommeren kommer og det er ferietid, så har det skjedd mang en gang at "byfolka" kaster ifra seg kjæledyrene sine her på bygda fordi det passer ikke å ha dyr når det er ferietid. Noen ganger så er kjæledyret heldig å finner frem til et nytt hjem der det blir godt vare på, andre lider en grusom død av sult eller fryser ihjel når vinteren kommer. Så uansett om du er jeger, bonde, bygdefolk eller byfolk så ta godt vare på husdyrene, kjæledyrene og viltet i naturen. Og det tar ikke til skade om hver enkelte respekter andre menneskers livsverdier:-)

Skjult ID med pseudonym pantera68 fr. 7 okt. 2011 17:13

@Milla
Hehe...... Intuisjon kanskje :)

Ja mødre kjenner sine døtre best:)

Skjult ID med pseudonym Jeno fr. 7 okt. 2011 18:39

Jeg er helt for både jakt og fiske, synes det er positivt om en mann driver med det:)
Og om jeg ikke blir med, så kan jeg jo tilbringe en alene kveld hjemme og se på alle de jentefilmene på DVD som han ikke liker. ;P
Man jakter ikke for moro skyld, men for å få ned bestanden av elg, rådyr, rein og andre dyr.
Jeg pleier å få med meg elgkjøttdeig av pappa etter elgjakten hvert år, det er utrolig godt:)

Skjult ID med pseudonym småtrøtt fr. 7 okt. 2011 19:23

det er bare et pluss for meg, om en mann forteller at han jakter og fisker. medmindre det betyr at han bruker all fritid på dette.

Skjult ID med pseudonym kar fr. 7 okt. 2011 19:53

Kjenner en som brukte pappapermen sin på antilopejakt i sør-Amerika... Mulig han hadde misforstått og trodde det var permisjon fra å være pappa.

Jeg syns det er artig med både (hav)fiske og småviltjakt, så jeg har vært positivt overrasket over hvor mange jenter som faktisk har bilde av seg selv i galleriet med hagle og felt vilt. Til og med tenkt å skrive til en av dem nå :)

Skjult ID med pseudonym Kitty fr. 7 okt. 2011 19:56

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/transport_slakting

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/fjorfe/kylling

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/fjorfe/hone

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/fjorfe/kalkun

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/gris/#fangenskap

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/storfe

http://www.dyrevern.no/fakta/landbruk/sau_og_geit/geit

http://www.dyrevern.no/fakta/annet_dyrehold/fisk

http://www.youtube.com/watch?v=2wLuAzqOLtY&feature=related

Beklager TS, men jeg bare MÅTTE etter å ha lest noen av innleggene over. Se på linkene, dere som tror kjøttet vokser i kjøledisken, eller at disse dyra avlives "bedre", og fortell meg etterpå at jakt er "grusomt"...

Dyra i skogen lever et bra liv, spiser naturlig mat, og får utvikle seg slik det er ment at det skal. Og så, av og til... PANG!!! Noen skyter dyret. Dyret sto å beitet å ante fred og ingen fare. Det hele er over på sekunder.

Ja TS, jeg syns jakt og fiske er helt fint. Ja jeg deltar på begge aktiviteter. Men ja det kan bli for mye jakting hos enkelte. Når det jaktes fra august til lillejulaften. De færreste ønsker å være jaktenke hele høsten.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 7 okt. 2011 19:57

Grunnen til at man jakter, varierer vel, men jeg tviler sterkt på om det er veldig mange som går på jakt uten de også synes det er gøy.

Selv om jeg har jegerprøven, har jeg aldri brukt den, men jeg ville ikke hatt noe mot å treffe ei dame som går på jakt - de finnes de også.

Skjult ID med pseudonym **Milla** fr. 7 okt. 2011 19:58

Liker Anette34 sitt innlegg! Jeg er ihvertfall ikke blandt de (eventuelle) 80% av sukkerfolka som går imot deg :D

Skjult ID med pseudonym prippa fr. 7 okt. 2011 20:07

Jakt er helt greit,bare det ikke blir helt fanatisk.
Trodde jakt var begrenset til visse tider av året,men hadde ett kort forhold til en som jaktet absolutt hele året.
Alt ifra rådyr til hara og fugl.Og han fisket i tillegg.
Når man aldri kan ta en helgetur osv fordi man måååå jakte eller fiske HELE tiden blir det litt for mye av det gode.

(mann 43 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 20:10 Privat melding

Turnoff

Skjult ID med pseudonym kar fr. 7 okt. 2011 20:11

@prippa Jakt ER begrenset til noen få måneder, med unntak av enkelte arter... Så enten gikk du ut med en lovbryter eller en som får et kick av å skyte kråker og rotter. Håper det ikke var han som laget middagen.

Skjult ID med pseudonym plumbo fr. 7 okt. 2011 20:14

@Anette34 har et fornuftig innlegg.

Jeg har selv drevet gård og jeg er sjokkert over hvor lite folk generelt forstår av gårdsdrift.

Enhver bonde forstår at det ikke blir noen økonomisk gevinst av å mishandle dyra sine.

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 7 okt. 2011 20:42

Jeg skjønner ikke hvorvidt det at mannen jakter skal klare å turne meg hverken on eller off... Dere er meg noen pussige skruer.

Skjult ID med pseudonym McCloud fr. 7 okt. 2011 20:59

Man er nødt til å finne argument for å avvise andre...

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 21:04

om det er noen jeg ikke liker pleier jeg spør om de spiser kjøtt..gjør de det sier jeg at jeg er vegetarianer og ikke kan tolerere annet fra partner heller:)

Skjult ID med pseudonym Ann fr. 7 okt. 2011 21:11

Jakt er totalt turnoff. Ville ikke involvert med med en mann som har jakt som interesse, da jeg mener det sier litt om han som person. Er helt enig i det Melankolia sier.

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 7 okt. 2011 21:26

Ja, det var det da. Vel jeg synes det er stas med menn (eller hvem det måtte være) som liker å gå på jakt og/eller fiske. Virker da som flotte hobbier, bare ikke noe for meg. Turbiten kan jeg godt være med på, men ellers...

Venting: Neitakk
Stillhet: Ikke i lengden.
Død og blod: Jeg er ikke gammel nok.

Spiser kjøtt selv om jeg ikke er trenet for å leke Rambo i skogen. Det får noen andre gjøre. Men hvor ofte? Vel, jeg ønsker meg ingen Lars Monsen (han har for dårlig smak når det gjelder damer). Det må gjerne jaktes og fiskes som bare det, men jeg synes det er ukurant med mennesker som ikke balanserer syslene i livet sitt litt. Altså: Ja, det kan vel bli for mye. På samme måte som at jeg ikke ville syntes det var greit med en bilfreak eller en total filmnerd. Ja, dere skjønner sikkert.

Oppsummert: Jakt og fiske er fint, men alt med måte :)

Skjult ID fr. 7 okt. 2011 21:35

Jakt er defintivt turn on, så lenge man utnytter råvarene, ikke bare skyter for morro skyld. Har vært i flere hyggelig hytte lag der dagen starter med ribbing av fugl og koking av kraft på ben etc. Barna som var med fikk utrolig mye ut av det, så spennende, og fasinerende å faktisk se hvor maten kommer fra. Også så godt da.
Hvor mye spør du, vel jaktesesongen er jo meget begrenset her i landet så det løser seg vel selv...om man da ikke er såpass dedikert at man reiser verden rundt og jakter...ok så ta med dama...

Fiske, ingen spes følelse for eller mot det, de fleste har vel eller kommer til å fiske litt....har ikke tenkt så mye på fisking som et problem egentlig, kanskje fordi det aldri har vært en "issue".

(kvinne 41 år fra Hedmark) fr. 7 okt. 2011 22:01 Privat melding

Jeg er en kvinnelig jeger og for å være både en dyktig jeger og skytter, så blir det litt trening med skytevåpen på sommerhalvåret. Menn som syns at dette med kvinner, jakt og skytevåpen er virkelig turnoff, så skjønner jeg det! Men det er mest trolig menn som ikke er jeger selv som har denne meningen. Kanskje enkelte menn syns at kvinner ikke skal være " tøffere" enn seg selv og blir kanskje flaue over at kvinnen kan håndtere et våpen mens han selv knapt kan håndtere en kjøkkenkniv! Selv om jeg er en kvinnelig jeger, så betyr ikke det at jeg går konstant i jaktklær, glemmer alt som heter hus og hjem og ikke bryr meg overhode hvordan jeg ser ut. Det er noe som heter alt til sin tid, hjemme er jeg kvinne og når høsten har kommet, så er jeg en kvinnelig jeger enkelte dager. Av og til ønsker en mannlig jeger seg en kvinne som liker jakt og naturopplevelser, men dem bruker å klage litt over at kvinnelig jegere ikke finnes. Men hvorfor spør dem aldri en " ikkekvinneligjeger" om hun har lyst til å være med på en jakttur? Jeg er nemlig helt sikker på at det finnes flere kvinner som gjerne vil være med, men dem må få en sjans til å se og oppleve hva jakt og natur har å by på:-)

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 23:07

@Kitty: Helt greit å poste det, det er jo definitivt et viktig tema. Du henta deg jammen inn igjen på slutten også :D

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 23:18

Skulle menn bli flau over at et kvinnfolk kan håndtere et våpen? Hvor vanskelig er det da egentlig;) Virker litt søkt på meg... Ikke forstår jeg at menn ville synes det var turnoff heller. Men kanskje det ikke er MENN du snakker om;))

Skjult ID med pseudonym kar fr. 7 okt. 2011 23:21

Greit så lenge hun ikke har større hagle enn meg.

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 23:25

Tror nok personlig jeg ville syns det var turnon om en jente både jaktet og fisket, men da forsvinner alenetida mi! :D

Skjult ID med pseudonym irene;) fr. 7 okt. 2011 23:27

tenkte på d isted... man må da få noe tid alene og! Kanskje derfor noen ikke vil ha damer som liker slikt, for da kan de ikke dra på jakt med gutta:) Men med madammen med på jakt kan man jo få det artig på så mange måter:)

Skjult ID med pseudonym Nephilim fr. 7 okt. 2011 23:32

@irene: Med dama på tur... Slipe kroker og grave mark du tenker på nå eller? :O

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) fr. 7 okt. 2011 23:36 Privat melding

Jeg klarer ikke engang å kverke en veps med vilje, så jeg sluttet å spise kjøtt for mange år siden. Men det var mitt personlige valg. Og dersom jeg skal forvente å få respekt for det valget, så må jeg respektere andres valg i matveien. (Selvfølgelig dersom man er enig om at dyr ikke skal drepes for bare moro, og at dyr skal avlives kjapt og med minst mulig lidelse.)

Jeg kunne fint ha levd med en fyr som jaktet litt av og til. Vel og merke så sant jeg slapp å se noen døde dyr i eller utenfor huset, og at han selv tilberedte evt døde dyr på egenhånd. Jeg kan gjerne steke kjøttdeig og andre ting som ikke likner på noe dyr. Grensen går der jeg kan se at det faktisk har vært et dyr, det orker jeg ikke.
For ungene mine får selvfølgelig kjøtt selv om jeg selv ikke spiser det. Et slikt valg blir for meg som med valg av religion, ektefelle, utdanning og andre svært personlige valg. Man må få velge selv når man blir gammel nok til å forstå konsekvensene av det.

Men om jeg hadde truffet en fyr som drev med jakt, så måtte han selvfølgelig ha respektert mitt valg på samme måten. Han må ta meg som jeg er, uten å tenke at han skal forsøke å "omvende" meg. For jeg ville aldri ha forsøkt å omvende han i matveien. Jeg er så vant med at "alle andre" rundt meg spiser kjøtt at jeg ikke tenker over det. Slik sett er det kanskje verre for en som spiser kjøtt å "skjønne" at man ikke har lyst på eller vil ha maten han selv spiser.

Jeg har aldri sett for meg at jeg skal bli sammen med en fyr som ikke spiser kjøtt. Kanskje fordi jeg har inntrykk av at mange vegetarianere er langt mer "ekstreme" enn meg når det kommer til både holdninger og sunnhet. For jeg sluttet jo ikke å spise kjøtt for å bli sunnere, det var kun et samvittighetsproblem. Er nok alt for glad i sjokolade til at jeg noen gang kan bli noen helsefrik :P

(kvinne 41 år fra Hedmark) fr. 7 okt. 2011 23:57 Privat melding

Irene;)) Det finnes alle slags type menn og noen blir flaue over slike ting. Det er overhode ikke vanskelig å holde i et våpen, men det blir litt værre å treffe noe som er i bevegelse og som kan ha en stor fart! At du ikke forstår at enkelte menn syns det er turnoff, er at du ikke har erfaring med det å være kvinnelig jeger:) Hvis menn og kvinner har kun alenetid når det er høst og jakt, da syns jeg dem har et seriøst problem! Selv om menn og kvinner er jegere, så vil det overhode ikke bety at dem skal og må tilbringe hele jakttiden sammen.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 12 okt. 2011 22:28

Sitter med samme følelse som TS
Generelt liten forståelse for denne type aktiviteter med noen få unntak.

Selv Jakter jeg normalt sett 1 hel uke, pluss noen av helgene September til November.

Quote Jeno:
Og om jeg ikke blir med, så kan jeg jo tilbringe en alene kveld hjemme og se på alle de jentefilmene på DVD som han ikke liker. ;P
+1 ^^

Finner man en dame med forståelse og interesse for litt jakt har man skutt gullfuglen.
No phun intended ;p

@Paraply fre 7 okt 21:26
Venting og stillhet er jo litt som på sukker ;p

@Anette34 fre 7 okt 22:01
+1

Skjult ID med pseudonym Paraply on. 12 okt. 2011 22:42

Ja, arneand, stemmer fint det. Det er derfor jeg synes Sukker er utmerket for å koble av med :) Men det er ingen som hysjer på meg hvis jeg øsnker å snakke når jeg sitter og netter. Men det hender fort når folk tar meg med på jakt. Jeg liker jo å snakke med folk jeg befinner meg i skogen med. Skal jeg være stille kan jeg jo gå alene? Min logikk :)

Skjult ID med pseudonym Me on. 12 okt. 2011 22:45

Hvordan kan dere si at det å jakte IKKE er for moro skyld, men kun for å holde bestanden nede...? For alle er det slett ikke sånn. Det finnes da mennesker som betaler dyrt for å jakte villsvin i Afrika osv. Just for the fun of it.
Og Jeg er helt enig med melankolia her. Hvis man jakter som en dyd av nødvendighet hvorfor i huleste legger man ut bilder på Sukker med beinet oppå det stakkars dyret med tunga ut av kjeften. Æsj.

Ja, jeg spiser kjøtt. O ja, jeg kunne vært sammen med en som jaktet en gang i blant. Men ikke en som smilende planter foten på et elghode og drar fram kameraet i håp om å dra damer...

(mann 30 år fra Telemark) on. 12 okt. 2011 22:49 Privat melding

Jeg er litt på andre sida da, men jeg syns det hadde vært dritkult å funnet en jente som hadde likt jakt. Jeg jakter ikke selv, men har veldig lyst til å starte, og da hadde jeg fått en god grunn til å starte ;)

Skjult ID med pseudonym Enigma on. 12 okt. 2011 22:54

Ikke noe problem for meg. Kunne tenkt meg å ta jegerprøven selv, ikke fordi jeg liker å se dyr lide. Er veldig glad i dyr.
Å kunne spise rype, and, elg eller hva som helst som helst, som min kjære hadde tatt med seg hjem - ekstra poeng fra meg!

@arneand:
... "skutt gullfuglen"
Litt morsom den ;-)

(mann 34 år fra Rogaland) on. 12 okt. 2011 23:00 Privat melding

Fisking er gøy, eg pleier å fiske masse makrell om sommaren :)

(kvinne 39 år fra Oslo) on. 12 okt. 2011 23:09 Privat melding

Fisketurer er kjempemorsomt og virkelig en aktivitet som man kan gjøre sammen. Forøvrig er jeg ikke totalt motstander av jakt selv om jeg har en overdreven empati for dyr. Jeg spiser kjøtt og liker det svært godt. MEN den jaktpolitikken vi driver i Norge er helt absurd og baserer seg på uriktige tall og opplysninger. Jakt skal være regulert for å kunne ta bort overskuddet. Dessverre er det slik at det i dag er flere dyrearter som er i mindretall. Rypene forsvinner for HVERT år og enda står de på jaktlistene. Useriøse jegere FINNES og de tømmer fjellet for ryper med opptil 6 hunder i slengen. Dette er rovjakt og ødelegger for en del av rovdyrene som fjellreven. Den er nesten helt utryddet i Norge. I norge trenger vi ikke spise rype. Vi har annen fugl å få tak i på butikken. At jegere skyter langt over kvoten for så å kaste masse fugl på våren er totalt forkastelig. Og det skjer. Det har jeg selv vært vitne til.
Det er også utrolig stressende for dyra under jakttiden. Det er langt flere registrert påkjørsler av blandt annet hjort og elg under jakt tiden. Det er også mange dyr som blir skadeskutt og lider i opptil flere dager før de blir funnet. Ikke minst er det registrert mange fuglearter med blyhagl i kroppen. De sitter tett og i flokk og som de fleste vet så sprer hagl seg. Når det gjelder elg jakten har vi dessverre ALT for mye elg. kjøttprisen er dyr og elgjakta for kort. Så her burde noe gjøres. Men jegere som driver trofejakt har ikke noe til overs for. De store oksene forsvinner og det er de som er mest attraktiv for elgkua. Konsekvensene av det vet jeg ikke, men er rimelig sikker på et vil påvirke dyrene. Eks for elglus som finnes i canada og imunforsavret til Elgen. Det å formere seg med de største og sterkeste individene er det en real grunn til.
Så ja til jakt med måte og fornuft! Bare så forbannade synd at de fleste jegere alltid skal forsvare jakta i ren prinsipp enn å kanskje for en gang skyld lytte litt å bruke litt mer fornuft!!

Skjult ID med pseudonym mouch on. 12 okt. 2011 23:16

Det er da ofte at det bestemmes at elgokser med et visst minimum antall tagger ikke skal tas ut.

Skjult ID med pseudonym Marjen78 on. 12 okt. 2011 23:20

@mouch

Ja mulig det, men likevel. Hvor er storoksene?? Det blir mindre og mindre! Det er elgtråkk hvor jeg bor. Her var det 1 registrert storokse. Den ble tatt i fjor. Just saying

Skjult ID med pseudonym arneand to. 13 okt. 2011 00:28

@Marjen78 & mouch
Avskyting av hjortevilt blir satt for 3 år av gangen av storviltområdene.
Det deles opp i kalv, 1 1/2 årige hunn og 1 1/2 hanndyr, eldre hunndyr, bukker opp til 10 spir, og bukker over 10 spir.
Skytes noe som ikke stemmer med tildelt kvote får hele laget en straffereaksjon.

Ut over å forholde seg til tildelte kvoter er det lite lagene kan gjøre.

Flere registrert påkjørsler av hjort og elg under jakttiden kan ikke settes i direkte forbindelse med jakta.
Du må også se på at kveldene blir mørke, trekkene starter, og brunsten får dyrene til å bevege seg over større områder.

Ingen jegere lar ett skadet dyr gå lengre enn nødvendig.
Om uhellet er ute er det påbudt å ha godkjente ettersøkshunder tilgjengelig.
De som bruker mange hundre timer i året på å trene hunder for ettersøk, legger mye ære i å gjøre ettersøk effektivt og raskt. Dyr som ikke er funnet innen en full dags ettersøk tilhører sjeldenhetene.
Det er også disse personene som gjerne står oppført i kommunenes ettersøksring, og blir oppringt når som helst på døgnet ved påkjørsler.

Selvfølgelig finnes det trofejegere, en og annen skyteglad tulling, og noen som kun går på matauk.
Dett er er litt på lik linje med tullingene som MÅ kjøre forbi i svingen, selv om køen strekker seg kilometervis ^^
Jeg vil likevel påstå at disse er i mindretall, og at dette er på grunn av at jakt er allment tilgjengelig i Norge.

Å skyte inn i flokk er uhørt, men det finnes alltid noen som ikke bryr seg dessverre.
Om disse har hunder eller ikke går mye for det samme.
Problemet med rype er så vidt jeg vet, at den er stedfast. Korriger meg gjerne, jeg har liten erfaring med fugl.
Blir ett område nedskutt vil det ikke komme fugl tilbake før presset i nærliggende områder presser ungfulg inn i området.
En god løsning kan være langtidsleie av områdene, siden det da er i jegernes egeninteresse å forvalte fuglen de har.

Sikkert ingen vits å skrive dette, de som er imot jakt uansett bryr seg ikke, og de som jakter Vet det fra før.
(Men jeg hadde ikke lyst til å gjøre noen av de fornuftige tingene jeg skulle ha gjort ;p )

Skjult ID med pseudonym Marjen78 to. 13 okt. 2011 01:40

@arneand

Ja du forsvarer deg godt som de fleste jegere gjør. Det var jo et av poengene mine:))

Når jeg snakket om storoksene var det elg jeg mente og ikke hjort. Jeg er fullstendig klar over at det brukes ettersøkshunder og at hvert jaktlag skal ha minst en registrert hund tilgjengelig. Men det er faktisk dyr som ikke blir funnet raskt og som lider av dette. Kanskje det er prisen for dyret å betale for at jegerne skal få sitt adrenalin kikk og sine "sosiale" friluftsopplevelse. Ja det er vel det som er det viktigste. Iallefall det de fleste jegerne argumenter med når de skal forklare hvorfor de liker å dra på jakt! Rådet for dyreetikk kom med en uttalelse om jakt i januar 2008. De mener at en skal ha en aktverdig grunn for å drepe et dyr, eks bestandsregulering eller for å utnytte kjøttet. Dyr skal ikke drepes bare for fornøyelse. De mener det er etisk uforsvarlig å påføre dyr lidelser når den fordelen mennesker drar av det synes bagatellmessig.

Naturmangfoldsloven og Viltloven åpner for at det kan jaktes både for rekreasjon og av næringsmessige grunner. Rekreasjon er mer enn fornøyelse. Rekreasjon er viktig for å bedre menneskers fysiske, psykiske og sosiale helse.
Er dette etisk forsvarlig?

Det er registrert langt flere påkjørsler under jakt tiden. Kanskje en kombinasjon av både ditt argument og mitt. Men det er vel ingen tvil om at dyrene blir stresset under jakten? Det har jeg vanskelig for å tro iallefall.

Når det gjelder rypejakta har du et godt poeng. Der er jeg helt enig. Men hvorfor skjer ikke det? Spesielt på de værste områdene. Direktoratet for naturforvaltning tillater fortsatt jakt. År etter år. Det er jo det jeg mener. Jeg er i prinsippet ikke imot jakt. Men det bør gjøres nøytrale undersøkelser med konkrete tall for å unngå nedslakting. For jakt er som sagt for å ta av overskuddet. Da bør tallene være korrekte. Det hadde vel heller ikke gjort noe om man kunne straffet flere som bryter med regelverket.

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 13 okt. 2011 01:44 Privat melding

Turnoff

Skjult ID med pseudonym Me to. 13 okt. 2011 08:59

Merkelig hvor mange jegere som har behov for å SKRYTE av at de har skutt og drept, dersom målet er å holde bestanden nede eller å skaffe seg elgstek til jul. Jeg tror det er litt sånn farmen-element her...
Mange brekker seg ved tanken på å slakte en høne. Andre vil vise at de TØR. At de er MENN. For meg har det lite med mandighet å gjøre. Mer turn off enn turn on. Men HOLDNINGNENE er det viktigste.
Må man så må man. Om man finner en halvdød påkjørt katt, ja da skulle jeg også klart å avlivet den. Ellers vil jeg helst ha så lite med avliving å gjøre som mulig, og ellers kjøpe økologisk egg og kjøtt så ofte jeg kan og oppfordre andre til å gjøre det samme. Hvis mange gjør det, kan det hende prisen går ned...

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 13 okt. 2011 09:10

Fisker fisk og jakter dame :) Troféjegere må være noe av det mest motbydelige jeg vet om, enten de jakter tobente eller firebente. Skyte ulv? For noen tullinger. Man spiser ikke ulv.

(mann 38 år fra Akershus) to. 13 okt. 2011 09:12 Privat melding

Jaja. Fiske er en adtspredelse som skaper ro i sinnet mitt ihvertfall. Og damer som ikke liker det liker sikkert ikke meg heller. Da er det ikke så farlig spør du meg.

Når det kommer til jakt så stusser jeg litt over enkelte her. Det må jo være utrolig mye bedre å spise kjøtt ifra ett dyr du vet ikke har lidd lenge. Og som i tilegg har vært fritt hele sitt liv.
Jeg mener. En gris feks. Lever i ett fjøs i hele sitt liv. Joda, Oftest stille og rolig. Men ifra slaktebilen kommer til grisen er dau tar det fort ett døgn. Innenfor denne tia er de utrolig redde og stressa.

Skjønner ikke aversjonen mot jakt desverre. Er mye værre ting enn det når det kommer til mat.

(mann 34 år fra Rogaland) to. 13 okt. 2011 10:51 Privat melding

Jakter selv, men har hatt flere års avbrekk. Jeg blir som regel like forbauset hver gang dette kommer opp. Folk som villig kjøper kjøtt i butikken er ofte sterkt uening i at vi fortsetter i en tradisjon som er flere tusen år gammel. Nettopp jakt, for tilgang på protein. Mange her har sagt det bedre enn meg at dyr som lever i skogen har et mye bedre liv en dem som er stuet inn i et fjøs. Jeg har selv jobbet som avløser og tanken på hvor jeg vil ha mitt kjøtt ifra er ikke et tema for meg.

Ta dere en tur på et slakteri og dere vil se at et dyr som blir jaktet på ALDRI opplever like store traumatiske opplevelser.. selv med bruk av hunder. Vi bruker hunder til drevjakt, men disse er såpass små at dyrene som blir jaktet på har INGEN problemer med å løpe ifra dem. Jeg har jobbet med kokker som har vært på slakteri og selv idag sliter eller vegrer seg mot å spise visse typer kjøtt etter å sett hvordan de blir slaktet.

Jakten i Norge er veldig regulert. Folk kan ikke bare gå ut i skauen å skyte et dyr. Straffbart og inndragelse av våpen og retten til å noensinne eie et våpen igjen kan være resultatet. Skal man jakte, uansett sort, skal dette rapporteres inn hvert år til SSB, slik at man har et godt overblikk av de forskjellige stammene. Antall dyr som skal felles blir bestemt utifra hva som blir felt året før, slik at man opprettholder en sunn stamme, men også hindrer en overpopulasjon. Som igjen fører til sult og sykdom.. her kan man si at man kunne bare innført dens naturlige fiende, ulv og bjørn ( noe jeg er for ), men faller i dårlig jord med bønder og folk som bor i utkanstrøk som faktisk kan treffe på dem i dagliglivet. Folk som bor i storbyer skjønner vistnok dette veldig dårlig.. siden de aldri risikerer å treffe på dem selv.

Storvilt jegere må hvert år avlegge 30 treningskudd og 5 skudd ( med bruk av jaktammunisjonen ) av hvert våpen de skal bruke på storvilt. Disse skal treffe innforbi 30cm på 100meter. Noen gjør kun dette, mens andre liker å skyte langt mer og skyter flere hundre skudd i året med rifler de bruker til jakt. Dette kan høres lite ut for mange, men de er mye strengere enn hva andre land krever av sine jegere. Tilgang på ettersøkshund skal også være en del av jegerens "garderobe" som sørger for at skadeskytte dyr blir funnet kjapt og avlivet dersom det lider.

Mennesker har alltid jaktet og spist kjøtt, vi har gjort det i flere tusen generasjoner.. jeg er ikke villig til å gi det opp.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 13 okt. 2011 11:24

Dom83

Handler ikke om hvor mye penger troféjegere etterlater seg i Afrika. Sexturister til Østen legger også igjen mye penger.

For min del er troféjakt avskyelig. Man dreper et flott dyr og er stolt av det. Som oftest har det ingen næringsverdi. Dyret drepes ikke for at man skal konsumerer kjøttet. Nedskyting av for store bestander er en helt annen ting og jeg synes det er feil å blande det inn i diskusjonen.

(mann 34 år fra Rogaland) to. 13 okt. 2011 11:50 Privat melding

VoksenMann: jeg slettet det innlegget så ikke alle får lese det. Men dyret man skyter BLIR brukt. Det blir delt ut til lokalbefolkningen. Det er en viktig proteinkilde for dem. Og fordi pengesterke jegere reiser ned å jakter på trofedyr, sørger man for at nettopp disse dyrene får en mulighet til å leve. Man så en dramatisk nedgang i populasjonen når jakt ble forbudt, nettopp fordi lokalbefolkningen tok helt av å slaktet for fote, uten å tenke over konsekvensene... husk at de fikk lett tilgang til AK-47 og andre våpen til å skyte langt mer dyr enn de hadde med spyd og pil og bue.

Med trofe jakt.. siden man ikke kan frakte med seg hundrevis av kilo med kjøtt hjem til Norge, sørger for at det er en levedyktig stamme der nede, som ellers ville blitt brukt til mat.. og IKKE på en levedyktig måte.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann to. 13 okt. 2011 12:03

Ok Dom83. Jeg kjøper argumentene dine. Troféjakt i Afrika er sannsynligvis av det gode. På et personlig plan greier jeg likevel ikke å relatere meg til at noen finner glede i å drepe for jaktens skyld og ikke som en del av matauk.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) to. 13 okt. 2011 18:39 Privat melding

Man kan kanskje snu det rundt. Personlig synes jeg det er langt mer tragisk med byjenter (sorry men det er det bildet som dukker opp og som jeg har merket meg) som står og slafser på lørdagskebaben samtidig som de synes "jakt og sånn" er helt forferdelig.

Jakt handler først og fremst om å regulere bestand slik at ikke hjortedyrene (elg er et hjortedyr for de som måtte lure) ikke blir for mange og dør i tusentall av forferdelige pest-utbrudd (noe som skjer når det er så mange dyr at de dør av sult og sykdommer om oppstår pga mangel på ressurser og kniving internt).

Dernest er det langt bedre å høste av de viltdyrene som har levd ute i skogen istedet for å spise kylling som har levd få dager i mørket inneklemt i et trangt fjøs - det er nå ialelfall mitt syn på saken.

Det eneste jeg kan si av kritikk mot måten jakt avholdes i Norge er at det skulle vært langt strengere krav til oppskytinga på våpen.

(mann 34 år fra Rogaland) to. 13 okt. 2011 21:25 Privat melding

Magnus: bra innlegg. Men gjerne forklar hvorfor det skal være strengere krav?

Vi har da ganske strenge krav allerede, mer så enn andre land vi kan sammenligne oss med.

Skjult ID med pseudonym arneand to. 13 okt. 2011 22:18

@Marjen78
Selvfølgelig forvarer man seg.
Når stadig flere tror melka og kjøttet kommer fra butikken må noen stikke hodet frem og påpeke at det ikke er helt slik ;)

Jakt er sosialt. Mange som ellers er opptatt med hver sitt møtes av og til bare i denne perioden.
Alle som har hund vet hvor morsomt det er når hunden jobber slik den skal, og treningen gir avkastning.
Reguleringen av stammen reduserer beiteskader, som er en del næringsgrunnlag for flere grunneiere.
Jakten på hjortevilt har pr i dag kvoter på grunnlag av vilttelling, for å regulere stammen, og kjøttet blir behørig tatt hånd om av de aller fleste.

Men er det etisk? Noen nevnte husdyrhold, er det etisk? Er det overhodet etisk, eller bestemmes det av størrelsesordenen? Driftsformen? Det er en diskusjon på ett helt annet plan.

Det er vårt ansvar å drive en bærekraftig forvaltning, som tar hensyn til grunneiernes næringsgrunnlag, og dyrenes vel.
Norge og Sverige har en veldig god modell på dette, hvor allmenheten har mulighet til delta om interessen er til stede.

Selv med losende løshund stresser man som regel ikke en elg.
Under en los kan man se elg som beiter og tygger drøv, mens hunden loser.
Hjort, hare og rådyr er tilbøyelig til å løpe så lenge hunden er etter, men stopper kjapt straks hunden blir trett.
Vanskelig å forklare, og sikkert ikke lett å tro, det må nesten observeres.

Rypejakta vet jeg ikke så mye om, men i nærområdene våre er det mye langtidsleie.
Direktoratet gir vel bare retningslinjer for småviltjakt, ansvaret ligger da lokalt hos grunneiere og fjellstyrene.

@Dom83 tor 13 okt 21:25
MagnusOpus tenker muligens på krav for småviltjakt.
Bestemmelser om Skyteprøve for Storviltjegere regulerer krav for storviltjakt rimelig bra.

@Me tor 13 okt 08:59
Det er mye det samme som ligger bak bildene av dem som hopper strikk/fallskjerm, eller poserer foran kjente turistattraksjoner. Disse bildene har alle samme budskap: "Se hva jeg hadde råd/tålmodighet/tid/anledning... til"

@VoksenMann tor 13 okt 09:10
Trofejegere er ikke utbredt i Norge. De finnes selvfølgelig, men er marginale.
Som du og Dom83 kom frem til har utviklingen gått mot en bærekraftig trofejakt i enkelte sydlige områder.
En veldig god utvikling, som uavhengig av hva man synes om jaktformen, er til stor nytte for områdene og beskyttelsen av bestandene.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) to. 13 okt. 2011 22:40 Privat melding

Dom83: dessverre er det så enkelt å stå på den prøven at jeg misstenker kravene for å være for lave. Når personer i 70-80 åra med grå stær og briller tykke som ølglassbunner alle som en kommer seg gjennom den testen selv om de ikke har lov til å kjøre bil (setter ting på spissen her nå men poenget består) så er det for enkelt. Å få lov til å dra ut på jakt i dagens samfunn er ingen menneskerett. Det er mange jeg har snakket med av både kursholdere og andre jegere som har uttalt seg om dette.

(kvinne 38 år fra Oslo) to. 13 okt. 2011 23:44 Privat melding

Mmmm, nettopp spist tørket elgkjøtt.... :P

(mann 38 år fra Akershus) fr. 14 okt. 2011 00:28 Privat melding

misunnelig på milla

(kvinne 58 år fra Buskerud) fr. 14 okt. 2011 12:40 Privat melding

Vet ikke om jeg vill si det var sexy, men synes det er flott om mannen jakter jeg :-)
Har faktisk lyst å være med og oppleve det engang også. Alle typer jakt.
Har stått på kjøkkenet med både hjort og elg og partert og pakket!

Har fisket litt de siste årene selv, og skjønner det "meditative" i det ! :-)

Jeg liker dette med å sanke og jakte det naturen har å by på, jo så jeg ville synes det er helt ok om mannen drev med det.
Hvor mye tid jeg synes det er ok han bruker på det? Det må bare finnes ut av etterhvert.
Jeg trives veldig godt alene også, og setter pris på å få litt "fri" Vil jo også tro at man får en fornøyd mann hjem, om han får luftet seg på tur med gutta.

(kvinne 38 år fra Oslo) fr. 14 okt. 2011 15:40 Privat melding

...og snart blir det elghakk til middag... *yummy yummy in my tummy*

(mann 36 år fra Akershus) lø. 15 okt. 2011 20:17 Privat melding

En av kameratene mine tar stadig vekk med seg jenter på fiskedate. Det funker visst greit, det. :)

(kvinne 35 år fra Oslo) lø. 15 okt. 2011 20:41 Privat melding

Fiske er helt ok da jeg en sjelden gang fisker selv. Jakt liker jeg ikke pga er veldig glad i dyr. Foretrekker heller å skyte på blink med pil og bue:-)-

Skjult ID med pseudonym rype lø. 15 okt. 2011 20:41

hmja...det spørs hva du jakter på. Fisking er artig og hyggelig. Sexy er det ikke.

Skjult ID med pseudonym fyr84 lø. 15 okt. 2011 22:16

Jeg reiser i jobben i lange perioder og liker å jakte og fiske. Ikke rart jeg er singel!