Alle innlegg Sukkerforum

Må det bli fred!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym 123 fr. 7 okt. 2011 11:11

Liberias president Ellen Johnson Sirleaf får Nobels fredspris. Hun må dele prisen med den jemenittiske aktivisten Tawakel Karman og liberiske Leymah Gbowee.

- Det er Nobelkomitteens håp at denne prisen vil hjelpe til med å få bukt med undertrykkingen av kvinner, som fremdeles skjer i mange land, sa Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland i sin tale.

FAKTA OM NOBELPRISEN:
Opprettet i 1900 for å forvalte Alfred Nobels etterlatte formue i henhold til hans testamente.
Deles ut av Den Norske Nobelkomite
Nobelkomiteen fikk i år inn 241 nominasjoner hvorav 53 er organisasjoner
Fristen for å nominere kandidater var 1. februar
Nobelkomiteen kunne selv supplere listen frem til 28. februar
Hver av de seks nobelprisene er i år på 10 millioner svenske kroner. Pengene utbetales fra den svenske Nobelstiftelsen.
I 2010 var det kinesiske Liu Xiaobo som fikk prisen. Det har ført til at norske myndigheter og næringsliv møter kalde skuldre i Kina.

(mann 49 år fra Østfold) fr. 7 okt. 2011 11:15 Privat melding

Greit valg i år, men jeg må skru av lyden på tv-en når Jagland prøver å si noe fornuftig og sammenhengende uten manuskript og attpåtil på noe som ligner engelsk.

Skjult ID med pseudonym 123 fr. 7 okt. 2011 11:18

Gratulerer til fredsprisvinnerne. Bekjemping av kvinneundertrykking er svært viktig i kampen mot demokrati, likestilling og fred.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 7 okt. 2011 12:12

Uansett om det er fortjent eller ikke, Nobelprisen er redusert til et uttrykk for Torbjørn Jaglands ego og bilde av seg selv, EU og USA som verdens frelser.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 7 okt. 2011 12:18 Privat melding

Liberia er helvete på jord, har dere sett den dokumentaren der de viser at det er normalt å spise barn i Liberia..levende? Er det absolutt verste jeg har sett...Vice guide to Liberia.

Skjult ID med pseudonym ulv fr. 7 okt. 2011 13:51

Er veldig fornøyd med årets tildeling, det er ingenting ved den som skriker eurosentrisme (obama) eller elitistisk back-patting (gore). Tvert imot går den til tre veldig verdige mottakere - at de for en gangs skyld også er kvinner, skader heller ikkje, for det er på tide at den innsatsen kvinner gjør for fred og forsoning rundtom i verden, anerkjennes!

Fin fredspris.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 7 okt. 2011 15:19

Samtidig er det jo litt merkelig å gi fredsprisen til en president som satser på å bli gjenvalgt i valget som står om fire dager. Men, på den annen side, dette er i hvert fall ikke prisvinnere som står for det motsatte av det som står i Nobels testamente, slik det gjerne har vært de senere årene.

Skjult ID med pseudonym quickly fr. 7 okt. 2011 20:05

" Fred er ei det beste, men at man noget vil."

Ukjent