Alle innlegg Sukkerforum

Inspirerende!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Frank ma. 10 okt. 2011 00:38

http://www.ted.com/talks/mike_biddle.html

Endelig noen som ser ut til å ha en skikkelig løsning på dette enorme problemet! Hvis det lar seg gjøre teknisk er det lett å se de enorme fordelene med gjenvinning av plast både miljømessig og økonomisk, istedenfor den helt latterlige forsøplingen som har pågått nå i årtier uten at noen har tatt ansvar.

Hvis Mike Biddles metode faktisk kan gjenvinne plast effektivt, så er dette en av de beste nyhetene vi har fått på flere tiår. Spre ordet!:)

Skjult ID med pseudonym koffert ma. 10 okt. 2011 00:59

Denne kan vi gi til HerrFekt ^^
http://www.ted.com/talks/charles_hazlewood.html

Skjult ID med pseudonym Unni ma. 10 okt. 2011 01:31

Heftig!

Skjult ID med pseudonym Jannis ma. 10 okt. 2011 12:54

Spennende saker.

Etter det jeg har blitt fortalt skal plast være noe av det vanskeligste å gjenvinne, noe som er forklaringen på hvorfor plastforurensningen har blitt et så sinnsykt stort problem som det er idag.

Er enig i at eneste løsning må være gjenvinning, det er lite som tyder på at folk vil bruke mindre plast med det første så noe må jo gjøres.

Men det jeg lurer på som ikke kommer frem gjennom videoen er, hva er kostnadene ved gjenvinning? Hva er kostnadene sammenlignet med å produsere plast fra bunnen?

Hvis metoden i denne videoen er økonomisk er jo dette sinnsykt gode nyheter som angår oss alle!:)

Skjult ID med pseudonym wenche ma. 10 okt. 2011 15:51

wow...jeg så noen av de andre videoene om plasforurensningen, visste ikke at det var blitt så ille. Det sto at av de ville fuglene som fanges så er en tredjedel av innholdet i magen deres plast?!!

Noen som vet om det stemmer?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 10 okt. 2011 16:04

kald fusjon synst eg er betre:)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 10 okt. 2011 19:20

Slikt blir man glad av:) Her jeg bor nå er det ikke plastgjennvinning og de har fjrérna den ene som jeg kunne sykle til. Når jeg har sotert plast i mange år merker jeg det føles skikkelig ille kaste dette rett i restavfallet.. og SYKE mengder blir det og. men folk må være litt våken og, ikke bare kjøpe ukritisk. Spesielt til unger, er jo helt latterlig som de pakker inn ting i plast som allerede er av plast...Forbruket har jo tatt helt av og de fleste bryr seg døyten. men jeg skal iallefall ta det opp på borettslagsmøte og få en endring her:)

Så for en tid tilbake et rødt kult badekar av gjennvinnet plast.. men det var rååååådyrt..

er fan av Ted talks.. mye bra:)

Skjult ID med pseudonym kar ma. 10 okt. 2011 19:24

Samme her irene, bodde i Trondheim før og der hadde hvert hus en egen kasse kun for plastavfall. Her jeg bor nå har de kun sånne miljøstasjoner som er et ork å komme seg til og stort sett alltid er fulle., så da går det meste i restavfallet. Sikkert tre fjerdedeler av søpla mi som er plast.

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 10 okt. 2011 19:30

Ja det er ille... men vi som forbrukere kan gjøre mye med å bare være litt obs.. jeg prøver velge vekk produkter som er unødig innpakket og tar ikke poser på alt, kiwinett har jeg og hehe eller bruker sekk, hvilket er enklere når en sykler anyway..Og bruker matboksen til småen istedet for plastpose;) jadda er litt sær..