Alle innlegg Sukkerforum

På første date...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 15:10

... er det vanlig å avtale neste? Bare lurer ettersom de fleste av dere er langt mer rutinert enn meg,,,, :)

Skjult ID med pseudonym Forumtroll ma. 10 okt. 2011 15:13

Nei.

Skjult ID med pseudonym lime ma. 10 okt. 2011 15:15

Ja og nei hvis du eller/og han ikke er intresert i å møtes igjen i vertfall vært sånn for meg :)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 10 okt. 2011 15:35 Privat melding

Jeg har bare vært på en, men det gikk såpass bra at det vel strengt tatt ikke var behov for å snakke om det :p

(mann 40 år fra Oslo) ma. 10 okt. 2011 15:45 Privat melding

Tiwas... du bor sammen med a nu?

(mann 49 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 15:47 Privat melding

Tiwas, labradorer gjelder ikke.

@TS
Minefelt

(kvinne 32 år fra Akershus) ma. 10 okt. 2011 15:50 Privat melding

Ikke noe fasit på det. En merker gjerne om interessen er der fra begge parter eller om det er litt usikkerhet i luften. Dersom det er litt usikkert kan det være lettere å ta det over en melding i etterkant så ingen trenger å avvise noen der og da. Klaffer ting derimot er det jo derimot ingenting i veien for å avtale nytt møte med en gang!

Skal du på date C.?

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 10 okt. 2011 15:53 Privat melding

Se det litt an, kanskje?
Av og til kan alt klaffe fra første stund og det er nærmest en selvfølge at dere skal treffes igjen, andre ganger er det kanskje ikke fullt så sikkert.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 16:04 Privat melding

Spiller det noen rolle hva noen ANDRE gjør på noen helt andre dater da? Gjør som du vil... Vil du avtale neste date på første daten, så gjør det da. Vil du ikke, så gjør du det ikke.

Trenger ikke være vanskeligere enn som så.

Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 16:31

Neida, det spille forøvrig ingen rolle hva andre gjør på sine dater, men jeg bare lurer på hva som er vanlig. Om det er slik at om en har en koselig date, men det ikke blir snakk om å møtes igjen at det da betyr det er kjørt. Jeg er av den gamle skolen, ikke aldersmessig, men i forhold mann/dame og hadde aldri bedt noen om en ny date, det er hans oppgave :) vil ha en MANN!!! ;)

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 10 okt. 2011 16:45

*håber det ikke sporer ud i en ny "hvad er en rigtig mand" debat*.

Hvis du nu skulle have en mand der er lidt usikker på hvor han har dig, kan du altid hvis du er interesseret i ham afslutte daten med at sige at det var hyggeligt og at det var noget man kunne gøre igen.
Det ville jeg personligt synes var ganske cool hvis jeg ikke kunne læse det ud af situationen.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 16:48 Privat melding

Initiativløs av prinsipp faktisk. Den er snasen.

Skjult ID med pseudonym dagga ma. 10 okt. 2011 16:57

For oss som er litt tonedøve i forhold til hva dama egentlig mener er det greit om hun gir tydelige hint.

Har opplevd dater der jeg trodde det ikke var noe, for så å bli "terrorisert" i etterkant fordi jeg ikke ønsket en ny date - noe det viste seg hun ønsket. Andre dater har jeg vært sikker på at dette gikk veien for så å bli dumpet på grått papir.

Jeg pleier å la det gå en dag, eller to. Dersom det er en dame jeg syntes det klaffet veldig godt med, sender jeg så en melding. Dersom det ikke gikk mer enn halvgodt, eller jeg er usikker på hva hun og jeg selv vil. Lar jeg dama ta initiativet.

Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 17:04

@Kongekebab; Det er ikke initiativløst, det er bare hater å bli avvist... Pluss jeg liker at menn tar initiativ i begynnelsen, og det er dette jeg er vant med, og foretrekker. Jeg er imidlertid like med på ønske om å treffe noen for første gang, men så er det hans tur...

@dagga: good to know... Greit å høre hvordan dere tenker.

så alt i alt, en er ikke nødvendigvis dumpet på bakgrunn av at det ikke er snakk om ny date på første date ;) Årh, det er stress å date... Dette kan jeg ikke holde på med i årevis, det er helt sikkert!

(mann 38 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 17:27 Privat melding

"Det er ikke initiativløst, det er bare hater å bli avvist... "

Mangel på initiativ er mangel på initiativ, uavhengig av hva årsaken er.

Forøvrig kommer du jo aldri til å få noe mindre frykt for å bli avvist hvis du aldri tør å ta en sjanse. Det er jo ikke akkurat slik at fyren blir noe mindre interessert hvis du viser at du ikke er en av disse tafatte damene som er livredd for å stikke ut nakken bittelitt! Heller motsatt...
Vet av flere, inkl megselv, som konsekvent styrer klar av slike initiativløse damer. Dette er jo en skummel greie for de fleste, jeg vet det... Men vi gutta (de fleste ihvertfall) ble somregel ferdige med akkurat denne fasen av selvtillitsbygginga på ungdomsskolen, og damer er hjertelig velkommen etter altså, selv om det er noen år etterslep =) Bedre sent enn aldri!

Nike - Just do it!

Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 17:40

@Kongekebab; det er ikke denne diskusjonen jeg startet! Og det er ikke initiativløst å gå på date. Jeg er ikke så ung som du vil ha meg til å være, og jeg har en del erfaringer selv... .... De tilsier at mannen liker å ta initiativ, og at de fort får angst om jenta blir for ivrig.... Dette har blitt diskutert opp ned i mente og orker ikke å ytre mine meninger om det her....

.... so back to the point... gutter, når dere er interessert i ei jente, spør dere henne da om en neste date på første date, venter dere noen dager, og hvis det ikke blir gjort... er det da game over...

Det jeg kunne tenkt meg var et skjema som på slutten av daten ble krysset ut av begge parter; syntes du det var kjemi ja/nei, ønsker du å treffe den andre igjen ja/nei... enkelt, brutalt å greit ;)

Skjult ID med pseudonym kar ma. 10 okt. 2011 17:50

Menn som får angst av at jenta viser litt initiativ og iver er ikke en sånn ekte MANN som du mener du er ute etter.

Jeg kan godt spørre sånn "så når skal vi møtes neste gang?" på første date hvis jeg har tydelig inntrykk av at jenta har kost seg og er interessert, hvis ikke tar jeg kontakt neste dag (eller to).

(mann 39 år fra Akershus) ma. 10 okt. 2011 17:57 Privat melding

@C Nå har jeg enda tilgode å gå på en date. Men vil tro at om man merker at ting går bra så kan man jo likegodt hoppe i det og avtale en ny. Men dette forutsetter jo at man vet hvordan man jobber osv og da.

Skjult ID med pseudonym Boink ma. 10 okt. 2011 18:40

Det er vel en gylden regel at man ikke skal avtale ny date på første date såfremt det ikke går så bra at det kommer naturlig fram under samtalen? De fleste liker ikke å få avslag eller si nei hvis den andre spør. Dessuten kan den andre kan føle seg presset til å si ja dersom man spør ansikt til ansikt.

Send heller en melding eller SMS dagen etter og lodd stemningen for en ny date.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 18:47 Privat melding

"gutter, når dere er interessert i ei jente, spør dere henne da om en neste date på første date, venter dere noen dager, og hvis det ikke blir gjort... er det da game over..."

Hvis han ikke tar initiativ til noe mer, og IKKE HUN GJØR DET HELLER, så er det game over.

ps, det er forskjell på å ta initiativet, og å bli "for ivrig". Enorm forskjell faktisk. Å ta en telefon og spørre om man skal finne på noe sprell er å ta initiativet. Å pepre fyren med telefoner, mail og meldinger, gjerne av typen "HVORFOR SVARER DU IKKE DA!!", er å være "for ivrig". Selvfølgelig gidder ikke menn slikt. Det gjør da ikke damer heller.

pps, å møte opp på en date den andre tok initiativet til er riktignok ikke initiativløst i segselv nei, men det er jo ikke akkurat å ta initiativer heller. Det å aldri ta initiativet, er initiativløst. Så man kan fint være initiativløs herfra og inn i evigheten, og samtidig ha dratt på en drøss av dater.

Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 19:01

@kongekebab... plis, det er ikke belæring jeg ønsker, kun tilbakemeldinger om hva folk gjør når etter endt date, og hva som skal tokes som interessert, kontra ikke interessert. og jeg er ikke initiativløs... så sånn er det. Og hva vet du om hverm som tok initiativ? Jeg spør på generell basis, ikke opp mot en bestemt date. Om jeg ønsket tilbakemeldinger på hva jeg kunne gjort bedre e.l hadde jeg tatt i mot råd, men her spør jeg et enkelt spm....

(mann 38 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 19:15 Privat melding

C.:

"jeg er ikke initiativløs..."

Hehe.... Men du skrev da vitterlig litt lenger opp her:

"hadde aldri bedt noen om en ny date"

...og du begrunnet det senere med:

"Det er ikke initiativløst, det er bare hater å bli avvist..."

Vel, det ER initiativløst å ikke ta initiativet, uansett hva årsaken er, og det er akkurat like initiativløst å "aldri be om noen ny date" selv om du mener det ikke er initiativløst å ikke ta initiativet heller. Men du vil jo tydeligvis ikke diskutere det (mystisk...), så jaja, nok om det :p

--------

Anyway, du har da fått svar på det du egentlig spurte om også. Ikke at svaret ikke sier segselv? Noen avtaler slikt på første date, noen gjør det på telefon senere. Noen gjør det på mail senere. Noen sender en sms. Andre igjen hører man aldri noe mer fra. Enkelte sier kort og greit at noe mer ikke er interessant, enten på daten, eller senere, eller aldri. Det er ikke noe fasit-svar her... Folk er forskjellige. Om fyren kommer til å spørre om du vil på en date nr. 2 eller ikke, det finner du jo ut av selv, ved å sitte og vente... Evt hvis du har lyst på en ny date med fyren, så kan du jo alltids plukke opp telefonen og... Nei vent, det skjer jo aldri.

Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 19:25

@kongekebab; jeg orker ikke å gå i detalj, men jeg er ikke initiativ løs, men etter en date, som du vet lite om jeg tar initiativet til eller ikke, mener jeg det er opp til mannen. Jeg kunne tatt initiativ til daten, jeg kunne ringt i etterkant... hva som helst, det vet du ingenting om å det ønsker jeg ikke å si noe om her inne. Men nei jeg er ikke initiativløs, men ber ikke om en neste date... sånn er det... Skjønner ikke hvorfor du skulle la deg provosere av det...

Ønsker kun svar på problemstilling. Enkelte har allerede ytret sin mening ;)

(mann 38 år fra Østfold) ma. 10 okt. 2011 19:37 Privat melding

Ble da ikke provosert av det, men problemstillingen her er jo tydeligvis "hvordan vite om mannen er interessert i noe mer etter at man har vært på date" sånn i bunn og grunn... Og jeg serverer jo et en enkel løsning da: SPØR. Inviterer du han på en date til, da finner du jo ut av hva du egentlig lurer på, noe du IKKE gjør av at en hel masse folk du ikke er på date med serverer hva DE pleier å gjøre... Noe som er totalt urelatert til deg og ditt.

...og det at jeg trakk ut konklusjonen at du er initiativløs, kom jo fra den "hadde aldri bedt noen om en ny date", kombinert med at det skyldes at du hater (frykter) å bli avvist. Da regnet jeg strengt tatt med at det også gjelder den FØRSTE daten i tillegg til den andre (og gjerne den tredje også), men du får virkelig beklage hvis det var feil slutning at denne frykten for å bli avvist er en konstant, og ikke noe som plutselig dukker opp ETTER den første daten som du (teoretisk) tok initiativet til.

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 10 okt. 2011 19:44

Jeg har både avtalt og ikke avtalt det på første date. Men om vi avtaler det gjør ingen forskjell på om hvorvidt vi tar en ny date.

(mann 35 år fra Rogaland) ma. 10 okt. 2011 20:03 Privat melding

Eg er einig med KongKebab, ein må ikkje vere redd for å ta initiativ. Om kjemien er bra så er det ingenting som kan si at det å avtale ny date på første date er feil. Eg hadde heller meir tvilt på den personen som hadde dumpa nokon for ein sånn bagatell.

Om eg har vore på ein date som eg følte gjekk greit nok der eg er framleis interessert og det ikkje kjem fram på den naturlege måten om me skal treffast igjen så spør eg alltid om me skal treffast igjen før me går kvar vår veg. På den måten ser eg reaksjonen på kva personen føler og veit om eg skal forsetja eller bare koma meg vidare.
Dei som er interesserte er som regel svært flinke til å smile litt ekstra tilbake når eg spør ;)

Skjult ID med pseudonym C. ma. 10 okt. 2011 20:38

bamsepappa; der svarte du konkret på mitt spm., og du gjør jo som jeg forventer av en mann, nemlig å spørre om hun vil treffe deg igjen.. :) Men selvsagt kjipt om begge er interessert i hverandre, og ingen tar initiativ...