Alle innlegg Sukkerforum

Apropo forumet

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Hordaland) sø. 16 mars 2008 13:29 Privat melding

Hadde det vært en ide om man i tillegg til slettefunksjonen også hadde en edit funksjon på egne innlegg?
Jeg savner ogå muligheten til å kunne se på hovedsiden til diskusjonsforumet hvem som skrev siste innlegg (enten det er nick, pseudonym eller bare skult id). Dette ville gjøre det litt lettere å se fremdriften i de forskjellige trådene.
(Siste svar: skult id, 13.49 - 16/3 (32 svar) ). Hvet ikke om dette lar seg gjøre, eller om dette i det hele tatt er et ønske som deles av flere.

Ps. Måtte kopiere, slette og lime denne meldingen inn på nytt for å editere en setning. Derfor ønsker jeg også edit funksjon ; )

(mann 52 år fra Østfold) sø. 16 mars 2008 17:07 Privat melding

Hvor vil du ha plassert den editerte versjonen?
På samme plass som den ble lagt inn originalt, eller fjerne originalinnlegget og legge det redigerte på slutten?

Hvis det skulle finnes en slike edit funksjon så ville jeg tro at det beste ville være at den virker på samme måten som det du gjorde manuelt.

Å redigere eller å fjerne innlegg _kan_ ødelegge sammenhengen i en tråd, selv om jeg ikke tror det er ett så veldig stort problem.


Skjult ID med pseudonym Morpheon sø. 16 mars 2008 17:46

Du har rett i at det vil ødelegge tråden hvis det har gått lang tid mellom førstegangs skriving og editering, men det vil forsåvidt også en manuell retting gjøre. Stort sett vil man oppdage tidlig feil i sitt eget innlegg slik at de kan rettes med en gang. Jeg tror det som er vanlig i en del andre fora er at meldingen rykkes frem på ny plass og inneholder opplysning om at den er blitt editert.

(mann 47 år fra Telemark) sø. 16 mars 2008 17:56 Privat melding

Jeg tror at trådstarter like gjerne k an skrive "utfyllende kommentarer" eller svare på misforståelse nedover tråden etterhvert som han/hun oppdager at inlegget blir mer eller mindre misforstått (går det an?:o) ) Men edit av orginalen kan fjerne selve meningen i trådrekken....

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 16 mars 2008 18:00

Joda. Fristende i blant.... Men jeg ser sterke agrumenter mot å gjøre det. Dersom man f. eks. har uttalt seg skråsikkert, fått en rekke reaksjoner, og går inn og modererer/endrer innholdet sitt i etterkant, blir jo hele tråden meningsløs. Og motsatt- om jeg sier at jeg er helt enig med X kl 21.14 og men risikerer at det jeg har sagt meg enig i, kan endres til noe helt annet, blir det vanskelig.

Det skal jo være samsvar mellom innlegg og svar/reaksjoner på innlegg... Så jeg er i mot dette...

Opptager man noe med en gang er det ikke så vanskelig å ta copy, slett - nytt innelgg og paste. Og opptager man noe senere blir fort tråden ødelagt ved endringer. Det blir i alle fall veldig rotete. Man leser dessuten sjelden tidlige innlegg om igjen..

Vi har også ledd mye i blant der ting har blitt litt ufrivillig morsomt fordi det har gått litt fort i svingene... Litt av sjarmen, det...:-)

Skjult ID med pseudonym artemisia sø. 16 mars 2008 18:03

@Lilleulv

Enig med deg :-)

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 16 mars 2008 20:25 Privat melding

Jeg ser poengene, innser problemet, og sier meg enig =D. Dog fremdeles interressert i navn på siste innleggsforfatter (nick, pseu. eller skjult...) i headingen på hovedsiden til diskusjonsforumet, slik at man slipper å huske antall svar for å se om nye har kommet til, eller ikke^^

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 16 mars 2008 20:56

Det siste du sier er jeg helt enig i, Morpheon! :-) Hadde vært kjekt, ja...