Alle innlegg Sukkerforum

Tips til røykeslutt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym bat ti. 11 okt. 2011 22:49

Det hjelper visst lite med røntgenbilder av lunger på sigarettpakkene.

Så hva kan de gjøre da?
Hva med å ha klesklyper o.l. i sigarettpakken, feste dem ved bruksområdet, og så kan klesklypene tas av når vedkommende har fått nok (evt legges tilbake ubrukt)?

Flere forslag?

:)

(mann 38 år fra Østfold) ti. 11 okt. 2011 22:50 Privat melding

Å ikke fyre opp den neste siggen tror jeg fungerer ganske bra.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 11 okt. 2011 22:51 Privat melding

En tilfeldig sigg i hver pakke inneholder et Tigerskott. Bang! Regner med man vegrer seg for å fyre opp etter et par sånne smell.

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 22:53

Som de luftet på island. Slutte å selge det i butikkene:) gjøre det til noe ulovlig.. så kan de som er avhengig få resept.. til de slutter. Så kan man stoppe folk i å begynne:) Og slippe så mange tilbakefall:) Par generasjoner så er det glemt og folk har roa seg hehe

(mann 46 år fra Hordaland) ti. 11 okt. 2011 22:53 Privat melding

Champix er veldig effektivt.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 11 okt. 2011 22:55

Hva med bare å forby det? I stedet for å komme med lover som bare bidrar til stigmatisering av røykere, bør man gripe fatt i selve problemet. Å slutte å røyke er ikke vanskelig, problemet er å ikke begynne igjen. Forbyr man det, eller gjør det til et legemiddel på samme måte som heroin på resept er enkelte steder, så forhindrer man at folk begynner igjen.

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 11 okt. 2011 22:55

Det er vel bare å slutte. Uten å hale det ut med erstatninger som plaster eller snus eller hva det nå måtte være. Blås i om du legger litt på deg i prosessen. Vekta regulerer du bare på plass igjen når de mest kritiske ukene er gått.

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 11 okt. 2011 23:06

@neptun, tja tror du ikke at det eneste man ville oppnå med et forbud av tobakk/sigaretter er et større illegalt marked? Og hvordan skulle et slikt forbud sanksjoneres?

jeg tror på prisregulering, begrenset tilgjengelighet og opplysning for å hindre at folk starter å røyke

for at røykere skal slutte, tror jeg på champix, viljestyrke, opplysning om avhengighet og hva det egentlig er, samt kognitive tilnærminger.

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:11

er dt ikke det de holder på med nå da@småtrøtt? Greit færre røyker nå enn før, men ikke godt nok. Totalforbud hadde fått færre til å begynne. Jeg synes det er en genial ide.. og forbudet ville fungere som v andre ulovlige stoffer..Reseptbelagte...

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:13

Har paraply røyk fast selv? uansett så er det forskjellig vanskelighetsgrad..individuelt, skal være litt forsiktig med å fortelle folk hvor enkelt det er..

(mann 38 år fra Akershus) ti. 11 okt. 2011 23:14 Privat melding

Må si jeg er rimelig lei alle som hele tia skal ha en til å slutte å røyke. Jeg ønsker ikke å slutte. Jeg ønsker heller ikke å bli 90 i dette landet. Jeg tar hensyn overalt hvor jeg røyker. Er forsiktig med hvor vinden blåser tilogmed for å ikke sjenere andre. Men nå. Ett ønske ifra meg til dere. Kan dere la meg ha min røyk i fred. Kan dere vise meg nok hensyn til å ikke hele tiden mase om hvor galt det er?

Ja jeg vet at jeg er å regne som en skikkelig avviker fordi jeg røyker. Men det er MITT valg.

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:16

ja ditt valg og du jo hadde fått resept og kunne røyke fortsatt...;)

Skjult ID ti. 11 okt. 2011 23:18

Røyketelefonen fungerer bra. Den blå røykesluttboka fungerer også. Tror den henter endelig ikke røyker. Norgesglass med gamle sneiper kan fungere forebyggende. Lukt godt på det før du fyrer på sigaretten. Appelslsin og røyk er heller ingen god kombinasjon.

Skjult ID med pseudonym X-reveur ti. 11 okt. 2011 23:21

irene: Jepp.... alle som har behov for ting på resept - de kutter dem ut etterhvert fordi at de ikke gidder... ;)

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 11 okt. 2011 23:26

I utgangspunktet sammenligned du brukerne på sukkerforumet med bikkjer, TS. Slike teknikker blir ofte brukt på hunder når de ikke oppfører seg eller gjør noe de ikke skal. At de blir "straffet" fysisk når de gjør noe galt, og dermed forbinder den handlingen med... ubehag, eller lettere sagt smerte i det tilfellet du beskriver.

Kanskje det fungerer å gjøre det på den måten, og at vi kan lære noe av disse hundetrenerne! Kanskje vi alle burde ha våre egne, personlige hundetrenere som brukte sin tid på å få folk til og slutte med røyking.

Men fra spøk til alvor; personlig tror jeg røykeslutt handler om viljestyrke. Jeg snuser, og har ingen intensjon om å slutte med det første. I utgangspunktet vet jeg at jo lenger jeg snuser, jo verre er det å slutte. Men allikevel tror jeg at jeg kunne klart det hvis jeg virkelig ville det og hvis jeg virkelig la sjela mi i det.

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:28

Flott for deg paraply:) men du fikk det til å høres ut som det er slik for alle.. Regner med at en kolser på siste stadiet ikke fortsetter å røyke fordi han er redd for å legge på seg;) Ts etterspurte nye retningslinjer siden som samfunnet gjennspeiler,så er ikke dagens optimalt fungerende:)

Og enig, motivasjon er en viktig faktor:)

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:30

jeg synes iallefall hovedfokuset burde ligge på å hinde de unge i å begynne..Heldigvis så ser det ut som det er mer UT blandt dem å røyke og at god fysikk er INN:)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 11 okt. 2011 23:31

@småtrøtt
Vi har jo mange ting som er forbudt, og, om ikke annet, så forhindrer faktisk det folk fra å begynne. Og det forhindrer også fristelser. De gangene jeg har sprukket, har det som regel vært i forbindelse med at jeg har vært på byen eller hyttetur eller festival eller lignende. Med et forbud, vil det heller ikke være aksept for å røyke offentlig noe sted. Da blir det vanskeligere å sprekke.

Samtidig er det jo slik at røykelover sprer seg fort. Da nåværende røykelov kom i Norge, var det bare i Irland og Skottland at man hadde lignende lover. Nå er det snart bare i Tyskland det er lov å røyke på utesteder. Jeg tror det samme vil skje med forbud. Man har jo klart å forby snus i EU, med unntak av Sverige.

Den politikken man fører i dag er feig.

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 11 okt. 2011 23:34

Hm, ja okei. Jeg tolket vel ikke innlegget hans til å søke etter utelukkende seriøse og reelle endringer i politikken. Jeg gjør fortsatt ikke det i grunn (han skriver om klesklyper), men ser godt at man kan tolke det dithen :)

Skjult ID med pseudonym McCloud ti. 11 okt. 2011 23:34

Var det ikke en gammel tråd her som beskrev en som røykte selv om han fikk vite om risikoen for evt amputasjon av benene, og som likevel fortsatte etter at benene var amputert bort?

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 11 okt. 2011 23:35

@neptun, okei da :-)

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:42

Joda paraply, en humoristisk vinkling men ser ikke helt hvorfor jeg ikke skulle kunne påpeke det likevel:)

Som jeg så i en annen tråd her og som jeg har opplevd ellers er folk som mener kreftsyke og kolsere kan skylde på seg selv. Synes det er mye intoleranse og lite gjennomtenkte holdninger rundt om.. Og håper disse syke slipper folk med slike holdninger i sitt liv..Og så får man håpe at ikke midjemålet gir dem hjerteinnfarkt ;)) For man kan selv bestemme seg for hva man putter i kroppen ikke sant:))

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 11 okt. 2011 23:55

No prob irene. Du må bare peke på det du måtte ønske :))

Hm, ja jeg tror jeg leste de kommentarene i den samme tråden. Jeg oppfattet dog ikke som helt seriøst, mest bare som provokasjoner. Jeg tar selv ganske lett på hva som skrives her på forumet, og tar som regel andres innlegg med en god klype salt. Innlegg som virker diskriminerende eller støtende på noe vis er nok de jeg tar minst alvorlig. Men ja, som du sier, det er definitivt ugreie holdninger ute og går - og mange av de som fremmer slike mener det nok seriøst også.

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 11 okt. 2011 23:59

ja gidder sjelden la meg provosere.. ikke nå heller:) men innimellom kan jeg ikke la vær ta på meg en litt oppdragende rolle;) Er like mange idioter her i dette minisamfunnet som irl.. ikke alltid idioter, men alt er ikke alltid så gjennomtenkt.
Alt jeg skriver er foressten veldig gjennomtenkt.. derfor jeg skriver anonymt:)

Skjult ID med pseudonym Paraply on. 12 okt. 2011 00:03

Ditto :))

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 12 okt. 2011 00:05

:))

Skjult ID med pseudonym Dante on. 12 okt. 2011 00:22

Boken "endelig ikke-røyker" av Allen Carr fikk meg til å slutte for 7 år siden.

Jeg har faktisk ikke hatt lyst på røyk siden den gang - helt sant.

Skjult ID med pseudonym clementine on. 12 okt. 2011 09:18

Brukte også Allen Carr metoden.Kjenner mange som sluttet lett bare ved å lese boka. Selv måtte jeg ta kurset, som de har i Oslo :-)
8 år siden jeg tok min siste røyk, aldri hatt lyst på røyk siden, ! :-))

Skjult ID med pseudonym Meg on. 12 okt. 2011 09:29

Jeg leste bare Carr-boka. Sakte.... to sider om dagen... for jeg gruet meg til å slutte etter så mange år!
Men leste siste side av boka sammen med min siste røyk. Det er flere år siden nå. Ikke et trekk siden!

Å foreslå at leger skal skrive ut resept på røyk er for dumt. I deres mandat ligger at de aldri bevisst skal skade noens helse. Å skrive ut noe som er skadelig og som ikke er legemiddel med andre positve effekter, ville derfor vært vanskelig.

Jeg VILLE heller ikke slutte å røyke. Jeg tenkte at jeg vet om skadevirknongene, og det får bli mitt valg. Men så fikk jeg barn... og da har man ikke lov å tenke så egoistisk. Ville ikke tilgitt meg selv om jeg hadde barn i barnehage og fikk dødelig lungekeft.

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) on. 12 okt. 2011 09:36 Privat melding

Forbyr dem røyk, mister de masse penger til statskassen i form av avgifter... Så det tror jeg neppe vil skje :)

Skjult ID med pseudonym neptun on. 12 okt. 2011 18:47

@kejksa
Spørs om ikke det går opp i opp og vel så det mot de utgiftene som røyking påfører samfunnet.

Skjult ID med pseudonym muppetshow on. 12 okt. 2011 19:29

@Neptun: Det skal visstnok være lagt inn en ikke ubetydelig fiskalavgift i tobakksavgiftene.

Skjult ID med pseudonym banditten on. 12 okt. 2011 20:13

Som tidligere ryger kan jeg forstå hvorfor nuværende rygere gerne vil beholde deres cigaretter. Jeg er dog helt enig i at cigaretter bør fjernes ved lov. Og folk der hyler op om at det er en menneskeret bør få orden på deres prioriteter.

Det argument at en ryger ikke skader andre er jo noget fis. Ser man bort fra secondhand smoke, så bør man nærmere se på hvad helsevæsenet og staten må betale fordi folk har ødelagt/skadet deres eget helbred over en årrække. Er alle de millioner der årligt går til behandling af følgesygdomme ikke bedre brugt på børnehelse? Bare for at tage et eksempel altså.

Skjult ID med pseudonym irene;) on. 12 okt. 2011 20:58

hmmm lurer på hva resultatet av en folkeavstemning hadde blitt:) Jeg er for!

Skjult ID med pseudonym chiefern on. 12 okt. 2011 21:31

@TS: Bestem deg for å slutte å kjøpe røyk. Og hvis du blir så frista til å kjøpe deg en røykpakke for å ta deg en røyk, bestem deg på forhånd med å kaste røykpakka rett etterpå. Knekk alle røykene og kast de i søpla. Det er mye lettere da fordi da er du ikke så røyksugen.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 12 okt. 2011 23:16

Ser flere nevner forbud.
Har vi ikke lært av forbudstiden?
*sukker*

Etter noen år i døra på en liten kjellerbar var jeg enig i forbudet på skjenkesteder.
Nå når røykerne stort sett kun plager andre med dårlig lukt bør vi la dem ta valget selv.

Sikkert noen som vil forby alkohol igjen i samme slengen om et forbud mot røyk kommer.

Helt feil vei å gå.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 12 okt. 2011 23:17

Eller, tja, mulig sjokolade og søtsaker blir forbudt før alkohol.
hmm
;p