Alle innlegg Sukkerforum

Hva mener forumdeltakerne om dette?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jada fr. 14 okt. 2011 18:25

Når man oppdager at en dame, etter å ha fått bittelitt info, kun fornavn og et par andre helt småtrivielle ting, klarer å spore en opp på nettet, hvordan skal man reagere på det?

En ting er om man sier hvor man jobber etc., da legger man opp til det selv, men her var det snakk om noe som førte til et ikke åpenbart treff på Googleside 20 eller noe slikt.

En annen ting er jo at selv om man oppdager at dama har vært inne på kun en side, så kan man banne på at alt annet er sjekket også. Skattelister etc.

For meg lukter det desperasjon og manglende sosial fornuft. Jeg synes også det er direkte uhøflig, selv om man sikkert er nysgjerrig. Selv hadde jeg ikke giddet og gjort det.

Skjult ID med pseudonym kar fr. 14 okt. 2011 18:37

Eh. Plager ikke meg på noe vis. Bruker med vilje å gi fra meg nok informasjon til at hun kan google seg frem til identiteten min om hun vil, kanskje ikke i første melding men ganske tidlig.

Skjult ID med pseudonym SnillGutt fr. 14 okt. 2011 18:39

Jeg syntes selv det var litt morsomt å spore opp navnet til folk fra veldig lite info fra en dateside i starten, bare for å bevise for meg selv at det var lett, liksom. Og det var det jo :)
<----->

Skjult ID med pseudonym Sara fr. 14 okt. 2011 18:41

Jo vanskeligere å finne jo mere å skjule , tenker jeg

Skjult ID fr. 14 okt. 2011 18:42

Hvordan vet du at hun har googla deg?

Skjult ID med pseudonym stjerne* fr. 14 okt. 2011 18:42

Plager ikke meg nevnverdig heller. Informasjonen som ligger på nett er enkelt tillgjengelig. Men det er hva som gjøres med informasjonen som i så fall kan diskuteres.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 18:43 Privat melding

Jeg hadde blitt imponert over google-ferighetene ihvertfall.

Skjult ID med pseudonym plumbo fr. 14 okt. 2011 18:46

Hva som er så farlig at hun har sett informasjon om deg da?

(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 18:48 Privat melding

"Hva som er så farlig at hun har sett informasjon om deg da?"

Kanskje han har lagt ut noe på nettet som han ikke vil at noen skal vite......

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 14 okt. 2011 18:49

Har du aldri googlet noen ? Gjort det av mange grunner, men aldri for skattelista :)
Ta det som ett kompliment, eller snakk med kroppen om dette. Uhøflig er det ikke i min bok.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 14 okt. 2011 18:51

@Jada

Synes sånt er ordentlig nedtur rett og slett. Og jeg mister helt gnisten om jeg vil eller ikke. Enkelt og greit.

Skjult ID med pseudonym tdh fr. 14 okt. 2011 18:51

Her ligger det muligheter til å legge ut litt agn :P Opprette noen skrytesider osv når det søkes.
Bare oppfinnsomheten som setter grenser!

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt fr. 14 okt. 2011 18:51

Og du er sikker på at hun ikke bare gjorde deg oppmerksom på at du har lagt ut litt vel mye info i profilen din, TS? Jeg mener; Er du fra et sted der det er svært langt mellom naboene og du setter kartmarkøren midt i pipa på huset ditt i tillegg til at du presenterer deg med (for)navn og forteller hva slags næring som bedrives på din hjemadresse, da blir det liksom litt naivt å tro at du er anonym...

Det kartet er egentlig en tell-all for de fleste som ikke heter Ola eller Kari og/ eller bor midt i sentrum av en svært stor storby...

Skjult ID med pseudonym plumbo fr. 14 okt. 2011 18:52

Haha KongKebab.....

Kanskje stemte ikke skattelistene med oppgitt inntekt?

Skjult ID med pseudonym kar fr. 14 okt. 2011 18:53

eller alder...

(mann 44 år fra Akershus) fr. 14 okt. 2011 19:06 Privat melding

Menne...om de gir ut nok info til at hun klarer å finne deg, så var du vel nært nok til å røpe identiteten din snart uansett? Eller er du en superhelt? Eller vil du ikke at hun skal snakke med kona? :p

(mann 44 år fra Akershus) fr. 14 okt. 2011 19:10 Privat melding

BTW: Om flere er bekymret for det, så bør de sjekke ut http://www.tineye.com/ . Er ikke lurt å ha samme bildet her som noe annet sted. Personlig er jeg på det stadiet at det nesten hadde vært koselig med en stalker :p

(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 19:14 Privat melding

Det lukter litt paranoid av denne tråden altså.

Er det ikke målet med dette her å finne noen man havner i et forhold med da?

...og her stilles det spørsmål ved at noen vet ens identitet? På hvilken måte er det et problem at en potensiell partner vet hvem man er?!

Og hvis det er et paranoid, nei jeg mener, problem... Burde man da ikke være dette bevisst, og faktisk -ikke- gi ut nok informasjon til at det er mulig å snuse seg frem til den? Du legger jo opp din egen felle her, og tramper rett i den, så presterer du å prøve å legge skylda på noen andre, og at det er DE det er noe muffins med...?

"Jeg er samboer med Kari, men egentlig heter hu noe annet, jeg bare vet ikke hva det er... Hun er så mystisk!!" <--- Målet til TS?

Skjult ID fr. 14 okt. 2011 19:16

hva er galt med å finne ut om at info om en person stemmer? Da kan man få avslørt løgnere med en gang,
Så ja til googling, men skattelistene holder jeg meg unna. Det er ikke så interessant :)

Skjult ID med pseudonym misterX fr. 14 okt. 2011 19:16

Jeg har profilbilde med finlanshette og solbriller på.

Så ingen kan finne ut hvem jeg er.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 14 okt. 2011 19:25 Privat melding

Jeg kan forstå at jenger synes detter er kjipt. Spesielt på et tidlig stadium om noen har klart å finne bildet igjen et annet sted. Jeg kan også forstå at noen som er gift vil synes dette er skikkelig kjipt. Selv ville jeg synes det var en skikkelig snakkis! "Nei, jøss! Gi deg, 'a? Fant du ut hvor jeg bor? Kult! Hvordan da? Er du en litt sånn små-nerdete data-jente? Kanskje vi like gjerne skal møtes på en kaffe eller noe sånt?"

Men enig med både det jeg selv har sagt og det Lil' Bab sier over - sier du for mye, så er det jo ikke rart jenta finner deg frem om hun er interessert. Er det ikke det "interessert" betyr? Og hva om kun bare tilfeldig vis så FB-profilen din? Kanskje du og hun deler en eks? ;)

Nah - cheer up! :D

Skjult ID med pseudonym Mr.Average fr. 14 okt. 2011 19:26

Har ikke lest hva de andre har skrevet, men jeg hadde digget det :D

I de få tilfellene jeg prøver å grave litt i google etter info, så er det fordi jeg er skikkelig nysgjerrig og liker personen godt. Kanskje jeg er naiv, men jeg tenker at samme utgangspunkt gjelder for andre. Ja takk til jenter som er nysgjerrig på meg!

Og at en jente er litt datateknisk av seg og vet hvordan hun finner fram i dataverdenen, er ikke nødvendigvis noe negativt heller.

Skjult ID med pseudonym Lady fr. 14 okt. 2011 19:34

Når det er menn her inne som presenterer seg med falskt navn på date og har ureg. telefonnummer
begynner man jo å lure hva som er i topplokket..... Det er iallefall fornuftig å ha kjennskap til
hvem du møter og ikke minst hvem du ikke skal invitere hjem til deg:)

Skjult ID med pseudonym C. fr. 14 okt. 2011 19:36

Ingenting galt i å skaffe seg litt forhåndsinfo... er ikke despo, men heller smart spør du meg. Greit å lage seg et inntrykk, se om en har felles venner e.l., kan jo bare være hun var usikker, eller hadde dårlige erfaringer. Ingen grunn til å sjekke skattelistene, men dog....

... om jeg hadde gjort det samme med en mann hadde jeg ALDRI fortalt det til ham, da hadde my coolness droppet litt, og det må det jo ikke, så tidlig ;)

Skjult ID med pseudonym kar fr. 14 okt. 2011 19:42

Jeg vil si det sånn at hvis jeg gir fornavnet og telefonnummeret mitt til noen her, og vi møtes på date og hun *ikke* vet etternavnet mitt så blir jeg litt skuffet.

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 14 okt. 2011 19:43

Jeg har møtt en jente som googlet meg og som kom til at for henne var min fortid som black metal musiker noe hun syns var skummelt, og det kom hun bort til meg og sa, ga meg en klem, og gikk. Helt herlig, så ærlig og flott på alle måter, respekterer den.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 19:45 Privat melding

"kan jo bare være hun var usikker, eller hadde dårlige erfaringer."

...eller begge deler?

Er/har ikke de fleste damer det?

Er vel ikke uten grunn at "He´s just not that into you" ble en bestselger verden over OG at tittelen ble et allment uttrykk =P

...og "de fleste" damer har jo minst(!) en ex som psykopat. (Forferdelig mange psykopater det må være i verden forresten...).

Uansett, jeg ser jo fortsatt ikke helt problemet jeg da, spesiellt ikke i en setting som dette. Greit at det faktisk finnes folk med stalker-tendenser, men dette er da forsvinnende få, og det at man har blitt googlet er alene på ingen måte et bevis på at man har fått en stalker på nakken.

Skjult ID med pseudonym Jada fr. 14 okt. 2011 20:00

Altså, jeg har ikke noe problem med at noen googler meg. Det er ingen løgn og bedrag historier, og lite å være redd for.

Poenget er at jeg mener det er forskjell på å skrive inn et fornavn og en annen triviell informasjonsbit for å aktivt lete opp hvem personen er, og deretter surfe vilt rundt på nettet etter info, sammenlignet med å skrive inn et navn man har fått og se treffene. Her er det en som virkelig har lett etter undertegnede, og jeg hadde ennå ikke lagt opp til det.

Det er f.ø. flere sosiale sider man lett finner ut hvem som er innom eller ei.

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 14 okt. 2011 20:05

@ TS

Skjønte det, men det forteller deg jo ikke at hun er gal, bare interessert ?
Om du lurer på dette, hvorfor ikke ta det med henne ?

Skjult ID med pseudonym Jada fr. 14 okt. 2011 20:05

Altså, jeg har ikke noe problem med at noen googler meg. Det er ingen løgn og bedrag historier, og lite å være redd for.

Poenget er at jeg mener det er forskjell på å skrive inn et fornavn og en annen triviell informasjonsbit for å aktivt lete opp hvem personen er, og deretter surfe vilt rundt på nettet etter info, sammenlignet med å skrive inn et navn man har fått og se treffene. Her er det en som virkelig har lett etter undertegnede, og jeg hadde ennå ikke lagt opp til det.

Det er f.ø. flere sosiale sider man lett finner ut hvem som er innom eller ei.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 14 okt. 2011 20:13

Hva er problemet? Nå har du noe å erte og disse henne for. Også kan du snu hele greia på hodet og antyde eller rett ut spørre, på en spøkeful måte (men la henne være litt usikker på om du likevel mener det litt), om hun er en stalker. Hvis du viser at du nå er litt skeptisk, og at du misliker det der og lurer på om hun alltid snoker så mye, så er det hun som kommer i forsvarsposisjon her og da vil hun ganske sikkert slutte å bekymre seg for at du eventuelt er en slik fyr selv. Gjør det på en litt avvæpnende og humoristisk måte, men med et snev av alvor. Det har i alle fall funket for meg de par gangene som jenter har gjort dette mot meg.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne fr. 14 okt. 2011 20:17

Det er jo såre enkelt å spore opp info om andre bare de gir ut fornavnet. Selv gir jeg ikke ut navnet mitt for tidlig. Men om de googler meg etter å ha fått navnet mitt eller sjekker skattelisten syns ikke jeg det gjør noe. Det jeg imidlertideig er litt varsom med, er at jeg ikke har oppgitt riktig bostedsadresse.

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) fr. 14 okt. 2011 20:25 Privat melding

for å finne skatteoppgjøret det ja

(mann 44 år fra Akershus) fr. 14 okt. 2011 20:35 Privat melding

Skattelistene betyr ingen ting uansett. De er aldri korrekte og viser ikke i nærheten av et resultat i nærheten av realiteten. Så...de som sjekker skattelistene må jo være litt rare, for de tror jo til og med på disse listene *flire*

(mann 40 år fra Oslo) fr. 14 okt. 2011 21:37 Privat melding

Hm, står nok i profilen min til at folk kan google meg..... Hadde jeg vært engstelig for noe som helst hadde jeg ikke vært her.....

So be my guest...

Skjult ID med pseudonym arneand fr. 14 okt. 2011 22:09

@ts
Du tror du kun har gitt bittelitt info, og antar hun har lagt mye arbeid i å lete, men hun kan rett og slett vært heldig med søket.
Hadde hun ikke funnet noe info, selv etter å ha fått personlig info, burde hun vel blitt skeptisk.
Det er veldig få personer som fortsatt ikke har lagt igjen noen spor på nettet.
Gir du fra deg info, må du regne med at den blir validert, om du liker det eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Me fr. 14 okt. 2011 22:33

Jeg ser ikke problemet. Vet mange synes det r forferdelig, men jeg tenker at det er ganske naturlig og ikke noe stalkeraktig (selv om jeg svært sjelden gjør det selv). Når vi finner en profil vi liker, kan vi sette gult hjerte. Det betyr visst: Jeg er nysgjerrig på deg! Altså: Det er vel fint! Den man er nysgjerrig på, prøver mange å finne ut hvem er. Er det merkelig? Grunnen til det? Ha enda bedre utgangspunkt for å finne ut om det kan være rett match.

Hva er stalker-aktig med det? Å stalke trodde jeg hadde å gjøre med å forfølge noen å gjøre. Fortrinnsvis over litt tid.

(mann 49 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 22:42 Privat melding

De viktigste prinsipielle spørsmålene er jo om hun er kul, fin og seksuelt tiltrukket av deg. Be a man.

Skjult ID med pseudonym oo fr. 14 okt. 2011 22:47

"surfe vilt rundt på nettet etter info, sammenlignet med å skrive inn et navn man har fått og se treffene"

øøø det er da bare å skrive inn navn så kommer rekka inn helt av seg selv. Får en mobilnr så er det lett å finne navn på eieren på 1881. Det er da ikke så mye intelligens eller ferdigheter som skal til for å få opp ganske mye informasjon.

Jeg gir ut og mottar stort sett alltid mobilnr på date før jeg treffer en. OG sjekker ut om mobilnr tilsvarer oppgitt navn og om adresse stemmer (og om det bor flere i samme hus). Og til og med innimellom tar jeg en sjekk i skattelisten. Det sier faktisk ikke så mye... jeg har omtrent nothing hvis jeg søkes inn der - men livet mitt er svært rikt allikevel. Og med det i mente

- hva er problemet jada??

(kvinne 36 år fra Buskerud) fr. 14 okt. 2011 22:47 Privat melding

Jeg har avslørt mang en luring via google og skattelister, alle er nemlig ikke like ærlige på blandt annet hvor gamle de egentlig er. Så det synes jeg faktisk er helt stuerent, du har jo gitt ut informasjonen selv, du er altså ikke anonym.

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 14 okt. 2011 22:52

Ts

Uhøflig? Du mener at om høflighet og god oppdragelse får seire så tar man alt fremmede folk på nett sier for god fisk? Det er uaktuelt i min bok. Jeg har fornuften i behold, og jeg bedriver ikke ekstremsport.

Skjult ID med pseudonym clementine fr. 14 okt. 2011 23:04

Tror kanskje jeg synes det er snakk om når i prosessen jeg. Om det nærmest er med engang, dere har opprettet kontakt, tja da ville jeg synes det var litt kleint.

men har selv googlet noen. Men først etter noen mail utvekslinger, ikke fordi jeg bryr meg om inntekten, men fordi noe skurret. Og jada 2 av de var 6 år eldre enn de har oppgitt.
Eller om de har gitt nok opplysninger til at det er interessant. feks sier de har holdt diverse konserter, betyr det interesse for vedkommende. Og det samme ville jeg synes om noen googlet meg, etter litt mere enn en første mail ja.
Har til og med bedt en google meg og så fortelle meg hva han fant, fordi jeg vet det er en god del info der ute om hva jeg har drevet med. Men han gjorde det aldri, selv etter jeg spurte noen ganger. Da kjenner jeg at han ikke er nok interessert.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 14 okt. 2011 23:53

Jeg er en enkel sjel. Jeg er en gammeldags sjel. Jeg er en håpløs sjel i denne tråden - fordi jeg tenker annerledes.
Jeg har heller ikke noe å skjule. Jeg er heller ikke redd for at en jeg liker kan finne ut noe om meg. Men...

I min verden synes jeg det bra å vite at jeg vet det HAN har valgt å fortelle meg! Da vet også han hva jeg vet. Jeg liker at nett-dating er så likt et liv der ute i verden som mulig, jeg. Om jeg ikke kan stole på magefølelsen min og treffe en mann fordi jeg har LYST til å treffe ham for å bli kjent med ham, kan det strengt tatt bare være. Om jeg må sjekke skattelister, sjekke om opplysningene han gir meg er korrekte, google ham og finne ut hvert steg jeg kan finne om ham før jeg treffe ham - nei, det synes jeg blir ganske sørgelig.

Og ekstremt lite romantisk...

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 15 okt. 2011 00:11 Privat melding

det som er litt ekkelt og som jeg har opplevd.. var at etter å ha chattet med en fyr ett par meldinger så skrev han "klem og navn" så jeg gjorde det samme.. KUN fornavn.. 2 dager etterpå sto han på døra mi.. reist halve landet..
beklager, men DET syntes jeg var ekstremt creepy :/ og IKKE ok i det hele tatt! Så jeg oppgir ikke fornavnet med det første lenger..

Skjult ID med pseudonym sensuella lø. 15 okt. 2011 00:16

For noen år tilbake fikk jeg misstanke at en fyr som jeg hadde hatt kontakt med gjennom nettet ikke var så ærlig. Hadde t.o.m avtalt en date. Denne fyren her var veldig på det med at jeg måtte være ærlig på alt, men etter at jeg googlet han fant jeg ut at fyren var uærlig på alder. Han var egentlig 7 år eldre enn han hadde oppgitt og det misstenkte jeg fordi han så eldre ut enn på bildene. Når jeg da konfronterte han med dette så ble han ganske sint fordi det var jo ingen løgn mente han da han så mye yngre ut. Jeg var ikke enig i dette. Litt merkelig også at en som missliker uærligheter som han starter et bekjentskap med en løgn. Jeg avvlyste daten og håper han lærte noe av dette, men noen mennesker har liten selvinnsikt.

Likevel så ser jeg her på sukker at mange mennesker av begge kjønn gjør akkurat det samme som han jeg hadde kontakt med nemlig at man er uærlig på alder og noen trekker jo bort så mye som 10 år. Hva har dere tenkt å si den dagen noen ber om et oppdatert bilde eller finner dette ut? Derfor er det ikke noe rart TS at noen må google ettersom mange lyver på nettet. En jeg skulle date sa han var 1.80, men det viste seg at han var mindre enn meg. Han hadde trekt bort 10 cm. Dette var ikke noe jeg fant ut på google, men enkelte mennesker lyver på alt.

Hvis noen googler meg så er det helt greit ettersom jeg har ingenting å skjule. Ærlighet varer lengst!!

Skjult ID med pseudonym Jada lø. 15 okt. 2011 00:17

Altså for å oppklare, det dama visste var fornavnet mitt og den kommunen jeg engang vokste opp i. That's it. Og ikke spesielt lett å finne ut mye da. Ved å søke på begge deler fant jeg en rekke personer, i tillegg til meg selv, som kunne vært meg. Da synes jeg det er rart at jeg oppdager at hun har vært innom på div sosiale medier der man legger igjen spor.

Er det virkelig kun jeg som synes det er spesielt? Overivrig? Desperat?

Selv ville jeg ikke gjort det. Jeg synes det er noe drøyt, rett og slett.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 15 okt. 2011 00:23

sensuella
Du skriver at det er greit å google deg ettersom du har ingenting å skjule og at ærlighet varer lengst.
Bare for å understreke: Det går an å være akkurat like ærlig selv om man velger å ikke google andre....

Skjult ID med pseudonym Z lø. 15 okt. 2011 00:24

@Jada
Om du leser egen tråd ser du at det ikke er bare deg. Jeg har sagt det flere ganger at jeg synes det er nedtur :-)

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 15 okt. 2011 00:36

@ts
Søk etter fornavnet ditt i skattelisten for kommunen din, sorter på fødselsår.
Hvor mange har du å velge i?
Tok det deg under 1 muinutt?

Skjult ID med pseudonym sensuella lø. 15 okt. 2011 00:43

@Z

Det har jeg ikke sagt at de som velger ikke å google noen ikke er ærlig. Det må være opp til hvert enkelt menneske hva de velger å gjøre. Fakta er at alle er ikke like ærlige på nettet.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 15 okt. 2011 00:45

Helt sant, sensuella. Alle er verken like ærlige på nett eller i resten av livet sitt.
Men du sa noe viktig i din første setning:

"For noen år tilbake fikk jeg misstanke at en fyr som jeg hadde hatt kontakt med gjennom nettet ikke var så ærlig. "

Du hadde en mistanke. Likevel valgte du å treffe fyren. Forskjellen ligger kanskje her? Kanskje skilles veiene her?
For om jeg føler at noe gir meg utrygghet, at jeg blir usikker eller får mistanker, dropper jeg å møte vedkommende.

Skjult ID med pseudonym Jada lø. 15 okt. 2011 00:51

ArneAnd: Det står kommunen jeg vokste opp i, ikke den jeg bor i. Det er mange hundre med mitt fornavn i 30-årene i nåværende kommune forøvrig.

Poenget er heller ikke at det går an å finne meg hvis man leter hardt nok, men at noen faktisk gjør det basert på så minimal informasjon. Jeg har ikke lagt opp til å bli funnet (ennå), og da bør den andre vente med det.

Mulig jeg treffer en nerve her, for det er tydelig at en rekke i tråden bruker masse energi på å gjøre nettopp dette, og således forsvarer denne type handlinger.

Jeg har ingenting å skjule, men synes det er greit at man snoker først når den andre parten legger opp til det. Kanskje fordi jeg er kresen, og jubler ikke selv om ei halvfin dame finner ut hva jeg tjener og hvilke venner jeg har på Facebook før jeg har hørt stemmen hennes engang.

Det er ikke så lenge siden jeg dumpa en dritfin dame jeg møtte via her fordi hun hadde tubastemme. "Skal jeg orke å høre på det der i årene fremover" liksom. Jeg stiller krav. Noe det virker som mange andre her ikke gjør (men ikke alle)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 15 okt. 2011 00:58

Følger deg helt jeg, Jada. Jeg har blitt "funnet" mange ganger....

En gang befant jeg meg på et bittelite sted i USA, var på stedet i en eneste dag. Plutselig ringte telefonen, og en mannsstemme sa "hvordan går det i .......?" Da det gikk opp for meg at det var en jeg hadde skrevet litt med, og som visste fornavnet mitt, ble jeg bare lite engasjert. Det handler ikke om at man kan google, for det kan vi alle.
Det handler om denne enorme lysten til å gjøre det fordi muligheten ligger der. Og i hvilken grad man gjør det.
Synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Konge lø. 15 okt. 2011 01:02

Det er opptil flere i denne tråden som har møtt folk som er helt uten antenner. He, og jeg som trodde mine var korte :) Lykke til alle sammen, men; om verden er gal trenger vi ikke bli det alle sammen. Eller er det flere av dere som har jevnlig kontakt med tullinger ?

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 15 okt. 2011 01:06

Jeg går ut fra at jeg vil bli googlet straks jeg gir fra meg navnet.
Det er delvis blitt vanlig vedd jobbsøknader.
Da er det ikke rart om man vil sjekke om personen man skriver med, og vurderer å date, faktisk eksisterer.
Selv bruker jeg bare å sjekke om personen finnes frem til det blir snakk om date.
Da forventer jeg å få ett telefonnummer som stemmer overens med det navnet jeg har fått.

*sukker*
Man er muligens i ferd med å bli paranoid.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 15 okt. 2011 01:09

*trassig: Jeg VIL ikke bli en som må google folk før jeg treffer dem. Jeg VIL stole på magefølelsen min. VIL VIL*

Seriøst altså, så vil jeg det. Jeg tror jeg mister mer enn jeg vinner ved å måtte sjekke ut allverdens trivialiteter.....

Skjult ID med pseudonym sensuella lø. 15 okt. 2011 01:11

@Z

Nei jeg avvlyste daten og traff han aldri. Googlet ikke han før jeg faktisk fikk den misstanken, men jeg konfronterte det jeg fant ut med han. Han ble jo sint og gikk rett i forsvar istedenfor å innrømme det. Han mente at dette ikke var å være uærlig fordi han mente han så yngre ut. For meg ble dette helt feil ettersom han selv var så opptatt av at jeg alltid var ærlig, men at han ikke var det var ikke så farlig.

Når jeg også har fått en dårlig følelse uavhengig av om jeg har googlet vedkommende eller ikke så treffer jeg de ikke. Hadde kontakt med en fyr for ikke lenge siden, og det var en ting som avgjorde at jeg ikke ville treffe vedkommende. Jeg hadde ikke da googlet han fordi dette var helt i starten. Han lurte på om ærlighet er et must/krav for meg og det satt tvil i meg slik at jeg mistet interessen.

Skjult ID med pseudonym Enigma lø. 15 okt. 2011 01:18

Jada:

Du får fram poenget ditt.
Har heller ikke googlet noen, bortsett fra én gang - og det var helt berettiget. Etter noen søk og research oppdaget jeg at han var en svindler, profesjonell sådan. Heldigvis fikk jeg mistanke og kom aldri så langt til å møte han. Etter dette har jeg blitt enda mer forsiktig ute på nettet. Og jeg er ganske skeptisk fra før og svært kresen. Det er pga. erfaringer jeg har gjort ute i nettverdenen, ikke minst FB. Men - det betyr ikke at jeg vil google enhver potensiell kandidat bare etter et navn, bosted eller annet. Tror jeg, det kommer helt an på magefølelsen, hvordan kontakten oppleves.

Skjønner deg veldig godt ... tubastemme, huffameg!

Skjult ID med pseudonym sniken lø. 15 okt. 2011 01:24

Vel, jeg skjønner hvor du kommer fra for jeg vill aldri tenkt på å gjøre det heller. Men kansje hun har hatt en lignende opplevelse som meg tidligere, ala at mannen gir seg ut for å være en annen, gir feil identitet?

Jeg hadde oppdaget det ganske tidlig hvis jeg bare hadde sendt nummeret hans til 1880!

Alle mine venninner som er på dateren googler den de treffer først, og jeg har alltid syns det var helt tåpelig, helt til jeg innså hvorfor. FØRE VAR PRINSIPPET!

:-)

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 15 okt. 2011 03:49 Privat melding

For de som har litt kunnskap om slikt er det en smal sak å eliminere og bruke søkerutiner for å finne ut det meste om personer. Vet man alder, fornavn og geografisk tilholdssted så kan man ltt bruke facebook, google, skattelister og slik.

Hvis personen er en "nerd" er det mest sannsynlig bare en utfordring og tidsfordiv - et lite "magitriks" om man kan kalle det det. Alternativ kan man jo se på det slik at om en person gidder å gjøre dette så har den iallefall mest sannsynlig en viss interesse av deg som person.

Skjult ID med pseudonym jente32 lø. 15 okt. 2011 11:07

Finnes ikke noe mer uskyldig enn å google noen spør du meg. Gjør det når jeg er nysgjerrig på noen, aldri fordi jeg tror vedkommende har noe å skjule. HVis du har problemer med å bli googlet blir det for meg litt det samme som å ikke være på facebook fordi man har lest i avisene at det er så farlig :D