Alle innlegg Sukkerforum

We are the 99%.

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 21:04 Privat melding

Les: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4255271.ece

Samt: http://wearethe99percent.tumblr.com/

Er litt fascinert av hele greia, og ikke minst oppslutningen det har fått, og jeg lurer vel egentlig litt på hvorfor det ikke kom tidligere... Mistenker at bl.a. Fox har noe med saken å gjøre :p

PS, det kommer sikkert til å ramle inn enkelte tullinger her som sammenligner dette med Blitz-miljøet her i Norge. Dere burde ta dere en bolle, med rosiner, og sette dere litt inn i saken mens dere spiser denne bolla, med rosiner, SÅ kan dere skrive innlegg...

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 14 okt. 2011 21:06

hei hei:) tulling her....

(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 21:09 Privat melding

Hvordan smakte bolla?

Skjult ID med pseudonym blindebukk fr. 14 okt. 2011 21:12

tålig bra:) rosina kunne vert litt seigere

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 14 okt. 2011 21:12

Direkte overraskende er det jo ikke. Vesten har hatt en god levestandard/vekst lenge, og nå er det andre som har den økonomiske veksten og en økende bevistehet om at vi ikke kan holde på den levestandarden vi er vant til, men må legge om noe og kanskje dele godene noe mer. Jeg tror det er en god ting, vi er blitt skrekkelig late, grådige og likegyldige. Eller ?

Skjult ID med pseudonym SnillGutt fr. 14 okt. 2011 21:25

skjønte ikke helt hvorfor du mente dette vlle bli sammenlignet med blitzere.
<----->

(mann 38 år fra Østfold) fr. 14 okt. 2011 21:30 Privat melding

Snillgutt: Fordi det er selverklærte okkupanter som demonstrerer mot "systemet"...? Leste nogenlunde samme artikkel i en annen nettavis, og der florerte det jo med Blitz-kommentarer. Skaff dere en jobb, håper noen burer disse utskuddene inne, osv osv...

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 14 okt. 2011 21:32

Noen ganger skal man si systemet i mot, blind lojalitet gavner ingen.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 14 okt. 2011 21:42

Jeg synes det er spennende og fascinerende å se at også andre enn Tea Party klarer å mobilisere folk i USA. Problemet er vel likevel at der Tea Party har et mål de arbeider mot, har ikke disse det. Og de har heller ikke ett av de to store politiske partiene de kan vente særlig støtte fra.

(mann 37 år fra Oslo) fr. 14 okt. 2011 23:56 Privat melding

Som neptun sier; De mangler en agenda. De vil at økonomien skal bli ryddet opp i, men de greier ikke å komme med noe mer konkret.

Men for all del.. Er en del ledere rundt omkring i verden og spesielt USA som har greid å fucke opp økonomien rimelig kraftig. Lån på lån på lån osv.
Spørsmålet er hva man egentlig kan gjøre for å rydde opp i det.

Jeg er veldigspent på hvordan det går med USA på sikt.

Merker jeg ikke har helt troen på disse krisepakkene de drar i gang overalt.
Blir vel bare inflasjon av slikt.

(mann 38 år fra Østfold) lø. 15 okt. 2011 01:10 Privat melding

Selvfølgelig mangler de en agenda, som i en klar og definert politisk plan, men det er vel heller ikke så rart? Det er vel omtrent en på-sparket aksjon det her, uten noen slags form for "ledelse", som bare har ballet på seg noe enormt. Skal ikke akkurat se bortifra at dette faktisk bunner ut i noe konkret, bare de får styrt skuta i riktig retning, og det fortsetter å balle på seg...

Skjult ID med pseudonym gemini61 lø. 15 okt. 2011 01:12

Ad hoc.....

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 15 okt. 2011 03:52 Privat melding

Blitzere, hippier, veganere, kommunister og andre mikrogrupperinger liker å selv tro de representerer et stort antall personer mens de i realiteten er ekstremt få. Eneste grunnen til at de klarer å rote sammen noen hundre er rett og slett fordi de ikke har noe annet å ta seg til. Arbeidsledige og slappe studenter samt pensjonister og kunstnere.

Slike folk liker gjerne å klage på alt og har et desperat behov for å skylde på alt og alle for ting de ikke er fornøyd med i sine egne liv. Stort sett går det på at de vil at andre skal betale for det de ønsker å gjøre. Som for eksempel at det skal være en menneskerett å tjene gode penger på sin egen hobby - eller at det er urettferdig at man må jobbe for å tjene penger.

Ikke mye respekt for slike slappfisker fra meg.

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten lø. 15 okt. 2011 04:56

Æsj... rosiner....

Jeg trenger ikke å spise hele den ekle bolla, fordi jeg er enig i at det er fascinerende. De er faktisk de 99%, og det er ille at noen som absolutt ikke er "slappfisker" fremdeles sliter med å ha et noenlunde godt liv i Statene. Når Cain argumenterer for 9% skatt på inntekt så lurer jeg voldsomt på hva mannen i gate punger ut med nå.

O.o

Jeg er ikke så belest på tema, så er det noen som kan svare på det? Hvordan er inntekt skattet i USA?

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 15 okt. 2011 12:59

@MagnusOpus
Hvordan vet du at de ikke har noen jobb? Må man være arbeidsløs for å mene at noe er alvorlig galt med hvordan dette samfunnet styres?

Utdypning, takk!

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 15 okt. 2011 16:19 Privat melding

Neptun: jeg regner med at du basert på dine uttalelser har lite kunnskap om dinne blandingen av mikroorganisasjoner som utfører disse samlingene.

De fleste av disse er studenter innen humanoiafag ved amerikanske college og universiteter - altså arbeidsløse og studenter som jeg nevner. Det er så enkelt at man kan se underskriftskampanjene, se på tskjortene, flaggene og andre merker som viser hvilke grupper de tilhører. Veterans for peace (gammel hippiegruppe), marxister, studengrupper osv.

Denne gruppen av folk har en stor likhet med andre tilsvarende grupperinger som den vi så under Woodstock. Mye bæ og lite ull med andre ord. Liker å snakke store ord, ha veldig oppblåste meninger om seg selv og sin rolle samtidig som de drikker vin og spiller gitar. Gjerne rakke ned litt på de 99 % de oppgir å representere som dumme sauer som betaler skatter og avgifter og indirekte har finansiert muligheten deres for å sitte der på ræva.

Hørt utrykket brød og sirkus?

kommentarer fra skribenter:

"For days now we have been hearing about how the OWS crowd claims to be representing the 99% of Americans who aren't "rich".

But who is the 99% that they represent? Are you a part of that 99%?

I'm not.

Sorry, but people who defacate on police cars do bot represent me in the social or political arenas.

People who don't shower for days and weeks on end, who crap and piss in the streets, who have sex in middle of the streets, who are attending the OWS demonstrations for the free food, clothing and drugs, do not represent me.

People who are attending the demonstrations because they have been paid to demonstrate by unions do not represent me.

People who spew racist, bigotted comments about Jews, "Jewish Money", the "Zionist Occupied Government" and "Jewish Lobbyists" do not represent me.

Do they represent you?

I would argue that 99% of you do not support the activities described above.

So which 99% do they represent?"

"We have nothing in common. Most of the protesters have access to a lot more money than I have. I have to go to work now. Bye."

På craigslist (amerikanske Finn.no) hvor de gir lønn til demonstranter - http://newyork.craigslist.org/brk/gov/2618821815.html

http://www.globalenvision.org/2011/10/06/can-middle-class-americans-really-speak-other-99-percent-demonstrators-say-so

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 15 okt. 2011 16:49

@MagnusOpus
Jeg ser du har klart å finne kommentarer i et kommentarfelt. Gratulerer!

Men argumenter for silkeramp-argumentasjonen din, er det ikke.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) lø. 15 okt. 2011 16:58 Privat melding

Neptun: Silkeramp? Er du også en av de som er født og oppvokst med sølvskje slik disse "demonstrantene" er og derfor tror du kan uttale deg på vegne av oss som faktisk har måttet klare oss selv i oppveksten? Men selvsagt, arbeidende amerikanske skattebetalere som demonstrantene oppgir å representere er jo selvsagt noe man ikke skal høre på - fysj og æsj. Flott klassisk ovenfra og ned holdning. Leste du overhodet artikkelen linket som viser at ingen av disse demonstrantene selv befinner seg blant de "99%"? Vil dette da bety at disse er "silkeramp" som du kaller det?

Jeg ser du har klart å flåse av deg en hersketeknikk . Gratulerer!

Og som kjent, den som må ty til slike nedrige midler har tapt debatten - igjen gratulerer.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 15 okt. 2011 17:22

@MagnusOpus
Silkeramp er et begrep som betegner folk født med sølvskje både her og der som fra sin høye hest rakker ned på alle som protesterer og demonstrerer mot urett. Begrepet oppsto da Unge Høyre stilte seg og begynte å kaste stein og rope slagord som "Bomb Hanoi" mot Vietnam-demonstranter. Selv om det var lenge før min tid, kjenner jeg igjen retorikken.

Hvis du hadde lest det jeg skriver over, har jeg ingen tro på at det skal bli noe av denne bevegelsen - til det er den alt for anarkistisk og uten retning. Derfor deltok jeg heller ikke på markeringen i Oslo i dag. Men det er en lang vei fra å konstatere dette til å stemple bevegelsen som "Blitzere, hippier, veganere og kommunister," slik du gjør. Det oser forakt, og det er derfor jeg omtaler deg som en silkeramp. At du hoster opp en del kommentarer som stempler demonstrantene som voldelige antisemitter, endrer ikke dette.

Nei, dessverre tror jeg ikke at 99 prosent av amerikanerne støtter dette. Men en meningsmåling fra NBC viser at de har større støtte enn for eksempel Tea Party (http://tinyurl.com/6j8u2nv), og med støtte fra fagforeningene vokser protestene dag for dag. Eller kanskje 37 prosent av amerikanerne er "Blitzere, hippier, veganere og kommunister." Kanskje det er håp likevel?