Alle innlegg Sukkerforum

Møtes raskt eller om lenge?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Vestlandet ti. 18 mars 2008 07:35

En nær venn av meg (pen og attraktiv jente) "møtte" en mann via et nettsjekkested. Det vil si, det ble bare med mailinga og en og annen telefon. Ikke videre utveksling av bilder. Over 7 måneder pågikk denne kontakten, og de ble visst ganske godt kjent. Men de planla aldri noe møte (tro henne ikke ville og de bodde ikke på samme sted). Plutselig en dag ringer han og sier han er i samme by som henne og de møtes - og forelsker seg i hvernadre (synes ikke han akkurat var noe glansbilde) og er sammen den dag i dag. Hun sier hun aldri hadde falt for ham om hun hadde møtt ham i begynnelsen, men hun vafr blitt kjent med denne gutten over lang tid FØR hun så ham. Så noen ganger er det kanskje en fordel å ikke møte noen med en gang. Kjenner at jeg selv stresser litt og vil møte en potensiell partner så raskt som mulig. For å se om kjemien er der. Jeg hadde aldri orka vente i 7 måneder da.

Skjult ID med pseudonym Utistoga ti. 18 mars 2008 09:29

Nei, ikke så lett å bo grissgrendt på vestlandet...

Skjult ID med pseudonym Hvagjørjeg ti. 18 mars 2008 09:43

Har selv mailet med en som bor langt unna og ikke var en potensiell partner av forskjellige grunner over 3-4 mnd ... vi møttes for å se en utstilling sammen .... kjemien var der .... vi mailer fremdeles ... han kunne blitt en potensiell partner viss det ikke var for alle grunnene ....

Når man mailer med menn(esker) uten å tenke dating og potensiell partner har man anledning til å bli kjent med personen på en annen måte ... ting blir ikke så heseblesende ;_))))

Skjult ID med pseudonym Organ ti. 18 mars 2008 11:19

Det er klart at å bruke litt tid på å bli kjent før man møtes kan være en god ide, men det er vel grenser for hvor lenge. En måned toppers spør du meg, grunnene er flere. Om man er her inne fordi det søkes etter nærhet mentalt/fysisk i nær fremtid er det LITE tilfredsstillende å vente "vinter og vår" på den fysiske biten. Og når man innlater seg på kontakt med et menneske vil det automatisk danne seg forventninger, det lar seg ikke unngå, mens brevene flyter frem og tilbake. Har selv opplevd at det har vært en nydelig kjemi i brevsform over flere uker men så krasjet det fullstendig når vi møttes IRL. Ingen av oss hadde løyet, det var sendt flere bilder men det var rett og slett "kjemien fra helvete" når vi møttes ansikt til ansikt.
Mye sorg & bedrøvelse kan unngås ved å få til et møte i løpet av en til to uker.

Skjult ID med pseudonym Hvagjørjeg ti. 18 mars 2008 11:39

Er enig med deg @Organ .... vanligvis er det der jeg er ... møtet er alfa omega ...

Sier bare at det er mange måter å gjøre ting på spesielt viss utgangspunktet / målet ikke nødvendigvis er potensiell partner / partnerskap ...

Skjult ID med pseudonym Solan_g ti. 18 mars 2008 13:36

Min noe dyrkjøpte erfaring er at man bør møtes så fort som praktisk mulig for å sjekke ut kjemien, men også for å sjekke om motparten er ærlig.
Min erfaring er at de som ikke vil møte deg fort som oftest har "hemligheter" de ikke forteller deg. Som oftest er det jenter som sitter hjemme med barn osv som trenger å få boostet selvbildet sitt og missbruker andres tid og tillit til det, eller de er "ulykkelig gift" eller andre forhold... Kunne skrevet en lang liste her over hva jeg har opplevd med div nettdater. Mange er morsomme i retrospect, men det essensielle er at de hadde bygd kontakten på løgn og falske premisser. Jeg har nulltolleranse for sånt!

Jeg høres litt kansje litt dømmende ut, men jeg er faktisk ikke det. Det er ikke noe absolutt, men viljen til å ville møtes må være tilstede!

By the way: Ikke legg for mye vekt på det første møtet! Vi er raske til å dømme folk på førsteinntrykket, men min erfaring er at det ofte er feil! La folk få "modne" litt på den første daten og "døm" dem etter det :)

Skjult ID med pseudonym Smily ti. 18 mars 2008 14:08

min erfaring er også at det lønner seg å møtes ganske fort.... selv om jeg har veldig bra kjemi med en på nett er det ikke noe garanti for RL...
Jeg sitter "hjemme med barn" , men det er ingen hemmelighet det står klart i profilen... det gjelder og si det som det er ...

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 18 mars 2008 17:15

Min erfaring er at (serie)dating fort blir utmattende. Man gir jo av seg selv på ulike plan i disse møtene, og for meg blir det lett slik at det koster mer enn det gir.

Og det er jo også slik at jeg heller ikke IRL har tid til å fly på dater i tide og utide. Å forsøke å leve opp til slike forventninger her inne, blir for meg umulig.

Jeg tillater meg å være litt selektiv med hvem jeg velger å møte. Det haster ikke. Jeg ser etter kvalitet, ikke kvantitet. Jeg bruker litt tid på å bli kjent, oftest pr telefon, før jeg tar stilling til et møte. Har vi noe å gi hverandre i samtaler, vil et IRLmøte aldri være bortkastet uansett utfall.
Å kaste seg ivei på møter med alle som knapt har sagt hei (men som kanskje kan være interessante), blir for meg som å kaste perler etter høns (men så har jeg vel kanskje også litt høye tanker om meg selv)... ;) :)))
Min erfaring er også at det er få som greier å opprettholde falske fasader i ekte (telefon)samtaler, og slik sett kan noen tellerskritt være et ganske effektivt fliter.

Noen ganger passer det slik at en rask avtale er hyggelig, morsomt og spennende. Oftest velger jeg å være like tilbakelent her som IRL.

Jeg har i min tid på Sukker både hatt effektive perioder, tilbakelente perioder og perioder der det av ulike årsaker ikke passer å treffe noen. Noen ganger har jeg satt profilen passiv, fjernet bilder og/ eller gitt tilleggsopplysninger i teksten. Noen ganger har jeg helt enkelt gitt beskjed i meldingssvar at jeg har en midlertidig pause.

Må det å vente alltid bety grums i sikte?
Kan ikke det å ta seg tid bety at den du skal møte vil gi deg det beste?

(mann 42 år fra Vestfold) ti. 18 mars 2008 17:30 Privat melding

Møte raskt er viktig, og jeg vil ikke gå videre i detaljer hvorfor akkurat nå, fordi jeg lager middag,
Pitabrød, nam... :):)

Skjult ID med pseudonym ... ti. 18 mars 2008 17:54

Jeg forstår ikke det der at om man snakker kjempebra sammen på telefonen, så tar jeg det som en selvfølge at kjemien stemmer IRL også...hvis ikke så er det utseendet man ikke liker, og da er det vel kanskje totalpakken med å kunne snakke sammen samt at man vil ha et attraktivt utseende.

Kan noen som har hatt klaff på telefonen men ikke IRL si noe om hva som ikke har stemt? Jeg lurer ikke på tull altså.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 18 mars 2008 18:14

Det skal mye til at personlighet, tiltrekning og kjemi kommer i samme pakka. Jakten på Kinderegget er jo grunnen til at de fleste av oss er her.
Jeg foretrekker å møte personligheten for å se om antatt kjemi og tiltrekning kanskje er der (mail/ bilde - telefon - møte).
Du foretrekker tydeligvis å møte tiltrekningen for å se om det er kjemi for så i ettertid å finne ut noe om personligheten (bilde - møte - ? )?

Skjult ID med pseudonym hmmm ti. 18 mars 2008 18:27

@...
kroppspråk er en viktig del av kjemien
den er til en viss grad tilstede i telefon
men fullt utbytte gis kun ved møteRL

kjemien som kan oppnås i mail og telefon er ikke lenger gjyldig etter en RL-date

Skjult ID med pseudonym Organ ti. 18 mars 2008 19:28

Enig med hmmm.

Om det ikke er mulighet for fysisk tiltrekning er det ikke interessant å finne ut av evt. dypere tiltrekning.

Til anonym: For meg har det vært ett grovt tifelle av manglende tiltrekning som gikk på at hun bl.a. var mye tykkere enn jeg var blitt forespeilet, (bildene jeg fikk tilsendt var missvisende). Det er egentlig ikke noe hokus pokus dette her, når du møter et menneske på date og det er null gnister/sommerfugler/whatever så er det i mine øyne bortkastet tid. Og telefon er avslørende men gir ikke alle svar, det som er viktig er å ikke bli forledet til å bygge opp forventninger, men bokstavlig talt SE realitetene i øynene relativt tidlig.

Les: Sukker = Dating-tjeneste... nudge nudge, wink wink

Skjult ID med pseudonym Morpheon ti. 18 mars 2008 19:31

nudge nudge, wink wink, bounsy, bounsy?

Skjult ID med pseudonym Hvagjørjeg ti. 18 mars 2008 19:51

@(Skjult ID med pseudonum ...) 17:54-18/3 Kan noen som har hatt klaff på telefonen men ikke IRL si noe om hva som ikke har stemt? Jeg lurer ikke på tull altså.

Jeg kan si noe om dette ...

Satt for en stund siden på telefonen med den fyr her inne en natt i rundt 5 timer og neste noe lenger ... vi snakket om alt mellom himmel og jord og flyten var fenomenal og pausene føltes ikke klamme ... vii avtalte date helgen etter ....

Av en eller annen grunn ba jeg ham komme for å møtes kort før helgen ... han kom innom ... skulle ha droppet daten ... var så besnærende og hørt på magefølelsen som bare var der ...

IRL stemte kjemien overhode ikke ... kanskje man lærer å høre på sansene sine etterhvert :_))))

(mann 42 år fra Vestfold) ti. 18 mars 2008 20:11 Privat melding

Jaa, jeg er helt enig @hvagjørjeg,
men likevel her er det ingen fasit.
Mest sannsynlig var forventingene dine alt for høye etter
de interessante tlf. samtalene, og da blir ting uansett
fryktelig vanskelig på en 'date'.
Og akkurat det temaet er viktig å diskutere over en tlf. samtale,
å være en grad tålmodig at man blir nettopp bedre kjent.
Det er naturlig å være selektiv pga. sjarm, men likevel
så er det mye mer angående en personlighet som ofte er vanskelig
å ytre i en typisk 'date' situasjon.
Min siste date var en totalt fiasko hjemme hos meg,
fordi jeg hadde vridning i ryggen pga. jobben,
så jeg beveget meg opp/ned av stolen og gikk rundt pga, stølhet,
og det var ikke spesielt positivt for henne, ennå jeg sa at jeg ikke var stresset, he-he.
Men jeg var glad hun ikke tok kontakt igjen, fordi jeg hadde tross alt en dårlig følelse også,
og siden jeg 'kun' ser etter et seriøst forhold, så er det mye som skal
stemme.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 18 mars 2008 20:58

@Organ

Og om det ikke er mulighet for dypere tiltrekning, er det likevel interessant å finne ut av evt. fysisk tiltrekning?

Skjult ID med pseudonym Organ ti. 18 mars 2008 21:08

HeltEnkelt: Nei.

Er her inne for å finne noen å ha "for life" om mulig, "et stikk" er ikke spesielt givende og uansett noe man ikke behøver å bruke Sukker for å fikse. Så full pakke mentalt/fysisk/kjemisk er for meg eneste alternativ.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 18 mars 2008 21:18

Og da er vi jo alle egentlig helt enige :)

Alle søker det samme. Vi velger bare å begynne i hver vår ende av seleksjonsprosessen.
Derfor;
Kanskje ikke være fullt så raske til å dømme hverandre som useriøse på bakgrunn av fremgangsmåte?
- Selv om det sikkert alltid vil være slik at de som søker noe lettilgjengelig ofte kan avsløres av ønske om raske dater, og de som har noe å skjule vil være noe vanskeligere å få lurt med seg ut ;)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo ti. 18 mars 2008 21:22

Ifølge resonnementet til helt enkelt burde jeg definitivt ha noe å skjule ;-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ti. 18 mars 2008 21:25

Ikkesant Frodo ;)
Både du og jeg ;)