Alle innlegg Sukkerforum

Liker du å lage mat sammen med noen eller alene?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym kokkeluren ti. 18 okt. 19:11

Jeg synes det er veldig få jenter som skriver at de er glad i å lage mat. Er det fordi de vil at mannen skal gjøre den jobben? Er matlaging kjedelig? Eller skal man bare spise ute? Eller er man bare negativ til sine egne ferdigheter.

Jeg synes matlaging er kjempegøy! Spesielt det å lage mat sammen med noen :)

(kvinne 59 år fra Vestfold) ti. 18 okt. 19:17 Privat melding

Veldig hyggelig å lage mat sammen med et glass vin på benken!

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 18 okt. 19:17

Det spørs hvilken alder de jentene er i og din alder.

Jeg liker å lage mat, nye og spennende retter. Elsker matprogrammer, prøve ut noen av rettene.
Men helst sammen med noen, og lage for noen (flere enn kun meg!).

Kunne gjerne tenkt meg å bli med i en matklubb, kombinert med god vin ;-)

(mann 43 år fra Akershus) ti. 18 okt. 19:25 Privat melding

Jeg liker å lage mat, men er ikke noe spesielt flink. Kan gjerne følge en oppskrift og få bra resultatet (jeg er en jævel til å lage bechamel og pastasaus fra bunn), men smaksløkene mine er ikke bra nok til å prøve meg på egne ting. Min oppgave på kjøkkenet er å skjære opp grønnsaker og hente ting. Ellers liker jeg best å tafse på kokken ;)

Skjult ID med pseudonym M. ti. 18 okt. 19:27

Tiwas

Hehe ;-)

(mann 40 år fra Oslo) ti. 18 okt. 19:29 Privat melding

Lage god mat er koselig/trivelig/hyggelig, men blir jo ikke akkurat så ofte man gidder det når man stort sett bare lager mat til seg selv.

Skjult ID med pseudonym Me ti. 18 okt. 19:29

Jeg liker det - man klarer det ikke. Klarer ikke snakke og passe biff i panna på en gang. Og jeg er jente!! :)
Hadde en mann på torsk i ovnen for ikke så veldig lenge siden. Med litt prat og en drink ble det 45 minutter og ikke 15 minutter i ovnen. Så det ble viskelær - neste gang (om det blir noen) sender jeg ham på stua til maten er klar! :)

Skjult ID med pseudonym Unggutt78 ti. 18 okt. 19:30

Utrolig gøy å lage mat men vil helst ha en å lage det for og med :)
@Tiwas det er bare å sette i gang med å finne nye retter, det er ikke vanskelig og du er på god vei da du kan lage saus fra bunn :)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 18 okt. 19:31

@Me: Vil du gifte deg med meg?? :D

Skjult ID med pseudonym småtrøtt ti. 18 okt. 19:35

jeg synes det er superhyggelig å lage mat sammen, og gjerne med et glass vin til arbeidet.

i praksis har det oftest vært slik at jeg har stått for matlaging da jeg ikke er så verst til det og synes at det er helt ok. belønningen er at maten blir tatt imot med nytelse.

å lage mat til seg selv alene derimot, kan være ganske kjedelig

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 18 okt. 19:37

jeg er som andre har sagt før, jeg liker å lage mat, men ikke kun til meg selv.. jeg har noen retter jeg er flink til og andre ikke... kjøttsteking for eksempel, er jeg HELT fryktelig elendig til :( tror jeg må begynne å bruke steketermometer til og med når jeg steker biff :p

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 18 okt. 19:38

Tiwas + Me = sant ;-)

Skjult ID med pseudonym Unggutt78 ti. 18 okt. 19:38

@nortibia kan gi deg noen kokke kurser ;) hehe

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 18 okt. 19:40

Syns det er utrolig trivelig å ha noen å lage mat med:) Om så den ene bare klarer å kutte litt grønnsaker og div, så er jo det en stor hjelp.

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 18 okt. 19:40

hehe , og hva skal du har som betaling for det? ;)

Skjult ID med pseudonym Unggutt78 ti. 18 okt. 19:42

Ingen betaling :) Synes det er bare gøy med matlaging og gjør meg ingen ting å lære bort litt :)

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 18 okt. 19:45

uansett, hvis noen steker kjøttet så kan jeg fikse resten ^^ synes det er en grei arbeids fordeling?

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 18 okt. 19:53

@Unggutt78
Da er jeg vant med å bruke ordenlig fløte i sauser o.l. Men jeg laget en potetrett som var tilsatt epler og løk + matføte og gratinert med ost på toppen her om dagen. Da syns jeg den fløte ble litt rar konsistens. Hva er din erfaring med den fløten, eller andre som har tips?

Skjult ID med pseudonym corinna ti. 18 okt. 19:58

Er en racer på kjøkkenet og kan gjerne lage mat sammen noen, men da skal de helst følge mine instrukser:D
Stort sett har jeg det meste klart hvis jeg får middagsbesøk, så jeg kan bruke tiden på vedkommende og ikke kjøkkenet. Men setter alltid pris på underholdning mens jeg lager mat:)

Skjult ID med pseudonym Jeno ti. 18 okt. 20:00

Jeg er veldig glad i å lage mat, og ikke minst bake kaker:) Kjedelig å lage til bare meg selv, så kunne gjerne tenkt meg en å lage mat sammen med eller en som tafser på meg imens jeg lager mat ;) Og jeg må få lov til å tafse tilbake da ;P

Skjult ID med pseudonym gutt 30 ti. 18 okt. 20:01

@Lilljanne

Matfløte i fra Tine er mere en fortynna variant.
Men epler og poteter..?

Skjult ID med pseudonym gutt 30 ti. 18 okt. 20:04

@Jeno..

Du kan få lage kake til meg, så skal du få min dessert spesialitet.. Sjokoladesouffle med after eight smak, og karamellsaus med cointreau:)

Skjult ID med pseudonym Unggutt78 ti. 18 okt. 20:04

@Lilljanne Vanskelig å si da jeg ikke har prøvd med epler før og det du ellers har i skal jo være greit sammen.
Men kan hende det blir for mye veske da det er en del i epler.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ti. 18 okt. 20:06

Fant en rett på VG s nettside her om dagen. Det ble veldig godt, men fløten så litt rar ut. Spørs om jeg får fortsette å holde meg til fløte med mye kalorier:) Det var bare skivede poteter, epler, løk som skulle legges lagvis. Ha på salt og pepper, gjerne litt rikelig, og så helle over fløte og strø på ost. Settes inn i ovnen til gratinering. Var godt både med pølser og kylling til:)

Skjult ID med pseudonym Jeno ti. 18 okt. 20:06

@ gutt 30

Alt med sjokolade er supert :)

Skjult ID med pseudonym gutt 30 ti. 18 okt. 20:15

@ Hehe:) Så bra da:) Men da trenger jeg mere informasjon:)

@Liljanne

Salt trekker ut fuktigheten i poteter, noe som gjør at dem skiller ut for mye veske, Samme skjer med ost som smelter. Hørtes ut som en kaloribombe, noe som ikke heller er negativt. Personlig så ville jeg tilført retten litt smør, faktisk. Kun for å binde opp. Dessuten så er litt syre ( sitron) aldri å forakte. Siden epler, løk, og poteter er sødme.

Skjult ID med pseudonym Me ti. 18 okt. 20:18

Klart jeg vil, Tiwas! En kvinne som ikke klarer å lage ovnsbakt torsk engang kan ikke la en sånn sjanse gå fra seg! :-))

(kvinne 57 år fra Buskerud) ti. 18 okt. 23:41 Privat melding

Det kommer helt an på hvem det er jeg har i hus :-))

Veldig OK å stå å lage mat sammen med en date og nippe til vin og små kline litt :-)

Har også arrangert indisk mat workshop for en gjeng mennesker noen ganger. Utrolig artig, da går hele dagen til det, ja da koser jeg meg.

En sjelden gang var det nok best og forvise vedkommende fra kjøkkenet :-)