Alle innlegg Sukkerforum

Dating når man har "Store" barn..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 18:44

Hvordan er det for dere å date når barna er blitt så store at de ikke reiser bort annenhver helg lengre og man sjelden er alene. Jeg opplever det som ganske vanskelig å treffes når barna ikke skal involveres, og med involveres mener jeg ikke nødvendigvis at de skal bli så veldig godt kjent med daten din, men at de møter hverandre. Mine barn feks er så store at de skjønner at mot evt har en kjæreste, uten at de strengt trenger å engasjere seg så veldig i denne kjærsten. De har og et meget bra forhold til sin far og trenger derfor ingen subtitut.

Nå har jeg datet en kar over en lengre periode, om det blir noe super seriøst ut av det aner jeg ikke, er for tidlig å si, men jeg kunne tenkt meg å treffes oftere enn det man gjør nå. Hva tenker dere rundt dette, er det vanskelig å "treffe" barna, og evt hvorfor. De er ikke alltid hjemme på kvelden , men kommer jo hjem i løpet av den tiden en evt type er der, med andre ord, jeg sitter ofte alene, slik er det med store barn, men akk så kjedelig når man kunne hatt besøk!

Jeg vet med selv at jeg ville ikke hatt problemer med å hilse på en types barn , når vi snakker alder 15 + , men jeg opplever ganske mange menn med vegring mot å i det hele tatt hilse på barna.

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 19 okt. 2011 18:53

trudde denne sida va for single folk eg.....?

Skjult ID med pseudonym nortibia on. 19 okt. 2011 18:56

jeg ser ingen problem i å invitere en date over for en filmkveld etc når barna er så store, og ikke hadde jeg hatt problemer med å komme til en fyr selv på filmkveld, hvor "voksne" barn kommer og går. EN trenger ikke lage stort nummer av presentasjonen hvis den kommer heller. 15 år + barn ser gjerne innom stua og sier hei, og så går til rommet sitt for å sjekke pc etc allikevel, eventuelt bare hilser med navn, trenger jo ikke å presentere med at dette er daten min Roger, etc, slikt forstår såpass voksne barn selv.

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 19:20

@nortibia

Sånn tenker jeg og, men som sagt opplever at menn ikke følger helt den samme tankegangen.. for all del ikke sikkert dette gjelder absolutt alle.. En kan ikke "kaste" barna ut for å treffes , samtidig ønsker man jo en å tilbringe tid sammen..

Var lettere før da de kunne legges for kvelden ;)

(kvinne 45 år fra Oslo) on. 19 okt. 2011 19:21 Privat melding

Jeg har selv stort barn og ser ikke dette som noe problem i det hele tatt, du må huske på at barn 15+ er antagelig selv startet å se på gutter/jenter med en en interesse. Hvorfor ikke snakke med barnet om det. Antagelig skjønner ungen at du ikke har lyst å være alene resten av livet, og forstår at man må bli kjent med hverandre før man blir kjærester. For det er jo da det er viktig at barnet og ny partner går over ens, og ved å innvolvere (snakke med "barnet") om dette med dating osv kan du risikiere at denne kontakten mellom "unge" og ny partner blir bedre, og hvis disse menneskene ikke "passer sammen" sparer du deg selv og "ungen" for mye frustrasjoner som kan oppstå ved at du "i hemmelighet" dater og "plutselig" har kjærest. Og inntil man føler man er klar for å bli kjærester er man vel "venner" og på den måten blir det jo egentlig uinteressant om den du ser en film sammen med er en "gammel venninne/venn" eller en "ny venninne/venn". Jeg tenker også det er BRA for en ungdom å se at mor/far stifter nye bekjentskaper hele livet, og det er jo heller ikke slik at du er "bestevenner" med alle ungdommene som "plasserer skoene i gangen" på besøk hos "poden".
Og hvis gutten/mannen ikke tør komme på besøk BARE pga at man har barn, ja så "drit i han" da er han ikke moden nok likevel:-)
sier bare en ting, lykke til med dating/film ol...

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 19:21

@blindebukk

Typisk svar fra deg.. kan du ikke bare holde kjeft når du ikke har noe å bidra med enn svada?

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 19:25

@bellanord.

Jeg tenker som du, men igjen opplever at menn feiger ut på dette.. selvfølgelig kan man si at da er de ikke verdt å kaste bort energi på, uansett syns jeg at de må få litt tid på seg. Tror det oppleves som litt "skummelt" å skulle møte barna. Selv om de er så store at de antakeligvis vil vise en evt venn/type svært lite interesse.

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 19:43

@stjerne

Ja, det er ikke enkelt, og ser at det er ingen menn som kommenterer denne tråden, synd, for jeg kunne gjerne likt å høre hva de tenker.

Jeg kan selvsagt forlate mitt hjem , og dra ut, men deilig å kunne sett en film sammen.. noe som leder til et nytt spørsmål.. når kan de sove over? ;)

(mann 44 år fra Akershus) on. 19 okt. 2011 19:48 Privat melding

For min del, som ikke har barn, ser jeg på det med å treffe barn som en integral part av "bli kjent"-fasen. Det er tross alt ikke bare moren man skal forholde seg til...

(mann 47 år fra Hordaland) on. 19 okt. 2011 19:53 Privat melding

trulte...hehe så sinna idag da:) men va jo faktisk eit seriøst spørsmål..hadde eg hatt dame så hadde eg ikkje vert her:)

Skjult ID med pseudonym Konge on. 19 okt. 2011 19:54

Jeg ville lurt noe forferdelig på om det var noe vits i ett forhold til en med barn som holdt meg i "skyggen". Og noe substitutt er jeg ikke, men det kan være vanskelig å finne sin plass i ett forhold til en med barn, helt klart. Men det blir vel hva man gjør det til det også.

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 20:02

@blidebukk

Dårlig formulert hvis det var et seriøst spørsmål. og det å date er vel er vel ikke ensbetydende med at man ikke er "singel" lengre..

og det florerer av gifte folk her inne, så, nei sukker er nok ikke bare for single!

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 19 okt. 2011 20:08

det er muligt:) men eg hadde nok avslutta her viss eg hadde data seriøst over tid..men det er meg:)

Skjult ID med pseudonym stjerne* on. 19 okt. 2011 20:08

Hadde jeg vært sikker på at det ble seriøst ville jeg ikke ha betenkeligheter med å ha dem sove over.
Men det skal mye til om barna var hjemme:))
Om det på en måte vært over datestadiet og *oss* ....Hadde jeg jo presentert de for barna som kjæresten min og regner med at det da ikke hadde vært noe problem med å dele seg *offentlig*
Men så lenge man i datingfasen er dette litt vanskelig synes jeg.

Skjult ID med pseudonym stjerne* on. 19 okt. 2011 20:11

@Blindbukk

Sletter meg ikke på Sukker før kjæresten er i boks ..Flirer*.
Datingprossessen tar jo tid den også..
Har faktisk opplyst i profilen om jeg dater noen ....

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 19 okt. 2011 20:17

stjerne..rabatten du vokter om?:)

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 20:20

@blinebukk

skal litt til før jeg anser noe som seriøst... erfaring kan man kalle det.. Og overraskende nok, ingen jeg har møtt på sukker..

Uansett var ikke det tema, og jeg tenkte at siden dette nettopp er en dating side, med mange single mennesker var det vel mer enn bare meg som har noen tanker rundt dating og barn...

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 20:22

ups, blindebukk.. falt ut en bokstav, men glemte en ting, kan du ikke holde deg til tråden er du snill?Skjønner at det er vanskelig, men finnes nok av tråder hvor du kaste ut meningløse replikker!

Skjult ID med pseudonym blindebukk on. 19 okt. 2011 20:32

ka va tema igjen da? hehe kødda:) sorry skal forlate tråden og aldri meir sette mine bein her igjen..;)

Skjult ID med pseudonym stjerne* on. 19 okt. 2011 21:04

* overser slike kommentarer*
Men for engangsskyld er tråden grønn...La oss holde på det:)

Prøvde meg på en nogelunde samme tema for en stund siden...men det var veldig liten respons da også.
Tydeligvis er dette ikke et problem for andre enn noen få.

Enten er det ikke så mange her inne som har så store barn...eller så er vi for gamle til å være her:)))

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 19 okt. 2011 21:05

Min erfaring er at menn ønsker å hilse på barna lenge før jeg foreslår det.

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 21:08

@stjerne

Ja, eller så er ikke dette særlig interessant, mange tråder her inne som tar opp ting som jeg finner lite interessant når man tross alt er på en dating side, men sånn er det ! skulle tro dette var noe som angikk flere enn bare oss "gamle" og når pokker er man for gammel? ;)

Igjen, synd at så få menn har noen tanker rundt dette.. eller betyr det bare at min erfaring er riktig, menn har vegring og derfor lite å si rundt dette!

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 21:09

@kamelonen

Okey, da har du en litt annen erfaring enn meg..:)

Skjult ID med pseudonym stjerne* on. 19 okt. 2011 21:34

@Trulte
Er veldig mange unge her på forumet....så jeg kan forstå at dette tema ikke er interessant for dem enda:)
Jeg har barna 100% og lite eller ingen avlastning og slik jeg serr det nå trenger jeg ingen avlastning heller..
Kan jo være borte hjemmenifra i flere timer om det er tingen.
Men for meg ser det ut som dette også er en turn off for mange...Blir ofte stille når de opptager at jeg ikke kan stille min bolig til disposisjon for dater...

Hva mener mennene her?

Når man først har kommet til hjemmedater...hvorfor er det alltid hos henne?

(selvom jeg gjerne ville ha krøllet meg sammen i sofaen her også..men som sagt..litt tidlig å møte barna)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 19 okt. 2011 21:44

@stjerne/Trulte
Jeg dater som regel bare de helgene jeg ikke har barna. Eller jeg stikker ut noen timer, da de klarer seg selv på den tiden. Men det kunne jo vært nyttig å hørt om andres erfaring og gjerne hva menn syns, fordi hvis man dater noen over tid kan man jo ikke møtes ute helt tiden. Det går jo mot vinter..............

Skjult ID med pseudonym quickly on. 19 okt. 2011 21:54

Spennende å hilse på barna, men det er vel mora som det er morsomst å treffe?

Har selv erfaring fra et forhold der den yngste datteren (14 år) ikke kunne akseptere at moren hadde meg som kjæreste. Det ble litt klamt når vi møttes ansikt til ansikt og jeg tror både datteren og jeg hadde noen mer eller mindre besvisste strategier for å unngå det.

Mange av treffene mellom moren og meg foregikk derfor i hemmelighet, noe som i lengde føles for dumt for en (voksen) mann.

Tror det er greit at man er åpen overfor egne barn at man faktisk har et ønske om og behov for en nær relasjon med et annet menneske. Og at dette tar av morens/farens tid.

For meg er det ikke et mål i seg selv å skaffe en ferdigsydd familie. Jeg ser derfor ikke noe poeng - ut over alminnelig folkeskikk/aksepterte sosiale konvensjoner - å forholde seg til partnerens barn. Dette er det garantert ulike meninger om, men det er iallfall slik jeg ser det.

Skjult ID med pseudonym stjerne* on. 19 okt. 2011 21:58

@lilljane

Barna er så store at de bestemmer selv nå de eventuellt er hos sin far.. Det er ofte ingen regler for annen hver helg og barnefri i den alderen lengre:))
De er jo tennåringer og vil heller være med kompiser og sine kjærester...og hos sin far når det passer for dem....Og det er jo ikke alltid samtidig:)

og jo....det går mot vinter:))

Skjult ID med pseudonym 123 on. 19 okt. 2011 22:00

Ikke har jeg barn, og ikke har jeg lest alle svarene i denne tråden - så evt. gjentakelser kan forekomme :)

Hadde var jeg singel med litt voksne barn ville jeg nok, når tiden var inne, snakket med barna mine om at jeg var på leting etter ny kjæreste (før datingen begynte). Likevel ville jeg vært varsom med hvilke kandidater jeg introduserte for barna mine, både fordi jeg tror barn innerst inne (og det er mulig at jeg er konservativ og helt utenfor her) ikke ønsker å se at sin egen far, eller mor møte så mange (selv om de kanskje svarer noe annet hvis de får spm. om det) - og fordi jeg rett og slett ville at barna mine skulle ha så få voksne personer å forholde seg til som mulig.

Dersom barna vare store nok, antar jeg at jeg heller ikke hadde trengt å sitte hjemme (altså at daten kom til meg), men at vi kunne møtes andre steder på kvelden.

Tilsvarende vil jeg nok prøve å unngå å treffe barna til ei jeg dater, inntil det er rimelig sikkert at vi utvikler et forhold.

Skjult ID med pseudonym trulte on. 19 okt. 2011 22:23

@liljanne

Ja, ingen tvil om at det går mot vinter, .. og drømmen er jo å ha enn å dele kveldene med. Jeg har og så store barn at det er kun en som reiser til faren, innimellom. dvs at barna stort sett er hos meg. Og dra ut av huset er greit, men ikke holdbart. At man lar en mann evt hilse på barna syns jeg ikke bør være noe større problem, så lenge man ikke kommer drassende med en ny kandidat annenhver uke.

Jeg syns det blir vanskelig å gå fra dating til noe mer så lenge det blir litt sporadisk møter, og syns det å kunne bli kjent er lettere hjemme hos noen. Å dra ut fra barna er heller ikke aktuelt over lengre tid så da må man ta det hjemme.

Litt av meningen med innlegget var jo å få menn på banen og, hva tenker de. Og hvor mye må man egentlig involvere barna når de tross alt er blitt så gamle at de ikke bryr seg nevneverdig. Jeg er i tillegg til å være en mamma , en kvinne , som har behov, og syns det bør være rom for at "mamma" har en venn, uten at man nødvendigvis må tegne og forklare ned i minste detalj til sine barn.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 19 okt. 2011 22:31

@trulte
Jeg er sånn stilt, at barna mine allerede vet hva det vil si å møte noen over nettet. Pappaen deres traff ei på nett. Men jeg er samtidig i den posisjonen, at jeg har unga hos meg mest og ikke har like mye tid til å treffe noen. Men siden unga spør om div, så har jeg sagt at det er naturlig å møte noen som venner en periode først før man finner ut om man passer som kjærester.

Skjult ID med pseudonym Trulte* on. 19 okt. 2011 22:52

Åij...en annen trulte her.. Lage mæ en * bak pseudonum :)

Nå har jeg litt yngre barn, men vil nok ikke presentert ungene for en date før vi hadde datet en stund...selv når de blir 15+. Men håper da inderlig at jeg er kommet over datingstadiet når mine blir så gamle :)

Skjønner du synes det er vanskelig når ungene er mesteparten av tiden hos deg, men du trenger jo ikke si at det er daten din som er på besøk å ser film etc..
Regner med de fleste av oss som er single har kamerater/venninner på besøk selv om ungene er hjemme.

Skjult ID med pseudonym 123 on. 19 okt. 2011 22:56

Jeg er forøvrig mann :)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne on. 19 okt. 2011 23:04

@123
Oppfattet.

Jeg har venninner og bare vennepar jeg har på besøk når unga er hjemme. Ellers en kompis som har sett film her en gang etter at unga var lagt, men de viste han skulle se film. Jeg er nok ganske så forsiktig, ...

Skjult ID med pseudonym Veteran to. 20 okt. 2011 00:23

Hvis jeg er hjemme hos ei dame og barna hennes kommer innom, så hilser jeg på dem. Hvis de ikke dukker opp, så kan jeg evt. hilse på dem en annen gang. Verre er det ikke! Det virker som om det er veldig viktig for noen å lage problemer ut av ingenting:-)

Skjult ID med pseudonym optimist to. 20 okt. 2011 06:56

Lurer bare på hva du gjør her inne når du har datet en over en lengre periode?

Skjult ID med pseudonym trulte to. 20 okt. 2011 07:10

@optimist

hvorfor lurer du på det?

(mann 47 år fra Oslo) to. 20 okt. 2011 08:38 Privat melding

Tror nok først og fremst blir et problem for barna hvis man gjør det til det.
Ville selv ikke hatt noe problem å møte barna til hun jeg dejta uansett hvor tidlig i prosessen det var, men det er nå meg.

Skjult ID med pseudonym Female to. 20 okt. 2011 09:08

Vær åpen om at du dater, de fleste store barn takler dette fint. Hos meg er det nå snart 3 år siden bruddet, og jeg har vært åpen om at jeg har begynt å date igjen. Har også fortalt at jeg er på sukker. De takler dette kjempefint, og synes det er hyggelig : )

Jeg presenterer ingen for dem, før jeg finner ut at dette kanskje er en jeg vil satse på, så de slipper å forholde seg til mulige kandidater underveis.

Når det gjelder hjemmetreff må man kanskje være litt oppfinnsom. Spander en tur på Peppes/ kino eller lignende, så har du noen timer til rådighet. Spør om de kunne tenke seg å overnatte hos en kompis en natt/helg osv..men det enkleste er vel kanskje å møtes hos den potensielle kjæresten, hvis ikke han er i akkurat samme situasjon..

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) sø. 6 nov. 2011 10:48 Privat melding

jeg vil ikke utsette barna for stadig nye fjes som kommer inn og ut døra. Men hvis det kommer så langt at en kan si at nå er vi sammen, da er det på tide å hilse på barna