Alle innlegg Sukkerforum

Handyman?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 14:52

Jeg ser at annenhver kvinne ønsker seg en handyman, altså deres egen private snekker og bilmekaniker. Hvordan ville kvinner reagert hvis jeg søkte etter ei som kan lage mat, sy og vaske? Handler likestilling om at kun kvinner skal slippe unna kjønnslige stereotypier, mens det er greit at menn blir utsatt for dette?

(mann 49 år fra Østfold) to. 20 okt. 2011 14:57 Privat melding

De hjelper deg med å dekorere, sende julekort, huske bursdager, arrangere selskap og annet dill du ikke orker bry hjernen med. ;)

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 20 okt. 2011 15:01

og om du føler at du blir "utsatt" for slike enkle krav bør du kanskje styre unna uansett? Det er mange damer som ikke klarer å løfte tungt eller snekre. Klart de ikke ønsker en androgyn kylling til mann da.

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 15:08

@TS Dere menn har stort sett kunnskapen for å utføre husarbeid. Ok, kanskje ikke sying o.lig., men det er det søren meg ikke mange kvinner som kan lengere heller.
Jeg kan godt tenke meg å utføre alt av snekkring, mekking av bil, koble til TV, pc osv., men mangler teknisk innsikt og desverre, kunnskapen:(
Den leiligheten jeg flyttet inn i nå, er et grelt eksempel på husmoroppussing. Jeg lar heller vær, så låner jeg meg en handyman:)
Jeg har fulgt mora mi i skjørtet under oppveksten, ikke faren min..............
Det går over stokk og stein for min del denne likestillingen, men likelønn, det er et must.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 20 okt. 2011 15:15

..Jeg skriver i min profil at jeg søger efter en der kan sy/strikke/hækle/gøre rent og lave mad.. Jeg er ganske vist fortsat single, men jeg lever i håbet! :)

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 15:17

@æbanditten Kan desverre ikke hekle, men jeg er god til å fiske:)

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 15:21

Haha! Flere som har lagt merke til dette, tydeligvis. Jeg hadde en tråd om dette for en stund siden, helt klart at damene her ønsker en vaktmester. Ang. dette med likestilling og hvordan huslige oppgaver skal fordeles så er det rart hvordan kvinners tradisjonelle sysler med barnepass og rengjøring visstnok bør deles likt, mens menns tradisjonelle oppgaver er fortsatt noe vi bør ta oss av. Pussig det der, eller hva? Veeeeeeeldig snodig vil jeg si.

Bare prøv å skriv i profilen at du ønsker deg en kjæreste som også er vaskehjelp og reservemamma, og se hva slags respons du får - om noen i det hele tatt.

@ Bruce

Enhver tulling kan løfte tungt og snekre litt, det er ikke så mye som skal til. Selv "androgyne kyllinger" klarer det. Ja, damer også for den saks skyld. Ikke vær så apete da. Skaff deg en tidsmaskin snøggast råd slik at du kan klatre opp igjen i det treet du dessverre klatret ned fra. Der kan du dyrke din fritidssyssel nr. 1, som er å krafse deg på pungen, boblende over av "testo".

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 15:22

Greia var vel mere om hvorfor det er greit for kvinner å søke etter menn som gjør manneting, men ikke for menn å søke om det samme hos kvinner.

Men jeg kan kanskje gjøre et forsøk, ala "søker ei husmoderlig, feminin kvinne som kan dekorere, arrangere fester, huske bursdager, holde huset rent og ha middagen klar når jeg kommer hjem fra jobb"

Litt truffet må jeg innrømme at jeg blir, som den androgyne kyllingen jeg tross alt er. Jeg kan skru opp syltetøyglass og løfte en sofa, men mekking og snekring vil jeg helst overlate til de som faktisk kan dette.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 15:35

@ Louis

Det er double standards. Du får sjelden oppgitt grunner for at folk er dobbeltmoralske, de bare er det. Kvinner er dobbeltmoralske på dette området, det er sant. Men når du gjør dem oppmerksomme på det rister de bare på skuldrene og sier: "javel, men det er sånn jeg liker det, jeg vil ha en handyman allikevel, en som tar alt det tunge og deler likt på alt det andre". Og så følger de opp med å si at denne likestillingen har gått over stokk og stein.

Poenget er at likestilling skal gå i kvinners favør, OG BARE DET! Likestilling er bra hvis det gavner kvinner, akkurat som tradisjonelle kjønnsroller er bra dersom kvinner har noe å tjene på det, som dette eksempelet, eller hovedomsorgen for barna etter skilsmisse, eller verneplikt, betaling på date osv.

Skjult ID med pseudonym Lady to. 20 okt. 2011 15:40

Vi må da kunne forvente mer av en mann enn at han kan flytte papirer på et kontor:)
Er over middels handy selv. Bare et eksempel fra virkeligheten.... jeg har hus og hage og
leverte hageslangen til en jurist og ba han vanne. Hvordan får jeg åpnet for vannet... jeg
er ikke vant med slike... Han fikk være assistent når jeg la nytt gulv i et soverom:)

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 15:40

@Louis Helt greit alt det der, men da må jeg få slippe resten. Mange menn følger ikke opp og da kommer misnøyen hos kvinner. Så blir det nag, nag, nag og uhygge. Lite sex osv. Sånn baller det på seg.........
Så skal man på fest og DA kommer det frem. Det kan være ganske så underholdende når man hører på, men ikke når man deltar. Oppfordring: snakk sammen hjemme:)
Det store diskusjonstemaet blandt kvinner er akkurat dette. Mennene som ikke gjør det og det...........

(kvinne 37 år fra Oslo) to. 20 okt. 2011 15:43 Privat melding

Greit for meg.. Kan stoppe, lage mat, rå på å vaske.. (men en handyman er jo handy på hushold også!!!!! :p )

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 15:43

@ Linn

Det er ikke vi som blander moral inn i det. Moralen er der fra før, den. Eller mener du det er naturlig at likestilling bare går den ene veien? Du kan forresten være sikker på at det ikke er "sæxi" med kvinner med double standards.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 15:51

@m30ish

Ja, du har nok rett i det. Men kanskje det er en grei måte å sile ut kandidater på, hvis de mangler denne selvinnsikten.

Og likestilling og feminisme er noe jeg begynner seriøst å tenke har begynt å tippe over mot som skadelig og fremmedgjørende. Moren min var feminist, og jeg har venner som er feminister, men de er lite konsekvente på at det skal være likestilling. Det skal handle mest om å beskytte kvinner på vage punkter, og innskrenke menns rettigheter. Spesielt den svenske feminismen, som langt på vei definerer menn som voldsmenn og overgripere av natur, og kvinner som viljeløse offer for mannens iboende trang til å dominere og undertrykke.

Skjult ID med pseudonym Konge to. 20 okt. 2011 15:52

Syns det er helt flott med folk som sier hva de vil/ønsker, også her. Syns også det er en god følelse å fikse noe i heimen og få litt skryt av fruen. Slenger hun på en kald pils er jeg solgt. Skammer meg heller ikke for å spørre om hun gidder bake en kake, selv om jeg kan sjøl..

(mann 49 år fra Østfold) to. 20 okt. 2011 15:53 Privat melding

Altså om det skal skiftes takrenne og gulvet burde vaskes så er det da helt naturlig å fordele de to oppgavene etter evner. Hva er problemet her? Skal poden har geografiprøve så hjelper den som kan det best. Må man ha regler for de mest innlysende tingene her i livet? Kommer aldri til å skaffe meg dame som ikke tar i et tak. Om hun ikke har svart belte i sexy da.. nææ, kanskje ikke da heller.

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 15:55

@BruceW Det enkleste er ofte det beste ja:) Enig med du......

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 15:55

@Pantera68

Men ville du seriøst ikke reagert på en slik tekst i en profil? Noe i meg tviler.

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 16:00

Da skal jeg ut å benytte meg av garantien på bilen, men det trenger ikke være enkelt:( Trenger en mann:)

Eller ? Får vel pynte meg og blunke litt;) See you:)

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 16:00

@BruceW

Joda, men evner spenner vel vidt. Her er det jo kvinner som spesifikt søker handymen, altså med veldig spesifikk evneprofil som er sterkt knyttet til stereotyper hos kjønn.

Jeg er nok langt flinkere til å lage en festmiddag, enn jeg er til å mekke bil, men jeg søker jo ikke en handywoman av den grunn.

Skjult ID med pseudonym engledryss to. 20 okt. 2011 16:02

Det handler vel mest om at en ønsker seg en som kan litt, akkurat som jeg vil anta at dere setter pris på at vi damer gjør en del av de typiske dame tingene.... Å være handyman betyr ikke bare skru bil, og snekre ny veranda;)

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:05

Interessant problemstilling. Bare synd at dette forumet bare er til for hjernedød koseschmoseprat. Bare småkakene som mangler.

Resultatet er at all kritikk tolkes som et tegn på at man er en surpomp og sytekopp. Folk vet ikke hva saklig kritikk er lenger, alt tolkes som personlige fornærmelser. Tragisk.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 20 okt. 2011 16:08

Så når du synes det er synd at jeg klatret ned fra treet er det også saklig kritikk?

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:09

Nei, det er det ikke. Like lite som androgyn kylling er det.

Men problemstillingen er saklig kritikk. Å påpeke at kvinner er dobbeltmoralske på området likeså. Hva er det i dette du ikke fatter?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 20 okt. 2011 16:12 Privat melding

hvis noen ser etter handyman, så er det ikke sikkert det er fordi de vil at han skal gjøre alt etc alene, men han har kunnskaper så dere kunne gjøre det sammen..
jeg kan sy og strikke, enhver kjæreste som ønsker seg en genser el, kan jeg vise hvordan det gjøres og kanskje strikke en arm eller to :p

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 20 okt. 2011 16:13

Alle er dobbelmoralske på sett og vis, ikke bare kvinner. Du og jeg også. Det med kyllinger etc var ikke personlig, men konseptuelt. Og hadde færre menn godtatt troll til kjerringer ville de dødd utt etterhvert.

Skjult ID med pseudonym Konge to. 20 okt. 2011 16:13

@m30ish
Er du sikker på at de som søker etter slike menn ikke gjerne tar litt ekstra av de huslige tinga ? Blir ikke saklig når du skjærer alle over en kam slik som nå uansett.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:17

At alle er dobbeltmoralske er å ta i. Når du snakker så generisk så overser du også at folk er svært forskjellige når det gjelder å være bevisst på sin egen dobbeltmoral, og handler deretter. Noen av oss er faktisk oppegående nok til å kunne korrigere seg selv, mens andre - som disse kvinnene - tydeligvis ikke er det. For det tredje er det ingen unnskyldning å være dobbeltmoralsk fordi andre er det.

At trolla hadde blitt færre om menn ikke hadde godtatt det kan så være. Men enhver har ansvar for egen oppførsel, uansett om andre godtar den eller ikke.

(mann 49 år fra Østfold) to. 20 okt. 2011 16:19 Privat melding

nortibia, now we are talking ;)

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 16:20

Ok, la meg omformulere litt igjen, og stille dette spørsmålet da. Hvor mange av dere kvinner leser i profiler om menn som ønsker seg ei dame som gjør typiske kvinneting.
Ala; "søker ei husmoderlig dame", "ønsker ei som vil bli en god og omsorgsfull mor", "søker ei som liker husarbeid"

Ønsket om en handyman er ekstremt vanlig, bare for å opplyse.

Hvorfor er det slik, og hvorfor er det greit at kvinner gjør dette?

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:20

@ Linn

Hva er det du ikke begriper her? Problemstillingen - dobbeltmoralen ts og jeg påpeker - ER saklig kritikk. Likeså at dette forumet flommer over av hjernedød koseprat. Det er saklig fordi det er slik det forholder seg. 80% av dette forumet er bare fjas og kosesnakk. De neste tre linjene dine i posten din er et eksempel på dette.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:22

@ Linn

Du mener jeg plutselig skulle hatt mulighet til å forandre legningen min fra hetero til homo? Dette er ikke saklig kritikk, innrømmer jeg, men er du tjukk i huet? At du ikke fatter innholdet i ordet dobbeltmoralsk trenger jeg ikke engang spørre om, det kan jeg ganske enkelt slå fast.

Skjult ID med pseudonym Mort1 to. 20 okt. 2011 16:24

Jeg regner med at kvinner som søker etter en handyman er opp for litt mer typisk kjønnsrolledeling av oppgaver i hjemmet. Ellers er de faktisk dobbeltmoralske i mine øyne også.

Men nå vet man jo ikke hva den enkelte mener før hun utdyper seg selv, da. Så jeg skal ikke dømme noen med en gang jeg leser noe sånt på en profil.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:27

@ nortibia

Mulig, men profiltekstene gir meg ikke inntrykk av at disse kvinnene ønsker å gå i snekkerlære av typen, men helst ser at han tar seg av saken alene. Så kan hun sprike litt med beina etterpå som premie.

Ellers er det interessant hvor mange kvinner her inne som sier at de ønsker at fyren behersker et eller annet, som han kan gi dem en innføring i, som han kan lære dem opp i. Noen sier de har brett, men kan ikke stå på det, og så håper de fyren er god på det slik at han kan lære dem kunsten. Det er det urgamle mønsteret igjen, hvor han er aktiv, og hun passiv. Han er læremesteren, big daddy, og hun er eleven, den lille jenta. Utrolig hvor seige disse mønstrene er. De vil bare ikke dø.

(mann 49 år fra Østfold) to. 20 okt. 2011 16:28 Privat melding

m30ish
Mange damer ønsker handyman. Noen av dem er sikkert bortskjemte enebarn med feministmødre. Andre ikke. Kan menn ønske seg huslig dame uten å oppfattes som mannsjåvinist? Kommer ann på graden, intensjonene og hvem som mottar budskapet. Sånn, var det greit nå? Pulsen lavere og svetten renner litt saktere?

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:29

@ Linn

De resterende tjue prosentene er interessante, derfor er jeg her. Foruten at folk er i samme situasjon som meg, single og datende. Da har de kanskje erfaringer som er interessante å diskutere også. Men mye drukner i frokosttv-snakket.

(kvinne 46 år fra Akershus) to. 20 okt. 2011 16:30 Privat melding

Nå søker ikke jeg spesielt etter en "handyman" i profilen. Jeg klarer å stikke en genser, sy klær og kan lage ganske god mat. Maler gjør jeg, skifter dekk og kan småsnekre litt. Derfor vet jeg at jeg ikke orker en kjæreste som er mindre flink enn meg når det kommer til å fikse ting i heimen. Hva skal han bidra med i et forhold da? Han bør nok ha litt kunnskap, da jeg syns sånt er hyggelig å gjøre sammen.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 16:31

@Mort1

Du har sikkert rett i det, men merker jeg nå blir veldig nysgjerrig på hvordan menn formulerer seg i profilens ønsker. Det kan jo ikke bare være kvinner som ønsker seg en tradisjonell kjønnsdeling i hjemmet, så hvorfor kan ikke menn være like direkte? Med forbehold om at jeg ikke vet, men antar at menn ikke er det.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:33

@ Bruce

Kommer an på graden? Mener du det er greit om kvinner er bortskjemte enebarn som ønsker seg handymen, men om menn har like tradisjonelle ønsker så kommer det an på graden?

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:36

@ Liljanne

Hva han skal bidra med i et forhold?? Hadde du nå sagt: hva skal han bidra med i hjemmet av praktiske ting så kunne jeg forstått deg. Men slik du uttrykker deg virker det som om du mener at praktiske ferdigheter er det viktigste i et forhold, og mangler man dette så har man lite å bidra med i et forhold. Absurd. Et forhold er da ikke arbeidsfellesskap først og fremst.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:38

@ Linn

Så du mener hva slags interesser man har avgjør hvilket kjønn og hvilken kjønnsrolle man har? Siden du skyter osv. burde vi jo regne deg som mann ut fra det resonnementet der. Ser du ikke hvor latterlig det er?

Skjult ID med pseudonym Konge to. 20 okt. 2011 16:40

@Linn1982

Hadde glatt satt bort mekking av bil i bytte mot resten av "handy"oppgaver så kunne vi heller dratt på fisketur etterpå :)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne to. 20 okt. 2011 16:41

@m30ish
Et forhold er ikke BARE arbeidsfordeling, men er det en skjev fordeling med oppgaver i heimen vil det ikke fungere for meg.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:42

@ Linn

Dette var som ventet. Det er slik kvinner "argumenterer". Ikke ved å holde seg til saken, men ved å spekulere i personlige motiver bak meningene man fronter. Dette er kvinnelogikk, som kanskje er umulig å endre på. Kanskje har det vært slik siden dere satt og sladret over grytene innerst i hula for 30.000 år tilbake.

Men for å svare deg, nei jeg er ikke lite handyman. Greier meg fint på området, men skinner ikke. Dette er likevel uviktig. Det viktige her er prinsippet: likestilling SKAL gå begge veier.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 16:42

@Linn1982

Jo, men da må slike erfaringer være ekstremt vanlige, og så mange femigutter tror jeg nok ikke finnes. Dere skulle selv sett hvor utbredt ønsket om en handyman er,

For å parafrasere "Fight Club", vi er en generasjon menn som er oppdratt av kvinner, og det oppleves frustrerende for mange av oss når rollene vi ble oppdratt til, ikke egentlig ønskes av kvinner.

@Lilljanne

Tja, hvis jeg ikke er flinkere enn deg til å fikse i heimen, så ser du ikke helt poenget med et forhold? Du ser altså på heimen som en arbeidsplass først og fremst, og sosial stimulanse, romantikk, begjær og felles opplevelser er underordnet dette? Sorry, kverulerer litt nå, men er mange kvinner så ekstremt pragmatiske i synet på forhold?

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 20 okt. 2011 16:42

du m30ish....

Hvem pokker gidder å bli sammen med en så til de grader aggressiv person? Håper du viser det på første daten i første diskusjonen så de ser hvordan du er.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:44

@ Linn

Det er ingenting som heter å tenke for mye. Hva skulle jeg ellers gjort? Krafse meg på pungen, ete, myse, drikke og fise slik smøreapene du foretrekker gjør?

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 16:45

@m30ish

Hahaha! Vi skriver stort sett det samme, ser jeg i etterkant, du har dog noe mer temperament enn jeg.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:49

@ Lois

Det stemmer. Kvinner er pragmatiske når det gjelder forhold, og har kanskje alltid vært det. Om å gjøre å finne seg stabil forsørger vet du. Andre ord for denne mannen er: sponsor, overskuddslager, sugardaddy, lommebok, horekunde osv.

Kvinner er pragmatiske ja, eller helst kyniske. I varierende grad selvsagt. Ikke alle er like pengegriske slanger, men alle tenker nok ganske mye på hva slags utbytte de kan ha av fyren ja. Om han ikke er kjendis da, eller ekstremt kjekk.

Skjult ID med pseudonym Lilljanne to. 20 okt. 2011 16:52

@Louis
Jeg sier han ikke må være mindre flink enn meg. Derfor må han være på samme "nivå" eller flinkere:-) Av erfaring vet jeg, at det blir lite rom for romantikk++, hvis det bare blir jeg som skal stå for å ordne ting i heimen.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:55

Du blankskallen litt lenger der oppe. "Aggressiviteten" min er tydeligvis ikke til hinder for at jeg dater. Mye. Og nei, det er ikke nødvendigvis stadig vekk nye. Har datet et par av de samme jentene siden sist vinter, så de har vel funnet en måte å holde ut sinnet mitt på, hva vet jeg.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 16:57

@ Linn

Igjen denne kvinnelogikken med å spekulere i personlige motiver: "føle meg truet av de".....Er det sladregenet ditt som bobler til overflaten igjen? Estrogen Channel: det er noe for deg.

Skjult ID med pseudonym clementine to. 20 okt. 2011 17:00

(Skjult ID med pseudonym m30ish) - tor 20 okt 15:21

Jeg må si jeg har reagert masse ganger jeg på kvinner som forventer at menn gjør kvinne arbeid, men ikke omvendt. Har sett det mange ganger. Og ja det er ikke rettferdig.

Selv er jeg handy kvinne, og ender stor sett opp med å være best på alle områder. Og det er kjipt. Så jeg ønsker meg en handy mann, fordi jeg vil ha en mann som er like flink som meg. Har lyst å føle meg som kvinnen i forholdet.

Jo det finnes faktisk menn som ikke kan noe som helst, annet en kontor arbeid. Og ja helt greit for meg om han da tar inn penger, så kan jeg godt gjøre mest av husarbeidet, inkl noen av manne greiene, eller organisere og hyre inn og denslags.
Eller så synes jeg poenget med å dele arbeidsoppgaver er at man blir likt ferdig så man har fritid sammen. Og også gjør det man egner seg best til.
Og derfor er det som regel mest hensiktsmessig at den med muskler måker snøen, mens jeg gjør noen husmoroppgaver.

Skjult ID med pseudonym uflaks to. 20 okt. 2011 17:00

@ m30ish

Spekulasjoner om personlige motiver kommer vel av at du er litt uvanlig, i mangel på et bedre ord. Kjenner meg ikke igjen i det du sier, ikke i det hele tatt. Du virker så jævlig sinna.

(mann 49 år fra Østfold) to. 20 okt. 2011 17:01 Privat melding

Om du oppfører deg på samme måten ute blant folk ville du havnet i trøbbel rimelig fort. Altså er det nærliggende å tro at det bare er på nett du er så utagerende. At du er helt anonym her underbygger dette. Men lykke til med dame med stockholmsyndrom.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 20 okt. 2011 17:07 Privat melding

@ m30ish.. hva om jeg ønsker en som kan skifte dekkene mine til vintere, og så kan han få massasje etterpå? er DET en grei rollefordeling? poenget er vel de hverdagslige tingene blir fordelt, sånne sesongbetonte ting som maling, skifte av dekk og skifte lister i huset kan gjøres sammen :)

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 17:10

@Linn1982

Ja, kanskje jeg tolker handyman-ønsket litt for snevert, og jeg ser ikke på det som en absolutt hindring mot å ta kontakt. Men som sagt, synes det er rart at kvinner kan tillate seg slike kjønnsstereotypier, mens menn ikke kan det.

@Lilljanne

Joda, skjønner at du ikke vil stå for alt arbeid i heimen, ingen av oss ønsker det. Og er du villig til å dele 50/50 på "handyjobbing", så er det beundringsverdig. Bare reagerte på formuleringen om at hvis han ikke var flinkere enn deg, så lurte du på hva han da kunne bidra med i et forhold.
Men siden du ikke spesifikt søker en handyman, så er det nok ikke ditt syn på arbeidsfordelig jeg stiller spørsmål ved.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 17:10

@ Clementine

Vel, det var fint å høre i det minste én kvinne innrømme at de har sett denne dobbeltmoralen blant andre kvinner. Men du sier det er kjipt å være best på disse handygreiene. Har det da ikke slått deg hvor mange kvinner nå for tiden som ikke fikser å lage mat, ikke greier å sy, er elendige på husvask osv., mens mange menn er langt bedre enn dem på området? Hvor kjipt vil det ikke da være for disse mennene å være best i dette, likevel er det nok som Lois antyder ikke ofte du ser en mannsprofil her inne som etterlyser en huslig kvinne. Hvorfor? Fordi det ikke er like akseptabelt å være mann og velge tradisjonelt som å være kvinne å velge tradisjonelt.

Forresten gjør du deg skyldig i det samme som flere her, når du innbiller deg at hvilke ferdigheter og interesser du har avgjør om du er mann eller kvinne.

Nei: hvis du har minst muskler er det faktisk en jækla god idé om du peller deg ut i innkjørselen og begynner å måke. Så får du noen.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 17:13

@ Kojak

Jeg er i RL som her. Faktisk har jeg aldri sett at det å ha temperament er en ulempe i forhold til damer, aldri. De tolker temperament som engasjement, og blir dermed interessert. Det er såpass mange av dem at jeg neppe tror de lider av stockholmsyndromet alle sammen.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 17:16

@ nortibia

Hva om du høyner innsatsen og lokker med en blowjob i tillegg? Det du foreslår er snublende nær betaling med seksuelle tjenester: han er flink, praktisk gutt og fikser vasken din. Drivende av svette blir dama rettelig svett i glufsa, og tilbyr ham denne som motytelse. Lukter prostitusjon lang vei.

Skjult ID med pseudonym nortibia to. 20 okt. 2011 17:23

@ m30ish jeg snakker om massasje siden han har slitt med muskelarbeid på bilen min, og tenkte han var øm og sår, hadde ikke noe med sex å gjøre. jeg kan skikkelig dyp muskelmassasje. Men det er morro å se hvor sneversynt du er ;) men for all del, finn deg en handywoman du, som du kan lage mat til og rydde for og brette klær til og så kan hun skifte dekk på bilen din ;) da kan du ikke klage på noe ^^ alt annet er jo feil i dine øyne ^^

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 17:26

@ nortibia

Tja, poenget er at om hun forventer at jeg står for handygreiene så forventer jeg at hun tar seg av det huslige. Det kan ikke være slik at vi deler på alt utenom snømåkingen, dekkskift, plenklipping, oppussing, stake opp utedoen osv. Eller har jeg misforstått noe? Kanskje det er dette som ER likestilling? Vi lever jo i et fittevelde, gjør vi ikke?

Skjult ID med pseudonym Patsy to. 20 okt. 2011 17:32

Jeg tror at enkelte her har store fordeler av å være anonyme :)

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 20 okt. 2011 17:33

Dobbeltmoral er greit, Patsy?

Skjult ID med pseudonym nortibia to. 20 okt. 2011 17:33

@m30ish men handygreiene er ikke timesvis arbeid til dagen, som det huslige ofte er... så hun skal ta seg av alt huslige i timer til dagen og du skal hvert halvår bruke 20 minutter på å skifte dekk på bilen?? lykke til med å finne denne dama ;)

Skjult ID med pseudonym uflaks to. 20 okt. 2011 17:34

Nortibia har et poeng. De oppgavene som tradisjonelt tilfaller mannen er langt mindre tidkrevende.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 17:35

@m30ish

Interessant dette med prostitusjon. Det kan vel kanskje sies å være kjønnsrollenes endelige konsekvens. Jeg må være ærlig å innrømme at jeg ville senket noen krav hvis jeg møtte ei dame som var ekstremt tiltrekkende på meg. Så jeg er nok noe dobbeltmoralsk jeg også. Men samtidig blir jeg voldsomt provosert av ukjente kvinner som spør om gratis drinker, om å komme foran meg i køen, eller kjøre dem steder, ene og alene fordi de er attraktive. Da klarer jeg ikke å tenke annet enn at hun prostituerer seg, og at hun ser på meg som en horekunde.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 17:39

@nortibia og uflaks

Vel, å skifte ut veggen på huset, eller male, eller fikse bilen osv. er jo ikke lite tidkrevende. Samtidig regner jeg med at husarbeid ellers er likt fordelt, hvis ikke blir det bitching.

Skjult ID to. 20 okt. 2011 17:39

Louis og m30ish er en og samme person.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 20 okt. 2011 17:43 Privat melding

@louis det er jo det som er hele spørsmålet... m30ish, mener tydligvis at kvinnen skal gjøre ALT huslig, siden mannen må ta seg av slike handyman jobber som dukker opp innimellom... ikke at disse hverdagslige huslige tingene skal fordeles.. er jo DET som ER problemet og diskusjonen ;)

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 17:44

Ja, jeg elsker å tilbringe tid på ulike fora som to personer uten grunn ;-) Men vi ser nok likt på visse ting.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 17:50

@karvinen

Beklager det. Ble medlem ganske nylig, så gamle temaer er vel nesten dømt til å dukke opp igjen.

@nortibia

Hva er spørsmålet, om arbeidsfordelingen eller er lik? Nå snakker jeg for meg selv, men jeg vil ha lik arbeidsfordeling. Og jeg vil også unngå å være snekker og bilmekaniker ;-)

(mann 34 år fra Rogaland) to. 20 okt. 2011 17:55 Privat melding

Eg er flink å male og å skifte dekk. Ellers synes eg det er like greit å betale ein rørleggjar eller tømrar for å få jobben skikkeleg gjort. Eg tar jo ein ganske stiv timepris sjølv som dataingeniør så :P

Skjult ID med pseudonym BadBoy to. 20 okt. 2011 17:57

"Me Tarzan, you Jane" er et gammelt jungelordtak som også funker i praksis i disse tider :)
Ellers er det mye friske fraspark her inne i tråden og det liker BadBoy GODT Hehehehe

Skjult ID med pseudonym banditten to. 20 okt. 2011 17:58

Jeg er mand nok til at høre en håndværker til at fikse utedo, jeg er mand nok til at køre min bil på værksted og få sat vinterdæk på, jeg er mand nok til at gøre rent selv, jeg er mand nok til at tage min egen tøjvask og så er jeg sjovt nok også mand nok til at lave min egen mad.
Jeg er simpelthen så meget mand at jeg åbenbart ikke behøver en kæreste, for jeg kan jo alting selv.

Der er ingen tvivl om at langt hen af vejen er tingene som m30ish siger når det gælder kønsrollerne og ligestillingen i henhold til opgaver i privaten. Der er selvfølgelig også undtagelser til dette. Mange kvinder mangler i mine øjne omsorgs-genet.

Forstår jeg det ret hvis jeg tror at kvinder synes at mænd der kan tage hånd om dem, selv på en eller anden basal måde er den mest attraktive?
For mig findes der intet så attraktivt som en kvinde der gør sit bedste for at gøre mig glad.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 20 okt. 2011 18:04 Privat melding

@louis poenget mitt startet med lik arbeidsfordeling i hverdagen, de huslige tingene, og hvis mannen kunne skifte dekk, så kunne jeg gitt han massasje etterpå og han hadde selvfølgelig ikke trengt å lage middag den dagen selv om det gjerne var hans tur eller lignende. men da var jeg prostituert..
for i følge det selv erklærte geniet sjøl her inne, så hvis mannen skal gjøre noe handy greier i det hele tatt, så må kvinnen gjøre ALT husarbeid og huslige sysler HELE tiden. han skal bare komme hjem, slenge beina på puffen og spørre om når maten er klar ^^

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 18:18

@vaffelmaen

Er vel på nivået der jeg er også. Foretrekker å betale andre for å gjøre slikt jeg ikke kan, eller har særlig lyst til.

@nortibia

Akkurat. Da misforsto jeg og svarte på noe annet. Mitt ønske er lik arbeidsfordeling, og nogelunde like oppgaver for begge. Så kan vi heller betale andre for tingene ingen av oss kan, eller har lyst til. Jeg bare svarte på det du svarte m30ish med, at handyting tar nesten ingen tid, i forhold til oppgavene ellers.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 18:38

Men tråden har druknet i mye støy føler jeg, og jeg føler fortsatt at jeg ikke er så mye klokere på hvorfor det er akseptabelt for kvinner å søke handymenn, og politisk ukorrekt for menn å søke husmoremner.

Eller, litt klokere er jeg blitt, men ikke helt ;-)

Og så fikk jeg den bisarre fornøyelsen av å bli mistenkt for å være to personer, så underholdende har det uansett vært.

(kvinne 32 år fra Rogaland) to. 20 okt. 2011 18:51 Privat melding

Søker etter en handyman selv jeg,men trenger vel ikke kunne alt mellom himmel og jord,krever heller ikke at han skal bygge et hus og mekke sammen en bil for meg. Heller en som kan litt av hvert,en litt alt mulig mann.
Og jeg skal være hans kjærest,elskerinne,husmor og venn.Men det betyr ikke at jeg skal gi opp min karriere pågrunn av en mann.
Det skal gå begge veier :)

Datet engang en som kunne alt fra data,husbygging,rørlegging,strømlegging,mekke bil og motorsykkel til mat laging.....og i tillegg er han jurist! DET er jammen meg mange egenskaper. Men daten gikk ikke hehe ^^,

PS: Søker alt så IKKE en som likne på han, men jeg kan vel si at menn som er smart og kan endel ting imponere meg...hint hint :D

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 20 okt. 2011 18:52 Privat melding

Må innrømme jeg ikke gadd å lese alle svarene som er gitt her, men vil likevel ta sjangsen på å ytre min menig på dette emnet jeg....

Tror nemlig gutter overdriver litt når de sier at "vi kvinner" søker handymen... eller at annenhver kvinne gjør det... Kanskje de du legger merke til er de du har mest match med, men vil ikke det si litt om matchen satt sammen da???

Personlig er jeg verken for eller mot likestilling... hele greia er tullball spør du meg, hver og en gjør hva de liker/ er flinkest til og ferdig med det... En handyman ville kommet til kort hos meg uansett.
Som alenemor har man lært seg til å håndtere det meste og i verste fall har man kompiser som kan hjelpe seg.
Men i det store og det hele fikser jeg ting sjøl, selv de tunge løftene... handler om teknikk, ikke muskler!
Og gjelder ting jeg ikke har peil på, skaffer man, og betaler, en proff... verre er det ikke...

Men når det gjelder de "kvinnelige" tingene å gjøre... noen kvinner ønsker å kunne gjøre det for en mann... noen kvinner tillater seg ikke dele husarbeid og matlaging eller andre "veldig kvinnelige ting", fordi de liker best resultatet når de gjør det sjøl....

Kan man bare ikke diskutere slike ting hvis det skulle gå mot et forhold, fordele ting (som som regel blir automatisk fordelt) uten at store diskusjoner skal komme i veien for slike tåpelige småting??

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 19:05

@Louis - tor 20 okt 15:55

Nei, jeg ville bare spurt litt mere om det. Står det i profilen at "jeg er mann med stor M og skal passe på deg og la deg være kvinne"(kort fortalt)....Smelt:) Da vil jeg nok gå litt nærmere inn på vedkommende ja:)
Tror jeg har vært borti 1 slik profil........ Hvorfor bare 1 ? Jeg er da for svarte ikke en mann............

Skjult ID med pseudonym QB to. 20 okt. 2011 19:05

Er jo bare rett og rimelig å kreve det hvis en dame krever en handyman

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 19:18

@Smily85

Joda, men hvordan ville du reagert på en profil hvor en mann rett ut sa at han søkte husmoremne? Har du lest det i en profil noen gang? Det er det jeg synes er merkverdig.

@Callienta

Grunnen til at jeg reagerer er jo nettopp at det er så ekstremt vanlig i kvinners profiler. Og jeg tror relasjonsprofilen min er ganske rettet mot kvinner som ikke ser etter tradisjonelle kjønnsroller, den er rettet mot forholdsvis urbane akademikere som liker kultur osv.

Og jeg skjønner jo at noen kvinner foretrekker å f.eks lage maten selv, hvis mannen er dårlig på dette. Men idag er det jo like gjerne omvendt, mange unge kvinner er like dårlige, eller dårligere på matlagning enn menn. Eller klesvasking for den saks skyld.

Men jeg er nok ikke like skremt av dette ønsket nå, jeg ser nyansene etterhvert. Men jeg synes fortsatt det er underlig gammeldags i 2011.

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 19:19

@QB Ja.Man gir og tar. Enkelt:)

Skjult ID med pseudonym The One to. 20 okt. 2011 19:20

@TS

For å svare på det opprinnelige spørsmålet ditt så er det akseptabelt for kvinner å søke etter handyman mens det ikke er det for menn å søke etter en husmor fordi det ene underbevist assoieres med ulik arbeidsmengde mens det andre ikke. Statistikken viser fortsatt at kvinner tradisjonelt bruker mest tid i/på hjemmet fremfor menn. En annen ting er at den verste kjønnskampen i Norge har lagt seg og kvinner ønsker seg mer rolleskiller igjen fordi det er mer attraktivt.

Jeg personlig liker ikke dette likestillingshysteriet som har vært. Har mer sans for det som kalles likeverd. Fysiologisk og mentalt er det forskjell på menn og kvinner. De håper jeg ikke vaskes bort

Skjult ID med pseudonym QB to. 20 okt. 2011 19:22

@Pantera68
hvis du vil at typen din skal fikse bilen din, er det ikke for mye å lage en middag til han. Just good business

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 19:24

@Pantera68

Men det er vel litt slik jeg reagerer på kvinner som søker handymen da.
Så jeg spør her, og har fått mange gode svar. Jeg blir litt og litt klokere, men synes fortsatt det BØR være like politisk ukorrekt å søke etter en handyman som etter en husmor.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 19:28

@The One

Godt svar. Kjøper den.

(kvinne 35 år fra Buskerud) to. 20 okt. 2011 19:34 Privat melding

@Luis; Verden er faktisk myyyye mer gammeldags enn vi liker å innbilde oss...
Kvinner skriker tross alt enda etter likestilling uten å ha fått med seg at likestillingen er blitt skjevt fordelt på guttas siden nå.
Mange kvinner skriker enda etter handymenn, viser seg som det svake kjønn når det gjelder "the dirty work", akkurat som menn enda drømmer om å komme hjem til et rent hjem med ferdig hjemmelaget mat, til ens søte lille kone og "engle" barna...
Forskjellen er at nå til dags sier man det mer "moderne", forvirrer seg når de innser likheten med dagens ønsker (de er jo soom før!!!) og skriker urettferdighet når de blir møtt med ærlighet..

Jeg skal være helt ærlig og innrømme jeg er av den "gammeldagse typen". Min drøm er faktisk å (for det meste, men helst med deltids jobb) være hjemme og ha det rent og ryddig og ha middag (hjemmelaget fra bunn) klar til min mann og mine barn slik at kvelden kan tilbringes sammen. Hadde seff ikke klart det HVER dag, jeg trenger endringer, men en hoved regel...
Mange "menn" blir faktisk skremt av dette, mange tror det betyr en lat kjerring som ikke vil jobbe men daffe hele dagen...
Men mange menn blir jo skremt av mindre og så...

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 19:39

@QB Jepp:) Da hadde jeg faktisk lagd middagen med stor glede . Skal vel heller ikke se bort i fra at det hadde blitt dessert:)
Mulig jeg er gammeldags, men slik liker jeg det....Har typen krøllete skjorte, føler jeg det slik at det er jeg som får blikkene og ikke han. Helt feil selvsagt, men det kommer av yrkesstoltet som husmor. Noen som har hørt om det? Springer å gjemmer meg----------------------
Er ikke lat. Har jobbet siden jeg var 17år i full stilling, så det er ikke penger som kommer dettende som jeg er ute etter.

@Louis Jeg er absolutt politisk ukorrekt ellers, men ikke på dette, men det er min menig.

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 19:53

Jeg synes dette er utrolig interessant å lese, og angrer på at jeg ikke tok sosiologi og forsket på politisk korrekte holdninger i forhold til faktiske holdninger når det gjelder kjønnsroller ;-)

For min del er jeg nok for preget av feminismen til at jeg ønsker tradisjonelle rollemønstre i mitt forhold, og det er vel en øyeåpner for meg å kunne lese på profilene hva mange kvinner egentlig ønsker i en mann, og ikke hva de bør ønske i henhold til gjengs konvensjon.

Skjult ID med pseudonym Paraply to. 20 okt. 2011 19:57

TS

Er det for mye å be om at du tar deg av sånt som skal syes også? Jeg bruker jo vanligvis skredder per i dag, men hvis du mener det er ting man skal ta seg av i hjemmet så...

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 20:14

@Louis Jeg vokste ikke opp med feminismen. Kanskje det er der årsaken ligger hos meg?

Jeg hadde 3 sterke kvinner rundt meg i samme hus. Ingen hadde jobb. Det var mor, bestemor og tante. Det gikk stort sett i husarbeid, hagearbeid, høsting osv. Jeg hjalp til med absolutt alt og jeg trivdes med det.
Kanskje ikke rart man fikk "snillpikesyndrom"....................

Skjult ID med pseudonym Louis to. 20 okt. 2011 20:25

@Paraply

Tja, hvis vi kan dele på det? ;-) Husker akkurat like mye fra søm som fra sløyd, men er nok ikke god på noen av delene. Uansett er det vel ikke mange kvinner idag som kan eller liker å sy?

Og ikke misforstå, hjernen min er nå ganske maskulin. Jeg liker duppeditter og teknikk. Så en viss kjønnsdeling vil det bli uansett, men da utifra interesse.

@Pantera68

Mulig, men feminismen har jo, og er fremdeles sterkt tilstede i samfunnsdebatten. Men når det er sagt, så har selvsagt familiebakgrunn mye å si. Min mor var som sagt feminist, og du har hatt tre sterke kvinnepersoner i samme hus. Det har nok mere å si enn hva som er politisk korrekt, ja. Du har nok rett i det.

Skjult ID med pseudonym Pantera68 to. 20 okt. 2011 20:38

@Louis Tror nok det ja. Ingen som klagde som jeg husker:)

Nå skal det jo sies at i dag er vi jo oftest dobbeltarbeidende og kanskje singel i tillegg så................

Skjult ID med pseudonym Powpow to. 20 okt. 2011 21:14

Haha, tåpelig debatt egentlig. Derimot begynner jeg å innse at jeg er et fryktelig dårlig kjæresteemne.
Ja, faktisk syns jeg allerede synd på hun som er dum nok til å velge meg, haha...

Skjult ID med pseudonym clementine to. 20 okt. 2011 21:56

(Skjult ID med pseudonym m30ish) - tor 20 okt 17:10

Jo jeg er fullstendig klar over at det er svært mange kvinner som ikke kan de enkleste av de typiske "husmor oppgaver" Jeg har igrunn ikke uttalt meg om det såvidt jeg vet.

Nå er det slik i mitt tilfelle at jeg også er veldig flink på alt som går under typisk "husmor oppgaver" I tillegg til at jeg måker snø og skifter dekk og gjør en haug "manne" oppgaver.
Men uansett hvor mye snø jeg ville måkt, vil jeg aldri bli så sterk som de fleste menn.

Jo klart jeg synes sjauing, mekk bil, snekring, grave drenering, er mere maskulint enn matlaging, strikking og safte og sylte osv.
Men det som gjør at jeg flere meg som mannen i forholdet, er faktisk det at jeg kan mest på alle områder. Også de typiske manne greier. Dvs jeg ønsker å føle at jeg er litt kvinne også, ved å få en mann som er litt på mitt nivå.
Og ja gjerne gjøre ting sammen også.

Men for å respondere på det som er hoved temaet her, så tror jeg faktisk også at det er mye mindre populært at en mann søke etter en dame som kan vaske, sy lage mat, enn det er akseptabelt at en kvinne søker seg en handy mann.

Skjult ID med pseudonym Konge to. 20 okt. 2011 22:04

Tenker de fleste jenter ønsker seg en mann som i det minste har litt peiling på "typiske manneoppgaver". Jeg kunne ikke tenke meg en jente som ikke kunne noe med hus, mat etc. Liker å lage mat og eier både microfiberkluter og støvsuger, men mangler evnen mange kvinner har til å gjøre hjemmet hyggelig, dvs putte inn de små detaljene. og som håndverker tenker jeg at det er hyggelig at noen setter pris på den siden av meg også.-

Skjult ID med pseudonym 123 to. 20 okt. 2011 22:12

Jeg handyman? :D :D :D

(mann 47 år fra Oslo) to. 20 okt. 2011 22:16 Privat melding

Men i all verdens land og fattige! Jeg har akkurat vært på orkesterprøve i fire timer og så krangler dere om dette ENDA?! Nå må drre da bli n

(mann 47 år fra Oslo) to. 20 okt. 2011 22:17 Privat melding

enige snart? :-p

(mann 33 år fra Akershus) to. 20 okt. 2011 22:20 Privat melding

Hvis jenta er indisk forventer jeg at hun er flink til å lage mat. Ellers forventer jeg bare at hun er flink til å nyte livet. Husarbeid og sånt har man litauere til ;)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne to. 20 okt. 2011 22:21

@HerrFekt
Jeg krangler da ikke, er ganske så enig i innlegget til "Konge":)

Skjult ID med pseudonym Pantera68 fr. 21 okt. 2011 00:15

@HerrFekt Jeg er veldig enig meg meg selv:) Husket du alle notene?

(mann 47 år fra Oslo) fr. 21 okt. 2011 01:10 Privat melding

Glemte bratsjenes Ess i takt 73 av "Fjelltrall", ellers satt det som et vådeskudd.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 21 okt. 2011 01:13 Privat melding

"Hvordan ville kvinner reagert hvis jeg søkte etter ei som kan lage mat, sy og vaske?"

...omtrent på samme måte som du reagerer på at de skriver at de ønsker seg en handyman?

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 21 okt. 2011 01:18 Privat melding

Så bra:)

Skjult ID med pseudonym Louis fr. 21 okt. 2011 14:08

Da vil jeg avslutte med å takke for alle svar. Må vel si meg svært fornøyd med å få over 120 svar i mitt første innlegg, selv om tråden for det meste har dreid seg om å argumentere for og imot handymen, og ikke så mye om hvorfor det er helt greit med en dobbeltstandard på hva kvinner og menn kan tillate seg å ønske i forhold til kjønnsroller i profilene.

Men, som tidligere sagt, så har jeg blitt noe klokere.

God helg alla i hopa!

Skjult ID med pseudonym m30ish fr. 21 okt. 2011 21:02

Må være noe i veien med leseferdighetene til enkelte her, og kanskje synapsene også. Hører du, Nortibia?

Jeg har da aldri ment at dama skal ta seg av alt det tidkrevende husarbeidet, mens jeg skal dasse rundt med snømåken dann og vann. Hele poenget mitt er jo urettferdighet og dobbeltstandard. Hva slags rettferdighet hadde det vært om jeg hadde sittet på ræva hele tiden avløst av noen sporadiske luftinger av plenklipperen mens dama hadde tatt seg av all klesvask, matlaging, husvask osv.? Det ville vært en håpløs arbeidsfordeling. Jeg ønsker derimot en fordeling som er mest mulig lik. Man kan godt gjøre forskjellige oppgaver alt etter ferdigheter, men fordelingen bør være lik. Jeg overlater ikke mesteparten til dama, men jeg forventer også at om "hennes" oppgaver skal deles på, så bør også mine det. Det er urettferdig om jeg skal ta del i det daglige husarbeidet på lik linje med henne, mens hun ikke gidder måke snø, klippe plen etc. Get it?

Louis stilte et godt spørsmål. Men svaret på det er fremdeles ganske uklart. Tror neppe det bare har å gjøre med at husarbeid tar mer tid enn handyoppgaver.

(mann 33 år fra Akershus) fr. 21 okt. 2011 21:05 Privat melding

Fint bilde pantera, du ser ca. 20 år yngre ut :)

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 21 okt. 2011 21:12 Privat melding

@kompromiss Takk:) Flere som sier det... Endelig kommet "hjem" og er storfornøyd:)
Må vel til en fotograf<not> Da blir det en tur til Rock City i kveld også------------------------

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 21 okt. 2011 21:34

Og så kjenner du J..n :) bra mann, artig å se deg posere med ham.

Skjult ID med pseudonym luring83 lø. 22 okt. 2011 09:52

slik jeg har lest og forstått det i profiler til jenter her på sukker, så ønsker de fleste jenter gutter med utdannelse som strekker seg over mange år.. Bachelor eller master... De samme jentene ønsker seg en handyman.
Ja man finner sikkert noen av de, men de fleste gutter/menn med bachelor/master eller gjerne høyere utdanning enn det, er så lite fingernemme eller handy som det kan få blitt.. Nå skal ikke jeg si at alle er sånn, men har da sett/opplevd flere av den typen, og de er jo ikke akkurat så veldig interessert i å gjøre en fysisk jobb..

En Handyman, finner jenter stort sett hos gutter som har vært ute i en vinterstorm før.
Snekkere, murer og bilmekanikere, er vel stort sett de som kan gå under kategorien "handyman"

Så f.eks på "Solgt" på Nrk her om dagen. Et program hvor eiendomsmeglere skal antyde pris på hus/leilighet, som allerede er solgt. Kjenner jeg blir provosert når jeg ser nystrigla eiendomsmeglere i dress, dress-sko og fancy lookin` hår, som skal gå på et jorde for å bedømme prisen på et småbruk.. "Æsj.. her kan jeg ikke gå med skoene mine, for de blir fulle av søle"
Jenter: Sånne karer som det, er ikke mye til handyman.

Skjult ID med pseudonym Boble® lø. 22 okt. 2011 11:09

luring83

En ingeniør har en bachelor eller master grad. Dersom du påstår at de er lite fingernem så syntes jeg du burde revurdere det. Er ikke bare de som ligger i "graven" på ett bilverksted som vet hvordan en skrue ser ut, og hvordan de forskjellige verktøyene skal brukes... Så der bommet du kraftig... Jeg har bachelor innenfor kontorfag, men jeg har nå bygget både pumpehus, satt opp vegger, malt, beiset og lagt tak. Greit at du er blant "gutta på gulvet", men hallo.. Er ikke alle med utdannelse som går rundt i krokodillesko og blådress.

Det jeg anser som en utfordring er at kvinner ofte tror at de kan velge fra øverste hylle hele tiden.

Jeg vil ha lik lønn, og jeg vil ha en mann som kan forsørge meg...
Jeg vil ha en badboy, men som er snill og gir meg oppmerksomhet...
Jeg vil ha lik lønn for likt arbeid, men ikke pokker om mannen skal ha noen flere uker av svangerskapspermisjonen min...
Jeg vil ha, jeg vil ha, jeg vil ha.. Veldig mange glemmer at de faktisk må gi også. Jeg skal gjerne måke innkjørselen, men da kan du gjerne lage middagen. Jeg kan gjerne sette på klesvasken, men da kan du gjerne ta oppvasken. Jeg skal gjerne beise veggene helt oppunder takmønen, men da kan du godt ta og beise helt nede ved bakken..

KOMPRIMISS FOLKENS!! Nytter ikke å bare ta og få. Man må gi litt også.

Om noen kaller det for prostitusjon? Okay... So what? Alle som jobber selger seg for penger... Jeg driter i hva du kaller det så lenge man husfreden er i orden. Og da snakker jeg ikke om planten...

Skjult ID med pseudonym sans lø. 22 okt. 2011 11:27

Har aldri lagt skjul på at jeg liker at partneren min er litt handy - men av de (ikke så fryktelig mange) kjærestene jeg har hatt, så har jeg vært sammen flere handyWOMEN enn handyMEN, så nå har jeg vel et lite håp om å treffe en MANN som er skikkelig handy... En av mine første kjærester var jo litt handy, da - men han kunne jeg jo nesten ikke prate med; han hadde knaptnok egne meninger om ting, fullstendig uinteressert i samfunnsspørsmål, og helt blottet for undring. Han var snill, kjekk og handy, men...

Luring: Det finnes jo mang en universitetsutdannet mann som samtidig er handy, og håndverkere som har sterkt samfunnsengasjement og evne til fundering og filosofering. Men eiendomsmeglere...hahaha - DE står ikke øverst på ønskelisten akkurat. Bare opptatt av markedsverdien til ting og tang (og kanskje mennesker). Jaja, litt fordomsfull her nå, men... ;P

Trådstarter: Jeg kan både sy, strikke og vaske, jeg. :) Lage mat også, så lenge jeg slipper å følge oppskrifter. ;D
Jeg har ingenting imot at et par følger tradisjonelle kjønnsrollemønstre, så lenge de VELGER det selv - det viktigste er at begges arbeidsoppgaver blir sett på som like viktige og verdifulle, og at man kan krysse stereotypene hvis man har lyst. Kan jo hende at kvinnen er superflink til å mekke bil, og mannen trives med å vaske. Enhver får gjøre det den trives med og er flink til. Jeg ser at jeg selv nok er "flinkest" til en del tradisjonelt "jentete" sysler, men jeg er alltid sugen på å lære meg nye ting, og kan sikkert også selv være handy på enkelte områder...