Alle innlegg Sukkerforum

MUSLIMER - ISLAM !!

Vis siste innlegg
(mann 61 år fra Akershus) on. 19 mars 2008 19:40 Privat melding

Fikk kontakt med ei dame....velig bra match...ble meget betatt av henne, møtte henne, 44 år, 2 barn, men hun virket avmålt....eller kald/ likegyldig til noe forhold....nysgjerrig som jeg er så glemte jeg jo helt datingen og ble interessert i hva som plaget henne....først ingenting...., men jeg fortsatte å prate om mine erfaringer og om det å ha det vondt i relasjoner....det var som jeg senset noe...joda...etter en stund....ikke det at hun satte pris på middagen og mitt selskap, men hun hadde den saken gående med ex. fra Afrika....ikke noe fattig Afrika-opplegg (nevner ikke land) ....neida faren var ganske velstående i forhold til forholdene i landet.... men dama var jo rimelig ! ! Jeg Sa Rimelig..... stressa og man kunne i all fall se at, hvordan man nå enn definerer det så hadde hu vært utsatt for ett eller annet presss.... det var rett og slett UMULIGg å opprette en kommunikasjon med henne....spørsmålet er, har dere vært boti i sånne ting og hvorfor registrerer slike seg her ???

(Måtte bare føye til at profilen er ikke på sukker mer)

Skjult ID med pseudonym fremmed on. 19 mars 2008 20:25

Ja....Jeg har hatt lignende erfaring , det er ikke lett å bli klokk på ......De er redde og føler seg forfulgt og de klarer ikke å stole på
deg , det er vanskelig å etablere en relasjon , de forteller veldig lite om seg selv og viser lite oppmerksomhet, jeg har ikke oppfattet kodene for flørting med dem heller .

Jeg tror de registrerer seg her av samme grunn som deg men du må huske på at det er veldig vanskelig for noen av de
jentene og tre fram for ofentligheten på samme måten som oss .

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 19 mars 2008 20:42 Privat melding

Hmmmm......ikke alle som er klare til å gå videre her inne eller ute i RL, men som alikevel gjør et forsøk.
Tror man skal ta seg god tid etter et brudd...slik at man er klar til noe nytt...med alt det bringer med seg.

Stusser litt over din overskrift og noe av det du skriver....hva har det med saken å gjøre hvor denne eksen til damen kommer fra?
Eller hvilken trosrettning han måtte ha?
Er det sånn at vanskeligheter og sår man blir påført av andre vil være forskjellig med tanke på hvor den personen kommer fra?Eller?

Skjult ID med pseudonym tom on. 19 mars 2008 23:16

HALLO!!!

To barn med eks fra afrika, sikkert nok et muslimsk land - gir nok litt andre bekymringer enn td en halvkrigersk eks på toten, dont y think ?

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 19 mars 2008 23:59 Privat melding

tom: Og hvilken erfaring har du på dette feltet.....om jeg får spørre?.......uvitenhet....er også en viten..sies det;-)))))))

Skjult ID med pseudonym kvinne39 to. 20 mars 2008 01:17

Trådstarter, som til alt overmål kaller seg "Perfekt" (slå den du!) skriver:
"hun virket avmålt....eller kald/ likegyldig til noe forhold...."
ja hvorfor ikke? Slik virker jeg selv antagelig også på første date, da vet man jo ikke om man er interessert i noe forholdd, man sonderer terrenget. Greit å holde korta tett til brystet da, syns jeg.
"...men dama var jo rimelig ! ! Jeg Sa Rimelig..... stressa og man kunne i all fall se at, hvordan man nå enn definerer det så hadde hu vært utsatt for ett eller annet presss.... det var rett og slett UMULIGg å opprette en kommunikasjon med henne....spørsmålet er, har dere vært boti i sånne ting og hvorfor registrerer slike seg her ???"

"Sånne ting"? hvem i all verden kan vite hva du mener med 'sånne ting'? "Umulig å opprette kommunikasjon" ... ehhh javel... har du "perfekt" tenkt over at 'it takes two to tango'? At den kommunikasjonen, eller mangel på sådan, som du opplevde bare var EN side av saken?

Og som sportylady sier, hva i all verden har overskrivten med saken å gjøre? Det lukter ille (=rasisme) av hele innlegget ditt.
Sorry Mac.

Skjult ID med pseudonym raindrops to. 20 mars 2008 06:31

Har faktisk erfaring fra det ettersom søsteren min har vært gift med en fra Tunisia! Hun og hennes barn måtte rømme på krisesenter for kvinner etter å ha blitt utsatt for psykisk og fysisk terror i en årrekke! Naboen deres på Holmlia kom også fra Tunisia og der ble også den norske fruen utsatt for litt av hvert som ikke gagner likestillingen akkurat!

Det er merkelig at hvis folk belyser et problem av diskriminerende og voldelig karakter så skal enkelte sammenligne opplysningen av slike triste hendelser som rasisme! Da tenker jeg at vedkommende som roper ut om rasisme er ute på bærtur!

Min søster er blitt nervøs og har vanskelig for å kunne vise tillitt til folk etter hennes erfaring.. Hun uttaler seg negativt om sin exmann som hun har flere barn med, er hun også rasist? Jeg tror du først sette deg inn i saken og vite litt angående folks skjebner før du slenger ut påstander om rasisme! Selv har jeg venner fra Somalia og Iran og mennesker av alle folkeslag og kan diskutere slike ting med dem også uten at jeg pga kritiske tilfeller skal pga naive tolkninger som dine kalles rasist!

Da er du isåfall helt på jordet!

Skjult ID med pseudonym kvinne39 to. 20 mars 2008 11:27

OK, så er jeg på bærtur i dine øyne. Det kan jeg fint leve med.

Men å peke på en eksmann eller en eks-date er ikke å "belyse et problem".

Jeg har erfaring med at Bergensere banker kona si, jeg kjenner hele tre jenter som har blitt banket av Bergenske menn. Betyr det at alle Bergensere er kvinnemishandlere?

Skjult ID med pseudonym M.A.N.N to. 20 mars 2008 11:41

Godt poeng kvinne39. Det er så billig å si at "bare fordi jeg påpeker at han som var slem er muslim blir jeg beskyldt for rasisme". Ja, det er faktisk rasisme. Av laveste sort. Synd på søsteren din men det kunne lett skjedd henne med "en ekte nordmann" også. Avisene er fulle av de historiene også. Men sånt er lett å overse kanskje, når formålet er å stigmatisere en hel folkegruppe.

Skjult ID med pseudonym pappadalt to. 20 mars 2008 12:31

Vanskelige, truende og voldelige mennesker har ulik bakgrunn, nasjonalitet, religion og også kjønn!
Gode poenger av kvinne30 og mann her.

Antar Perfekts date kun ønsker seg et bedre liv, en bedre framtid, men er preget av sine erfaringer. Det er kun menneskelig det!

Skjult ID med pseudonym Smily to. 20 mars 2008 12:41

Vet ikke helt om jeg gidder å komentere dette ,som kvinne39 sier dette innlegget stinker av noe...
Overskriften er det jeg tenker på da....
For som pappadalt sier de som misshandler er ikke alle fra samme bakgrunn og religion...
Dette vet jeg litt for mye om .

Skjult ID med pseudonym baghera to. 20 mars 2008 13:48

Muslimer har et annet syn på kvinner enn vestlige menn! Det syns jeg er helt greit, dem vet å sette en kvinne på plass, det er mer enn tøflete nordmenn klarer! Man kan ikke gjøre annet enn å akseptere at vi er mennesker med forskjellige kulturer og jeg mener vi her i Norge skal respektere det! Er ikke slik at vår kultur er verdens beste kultur! Nordmenn er et folk uten mål og mening mener nå jeg.

Skjult ID to. 20 mars 2008 13:55

@ Baghera.
Krisesentrene er overfylt hovedsaklig med kvinner fra utlandet som blir dårlig behandlet av norske menn, så "alle" nordmenn er ikke "tøfler".

Skjult ID med pseudonym M.A.N.N to. 20 mars 2008 13:56

Innlegget til baghera blir litt håpløst, er til og med litt usikker på om det kan være alvorlig ment? Hvis det er det blir det ikke noe bedre enn innlegget til perfekt og gjør ikke annet enn å polarisere, forsterke og forsvare fordommer. Så kan man sitte på hver sin tue og slenge dritt og overbevise seg selv om egen fortreffelighet. Veldig konstruktivt.

Skjult ID to. 20 mars 2008 13:58

Ja, ikke sant M.A.N.N. Faktisk det jeg vil ha frem når jeg svarer på den måten.

Skjult ID med pseudonym M.A.N.N to. 20 mars 2008 14:00

Skjult ID; Skjønte i grunnen det, at vi er på samme bølgelengde her, men vi skrev innelggene våre samtidig, så ikke ditt før jeg sendte mitt.

Skjult ID med pseudonym baghera to. 20 mars 2008 20:09

For ikke å snakke om alle dem som er på krisesenteret som et ledd i et program for å knekke en mann som aldri har gjort noe vondt mot kona sin. Er jo et effektivt våpen å erklære seg selv mishandlet! Sympatiene vil hagle inn og et lekkert skillsmisseoppgjør vil tilfalle "offeret"! Kjenner en som måtte flytte inn i campingvogna etter at hans kone hadde lagd et sant helvete for ham! Spørsmålet man da kan spørre seg, er alle norske kvinner like utspekulerte? Poenget mitt er at det blir feil både å generalisere og avfeie!

Trådstarter, klart et menneske, kvinne eller mann vil finne det problematisk å takle enkelte situasjoner hvis vedkommende etter gjentatt dårlig behandling har blitt mistroisk til andre mennesker. Det finnes mye grums i samfunnet vårt og mange mennesker er skadeskutte! Hvis du er interessert i damen og du føler hun bak sin mur også er interessert i deg, da bør du bevege deg varsomt i terrenget og heller bruke litt tid på å bygge opp tilliten dere imellom! Hun trenger nok noen som kan gi henne masse positivitet nå..

På den andre siden kan det nok tenkes at hun rett og slett ikke er interrisert i deg! Kanskje angret hun seg og følte seg uvel under møtet.

Skjult ID to. 20 mars 2008 20:43

Baghera spør "er alle norske kvinner like utspekulerte?"
Det er for det meste utenlandske kvinner som nå for tiden fyller opp krisesenterene. Kanskje vi skal snu spørsmålet:
Er alle utenlandske kvinner like utspekulerte?

Skjult ID med pseudonym raindrops to. 20 mars 2008 20:57

Hva hvis krise-sentrene er fyllt opp med russiske kvinner som har møtt ekle norske menn! Norske kvinner som blir slått av sin Tunisiske ektemann eller rett og slett innvandrerjenter som blir torturert av sine kulturelle meningsfeller med norsk statsborgerskap! Skjult ID kan vel fortelle oss hva som er etnisk norsk eller ikke! Men jeg tror nordmenn flest har en snillere holdning til kvinner enn menn fra andre kulturer! Jeg vet menn fra spesielt muslimsk kultur har et dårlig rykte på seg og det er vel ikke helt uten grunn at dem har fått det ryktet! Jeg vet ikke hvordan tilstanden er i din omgangskrets, men jeg har faktisk enda ikke møtt en mann som har slått til ei dame i min omgangskrets. Kan ikke huske å ha hørt om det engang! Det har med æresbegreper å gjøre.. Man slår ikke ei dame, er hva vi er opplært til fra barnsben av.

Skjult ID med pseudonym Clin to. 20 mars 2008 22:07

Jeg har vært sammen med en som er fra Iran og han var veldig sjalu,kontrollerende og aksepterte ikke at jeg slo opp. Han fulgte meg overalt nesten et år og jeg var veldig redd hele tida , helt til jeg traffe min eks.Og det var min eks ( en norske gutt) som reddet meg faktisk. Etter dette, ligger jeg langt ,langt unna menn fra midt-østen. Jeg er ikke rasist, jeg tør rett og slett ikke å ta en slik sjanse mer.

(mann 61 år fra Akershus) fr. 21 mars 2008 10:20 Privat melding

Overskriften var kansje misvisende, og burde muligens vært omformulert slik at alle her forstod at jeg ikke skjærer alle over en kam. Men har så langt jeg kjenner meg selv, ingenting med rassisme å gjøre. Jeg ante selvfølgelig og forstod at dette var et menneske som hadde hatt og hadde det veldig tøft. Som flerer skriver om her så synes det å være et annet kvinnesyn blandt menn fra f.eks Irak, somalia e.l.. kontra norge. Det hadde vært artig og visst hvor mange av dere som kjenner muslimer, eller har hatt noe med dem å gjøre. Selv mener jeg å ha hatt en del med dem å gjøre, og er også medlem av et islamsk forum. (dialog og debatt) I personlig samtale har jeg spurt en muslimsk bekjent om deres syn på norske kvinner. Han sa man aldri så kvinner i hans muslimske land gå kledd slik norske kvinner. Derfor så de på norske kvinner som lettsindige damer, + enda sterkere uttrykk... Selvfølgellig finnes det masse kategorier av muslimske mennesker, noen uinteresert i religion, andre nominelle, moderate til de strengeste. Men jeg kan si at i følge Islamsk lov/tro har man lov å foreta avstraffelser av kvinnen om hun ikke er lydig. Dette kan være en livsfarlig formulering om noen ønsker å misbruke religionen.

Jeg har vært bort i dette før, derfor ble jeg også nå interessert i personen og hennes historie og glemte som jeg sa hele daitingen. Vi snakket i flere timer og nevnte etter en stund at hun nok ikke var klar men måtte rydde opp etter han og i livet sitt. Blandt annet hadde hun påtatt seg et lån i sitt navn for å hjelpe han, dette hadde hun store problemer med nå, da han til nå hadde nektet å betale henne tilbake. Noen har hengt seg opp i ordet kommunikasjon. Problemet her var at det var vanskelig å snakke med henne da hun virket usammenhengende og rimelig stressa, det vil si veldig nervøs. Når hun først begynte å prate så snakket hun i ett og maktet ikke holde seg til det vi snakket om, men var veldig springene, frem og tilbake.

Og slik kan det være når man i lengere tid har holdt diverse reaksjoner inn i seg og ikke hatt anledning, eller vågd å snakke om det....

(mann 61 år fra Akershus) fr. 21 mars 2008 16:21 Privat melding

Til flere:
Dette er slik jeg oppfatter et forum der det også diskuteres, om man formulerer seg noe uheldig enkelte ganger, så er det bare å spørre enn å slenge ut antydninger om rassisme. I dag kan man bli dømt for slikt i Norge. I mitt forrige innlegg nevnte jeg noe om holdninger blant enkelte menn fra andre kulturer. Det å si om noen eller "dømme noen" utfra hudfarve, rase, utseende og kort kjole" om sommeren til å være hore, mener jeg er en ganske sterke uttalelse, mye nærmere rassisme enn en uheldige formuleringer i en overskrift.....

Skjult ID med pseudonym dvarengang lø. 29 mars 2008 02:20

Rasisme er å omtale/behandle/stemple noen negativt, begrunnet i rase, tro, hudfarve, seksuell legning.

Å kritisere en gruppe for kritiske ting er ikke rasisme. For eksempel: å kritisere omskjæring. Å kritisere at kvinnen bare har halv arverett. Å kritisere at kvinnens vitnemål bare er verdt halvparten av en manns. Å kritisere at kvinnen blir steinet til døde fordi hun er blitt uren etter voldtekt, mens onkelen, broren, faren, naboen eller en fremmed ikke blir straffet.

Dersom folk flest hadde hatt litt perspektiv og hatt kunnskap om hva som juridisk er rasisme, hadde debattene blitt mer fruktbare o realistiske. slik det er nå setter folk listen for rasime for lavt. Det er det å begrunne en negativ holdning direkt i legning, rase, tro hudfarve, osv som er rasisme. Dette er logisk fordi det er usakelig. Å kritisere negative hendelser, kultur, tilfeller er ikke rasisme, fordi dette er saklig.

Dersom folk vil vite hva islam er kan de lese "Krev din rett", det tar 4 til 6 timer. Da har du "uttalerett" etterpå. Jeg tror mange vil få seg en overraskelse.

Skjult ID med pseudonym Like blid lø. 29 mars 2008 04:06

Enn deg sjøl ! Du er vel ikke alene om å bli avvist .Det trenger ikke være noe feil med afrika dama i det hele tatt . Kanskje bare feil lukt og feil farge .:-)

Skjult ID med pseudonym sportylady lø. 29 mars 2008 10:46

*Host og kremt*..dvarengang.....og hadde du ikke blandet i kortene så hadde det vært fint:-).........
for "Rasisme er å omtale/behandle/stemple noen negativt, begrunnet i rase, tro, hudfarve, seksuell legning.".....å omtale/behandle/stemple noen negativt over noens seksuelle legning har vel ingenting med rasisme å gjøre...eller?
Men mer en diskrimineringssak.....for ordet rasisme komme vel fra ordet rase..som i folkerase..eller?

Skjult ID med pseudonym Felix lø. 29 mars 2008 10:59

Hvorfor krangle om ordet rasisme når det bare er å slå opp i leksikonet.,

Rasisme er en filosofisk tese om at det eksisterer en grunnleggende forskjeller mellom de ulike menneskeraser, bl.a med hensyn til åndsevner.

Med en gang noen nevner noe negativt om en annen gruppe så blir man stemplet som rasist.

Det er å blande kortene.

Hvorfor blir aldrig en annen gruppe enn de hvite stemplet som rasist. ??
Hvorfor er det mange som stigmatiserer en hel gruppe som feks. FRPère uten selv å bli kaldt rasist. ??

Ordet rasisme er blitt en felles betegnelse på mennesker som har ett annet syn enn en selv.

Skjult ID med pseudonym sportylady lø. 29 mars 2008 12:19

Nå ja...vil nå ikke betegne dette som er krangel....synes det ble litt komsik at det ble rettet en pekefinger her og samme person var vel ikke helt korrekt selv...ikke værre:-)

Rasisme går begge veier og for de som har reist litt kan ha opplevd rasisme andre veien...det har nå jeg.....har også sett og opplevd diskriminering i vårt fedreland..begge veier.
Tror man skal være liiiiiitt forsiktig å komme med påstander som er tuftet på ens egene meninger. Forskjellige MENINGER er for meg alltid interessant, men enkelte klarer å formulere seg som om det de sier/skriver er "fasiten"
"Ordet rasisme er blitt en felles betegnelse på mennesker som har ett annet syn enn en selv."...det er nå din oppfatning..og sikkert noen som deler den med deg.


Og Frp`ere er ingen egen folkerase..så jeg ser ikke ditt poeng??...eller er de det?????;-)....men dersom du mener hvorfor folk generelt dømmer andre fullt og helt dersom man har tatt et politisk standpunktet eller et annet standpunkt.....så kan jeg forstå hva du sier:-)

Skjult ID lø. 29 mars 2008 23:17

Jeg blir helt satt ut her...hehe
Klarer ikke å forstå hvem er muslim og hvem er ikke det. inne her..hvem angriper hvem.
etter å ha lest nøye mellom tekstene, en ting er sikker og det er at folk utrykket frykten på forskjellige måter, og ja kan trygd
si at islam er en farlig religjon for vesten og de vestlige verdiene (eller uvardiene;O), men hvorfor?
la meg minne om noe vesentlige punkt som vi stadig glemmer når diskusjoner oppstår mellom øst og vest, nor og sør.
1. kolonisering
2.Slaveri
3.Kriger
4.Subsideringer...hehe den siste er den moderne formen av alle de forrige 3.

Alle de faktorene svekke hvilket som helst struktur (politisk, samfunnets..osv) det var helt tilfeldig at Islam funnet veien til landene hvor ovennevnte faktorene heriet, og ødelagt det meste, og av hvem? Vesten...hehe ser du poenge mitt?

Nå har du skapt så mye hat at til og med om du skulle viske bort islam fra de folk, komme de like vell til være drevet av hat som den vestlige verden plantet dypt på grunn av den grådihet.....så venenn kanskje selve du eller faren din har ikke gjort noe galt mot de folk fra Afrika eller mot islam, men like vel rikdomen din er basert på andre sin elendigheter i før tiden....så du er syndig selom det var noen annen som har drite seg ut...hehe tenk litt dypere og grav enda dypere før du kommer med påstandene dine. ;O)
What goes around comes around....

Skjult ID lø. 29 mars 2008 23:20

Jeg blir helt satt ut her...hehe
Klarer ikke å forstå hvem er muslim og hvem er ikke det. inne her..hvem angriper hvem.
etter å ha lest nøye mellom tekstene, en ting er sikker og det er at folk utrykket frykten på forskjellige måter, og ja kan trygd
si at islam er en farlig religjon for vesten og de vestlige verdiene (eller uvardiene;O), men hvorfor?
la meg minne om noe vesentlige punkt som vi stadig glemmer når diskusjoner oppstår mellom øst og vest, nor og sør.
1. kolonisering
2.Slaveri
3.Kriger
4.Subsideringer...hehe den siste er den moderne formen av alle de forrige 3.

Alle de faktorene svekke hvilket som helst struktur (politisk, samfunnets..osv) det var helt tilfeldig at Islam funnet veien til landene hvor ovennevnte faktorene heriet, og ødelagt det meste, og av hvem? Vesten...hehe ser du poenge mitt?

Nå har du skapt så mye hat at til og med om du skulle viske bort islam fra de folk, komme de like vell til være drevet av hat som den vestlige verden plantet dypt på grunn av den grådihet.....så venenn kanskje selve du eller faren din har ikke gjort noe galt mot de folk fra Afrika eller mot islam, men like vel rikdomen din er basert på andre sin elendigheter i før tiden....så du er syndig selom det var noen annen som har drite seg ut...hehe tenk litt dypere og grav enda dypere før du kommer med påstandene dine. ;O)
What goes around comes around....

(mann 51 år fra Oslo) ma. 31 mars 2008 20:37 Privat melding

sjult ID, jeg har litt problem med å forstå innlegget ditt, men mener du at den vestlige verden er årsaken til fattigdom i verden?

(kvinne 49 år fra Hedmark) ma. 31 mars 2008 23:03 Privat melding

Ikke bare du som sliter kit001......ga opp etter å ha lest den 2 ganger;-)...men kan også ha noe med 3 vakter i strekk så hjem 5,5 timer for så på igjen...skjer lissom noe med konsentrasjonsevnen da....*ler*

Skjult ID med pseudonym kit001 ma. 31 mars 2008 23:33

Har sovet godt jeg....

Skjult ID med pseudonym makan ma. 31 mars 2008 23:57

Den var ikke lett å skjønne ......