Alle innlegg Sukkerforum

Dømme på forhånd

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Barracuda lø. 22 okt. 2011 22:28

Ok, jeg fikk sansen får forumet, en måte å spør om tinel og tangel på. Har vert her i to dger bare.
Er den generelle mening at "din fortid er din fortid, ta det fra nå" greia reell? Mitt intrykk er at hvis man virkelig graver dypt så er det til å dømme at det betryr noe, men at ingen egentlig vil inrømme det. Hvis jeg skulle bry meg med fortiden min så burde jeg vert under jorden, men det er jeg ikke. Jeg er her fortsatt i levende livet og sparker fra meg men jeg ser framover, ikke bakover fordi det ødelegger. Jeg ser så mange flotte sjeler der ute og må bare legge til at jeg har forståelse for nervøsiteten i visse tilfeller.
Hvor langt vil du strekke "fortid er fortid" og la det være fortid? (tolk det på egen måte)

Positive og negative kommentarer mottas med takk. :)

Skjult ID med pseudonym Konge lø. 22 okt. 2011 22:34

Jeg mener det ikke er så enkelt som "fortid er fortid". Spesielt dersom denne fortiden er noe som farger over i nåtid. Og om man ikke kan kalle en spade for en spade, men i tillegg juger om det, skaper du en situasjon der det blir umulig for den andre å forholde seg til det som evt dukker opp. Det ble hvertfall min konklusjon.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 22 okt. 2011 22:34 Privat melding

Jeg er interessert i nåtid. Har vært sammen med folk som har liflet med dop, mishandlet på diverse måter hjemme, gjort andre ulure valg i livet osv osv. Og nei, før noen sier det, så har jeg faktisk ikke noen fetish for jenter med baggasje :p

Fortid er fortid, og den kan man ikke gjøre noe med. Alle faller fra tid til annen, men det som teller er hvor fort man kommer seg opp på bena og om man har lært noe...

Skjult ID med pseudonym Tiwas lø. 22 okt. 2011 22:35

@Konge: Men da er jo ikke fortid fortid, for fortid har blitt nåtid. Om fortiden holdes mest mulig der den hører hjemme bør det ikke være noe problem, men det er klart den farger litt over - men det kommer jo litt an på *hvor mye*

(mann 39 år fra Vestfold) lø. 22 okt. 2011 22:37 Privat melding

Ja, for modne voksne mennesker så er "fortid er fortid" helt reell så lenge det er et tilbakelagt stadie. Livet handler ikke om det som er skjedd/historien, men det man kan skape og gjøre noe med i fremtiden.

Det er ihvertfall på generell basis min holdning :-)

Lykke til i søket :-)

Skjult ID med pseudonym Konge lø. 22 okt. 2011 22:40

@Tiwas
Nettopp. Hun hadde samme historie som du snakker om i ditt innlegg, og det var kanskje mest at vi aldri kom oss videre derfra. Ok,så ett nei men tja fra meg da.

Skjult ID med pseudonym kar lø. 22 okt. 2011 22:41

Tidligere forhold og ekser vil jeg vite minst mulig om, helst ingenting. Eventuelle kriminelle rulleblad er det fordel å bli informert om syns jeg.

Skjult ID med pseudonym Barracuda lø. 22 okt. 2011 22:44

Ok, for min del så er det bak meg, men det har satt sine spor. Ikke forhold for det har jeg ikke så mye erfaring med, men fortid som er ille. Men jeg er ferdig med det og det er mange år siden, men allikevel opplever jeg at det er skremsel. Motorveien bak meg er bak meg og foran meg venter utfordringer av ymse slag. Er det virkelig mulig å ta det for hva det er da?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 22 okt. 2011 22:46 Privat melding

det kommer helt an på.. jeg vil ikke gå inn i et forhold med en mann som er dømt for mishandling for eksempel..
men andre feilvurderinger folk har gjort i fortiden, og som er ett tilbakelagt kapittel, og som andre har sagt over meg, at det ikke henger over nåtiden, da er fortid fortid for min del :)

Skjult ID med pseudonym Paraply lø. 22 okt. 2011 22:48

Jeg vektlegger både fortid og nåtid

Selvsagt kan folk gjøre gale valg iløet av livet, og deretter lære av disse. Jeg har forøvrig vanskelig for å tro at slik lærdom fører til stabile endringer. Slike "gale valg" har vel ofte noe med feil verdier og holdninger å gjøre, og disse ser jeg på som relativt stabile over tid. Klart de kan endres, men personen vil mest sannsynlig være preget av det opprinnelige synet (og ikke nødvendigvis i positiv retning).

Tja. Vet ikke om dette var en tydelig formidling av det jeg tenkte akkurat, men dog..

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) lø. 22 okt. 2011 22:50 Privat melding

Hvis man har kommet skjevy ut i livet og på kjøret,så trengner den personen ikke være noe dårlig menneske for det. Kan være mange årsaker som har forusaket at man evt har kommet på kjøret. Så lenge man har kommet seg ut fra det og lagt det bak seg er jo ikke det noe problem for meg. Men man bør opplyse om det syns jeg. Fortid er fortid,så lenge man har lagt det bak seg og kommet seg ut av det. Da er det bare å se fremover og ikke se seg tilbake.

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 22 okt. 2011 22:56

Det er nok lettere å si at fortid er fortid enn faktisk å praktisere prinsippet. Hvis det for eksempel hadde vist seg at ei jente hadde en fortid i Vigrid eller som prostituert, så tror jeg nok de fleste ville tenkt seg om mer enn én gang, uansett hvor mye hun har tatt seg sammen.

Skjult ID med pseudonym nortibia lø. 22 okt. 2011 22:57

der er mange typer "fortid" også.. er det en avhengighet? sykdom? psykiske problemer? kriminalitet? vold? misbruk? osv osv osv..

Skjult ID med pseudonym Nettskrekk lø. 22 okt. 2011 23:05

Fortid er i noen tilfeller nødvendig å komme inn på. En del ting fra fortiden spiller en liten rolle etter at man har fortalt om det, men kan bli et problem om kjæresten din plutselig finner ut av det selv. Har du vært gift (kjenner noen som ikke vil ha snakk om det og!), har unger du ikke har kontakt med, eller vært i fengsel, vært stoffmisbruker, God knows - lurt å fortelle om det når tida er inne for noe seriøst... Dette viser vel at du har tatt et oppgjør med deg selv, og er seriøs siden du deler det.
Har du banka opp eksen din burde du vel ligge lavt, for da hadde i allefall jeg kutta all kontakt før du var ferdigsnakket.
Ting som ingen kan ¨snuble over, og som ikke påvirker ditt liv i nåtid kan vel bare få lov å ligge i fred, spør du meg.

Skjult ID med pseudonym Barracuda lø. 22 okt. 2011 23:08

For min del: stoffmisbruk over en lang år rekke og offer for "*******" som barn, men det er bak meg og har vert i mange år, men jeg opplever at det blir et tema kun på grunn av nusgjerrighet fra "motpraten" sin side. Jeg har lagt det bak meg og det har det vert lenge. Men når spørsmålene da dukker opp om livserfaring og lingende...... hva skal jeg si da? Klin spantax umulig!!!!

Skjult ID med pseudonym Nettskrekk lø. 22 okt. 2011 23:24

Barracuda:
Hmm... Skjønner at det kan være problematisk. Stoffmisbruk (som er definitivt over) tror jeg de fleste vil la være fortid, med mindre du gir dem grunn til bekymring. ****** synes jeg du skal fortelle om hvis du vil selv, eller hvis det påvirker livet ditt/deres i stor grad. Eller fortell feks at du kanskje i gitte situasjoner føler deg ukomfertabel el. Det kan du jo gjøre uten å gå i detaljer. Hvis du treffer den rette personen (noe som er vanskelig for de fleste, ser det ut som - med eller uten tung bagasje) vil denne kunne takle den slags opplysninger.
Lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym Nettskrekk lø. 22 okt. 2011 23:29

Barracuda, husk at fortiden ikke definerer deg. Det gjør du selv!

Skjult ID med pseudonym Barracuda lø. 22 okt. 2011 23:34

Jeg brøøøler ikke ut med slikt om ikke situasjonen byr. Det vil si om min "utvalgte" spør om det i en tilpassende setting. Det jeg har problemer med er at: Ja, jeg er påen om noen vil vite, men ikke døm etterpå på grunnlag av det. I mitt liv har personer en vanvittig vane for å "late som" de aldri visste hvem jeg egentlig var. Da er egentlig problemet at jeg er alt for åpen. Det er et ordtak som heter "forgiven, not forgotten" Jeg vil aldri glemme det, men jeg beveger meg forover i den gode tro at det vil være strevet vert å prøve seg på nytt.

Skjult ID med pseudonym Nettskrekk lø. 22 okt. 2011 23:54

Håper du lykkes. :)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 23 okt. 2011 00:03 Privat melding

Fortid er fortid dersom fortiden er noe jeg kan leve med.

Man skal aldri dra alle over en kam. Men den beste måten å forutse hvordan et menneske kommer til å være i fremtiden er å se på hans eller hennes fortid. Har man vært på en "bestemt" måte i mange år så endrer de aller færreste seg tvert over natten.

Så treffer jeg en fyr som feks har vært borti narkotika tidligere, så er det helt klart avgjørende at det er mange år siden og/eller at han har endret holdning totalt og i dag har nulltoleransegrense for det.
Man merker også ofte dersom folk tar klar avstand fra dumme ting de tidligere har gjort dersom måten de snakker om det på er å ta ansvar for det de faktisk gjorde (ikke på noe forsøk forsøke å unnskylde seg / feie ting under teppet / skylde på andre, osv).

Men vi har alle svin på skogen. Så er det jo opp til hver enkelt hvor store eller små svin man kan ta med på kjøpet :P

Skjult ID med pseudonym Lionking41 sø. 23 okt. 2011 00:08

Ei fortid i Blitz eller SU hadde definitivt vært kroken på døra.....

Skjult ID med pseudonym Barracuda sø. 23 okt. 2011 00:37

Så uansett hvordan du ser på det, så hvis fortiden er brutal nok så har den litt å si...?

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) sø. 23 okt. 2011 00:43 Privat melding

Fortiden har litt å si ja,men spørs på hva fortiden innebærer. Mishandling og kriminalitet er tabu for meg.

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 23 okt. 2011 00:43

@Barracuda søn 23 okt 00:37
Fortiden vil alltid ha litt å si, men hva, det kommer helt an på personene.

Skjult ID med pseudonym nortibia sø. 23 okt. 2011 00:47

det kommer vel an på hvordan den preget deg, og om den har preget deg negativt og gjør at du sliter med det i nåværende tid, (selvfølgelig preger den deg negativt) men om DU klarer å leve med det uten å lenger måtte døyve det med narkotika, alkohol osv.. så poenget er vel rett og slett hvordan du takler å leve med det..

Skjult ID med pseudonym Barracuda sø. 23 okt. 2011 00:52

Ok, jeg skal legge meg flat. Det er stoffmisbruk og visse tvilsome ting som barn. Poenget mitt er at jeg kan ikke gjøre noe med det. Det er der men det er long gone. Hvorfor bare kutte kontakten uten grunn? Som jeg sa så er det der, men det er bakover, ikke forover..... Jeg oppfatter mer og mer at fortid har mer å si enn det folk gir utrykk for. Hva er vitsen hvis jeg treffer en og åpner meg får å være ærlig ved en anledning, og plutselig må jeg begynne åp nytt? Jeg har ingen hastverk.... men det er bare når sannheten kommer fram så er det ikke så kult allikevel.....

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 23 okt. 2011 02:27

Det er meget flot med ordene 'fortid er fortid', men det ændrer altså ikke på at det er valg du har truffet. Gode og dårlige.
hvordan bliver det at en person har truffet dårlige valg og derefter har lært af dem til en god ting, modsat en person der har været smart nok til ikke at træffe de dårlige valg fra begyndelsen?

Mennesker er basalt set summen af deres erfaringer og hvis de erfaringer bringer mere negativt med sig end positivt så er jeg ikke interesseret.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 23 okt. 2011 02:35 Privat melding

Innen historie er det noe som heter "den som kjenner fortiden kjenner fremtiden" og "den som glemmer fortiden vil gjenta dens feil" osv osv :) tolk det som du vil.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 23 okt. 2011 02:47

@banditten
Bagasje er ikke nødvendigvis et valg.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2011 03:51 Privat melding

Jeg fikk så mange "boler" kommentarer idag på byen at jeg rett og slett bare dro hjem...og da snakker jeg kanskje ..50-60forskjellige mennesker på 4-5 forskjellige utesteder, kunne godt tenke meg å bare brenne mitt norske pass så fort jeg får jobb i et annet land å aldri komme tilbake....selv om jeg er norsk selv har jeg aldri vært borti et folkeslag som er så jævlig mot andre mennesker som nordmennn.....kan ikke fatte at noen vil føre barn til livs i dette landet.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 23 okt. 2011 03:57 Privat melding

huff da... er ikke så gale på bygda da jimjimj ;)

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2011 04:01 Privat melding

Jo det er det samme overalt, bortsett fra når en er i andre land...men jeg skulle likt å vite hvor det kommer fra...hvor kommer det voldsomme, ekstreme, jævlige hatet fra? hva får en voksen person til å si noe slikt til en annen person som bare smiler og koser seg? Jeg har f.eks vært over hele USA både i ghettoer og rikmannsnabolag og tilsvarende utesteder, samme med syd-europa, og aldri opplevd lignende.
Her går en jentegjeng frem og heller øl over meg og kaller meg boler og gutter roper etter meg på gaten og dørvaktene henter meg ut og sier sorry mit utseende provoserer for mye.
Nordmenn må virkelig være det absolutt jævligste folkeslaget som noen gang har eksistert, nordmenn hater virkelig andre mennesker, og da mener jeg ikke misliker, men virkelig hater.

Men skulle likt om det ble forsket litt på, hvor kommer det ifra og hvorfor er det slik?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 23 okt. 2011 04:12 Privat melding

har aldri engang hørt om slikt.. men så var jeg aldri ute på byen de 4 årene jeg bodde i oslo :) var ikke slik i stavanger eller på bygda hvor jeg bor nå..
kanskje det bunner i misunnelse?

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2011 04:14 Privat melding

Nei, ingenting med missunnelse å gjøre...

Morsomt nok diskuterte jeg det litt med to jenter som var på besøk fra new york og de kalte det bare " the norwegian spirit"...hehe :)

Skjult ID med pseudonym McCloud sø. 23 okt. 2011 10:26

@JimJimJ
Kanskje det er Janteloven i sving?

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 23 okt. 2011 10:34

@JimJimJ søn 23 okt 04:14
Det er vel bygdedyret og bytrollet, hånd i hånd.
Begge er overalt, men virker å ha blitt litt mindre i det siste ;)

Lurer litt på hvilke plasser du finner disse damene jeg.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2011 13:24 Privat melding

@arneand - Den lurer litt på hvor du finner disse og hvilket mijø henger du i herskerteknikken er så utgått på dato at selv universitet i oslo har stemplet det som uaktuall debatt teknikk.

Det er liker mange gutter som jenter som sier slikt, jeg bare forstår ikke hvor det kommer ifra og hvorfor det kan se ut som det er genetisk i nordmenn å ikke like andre mennesker, det er uten tvil ganske interessant.

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 23 okt. 2011 13:32

Men JimJimJ, alvorlig talt.

Hvis 50-60 personer har slengt boler-kommentarer til deg innenfor en og samme kveld, og på fire ulike utesteder, så tror jeg jo ikke det er disse 50 menneskene det er noe feil med.. Da tenker jeg jo at du gjør noe aktivt for å provosere det frem. - Og det ser jeg jo kanskje til og med på som ganske sannsynlig etter de uttalelsene du ofte serverer her...

Eventuelt at du liker å blåse sannheten ut over sine dimensjoner