Alle innlegg Sukkerforum

Full rehabilitering av leilighet!

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2011 10:19 Privat melding

Hei alle sammen og god søndagsmorgen!

Jeg skal i gang med å rehabilitere en leilighet fullstendig. Legge parkett, flislegge to bad, male flere rom (kanskje rive tapeter osv) få nytt kjøkken osv.

Nå er jeg veldig usikker på om man bør få et kjøkkenfirma til å montere kjøkken, velge en bad-spesialist for å ta badet, malere for å male osv. Eller om man likeså godt bør velge en totalentreprenør (med våtromsgodkjenning), siden det er så mye som skal gjøres i ulike rom. Det siste er fristende, men desto viktigere å velge rett firma og snakke med de rette menneskene. Jeg har prøvd å lese litt tilbakemeldinger på Godt jobba, Mitt anbud osv. Men det lille som ligger der kan jo være så tilfeldig. Derfor spør jeg dere:

Har dere noen gode erfaringer og kjnenner til seriøse firmaer i Oslo-området i forhold til oppussing? Innspill mottas med takk!

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 23 okt. 2011 10:24

Ingen erfaringer med firmaer i Oslo-området.
På generelt grunnlag kan jeg si:

Avtal totalpakker.
Skal du selv prøve å koordinere disse folka, med forsinkelser og utsettelser som forskyver alt, hele tiden...
Da blir du SPRØ før du er ferdig.

Lykke til :)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 10:27 Privat melding

Min erfaring er at alle kan gjøre alt UNNTATT våtrom og elektrisk. For egen del, når jeg skal bytte kjøkkenet mitt (forhåpentlig vis til sommeren) kommer jeg til å kreve å få montering inkludert i prisen.

For våtrom ville jeg brukt en spesialist. Om ikke kan du miste forsikring om det oppstår et problem som følge av at du har lagt dårlig membran eller ikke passet på våtsonene i forhold til elektrisk.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 10:45

@Tiwas - kan jeg spørre hos hva slags kjøkken-leverenadør har du tenkt til å kreve montering inkludert? Type HTH? Er det vanlig? eller er det fordi du velger noe veldig ekslusivt?

@ Karvien
Songdalen sprenging, du.. må le litt. Leiligheten er stygg - men ikke sååå stygg ;-)

(mann 44 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 10:47 Privat melding

@Lilleulv: Til og med Ikea tilbyr rimelig montering. De dyrere kjedene gir deg det inkludert i prisen. Jeg kommer nok til å kjøpe Ikea, men litt dyrere hvitevarer. Når alt kommer til alt er det sånn ca samme pris på alle kjøkken når montering er inkludert - men det er lettere å få tak i deler og bygge ut et Ikea-kjøkken enn et som er skreddersydd på mål.

(kvinne 46 år fra Oslo) sø. 23 okt. 2011 10:49 Privat melding

Denne tråden skal jeg følge med på i tilfelle det kommer noen innsiktsfulle råd og konkrete aktører!

(mann 44 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 10:50 Privat melding

@Lilleulv: http://www.ikea.com/ms/no_NO/customer_service/ikea_services/montering.html

(mann 44 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 10:55 Privat melding

@elisa: Det lureste man kan gjøre, som jeg skrev på pm til ts er egentlig å gå på trevare, flisebutikk etc og finne en proff som går der (ikke ansatt). Sjansen er stor for at de jobber fast med det og er flinke - som en bonus kan man få skikkelig hjelp til hva som faktisk funker.

Alternativt spør man i kassen om de vet om noen flinkere snekkere/flisleggere/rørleggere/elektrikere og får navn og nummer. Blir ikke noe dyrere enn å legge det på anbud, men da har man fått skikkelig referanse...

(mann 44 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 11:49 Privat melding

@Karvinen: Ja, det er nesten litt morsomt. Det er dyrere å få godkjent noe man har gjort selv enn å få det gjort av proffer til å begynne med :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 11:53

Kan berolige alle med at jeg ikke skal gjøre noe annet enn å by på en kopp kaffe om ting går etter planen. :-) Klart jeg skal bruke faglærte med papirer i orden når det gjelder bad. Men det har vel totalentreprnører stort sett også?

Hånda i været den som har pusset opp nylig (oslo-området) og vært fornøyd?

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 23 okt. 2011 12:00

Jeg er kjempefornøyd (men så har jeg gjort alt selv da) ;-)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 12:02 Privat melding

Når det kommer til en nærmest totalrenovering slik du skal til med her, så er det igrunnen lommeboka di og tiden som avgjør hvor mye man skal gjøre selv og hvor mye man skal få andre til å gjøre. Hvor handy er du? Har du familie og/eller venner og bekjente som er handy og som kan hjelpe deg? Er svaret nei på disse to, så bør man vel vurdere og sette bort det meste til fagfolk. Selv noe så "enkelt" som å male kan bli seende jævlig ut dersom man ikke vet hva man gjør.

Det er igrunnen bare to ting du ikke har lov til å gjøre selv, våtrom og elektrisk. Her skal man bruke godkjente fagfolk. For skulle det dukke opp problemer i etterkant så kan du risikere og ikke få noe erstatning eller i allefall en stor avkorting i forsikringen. Bor du i en blokk og det f.eks blir lekkasje hos naboen under pga dette så kan du risikere at du må dekke naboens skade av egen lomme. Men dette er jo også det dyreste som skal fikses som regel, og det avgjør jo hvor mye du evt har tilovers på den øvrige rehabiliteringen. Du kan gjøre noe egenjobb dersom du f.eks har kjentfolk i bransjen som kan komme og godkjenne jobben du gjør etterhvert som du skrider frem i prosjektet, og som vil sertifisere badet ditt når det er ferdig. Skaff deg uansett tilbud fra minst 3 forskjellige entreprenører, slik at du får ett godt prisgrunnlag å vurdere utifra. Og bruk firmaer som er medlem i bransjeforeningene.

Kjøkkenet er det jo også mange måter å løse på, alt avhengig av hva økonomien tillater. Du kan få alt fra billigvarianten hvor alt kommer flatpakket og du må sette sammen skap og montere selv, til at alt er inkludert også montering.

Eller du kan jo søke her på Sukker og finne en snekker, en rørlegger, elektriker, maler osv ;) Siden du jo er travelt opptatt med oppussing for tiden, så er jo det enkleste å legge daten til leiligheten din.. og vips så har du fått renovert den ;)
Puhh.. heldigvis er jeg lastebilsjåfør, og jobber lange dager :-P

Ønsker deg uansett lykke til med oppussingsprosjektet.. Oppussing er gøy også, bare man ikke gaper over mer enn man klarer. Da blir det fort ett mareritt. Så er det også deilig når man er ferdig og kan se resultatet og vite at mye av dette har man faktisk gjort selv ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 12:07

Skal jeg sette over kaffen, Elfrodo? ;-)

Skjult ID med pseudonym Tiwas sø. 23 okt. 2011 12:07

@Eikers: Stort sett enig, men èn ting du sa var feil. Det er ikke nødvendig vis våtrom, men våtSONER man ikke har lov til å jobbe med selv. Det inkluderer rør og også der kjøkkenvasken står. Det inkluderer også, i prinsippet, å bytte deksel på en stikkontakt som er innenfor våtsonen (er ikke sikker på hvor lang den er nå, men regn minst en meter fra vannkilder)

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 23 okt. 2011 12:07

hehe ;-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 12:13

Alstå: Jeg skal ikke gjøre noe selv. Jeg har verken kjærester, onkler, tanter, bikkjer eller undulater til å hjelpe meg. Alt skal settes bort.

Men er det ingen her som har brukt firmaer de har vært fornøyd med altså?

Skjult ID med pseudonym quickly sø. 23 okt. 2011 12:15

Utenom våtrom og elektriske arbeider KAN det jo være greit å sette bort maling, tapetsering, gulvlegging o.l. til et par flinke latviere.

"Alle" nordmenn "kan" legge parkett, men du verden så dårlig resultatet kan bli. Bare pass på å sjekke referansene til løsarbeiderne (er du uheldig kunne du like gjerne gjort fadesene sjøl).

Skjult ID med pseudonym Eikers1 sø. 23 okt. 2011 12:17

Det er ikke nylig jeg gjorde det.. Men jeg pusset opp ett bad for endel år siden før jeg skulle selge. Valgte riktignok gulvbelegg og tapet istedet for fliser og satte inn dusjkabinett da borettslaget sponset det. Men la opp nytt røropplegg med opplegg for vaskemaskin, skiftet skadete gipsplater og la inn ny stikkontakt istedet for stråleovnen som sto i ett tørkeskap der, la membraner og fuktsperrer, gulvbelegg og tapet, ny innredning og dusjkabinett selv med litt hjelp fra to venner.. Må si jeg var veldig fornøyd jeg, og det var han som kjøpte leiligheten også. Ikke hørte jeg noe i etterkant om problemer heller.. :P Men det var litt kjipt å være uten vann i to-tre uker da :)

Skjult ID med pseudonym Eikers1 sø. 23 okt. 2011 12:26

@Tiwas. Jeg er klar over at det også gjelder området rundt selve kjøkkenvasken, og skulle nok tatt med det i innlegget.. Ellers så har du nok lov å skifte det dekselet om det kun er det som er skadet evt. For det har ikke noe med selve innstallasjonen å gjøre. Men du har ikke lov å begynne og rote inni stikkontakten, uavhengig om det er i en våtsone eller ei ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 12:27

Kremt.... Gode referanser på firmaer?

Skjult ID med pseudonym Eikers1 sø. 23 okt. 2011 12:29

@Tiwas. Jeg er klar over at det også gjelder området rundt selve kjøkkenvasken, og skulle nok tatt med det i innlegget.. Ellers så har du nok lov å skifte det dekselet om det kun er det som er skadet evt. For det har ikke noe med selve innstallasjonen å gjøre. Men du har ikke lov å begynne og rote inni stikkontakten, uavhengig om det er i en våtsone eller ei ;)

Skjult ID med pseudonym Tiwas sø. 23 okt. 2011 12:32

@Eikers: Joda, jeg forsto at du visste hva du snakket om - var mer for andre som driver og tuller og roter i våtsonene sine. Det er selvsagt uproblematisk å bytte et deksel så lenge man holder seg til samme typen. De er som regel sprutsikre, og sette på et vanlig deksel kan gi problemer...

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 23 okt. 2011 12:32

litt for mange handymen her lilleulv...

Har som sagt lite erfaring med å hyre inn slike, men skal du ta ALT er nok en totalentrepenør tingen. (Men følg nøye opp selv også...). Det er vel greit å benytte noen som har et kjent navn og er av en viss størrelse, såfremt man ikke får tips om noen små med gode referanser. De er jo fort litt rimeligere enn de velrenommerte.

Tråden er jo forholdsvis ny enda, du får passe på å dytte den opp med jevne mellomrom :-)

Skjult ID med pseudonym quickly sø. 23 okt. 2011 12:32

@Lilleulv

Hvis ingen av gutta her har noen gode referanser å by deg, får du høre med arbeidskollegene om de har.

Hvis du er medlem av et boligbyggelag vil de kunne bistå.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 23 okt. 2011 12:34 Privat melding

@TS: Til totelentreprenører holder jeg med til samme råd - hør med spesialbutikkene. De vet.

Skjult ID med pseudonym Konge sø. 23 okt. 2011 13:29

Gå for en komplett pakke, og hold deg til seriøse firmaer. Mange flinke utelandske, men å sette bort slikt svart har du ikke lyst til, heller ikke malinga. Gjort opp igjen nok arbeid etter slike prosjekter siste åra. Ikke noe galt med nordmenn med mesterbrev !

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 23 okt. 2011 15:57

Problemet med å gjøre det selv, er at det ikke alltid blir til at man gjør det i det hele tatt. Badet må du ha profesjonelle til å ta, men kjøkkenet er ikke det vanskeligste. Hvis du ikke synes så mye om Ikea, kan du jo velge Epoq, som du kan bestille hos Ellkjøp eller Lefdal, litt dyrere og litt mer classy, men fortsatt rimeligere enn Norema, HTH og lignende.

Men vær klar over én ting, hvis leiligheten er fra før ca. 1965, så vil du støte på problemer med vinkler, hjørner o.l. Det var nemlig først da ferdigelementene kom, tidligere så ble vegger og gulv/tak støpt på stedet. Da blir de ikke så rette eller enhetlige som med ferdigelementer. Jeg kan fortelle lange historier om hvordan det er å tapetsere en vegg som buler inn eller å montere golvlister der golvet ikke er helt flatt!

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 23 okt. 2011 16:01

vil du ha noken tips korleis ein retter gulvet for ein legger gulvlistene neptun?:) eller korleis ein retter hjørner som ikkje er 90 grader?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 19:05

Hei Gutter! Kan dere ikke lage en egen handyman-tråd...

For det var ikke det oppgaven var her. Hehe. Jeg ber om noen har gode erfaringer med oppussingsfirmaer. Det er 31 innlegg nå i tråden. Og jeg har fått ETT firmanavn: Songdalen Sprenging! Juhu.

Er det ikke noen jenter her som har hatt oppussingeshjelp av firmaer i Oslo?

Skjult ID sø. 23 okt. 2011 19:06

Jeg har bare brukt polakker, reklamerer ikke for svart arbeidskraft her;o9

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 19:09

Dere som sier: Hold deg til seriøse firmaer. Ja, takkk for tipset - men det er jo DER jeg er jeg prøver å finne ut nettopp hvilke firmaer som er seriøse! I dag fant jeg den beste nettsiden så langt. Bonum Bygg som virket supert og seriøst. Holdt på å sende mail. De hadde adresse i nærheten av meg,så jeg tuslet ned for å kikke litt. Og ser ikke noe firma. En ringeklokke må det vel være? Men neida! Er det vanlig? Har ikke så lyst til å forholde meg til firmaer man ikke kan finne fysisk. Men nettsiden var god! Sukk...

Skjult ID med pseudonym plumbo sø. 23 okt. 2011 19:28

Hva med å kontakte "Sinnasnekker`n" ?

Otto ordner opp vettu.Det er bare å rive ut alt,legge seg på sofaen og grine litt på TV så kommer Team Robsahm og ordner opp.Enkelt og billig.:)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 23 okt. 2011 19:48

Haha.. Ja det hadde virkelig ikke vært meg i mot! :-) Men jeg kan vel ikke skryte på meg at dette er et prosjekt jeg ikke har fått gjort. Er nok bare standard oppussing. Men GUD så mye roligere jeg skal være om arbeidene kommer i gang og jeg har en god følelse. Er jo lettere handligslammet her jeg sitter....

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 23 okt. 2011 19:53

skriv vertfall skikkelig kontrakt før du begynner..avtal at alt ekstra arbeid skal godkjennes av deg og gitt pris på før dei begynner på det:) mangen firma gjer deg ein god pris på det som er avtalt og er svindyre på ekstraarbeidet..jobber sjølv i bransjen så veit ein del om dette:)

(kvinne 32 år fra Hordaland) sø. 23 okt. 2011 20:12 Privat melding

Mittanbud.no :) Driver med renovering av leilighet selv, og lagt ut badet for anbud! Ellers skal jeg da klare å gjøre det meste i de andre rommene selv ( med litt hjelp fra papsen og kompiser, selvfølgelig ;) ), bortsett fra det elektriske :)

Skjult ID med pseudonym sans sø. 23 okt. 2011 20:16

Har mer lyst på Snillesnekker'n, jeg - hvor er han??

Kjenner meg igjen litt i situasjonen din, Lilleulv - jeg har også en del ting og tang som må gjøres her av noen litt proffere enn meg, hehe.
Jeg (dvs. eksen mest) la parkett selv, det gikk ganske greit, det :) - og så fikset vi litt på planløsningen slik at det nå er et eget lite "kontor" i tillegg til ett soverom. Så da ble det riving av noen vegger og oppsetting av nye... Ennå ikke helt ferdig med veggene, og sliter vel litt med å få gjort alt på egenhånd nå... Kjenner veeeldig godt igjen den handlingslammelsen..hehe. Listene er den store bøygen! :@

Badet var det selvsagt fagfolk som ordnet. Der er det best å ha hands off selv, ja.

Lykke til! Blir nok deilig når det blir ferdig!