Alle innlegg Sukkerforum

Bra land og være skandinavisk mann

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ole sø. 23 okt. 2011 17:00

I det siste har jeg blitt bevist på at jeg ikke har det livet jeg ønsker. Status er at jeg nærmer meg midten av tredveårene, alle vennene og kollegene mine er for lengst etablerte. På jobb blir det mye og gjøre og man får mer og mer ansvar ettersom de fleste naturlig nok prioriterer familie og fri. Helgene blir fort en invitasjon til venneparmiddager, eller ned til byen for og stå alene på en pub litt for beskjeden til å gjøre noe ut av meg. Det har nok vært slik de siste 5-6 årene og selv om jeg tjener bra og reiser bort når det passer meg er det hele ganske meningsløst.

Jeg tror jeg er en ganske typisk norsk singel mann på mange måter, så forumet her er sikkert et bra sted og rådføre seg.
Jeg har datet noe få flotte sukkerjenter, men det er et skjevt kjønnsmarked, og det skal jo veldig mye til for og få møte noen (og jeg er jo litt kresen så det skal en del til før alt matcher (damene er kresne de også :)). Det er heller ikke så lett og møte neon på byen da jeg ikke er noen player (kan få blikk og invitasjoner, men greier ikke å rote meg til og ta kontakt før jeg har drukket litt for mye, håpløs skandinav…). Tanken jeg sitter igjen med er ” kan det være nødvendig at det skal være så vanskelig?”

Det jeg tror er at jeg bør rive meg opp skikkelig med røttene og etablere meg på et helt nytt sted. Jeg foretrekker jo norske jenter men i Norge er vel den eneste byen det er noenlunde greit og være 30+ og singel Oslo, og det er byen jeg ønsker og komme meg ut av. Liker jo småbyene og har bodd i de fleste landsdelene, fra nord til sør, men om man ønsker sin egen familie og er over tretti blir utvalget lite og tilfeldig.

Jeg heldigvis etterspurt kompetanse og har jobbet i utlandet flere steder, så da er spørsmålet; hvor kan jeg passe inn? Hvor er jeg ettertraktet?

Jeg er rolig, under 185 og mellomblond med blå øyne og det trekker jo ned i det norske sjekkemarkedet hvor det er alfa og omega og være høy, mørk og utadvendt (merk at single jenter over midten av tyveårene ikke er representative for norske jenter generelt). Det som derimot er sikkert er at dette ikke trenger og være svakheter i utlandet.

Skjult ID med pseudonym Ole sø. 23 okt. 2011 17:01

Her er mine subjektive erfaringer fra å være skandinav i utlandet:
(merk at jeg diskuterer hvor lett det er og komme i kontakt og komme i trivelig prat. Jeg er usikker på hvor lett det er og få varige relasjoner):

Tyskand:
Tyskerne er veldig sosiale og sosialt inkluderende. Jentene tar ofte kontakt og er lette og prate med (mye mer sosiale enn i Norge). Virker som de liker skandinaver også.

Spania/Frankriket:
Storbyene i sørøst Europa er kanskje de byene hvor jeg synes det er lettest og komme i kontakt med jenter. Jeg kunne faktisk godt ha tenkt meg og slått meg ned i Paris, Barcelona eller Madrid. Det eneste jeg er litt usikker på er at det er vanlig og etablere seg ganske tidlig der nede og at jeg kanskje er litt sent ute.

England/Australia:
Jeg har bodd og jobbet både i Australia og England. Begge er sosiale land. Det er også en fordel at man kan språket. Problemet er at begge disse landene er mest for de utadvendte. Som mann får man stå veldig i alene om man ikke tar initiativ til kontakt selv.

Sverige/Danmark:
Sverige synes jeg er ganske likt Norge, mens Danmark synes jeg ut fra et par korte turer til København virker enda litt mer ekskluderende?

USA:
USA er godt tilrettelagt for de ekstroverte, men det er også inkluderende slik at man blir oppsøkt og slipper og stå så mye alene. Kanskje det beste av to verdener? Landet har jo store forskjeller fra delstat til delstat da. Jeg har et jobbtilbud fra Houston, og det er jo country og store biler, så vet ikke helt om det er et sted og bygge et bra liv. NY city er veldig europeisk, men har vært der for kort til å ha gjort opp noen bastant mening.
Latin Amerika:
Brasil og Mexico er veldig inkluderende og ikke så dumt og være blond der heller. Men tror det blir litt stor kulturforskjell? Argentina synes jeg føles mer Europeisk, men det er jo fryktelig langt borte.

Land jeg lurer på:

Island:
Island skal være ganske likt Norge, men har hørt at på grunn av en genetisk disposisjon er det født flest jentebarn der og det er mangel på menn? Noen som har vært der og vet?

Irland:
Har hørt Irland er et sosialt og inkluderende land; men hvordan er det og være skandinavisk mann der (Irland var jo i utgangspunktet en gammel vikingkoloni)?

Finland:
Finnene er jo kjent for og være enda mer introverte og rolige enn oss nordmenn og svensker. Gjør det at man kan komme heldig ut som nordmann?

Skjult ID med pseudonym Ole sø. 23 okt. 2011 17:02

Russland:
Litt delt syn på Russland. De et jo et veldig kulturelt rikt land og det er sikkert veldig bra med single damer der, men er det lett og komme i kontakt? Er det ikke litt store kulturforskjeller?

Ungarn/Tsjekkia/Slovakia/Ukraina/Polen/Bosnia/Slovenia/Hellas/Italia?
…Noen som vet? Har jo vært i landene, men ikke noe klart bilde.

Har gjort noen søk på nettet på ”Norwegian men”, ”Scandinavian men”, ”Swedish men” for å se litt på om det er land der jentene er spesielt opptatt av oss, men ikke kommet til noen klar konklusjon. Finner jo at norske men er best og gifte seg med så får håpe nyheten har kommet ut i verden. http://www.eitb.com/en/news/detail/369978/survey-says-norwegian-men-make-the-best-husbands/

Lang nok post fra meg:)

Skjult ID med pseudonym søtnøs sø. 23 okt. 2011 17:18

er du pen, lys, nordman/svenske er du ettertraktet overalt. skal ikke bli vanskelig å komme med kontakt med folk i
Ungarn/Tsjekkia/Slovakia/Ukraina/Polen/Bosnia/Slovenia. forlk er ganske utadvendte der og synes det er kult med utleninger. nordmenn og svensker topper lista over de mest likte nasjonene i polen. om hensiktene til damene er så rene kan jeg ikke garantere. alle vet jo at du er "rik" i folhold til de som bor der nede.

Skjult ID med pseudonym bølle-per sø. 23 okt. 2011 17:30

Hvor smart er det å skifte beite? Man er den man er - nissen følger med på lasset. Ta tiden til hjelp - du finner den som passer deg når tiden er inne.

Vi lever i et samfunn der det er et kolossalt trykk fra myndigheter, medier og menigmann om å leve livet sitt på bestemte måter; fortrinnsvis med familie, unger, banklån, aktiv fritid og samfunnsinteresser i søkk og kav. Det passer ikke alle alltid .Her må en gå opp sin egen løype selv.

Når du skriver at du jobber mye, er det vel ikke bare ut av plikt, men fordi du liker det du driver med og er en samvittighetsfull kar? Kanskje er det det som er det rette for deg akkurat nå?

Skjult ID sø. 23 okt. 2011 17:31

Jeg er da ikke representativ for de norske jentene.... Hvorfor det? Jeg lurer på hvorfor mener du at kun de under 25 er representative for hva norske jenter/damer vil ha? Det forundrer meg endel. Det er da vitterlig flere av oss som er over 25 enn under... Så hvorfor skal hva mindretallet ønsker være malen for hva vi alle ønsker? Og stemmer dine antagelser overhodet? Jeg foretrekker blonde, blåøyde menn, ja jeg foretrekker at han er høyere enn meg, men det er ikke nødvendig med en på 2 meter. Over 175 er bra nok.

Nå bor ikke jeg i Oslo, så jeg vet ikke om det er et storbyfenomen at jenter vil ha høye, mørke menn. Her jeg bor har jeg da ikke sett at de yngre jentene kun går etter det for å si det sånn.

Men dine tanker om singel over 30, så er Oslo det eneste stedet som passer, den kjøper jeg lett. Man blir fort litt ensom som singel over 30 på mindre steder, for det er så få av oss, og blir vi bedt noe sted er det ikke alltid vi har lyst, fordi vi vet at alle andre er par, og man blir den stakkaren uten noen å dele livet med. Sånn sett er nok Oslo et bra sted å være singel på. Mange i samme båt.

Jeg vet ikke hvor du burde bosette deg. Men tydligvis har du allerede bestemt deg for at i Norge er det ikke. Og det er ditt valg. Ditt liv. Ingen kan leve det for deg.. Jeg syns bare det er synd at du tar valget basert på dine antagelser for hva jenter under 25 år vil ha. Du er hva... 34 år? Og ser etter de under 25? Er det noe galt med de over da eller?

Skjult ID med pseudonym Ole sø. 23 okt. 2011 18:28

Er jo jenter over 25 som er aktuelle såklart så beklager dårlig formulering. Men damene som velger og forbli single er ofte litt mer interessert i ikketradisjonnelle menn og vil gjerne oppleve noe nytt eller anderledes. Det jeg ser når jeg er på byen i alle fall:)

Skjult ID med pseudonym Per sø. 23 okt. 2011 19:14

Liten tvil om at kjønnsmarkedet er tøft for menn med "norsk sjekkestil" i Oslo, det har jeg også erfart. Og er det noe menn får høre til stadighet er at man helst skal være 185+ om man skal være godkjent som mann. Så shit happens om så ikke er tilfelle. Med forventede 200.000 innflyttere til byen innen 2030 tviler jeg på at det blir noe enklere med tiden.

Hovedandelen av innflytterne forventer jeg er utenlandske spennende menn på jakt etter godt betalte jobber og norske kvinner. Så kvinner, gled dere, dere har potensielt mange muligheter i vente ;-). Men selv regner også jeg med å flytte snart. Bedre å bo et sted der skjevheten i sjekkemarkedet faller min veg.

Interessant det du skriver om alle landene. Alt virker fornuftig.

Serbia har vakre staute damer, og de er i snitt enda høyere enn de norske. Slovenske er også veldig pene.

Russland og Ukraina har bra overskudd av damer, og du vil finne et godt utvalg der. Gjør et søk på mamba.ru og du vil se at damene der gjør seg veldig i flid med bildene. Lærer du deg litt russisk kommer du veldig langt. Syns ikke kulturforskjellene er all verden. Større i latin-amerika vil jeg si. Men mye korrupsjon og mafia gjør egen business vanskelig.

Polen har mange fantastisk flotte damer og er veldig nært.

I omtrent alle asiatiske land kan du velge og vrake i kvinner med letthet. Som lys europeer og relativt høy vil du være en instant turn-on for de fleste der. En fordel med Filippinene er at alle kan engelsk der. I tillegg er prisnivået fantastisk. Litt langt unna som du sier, men Australia er jo bare noen timer unna med fly.

Du vil som norsk mann være veldig spennende i alle disse landene.

Skjult ID med pseudonym C. sø. 23 okt. 2011 19:14

@Ole; Jeg synes det er trist lesing at noen skal tenke de må flytte til utlandet for å finne seg noen å slå seg til ro med. Og at du ikke er høy og mørk, eller tradisjonell eksluderer deg ikke på noen måte fra det norske "markedet". Det handler vel om å ta et valg på at du ønsker å finne noen, innstille seg på at det skjer og at du er attraktiv, så må du jo gjøre noe for å treffe noen. Så er jeg sikker på at du kan finne noen.

En annen ting er at oss over 25 er ikke nødvendigvis ute etter utradisjonelle menn... Mange av oss (meg inkl.) har vært i andre forhold som ikke fungerte.

Det er jo ikke gitt at de du er interessert i nødvendigvis er interessert i deg, og kanskje du må jekke kravene dine noe, slik det blir lettere å treffe noen? Ikke vet jeg, men selv treffer jeg menn hele tiden. Jeg holder meg borte fra vennepar middager, med mindre noen venninner har en kjekkas som også er med. Det er jo bare salt i såret. Men på sukker må det da være masse kjekke jenter?

(mann 33 år fra Oslo) ma. 24 okt. 2011 09:55 Privat melding

@Ole - Flott innlegg, kjempebra lesning og korte men presise kulturanalyser uten den ekstra dramatikken som jeg liker å tillegge det.

Slik jeg ser det, er det en kjempegod ide om det gjelder på et sosialt grunnlag...om du ønsker et rikere liv og ønsker at flere mennesker skal smile tilbake til deg i hverdagen.......det er veldig vanskelig å få nye guttevenner i Norge etter en er ferdig med studiene bortsett fra noen en kanskje preiker med på jobb.
Samtidig de fleste land i europa har lengre sommer enn oss og slik at det blir naturlig å være ute større deler av året.

Jeg er helt imot det å dra til Asia pga kvinner og mener det er ren og skjær utnytting av jenter i en håpløs tilstand, det er noe ekkelt over det og alt for mye vold mot barn i de kulturene.

For meg er det ganske naturlig som ung mann å ville flytte til en kultur der mennesker behandler deg bedre, smiler til deg og ønsker deg vel...min oppfatning av Norge er det direkte motsatte, selv om endel mennesker har mye penger og en oppfattelse av det norske systemet som bra så er det sjeldent eller aldri en fremmed person ønsker deg vel, noe som ikke akkurat er bra.

(mann 36 år fra Akershus) ma. 24 okt. 2011 10:23 Privat melding

TS - du virker som en hyggelig fyr, så det burde være gode muligheter for deg.

Husk at Norge er et stort land - geografisk sett - men med en liten (og spredd) befolkning. Hvis du er stød i engelsk og har råd til å forsørge en utenlandsk dame i et par år til hun får lært seg norsk og finner en jobb, kan du alltids utvide søket til å omfatte andre land.
Jeg har gode erfaringer med å date utenlandske damer, såvel som norske. Selv søker jeg primært jenter i alderen 18-25 og merker at øst-europeiske jenter ofte er veldig modne for alderen. De forsørger seg selv fra de er 18-20 og ønsker å slo seg til ro lenge før de fyller 30. De ser heller ikke på en aldersforskjell på 10 år som noen big deal. Mange av kameratene mine har funnet seg jenter fra øst-Europa selv om de har hatt (bokstavelig talt) 50-100 jenter i Norge tidligere.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 24 okt. 2011 11:18 Privat melding

Mine erfaringer fra noen av disse landene:

Russland: Har bare vært der en gang, i St. Petersburg, og det var på jobb. Jeg hadde hørt på forhånd, og fikk vel også det inntrykket selv, at russere i utgangspunktet kunne virke veldig kalde og avvisende, men at når de først åpnet seg for deg så er de veldig varme og hyggelige. Litt som nordmenn kanskje, bare enda mer så. Så det er sikkert ikke så lett å reise dit bare for å sjekke opp jenter, i det minste ikke jenter som ikke er til salgs sort of speak, men er du der for eksempel pga jobb og blir kjent med folk på den måten er det langt lettere. Og i det minste liberale, velutdannete russiske jenter ser i stor grad på Skandinavia som et forbilde, hvor kvinner er likestilte mannen og behandles med respekt. Så de har i utgangspunktet et velvillig syn på norske menn. At du også sikkert har grei økonomi i forhold til mange russere skader selvsagt heller ikke. Jeg ble i alle fall veldig fort populær ;)

Baltikum: Omtrent som i Russland tror jeg. Har kun vært i Latvia.

Polen: Mer utadvendte enn russerne, men utover det gjelder argumentene over fortsatt. Nordmenn er ganske populære. Har vært der et par ganger og har ikke hatt noe som helst problem med å møte jenter.

Frankrike: Jeg bodde der en kortere periode og hadde ingen problemer med å komme i kontakt med jenter, men du bør helt klart helst kunne fransk. Noen snakker grei selvsagt engelsk, men ikke mange.

Island: Islendinger liker nordmenn veldig godt, de ser på oss langt på vei som søskenbarn, og det er veldig enkelt å komme i kontakt med mennesker der. Reykjavik er en av de få stendene jeg har gått alene på byen de siste årene og det var veldig enkelt å komme i prat med folk der.

Danmark og Sverige er vel omtrent som Norge, men i alle fall mange svenske jenter har jo ofte et godt øye til norske menn – akkurat som mange norske menn liker svenske jenter. De er jo som oss, bare bitte litt eksotiske samtidig pga språket. Har ganske greie erfaringer med danske jenter også, de er ikke vanskelige å bli kjent med. USA, England og Australia er alle steder det er lett å komme i prat med folk, men du bør som du selv sier være litt utadvendt. Jeg tror i utgangspunktet det verken er en fordel eller en ulempe å være norsk i disse landene.

Asiater elsker lyse menn. Det samme gjør latinamerikanske jenter. Og sikkert afrikanere også, i det minste de jeg har møtt i Europa (har ikke vært i Afrika dessverre, og nei, jeg mener ikke horene på Karl Johan).

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 24 okt. 2011 19:10

Der er mange der er vældig nervøse over "kulturforskellene" og om hvorvidt de passer med vores kultur.
Specielt asiatiske kvinder er vokset op i ofte strenge patriarkalske familier så når de havner i et forhold med en skandinavisk mand så er de som oftest lykkelige fordi at vi viser meget mere opmærksomhed og hjælper til i hjemmet, hvilket for dem er totalt uforståeligt. Har et par veninder i Japan som forklarede mig det så det er ikke bare mit eget påfund.

Hvad angår svenskere er de langt mere besværlige end norske damer. Danske damer synes jeg er de letteste at snakke i forhold til sverige og norge. Islændske og færøske damer er også ganske åbne og venlige, mere så end danskerne og resten af skandinaverne.

Sådan generelt er jeg vældig enig med hvad Ole skrev, det stemmer vældig godt overens med mine erfaringer i alle fald.

Skjult ID med pseudonym McCloud ma. 24 okt. 2011 20:21

Norge?
Til nød Sverige eller Danmark?

Var det rett svar? :)

Skjult ID ma. 24 okt. 2011 20:29

Jeg flytter til Tyskland, i hovedsak pga jobb, men gleder meg til å dra til et sted der folk er litt mer åpne. De jeg kjenner som har bodd i Tyskland, sier det samme som TS sier om Tyskland:)

(mann 33 år fra Akershus) ma. 24 okt. 2011 20:55 Privat melding

Ole: sørstatene er et fint sted å bygge et bra liv. Der betyr familieverdier ganske mye og folk er ganske hyggelige og imøtekommende. Kan dog variere en del fra nabolag/områder som alle andre steder. Flere av mine slektninger utvandret fra Norge i etterkrigstiden og bosatte seg i USA. Noen av dem bor i Suwanee i Georgia, der er det kjempefint, med hyggelig befolkning og varmt klima og grønt landskap. Har ikke vært i Houston, anbefaler deg absolutt å dra dit på ferie å se hvordan det er der, så kan du vurdere om det er et sted du kunne tenke deg å bo. "Countrylivet" er ganske hyggelig etter hva jeg har sett og opplved og hørt fra mine slektninger. Vurderer selv å flytte over dit.

(mann 50 år fra Buskerud) ma. 24 okt. 2011 22:58 Privat melding

Som Tysker opplever jeg alle Normenn /-kvinner som jeg har møtt som veldig glad, åpent og interesserte.
For min del har jeg valgt å flytte til Norge for å finne kvinnen i mitt liv, i dette herlige land!
Rart? Kanskje.
Synes det er så mye empati og hjertevarme her, mye mer enn i andre land, eller i hjemmelandet mitt.
Veldig klare rene natur og klare tanker og følelser blant folk her.
Koser meg.
Kanskje litt feil tema?

Gresset er alltid grønnere på andre siden av gjerden....

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 11:29

Tragisk å lese en tråd hvor det mellom linjene kommer frem at norske kvinner utgjør A-laget mens de fleste norske menn, dvs. de som ikke er høye, mørke og atletiske, utgjør B-laget. Ingen av jentene jeg har møtt i løpet av det korte året jeg har vært her inne, og det har vært ganske mange, har vært mer attraktive enn meg, eller bedre enn meg sånn generelt. INGEN! De har ikke bedre jobb enn meg, er kortere utdannet enn meg, har ikke mer interessant personlighet enn meg, osv. Aner ikke hvordan TS ser ut, men basert på hva han skriver skulle han ikke ha noen problemer med å dra norske damer - de aller fleste av dem er jo nødvendigvis helt vanlige.

Hvor kommer den fra denne latterlige idéen om at norske kvinner er mer ettertraktet enn norske menn? Fra det sedvanlige gnålet blant fittene i Dagbla? Skal de liksom være bedre enn oss? Komisk. Og skulle jeg som europeer liksom stå tilbake for en random araber eller afrikaner uten utdannelse og med et kvinnesyn fra helvete? Hahahahaha!

På meg virker det som om TS har kasta inn håndkleet, og ønsker å emigrere til der hvor han mener seg ønsket. Herregud mann, ha litt selvrespekt da. Ikke gjør deg til evnukk for norske kvinner som er milevis fra å fortjene den prinsessestatusen du ser ut til å gi dem.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 25 okt. 2011 11:54 Privat melding

Ut fra hva ts skriver vil jeg ikke si at det har med hvem som er mest ettertraktet av kvinner eller menn.. for meg ser det ut som om det hele dreier seg om TS selvtillit. Det at han må drikke seg full for å gjøre noe med invittene han får på byen etc. samt å vurdere å flytte til et annet land , hvor andre eventuelt sier det er attraktivt for en mann med hans atributter, er jo bare trist.
at "alle" norske jenter ønsker en høy mørk mann er jo bare feber fantasier :p hahaha det er ikke akkurat de norske damene som har kommet opp med begrepet "høy mørk og kjekk".
så lenge mannen er litt høyere enn meg, så bryr ikke jeg meg hvor høy han er, og jeg er 1.67 meter. Tror du er blitt påvirket for mye av media, og setter for høye krav til deg selv, og så projekterer du disse kravene over til de norske kvinnene, når de kanskje aldri engang har nevnt noen som helst krav engang. kanskje du burde senke kravene til deg selv? du vet, en må elske seg selv før andre kan gjøre det ;)

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 12:00 Privat melding

Noritbia - Det handler vel mer om hvordan en opplever det selv, ikke kvinnesyn, selvtilitt eller "strategi".

Det er mange pene jenter i Norge, men det må vel lov for en norsk mann å kunne føle seg litt ønsket nå, i et land der han blir håndmatet med at han gjør minst hjemme, er lat, skoletaper, voldtektsmann, ditten,datten...så er det jo en ganske fin opplevelse å komme til f.eks Berlin og oppleve at jenter plutselig kommer bort til deg og spør deg om du har en fin dag.
Istedenfor å bli sett ned på fordi en er bare enda en singel plagsom man?

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 12:15

Uansett om det er dårlig selvtillit eller ikke så tror jeg TS gir et fortegnet bilde av situasjonen. Mulig det kommer av ubalansen her inne, hvor selv det mest avskyelige fittekrek som slimer seg henover jordskorpen kan fikse seg en ganske attraktiv mann.

Tragisk å se sjarmerende, velutdannede, ganske kjekke norske menn med interessante jobber og fritidsinteresser tigge om oppmerksomheten fra alminnelig kjedelige norske kvinner med en skarve sykepleier- eller bachelorutdanning eller lignende. Faen meg tragisk.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 25 okt. 2011 12:16 Privat melding

så du sier at hvordan en opplever ting ikke har med selvtillit å gjøre Jimjimj?
han sier jo at han får mange invitter på byen etc.. men at han ikke tør å gjøre noe med det selv om det virker som han ønsker det. For meg virker det mer som han vil ha det i fanget og ikke behøve å jobbe for noe.
En kan jo si det samme om kvinner, at menn som kommer bort til oss er drita full eller bare ute etter en ting. men vi gir ikke opp for det om. og resten av melding din er bare full av svada og pjatt uten hold og sier mer om deg som person enn noe annet. kan tenkte meg at ut fra svaret ditt er du en av de sjåvinistiske mennene som vil ha en jente som duller med deg og syr puter under armene dine, enn en likeveldig partner.
for det du skriver har ingenting med hva jenter synes om menn.. hvor du har det fra, kan jeg ikke engang tenke meg, og ikke ønsker jeg å vite heller.

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 25 okt. 2011 12:18

m30ish, ditt kvinnesyn har du allerede gitt utrykk for flere ganger, vennligst bare klabb igjen nå, for du vet tydligvis ikke hva du engang prater om.

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 12:25

@ nortibia?

Mens du er et overflødighetshorn av visdom og innsikt, Nortibia? Hahahahahahah! Ingen av postene dine tyder på at du har en iq over 90, eller utdannelse over videregående. Sorry.

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 12:28

Og en annen ting. Tradisjonelt har det vært slik at menn sjekker og er aktvie, mens kvinner velger og er passive. Du klager på ts fordi han bare ønsker alt i fanget, men hva med hordene av kvinner da som fremdeles forventer at mannen tar initiativet? Det du gjør er jo å klage på en oppførsel som alle vet, også du, er svææææært utbredt blant kvinner verden over, også norske kvinner. Fin dobbeltmoral, hva?

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 25 okt. 2011 12:28

dette dreier seg ikke engang om iq, så hvorfor må du alltid trekke den inn?? er det det eneste du har å komme med?? huff da..

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 25 okt. 2011 12:32

men kjære lille m30ish da.. har du ikke lært at mennesker er forskjellige, også blant sitt kjønn er de forskjellige, så si at "alle" er slik, viser ikke akkurat til den høye IQ du hele tiden påberoper deg... heller har jeg aldri møtt en mann med høy iq som hele tiden føler han MÅ påberope seg det heller , det har vært de som ikke har så høy det :)
lykke til videre med ditt kvinnekjønn syn :)

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 12:54

@ nortibia

Du ber meg klappe igjen fordi kvinnesynet mitt er suspekt, etter din mening. Rent bortsett fra at ethvert kvinnesyn ikke bør sensureres, spesielt ikke på et forum som dette med.......diplomatisk sagt.......lav terskel og stor takhøyde, så synes jeg faktisk kontroversielle kvinnesyn er bedre enn innlegg som stort sett bare er vås og kosesnakk fra ende til annen - slik tilfellet er med dine innlegg. Iq, utdannelse osv. har også med saken å gjøre fordi det etter min erfaring mest er tullinger som farer med vås.

Benekter du forresten et skjevt kjønnsmarked her inne, som kvinner profitterer på?

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 12:59

For øvrig mener jeg ikke alle kvinner ditt eller datt. Jeg snakker om tendenser, ikke absolutter. Men du fikk vel ikke med deg denne forskjellen på videregående, antar jeg. Må også få tilføye at mitt "kvinnekjønn syn" (hva nå dette ordet betyr) ikke hindrer meg i noe som helst. Faktisk er det flere kvinner som foretrekker at en mann er ærlig, og dessuten er ærlige nok med seg selv at bemerkningene mine om kvinner ikke er helt på jorde, at det er noe sant i dem, selv om de er spisset.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 13:01 Privat melding

@Noritbia - Jeg har skrevet flere ganger at jeg synes norske kvinner er fullstendig overlegne norske menn på alle områder, en kan vanskelig sammenligne en norsk jente på 25år som har reist jorden rundt og opplevd alt og hatt kjærester i mange land med en gutt som har spilt litt fotball og sitter foran en data døgnet rundt. Ikke bare er jentene ekstremt mye penere enn guttene her til lands, de greier seg generelt mye bedre på alle felt.

Så meg blir det litt feil å si slike ting til, jeg er attpåtil mot forhold da jeg ikke ser hensikten og mener kjærestepar er noe av det sureste og vanskeligste jeg vet om, gud vet hvor mange kinobesøk som har blitt ødelagt av å sitte ved siden av et pissesurt kjærestepar eller hvor mange ganger jeg har gått tur i nordmarka og blitt syklet ned av et kjærestepar som er så hjernevasket at de ikke engang annerkjenner meg som menneske siden jeg er mann og går alene så de sykler på meg så jeg må begge leggene...oh lord jeg virkelig hater kjærestepar.

Men flørting og kos er gøy hehe :)

Mitt poeng er følgende - Jeg er vokst opp med å lese, høre og se hvordan norske jenter har romanser, koser seg og føler seg velkomne i andre land pga deres bakgrunn og utseende.

Tror du det ikke kan være sunt for en norsk mann å oppleve det tilsvarende, da det hele livet har blitt gjort VELDIG klart for han at han ikke er ønsket av norske jenter, han har fått det inn med t-skje...hvorfor skal han da skamme seg over at han synes det er kjekt at jenter i land der mennesker generelt er mer sosiale, smiler litt?

Jeg er 120kg og 196cm, jeg blir kalt boler uansett hvilket utested jeg går på i Oslo, ofte opp ti flere 100ganger, kanskje opp til 1000ganger på en kveld, så mange ganger at jeg en liten stund hadde over 100 småklipp på mobilen min der jeg filmer norske jenter som står der med pekefingeren og kaller meg stygge ting basert på mitt utseende.
Jeg har vært mye i andre lands sosialearenaer og fremdeles A L D R I opplevd lignende, istedenfor fine kommentarer, gaver, hyggelige opplevelser osv.

Er det virkelig så galt å ønske seg noen smil istedenfor den iskalde norske hverdagen der det bokstaveligtalt er drep eller bli drept?

Skjult ID med pseudonym Ole ti. 25 okt. 2011 13:25

Jeg ønsket i utganspunktet ikke og gjøre dette til noen kjønnskamp da. Står fortsatt på at norske jenter er kjempeflotte (både konene til kameratene mine, de i familien, og de jeg møter på jobb). Er heller ikke antifeminist.

Synes også jeg bør understreke at selv om jeg er litt reservert og at det føles unaturlig gå bort til hvilken som helst dame på en pub eller en cafe betyr det ikke at jeg har dårlig selvtillitt. Tror de aller fleste damer hadde følt det samme, men de slipper jo problemstillingen. Har jo heller absolutt ingen problemer med og snakke med damer om jeg er på date, eller snakke med folk i andre sammenhenger. Tror bare jeg er ganske typisk (se denne beskrivelsen av svenske menn så kanskje flere som kjenner seg igjen http://ezinearticles.com/?10-Things-to-Know-About-Swedish-Men&id=5584091)

Men sjekkemarkedet for menn i Norge er dårlig. Det går bare ikke ann og komme utenom. Blandt damer imellom 24-34 er det så og si ingen single og omtrent alle single menn imellom 18 og 60 jakter på de få som er igjen. 'høy og mørk' utsagnet burde kanskje vært forbeholdt en egen tråd og er jo heller ikke helt presist, men for og ta skitne seg til litt i den debatten også så kjenner jeg menn som er 190 utadvente, med litt Sør Europeisk utseende som drar damer på byen hver gang og som typisk skryter over at de bare har vært smittet av clamydia 8 ganger selv om de visstnok aldri bruker kondom. Tror veldig mange damer faktisk har en sjekkliste og når de kan krysse av de riktige boksene legger de seg på rygg (ikke alle da). Ofte blir jo menn med nye uttelling veldig underholdende og smilende så kanskje naturlig at det blir sånn.

Uansett. Dating-sidene (med stor overvekt menn) samt og gå alene på byen i Norge (der jentene ikke setter menn som står alene i baren akkurat øverst i hirarkiet) blir bare for vanskelig. Det går alt for lenge mellom hver gang man havner i en trivelig samtale eller det at skjer noe interessant. Det jeg ønsker er og kunne være akkurat den jeg er nå, men og ha omgivelser som passer meg bedre:) Litt mer livsglede:) Normenn er flotte, men det kan være vanskelig og bygge nye relasjoner. Med en gang man kommer i en annen livsfase en resten av netteverket blir det mye motbakke. Jeg har jo selv opplevd at det og være norsk mann er mer verdsatt andre steder. Det finnes jo steder der kjønnsmarkedet er vesentlig jevnere. Så hvor er det bra? Og hvorfor? Og hvor kan det bli vanskelig? Hvordan fungerer sjekkemarked i forskjellige land?

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 13:42

Det er jo bare tull at så å si ingen kvinner mellom 24-34 er single. Bare se her på Sukker det, og dette er trolig bare en liten andel av single jenter i denne aldersgruppen. Du har gitt opp, det er problemet ditt. Og du nedverdiger deg selv til å omtale deg selv som b-vare, og hauser opp norske jenter helt grunnløst. De er IKKE prinsesser, selv om pappa har tutet ørene deres fulle om det motsatte fra de er små. Mange av dem er dårlig utdannet, kjedelige, slett almenndannelse, og ser helt alminnelige ut. Hvem er de morsomste av menn og kvinner? Tror du vet svaret selv.

(ellers fint om du lærer deg inifinitivsregelen: å foran verb. Og er en konjunksjon. Sorry, du virker ellers oppegående, men denne blunderen er irriterende når den forekommer regelmessig).

Skjult ID med pseudonym Ole ti. 25 okt. 2011 13:46

Tja, tror at omlag 60 prosent av jentene immellom 24-30 er i forhold og 80 prosent av jentene 30-35 kanskje. Sier jo ikke at det ikke finnes noe marked:) Har jo vært på 3-4 dater i år også:) Men tror ratioen er ca 1-3 iallefall på nettet og på de fleste utestedene.

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 14:12

Tror du har rett i at jenter i den alderen oftere er i forhold enn menn, kanskje langt oftere også. I så fall går de på omgang blant en mindre andel menn. Men tallene du nevner har du utvilsomt dratt ut av ræva di.

Skjult ID med pseudonym Per ti. 25 okt. 2011 14:16

Apropos det med at så mange jenter tilsynelatende er i forhold. Mange jenter sier de er i et forhold uten å være spesielt utilgjengelig for en som kan sakene sine. Og man trenger absolutt ikke være 190 eller se sydlandsk ut for å kunne sakene sine. For det har mer med kroppsholdning, stemmebruk, stil, selvsikkerhet, innstilling og personlighet å gjøre, langt mer enn medfødt utseende.

Jenter kan være tilgjengelige men likevel si de er opptatt for å virke litt mer uppnåelig, litt mer attraktiv, eller bare rett og slett for å slippe mer oppmerksomhet fra en de ikke vil skal henge rundt henne. For dersom en de ikke syns er interessant henger rundt henne minsker dette sjansen for at en virkelig interessant kar skal komme bort.

Det gjelder rett og slett å lære seg å bli litt player. Damer elsker drevne playere over alt på jord, men de færreste vil innrømme det. Litt avhengig av definisjonen på player naturligvis. De elsker playere fordi de er så flinke til å frembringe gode følelser hos dem. Uten at det blir kleint eller creepy. Og med alle de utenlandske dyktige playerne her i landet er det dømt å til å bli mye vanskeligere å nå fram i konkurransen for vanlige reserverte norske menn.

Det gjelder å lære seg mer om hva kvinner ser etter, og så tilnærme sin egen stil deretter. Det gjelder å kaste sine reservasjoner, sin frykt for å få creepy eller klein-stempel. Det gjelder å takle avvisning uten å få dårlig humør. Kun på den måten kan man opparbeide seg den erfaring som trengs for å kunne sjekke damer uten særlig risiko for nervøsitet, creepyness eller kleinhet.

Når det er sagt anbefaler jeg alle en lengre periode i utlandet. Siden det er så mye enklere der. Med en del suksesshistorier på innerlomma blir det så mye lettere å takle kravstore norske damer senere. Og etterhvert vil man glede deg over at de er så kravstore i forhold til hvilke følelser de forventer at man skal frembringe hos dem. For etterhvert kan man bli en del av de 5% av gutta som stikker av med 80% av de tilgjengelige damene.

Skjult ID med pseudonym hesus ti. 25 okt. 2011 14:19

Dette er korrekt. Det finnes målinger på at menn generelt, uansett alder, i en en for dem perfekt verden helst harver over 25-årige damer, og at disse pluss lekkerbiskener i ulike alder derfor går på omgang blant en liten gruppe menn, uten at jeg har dratt dette ut av egne kroppsåpninger. Skal finne kildene en gang jeg gidder, men det er sikkert søkbar info.

Skjult ID med pseudonym kar ti. 25 okt. 2011 14:21

Jeg er ikke interessert i å stikke av med 80%, vil bare ha ei jeg. Hvor mye av personligheten min må jeg forkaste for å få til det?

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 14:22

Spot on, Per.

Skjult ID med pseudonym Ole ti. 25 okt. 2011 14:25

Ok, selvkritikk selvkritikk:) 1-3 var kanskje et tall tatt ut av luften. Men fra trådene jeg har sett om antall treff får jo damene ganske mange flere så det virker jo som vi menn er i flertall? Tror ikke damene har så mange prinsessenykker at de ikke kan trykke på en profil engang:) LOL

Men takk for korrigeringen; tydelig at jeg er en drama-queen av og til:-P
Fornøyd nå? :-)

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 14:30

Jada. Du har jo et poeng inni tafattheten, men det er alltid risky å vifte med tallmateriale. Men bra du innser dette da.

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 25 okt. 2011 14:33

Snakkede med en veninde jeg har som kommer fra australien - hun nævnte at skandinaviske mænd er vældigt populære dernede, fordi at vi er så anderledes end de mænd der findes dernede. Har ikke selv været dernede, men der er vel nogle sukkergutter der har været 'down under' og kan give noget input på dette?

Skjult ID med pseudonym 90-10 ti. 25 okt. 2011 14:58

Jeg har bodd Down Under, og det var ikke vanskelig å bli kjent med australske jenter i det hele tatt.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 15:24 Privat melding

For meg så handler det ikke om at noen er slemme eller snille, men at det ikke burde være uetisk av en norsk mann å søke seg til kulturer der han opplever at han er et positivt innslag og ikke et negativt innslag.

Om den gjennomsnittlige norske jenten titter innom min profil vil hun ikke like det hun ser eller liker, dette blir det også naturlig for henne å gi utrykk for i sosialesammenhenger da det er hun som representerer det som er rett og riktig og korrekt i samunnet.
Det er like naturlig for henne som å puste som å blokkere meg og gi meg en slengbemerkning på byen.

Det vil aldri bli naturlig for meg å si noe negativt til henne, hverken her eller i real life.

Derimot kan det være veldig naturlig for meg å oppsøke en kultur der jeg opplever at det er større hemninger for å danne seg et fiendebilde av mannen bare fordi han eksisterer og er singel men at jentene i større grad søker seg til positive sosiale omgivelser og ønsker å si hei, istedenfor den vanlige norske jenta som gir meg en ekkel kommentar på bussen eller i fylla.

Jeg sier ikke at det er galt, det er slik nordmenn er og skal være og den jenta vil alltid hate meg, med det rette, fordi det er det som naturlig for henne.
Jeg kommer aldri til å høre på postgirobygget, ha rufsete hår, palestinaskjerf eller sossestil eller skaterbukser eller caps på innendørs eller sånn tryhard skjegg som studenter har som ser ut som noen har satt seg på huk og dritt på kattehår i fjeset dems osv.

Jeg tror det ville blitt mye større harmoni mellom kjønnene med større blandinger av kulturer i "kjærligheten", tror også det ville vært sunt for det generelle kvinnesynet om en mann som blir spyttet på her opplever å få klemmer i Berlin eller whatever.

(mann 40 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 15:44 Privat melding

Nå synes jeg ikke selv det er veldig vanskelig å bli kjent med norske jenter, men siden det er utlandet som diskuteres her:

Skandinaviske menn er, etter min erfaring i alle fall, relativt populære i store deler av verden. Vi skiller oss gjerne ut fra de lokale mennene ikke bare på grunn av vårt utseende, og i mange land er høye, blonde menn eksotiske og spennende selv om de kanskje ikke er det her hjemme, men også på vår væremåte. De fleste av oss har et kvinnesyn, en ide om likeverd mellom kjønnene og en respekt for kvinner som ofte ligger milevis unna det de lokale gutta har, og det er i positiv forstand. I enkelte land vil selvsagt også økonomi og muligheter til et bedre liv spille mer inn enn i andre, det å lete etter den store kjærligheten i årevis er langt på vei et vestlig ”luksusproblem”, men det betyr ikke at jentene der nødvendigvis vil ta hvem som helst av den grunn. Og i andre land som Australia, Frankrike og USA har nok pengene stort sett like lite eller mye å si som her hjemme, uten at det nødvendigvis reduserer nordiske menns popularitet veldig mye av den grunn. Men uansett hvor du drar er du nok nødt til å ha et minimum av selvtillitt, flørteegenskaper og sjarm. Kanskje med et mulig unntak av i land hvor kurtise og etablering av forhold kanskje gjøres på helt annet vis (Thailand? Hva vet jeg, jeg har ikke vært der). Noen steder er det selvsagt lettere enn andre, i og med at det kan være kulturelle forskjeller på hvor mye initiativ jentene selv tar, men litt tror jeg du må ha stort sett over alt. Som i Norge altså.

Forskjellen er vel først og fremst at her hjemme er du ikke eksotisk, og derfor skårer du ingenting ekstra på det, og ”alle” har det samme positive kvinnesynet og behandler jentene som likeverdige. Her er det gutta fra Midtøsten, Afrika og Latin-Amerika som er de ”mystiske” og ”eksotiske”, ikke de norske. I deres egne hjemland ville det ha vært stikk motsatt. Men det er helt sikkert en og del ”tapere” blant disse også, du bare ser dem ikke. En del av dem har også et ganske annet kvinnesyn enn norske menn, det er nok en grunn til at forholdene de har til norske jenter ofte ikke varer, men de av disse ”eksotiske” gutta som også har et kvinnesyn og verdier som norske jenter kan leve med over tid, de har nok derimot ofte en konkurransefordel også på litt sikt her hjemme. Fordi der er utlendinger, og derfor kanskje litt mer spennende enn resten. Men det er jo uansett ikke alle norske jenter som foretrekker mørke menn heller.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 15:48 Privat melding

Jeg synes ikke det er vanskelig heller, jeg bare synes det er kult med kulturer der du ikke er en gris og en drittsekk fordi du er en singel mann, men et levende menneske som alle andre i samfunnet.
Samtidig kritiserer jeg ikke noe med Norge, det skal være sånn her, nordmenn er ikke snille mot hverandre, vi smiler ikke til hverandre og sier ikke hei til hverandre, og da kan det være sunt for en singel mann å oppleve andre kulturer slik at han får litt positive innslag i livet og.

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 15:56

@ 90/10-gap

Så da kan vi konkludere at kvinner verden over ikke vet hva de vil ha, bare det IKKE er det de har? Thailandske kvinner vil ikke ha thailandske menn fordi de er patriarkalske mannssvin, altså scorer du bra som likestilt nordmann.

Mens norske kvinner vil ikke ha norske menn, nettopp fordi vi er likestilte og kjedelige, altså scorer man bra som somalier med et kvinnesyn fra helvete.

Men hvis teorien din skal ha noe for seg: er det ikke rart at norske kvinner vil ha utenlandske menn fordi de er utenlandske og eksotiske, mens norske menn fortsatt gjerne vil ha sine kvinnelige landsmenn? Hvorfor denne forskjellen?

Skjult ID med pseudonym 90-10 ti. 25 okt. 2011 16:18

@ m30ish

Som jeg tror jeg viste deg i en annen tråd med lenke til SSB så er det faktisk flere norske menn enn kvinner som gifter seg med utlendinger. Så kanskje er det slik at damene bare ikke syter like høyt over at mange av de norske gutta velger noen fra et annet land? Det var jo riktignok bare ekteskap SSB hadde målt, ikke alle forhold, og for hele landet og ikke bare Oslo, men det kan jo likevel kanskje være noe i det. Det er da ikke alle norske menn som foretrekker norske kvinner heller? Selv kjenner jeg flere som har kjærester og ektefeller fra utlandet. En av dem var riktignok en totalt taper på sjekkefronten her hjemme som aldri klarte å sjekke opp en eneste norsk jente, men andre har på alle måter vært oppegående, attraktive menn som også har hatt norske kjærester tidligere.

Utover det kan det jo også kanskje hende at menn og kvinner ser etter litt forskjellige ting i en potensiell kjæreste? Men det blir vel en annen tråd i så fall. Men i og med at de aller fleste gutta jeg kjenner har fått seg en norsk kjæreste så er det vel neppe slik at ALLE norske jenter helst vil ha utlendinger, for så mangel er det ikke på innvandrere i Oslo til at det er stor knapphet på slike og jentene derfor bare må ta seg til takke med en norsk en.

Skjult ID med pseudonym wendy ti. 25 okt. 2011 16:20

Overflodslandet hvor vi kan få alt vi peker på, og begynner å sutre når vi ikke får nøyaktig det vi peker på, det eneste vi ikke har brukt tid på å skaffe oss?

Jeg står fortsatt ved at jeg tror vi har blitt så bortskjemte med at alt er tilgjengelig 24/7 at vi ikke TØR å bevege oss ut på det som tilsynelatende er jakten på det STORE i livet. Altså at vi sitter mye mer på gjerdet enn før pga tilgjengeligheten (om den er konstruert eller ekte gir jeg ikke svar på her), og at vi i større grad enn før tenker at ALT (inkludert livspartner) skal dreie seg om å bygge opp vårt eget lille univers til det bedre. Vi kan velge og vrake i det meste, og det vil -bank i biordet- alltid komme noe som er "bedre enn"...Der tror jeg vi står i fare for å miste noe veldig viktig: nemlig å speile seg selv litt og tenke på hvem en selv er i møte med en livspartner.. Har en liten tanke om at mange her har et bilde av seg selv hvor en rangerer seg selv i forhold til allmenheten, og tenker at en skal ha en livspartner som matcher det. (Mye av dette er av en eller annen (mer eller mindre merkelig) grunn basert på utseende. Det er en debatt jeg lar ligge for denne gang.) Men mange (meg selv inkludert) kunne nok fått en liten oppvåkning hvis en snudde ting på hodet og tenkte "What's in it for you", heller enn "What's in it for me". Jeg har tro på heller å _ være_ den rette, foran å finne den rette.

Generaliseringen er litt skummel, men på vegne av alle kjølige avvisninger og kalde skuldre en måtte ha fått fra vårt kjønn- BEKLAGER!! Alle har rett på å bli behandlet med respekt. Uansett. Derfor syns jeg det er trist å måtte nikke gjenkjennende til mye av det JimJimJ skriver.

Skjult ID med pseudonym Ole ti. 25 okt. 2011 16:28

Noen som vet hvor lett det er og finne seg tilrette i Nederland? Blir jeg i jobben jeg har nå er det er rimelig sikkert jeg blir i Den Haag ti måneder fra februar.

Kjenner en nederlandsk jente på treningen; hun er nok for ung, litt høy og keitete såklart, men kjempesøt, sjermerende og morsom. Fantastisk egentlig. Hadde ikke hatt noe mot en søt jente på 195, da kan man jo føle seg litt som Stordalen, eller Tom Cruise, eller Napoleon. Språket er jo også en bonus. Får man barn som snakker nederlandsk blir man jo neppe en streng far:)

Men helt erlig, og komme ned dit alene (kanskje med noen jobbkolegaer). Hadde vært greit og høre fra noen med litt lokalkjennskap.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 16:31 Privat melding

Merkelige greier, det der. Da jeg bodde i Stockholm klarte jeg ikke å få meg ei eneste dame på fire år. Så flytta jeg til Wien og møtte ei kjempesøt jente etter en måned (og hu var finsk). Go figure. ;-)

Skjult ID med pseudonym 123 ti. 25 okt. 2011 16:34

Broren min jobbet i Amsterdam i tre år. Han fant også jenta i hans liv der. Rett nok var hun norsk :D

Mitt inntrykk er at nederlendere er åpne og omgjengelige folk. Sikkert ikke noe problem å skape deg et lokalt nettverk der hvis du er litt omgjengelig. I tillegg vil du sikkert henge sammen med jobbkolleger etc fra andre nasjoner.

Det er delte meninger om språket er en bonus, eller ikke :)

Skjult ID med pseudonym pluto ti. 25 okt. 2011 16:46

Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av hvor vanskelig det er å få seg noe i Norge. Norske jenter er jo de letteste å få til sengs i verden. Jeg er rett under 1.80, blond og tynn, men kan få med meg damer fra byen stort sett hver gang jeg går ut. Og Oslo må jo være det absolutt letteste stedet i verden å få seg noe, konkurransen der er jo lik 0. Den store majoriteten av Oslogutter, samt tilflyttede innvandrere, er så sjanseløse at det er komisk. Nei, Oslo er et Mekka for den single mann. Hadde det ikke vært for at byen er en sump og at det er så utrolig mye vold så kunne jeg godt tenkt meg å bodd der.

Når det er sagt så kan jeg skjønne dere som ønsker et stabilt forhold. Norske jenter generelt er ikke akkurat konemateriale, da må man lete godt. Jeg ser en økende tendens blant mine mest ressurssterke venner, at de søker seg kvinner fra andre land når de skal slå seg til ro, hvor man slipper all sutringen, usikkerheten norske kvinner har når det gjelder at man i absolutt alle situasjoner skal være likestilt, samt at de tenker mer på nær familie enn å skulle redde Afrika og palestinerne for å fremstå i et godt lys på Facebook. Personlig skal jeg "leke meg" med norske kvinner i mange år til, så får jeg se om jeg har hatt flaks eller om jeg reiser utenlands når den tid kommer.

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 25 okt. 2011 16:47

@jimjimj, jeg forstår at du har veldig dårlig erfaring når du er ute på byen, sikkert i oslo.. når JEG er ute på byen med venner, om det er Oslo, Stavanger, Åndalsnes eller Molde.. så både smiler jeg og snakker med folk som står alene i baren når jeg bestiller drikke, jeg kan til og med invitere de bort til oss hvis de er alene ute. jeg suser ofte rundt og hilser på folk jeg ikke kjenner, ikke bare for å flørte eller ta kontakt fordi jeg er interessert i de, men fordi jeg liker å bli kjent med nye folk, og vil at alle skal kose seg. Jeg har heller aldri opplevd at jeg eller noen av mine venner har oppført oss som noen av de jentene du beskriver.. kanskje det er en egen rase, og ikke bare kjønn, men HADDE jeg opplevd det, om jeg hadde gått forbi og fått med meg at noen gjorde som du beskriver, så kan du banne på at jeg sikkert hadde bedt vedkommende om å holde kjeft med sytinga, og dratt deg med bort til mine venner. Kanskje folk synes at jeg ikke skulle ha blandet meg borti noe jeg ikke hadde noe med, men jeg liker at folk skal ha det bra, det er jo derfor de fleste er ute på byen også, for å kose seg.

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 17:02

@ 90-10

Vel, kanskje norske kvinner ikke syter fordi det står det fritt til å velge både somaliere og irakere osv. i tillegg til nordmenn - dvs. velger av overskudd og ikke av nødvendighet, mens norske menn syter fordi de velger av nødvendighet, dvs. ønsker egentlig en norsk dame pga. lik kultur, men har ikke sjans på dem så de må velge noen andre? Det var jo en her som sa at norske kvinner kan glede seg over rushet av spennende, mørke innvandrere som kommer til å flomme over her om noen år, så for dem gjør det vel ikke noe om norske menn velger utenlandske damer - det er jo så godt utvalg å ta av uansett for dem.

Men dette er vel ikke unikt for norske kvinner. Husker jeg så et program om såkalte saronggirls fra Malaysia og Singapore. De likte ikke asiatiske menn, men foretrakk europeiske, bl.a. fordi de hadde større kuk.....

Det jeg ikke fatter er hvorfor noen norske kvinner i det hele tatt bevisst velger bort norske menn - FORDI de er likestilte, behandler dama og ønskene hennes med respekt osv. Er de gale i hodet? Norske menn er blant verdens beste på området, hvordan kan de velges bort da? Hvis disse damene ikke synes noe om likestilling så gjerne det: jeg skal stille meg først i køen for å ta fra dem stemmretten, retten til å ta utdanning, eget arbeid, karriere, kjøpe alkohol, ha formue osv. At de velger en araber fordi han er den personen han er, helt greit. Men ikke å avvise norske menn fordi de er likestilte. Det godtar jeg bare ikke.

Ellers skjønte jeg ikke helt den kommentaren din om at menn og kvinner ser etter forskjellige ting i en kjæreste.

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten ti. 25 okt. 2011 17:30

Eh... Dette er trist lesning. Jeg er jente/kvinne, og kjenner meg absolutt ikke igjen i mange av guttene sin beskrivelse av "den norske, ufyselig bortskjemte jente". Er det så umulig å tro at vi bare er mennesker, slik som gutta?

Og noen sa at det er flere menn enn kvinner som gifter seg med partner av utenlandsk opprinnelse, så det må vel tale for seg selv. Jeg vil gjerne ha en norsk mann fordi de generelt er velutdannede og har et ganske nyansert syn på livet og verden.

Jeg har ikke peiling på hvorfor du får så mye negativ oppmerksomhet @JimJimJ, men jeg har aldri sett eller overhørt at jenter har vært usaklig slemme mot en mann bare fordi han er super-trent (eller super-feit for den saks skyld). Kanskje du bør finne jaktmarker hvor jentene ikke er så ufordragelige?

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 18:56 Privat melding

@Pulsvanten - Men jeg har jo ikke sagt at de er ufordragelige, eller at jeg er noe offer, jeg vil aldri heller si noe negativt om dem eller deres kultur/livssyn..de kan kose seg med hytte, snowboard, seiling, sv og speilreflekskamera så mye de vil, jeg kommer aldri til å si et eneste negativt ord om dem enten som individ eller gruppering.
Jeg bare sier at de gjør det de må gjøre, jeg mener hverken de er bortskjemte, ufyselige eller noe lignende.
De jobber hardt, trener mye, pynter seg og har et våkent øye for alle trendene som finnes der ute fra det å ta svarthvitt bilder til å høre på riktig musikk og passe nøye på å si negative ting om Carl I. Hagen og positive ting om Sivert Høyem fordi han har litt rufsete stil og er masete om at han er kul og da er han kul til det å passe på å huske zumba og alt det andre som utgjør den moderne masseproduserte personlighet.
Samtidig er norske jenter ofte pene, spesielt de som kan danse litt fint og har litt bevegelser med hoftene osv.

Med andre ord jeg har ingenting mot dem, nullniks, mitt kvinnesyn er veldig positivt og har alltid vært det, jeg vil aldri noen gang oppføre meg ubehagelig mot en jente, mitt hodet er programmert til å beskytte jenter og ta vare på dem.

Men mitt poeng er at de kan ikke like meg, det går ikke, det er et regneskap som ikke går opp i opp, en formel som ikke har et logisk svar, den gjennomsnittlige norske jenta som går inn på profilen min vil blokkere meg og det kan ikke hun noe for, det er ikke hun som bestemmer spillereglene for sin generasjon, hun gjør bare slik hun skal.
Og slik opplever mange gutter det, derfor er det en hyggelig tanke å vite at det finnes land en kan dra til der en blir møtt med et smil og ikke latterliggjort, helt øl over helt nye klær eller ropt ekle ting til av merkelig nok ofte jenter med høy standard på utseende, vennegjeng og utdannelse,

Derfor mener jeg at endel gutter kunne ha godt av å høre at det finnes andre land der en kanskje ikke blir møtt med så skarp oppførsel men at en kan senke skuldrene og trives litt mer, får litt mer klemmer av fremmede jenter og føle seg vel og god.

Når det gjelder at du ikke har peiling, ikke forstår eller ikke har sett slik oppførsel så er det igjen unormalt for meg, jeg har en venninne som er litt rund og god og når hun er med på byen får hun så mange sårende og ekle kommentarer av både gutter og jenter at jeg forstår godt at hun har brent sitt norske pass og bosatt seg i USA for godt.

Skjult ID med pseudonym hesus ti. 25 okt. 2011 19:00

Hahaha
"Eh... Dette er trist lesning. Jeg er jente/kvinne, og kjenner meg absolutt ikke igjen i mange av guttene sin beskrivelse av "den norske, ufyselig bortskjemte jente".

Fullstendig ute av stand til å tenke generelt og må ta det personlig.

Skjult ID med pseudonym m30ish ti. 25 okt. 2011 19:05

Exactly, hesus. Hadde bl.a. hun her i tankene da jeg skrev i tråden til kebaben.

Skjult ID med pseudonym nortibia ti. 25 okt. 2011 19:11

vel synet til mannfolka har heller ikke vært generelle, det har vært personlige meninger og synspunkter, og er ikke poenget en diskusjon? det er ikke fakta som er blitt representert, kun personlige meninger, det har med ERFARING å gjøre. hva er vitsen hvis vi alle skal sitte å holde i hånda og være enige i alt? det er trist å lese DIN melding Hesus fullstendig blottet for substans og som m30ish pleier å si.. IQ :p ( håper det går greit m30ish å låne kommentaren din :p )

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 19:17 Privat melding

Forøvrig synes jeg ikke personangrep hører hjemme noe sted og burde unngås for enhver pris, om noen sier noe stygt til meg som person så føler jeg det ødelegger hele debatten.

Jeg kunne godt tenke meg at det ble åpnet reisebyårer for singlemenn som vil oppleve positivtet, singelpakker osv der de kan reise og føle seg velkommen, istedenfor å alltid måtte lese norske aviser der det står at de er slemme eller bli pisset på og få øl i fjeset på utesteder. Uten noen som helst negativ vinkling mot norske jenter, norske jenter er nydelige, men det er et stort marked med menn de ikke vil ha og de mennene...istedenfor at de skal bli sinna og bittre og utvikle dårlige kvinnesyn kunne kanskje bli presentert for et marked ute i europa der penger og hytte, snowboard og rufsesveis og palestinaskjerf eller AP ikke er alt, men andre verdier som jenter i europa kanskje liker bedre.

Skjult ID med pseudonym underverk ti. 25 okt. 2011 19:32

jeg er en utelandsk og jeg elsker norske gutter for alt. jeg er veldig sjelden gang på byen. hvorfor? fordi de fleste prøver å ta meg hjem. enkel regel: bra nok å knulle, ikke bra nok å gifte seg med. for det er bare norske jenter som er bra nok for norske gutter i lengden, virker det som.

av disse 3 gutta som står frem i denne tråden, kunne jeg gjerne tenke meg 90-10(det er noe ved han), men vi har dårlig match. JJJ er råflott, at jeg hadde aldri turt å skjekke han opp. om han hadde sett min finger, så kun fordi jeg ville ta på han og skjekke om han var ekte. hadde herrfrekt vært 5 år yngre eller jeg 5 år eldre, hadde jeg i hvertfall prøvd meg. man med stor M.

av en eller annen grunn så møter jeg ingen ordentlig gutter/menn. de må jo finnes et sted, kanskje på sukker.
mann med bra seltillitt ser sjeldent på utenlandske jenter. men som har dårlig selvtillit og føler de mangler noe, de går for utenlandske damer.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 25 okt. 2011 19:37 Privat melding

Med så flott personlighet som du utstråler i ditt innlegg @Underverk, synes jeg at du burde prøve deg på hvem du vil, siden du er et underverk!.

Men jeg ser også at det er lett å oppfatte det jeg sier som syting, men det er ikke syting, og jeg tror ikke TS har noe å klage over heller, han koser seg sikkert fra morgen til kveld.
Det er bare snakk om hvordan en vil oppleve møtet med det motsatte kjønn, den gjennomsnittlige norske jenta vil heller stikke fingeren i munnen og spy utover keyboardet enn å skrive meg en melding på sukker og det respekterer jeg, jeg bare prøver å påpeke at gutter burde oppmuntres litt mer til å lete i andre land istedenfor å utvikle et negativt kvinnesyn eller bli skuffet over lite oppmerksomhet, jeg tror det er veldig sunt,.

Skjult ID med pseudonym underverk ti. 25 okt. 2011 19:49

men alle de verdensdelene her kommet til oslo! hvorfor må dere reise for å oppdage at utenlandske jenter er ikke annen kategori? hvorfor kan dere ikke komme opp til oss si "hei" og bli møtt med et smil?

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 25 okt. 2011 20:56

Hvis du vil være så sød at fortælle mig hvor de søde udenlandske damer opholder sig i Oslo skal jeg gerne begynde at gå i byen der lidt oftere.
Ganske vist er jeg ikke en sød norsk gut, men det er vel næsten det samme med en dansker?

Skjult ID med pseudonym underverk ti. 25 okt. 2011 21:01

vi befinner oss faktisk i drammen, og kommer å danser tango i oslo med gjevne mellomrom.
som sagt ovenfor går jeg sjeldent ut (les nesten aldri) på vannlige utesteder. men kunne gjerne ta imot tips om hvor dere, gutter fleier å være. norske, danske, svenske... ja takk!

Skjult ID med pseudonym kar ti. 25 okt. 2011 21:01

Jeg har hørt at det er mange søte jenter som tar kveldskurs i norsk, men jeg tror det ville vekke litt mistanke hvis jeg plutselig fant ut jeg trengte oppfriskningsleksjoner.

Men du banditten kunne kanskje klare å komme deg inn der på plausibelt vis, trenger sikkert å skjerpe konsonantene litt.

Skjult ID med pseudonym underverk ti. 25 okt. 2011 21:17

uuups, litt fort i svingene....
ingen fleier å være noen steder, vel. pleier er det noe som heter.

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten on. 26 okt. 2011 06:40

@hesus - Du har da veldig beleilig utelatt alle mine andre argumenter når du siterte meg, da. Det er ikke særlig rettferdig hvis du skal sette lys på det "følelsespregede argumentet", glemme det som jeg konkluderer med fra tråd-lesing og det som er personlig empiri, og latterligjøre meg fordi jeg altså er typisk kvinne? Selv om jeg sier noe om meg selv, så er hovedfokus på å prøve å forsvare alle jenter, siden jeg aldri har truffet en jente som er så frekk som det JJJ beskriver. Helt ærlig.

Trådstarter er personlig og det er jo alle dere andre gutta også (snakker om hat og spytting), så personlige erfaringer er ikke helt bak mål i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym hesus on. 26 okt. 2011 07:09

Jeg har allerede blitt erklært uintelligent av forumsjefen her så du trenger ikke forholde deg til hva jeg skriver.

(mann 33 år fra Oslo) on. 26 okt. 2011 09:22 Privat melding

@Pulsvanten - Jeg har aldri sett en Grevling men jeg vet det finnes en rik Grevling populasjon med få naturlige fiender og sykdommer i østmarka.

Men ja personlige erfaringer er viktige, det flinnes flere tusen tråder som denne på .no sider der noen med elendig kvinnesyn mener alt er bedre i andre land og der mange med et flott kvinnesyn mener de ville hatt bedre av å flytte til andre land.
Alt du trenger å gjøre er å google "utenlandske kvinner/norske kvinner" og du får et par 100.000 inlegg på forum der menn skriver ca. det samme som meg, det burde vel være et greit utgangspunkt til å forstå at jeg ikke er alene om det jeg mener.

Jeg mener fremdeles at norske jenter er best i verden, så du trenger ikke å forsvare noen som helst i mine øyne. Jeg er bare på et ganske allment grunnlag ikke deres type og fordi jeg føler det gjelder for mange gutter synes jeg det kunne vært greit å rett og slett fjerne alle tabuer det ville medføre seg med å si høylytt at en gjerne flytter til et annet land fordi en vil bli behandlet bedre, uten at en på noen som helst måte kritiserer norske jenter.

Skjult ID med pseudonym 90-10 on. 26 okt. 2011 10:19

Jeg har aldri opplevd slike ufine jenter jeg heller tror jeg, i det minste ikke mer enn en eller to ganger. Det vil si, jeg har fått et par litt ufine meldinger her på Sukker, men det har vært fra jenter jeg har forsøkt å avvise noenlunde pent og som har blitt sure. Og fra én jente som like godt avviste meg på forskudd ved å legge igjen en litt småstygg melding hos meg for så å blokkere meg så jeg ikke kunne svare eller se hvem hun var, uten at jeg hadde tatt kontakt med henne først eller i det hele tatt vært innom profilen hennes. Men for alt jeg vet kan jo det ha vært en gutt med falsk profil som bare var inne for å kødde med folk også. Eller så var det bare en skikkelig skrulle.

Men jeg kan ikke huske noen gang verken å bli spyttet på, slått eller vist fingeren til av jenter, og det nærmeste jeg kommer er vel at jeg en gang fikk en øl over hodet. Og akkurat den fortjente jeg kanskje. Også har jeg som sikkert mange andre menn opplevd at gjenger med småfulle jenter som står bak meg uinvitert kan begynne å tafse meg på rumpa, og det er jo ikke så veldig pent gjort (jeg kan jo bare forestille meg reaksjonen til en jente hvis tre – fire voksne menn står i en halvsirkel rundt henne i baren og tar tur på å beføle henne på rumpe og lår), men ingen skade skjedd. Jeg har selvsagt fått en masse avvisninger som de aller fleste andre menn, enkelte av dem litt krasse og brutale (men ingen nedverdigende ord eller spytting likevel), men de fleste har enten vært relativt pene eller i det minste ikke verre enn en kald skulder for å signalisere manglende interesse. Og slike skader jo ingen det heller, jeg har helt sikkert gitt noen slike selv også. Og de aller, aller fleste jenter jeg møter er veldig hyggelige og høflige. Ekstremt mange jenter er jo dessuten ”people pleasers” og vil ikke såre noen, i det minste under normale omstendigheter, selv om de ofte kan opptre litt annerledes ute på byen. Og det må de vel også når de der stadig støter på fulle og halvfulle menn som prøver å sjekke dem opp og som lett tolker selv et lite smil som en invitasjon til å fortsette. ”Bitch shield” hørte jeg noen kalle det en gang, og det passer jo bra som en beskrivelse. Å ha en meggefasade for å bli kvitt altfor innpåslitne, uinteressante gutter. Men det er jo nettopp bare det, en fasade.

Men jeg er jo verken 1,96 høy eller veier 120 kg, så det kan jo være derfor mine erfaringer er noe annerledes... ;)

(mann 33 år fra Oslo) on. 26 okt. 2011 10:41 Privat melding

Faen jeg hater den blunkesmilyen ";)" ...fucking hell.

Men det er poenget mitt hva andre har opplevd, jeg snakker om de tusenvis single menn i hovedstaden som føler det sånn, men er redd de vil tape mye ansikt om de sier de kanskje kunne tenke seg å prøve en annen kultur istedenfor den negativiteten de blir møtt med uansett.

(mann 33 år fra Oslo) on. 26 okt. 2011 11:31 Privat melding

@90-10 - Markedet er også ekstremt i Norge i forhold til andre land, da det er utelukkende mannens oppgave å ta kontakt, f.eks på utesteder eller sukker, selv om det finnes noen få unntak.
Så du har ekstremt mange single menn som er villig til å gjøre det de må for å lykkes som hele tiden presser på, slik at en må trekke kølapp.

I land der der sjekking er mer kjønnsfordelt vil en slippe kølapp systemet, det er jo også et stort pluss.

Skjult ID med pseudonym 90-10 on. 26 okt. 2011 11:33

Jada, jeg vet det er mange som sliter. Jeg husker jeg selv var vitne til akkurat en sånn episode i sommer. Jeg satt ved et bord sammen med noen kompiser og en venners venn, og sistenevnte fikk en skikkelig brutal avvisning rett i fleisen fra jenta på nabobordet. Han ble faktisk så nedstemt at han gikk hjem. Jeg synes det var helt unødig av jenta og konfronterte henne faktisk med det, men da hun forklarte hvorfor kunne jeg samtidig egentlig ikke la være å forstå henne, i det minste litt. For han hadde visst sittet og smugtittet på henne en halvtime med et lystent blikk før han mannet seg opp til å si noe, noe hun selvsagt hadde lagt merke til, og hun hadde for lengst fått en stalkerfølelse.

Jeg er for øvrig også enig i at jenter flest ikke har den minste anelse eller forståelse for dette problemet mange menn opplever, fordi de sitter i den andre enden og – for det meste – ikke tar annet initiativ selv enn kanskje litt blikkontakt eller de forsøker å bli lagt merke til, mens de venter på at mannen skal ”vise litt guts” og tørre å gjøre et fremstøt. Enkelte jenter inviterer selvsagt selv gutter ut i blant og tar sjansen på å bli avvist på lik linje med gutta, men de er få. De fleste velger ikke å stikke hodet fram og risikere å bli avvist og såret, og håper heller at de en dag møter en modig mann som tar dem med storm. De fleste jenters problem, i det minste i yngre alder, er vel heller det at de må forsøke å skille mellom de gutta som bare er ute etter å komme i buksa dems og de som kan være interessert i noe mer (gitt at jentene også er det selvsagt). Slik er bare kulturen vår. Og som jeg skrev lenger oppe er jeg helt enig i at det godt kan være enklere å komme i kontakt med jenter i en del andre land, enn her hjemme. Min egen erfaring er i alle fall at det er dritenkelt å møte jenter både i Sentral- og Øst-Europa, USA, Australia og Frankrike, og helt sikkert også i f.eks Latin-Amerika. Der er du eksotisk og du skiller deg ut i mengden. At det er mer akseptert at jenter får seg kjærester fra andre land enn at menn får det er vel en annen side av saken. F.eks. Victoria Winge har vel russisk kjæreste, og ingen mener vel at hun har ”kjøpt” han, i motsetning til stempelet mange norske menn får hvis de gjør noe tilsvarende. Men vi lever jo i en ganske dobbeltmoralsk verden tross alt, som rammer menn og kvinner ulikt og på forskjellig vis, så slike fordommer kommer vel ikke gutta unna, akkurat som seksuelt frigjorte kvinner fortsatt kan bli kalt ”løse”.

(mann 33 år fra Oslo) on. 26 okt. 2011 11:57 Privat melding

Du tøyser? frigjorte kvinner bli kalt løse? isåfall av andre jenter, ikke gutter.
En jente kan gjerne ha en dildo og gå på dildofest, en gutt kan ikke akkurat ha en oppblåsbardukke og snakke om det på samme måte.

Jeg liker ikke tanken på at samfunnet vårt former masse breiviker, single enslige avviste menn, og tenker vi må begynne å tenke løsninger snart, siden det frister ikke så veldig å bli skutt i fillebiter av en sint frustrert hviting neste gang jeg er på posten eller whatever.
Men neida, slikt skal en ikke snakke om, alt er bra.

Jeg må innrømme at jeg sitter med det inntrykket at svært mange jenter hater menn, og spesielt norske menn, og det er naturlig for dem. "æsj hørte du han grisen si at han likte øredobbene mine, fyfaen for en gris ass"..."æsj hørte du Mona fikk blomster av han dusten på jobb, usj jeg spyr ass"...osv...

Norge er et fint land å være barn og kvinne i, men det er helt fucka land å være mann i og det er helt utrolig at et land som liker å kalle seg oppdatert, tilsynelatende ikke får med seg en dritt av hva som egentlig skjer, amazing.

Skjult ID med pseudonym 90-10 on. 26 okt. 2011 12:34

Av andre kvinner ja, kvinner er ofte kvinner verst, og også av menn som ser på dem som gode nok for sex, men ikke som potensielle kjærester. Men klart, mennene sier jo sjeldent slikt rett ut til kvinnene, enten det skyldes ren høflighet, politisk korrekthet, empati eller bare at de jo vil ha dem til sengs, det er vel heller noe de enten bare sier til andre menn eller de holder for seg selv. Men ikke kom og fortell meg at jenter kan ligge med 100 menn og fortelle om det, og fortsatt være like aktuelle som kjærester for menn flest. Noen driter selvsagt i det, men det har til og med vært gjort spørreundersøkelser om hvorvidt antall tidligere sexpartnere betyr noe og ca 7 av 10 menn svarer fortsatt ja. Så vil det selvsagt variere hvor mye de bryr seg og hvor mange som er ”for mange”, men bryr seg om det gjør de (fasit for jentene var noe sånt som 3 av 10, noe som jo er med å forklare hvordan selv en velkjent rundbrenner og jentefut kan få seg dame etter dame, selv blant mange av de damene som faktisk vet hvordan han er).

Det er sikkert en hel del desillusjonerte og bitre jenter som enten har blitt såret litt for mange ganger, eller forsøkt sjekket opp litt for ofte av innpåslitne, fulle gutter, som synes at menn flest (eller i hvertfall mange menn) kan være noen kryp. Og disse ekstreme feministene som mener at menn bare er vandrende peniser og alle er potensielle voldtektsmenn vil jeg ikke en gang snakke om, de tror jeg vi har samme syn på. Men akkurat de er nok bare et lite mindretall. Og det er uten tvil en god del ensomme, bitre og sinte menn som innerst inne hater kvinner også, og som oftest tror jeg et skjær av den negativiteten synes også på utsiden, slik at jenter ofte skyr dem selv hvis de ikke en gang vet helt hvorfor, men bare følger magefølelsen. Noen av disse er også såkalte ”snille gutter” som jenter kan ha som ”harmløse kompiser”, helt til de en dag er drita fulle og gutten krabber under dyna deres mens de sover. Jeg har selv vært med å kaste en slik ut av et soverom en gang. Jeg tror dessverre du har helt rett i den analysen, og det har jeg ment lenge, også før 22/7. Du har mange gode poenger JJJ.

Skjult ID med pseudonym m30ish on. 26 okt. 2011 13:13

@ 90-10

Er enig i at damenes merittliste nok betyr en del for de fleste menn fremdeles. Men jeg tror samtidig at grunnen til at kvinner ikke legger like mye vekt på hvor mange vi har hatt er at de er mer flokkdyr enn oss. De liker ham som andre kvinner liker, og gjerne bare fordi de andre liker ham. Han har fått et slags godkjentstempel i panna, altså går de for ham. Menn er mer individualister; de puler dem de liker synet av uavhengig av hva kompisene måtte mene om henne.

Godt innlegg for øvrig.

@ Jim skriver godt. Han har bl.a. et jævlig bra poeng angående alle disse breivikene som med nødvendighet kommer til å klekkes ut etterhvert. Jeg tror ikke disse hater kvinner, men er frustrerte over dem. De ser at jentene avskyr vanlige norske menn, avskyr dem for at de ikke skiller seg ut, ikke snakker italiensk eller arabisk, ikke er top dog økonomisk, ikke tjener mer enn jentene selv, er gode på samarbeid, respekterer kvinner, er ydmyke, litt for forsiktige, ikke flerrer av dem klærne ved første anledning, ikke jukker oppover leggen deres på utesteder, ikke snakker kebabnorsk, ikke hundser dem, ikke er vanvittig sjalu, ikke dusjer dem med døve komplimenter. Breivikene ser at jentene heller velger negeren som henger på gatehjørnet og som vil vise dem trommeskinnet sitt enn den stødige norske karen som gjør alt fornuftig og riktig. Og de hater det. De ser kanskje hele samfunnet som en enorm hippieleir hvor norske blondiner og negrene løper omkring med blomsterkrans i håret og smiler og ler henrykt.

Og det kommer bare til å bli verre. Oslo kommer til å bli ulevelig for mange menn. De vil anse Oslo som tapt, som et paradis for arabere, negre og norske kvinner.

Skjult ID med pseudonym Everett on. 26 okt. 2011 13:36

Kanskje JimJimJ beskrev slike som m30ish? :)

Skjult ID med pseudonym m30ish on. 26 okt. 2011 13:39

Du verden, den var skarp du, Everett. Sylskarp var den. Ordet du leter etter er trolig forestillingsevne, evnen til å sette seg inn i noe fremmed, som andre menneskers tenkemåte. Noen har den, andre ikke. Så kan du som er så skarpskodd prøve å gjette hvilken kategori du hører hjemme i.

Skjult ID on. 26 okt. 2011 13:50

hårsår og selvhøytidelig er han også

Skjult ID med pseudonym m30ish on. 26 okt. 2011 13:57

Er det alt du kan komme opp med? Hårsår er ikke engang en fornærmelse, og det å være selvhøytidelig tar jeg som en kompliment. Faktisk burde alle være selvhøytidelige, det har med selvrespekt å gjøre. Det er bare i nisselandet Norge at husmannsånden dyrkes som et religiøst ikon. Det er om å gjøre å se nervøst i bakken, ikke ta plass, ikke snakke høyt, skrape med beina i grusen, flakke med blikket, unnskylde at en er til.

Skjult ID on. 26 okt. 2011 14:50

som sagt...

(mann 33 år fra Oslo) on. 26 okt. 2011 14:52 Privat melding

@m30ish - Er bare hyggelig at du er enig med meg og du skriver morsomt, men jeg kan ikke respektere en mann som er anonym og jeg er litt uenig i bruken din av personangrep, selv om du blir angrepet selv.

Skjult ID med pseudonym msX on. 26 okt. 2011 21:55

Dere skuffede norske menn: har dere ikke lagt merke til at også mange norske kvinner går rundt og er skuffede? Faktum er at det er flere single kvinner enn menn i Oslo - kvinnene fra bygda trekker til byene og spesielt Oslo, mens gutta blir igjen. Dermed sitter det single gutter rundt omkring på bygda i det ganske land, mens det er mye single jenter i Oslo.

Jeg kjenner mange jenter som nesten har gitt opp å finne noen. Det er overhodet ikke noe lettere for oss å finne den rette. Tenk så fint om vi nordboere kunne bli litt flinkere til å snakke med fremmede. I stedet går både norske kvinner og menn og tenker at de er nødt til å finne noen fra andre land, fordi de ikke klarer å få kontakt med noen i vår egen kultur. Tragisk, eller hva?

Jeg skulle altså ønske at vi nordmenn bare kunne bli litt bedre på å ta kontakt med hverandre. I mellomtiden har jeg imidlertid full forståelse for de som heller velger å finne noen fra et annet land.

Og så skulle jeg ønske at denne bitterheten som mange norske menn tydeligvis føler overfor norske kvinner kunne reduseres. Kvinnene sliter jo minst like mye med å finne noen, så hvorfor så bitre på kvinnene??

Skjult ID med pseudonym Per on. 26 okt. 2011 23:53

Jeg er langt på veg enig med deg msX. Bortsett fra at jeg vil tro det er flere menn på sjekkemarkedet i Oslo, hovedsaklig pga alle utlendingene i byen. En typisk kveld på byen i Oslo er det i allefall alltid flere gutter enn jenter ute. Mulig jentene er på privatfester og ikke går ut. Eller at de ikke ønsker å bruke byen som sjekkearena og like gjerne dropper det.

Kanskje de fleste av oss, både kvinner og menn, har for tøffe krav, og at alle går etter et uoppnåelig, et urealistisk ideal. Kanskje vi føler at vi må finne det såkalt perfekte for å kunne føle oss vellykkede og lykkelige.

Jeg minnes en samtale jeg overhørte på Grünerløkka for litt siden. Det var ei som ville spleise en singel kompis til sin søte venninne. Hun mente han måtte være midt i blinken for henne.

Så kom testspørsmålene fra venninna:
- Er han kjekk?
- Har han en fin jobb?
- Er han rik?
- Er han høy?

Ingen av spørsmålene var overraskende nok "er han kubansk salsadanser?". Men uansett, dessverre var ikke alle kriteriene oppfyllt, og tilbudet ble avslått. Han kunne umulig duge for henne.

Det stakk litt i meg. Hvorfor alle disse kravene til en mann? Trenger hun det for å bli lykkelig? Jeg tenkte for meg selv, jeg vet ikke om jeg er kjekk nok, jeg er heller ikke over 185, ikke engang 180, og hva menes med rik? Er det virkelig noen vits å prøve seg på jenter når man likevel ikke fyller deres knallharde krav?

Jeg har fått mange sure avvisninger, men jeg har lært meg å takle det. En avvisning kan skyldes en spøk hun ikke skjønte eller likte. Det kan skyldes at jeg flørtet mer med venninna enn henne. Det kan skyldes at hun hadde en dårlig dag. Det kan skyldes 1000 ting som er utenfor min kontroll, og det er ingen grunn til å deppe. Jeg tenker at avvisninger stikker langt hardere for kvinner enn for meg, siden de er styrt av følelser i langt større grad. Det blir ikke bedre av å henge med hue.

Jeg har skjønt det likevel nå, jenter *er* glade i positiv oppmerksomhet *selv* fra menn som ikke fyller de stereotypiske krav vi gjennom media får høre at man må ha for å duge som mann. Også de har innsett at ikke alle kan få George Clooney. Og han er ikke spesielt høy engang.

I kveld har jeg snakket med tre forskjellige, ukjente jenter, alle søte og hyggelige, rundt 23-38 år. Godt mulig de var single, jeg spurte ikke. Jeg kom heller aldri så langt som å be etter noe kontaktinfo, men det var null bitching fra noen av dem. Jeg tipper jeg kunne bedt ut minst en av dem om jeg had

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 12:40

@ Jim

Den holdningen er uforståelig. Diskuterer du aldri på anonyme nettfora? Og det er jo ikke som om du eller andre med bilde her står frem under eget navn, heller, så i en bestemt forstand er dere jo anonyme dere også. Uansett, jeg diskuterer anonymt fordi jeg forholder meg til tekst, påstander, argumenter og meninger alene. Det spiller ingen rolle for meg whatsoever om personene jeg verbalt fekter med signerer med bilde eller ei.

(mann 33 år fra Oslo) to. 27 okt. 2011 12:47 Privat melding

@msX - Det handler ikke om å finne noen, men hyggelig oppmerksomhet.

Jeg går noen ganger ut med en barndomsvenn, hun har sittet i rullestol siden vi var 14år.
Hun har også profil her og når vi er ute sammen så tar jeg litt ansvar og sørger for at det blir en grei opplevelse for henne.
Selv om hun sitter i rullestol får hun fremdeles 10gangen oppmerksomheten av det hyggelige slaget enn det den vanlige gutt gjør, det samme kan jeg si om våre profiler her inne.
Tilbud om forhold og sex florerer i hennes innboks iFORHOLD til min, altså iFORHOLD til.

Det er ikke sikkert hun eller hennes venninner finner noen, men de får meldinger på sukker, de får gratis drinker, de får oppmerksomhet og de oppfatter oppmerksomheten som hyggelig..

Er det virkelig så galt av en mann å si at han vil ha det samme? istedenfor å få en øl over seg eller bli latterliggjort fordi en sier en jente har fine øredobber, så hadde det vært gøy med et smil :) Istedenfor å bli sparket med høye hæler så er det jo som et friskt pust å plutselig få en klem istedenfor?

Skjult ID med pseudonym McCloud to. 27 okt. 2011 12:50

@m30ish
Kanskje du kan ta en titt på JimJimJs profil igjen?

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 12:54

@ McCloud

Hvordan det, står han frem med eget navn? Jeg har aldri sett på Jims profil. Den er sikkert godt skrevet vil jeg tro, men han er altså mann, men det er jeg også og jeg er altså hetero.......

(mann 33 år fra Oslo) to. 27 okt. 2011 12:58 Privat melding

Jepp står frem med eget navn, har blitt oppringt flere ganger fra skjultnr fra sånne breiviktullinger som er uenig med meg og fått endel rare meldinger på facebook.
Jeg kan forstå at jenter eller barn bruker skjultnick, men om en voksenmann må gjøre det kan jeg ikke respektere han, sånn er det bare.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 13:04

Det dreier seg ikke om jeg MÅ gjøre det, men om jeg VIL det. Det er min sak, sånn er det bare. Som sagt, jeg forholder meg til tekst alene, og har ikke bruk for hverken bildet ditt eller telefonnummeret ditt. Jeg leser dog innleggene dine, slik du leser mine, og respekten er tydeligvis dyp nok til at du finner det tida verdt å kommentere dem, så helt konsekvent er du nok ikke.

Skjult ID med pseudonym McCloud to. 27 okt. 2011 13:19

@m30ish
Du blir ikke mindre hetero selv om du ser en manns profil her inne...

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 13:22

Sikkert ikke. Men hvorfor i all verden skulle jeg gjøre det?

(mann 33 år fra Oslo) to. 27 okt. 2011 13:32 Privat melding

@m30ish - En kan jo ha like synspunkter på noen områder men ikke respektere hverandres oppførsel for det, nordmenn smiler ikke til hverandre på bussen, skubber hverandre når de skal av eller på bussen, men legger jo ned roser på bakken når de blir skutt fordet? Altså de liker hverandre ikke som levende, men som døde blir de svært nyttige forhverandre.

Skjult ID med pseudonym McCloud to. 27 okt. 2011 13:34

@JimJimJ
Det er kanskje ikke alle som vil gjennomgå det samme som deg, kanskje ikke brøkdelen av det en gang.
Det er rett og slett for mye rart som ferdes på forum, og de fleste er her inne på Sukker for å finne noen.

Skjult ID med pseudonym paloma to. 27 okt. 2011 13:36

@ m30ish

Det er vel lettere å komme med personangrep og stygge skjellsord når man ikke står frem med bilde?

Skjult ID med pseudonym paloma to. 27 okt. 2011 13:39

@ m30ish

Ville du ha kalt meg en motbydelig hore dersom kvinnene her på Sukker visste hvem du var? Tvilsomt.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 13:42

@ Jim

Hehe, sant det. Men nå forholdt du deg ikke til begrunnelsen min, som du også vet er fullstendig legio. Og så er det dette med respekt da. Er ambivalent til uttrykket. I utgangspunktet et bra ord, men nå forgiftet av alle disse gangstaklovnene på mtv og diverse tullinger rundt i oslos ghettoer. Afrikanerslang er ikke noe å herme etter, like lite som hip hop er musikk.

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 13:54

Paloma

Det er en viss forskjell på å kritisere oppførselen til noen, og å kritisere personen bak den. For å presisere var jeg heller ikke ute etter å henge ut deg spesifikt, men rakke ned på et generelt fenomen jeg misliker, nemlig denne pen søker trygg-relasjonen hvor dama søker en mann primært pga. hva han kan utrette for henne økonomisk. Det smaker nemlig mye av prostitusjon, men om du tolket det som et direkte personangrep på deg så beklager jeg det.

(mann 33 år fra Oslo) to. 27 okt. 2011 13:56 Privat melding

@m30ish - Men det er jo genetisk for begge kjønn, pen søker trygg.
Det finnes jo ikke noe alternativ? det er slik det skal være, har du hørt om en rik singel mann hehe?

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 14:29

Vel, han rikingen er jo ikke noe bedre når han drar damer med lommeboka. Den eneste forskjellen på ham og horekundene nede ved Oslo S er at han beveger seg mer up market. Men kanskje mann/kvinne-relasjonen ER prostitusjon fra naturens side? Det vi forbinder med prostitusjon er kanskje bare en litt mer artikulert, tydelig og ekstrem variant av denne relasjonen mellom mann og kvinne? Ekteskapet er ikke fundamentalt annerledes enn et snuskete hotellrom eller portrom, bare mer behagelig?

(mann 33 år fra Oslo) to. 27 okt. 2011 18:57 Privat melding

Men alle er jo horer, er det noen som jobber frivillig man-fre?

(kvinne 48 år fra Vestfold) to. 27 okt. 2011 19:54 Privat melding

TS

Skandinavien er vel bra land for en skandinavisk mann, det er jo DITT land :)
Du lurer på hvor populære er skandinaviske menn blant jentene i hele verden, alright

BALKAN
Jeg kan snakke om Balkan sektor. Tror ikke skandinavske menn er her mer populære enn andre europeiske menn. De anses som annerledes, kanskje litt eksotisk, eventuelt interessant.
Men foretrukket er jo gutter fra hjemmebyen, så klart :)

Balkangirls er dessutten litt sta og egenrådig, har masse temperament i tillegg . Ikke så veldig pågående heller. Du er rolig som du sier, så det spørs hvordan ville du takle temperamentet?
Men vi har et stort og varmt hjerte og usedvanlig gjestefri folk.
Smådeppa naboer blir invitert til middag. Vi lager såpass mye mat at alltid en uforventet gjest kan komme og spise. Det er en fornærmelse hvis du ikke spiser når du er på besøk. Man begynner med sljivovica (sterk snaps) og avslutter middagen med sterk mokakaffe. Man blir mett og oppmuntret samtidig .
ZIVJELI! (Skål)

GERMANY
Har bodd i Tyskland i mange år, kan ikke sier meg enig at tyske jentene er mer åpne og pågående enn de norske . Tyskerne er generelt mer tilbakeholdne, formelle og opptatte av etikette

Lykke til på jakten all around the globe :-)

Skjult ID med pseudonym m30ish to. 27 okt. 2011 20:24

Be-my-man er kanskje inne på noe. Nordmenn er i alle fall ikke spesielt formelle og opptatt av etikette, så sjansen for å finne jenter som er frempå og uhøytidelige er kanskje høyere i Norge enn flere andre steder likevel.