Alle innlegg Sukkerforum

Bedre føre var en etter snar!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Rondo to. 20 mars 2008 22:17

Har hørt lignende historier tidligere,men valgte og ikke tro på skremselspropaganda fra andre medlemmer.
Trodde nå jeg hadde vært heldig og truffet den rette her på sukker,men fikk meg en solid overaskelse forrige uken.
Jeg er i den heldige situasjonen og ha en inntekt i det øvre sjiktet,samt noen oppsparte kroner gjennom lang tid.
På første daten sa jeg selvsagt hva navnet mitt var og hvor jeg bodde.Dette oppdaget jeg senere var dumt,da venninnen til min date fortalt meg at min utkårede hadde sjekket meg opp via ligningen og visste både hva inntekt og formue besto av.
Fikk også fortalt at denne fremgangsmåten ble benyttet av flere hun kjente som også lå inne på datesider.
Det er tydelig for mange at det kun er penger som står i hodet på dem og muligheten til et liv uten finnansielle problemer på andres bekostning.
Har nå lært at jeg ikke skal oppgi mitt rette navn eller kjøre egen bil før jeg kjenner daten langt bedre.
Som alle nå sikkert skjønner er det ikke lenger noen kontakt mellom meg og "damen" jeg traff, og må vel si at jeg nå er skepisk til mange av dem,selv om ikke alle skal settes i samme bås.
Problemet er bare å luke dem ut før det går for langt!

(mann 42 år fra Oslo) to. 20 mars 2008 22:37 Privat melding

Synd hvis dette virkelig er tilfellet. :(

(kvinne 38 år fra Sør-Trøndelag) to. 20 mars 2008 22:40 Privat melding

Kjipt at det er folk her inne som faktisk tenker på en så kynisk måte! Håper det går bedre for deg neste gang.
Men - jeg tviler på at noen blir særlig imponert over deg, hvis de finner ut etter tredje date at du faktisk har et annet navn enn du fram til da har utgitt deg for. Men mulig det bare er meg. :-))
quote: "Har nå lært at jeg ikke skal oppgi mitt rette navn"

Skjult ID med pseudonym Rufsa to. 20 mars 2008 22:46

Jeg oppgir aldri mitt fulle og hele navn, før etter at det har gått en stund. Og mobilen min er ikke registrert, så muligheten for å finne meg er ganske liten. Siden jeg også har et lite barn, tar jeg ikke fremmede hjem til meg heller. Det er min sikring mot å bli lurt eller "forfulgt" på noen måte

Skjult ID med pseudonym jente39 to. 20 mars 2008 22:49

Vel, vi har nå ikke hele historien her da. Det trenger ikke nødvendigvis å være kynisk å sjekke ligningen til folk.
Jeg har hatt et par tilfeller hvor jeg har oppdaget at de har har datet har hatt en særdeles rotete og usikker økonomi (ikke kontroll på forbruket, skyldig husleie m.m.). Det har gjort at jeg har sjekket ligningen til potensielle dater siden. Men det betyr da overhodet ikke at jeg er noen gold-digger! Jeg er opptatt av at den jeg skal dele livet med har orden på økonomien sin. Noen tall i ligningen sier selvsagt ikke så mye om det egentlig. Men den kan gi noen indikasjoner. Dersom en sier i samtaler før treff at han jobber med så og så, men ligningen viser en inntekt som er langt lavere enn nevnte yrke skulle tilsi.... hmmmm....kanskje man kan begynne å lure?

Jeg ville ikke være komfortabel med å tjene mye mer enn en date, kall meg gjerne politisk ukorrekt, det gir jeg blaffen i :) Men sånn er det for meg.

Å sjekke ligningen til noen, når man har navn, trenger overhodet ikke å være kynisk, det er en av flere ting som kan gi en indikasjon og pekepinn. En liten ting, av mange, som man baserer inntrykket av en person på.

Skjult ID med pseudonym jente39 to. 20 mars 2008 22:50

Anmeldt hva Rebel66? jeg kan ikke se at det er begått noe lovbrudd i det tilfellet som beskrives...

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt to. 20 mars 2008 22:51

Får dere samme problemet om dere møter damer som faktisk greier å stå på egne bein i utgangspunktet?
Hvis dere søker særbo kjæreste og ikke samboer fra dag en?
Hvis dere sikter på dem som er selvstendige nok til hverken å ønske eller ha behov for en forsørger?
Hvis jeg bryr meg om å undersøke, er det kun om typen har orden nok i sysakene, i hvilken størrelsesorden er for meg irrelevant da mitt er mitt og hans er hans. Hva han har, være seg formuer eller konkurser, er mindre viktig enn hva han gjør med det!

Skjult ID med pseudonym nnuroj to. 20 mars 2008 22:52

@ rufsa - Mulig det er jeg som er naiv, men jeg velger og håper at de fleste er "normale". Det er vel ikke hverdagskost å bli verken lurt eller "forfulgt"? Hvis jeg faktisk kommer så langt at jeg drar på date med noen, synes jeg det blir ganske unaturlig å ikke presentere seg på en skikkelig måte. Det gjør en jo med nye folk en også treffer via andre kjente eller f.eks jobb. Her inne gjør en jo faktisk en vurdering av mennesket på forhånd, det har en jo som regel ikke mulighet til IRL.

Skjult ID med pseudonym huffa to. 20 mars 2008 22:56

Jeg tar også en rask kikk på skattelistene, ikke for å være golddigger, men for å luke ut konkursryttere og gjeldsofre... Det er ikke lommeboken eller statusen til en mann som betyr noe, og det er helt greit om han holder sånt skjult til å begynne med :) Men sjekke bilnummer aner jeg ikke hvordan man gjør engang!!!!!!!!!!!

(mann 46 år fra Rogaland) to. 20 mars 2008 22:57 Privat melding

Jeg får lyst til å stikke fra dette stedet . Da jeg hører dette her . Det er sykt å oppføre seg slik .

Skjult ID med pseudonym Rufsa to. 20 mars 2008 22:57

@ nnuroj

Jeg har opplevd ganske mye oppigjennom årene, og derfor er jeg blitt litt forsiktig. Ja, jeg presenterer meg som vanlige mennesker, men jeg utelater etternavnet mitt. Jeg kan fortelle hvor jeg bor, men ikke gateadressen min. Er faktisk ingen som har reagert på at jeg er uhøflig på noen måte, selv om jeg holder tilbake opplysninger om meg selv.

Jeg ønsker også å tro det beste om folk, men det er også derfor jeg har havnet i de situasjoner jeg har vært i. Men jeg stoler på magefølelsen min, så om den gir klar signal, får de vite de mine personalia.

Skjult ID med pseudonym nnuroj to. 20 mars 2008 23:00

Vel, jeg tror at de fleste her inne er ute etter å finne seg en kjæreste og ikke en forsørger. Og det er jo slik at det er de negative tingene som blir dratt fram. Jeg velger å ha beholde troen! :-)

Skjult ID to. 20 mars 2008 23:03

Trist og lei å høre !! Har selv vært gift har 2 barn , har det økonomisk greit ;-) Mine barn har fortsatt sin arv i behold , men jeg skjønner fortsatt så mye at om jeg i en ny realasjon velger å bidra med 75% i en ny felles bolig og ny kvinne med sine 25%
Så avtalefest den relasjonen via advokat , deres felles forbruk kan jo dekkes 50-50 ... når dere blir kjent/samboere;-)
Hun må jo ikke få kredittkort som trekkes på ditt navn !!! Styr unna , vi mannfolk er kansje naive, men ikke helt dumme ..
Styr din økonomi, hold den adskilt selv om du finner noen her inne ! Det vil spare deg for mange frustrasjoner :-))))

Skjult ID med pseudonym Rufsa to. 20 mars 2008 23:04

Husk bare en ting, Rebel, ikke alle er slik. Tror fåtallet sjekker skattelister og brønnøysund.

Skjult ID med pseudonym jente39 to. 20 mars 2008 23:05

Kan du svare på hva det er som er sykt Rebel?
Nå ser jeg at du har slettet innlegget hvor du sier du ville ha anmeldt det, fint. Da skjønte du vel at du var på tynn is der.

(mann 59 år fra Oslo) to. 20 mars 2008 23:17 Privat melding

Enig med Rufsa , vi tror nok det beste om alle ??

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 20 mars 2008 23:19

Næmen kjære dere da.....senk skuldrene da...og pust med magen.
Tror faktisk ikke folk er så veeeeeldig anderledes en der ute...tross alt de samme folk her og der....eller?
Det vil ALLTID være noen som har opplevd noe negativt på forskjellige felt og det kan være klokt å ta noen forhåndsregler.

Skjult ID med pseudonym Pluto to. 20 mars 2008 23:20

jente39
Og hva gjorde du før skattelistene ble tilgjengelig?Spurte du tidligere kone/samboer om referanse?
Skremmende!

Skjult ID med pseudonym Pluto to. 20 mars 2008 23:31

jente39
Og hva er galt om daten din ikke tjener mer en deg?
Entenså tjener du veldig lite,eller så er du håpløs gammeldags!
Nå om dagen kan damer i de rette stillinger tjene langt bedre en menn,uten at det burde ha noe å si for et forhold!
Jeg var tidligere sammen med ei som var banksjef og hun hadde langt høyere inntekt en meg,uten at jeg sov dårlig av den grunn!

Skjult ID med pseudonym jente39 to. 20 mars 2008 23:37

Pluto, nå tror jeg du tillegger meg egenskaper jeg ikke har. Hvorfor er det skremmende? Jeg har aldri valgt vekk noen pga for lav inntekt, og jeg er ingen gold digger som søker en som kan forsørge meg. Jeg sa ikke at det er noe galt om ikke daten tjener mer enn meg, jeg sa at jeg ville vært ukomfortabel med å tjene veldig mye mer enn ham. Jeg er ikke interessert i å forsørge noen, og jeg er ikke interessert i å bli forsørget. Relativt likt pluss minus, tror jeg er ok. For meg i hvert fall. Nei jeg tjener ikke veldig lite, jeg ligger midt på gjennomsnittet tror jeg, slik jeg har sett det fremstilt i oversikter og statistikker.

La meg understreke at dette ikke er noe jeg har som agenda, ikke noe jeg gjør hver gang. Jeg driter i hva de mennene jeg dater tjener, så lenge det ikke er ekstreme forskjeller i den ene eller andre retningen. Jeg sier det har hendt. Bl.a. den gangen jeg datet en fyr som nesten aldri hadde cash, kom opp med snåle historier om at kredittkortet hans 'uheldigvis' hadde brukket i to osvosvosv, så jeg stadig måtte betale. Jeg ble mistenksom, og med gofd grunn viste det seg. Trenger jeg å si at jeg dumpet ham før det ble noe mer? Og det hadde jeg gjort dersom ligningsinformasjon på ham ikke var tilgjengelig også.

Skjult ID med pseudonym Pluto to. 20 mars 2008 23:38

jente39
Og hva er galt om daten din ikke tjener mer en deg?
Entenså tjener du veldig lite,eller så er du håpløs gammeldags!
Nå om dagen kan damer i de rette stillinger tjene langt bedre en menn,uten at det burde ha noe å si for et forhold!
Jeg var tidligere sammen med ei som var banksjef og hun hadde langt høyere inntekt en meg,uten at jeg sov dårlig av den grunn!

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 20 mars 2008 23:40

Hvor ble det av tilliten mellom oss medmennesker?

Sett fra mitt ståsted er dette helt absurd, teit, leit, latterlig, idiotisk, skeptisk, utrygt, feigt, dumt, fjernt, galt, tullete og det som verre er....

Å sjekke andre menneskers "liv", det være seg økonomi, seriøs googling eller hva som helst "bak" vedkommendes rygg mener jeg er totalt lavmål.

Om man møter et menneske får man ta et valg: Enten stole på vedkommende og spørre om det man lurer på, eller vandre videre!
Om det da viser seg at man ikke burde stole på: Vel. Da har man forhåpentligvis lært noe?
Skjult ID med pseudonym Babybird4u to. 20 mars 2008 23:41

Av og til kan det jo lønne seg å sjekke skattelistene av heeelt andre grunner. Som å finne ut at han du dater er bare 18 og ikke 23... ;)

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 20 mars 2008 23:48

Enten er jeg jævla *unnskyld utrykket* naiv....og så må jeg ha hatt utrolig flaks......ellers så ser jeg driiiiiiiiiiiiiiiit fattig ut.....eller er fattig slik at ingen goldigger`s gidder å gjøre seg bryet, da i følge skattelistene....FOR jeg har til gode å ha truffet denne sorten her:-)

Enig med Zitelle.....hva skjer???hva med litt tillit da???

Skjult ID med pseudonym jente39 to. 20 mars 2008 23:50

Åjsann Zitelle, den var _rimelig_ skarp! ;)
Jeg var på en date for ikke lenge siden hvor han hadde googlet meg. Ble faktisk litt smigret jeg. Tror over hodet ikke det hadde med mistanke å gjøre fra hans side, men nysgjerrighet. :)

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 20 mars 2008 23:59

Ja ja...skal jeg i et jobbintervju så liker jeg å stille forberedt, men synes det er litt mer spennende å stille med blanke ark...å la ting komme litt etterhvert på dating fronten.....men hver sin smak:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 00:05

Ja, jeg er skarp fordi dette synes jeg virkelig ikke noe om, jente39!

Når ble det ok å sjekke i andres skap på stua når de går på kjøkkenet en tur?
Når ble det ok å lese andres dagbok?
Når ble det ok å fritte ut naboen om dine venners bevegelser?
Når ringte du en venn sist og spurte om en annen venns tanker uten å snakke direkte til vedkommende?

Hvordan skal et forhold bli utviklet på en oppriktig måte om vi driver og lusker rundt i gangene hos hverandre?
Jeg har ingenting å skjule, og dette har ikke med frykt for oppdagelser å gjøre for min del.
Dette har for meg med evnen til å stole på, være real og snakke med hverandre og treffe hverandre på likeverdig kjent nivå.

Respekt for privatlivets fred, god dialog og gjensidig tillit - uten dette er vi jo helt på apekatt-tur..........

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:08

Zittelle: Det er IKKE ok å sjekke andres skap, dagbøker - det er da heller ikke det jeg snakker om. :)
Jeg har en jobb som gjør at jeg kan googles på nettet. Ikke no 'store greier' men noen artikler, konferanser jeg har deltatt i, prosjekter jeg har ledet osv. Slik er det for mange. Det er offentlig tilgjengelig informasjon, på lik linje med skattelistene.

Det er noe HELT annet enn å snoke i folks privatliv, eller fritte ut naboer osv.

Skjult ID med pseudonym Tulla fr. 21 mars 2008 00:10

Takk og pris at jeg sjekket en jeg skulle ut med. Han var 12 år eldre enn det han oppgir her på Sukker. Lyver han om det lyver han om alt!! Det er flere mnd. siden ,han har ikke rettet på alder enda...SVART hjerte fikk han!

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:20

Nemlig!
Good for you, Tulla!

Skjult ID med pseudonym FEMINI fr. 21 mars 2008 00:26

Er det mulig? Den dagen jeg begynner å gjøre sjekke ut slikt for å gå på date, er den dagen jeg slutter å gå på date.

Synes det å skrive profil minner nok om å søke jobb jeg, men snart må jeg vel begynne å legge ved diverse vedlegg og - vitnemål og attester og referanser. Plettfri vandel, god økonomi, hvor god er maten jeg lager, hvordan presterer jeg i senga, hvor lang tid bruker jeg i dusjen, iq-test osv osv . Første date blir førstegangsintervju, kanskje kommer jeg videre til neste. Er jeg heldig, blir jeg fast ansatt - hvis jeg vil ha stillingen.

Velger heller å være litt naiv jeg. Bli kjent med folk og finne ut av ting etterhvert. Risikerer kanskje å bli skuffet innimellom, men går ihvertfall ikke glipp av alle de flotte folkene som faktisk finnes overalt. For å kunne nyte oppturene må en ha opplevd nedturer. Tror livet ville bli kjedelig om jeg skulle gå rundt og være skeptisk og kynisk og sikre meg hele tiden.

Finner det for øvrig merkelig at folk er så nysgjerrige på å se skattelistene. En ting er at tallene i en slik liste har sine begrensninger, men jeg har faktisk problemer med å se hva som er så interessant med å vite hva naboen eller hvem som helst tjener. Men så synes ikke jeg at en persons verdi kan måles i hva vedkommende har i lønn. Finnes da mange andre minst like viktige måter å bidra på her i verden.

Skjult ID med pseudonym Tulla fr. 21 mars 2008 00:32

Zitelle: Ikke skuff meg! Du som er en sååååå klok jente. Klem

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 00:34

Jente39. Hvem sier det ikke er det samme, og hvor går grensen for hva man skal tillate av "snoking"?
Hvorfor SPØR du ikke vedkommende om det du ønsker å vite?

Selvsagt er alt som ligger på nettet offentlig. Det er likevel et VALG for hver enkelt når vi vil at vedkommende skal lese alt dette.

12 år yngre enn opplyst om i profilen. KRISE!
Hallo, INGEN liker å bli lurt, og tro meg når jeg sier at jeg også har blitt lurt. Men er man med på leken får man tåle steken!

Man må velge tillit fremfor mistenksomhet for at et forhold skal fungere. Uansett. Jeg gjentar: Uansett nett eller "live".

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:36

Jeg unngikk med nød og neppe en date med en voldtekstforbryter pga en kombinasjon mellom googling, og diskusjoner med andre som kjente til ham.

Han virket UHYRE reflektert, empatisk, hyggelig, sympatisk osvosvosv men hun som ble voldtatt av ham for et par år siden - som er en bekjent via bekjente - kunne altså fortelle en annen historie.

Det er NAIVT å ikke ta i bruk den informasjon som er tilgjengelig. Sjekking på nett kan være skummelt. Det er mange gærninger der ute, og det er mye vanskeligere å avsløre det når man møtes og blir kjent på denne måten - via nett - enn på 'gamlemåten' i RL.

Skjult ID med pseudonym Tulla fr. 21 mars 2008 00:36

JA!!!! Amatørmessig og latterlig opptreden fra de som lyver...

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:37

Fint at du vet hva som er riktig for andre da Zitelle. :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 00:38

Beklager at jeg skuffer deg, Tulla. Men våre meninger må vi få ha også når man er dypt uenige. Prøv å ikke la det skuffe ;-)

Den dagen noen tar fra meg min egen dømmekraft, den dagen jeg mister min tillit til mennesket, den dagen logger jeg av!

Hilsen Zitelle
som ikke ser hva som er smigrende ved å bli googlet

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:41

@Raindrop: jeg har ikke sagt noe om finansiell sjekking SOM METODE for å plukke ut dater. Du må gjerne kritisere meg, men gjør det da for ting jeg faktisk HAR sagt. Ikke meninger du tillegger meg.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 00:48

Lite hjertesukk i anledning denne tråden :-)

Jeg har sikkert skrevet over 1000 mailer og jeg har fått enda flere. Det blir til sammen mange ord og mange samtaler. Mange fine ord og mange givende samtaler. Likevel føles det noen ganger som om regnskapet går i minus. Hva er det jeg bruker tiden min på?

Her inne har jeg utlevert meg for feil person. Jeg har blitt løyet til av mange liksomsingle gifte personer. Jeg har gitt for mye tillit til personer som ikke burde fått den. Jeg har skrevet mange fine mailer med mennesker som uten forvarsel utflyttet. Jeg har trodd at et menneske virkelig har brydd seg. Jeg har til og med nesten trodd en gang at jeg traff Mr. Right på sukker : )

Er jeg så ufattelig naiv at jeg ikke klarer å skille klint fra hvete? Er jeg så seriøs at jeg ikke passer i et forum som dette? Eller er jeg rett og slett lettlurt? Er jeg desperat etter å ikke leve alene at jeg derfor blir blindet? Burde jeg stenge av alt som er i meg av vitalitet og tilstedeværelse for å overleve her inne? Burde jeg kun se på sukker som tidsfordriv og derfor lette kraftig på sløret? Burde jeg slette meg fra hele sukker?

Jeg vet ikke. Det eneste jeg vet er at det er helt umulig for meg å gi opp troen på det gode, eie vissheten om at jeg er en utrolig bra jente som er morsom å være sammen med, som både føler og tenker en hel masse, som lever og ånder for oppriktighet, troverdighet, ærlighet, varme og nærhet, som ler lett og som er ufattelig lett å glede, som er en sammensatt sjel med mange ressurser, som trives i livet, som er en utpreget sosial sjel og som alltid vil være på søken etter noe mer å glede seg over.

Jeg vet også at inntil noen virkelig truer mine tanker om hvem jeg er, tåler jeg at noen synes det er morsomt å være uærlig overfor meg. Så lenge jeg selv vet hva jeg er, har jeg også vissheten om at også mange flere enn meg vet hvem og hva de er. Da vet jeg også at vi har mye fint å prate om, mange latterbrøl og mye delte godfølelser å se frem til……


Hilsen Zitelle
som vil treffe ekte mennesker på en ekte måte.

Skjult ID med pseudonym ikke bare fr. 21 mars 2008 00:50

Det er ikke bare alder og finans som kan sjekkes på denne måten. Alle vet at det finnes gifte menn og kvinner her inne, som ikke opplyser om det.

Skjult ID med pseudonym raindrops fr. 21 mars 2008 00:51Dame 39, for å være helt ærlig så syns jeg svært lite om finansiell sjekking som metode for å avgjøre hvorvidt en person er verdt en date eller ikke! Dette har med respekt å gjøre og den praksisen du beskriver lukter gold-digger i min nese!

Til trådstarter, det er forbasket at det skal være slik at enkelte kvinner blir mer interessert i meg eller deg eller andre pga noe ekstra siffer på bank-kontoen! Etter å deltatt i utallige debatter og lest mye om slike saker vil jeg bare oppfordre deg til å ikke oppgi personalia nok til å gjøre deg søkbar i registrene før du ev vet at det er pga deg og kjemien dere imellom som gjør forholdet interessant! Syns det er helt utrolig at enkelte kvinner og menn er så opptatt av en potensiell partners eventuelle inntekt og formue! Penger er kjekt å ha og gir en smule mer frihet enn ellers! Men penger blir en byrde for meg hvis mistenker at damen blir mer interessert pga hun lukter lunta(penger)! Man vil jo helst bli elsket av andre årsaker enn økonomi! Det er bedre å være en fattig slusk som opplever ekte kjærlighet enn som rik mann og være ettertraktet pga sin bank-konti! Noen har mer å rutte med enn andre økonomisk og det er flere faktorer som spiller inn her. Jeg håper virkelig jeg møter ei dame som vil ha meg pga min person og kjemien mellom oss og ikke ei som analyserer kynisk frem til en økonomisk lettere hverdag og pga simple kriterier som penger vil ha meg som sin... Jeg blir rystet og forbannet over slike simple mennesker!

Skjult ID med pseudonym Solan_g fr. 21 mars 2008 00:53

Googling, sjekking av ligning osv kan nok være intresant for noen og enhver det, men hvis du legger slike opplysninger til grunn for å date noen eller ikke så er det er faktisk en ganske stor sjanse for at den eneste du lurer er deg selv...... !
Du stiller i allefall på date med en forutintatt holdning til den personen du skal møte.

Jada, jeg har også også googlet dater, men det har vært etterpå og forde intuisjonen min fortalte meg at noe ikke var helt som det skulle.

Skjult ID med pseudonym KiRof fr. 21 mars 2008 00:55

Hvis jeg skulle prøve å sjekke opp ei hvor vi hadde felles kjente så ville jeg faktisk prøvd å finne ut litt på forhånd om hvordan dama var.

Dere som er så imot å bruke litt andre kilder enn bare det som finnes på sukker og det som er spurt om direkte til personen. Har dere aldri vært interresert i en person som dere er blitt kjent med gjennom felles venner. Spurt dere de felles vennene litt, eller gikk dere direkte til den som dere var interresert i.

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:56

Nemlig solan, det med intuisjon er viktig! Raindrop ser ut til å tro at jeg bruker finansiell sjekking som metode for å plukke ut egnede dater.
Skulle likt å vite hvor han har det fra, det har jeg faktisk aldri gjort, og aldri skrevet.

Skjult ID med pseudonym KiRof fr. 21 mars 2008 00:57

Uansett om du googler eller ikke så stiller du med forutintatte meninger. Ut fra profil på sukker, og ut fra utvekslede meldinger og telefonsamtaler.

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 00:59

@ raindrops. så søtt, å kalle meg dame når jeg selv kaller meg jente. ;)
Beklager, den hersketeknikken biter ikke på meg, jeg bare ler av det.
:)

Skjult ID med pseudonym Tulla fr. 21 mars 2008 01:04

Mange misforståelser ut å gå her!!!!!!

Skjult ID med pseudonym raindrops fr. 21 mars 2008 01:04

Hadde bare alle damer vært som deg zitelle, så hadde verden vært et bedre sted for oss mennesker både fattig og rik! Du har de egenskapene som ønsker å høre om, du snakker om ekte kjærlighet og ekte menneskelige relasjoner! Stor klem til deg:)

Hva hvis jeg er rik og har formue men allikevel plages av tanken på at det er nettopp pengene som er avgjørende faktor for hennes valg av meg og hun klarer å få meg til å tro at motivet er ekte kjærlighet! Det er nettopp det som gjør denne saken så fortærende! Hva om jeg har god økonomi og jeg får meg ei slik dame som sjekker meg opp på ligningen og la oss si at bedriften min plutselig mister kunder og går ad dundas! Sannsynligheten for at jeg vil oppleve spetakkel og bråk med min frue er større da enn hvis jeg fant meg ei som ikke bryr seg om pengene i den forstand -sukk-! Kall meg gjerne en gammeldags romantiker men jeg ærer visse begrep og kontroll av status og økonomi er ikke ingrediens i min søken etter den store kjærligheten. Hun kan gjerne være en tiggerske fra Romania bare motivet er godt, men hvordan forstå motivet hvis alskens list og lureri blir brukt for å få meg på kroken. Det er viktig å ha de rette antennene ute og ikke la seg lure av slike folk! Penger kan være en forbannelse i seg selv..

Zitelle jeg håper du finner din store kjærlighet i livet, for slike holdninger som du representerer er selve juvelen i relasjonen mann/kvinne, du søker kjærlighet og det er det edleste motiv.

Skjult ID med pseudonym Ironman fr. 21 mars 2008 01:08

jente39)
Det er NAIVT å ikke ta i bruk den informasjon som er tilgjengelig. Sjekking på nett kan være skummelt. Det er mange gærninger der ute, og det er mye vanskeligere å avsløre det når man møtes og blir kjent på denne måten - via nett - enn på 'gamlemåten'

At du har hørt ting via andre mennesker er sikkert mulig,men at du har funnet informasjon om denne såkalt voldtektsmannen på nettet velger jeg å tro ern bløff.

Den informasjonen du påstår du har ervervet på nettet om en såkalt voldtekstforbryter tror jeg ikke noe på,da slik informasjon er gradert og ikke tigjengelig for allment bruk.
Dette er materiale som ikke engang vanlig polititjenestemenn er klarert for,og de som arbeider med slike saker må logge seg inn med spesielle passord som viser at de er klarert for denne informasjonen.
Dette vet jeg alt om,så om du ikke arbeider i Kripos og er klarert for dette så prater du tull.

Skjult ID med pseudonym Ironman fr. 21 mars 2008 01:09

jente39)
Det er NAIVT å ikke ta i bruk den informasjon som er tilgjengelig. Sjekking på nett kan være skummelt. Det er mange gærninger der ute, og det er mye vanskeligere å avsløre det når man møtes og blir kjent på denne måten - via nett - enn på 'gamlemåten'

At du har hørt ting via andre mennesker er sikkert mulig,men at du har funnet informasjon om denne såkalt voldtektsmannen på nettet velger jeg å tro ern bløff.

Den informasjonen du påstår du har ervervet på nettet om en såkalt voldtekstforbryter tror jeg ikke noe på,da slik informasjon er gradert og ikke tigjengelig for allment bruk.
Dette er materiale som ikke engang vanlig polititjenestemenn er klarert for,og de som arbeider med slike saker må logge seg inn med spesielle passord som viser at de er klarert for denne informasjonen.
Dette vet jeg alt om,så om du ikke arbeider i Kripos og er klarert for dette så prater du tull.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 01:11

Tusen takk, raindrops. Det var rause ord fra deg :-)

Men du har rett i at jeg ikke er noen gold digger. For det første har jeg det bra som jeg har det og trives i eget liv. For det andre ville jeg insistere på særeie (eller hva det heter....ler) om jeg hadde gått inn i et forhold fordi jeg ville gjøre alt for at vi begge visste at vi valgte hverandre av de grunnene som er rett for meg. Og for det tredje har jeg vel sjelden møtt så mange "rike" som fra nettet. Jeg er fremdeles singel, så du kan slappe helt av, raindrops - penger i seg selv er lite attraktivt. Gi meg løøøøv, så snakker vi! :-))

Smilende hilsen
fra Zitelle

Skjult ID med pseudonym ikke bare fr. 21 mars 2008 01:16

Dette synes jeg blir forstørret langt utover fornuftige rekkevidder.
Jeg tilstår gjerne at jeg sjekker at han jeg går ut med er den han utgir seg for å være ved å sjekke om han er gift, hans alder og at han ikke har rotete økonomi eller kriminalitet i bagasjen. Jeg gjør det først når jeg har truffet vedkommende, og finner ham interessant, ikke for å sjekke hvor mye penger han har på kontoen, men for å se at han er den han sier at han er.
I de tilfellene jeg har møtt en mann IRL ville jeg gjort det samme, men hos en bekjent / fortrolig. For meg er dette en form for referanse når jeg ikke har noen som går god for vedkommende.
Dette handler om å ha sunn dømmekraft mer enn å bli beskyldt for å være en gull graver.
Oppfordrer til å nyansere deres syn på hva som er fornuftig og hva som er noe annet.
Har sett TS sin vinkling, og forstår at dette kan føre til skepsis.
Personlig foretrekker jeg å bli beskyldt for å være gullgraver dersom alternativet kan være å havne i et uføre som kunne vært unngått om jeg hadde tatt en tur på nettet.
Og, be my guest, om vi møtes er du velkommen til å sjekke mine fakta.

Skjult ID med pseudonym sommerfugl fr. 21 mars 2008 01:16

Rondo
Hvorfor fortalte venninen til daten din dette? Har du skjekket med vedkommende om det stemte, og hvorfor hun gjorde det?

Skjult ID med pseudonym bjørk fr. 21 mars 2008 01:18

Her virker det som det er noen som har fått en overdose med påskemarsipan.

Det går da an å gi katta i penger og eiendeler og samtidig ha beina godt plantet på jorda. Eller?

Skjult ID med pseudonym ikke bare fr. 21 mars 2008 01:37

PS: Jeg er så ærlig at jeg forteller at jeg har sjekket ut vedkommende også. Da har jeg samtidig mulighet til å forklare hvorfor jeg gjør det, og kan signalisere at det er ok at han gjør det samme med meg. Har aldri møtt åpenlyse reaksjoner på dette.

Skjult ID med pseudonym Rondo fr. 21 mars 2008 01:42

Hei sommerfugl.
Venninen hadde konfrontert den gjeldene "damen" med dette flere ganger og var nå dritt lei måten hun behandlet andre på uten at det hadde noen virkning.
Jeg konfronterte "damen"med hva jeg hadde hørt av andre og fikk til svar( fnisende) at hun måtte jo finne ut om jeg var noe å satse på.
Hun bedyret på det sterkeste at det selvsagt bare var for moroskyld.
Jeg fortalte at jeg hadde en annen sans for humor og trodde ikke vi passet sammen.
Takket for meg og lever lykkelig uten denne "damen"

Skjult ID med pseudonym knuffings fr. 21 mars 2008 01:58

Jeg tror jaggu meg at jeg er en naiv heldiggris etter hva en kan lese her...
Guttene/mennene jeg har hittil har møtt fra sukker har utelukkende vært greie, oppegående folk :-)


Skjult ID med pseudonym raindrops fr. 21 mars 2008 02:29

Er ikke nødvendigvis noe i veien med fornuften til gullgraverne! Enten dem finner 50000-5000000- eller femti millioner for den saks skyld! Poenget er at motivet/penger brukes som vurdering av en potensiell kjæreste og det er et motiv som forsøpler MIN oppfatning av kjærligheten! Vi har tradisjoner her til lands om å bli såkaldt godt gift, en arv som henger igjen fra middelalderske tider den tid kvinner her til lands gikk med slør og ble brukt av storbonden som forhandlingsvare for mere jord!

Bruk gjerne fornuften folkens, men misbruk den ikke! Fornuften kan nemlig brenne broen som fører til din beste skjebne og et lykkelig liv!

Jeg sorterer ihvertfall ikke ut folk på bakgrunn av status og jeg vil heller ikke ha ei dame som sorterer folk utifra status! Penger og titler er nemlig ikke oppskriften på lykken og det gode liv! Penger gir bare mer kjøpekraft i et samfunn preget av alt for høyt forbruk! Hvis dere lurer på hvorvidt personen har penger eller ikke så er det jo bare å spørre vedkommende rett ut! Hvorfor operere i det skjulte? Kan det være fordi dere ikke vil gi inntrykk av at dere er noe dere ikke er?

Heldigvis finnes det kvinner her inne på forumet som er idealister!

;)

Skjult ID med pseudonym s.a.me fr. 21 mars 2008 08:39

Knuffings enig med deg. Har også bare møtt hyggelige folk herfra. Aldri hatt noen dårlige opplevelser av noen sort.
Kanskje jeg er naiv som aldri har googlet noen av de jeg har møtt heller, men har vel aldri følt noe behov for det. Man blir en ganske god menneskekjenner av å prate med folk på nettet også, så kan fort sile ut de en ikke har lyst til å prate med. Man får heller prate en del inne på nettet/msn/tlf med den personen man ønsker å møte, før en møtes IRL. Da tror jeg mye man evnt ikke liker kan oppdages..
Men mulig jeg er naiv nå, selv om "jeg tror på det gode i mennesket"

Skjult ID med pseudonym Mr.A fr. 21 mars 2008 09:00

Zitelle sier det som det er...allskens gaver, blomster, klokker, diamanter og middager preller bare av på henne...dessverre...sukk...

:P

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 09:40

@Ironman
Jeg har IKKE sagt at jeg har funnet informasjon om voldtektsmannen på internett. Jeg sa at en kombinasjon av googling (av ham) og informasjon fra bekjente førte til at jeg fikk vite det. SELVSAGT ligger ikke slik informasjon ute på nett!

Dette er første gang jeg har deltatt i debatt her inne, og jeg har vært her ett års tid.

Jeg vil bare si takk for meg, for MAKAN til elendig debatt-teknikk skal man lete lenge etter. NEI, jeg snakker ikke om at folk er uenige med meg, jeg er voksen nok til å tåle det, faktisk syns jeg det er morsomt å diskutere og bryne meninger. Med folk som KAN debattere.
Men som både ironman gjør her - å påstå at jeg har skrevet at jeg har funnet info om voldtektsmannen på nett - og som @raindrop har gjort gang på gang, PÅSTÅ, og argumentere ut i fra, at jeg sjekker via skatteseddelen - er bare lavmål. ANgrep er det beste forsvar, liksom. Herregud - grow up! Det er fler eksempler og det er flere enn meg som har blitt utsatt for denne labre måten å debattere på, så dette sier jeg ikke fordi jeg har såre tær og er snurt. Noen sletter innleggene sine og poster dem på nytt lenger ned, noe som skaper huller og misforståelser i debatten. Det er umulig å føre en debatt på slike vilkår.

SÅ - kos dere, takk for meg. Det er fint å få et innblikk i lavmålet her på siden. Beklager, men jeg føler meg faktisk høyt hevet over den måten å debattere på som enkelte (ikke alle) legger for dagen her.

Jeg kommer ikke til å klikke innom igjen, så eventuelle harseleringer over meg, får jeg dessverre ikke med meg. Just don't bother!

Skjult ID med pseudonym jente39 fr. 21 mars 2008 09:43

Kun en kjapp forklaring vedrørende denne voldtektsmannen: Uten den informasjonen jeg fant om ham på nett ut i fra telefonnummer (bosted, yrke, fullt navn), hadde ikke mine venner (bekjente av voldtektsofferet) kunnet identifisere at det faktisk var ham, og jeg hadde gått på en date med ham. Jeg er glad jeg "slapp".

Skjult ID med pseudonym ikke bare fr. 21 mars 2008 10:00

Heldigvis har jeg også stort sett møtt ok folk her fra nettet. Men jeg har latt være å møte noen som har vist seg å være eldre, eller ikke har oppgitt riktig navn. Så får jeg heller vente med de romantiske følelsene til etterpå. Spesiellt har det å være med på turer til fjelds med Sukker gitt en ok start for personlige vennskap.
Romantikk og naivitet kan gå godt sammen, men det er ingen garanti. Garantier finnes heller ikke for meg, selv om jeg sjekker, men når fornuft og følelser stilles opp mot hverandre på denne måten vinner fornuften hos meg.

Og igjen, dette handler ikke om "allskens gaver, blomster, klokker, diamanter og middager" for mitt vedkommende heller.
Skal fornuft å følelser stilles opp mot hverandre slik som her blir det ikke meg som kommer til å fremstå som romantisk fjols.
Jeg sier ja takk til begge deler, fornuft og følelser.

Skjult ID med pseudonym Mr.A fr. 21 mars 2008 10:11

Hehe...håper du tok ironien, "ikkebare"! ;-)

Skjult ID med pseudonym knuffings fr. 21 mars 2008 10:15

Det å tro godt om andre trenger ikke være et hinder i å bruke fornuft samtidig.
Jeg møter f eks alltid folk på offentlige plasser, o s v.

Som s.a.me sier, man får et inntrykk av folk etter å ha pratet litt.
Å google noen eller sjekke ligningen deres har jeg ikke følt behovet for gitt :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 10:21

Synd å lese innlegget ditt, Jente39.
Jeg synes du hadde mye fint å bidra med, og er lei meg for at du ikke føler for å delta på forumet igjen, helt seriøst!
Den følelsen du sitter med har også jeg sittet med mange ganger på forumet. Man føler liksom ikke at man blir forstått som man selv føler seg.....Mitt "forsvar" mot dette er å fjerne meg, gå bort fra sukker noen dager og gjøre noe annet. For det finnes tross alt mange fine meninger, mange som vil både deg og meg vel, og mange som kan å diskutere. Jeg er elendig, forresten! Jeg er for...personlig i det jeg mener og har verken lyst eller vilje til å opptre korrekt og formelt objektivt.

Jeg ønsker deg lykke til, og håper inderlig at du føler for å komme tilbake hit! Klem fra Zitelle.

Skjult ID med pseudonym ikke bare fr. 21 mars 2008 10:32

Mr.A@ Jada, har absolutt sansen for dine små kommentarer ;) Venter på invitasjon til vin og rydding i boden. Er det greit at jeg stiller i kjele(dyr)dress over pynteantrekket?

(mann 61 år fra Akershus) fr. 21 mars 2008 10:36 Privat melding

jeg opererer med en fiktiv epost adressse, der står ikke mitt navn, når noen sender privat emails til meg....dette anser jeg å være en rimelig forsikring.....har vel nevnt det før, men ei dame jeg ble kjent med opplevde noe av det trådstarter skriver om......bare at vedkommende sporet henne opp via netsøk/1881 og visste da hvor hun bodde. Hun ble ganske forbannet da en fremmed mann plutselig ringer henne....joda han hadde funnet nr i katalogen og tenkte han skulle slå på.....det er frekt gjort og innviterer ikke akkurat til at man oppgir sitt eget navn.....damer som bor alene kan jo bli smånervøs av slikt.....vet lisssom ikke av før det står en fyr på døra og ringer på.....

Skjult ID med pseudonym Mr.A fr. 21 mars 2008 10:40

Men faktisk ER det vanskelig å vite. Vi har vel alle fått noen overraskelser fra folk vi kjente litt og en sjelden gang kjente godt? Som har vist noen trekk som kanskje ikke alltid er farlige, men ubehagelige? Og sjansen blir kanskje mindre og mindre etterhvert, men helt sikker er det jo faktisk ikke mulig å være. Det er jo da greit å alltid ha noen regler om å beskytte seg litt...bare i tilfelle han eller hun som er så flink til å skrive og være hyggelig, viser seg å være litt mindre hyggelig enn det en trodde? Klart, en date med en dame som sitter og er redd og skeptisk til hva jeg kan finne på, er vel neppe særlig vits i...Sunn skepsis er vel stikkordet...

Men menn har jo et litt annet bilde av dette. Jeg har møtt en del (hel)sprø damer, men er jo aldri redd for dem...

Skjult ID med pseudonym Mr.A fr. 21 mars 2008 10:43

@ikkebare...jeg vet, og ett eller annet sted i byen sykler et stakkars sykkelbud rundt med invitasjonen din og roper nicket ditt, og håper du skal svare...Du er hard to get, altså! ;-)

Skjult ID med pseudonym raindrops fr. 21 mars 2008 11:51

Beklagelig å si at jeg uheldigvis kom til å slette innlegget, men postet det prompte lenger ned uten å endre annet enn et par skrivefeil og fjerne en flørtesetning til Zitelle;)

Det er også i min akt og mening å provosere når jeg formulerer mine poster og svar her inne! Det er som sagt mulig å tenke i flere baner enn en! Enkelte kan være uenige med meg, andre enige! Noen blir til og med fornærmet og forbannet av mine tanker!

Men jeg står fullt og fast ved mitt om at menneskelige karaktertrekk og kjemi er for meg viktigere enn et vitnemål og innkommende penger! Det er jo nettopp dette tråden handler om!

Det er bra at man klarer å finne utav mennesker og sortere ut voldsmenn og psykoer, men jeg tror ikke ligningsattesten er rette arkivet å til å sortere ut slemme mennesker..

Til dame/jente39 vil jeg bare si at mine kveruleringer er en respons til denne uttalelsen her:

"Jeg ville ikke være komfortabel med å tjene mye mer enn en date, kall meg gjerne politisk ukorrekt, det gir jeg blaffen i :) Men sånn er det for meg.

Å sjekke ligningen til noen, når man har navn, trenger overhodet ikke å være kynisk, det er en av flere ting som kan gi en indikasjon og pekepinn. En liten ting, av mange, som man baserer inntrykket av en person på"

Jeg mener dette er indikasjoner som gir en pekepinn på en persons økonomi! Det virker for meg som du setter opp et økonomisk filter i jakten på "kjærligheten"! Dette er ikke så uvanlig.. Men ved hjelp av slike teknikker setter man samtidig opp skylapper for sine øyne. Ressurs-sterke menn (ikke alle) men noen vil også føle seg uvel når motivet penger og økonomi blir brukt som middel i jakten på "kjærligheten".

God påske allesammen:)

Skjult ID med pseudonym smarty fr. 21 mars 2008 12:39

Av ren nysgjerrighet ønsker jeg å vite mest mulig om det meste. Synes ikke det er noe galt med googling. Jeg har opplevd det selv - - at noen stiller med mer infor om meg enn jeg har gitt. Jeg blir verken smigret eller sur. Tenker bare at det er naturlig at folk er nysgjerrige. Når det gjelder skattelister synes jeg det er rart at mydnigehtene våre mener at dette er noe alle har krav på innsyn i. Men når det først er sånn, kan jeg skjønne at folk leter opp informasjon her også (selv om jeg ikke pleier å gjøre det).

Problemet, slik jeg ser det, er ikke å søke på tilgjenngelig inforamsjonen. Problemet er hvis kriteriene man velger bort folk fra , er for sneversynte..

Hadde f. eks, aldri droppet en interessant date om det så hadde stått 10.000 i inntekt... Hadde blitt litt nysgjerrig, men jeg forsøker å ikke dømme eller trekke slutninger om ting jeg ikke har førsthåndskunnskap til...

Skjult ID med pseudonym Janne47 fr. 21 mars 2008 13:26


Enig med deg smarty. Men hadde han sagt til meg at han har 1 000 000 i inntekt ville jeg være litt skeptisk. Bryr meg lite om penger, og ønsker nok å finne noen som har samme holning som meg. Men selvfølgelig kan du ha mye penger og være lite materialistisk.

Skjult ID med pseudonym Smily fr. 21 mars 2008 13:33

Gidder ikke lese igjenom hele tråden så dere får se igjenom fingrerne hvis dette er sagt 10 ganger før, men...:

Ja ,dette var ikke noe god reklame for oss damer ,og som du jeg tror du ser er det et fåtall av oss som er ute etter penger.
Men hadde jeg fått vite at mannen jeg datet hadde et annet navn enn det han hadde sagt til meg , hadde jeg løpt så fort beina kunne bære meg og tenkt : psyko!!
Så det er vel fint å si hva man heter... men det er helt greit å holde det på fornavn inntil videre.
Så håper jeg ikke du blir så skremt at du vegrer deg for å møte noen annen...
Lykke til.

PS: Har skjekket opp ,på google , en mann i mitt liv og da viste det seg at han var gift...
Så kan skjønne at noen gjør det , men det kunne ikke falle meg inn å skjekke hva som er årsinntekt.

Skjult ID med pseudonym Kandolor fr. 21 mars 2008 13:52

Hei :)

Jeg har heller ikke lest hele tråden (noe jeg kanskje burde?), men føler for å komme med et lite innlegg.

Trådstarter skriver:
(...)Dette oppdaget jeg senere var dumt,da venninnen til min date fortalte meg at min utkårede hadde sjekket meg opp via ligningen og visste både hva inntekt og formue besto av. (...)

Hvordan fortalte venninnen til din daværende utkårede deg dette? Og hvorfor tror du?
Snakket du med din utkårede om dette etterpå? Hva hadde hun å si?

Å sjekke ligningen vil jeg tro kan ha så mange årsaker.
Ja, sikkert som du her fryktet: At hun var en "golddigger" og mer interessert i hva du har enn er (Men hvordan var ditt inntrykk av henne? Og hennes interesse for _deg_? Tror du det stemmer at hun var en "golddigger"?)

Ligningen kan jo også brukes til fødselsdato (både for alder og astrologisk tegn...) og ikke ha noe med nysgjerrighet på inntekt å gjøre.

Jeg bryr meg ingenting om hva en eventuell fremtidig kjæreste tjener og har: Jeg bryr meg heller om trivsel for eget virke og liv(da har man desto mer å bida med),om refleksjon- og tankeevne, empati, humor, livslyst og -gnist og generøstiet for seg selv og andre (og med det mener jeg ikke nødvendigvis i pengesammenheng - generøsitet handler om å by på seg selv også) :)

God påske til alle! :)

Bare en gripenede og vakker link i påskens ånd (og litt utenom denne tråden her): Ted Neeley (Jesus Christ Superstar) *gåsehud*
http://www.youtube.com/watch?v=x-zFnrKmYfI

Skjult ID med pseudonym fremmed fr. 21 mars 2008 14:38

-Jeg har fulgt denne tråden fra start uten å komentere den, jeg har lest noen gode innspill og en del svada ....

-For min del synes jeg ikke det er noe galt i å bli gogglet.....Er du en golddigger vil du avsløre deg før eller siden :)

Også vil jeg si til enkelte av debatantene at alkohol og debatt hører ikke sammen....Selv om det er påske og vi er ensomme
selv om det er morosomt å lese de innleggene:))Skjult ID med pseudonym tanker fr. 21 mars 2008 14:49

Til Kandolor
Om du tar deg bryet med å lese innleggene så finner du sikkert svar på dine spørsmål.

Skjult ID med pseudonym Muffin fr. 21 mars 2008 15:16

Det er faktisk nokså overfladisk å tro at noen med høy inntekt automatisk er overfladisk og materialitisk. Bare fordi en har mye penger, og kanskje også bruker dem, betyr ikke det automatisk at pengene er det viktigste? Det er bare det noen mennesker ser umiddelbart, og dermed tror er alt... jeg har møtt en del veldig rike mennesker, og "dybden" varierer der, akkurat som for alle andre... Høy lønn og materialisme henger ikke nødvendigvis sammen. Akkurat på samme måte som det ikke er en direkte sammenheng mellom hårfarge og intelligens...

Skjult ID med pseudonym Kandolor fr. 21 mars 2008 15:33

@ Muffin:
Hvis kommetaren din er til meg: Jeg mener absolutt ikke at høy inntekt = overfladisk og materialistisk.
De egenskapene jeg nevnte mener jeg er helt uavhengig av inntekt: Kan tjene penger som Skrue eller nesten bare ha til livsopphold og inneha disse egenskapene i begge tilfellene :)

@ tanker: Takk (har lest og funnet svar). :)

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 15:41

Rondo !
Det høres nå ut som et litt luksuproblem det der . Hvis det er slik du skriver må det være vanskelig å treffe nye mennesker. Det ikke sikkert at de er ute etter pengene dine.Det kan jo hende at damene har truffet en del pussige varianter og brent seg litt de også.Dessuten tror jeg du har sikret pengene dine så godt at den biten der går helt bra. Jeg syns du skal la pengene dine glede deg istedenfor å bekymre deg :-)

Skjult ID med pseudonym Janne47 fr. 21 mars 2008 16:12


Det kan hende innlegget til muffin var ment til meg. Men han sier jo det samme som jeg..

Skjult ID med pseudonym Rondo fr. 21 mars 2008 16:43

Hei Like blid.
Kan kansje virke som et luksusproblem,men tror nok dette kan dukke opp for mange,penger eller ikke penger.
Ja,jeg har sikret det som sikres kan og engster meg ikke for den delen.
Plages bare litt av det at mange kun går etter penger og verdier og ikke ser skogen for bare trær.
Har mange venner som lever og har det meget godt med "normale"inntekter og uten store formuer i banken.
Ordtaket penger er ikke alt ,stemmer så alt for godt.
Man får ikke spist seg mer en mett uansett hvor mye penger man har.
Selvsagt er det greit og vite at man har til de daglige utgifter,men med litt fornuft og oversikt over utgifter og inntekter er dette noe som alle burde klare.

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 18:08

Rondo :-)
Det er veldig mange opplysninger om oss som er tilgjengelig .Jeg trur det er bare å kapitulere med en gang .De som vil finne ut de finner ut. Men derifra til å skjemmes eller drive et taktisk spill for å finne ut om den utkårede har de rette verdiene eller holdningene blir bare tull.Skal du leie bruktbil på neste date og operere under alias :-)Det høres litt spes ut :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 18:14

Jammen hva er galt med å spørre vedkommende om det vi lurer på da?
Eller har vi helt sluttet å stole på hverandre, vi mennesker? Og hvem er det da som egentlig har "tapt"?

Skjult ID med pseudonym H.E. fr. 21 mars 2008 18:16

Og da jeg ba den tullingen som ikke greide å gi så mye som en setning av seg selv fordi han var så fokusert på å fortelle meg hvor mye penger han har, hvor mye han bruker, hvor mye han skulle bruke på meg, og det ene vanvittige dateforslaget etter det andre om å ryke og reise, hva er jeg da? Omvendtgolddigger? Ufornuftig idealist?

Jeg søker den som kan la meg leve det livet som er mitt.
Å mistenke meg for noe annet, uansett om det gjelder forsøk på overøselse eller hemmeligholdelse, blir for meg respektløst.

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 18:22

Z :-)
Enig med deg :-) Har du begynt å prate med fremmede menn hehe :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 18:42

H.E.
Da er du bare et menneske som trenger noe annet enn det han evnet å gi deg. Det er ikke verre :-)

Like blid.
Sannheten er vet at jeg prater med skremmende få for tiden. Men jeg kan om jeg vil! ;-))

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 18:44

Z
Har du lyst å prate om det :-)

Skjult ID med pseudonym Rondo fr. 21 mars 2008 18:45

Like blid
Det finnes heldigvis firmabiler som i utgangspuntet er anonyme for de fleste.
Når det gjelder navn er det jo ikke noe problem å utelate etternavnet på første date.
Vil vel heretter vurdere situasjonen og handle ut fra det.
Man lærer jo mye av et menneske etter en hyggelig prat og får derav et bedre grunnlag for eventuelle flere møter.

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 18:48

Rondo :-)
Du gjør selvsagt det du mener er riktig.men jeg syns det høres tungvint ut ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 19:07

Prate om hva? *leker blond*

Jeg synes jeg sa ganske mye om hva jeg mente i mitt lille hjertesukk jeg i denne tråden. Hva synes du om det? *fisker*

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 19:19

Z :-)
Som sagt enig med deg. Du både leker. sukker og fisker hehe ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 19:27

Men gjennom ordene mine er jeg aller mest dønn alvorlig i det jeg forsøker å formidle for dem som virkelig velger å lese, Like Blid :-)

Skjult ID med pseudonym goodguy fr. 21 mars 2008 19:33

Det finnes de som tenker slik:

1. Du hadde visst mindre penger enn jeg trodde i utgangspunktet.
2. Sexen var dessuten ikke topp på andre eller føste date.

Resultat: Du er dumpet

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 19:35

*Sier undrende til seg selv: Tenker ikke fryktelig mange mennesker sånn?*

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 19:40

Jada jeg er Like Blid :-)
Men da må du nesten være litt konsekvent. I det ene øyeblikket tror du på det gode i menneskene,og idet neste er du redd for det fremmede ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 20:00

Er jeg? Sier hvem? :-)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 21 mars 2008 20:17 Privat melding

Bare for å snu litt på flisa....Det er utrolig mange som lever i forhold fordi de ikke klarer utgiftene alene. Stakkars mennesker sier jeg. Og selvsagt er barna også et viktig moment.
Men tenk å måtte leve slik??
Pengene og barna styrer hvordan du VIRKELIG vil ha det...Er det kjærlighet da?
Har selv barn, og ville aldri funnet på å være i et forhold bare for at man skal tro at barna får det bedre....Barn er ikke dumme, så de vil jo skjønne at alt ikke er bra.
Nei da lever jeg heller alene, og lar ikke penger og barn styre meg. Men barna er jo viktig...ikke misforstå.
Men selvsagt er det viktig å ha en god relasjon til den du har barn med.

Ship og hoi !

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 20:22

Z :-)
Send meg en sms så får du vite det

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 21 mars 2008 20:24

Neppe, mr. Like blid

Slik jeg har "lest" dere "Like blide" så finnes det minst 3 av dere....så langt ;-)

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 20:27

Z:-)
hehe :-) Nå tror jeg du overdriver litt ! Hvordan har du kommet til den konklusjonen ?

Skjult ID med pseudonym bjørk fr. 21 mars 2008 20:30

Våkn opp da! Hvorfor overlever menneskeheten? Vi styres av instinkter når det gjelder forplantning og sosial omgang med andre for å sørge for at rasen lever videre. Vi i vår del av verden, som har overflod av mat, husrom og penger, har den luksus at vi kan prioritere følelser. Selvfølgelig er følelser også en viktig brikke i det hele, men hvis alle mennesker verden over har like store krav, ville vi ikke overlevd lenge som rase. Selvfølgelig prioriterer jeg følelser jeg også, jeg er et produkt av min oppvekst og det samfunnet jeg lever i. Men det er viktig å forstå at vi også har indre og ubevisste motiv som styrer oss, selv om disse ikke alltid er det beste for sluttresultatet. Det at folk styres av disse motivene i større eller mindre grad, vil ikke si at de er dårligere som mennesker, eller har mindreverdig etikk og moral. I hvert fall ikke så lenge man ikke er slem, ondskapsfull eller velger å utnytte folk med vilje.

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 20:32

Er det noe personlig ute å går her?
Kan ikke se at det har noe med diskusjonen å gjøre:)

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 20:35

Hallo !
Sorry :-)
Bjørk !
Kjempe bra;-)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 21 mars 2008 20:43 Privat melding

Så det å utnytte andre er en god egenskap det da??
Ja vel... da så:)

Skjult ID med pseudonym raindrops fr. 21 mars 2008 22:07

bjørk, kan du nyansere litt? jeg føler for å svare deg men det du skriver er litt diffust for meg! vi er vel alle et produkt av et eller annet, men vi jeg mener faktisk at genetisk og kjemisk tiltrekning til hverandre er det som fører til framgang for mennesket, det er det som fører til ei bedre framtid! vi trenger også det sosiale aspekt ettersom vi liker å vandre i flokk! kjærligheten er et naturlig og kanskje primitivt behov som melder seg. det å kjenne på sine følelser og ta imot der tiltrekningen er sterkest gir beste resultat! penger og status gir mere spillerom og anseelse! men det er ikke nødvendigvis faktoren som sikrer framtidig utvikling best! penger og papir er som sagt bare et tillegnet middel, det er papirer! følelser og kjemi er naturens metode i den menneskelige utvikling!

vet ikke helt om jeg skjønte budskapet i din teksten din!

men jeg vil håpe på at den ekte kjærligheten seirer til slutt, kjærlighet avler nemlig kjærlighet og nettopp kjærlighet trenger denne vår verden får at den skal bli et bedre sted for oss mennesker!

Overfladiskhet og grådighet har vi desverre alt for mye av pr idag.

Skjult ID med pseudonym kjedelig fr. 21 mars 2008 22:30

En kar jeg kjenner har mye penger. Han er en beinhard og ganske kynisk forretningsmann som har jobbet hardt og tatt risiko for det han har tjent. En sjarmerende ung flott (pennyless) dame jeg kjenner ble blendet av hans rikdom (og sjarme). De giftet seg. De fikk 2 barn. Hun har aldri hatt vesentlig tilgang/oversikt til hans penger (han er jo ikke "dum")
Nå er de skilt og hun sitter igjen med 0 kr.
Det du tar inn i ekteskapet tar du ut.
Bittert..

Skjult ID med pseudonym manue fr. 21 mars 2008 22:44

Hmmm..eller hun hadde en usedvanlig dårlig advokat?;)
Hun har sikkert uansett god sjans på nestemann, det er nok av dem som "tar inn" de damene..

Skjult ID med pseudonym bjørk fr. 21 mars 2008 23:14

@raindrops: Du har selvfølgelig rett i det meste av det du skriver. Mitt innlegg var (et antakeligvis fåfengt) forsøk på å belyse en annen side av saken. Det humane idealet (i hvert fall i store deler av den vestlige verden) er at når det gjelder forhold og samliv, så skal det kun handle om kjærlighet og ønsket om å ville den andre det beste. Det sier både fornuften vår og følelsene våre. Samtidig må vi ikke glemme en annen faktor som også spiller inn, nemlig instinktene. Instinktene våre er ikke alltid på linje med utviklingen vår ellers når det gjelder fornuft og følelser. Instinktene er primitive og ubevisste. Når instinktene også blandes inn i det vi gjør , altså erfaringsgrunnlaget (og det gjør de vel oftest), kan resultatet bli at man gjør noe man egentlig kanskje vet ikke er verken det beste eller det mest riktige. Å prise kjærligheten og de rosa skyene betingelsesløst, å mene at alle som ikke klarer å leve etter idealet har en dårligere moral enn andre, blir for meg mest svada. Det finnes flere sannheter og det finnes flere lag i disse sannhetene. Sannhet og ideal er alltid subjektive og foranderlige. Å lære seg å forstå hvordan ens egne instinkter styrer en er vel kanskje den viktigste jobben vi alle har. Det finnes kynikere og ondskapsfulle mennesker. Det er ikke dem jeg snakker om. Jeg snakker om folk flest, om oss alle, som egentlig vil godt, men som ikke alltid klarer å følge idealene av mange grunner. En ting som gjør at noen kanskje sjekker bakgrunnen til folk på nett, uten at de av den grunn er golddiggers. Idealet er å spørre folk direkte, å ha tillit, men man må ha forståelse for at summen av instinkter og erfaringsbakgrunn kan få folk til å handle på et 'lavere plan' enn på idealplanet, uten at man dermed stempler og fordømmer dem av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Raindrops fr. 21 mars 2008 23:49

Ja og sukk! Jeg vet desverre at det er slik! Er vel ikke så mange der ute som etterlever mine idealer! Det nytter lite for meg å predikere min sak her inne.. Vi skal være fornuftige mennesker som lever etter gitte normer! Derfor må også enkelte av oss alltid leve med mistanken om at relasjonsmotivet er annet enn kjærlighet! Jeg filosoferer om å reise til en fjern kultur og leve som en slusk og håpe på at kjærligheten finner meg der! Jeg vil aldri, aldri nøye meg med en tvilsom kalkulerende kvinne som velger meg utifra hva jeg har og ikke hvem jeg er! Alt blir så forbanna meningsløst og penger kan være mer en byrde for den som eier enn den som mangler!

Deres ambisiøse planer om å bli godt gift appelerer ikke til denne personen. Denne debatten gjør meg rett og slett kvalm!

Skjult ID med pseudonym bjørk fr. 21 mars 2008 23:56

Og med alt det pratet om hvor mye penger du har prøver du å si...?
;-)

Skjult ID med pseudonym Blondie lø. 22 mars 2008 00:08

Hihi, i mitt innlegg lurer jeg på hvordan jeg IKKE finner en mann som deg... For penger er ikke alt, det er da ikke lommeboken din man skal elske??

Skjult ID med pseudonym ikke bare lø. 22 mars 2008 00:16

Vi lever i en luksus situasjon. På toppen av pyramiden. Det at vi kan velge en partner etter følelser, eller la være, uten at vi av den grunn setter vår eksistens i fare / eller opplever sult, sykdom og død er et privilegie vi har i "vesten". Nå, for vi har ingen garanti for hvor lenge det vil vare, eller hvor dypt vi vil falle dersom uforutsatte ting dukker opp.

http://no.wikipedia.org/wiki/Maslows_behovspyramide

Maslow hevder i sin pyramide, se linken ovenfor, at vi må ha bygget opp trinnene nedenfra for å komme videre opp i pyramiden.
Samfunnsmessig sett står vi på toppen, og kan bry oss om de estetiske behovene. Vi kan personlig velge å gå lenger ned i pyramiden fordi vi mangler en å få barn med, eller til og med velge bort det å få barn, fordi vi ikke er avhengig av at de skal forsørge oss når vi er gamle.

I gamle dager var det ofte slik at pene piker giftet seg "oppover" til status og trygghet. Slik kan det nok være i Norge i enkelte situasjoner fremdeles. Noen mann og kvinner aksepterer dette, og synes det er stas. - Å ha en vakker flott kvinne, eller å ha en alpha mail til mann. La det bli deres definisjon på lykke.

Vi har svært frie valg i vår del av verden, så om du vet hva du oppfatter som lykke for deg, hvorfor ikke fokusere på dette fremfor å bli fortørnet over at andre velger annerledes?
Lykke til med dine lykkevalg!

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 22 mars 2008 00:34

Bjørk
Du skriver godt, velbegrunnet og fornuftig :-) All ære. Skulle ønske jeg klarte å være så "belysende" i min argumentasjon.
Men jeg ser ingen her som sier at en sannhet er dårligere moralsk enn en annen. Ser du virkelig det her? Nå?

Jeg må kun snakke personlig og for egen del. Jeg har prøvd...virkelig prøvd å være glad i av andre grunner enn min grunn som for meg.....understreker....for MEG...er den eneste rette. Konklusjonen ble: Jeg har ikke sjans. Jeg blir ulykkelig av det.

Heller singel og lykkelig enn gift og ulykkelig.
Hilsen en sikkert merkelig og bevisst naiv Z.

Skjult ID med pseudonym bjørk lø. 22 mars 2008 02:01

@Zitelle: Blant annet dette:

"Hvor ble det av tilliten mellom oss medmennesker?

Sett fra mitt ståsted er dette helt absurd, teit, leit, latterlig, idiotisk, skeptisk, utrygt, feigt, dumt, fjernt, galt, tullete og det som verre er....

Å sjekke andre menneskers "liv", det være seg økonomi, seriøs googling eller hva som helst "bak" vedkommendes rygg mener jeg er totalt lavmål."

Sitat: Zitelle, 20/3 kl 23:40

Skjult ID med pseudonym Like blid lø. 22 mars 2008 02:40

Bjørk !
Enig med deg :-) Ting blir ikke bestandig slik man ønsker seg, men man slutter ikke å ønske for det. Erfaringsgrunnlaget man har bestemmer vel hva som er rett og galt. Man streber etter det ideele men havner en plass midt imellom. En anna sak er at det er begrensa hvor indignert man kan bli av at folk benytter seg av offentlige opplysninger.Det blir også litt feil at folk med god råd skal ha rett til å definere hvorfor andre finner dem potensiele.Hvis det er så vanskelig å knytte seg til mennesker om man er velstående så får man kvitte seg med en del av godset og gullet. Da har man mindre og miste og mer og vinne :-)

Skjult ID med pseudonym ikke bare lø. 22 mars 2008 07:09

@ Zitelle: Jeg vet ikke hvor gammel du er, men noen av uttrykene dine forundrer meg. Teit, leit osv. minner mest av alt om argumentasjon fra tidlige midt i teen årene, senest. Og å underskrive slik du gjør, jeg har ikke ord.
Siden du alltid ser ut til å være her vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å tenke to ganger gjennom hva du har skrevet før du poster det. Er ærlig talt temmelig lei hobby psykologien og naiviteten. På tide å bli voksen?

Skjult ID med pseudonym FEMINI lø. 22 mars 2008 07:18

@ikke bare - Tenkte du to ganger før du postet det siste innlegget ditt? Kanskje tenke en gang til?

Skjult ID med pseudonym Mammadalt lø. 22 mars 2008 10:34

ikke bare
Synes innlegget ditt var litt interessant. Du later til å mene at Zitelle skal tilpasse sin skrivemåte og sine synspunkter slik at det passer bedre med hvordan DU ønsker det... . Slikt har jeg aldri forstått meg på, og ønsker ikke å være enig heller. Fint med meningsutveksling, men at det har en slik innvirkning på deg selv er jo litt dumt for deg selv da. Jeg synes faktisk det er en smule ufint å angripe personen direkte slik du gjør, men vær gjerne uenig i hva som skrives. Har nok noe med det å "bli voksen" at man også evner å se både det ene og det andre fra annen vinkel enn sitt eget lille ståsted - ikke sant :-).

Skjult ID med pseudonym Sheila lø. 22 mars 2008 13:56

Her var det jammen mange rare innspill og negative synspunkter.
Tror mange av dere vil slite med et kommende forhold.(Om det blir noen da)
Ikke rart det er krig i verden!

(mann 32 år fra Oslo) lø. 22 mars 2008 19:17 Privat melding

Drøyt med golddiggers, helt klart. Men... (og ikke for å være ufin) blir det ikke litt dumt å klage over at slike kvinner finnes her inne etc, når man først reffererer til at man har lønn i øvre sjiktet?

For å sette ting på spissen... Nå er vel alle du kommer i kontakt her inne ute etter pengene dine;)

Ha en fin påskehelg!

Skjult ID med pseudonym femme lø. 22 mars 2008 23:05

ikke bare,
deler samme reflkesjoner.
Zitelle, har virkelig inntrykk av at du er et velmenende, godt menneske, men jeg kan ikke ta deg alvorlig lenger. Det tok en stund før det demret for meg at det er noen store gap som empati og et godt hode ikke kan kompensere for, og det er livserfaring.
Mammadalt, i tidligere debatter vil du kunne se enr ekke formaninger om hva folk bør gjøre og tenke, fordekt som peace&love erklæringer fra en minnebok fra ten-sing.

Til debatten:
Da jeg nettdatet sjekket jeg likningen til en fyr fordi jeg trodde han løy på alderen - for likningeg viste fødselsåret (tipset fikk jeg fra min ex-type som en gang sjekket likningen til naboen min som bråkte sånn om natten, for å se alderen - avr det en gammel dame, var det bare å akseptere det). Og daten hadde løyet, løyet seg fra noen og 40 til under 40 år. Kan forstå hvorfor, men når hadde han tenkt å si det? Jeg droppet fyren. Så det var nyttig.

Så traff jeg en fyr på byen, han drev for seg selv og jeg visste at han klarte seg fint (livsstilen var helt grei, rosmnlig økonomi men ingen ). For "moro skyld" sjekket jeg likningen hans, og det kom frem at han var nullskatteyter. Han jobbet /drev selskapet m.a.o. veldig mye svart. Jeg loddet det hos ham, han la ikke skjul på det, men bagatellsierte det. Det ble faktisk et problem for meg, og en av flere grunner til at jeg ikke forelsket meg i ham. Jeg kunne ikke være sammen emd en som snøt sånn på fellesskapet. Og slik fikk jeg vite om det. Vet ikke om det var nyttig, men tror det var det.
Men fant ut at jeg ikke skulle sjekke likning med mindre jeg hadde følelse av at noe ikke stemte.

Men altså; likningen sier mer enn inntekt & formue, og de fleste lar seg vel uansett ikke kjøpe. Men i sum er den et pluss for gjennomsiktighet og antikorrupsjon, og vi er i vår fulle rett til å bruke den. Så får den enkelte heller sette sin lit til at de ikke lar seg korrumpere av pengesifre.

Skjult ID med pseudonym Mammadalt lø. 22 mars 2008 23:49

femme
Jeg har egentlig ingen kommentar til deg - det du skriver her, og kan ikke huske å ha lest noe en peace&love har skrevet. Du forstår helt sikkert poenget mitt forøvrig :-).
Man må gjerne mene akkurat hva man vil for min del her, men noen ganger synes det som om noen har problemer med å formulere seg... . Jeg synes det er uheldig om lesere som vurderer å skrive her blir skremt av ordbruken som brukes over (ikke bare). Er det slik man blir "overhøvlet" om man skriver noe som noen er uenig i, osv..
Jeg har flere ganger hatt lyst til å virkelig markere meg overfor enkelte personer her på forumet - legge bort alle hensyn, men da jeg ikke ønsker å påføre noen noe ubehag, har jeg avstått. Jeg kjenner ikke personen(e) bak disse ordene (sårbarheten), og det betyr omtrent intet for meg personlig hva man mener om det ene eller det andre her.
Nå er det jo heller ikke mitt ansvar å holde orden på forumet - heldigvis :-)

Skjult ID med pseudonym like gal sø. 23 mars 2008 21:20

Hørt om mannen som møtte en ånd…….Gjør meg attraktiv for kvinner, ba mannen. Og vips så ble han et visa-kort...

Skjult ID med pseudonym Rondo sø. 23 mars 2008 21:34

Spedoink
Og hvem her inne vet hvem jeg er?
Ingen med noe vett i behold annonserer i profilen hva inntekt og formue er.Det var jo noe som denne gribben fant ut i ettertd!

Skjult ID med pseudonym Roffa ma. 24 mars 2008 15:30

Slik er alle kvinnfolk når det kommer til stykket.Penger,Penger,Penger.
Som det stod i Vg!
Sammboerskap er kun en annen form for prostitusjon,og koster mye mer for den som betaler.
Bedre og kjøpe det det de gangene behovet melder seg.Dette er langt billigere en å få de inn i huset.

Skjult ID med pseudonym KiRof ma. 24 mars 2008 15:36

Joffa: Regner med du troller, og håper det ikke er bare dårlige erfaringer.

Uansett, når de er inne i huset så kan du jo lure deg selv til å tro at det er litt mere enn penger som gjelder ;-)

Skjult ID med pseudonym mariflyfly ti. 25 mars 2008 07:15

Dette er det mest selvhøytidelige og idiotiske innlegget jeg noensinne har lest! Selvfølgelig ønsker man å sjekke ut den man dater! Jeg er sjeleglad for telefonkatalog og skattelister så man kan sjekke ut om den man skal ut med er den han gir seg ut for å være! Alle vet vel at skattelistene slett ikke gir et reellt bilde av inntekt/formue? Så om damen du datet var på jakt etter slik informasjon så var det vel kanskje en heller dum dame du datet?

Jeg ser ut som om jeg er LUTFATTIG på skattelistene, men sannheten er en helt annen og dette er ikke ved hjelp av juks engang. Så om en type skal bedømme meg ut fra skattelisene og så legger muligheten død for oss pga lave tall på skattelistene så har han skutt langt på siden av mål kan man si.

Skjult ID med pseudonym ikke bare ti. 25 mars 2008 07:35

@Mammadalt: Jeg refererer til et innlegg Zitelle har hatt her der hun svært detaljert beskriver hva hun synes andre bør skrive, eller ikke bør skrive. Jeg trakk opp tråden og spurte hva hun mente. Hennes svar var å slette den.
Lurer veldig på hvorfor du har bruk for å fremstå som en reddende engel overfor en voksen kvinne som egentlig har gode evner til å uttrykke seg, men som i den senere tid har valgt å fremstå som det som i bestefall kan beskrives som "Naiv super".

Skjult ID med pseudonym lurifaks ti. 25 mars 2008 11:05

Må tilstå at jeg er litt forundret over en del ganske voldsomme reaksjoner på googling. Dette er da helt vanlig å gjøre, mener jeg. Han jeg dater nå for tiden har googlet meg, og jeg har googlet ham. Det har vi dessuten vært åpne om, så det har overhodet ingenting med snoking å gjøre. Tvert imot; det er fornuftig å finne ut litt om den man skal ut med, før man går ut med vedkommende. Jeg tar det som et kompliment og tegn på ekte interesse og nysgjerrighet.

Ikke alle som googler eller sjekker skattelister har baktanker med det.

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 25 mars 2008 11:29

@ femme og Ikke bare.

Så vidt jeg kan bedømme, er det meninger og det skrevne ord Zitelle angriper. Men dere angriper PERSONEN bak ordene... femme uttaler seg bl.a. om manglende livserfaring... Sånn apropos hobbypsykologi.... Synd at så mange debatter blir om personer og ikke om saker. Nei til personangrep. Ja til meningsutveksling!

Og Roffa: Håper innlegget ditt var en spøk...

Skjult ID med pseudonym femme ti. 25 mars 2008 11:36

Også enig ang googling, og som jente39 og lurifaks ble jeg litt smigret - og glad - over at en fyr hadde googlet meg.
Rett og slett fordi det viste at han hadde litt inetresse. Som når han var hjemme hos meg, kikket i bokhyllen min, på fotografier jeg hadde i ramme, viste interesse for meg som eprson - han var nysgjerrig på meg, villle vite hvem jeg var. Og det synes jeg er hyggelig!

(Forøvrig enig med marifylfly at man kan ikke bruke skattelister ukritisk, tallene sier jo kun noe om nettoforhold i skattemssig betydning - selv måtte jeg spørre fyren med lav skatt om sort arbeid for å tro det, men fikk da bekreftende svar)

Ellers: Jeg synes det er i slike debatter klart kommer for en dag at enkelte lever i en teorietisk eventyrverden, og vil at alle andre skal gjøre det samme. Kan lure på hvor voksne noen er, når noen avdekker i denne og andre diksusjoner (om for eksempel å bli forlatt) fullstendig manglende innsikt i livets realiteter og mennsker pyskologi, om de bare har lest mange ukeblader, legeromaner etc på pikerommet i selskap med kakefatet. Og bruker skriverferdighetene sine til å opptre som en flirtende moder theresa - i sin egen drømmeverden som her blir dyrket av andre naivister, mens aldri vil bli utfordret i det virkelige liv.

Skjult ID med pseudonym Smarty ti. 25 mars 2008 11:38

Lurifaks.

Enig med deg... Googling har stort sett bare bidratt til å øke interessen på en positv måte.

Har forresten lagt merke til en ting ang. å oppgi info om egen velståendehet. Menn som skriver noe om sin høye inntekt i profilen, søker ofte elsker med kvinne... Og da tenker jeg: Ok , så har han vel kone, da... Men han spanderer nok noen drinker i det minste... NOT.

Skjult ID med pseudonym femme ti. 25 mars 2008 12:30

Smarty,
her stokker du kortene, hvis du kan skille det ene fra personangrep, blir helelr ikke det andre personangrep.
For personen angriper ikke bare mening; med "teit, latterlig, idiotisk, skeptisk, utrygt, feigt, dumt, fjernt, galt, tullete" pekes det på personen bak meningen. Men dersom du fortolker dette som en mening om meningen, så er det ingen grunn til å fortolke min mening om måten meningene persenteres på (som meget korttenkt, ufundamentert og lite innsiktsfull), som personangrep.

Skjult ID med pseudonym bjørk ti. 25 mars 2008 13:13

Her er jeg veldig enig med femmes siste innlegg. Samme tvil og tro, samme fortegn i utsagn og meningsutvekslinger må gjelde alle brukere.

Ellers var ikke mine forrige innlegg verken en mening for eller mot dem som velger å sjekke ut en eventuell partner på forhånd vha de lovlige elektroniske virkemidler man har tilgjengelig. Det var mer en reaksjon på dem som med meget bastante meninger dømmer andre og deres handlinger nord og ned og ikke kan se en eneste formildende omstendighet ved en eneste ting. Som ikke kan diskutere uten å karakterisere alle som gjør og mener noe annet med ganske så stygge ord. Det mener jeg blir en like ille ting som det vedkommende kritiserer andre for å gjøre.

Og må jeg bare si at det er et turnoff med mannfolk som skryter av pengene sine. ;-)

Skjult ID med pseudonym mariflyfly ti. 25 mars 2008 14:43

Ja, enig med bjørk, mannfolk som skryter av pengene sine er ikke mye å tenne på.

Husker en gang jeg var ute på byen, snakket med en helt ok fyr - da i alle fall.
Da han fikk vite hva jeg jobbet med så kunne han fortelle at hans eks hadde jobbet innen samme yrke. Og han kunne ikke skjønner hvorfor hun orket å jobbe i det hele tatt - hun hadde jo ham som tjente 2.2 millioner i året.

Javel, da fikk han sagt det da. At han hadde penger nok og at han var en stor manssjåvinist. Trenger jeg å si at jeg avslo invitasjonen som kom dagen etter til reker og hvitvin på yatchen hans på fjorden? Hvorpå han ble dødelig fornærmet og slang til meg et spørsmål om jeg hadde mensen (på bergens dialekt: har du mææænsen æller?).
Noen uker senere så jeg samme mann arm-i-arm med en smilende blondine. Mulig han hadde droppet å blamere om inntekten sin denne gang. Eller kanskje han hadde gjort nettopp det.

Skjult ID ti. 25 mars 2008 14:51

For en tid tilbake var det en på Sukkerfest som gikk rundt ganske dritings og sa at han var sikkert den med høyest inntekt / formue på denne festen. Som kvinne med laaangt over middels inntekt (ja da gutter, vi finnes vi også) var det en fornøyelse å kunne fastslå for meg selv at jeg heldigvis ikke hadde så mye til felles med ham.

Skjult ID ti. 25 mars 2008 15:35

"middels inntekt" er visstnok ca 350.000 året for kvinner, og noe høyere for menn. Jeg hadde trodd det var lavere... eller at jeg som akademiker med 7-8 års utdannelse var lønnet litt høyere enn gjennomsnittet, men det er jeg altså ikke ;)

Viktigere enn lønn syns jeg noenlunde felles bakgrunn er. Det kan virke fordomsfullt, men jeg fungerer bare ikke sammen med menn som ikke matcher meg i utdannelse eller tilsvarende kunnskap/fag-interesse. Og jada jeg HAR prøvd.

Beklger hvis dette er off topic, kanskje jeg skal starte en egen tråd om det?

Skjult ID med pseudonym Mammadalt ti. 25 mars 2008 16:03

ikke bare, 07:35
Jeg tenker åpenbart ikke som deg denne gang, og følgelig er det ikke noe for meg å svare på.
Om du synes jeg fremstår som en reddende engel, så gjør DU det. JEG derimot... :-)

Skjult ID med pseudonym femme ti. 25 mars 2008 16:13

skjult ID en; ja, en egen tråd om utdannelse eller bakgrunn kunne vært interessant.
Fikset det bedre før, men var jo ikke superhappy i de forholdene. Og prøvde et i fjor, men det var helt dødfødt.

Ang inntektsnivå; jeg datet en fyr som viste seg å være mangemillionær. Han flashet det ikke i starten, var bare diskre spandabel, men mer og mer etterhvert. Det viste seg at han ikke var særlig veldig utrustet mellom bena, tvert i mot.
Jeg lurer på om alt det han hadde av diverse symboler var en slags penis enlarger-greie. (Ingen av delene var utslagsgivende, det strandet på dårlig kommunikasjonen)

Men jeg ville altså nå lett tenkt om jeg var i markedet og en fyr skrøt av bankboken sin; åja, så du har liten .... ??
DET er neppe hensikten. Haha

(Gutter, ikke at str betyr så mye, det er om med penger, uten den rette eieren er det bare en waste likevel)

Skjult ID med pseudonym makan ti. 25 mars 2008 22:43

Jeg synes denne tråden har utviklet seg til NÅ SKAL DERE HØRE HER GUTTER fra kvinner med høy utdannelse fet lommebok
og svær i kjeften .......vel vel ....jeg ville sagt at det er nesten ikke noe forskjell på dere og de dere er såååå flinke til å fortelle om
for meg er dere en turn off- som min venn ville ha sagt .....de tar bare etter våre dårlige egenskaper

Skjult ID med pseudonym Herlig on. 26 mars 2008 00:40

Hei Makan!
Saken her er vel at disse "damene"hverken har høy utdannelse eller fet lommebok,men gjerne ønsket at de hadde.
Mange av dem er "eksperter"på felt som de ikke har peiling på eller kjenner til i virkeligheten.
Stort sett bare svada alt sammen!

Skjult ID med pseudonym Tihi on. 26 mars 2008 08:16

Burde ikke være en større overaskelse å gå på golddiggers her inne som ellers i samfunnet. At man lar seg overaske av slike faktum overasker meg egentlig mer.

Skjult ID med pseudonym femme on. 26 mars 2008 12:58

Makan, du får ta å lese gjennom en gang til. Det dreier seg om å gjøre research.

Herlig,
har selv ingen øk bekymringer og går ned i levestandard nå som jeg har truffet en mann som har flere øk forpliktelser enn meg,
men altså; jeg tror jenter med lav inntekt har vel så mye stolthet som jenter med høy inntekt. Golddigger har ofte ike noe med jentens lommebokstørrelse å gjøre; de kan ha rikektemann-ambisjoner uansett nivå.
mMen fattige som rike jenter har like god grunn til å gjøre research før en date.

Hadde dere vært like fornuftige - og utsatte - hadde dere sjekket oss. Men risikoen er ikke den samme, det finnes ikke like mange kvinner som er personlig konkurs som menn, det finnes ikke like mange kvinnelige kriminelle som mannlige.
Det kan dere bare ta til etterretning og være glade for.

Skjult ID med pseudonym Rogaland on. 26 mars 2008 22:01

eg hadde 412000 sist år ! Er eg i risikogruppa =) =) =) =P

Skjult ID med pseudonym Beauty on. 26 mars 2008 22:04

Rogaland
Absolutt ikke!
Du bør nok mer en dobble dette beløpet skal du bli tatt i betraktning!
Og da helst etter skatt.

Skjult ID med pseudonym Rogaland on. 26 mars 2008 22:13

He he trudde de og ! Kansje de er grunnen til att eg alri vart på date fra Sukker =/ Må nokk begynne jobbe masse overtid her =P

Skjult ID med pseudonym makan on. 26 mars 2008 23:03

@femme

Hadde dere vært like fornuftige - og utsatte - hadde dere sjekket oss. Men risikoen er ikke den samme, det finnes ikke like mange kvinner som er personlig konkurs som menn, det finnes ikke like mange kvinnelige kriminelle som mannlige.
Det kan dere bare ta til etterretning og være glade for.
sitat slutt


Søtt av deg og vise dine femenine sider........ med stor bekymmring og omsorg for oss vågale MENN

Takk femme fatale

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 26 mars 2008 23:40 Privat melding

Etter å ha vært på nettet en stund lærte jeg meg fort at menn lyver på alt mulig. En fyr jeg datet tok å sjekket alle damene han evnt. ville treffe, og da gikk han grundigere til verks enn skattelistene. Han hadde aldri truffet meg hvis jeg ikke hadde orden på økonomien. For mitt vedkommende har jeg sjekket opp enkelte menn i skattelistene, men da har det vært en god grunn til å gjøre nettopp det. Har aldri vært noen gold digger selv og klarer meg fint selv og trodde jeg hadde en normal inntekt, men ligger nok betydelig høyere enn tallene som kom frem her. At en fyr har en ordnet og ryddig økonomi er viktig, og det er nok mange av oss som synes og spesielt hvis vi har det greit selv.

Jeg kan komme med et eksempel når jeg tok å sjekket opp en fyr i skattelistene. Hadde mailet en fyr en stund og han virket veldig usikker på meg, og trodde jeg var en uærlig person. Jeg kjente jeg ble noe provosert, men han hadde vel dårlig erfaring med andre damer. Jeg stusset over en ting hele tiden og det var at jeg syntes han så eldre ut enn alderen han oppga. Når jeg da fikk navnet hans så tpk jeg å sjekket dette opp i skattelistene, og da fant jeg ut hvem som var en uærlig person. Han lyvde nemlig 6 år på alder. Jeg tok å konfronterte han med dette og syntes typen var full av dobbeltmoral, men jeg fikk bare kjeft tilbake fordi det var jo egentlig ingen løgn han hadde servert da han mente han så yngre ut. Jeg sa da at han hadde muligheten til å si sannheten mange ganger når jeg spurte han og det var noen han var uærlig på.

I min verden starter man ikke et bekjentskap med en løgn. Det ble ingen date på han og det kunne han fint skylde seg selv for.

Har datet " rike " menn, men for mitt vedkommende oppstår det ikke følelser for noen som kun har økonomien i orden. Det er jo personen bak, og at man har felles interesser og trives i hverandres selskap som er avgjørende om man vil date de igjen. Ekte følelser er heller ikke noen man får kjøpt for penger.

Skjult ID med pseudonym Beauty to. 27 mars 2008 00:01

makan
Grunnen til at det ikke er så mange kvinnlige konkursryttere er at det er et fåtall av kvinner som starter eget foretak og kvinnene sitter som regel også igjen med mesteparten av kaka etter en skilsmisse.
Hvorfor ty til ulovligheter når du kan dra i land det meste på "lovlig" vis?
Tror nok det er mange kvinner som har gjort sitt til at mange mannfolk og firmaer har gått konkurs gjennom tidene.
Når det gjelder kriminelle kvinner,sitter det mange av dem på Bredtvedt,men flesteparten av de kriminelle kvinnene er så slue at de slipper unna med nesten ha det skal være og går fremdeles rundt oss her ute.

Skjult ID med pseudonym makan to. 27 mars 2008 00:04

Det trenger ikke å være for penger !!!! ikke heng deg opp i intekt -Det kan være for anseelse, mer viktig for enkelte :))))

Skjult ID med pseudonym lurifaks to. 27 mars 2008 00:12

Jøss. Da ligger jeg visst pent over gjennomsnittet, gitt. :-)

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. to. 27 mars 2008 00:28

riktig @makan...
stellte tydelivis pent med en noget selskapssyk tv-3 kjendis frk..XXX..på et elegant selskap med noen påfølgende langhelger i sine mest rampete år... aj for en lekkerbisken og en stolt uskyldig hingst i fåreklær..kommer langt med en munter positiv indre selvsikker og litt uskyldig sjel gitt........
ikke engang platina-kort hadde hjulpet der antakelig.. æææk.. skamme seg uskyldige "arbeids-hingsty".. makan til plapring...

Skjult ID med pseudonym Lima to. 27 mars 2008 02:23

Jeg har aldri sjekket noen jeg har datet i skattelistene, men etter alt dette snakket om metoden har jeg nå gjort det om et par eks-dater. Grunnen er at begge de to så mye eldre ut enn hva de hadde fortalt meg, og jomen sa jeg smør. Den ene var 5 år eldre enn hva han hadde sagt, og den andre var 7 år eldre. Akkurat det med alder er litt vanskelig å spørre pent om ansikt til ansikt. Du, jeg synes du ser så gammel ut, er det sant at du bare er xx år? Jeg valgte å stole på dem da, men jeg skjønte vel at det var noe muffins. Nå fikk jeg altså bekreftet magefølelsen min. Jeg så nå at han ene hadde en ganske anseelig årsinntekt også, men alle pengene hans kan ikke kjøpe bort løgnen hans. Hva mer har han løyet om? Nei, gi meg heller en ærlig fattigfrans som ikke trenger å lyve seg til date.

Skjult ID med pseudonym supergrei to. 27 mars 2008 08:17

Hva er høy inntekt ?? Dvs hvor mye ??

Skjult ID med pseudonym makan to. 27 mars 2008 08:40

@lima

Ja,jeg skjønner , du vil heller ha en som du må låne penger til busskort du , for det er så mye bedre .......Skjønner ikke hvorfor
det skal være enten eller .....Ikke vondt ment

Skjult ID med pseudonym femme to. 27 mars 2008 09:05

Beauty, ironisk eller en bitter mann?
Kvinner som starter egne foretak gjør det med større andel egenkapital og mindre gjeld, bedre markedsundersøkelser og med med moderat og sikrere vekst. Og at det er kvinner som oftest sitter igjen med minst etter samlivsbrudd, gjennom ordninng om skjevdeling, er ikke til å stikke under stol. Og med hvillket belegg har du at kriminelle damer vanker rundt blant oss alle? Nei, ditt inllegg kan jo ikke tas seriøst.

Makan, hva har busskort med saken å gjøre? Forøvrig skrives feminin FEMININ og bekymring med enkel M.

Opplagt endel menn med mindreverdighetskomplekser i debatten her, eller notoriske løgnere som er redd for å bli tatt med buksen nede. Har du ryddig økonomi og unnlater å lyve på alderen din har en mann ingenting å frykte men skal bare være glad noen sjekekr skattelister så blir du kvitt useriøse konkurrenter som skryter på seg feil alder og levestandard.

Skjult ID med pseudonym kjærleik to. 27 mars 2008 12:53


RIK PÅ PENGER, FATTIG PÅ KJÆRLEIK!!!

Jeg syns personer som sjekker skattelisten skal gå litt inn i seg selv! Det er jo j.... dømmende! Hva er det dere egentlig søker??? Trodde at kjærligheten var det som betydde noe her. Hva om en person ikke tjener penger i hue og ræva! Han/hun kan jo skape verdier i et forhold unasett! Da er det sikkert en del som sier "men da kan vi jo ikke oppleve ting sammen". Det er klart man kan det!! Man må vel ikke reise halve jorden for å skape et bedre forhold. Man får ikke et bedre forhold fordi man kjøper ting til han eller henne hele tiden. Det er så utrolig korttenkt. Hva så om han/hun har en gjeld, og kanskje inkasso. De kan jo være utrolig bra personer fordi. Hvem har ikke milliongjeld p.g.a de har kjøpt hus/leil., bil, hytte, båt og hva enn folk måtte ha kjøpt. Det betyr jo ikke at personen er uduglig som kjæresteemne fordi! TENK LITT!!!!

Skjult ID med pseudonym femme to. 27 mars 2008 15:48

kjærleik,
les linken. Sist fra charmy68 og Lima.
Vi snakker ikke om sjekk av pengebeløp / formue, listene er blitt sjekket for å avdekke løgn om alder, om pengetrøbbel og skattesnyting. Hvem kan vel etablere et sant kjærlighetsforhold basert på løgn?

Skjult ID to. 27 mars 2008 16:14

Dessuten går det frem av skattelisten om vedkommende skatter i klasse en eller to.
Interessant, å vite når vedkommende bedyrer å ikke ha vært gift, eller hevder å være skilt for flere år siden.

Jeg ønsker ikke å mistenkeliggjøre, eller være en gullgraver, men å gå inn i et forhold med åpne øyne.
Å stille fornuft og romantikk opp mot hverandre er ..... Fyll inn selv.

Tar med et lite Gruk:

"At appelere til fornuften.
Er vedrens største slag i luften".

(kvinne 49 år fra Oslo) to. 27 mars 2008 16:22 Privat melding

Helt enig med femme..:)

Du kjærleik det er visst mye du ikke har fått med deg i denne debatten. Det med å tenke bør gå begge veier. Man bør være noe forsiktig med slike utsagn som rik på penger - fattig på kjærlighet. Det henger jo ikke sammen og det bør vi alle vite. Vi må se sannheten at det faktisk er mange som lyver om seg selv på nettet, og det har ingenting med å dømme mennesker å gjøre å da måtte sjekke dette. Du gjør derimot det, da du kommer med et utsagn at de som er rike er fattige på kjærlighet. Vi alle er forskjellige og noen synes materielle ting er viktige og andre ikke. Vet ikke hvem som er noe korttenkt når man sier at det går helt fint å ha en kjæreste som har null økonomisk sans og har inkasso gjeld. Hadde jeg falt for noen som var så håpløs økonomisk så tror jeg hadde rygget. Det sier endel om personligheten og for noen vil de aldri endre seg. Mange av disse menneskene lever i forkant og bruker penger de ikke i realiteten har, og det hadde vært fullstendig kræsj med min personlighet. Jeg tar ansvar for min økonomi og en kjæreste bør også gjøre det samme. Skal man ha en fremtid med en kjæreste så bør man ha visse likheter, og man lever ikke kun på luft og kjærlighet. Sitter man trangt økonomisk er det fint lite man da kan unne seg i f.eks. ferie og fritid. Alt koster nå til dags og noe telt tur rett over grensa er ikke helt min stil...hehe

Skjult ID med pseudonym jaja to. 27 mars 2008 16:23

Neste gang dere treffer en hyggelig type på byen så husk å be om fullt navn med en gang. Fort deg så ut på toalettet og logg deg på nettet med din bærbare maskin for å sjekke likningen hans før du tar en skål med vedkommende. Greit å være på den sikre siden.

(kvinne 49 år fra Oslo) to. 27 mars 2008 16:31 Privat melding

Jeg tenkte mer en løgndetektor, og det hadde vært kjekt....hehe

Skjult ID med pseudonym KiRof to. 27 mars 2008 18:14

jaja:
Dårlig sammenligning. Før du får navnet på en person her på sukker så har du nøye lest profilen, og du har også utvekslet en del meldinger, navn trenger vel ikke komme frem før man har utvekslet telefonnummer, eventuelt en avslørende e-post.

(mann 38 år fra Sør-Trøndelag) to. 27 mars 2008 19:09 Privat melding

Orker ikke lese igjennom alle svar.
Kan jo bare tenkes at hun ville sjekke opp om du er en skikkelig kar!
Er jo en del som kan finne på og skryte seg opp og lage et glansbilde av sæ sjøl.
Er jo en rask måte for å se om du er en boms eller ikke.

Er jo kanskje en uskyldig sjekk..

Skjult ID med pseudonym makan to. 27 mars 2008 20:21

@femme

Takk igjen for omsorgen du viser med å påpeke mine rettskrivnings feil.....Men, jeg vil gjerne gjøre gjengjeld og påpeke dine også.

-inllegg- kl 09.05

-er ikke til å stikke under stol-kl 09.05

-rikektemann-kl12.50

-det strandet på dårlig kommunikasjonen) kl 16.13

Samt noen mindre småfeil men pytt pytt , hvem bryr seg om det ......Håper at det er til hjelp :))

- Synes fremdeles at det er helt greit å bli googlet og inntekt-gransket ........Men denne tråden begynner å bære preg av
kjønnskamp

- Min mening om saken er at det ikke alltid er penger som er drivkraften, men (ANSEELSE ) både i positiv og negativ
retning

mvh


(kvinne 46 år fra Oslo) to. 27 mars 2008 20:35 Privat melding

Jeezzzz... Jeg googler folk over en lav sko! Bla de fleste venner, for moro skyld. Nye bekjentskap- av ren nysgjerrighet, men ikke på økonomien. Jeg synes det er morsomt å se bilder fra da han var kretsmester i orientering på ungdomsskolen, at han var i lokalavisen for å ha hjulpet en katt ned fra et tre, jobber han et sted jeg kjenner noen...slike ting.
Jeg sier selvfølgelig til en date at jeg har gjort det, og som regel har jeg selv blitt googlet allerede!

Skjult ID med pseudonym tihiii to. 27 mars 2008 20:58

Kjære skjult id 16.14 Jeg står som skatteklasse 2 i skattelistene...men jeg er IKKE gift og har heller aldri vert det, jeg er enslig forsørgert!! Så en kan ikke dermed fastslå at noen lyger ang status av den grunn...???!!!

Skjult ID med pseudonym Organ to. 27 mars 2008 21:09

De som har problemer med googling, skattesøk o.l. har neppe tatt innover seg at tidene forandrer seg og at vi må følge med. Det er mulig jeg er på tynn is nå men kan det være slik at det er store forskjeller i holdninger til dette i ulike aldersgrupper...?

Som Manue skriver, googling kan være artig / nyttig, skattesøk derimot er en liiiten ekstra forsikring.

Skjult ID med pseudonym femme to. 27 mars 2008 22:22

Organ, tror du treffer en spiker på hodet, synes jeg treffer noen av disse innimellom, men det skume er at man ikke alltid kan skue hunden på hårene. Noen mennesker "embrace change", mens andre må slepes baklengs videre og ser ikke at de faktisk selv kan ha nytte av nyvinninger. Jeg gjør som Manue.

Før sjekket folk ansikt til ansikt på bygdedans og hadde jungeltelegraf, nettverk, bygderykte etc (ikke veldig etterrettelig alltid, men det var det de hadde). I dag sjekkes det på internett, og da er det vel ikke stort annerledes å bruke lovlig teknologi til å lese offentlig tilgjengelig informasjon. (I den grad noen bruker skattelister for å sirkle inn rikingene, noe jeg tror er unntak, tror dere ikke den type motivasjon ville kommet for en dag likevel? Like greit først som sist.)

Skjult ID med pseudonym Jente37 lø. 29 mars 2008 13:57


Tror også Organ er inne på noe.
Jeg google alle som gir meg navn eller mobilnummer. Det bør man være oppmerksom på, synes jeg, at det er vanlig.
Jeg forventer også å bli google når jeg avslører navn eller mobilnr.
Det jeg ikke liker er hvis vedkommende ikke vil gi noe av sine personalia til meg, når jeg har gitt mine. Det har jeg opplevd her kun en gang - og det å ike vise meg den tilliten var lite attraktivt. Så det ble med den ene daten.

Skjult ID med pseudonym meg lø. 29 mars 2008 15:42

Nei hvor er jeg glad for jeg kan forsørge meg selv............ - for en diskusjon....... ;o)

Skjult ID med pseudonym Jente37 lø. 29 mars 2008 18:33

@meg - jeg kan også forsørge meg selv, bedre enn bra nok og er ikke ute etter en forsørger. Likevel googler jeg datene mine. Det er offentlig informasjon som ligger på nettet. Inntekten er minst relevant. Det er spennende å se om vedkommende har noe på nett, f.eks. artikler, bilder etc. Siden på LinkedIn dukker også opp når du googler.