Alle innlegg Sukkerforum

Halloween

Vis siste innlegg
(kvinne 43 år fra Oslo) to. 27 okt. 2011 20:32 Privat melding

Nå er det snart tid for Halloween. Selv synes jeg den dagen bare er noe stort tull. Hvor ble det av de gode gamle julebukkene som kledde seg ut og stod og sang sanger for å få en klementin, eller litt twist? Savner dem jeg.
Nå sier de bare knask eller knep og forlanger å få noe godis, og får de ikke det så kaster de døra full av egg eller noe annet svineri.
Er det bare jeg som er gammel og gretten, eller? Hva synes dere om Halloween?

Skjult ID med pseudonym McCloud to. 27 okt. 2011 20:40

Jeg har aldri kledd meg ut selv, men jeg har ihvertfall lest de Halloween-historiene i Donald.

Og hvis du vil, kan du sikkert prøve å få med endel fra Sukkerforum og gå julebukk?

Skjult ID med pseudonym neptun to. 27 okt. 2011 20:44

Det er ikke bare du som er gammel og gretten i så fall.

Det eneste positive Halloween-feiringen, eller Allhelgensnattfeiringen, som vi vel kalte det før, har dradd med seg, er maraton av Simpsons' Halloween-episoder på Viasat 4 til helga!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 okt. 2011 20:46

Jeg er helt enig med deg, jeg.... Sto på Nille i dag og skulle velge ut noe utstyr til datteren som er blitt spurt av noen i klassen om hun vil være med ut og gå (skulle ønske hun fikk gode råd)... og ikke godteri!) Det var mye ekkelt å velge i. Ting som bare Standard førte i Oslo da jeg var liten. Blod og gørr og ekle masker.

Men det som helt ærlig plager meg litt er at Halloween lærer barn å true med de voksnes velsignelse: Gi meg sånn og sånn (uten at jeg egentlig fortjener noe) - Ellers sånn og sånn!

Så om du er gammel og gretten Jeno, er vi minst to! :-) Ja, hva var egentlig så galt med julesanger og klementiner?

Skjult ID med pseudonym Z to. 27 okt. 2011 20:47

Synes også Halloween er tull og en konstruert greie for oss som amerikanerne kan holde for seg selv :-)

Synes vår norske tradisjon er fin jeg, der det arrangeres konserter rundt omkring for å minnes våre kjære, der vi setter lys på gravene rundt omkring i landet og har en litt mer intim og lavmælt variant. Verdig og vakkert.

Skjult ID med pseudonym Kitty to. 27 okt. 2011 20:50

Mine unger går julebukk, med nisselue og påtegnede fregner og synger julesanger for å få litt julegodt. Det er det mange barn som gjør her. De voksne går julebukk de også, men de får noe godt i koppen ;-) Mulig det ikke er slik i storbyene lenger?

Jeg syns faktisk halloween også er gøy. Så lenge man holder seg til "reglene" Syns det er kjempegøy med utkledning :-)

Men ja jeg blir provosert når de går i flere dager. Det er KUN lov å gå 31. oktober. Så prøver de å komme en annen dag, blir det ikke noe knask å få fra meg. Og man skal ikke gå til hus med slukket lys f.eks. Det er beskjed om at man ikke ønsker utkledde unger på besøk. Noe som selvsagt skal respekteres. Og egg og annet svineri er fyfy. Gnikk litt isopor på ruta eller ding på og løp... Det har vel de fleste gjort som liten uten kostyme, og det er jo bare gøy... :-)

Skjult ID med pseudonym Guybrush to. 27 okt. 2011 20:51

Om "drittunger" og foreldrene deres absolutt skal hente inn tradisjoner fra andre land så får de passe på å ta med seg alt synes nå jeg. I usa er det slik at om lyset er slått av så er ikke folk interessert i å være med - ikke noe snop, evt så er det små unger eller dyr som holder til der som kan våkne/klikke om folk ringer på og maser.

Her i norge finnes ingen respekt for den slags. Hadde sønnen min på da 5 måneder som var sjuk og slet med å sove ifjor - og da puttet jeg på en stor plakat hvor jeg pent ba om at folk ikke ringte på og forklarte situasjonen. Likavel banket det på vinduer og dører og det som var. Ikke ga de seg med det første heller.

Hadde det hele handlet om at småttiser under 10-årsalder skulle kle seg ut og gå rundt med foreldrene sine ute så hadde det vært langt bedre. Men godterigriske tenåringer som bråker rundt og dominerer er bare ufyselig. Selv i USA er det ansett at i den alderen skal du kun følge dine småsøsken.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 okt. 2011 20:54

Hmmm... gnikke isopor på ruta til folk... Det har jeg bare sett på Lille-lørdag i min drømmeserie da de "skumle tamilene" overtok pølsekiosken ved Arendal rutebilstsjon). Mener ikke å være frekk nå Kitty, men jeg trodde faktisk ikke folk gjorde det i virkeligheten! :)

Skjult ID med pseudonym Kitty to. 27 okt. 2011 20:58

Men lilleulv da, har du virkelig ikke gjort rampestreker som liten? Uskyldige rampestreker vel og merke. Epleslang hører innunder kategorien...

Skjult ID med pseudonym arneand to. 27 okt. 2011 21:00

@Lilleulv tor 27 okt 20:54
Isopor på ruta er en klassiker ;p

@ts
Synes opplegget er litt masete, men jeg leker med tanken på å kontre skikkelig ett år. ^^

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 okt. 2011 21:03

Skjønner ikke den med at lyset er slått av. Hvilket lys? I stua? Skal man sitte i mørket inne for å unngå besøk? Gjelder bare hus, det da? For det er jo ingen som kan se om man har lys på eller ikke i en blokk-oppgang?

Og dersom små barn lukker opp, kan de jo skvette noe sinnsykt av besøket som står der...Enig at man ikke bør være over 10-12 år i alle fall. Små mennesker med maske er jo langt mindre skumle enn store med maske.

Før var vel det å få godteri noe som ikke skjedde flere ganger i uken (lørdager, bursdager, fest-dager osv). Hva skal barn med mer sukker i dag? Er ikke særlig stas en gang...

(mann 41 år fra Akershus) to. 27 okt. 2011 21:04 Privat melding

Jeg er født på Halloween, så den dagen er fin :)

Dette kom omtrent i 1998 tror jeg, før den tid var det vel bare trettende dag jul som gjaldt, men konseptet er da mye det samme, selv om det har gått fra allsang til knep. I det minste så er det tradisjoner for denne "høytiden" også, ikke bare kommersielle interesser, og da tenker jeg selvsagt på Día de los Muertos - Day of the Dead i Mexico. Men selv det å kle seg ut i kostymer på Halloween er faktisk en over hundre år tradisjon (1895) så det at det tok oss like lang tid å følge etter er nesten litt interessant. Vi fikk jo allerede inntrykkene fra Halloween-filmene, så vi har ihvertfall visst at det var en tradisjon i Nord Amerika siden syttitallet.

Dessuten er jeg også positiv til det, siden det på samme måte som Día de los Muertos fjerner litt av tabuene rundt død for barn.

"I'll just take a little more bread, to honor the dead"

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 okt. 2011 21:06

@ Kitty

Aldri gjort noe galt! Hehe.. joda, jeg har vært på epleslang. Og jeg tror jeg har ringt på og stukket av en gang eller to også. Jeg har bare ikke hørt om isopor-trikset. Trodde det var noe Eia og co fant på.

Skjult ID med pseudonym Jeno to. 27 okt. 2011 21:07

Om man skal feire Halloween så IKKE gjør som denne mannen her:

http://www.dagbladet.no/2011/10/27/nyheter/politi/innenriks/halloween/18795735/

Skjult ID med pseudonym Guybrush to. 27 okt. 2011 21:28

Lilleulv: inngangspartiet selvsagt.

Skjult ID med pseudonym nortibia to. 27 okt. 2011 21:39

halloween og valentines day er dager jeg synes amerikanerene kan ha for seg selv.. at det er kommet til resten av europa, har ikke med interesse for dagene å gjøre, KUN kommersielt fra butikkenes side, for å selge mer..
julebukk i romjula er fremdeles en tradisjon, og er noe annet, da en synger julesanger etc og får godteri/kaker/nøtter i retur og kan ikke sammenlignes med halloween. OM en skulle ta imot disse komersielle dagene, så er jeg enig i hva andre har sagt her, da må en ta med ALT, ikke bare plukke av det som er interessant og drite i resten. regler og respekt for nabolaget.

Skjult ID med pseudonym Kitty to. 27 okt. 2011 21:51

@nortibia

Da kan det kanskje være greit å vite at halloween egentlig stammer fra Irland, og laaaaangt tilbake i tid. Lenge før det var snakk om å selge mer...

Det irske folket tok med seg sin tradisjon da de utvandret til Amerika. At mange tror dette kommer fra USA kan vi takke komersielle filmer og tv for...

Skjult ID med pseudonym neptun to. 27 okt. 2011 21:55

@Kitty
Nå har det vel forandret seg litt siden sånn som det var i Irland...?

Hele Halloween-kjøret får meg til å tenke på en episode av Simpsons, der et eller annet selskap ser på salget, og ser at det er en periode på året, der det verken er allhelgensnatt, jul, valentinsdag, morsdag eller farsdag, og bestemmer seg for å innføre Love-Day. Det er dette det handler om - forbruk, forbruk, forbruk.

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) fr. 28 okt. 2011 12:36 Privat melding

Jeg syns halloween er bare noe tullball. Ig bare for at butikkene skal få inn mere penger på disse dagene. Håpløst spør du meg. Er ikke interessert i at unger kommer og griser til dører og vinduer med egg og værre er. Halloween er bare lureri og bare tull for meg.

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) fr. 28 okt. 2011 13:51 Privat melding

Benytter en hver anledning til å kle meg ut, så jeg liker halloween,:D Kan nokan styre meg for den delen med maset av unger og den kjøpefesten det har blitt:(
Et år gjorde jeg som nabokona som er fra USA. Jeg og en venninde kledde oss ut som hekser, skikkelig gjennomført med løsneser og sminke. Pyntet gangen med alt mulig horror og lykter ect. Skummel musikk hadde vi også:) Noen unger ble redde, men stort sett gikk det bra. Vi fikk en artig opplevelse som vi aldri glemmer :D

Prøv du oxo Quakki:D Kanskje gå deg en tur med bøtte også.:)Har vært med på det også jeg når dattera var lita.
Kan anbefales:))

Long live Halloween!