Alle innlegg Sukkerforum

Bare potensiell vestkantfrue?? :(

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blondie to. 20 mars 2008 23:49

Jeg jobber og klarer meg selv på alle vis etter skilsmissen, men ser at mannfolk som liker meg er av samme type som eksen.... Hvordan treffer man helt andre typer? Gamle vaner må da kunne vendes?

Skjult ID med pseudonym Solan_g fr. 21 mars 2008 00:38

Et generelt råd som gjelder alle, uansett kjønn, er å sette deg ned å tenke godt igjennom hvilke kvaliteter du virkelig vil ha hos partneren. Når du vet det så tenk igjenom hvor du kan finne er person med de kvalitetene.
Glem alt du ikke vil ha, og fokuser på det som virkelig gjelder...!

Et annet råd er å ta en fortrolig samtale med en venn og en venninde (hver for seg) å høre om det du ønsker er realistisk, og eventuelle innspill på hvor du kan finne det du leter etter.
Jeg skriver en venn og en venninde forde en mann og en kvinne har et litt forskjellig perspektiv på ting. En til en samtale er essensielt forde vennindejengen ikke nødvendigvis sender deg i den rettningen som er riktig for deg...

En time eller to med en coach kan også være en god investering!

Alle gamle vaner kan endres!
Du må bare gjøre "noe" anderledes en du altid har gjort :)

Skjult ID med pseudonym huffa fr. 21 mars 2008 00:44

Kanskje en sjekkecoach, hihi?

Skjult ID med pseudonym bjørk fr. 21 mars 2008 01:21

Det var det med å klare å skille på personlighet og egenskaper.

Om man prefererer en viss type egenskaper, står man i fare for å 'velge' en med samme type personlighet som den man tidligere var sammen med. Å klare å se sine favorittegenskaper i en annen type personlighet er vel utfordringen i det hele. Vanskelig sak, fordi så mye av det vi gjør er ubevisst.

Skjult ID med pseudonym raindrops fr. 21 mars 2008 02:48

Haha, det må jo være fordi du har endel egenskaper som en del typer inkludert din x finner attraktivt i deg;) Regner med xen din var god nok til det skar seg, du trenger ikke derfor ekskludere alle andre menn som har de samme gode kvalitetene, kan hende dem har mindre av de dårlige kvalitetene som din x hadde!

Så ble jeg atter en gang forbauset over enkelte kvinners tankegang hehe;))

Skjult ID med pseudonym endra fr. 21 mars 2008 19:10


Til solan_g.....

Hvor finner mann " en coach " .... ???

" kan også være en god investering! Alle gamle vaner kan endres!
Du må bare gjøre "noe" anderledes en du altid har gjort :) ".....

(mann 36 år fra Akershus) fr. 21 mars 2008 19:26 Privat melding

Kan du beskrive hvordan eksen din er Blondie?

(mann 47 år fra Buskerud) fr. 21 mars 2008 20:27 Privat melding

Det er litt forskjellig hvordan de jobber, men en coach er en slags "sparringpartner" som kan hjelpe deg med å se ting fra en litt annen vinkling. Kansje utfordre deg litt :)
Er kansje litt utradisjonelt å bruke en coach for å hjelpe deg på sjekkemarkedet, men det var endringer av gamle vaner i forbindelse med det du ba om, og det kan en coach hjelpe deg med.

Du kan søke litt rundt på nette, eller du kan sende en melding til noen som kan sette deg i kontakt med en *hint*....

Skjult ID med pseudonym Blondie fr. 21 mars 2008 22:47

Til Geeky (og andre interesserte). Exen er en typisk konservativ velstående fyr, som vil ha en hjemmeværende, men velutdannet og veldreid kone. God økonomi er ikke alt, fyren var jo nesten aldri hjemme... Så det jeg ønsker meg er en mann med tid, til meg og oss...

Skjult ID med pseudonym manue fr. 21 mars 2008 22:54

Blondie, hva med å oppsøke de gutta som ikke ligner x?
Mulig du ønsker alt du hadde, men at han skulle være hjemme kl. 16.30? ...den blir nok verre...

Skjult ID med pseudonym draupne fr. 21 mars 2008 23:01

Hva med en som ikke ser yrkeslivet og karriæren sin som det viktigste i livet? Jobber du selv?
Hva med en yrkessjåfør som kun kjører lokalt. Når varene er levert er dagen ferdig, og han kommer hjem..

Et annet alternativ er å finne en "Blomster-Ole" som ikke vil arbeide.. Jeg tror det finnes en god del som egentlig ikke vil jobbe. (Jeg er en av dem, men jobber for det). ;-)

Skjult ID med pseudonym Blondie fr. 21 mars 2008 23:09

Jeg sier jo, eller prøvde å si at jeg verdsetter tid langt over penger i et forhold.

Skjult ID med pseudonym kravstor lø. 22 mars 2008 01:01

Hmmmm......

Nå må jeg innrømme at jeg må gå litt i tenkeboksen. Jeg pleier ofte å gå utenom de "typiske" vestkantdamene. Lurer på om det er noe ved deg som gjør at mange tror du er veldig materialistisk og opptatt av status. Nå går jeg ut fra at du er veldreid og oppegående og dermed burde være attraktiv for veldig mange menn.

Det jeg lurer på er hvordan profilen din er og hva det er som tiltrekker disse gutta og ikke de med litt mer moderate ambisjoner når det gjelder karriere. Hvilke vaner er det du mener bør endre? Vanene dine kommer da vel ikke så godt frem på en profil på sukker.

Skjult ID med pseudonym Blondie lø. 22 mars 2008 01:16

Jeg skremmer kanskje mannfolkene med moderate ambisjoner? Mannfolkene jeg vanligvis treffer, også i jobbsammenheng, er ledere. Du skal ikke skue vestkantfruer på pelsen, det kan være en kjekk jente inni !

Skjult ID med pseudonym manue lø. 22 mars 2008 01:30

Hvis du skremmer dem med moderate ambisjoner, bør du muligens jenke "pelsfremtoningen" noe? ....Hvis det er disse du vil tiltrekke deg...
Det finnes mange fine menn uten dress og GT i baren, men de henger gjerne ikke alltid i samme bar..

Skjult ID med pseudonym Blondie lø. 22 mars 2008 01:40

Hvilken bar bør jeg se i :)

Skjult ID med pseudonym M.A.N.N lø. 22 mars 2008 01:43

Den jeg pleier å gå på ;).

Skjult ID med pseudonym manue lø. 22 mars 2008 01:49

Det kommer an på hva du er ute etter;)
Men er du "perler og pels"jente, tiltrekker du deg automatisk dressgutta... Dette velger vi jo selv.

Skjult ID med pseudonym draupne lø. 22 mars 2008 01:57

Perler for svinepelser?

Skjult ID med pseudonym manue lø. 22 mars 2008 01:59

He he, jeg tenkte mer "like barn"..;)

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) lø. 22 mars 2008 10:04 Privat melding

sa må du gå i deg selv og endre på egne mønstre du har satt deg fast i.......har vært der selv...og fullt mulig å gjøre noe med :)

Skjult ID med pseudonym Blondie lø. 22 mars 2008 12:05

Hva gjorde du da kjeksa, byttet klesstil?

Skjult ID med pseudonym kravstor lø. 22 mars 2008 12:28

@Blondie

Ja, du har selvfølgelig rett. Et kjent triks er å speile klesstil og væremåte til de man vil ha en relasjon til. Det er ganske rart hvor mye det betyr egentlig. Til daglig går jeg ganske casual, men når jeg noen ganger i mnd. drar på møter i utlandet går jeg i dress. Når jeg går rundt i dressen på Gardermoen får jeg blikk fra en helt annen type jenter enn når jeg går casual kledd til daglig.

(mann 36 år fra Akershus) lø. 22 mars 2008 12:34 Privat melding

Enig med det "kravstor" sier.
Du må tenke nøye gjennom hvilke signaler du ønsker å sende, Blondie.
Det er fullt mulig å være fra vestkanten uten å gå kledd som ei hollywood babe.
Vis at du har noe mer enn kroppen din å tilby, og det gjør du ikke ved å gå konstant strigla og glossy

Skjult ID med pseudonym Gentile lø. 22 mars 2008 13:01

Jeg tør å betegne meg som en kar som har en stil som tilsynelatende er vestkant. Dette har, som i de fleste andre tilfeller, en del med arv og miljø og gjøre. man endrer ikke uten vidre "utvendig" stil i voksen alder, men mange av oss har likevel lært en del på livets vei. Jeg har , i likhet med de aller fleste, hatt mine ups and downs, og mener at jeg har lært betydelig av det. For egen del er jeg ikke lenger typen som lever for å jobbe. Nå jobber jeg for å leve, og har oppdaget at det enda er uendelig mye å lære når det gjelder relasjoner og mellommenneskelige forhold.

Men jeg oppdager at mine preferanser likevel går mot damer som har et vestkantfruepreg. Dette tror jeg har en del med at like barn leker best å gjøre. Dette har selvfølgelig mest å gjøre med innstilling til livet å gjøre, men det er faktisk også en visuell faktor med i dette som man ikke skal se bort fra. Man reagerer instinktivt som observatør, når man ser noe som tilsynelatende ikke "passer" F. eks. Den snobben med den simple dama. Den gamle mannen med den unge jenta. Og alle de andre unevnlige eksemplene som inkluderer alt fra rase, seksuell legning og til reigion.

Jeg vil ikke provosere med dette, men jeg vil bare påpeke at vi ofte er laget slik at vi reagerer på visuelle ulikheter. Da er det heller ingen bombe at vi hovedsakelig søker noe som vi oppfatter som likt. Ære være mennesker som finner hverandre på tvers av slike barrierer. Jeg bare tillater meg å påpeke at det ofte er på visuelle grunnlag at fordommer bygges.

Dermed blir Blondie attraktiv for meg, bare i kraft av hva hun skriver.

Skjult ID med pseudonym kravstor lø. 22 mars 2008 14:42

Enig med Gentile i dette "Jeg bare tillater meg å påpeke at det ofte er på visuelle grunnlag at fordommer bygges"

Jeg har bodd på Oslos østkant mesteparten av mitt liv og har like mye fordommer mot de med utpreget Oslo øst preg som de med utpreget Oslo vest preg. Det er store grupper på Oslo vest og øst som er ganske like. Nå må jeg også skynde meg å tilføye at jeg ikke er spesiellt stolt av å ha disse fordommene, men de er nå der.

Det som er spesiellt med Blondie er at hun på en måte ønsker å melde seg ut av en gruppe og inn i en annen. Som jeg forstår det er det ikke oslo vest men en gruppe av konservative Oslo vest mennesker med svært høyt fokus på karriere hun ønsker å unngå. De fleste er jo ikke toppledere, så det burde jo ikke være helt umulig å unngå de.

Skjult ID med pseudonym Blondie lø. 22 mars 2008 22:23

Takk for fine innspill :) Gleder meg til sukkerfesten, og håper jeg treffer mange trivelige mennesker der! For dere kommer jo?

Skjult ID med pseudonym femme lø. 22 mars 2008 22:38

Kjenner meg igjen i det du skriver Blondie, for det gjaldt meg også (er sammen emd en nå, men er på tampen av superbrukermedlemskapet og bruker det for det det er verdt:).

Jeg opplevde, på nettet og på byen (og jobb), at jeg oppfattes som å passe godt inn i et forhåndsdefinert bilde for typer som likner det du skriver (presentabel uten å være for ekstrem i noen retning, passe sporty og sosialt omgjengelig, litt klassisk i stilen). Men mange av dem ser (så) ofte ikke MEG. En fyr jeg hadde datet et par måneders tid sa en gang jeg grunnet over bduskapet i en film (Eyes wide shut / Stanly Kubrick) - "når begynte du å bry deg om budskap i en film??"
Han hadde ikke registrert at det var TYPISK meg å ville diskutere sånt.
Jeg prøvde så å date fyrer fra andre miljøer - østkant, akadmikerkretser, "internajsonale" - og ble jo noen erfaringer klokere.

Lekse: Det finnes folk med forutinntatte holdninger overalt, i alle miljøer. Det finnes menn med sine særinteresser - jobb, kompiser, sport - i alle miljøer. Det finnes menn med bodningsproblemer i alle miljøer. Og likeledes; han som vil være jevnbyrdig partner, som vil ha DEG, som vil se deg omtrent like mye som du kan se ham, han finnes også i alle miljøer. Så du må prøve å se HAM, bak stafasjen, uansett om det er Vålengaskjerfet eller silketrøklet. Og mitt bet er at du passer hakket bedre med sistnevnte enn med førstenevnte, såfremt han vil ha en bestevenn og kjæreste i ordenes rette betydning. Lykke til.

Skjult ID med pseudonym kravstor lø. 22 mars 2008 23:20

Jeg kommer på sukkerfesten og skal legge fra meg alle fordommene mine hjemme:)

Skjult ID med pseudonym sportylady lø. 22 mars 2008 23:24

Eh....du kravstor...legger du igjen de store kravene dine hjemme og?? ;-P

Skjult ID med pseudonym kravstor lø. 22 mars 2008 23:53

Hehe...

Da må jeg nok ha en eller annen type terapi først, eller kanskje hypnose:)

PS! Det hadde vært deilig å bli kvitt noen av de:)

Skjult ID med pseudonym manue sø. 23 mars 2008 00:05

Hmm..pass deg så du ikke ender opp med å si "ja takk" til alle da;)

Skjult ID med pseudonym Smarty sø. 23 mars 2008 00:42

Det med å forandre klesstil er ikke gjort på en dag. Forandre klær, ja. Men ikke stil....
Jobbet med ansettelser tidligere, og på jobbintervju dresser man seg jo gjerne litt opp... Det var i blant veldig lett å se hvem som gikk slik til daglig og hvem som hadde pyntet seg for anledningen. Du blir avslørt av kroppsspråk, øredobber, negler, hår , skopuss osv...

Noen så direkte ukomfortable ut i hvit bluse og mørkeblå dressjakke. (jeg er litt sånn selv, og på seg selv kjenner man andre). Og da kan man like godt la være... Om du er ukomfortabel i islender, Blondie, så la være å prøve å se komfortbaker ut i en.. Vær deg selv som best du kan (eller ta forandringen gradvis)... :-)

Skjult ID med pseudonym Smarty sø. 23 mars 2008 00:44

Oppdaget en skrivefeil. Men lar den stå... Synes komfortbaker i grunn var et litt morsomt ord... :) God natt!

Skjult ID med pseudonym Blondie sø. 23 mars 2008 01:08

Jeg tror ikke jeg kan/vil forandre stil, eller verdier :) Men å være åpen for å treffe noen fra andre miljøer er jeg gjerne. Kle meg etter forholdene er en selvfølge...

Skjult ID med pseudonym mariflyfly sø. 23 mars 2008 10:12

-Vestkant gutter går i rosa skjorter og pannebånd over blondt stripete hår (ungguttene), finnes ikke maskuline i det hele tatt og jeg tar meg i å undre meg over hvor de får kjøpt så god maskara!
-vestkantjentene ser ut som om de hvert øyeblikk skal dåne av frustrasjon over at neglen på lillefingeren brakk nå nettopp! Kriiise!
-finlendere har store ponduser og drikker masse sprit i badstu
-danskene snakker rart men er så herlig frigjorte
-muslimer er skumle folk og det er blant disse man finner flest terrorister
-jøder går med rare hatter
-mulatter er misunnelsesverdig pene
-kaffen på java er bedre enn på kaffebrenneriet
-pene fruer går i pels og gir faen i at masse dyr lider for at disse fjollete damene skal se rike ut
-sykepleiere er snille og fromme mennesker, men akk så naive, jobber for knapper og glansbilder!
-advokater er noen luringer som røyker mest mulig, journalister er om mulig enda verre
-rike menn bleker håret og transplanterer inn nytt når det gamle faller av og ikke vokser ut igjen, dessuten er de kjedelig vulgære
-østkantjenter smiker seg hardt og myyyye, tuperer håret og er svære i kjeften. Dessuten ender de opp på uføretrygd og med tre unger med tre forskjellige fedre før 25 års alderen
-silikon er for babes som vil innynde seg hos disse rike gutta med hårtransplantasjon
-barn av psykologer er de verste ungene du kan komme ut for - de eier ikke oppdragelse
-alle vestkant folk går på ski - om der er tre mm snø så skal de gå på ski
-og barna til vestkantfolket reiser til alpene for å leke seg på ski
-alle som kjører taxi er analfabeter som ikke kan et eneste gatenavn i hele hovedstaden, eller hvor de nå kjører bilen sin
-hele verden stinker av rare folk!

...det er visst bare jeg som er perfekt her i denne verden!! Jøss...!
-