Alle innlegg Sukkerforum

Aldri flytte fra Oslo?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kvinne fr. 21 mars 2008 21:15

Har chattet og skrevet meldinger med menn her inne som er kjempesteile på at de absolutt, overhodet ikke har noen planer om å flytte ut av Oslo noensine. Jeg selv kommer fra bygda men trives godt i Oslo mens jeg er singel. Hvis jeg får mann og barn er det en mulighet for at jeg ønsker at vi skal oppdra våre barn utenfor Oslo, gjerne nærmere mine hjemtrakter? Og før vi evt får barn, kunne jeg kanskje tenkt meg å jobbe i utlandet? Noen synspunkter på dette? Alt forutsetter selvsagt at begge kan få akseptable jobber.

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 21:19

Betyr det at Oslo er et dårlig sted å oppdra barn??

Skjult ID med pseudonym smarty fr. 21 mars 2008 21:26

Hvorfor diskutere bosted med noen du ikke har møtt? Klart det skal mye til å bryte opp. Men mye kan skje om man møter den rette og det får utvikle seg. Synes likevel det ikke er så rart at man fram til da holder på at man tror man vil fortsette å bo der man bor... Er man singel, er man jo antakelig nærmest jobb, venner osv, og før den rette dukker opp er det jo det som betyr mest. Har man barn i tillegg, skal det selvfølgeig enda mer til...

Det virker som du er langt inne i et forhold når du tenker på at begge må få akseptable jobber i utlandet osv... En ting av gangen?

Skjult ID med pseudonym Kvinne fr. 21 mars 2008 21:28

Er vel litt innteksavhengig? Jeg har lyst, ikke bare for barns del, å bo på bygda fordi folk der er mer omtenksomme, varme, generøse, bli kjent med folk på godt og vondt, bli kjent med folk med forskjellig utdanning -i Oslo er det lett å gå i sitt vante miljø- være sammen med bare "like" folk.
Jeg har lyst at mine barn skal vokse opp i hus, springe fritt ute, gå i skogen og plukke blåbær:)

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 21:35

Alle de sakene du beskriver@ kvinne med hus, og det å gå fritt og gå skogen kan man faktisk gjøre i Oslo også. Det er bare å bli kjent med byen.
Jeg ser det heller på andre siden jeg.......Å bli en bygdetulling er noe jeg ikke håper barna mine blir.
Og hva med alle de som bor i utkanten, og blir halveis sprøe:)

Men vi er jo alle forskjellige, og takk for det.

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 21:39

Og jeg regner med at du skjønner det er en ironi i det jeg skrev:)

Skjult ID med pseudonym Babybird4u fr. 21 mars 2008 21:40

Hva er forskjellen på bygdetulling og å bo i utkanten og å bli halvveis sprø?? ;)

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 21:42

Hallo!
Kan du utdype den der ? Det hørtes ut som du var i slekt med Stutum

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 21:53

Jeg mente i utkantstrøk...og det kan jo være en liten forskjell der da.
Men det jeg uansett prøvde å poengtere var at det er vel ikke noen stor forkskjell på hvor barna vokser opp. Saker skjer overalt.
Og som jeg skriver folk er forskjellige da, og det skal vi bare være glade for.
I slekt med Stuttum er jo bare helt enestående....Jeg liker han jeg:)
Men jeg må vel ikke utdype alt med en teskje...he,he.
-

Skjult ID med pseudonym smarty fr. 21 mars 2008 21:55

Jeg er oppvokst i hus på vestkanten, med marka rett i nærheten... Jeg bor nå selv midt i byen, og synes det er er et utmerked egnet sted å oppdra små barn.... Det er mange som flytter tilbake til der de er oppvokst. Jeg kunne ikke tenke meg det.... Jeg var vel en av de i utkanten av Oslo som holdt på å bli (ble?) halvveis sprø.... :-)

Men hvis du vet at du vil bo mer landlig... er det ikke enklere å forsøke å treffe noen som bor slik alledere?

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 21:57

Et godt poeng@smarty

Skjult ID med pseudonym draupne fr. 21 mars 2008 22:02

Tror det er en vesentlig forskjell på å vokse opp på landet og i byen. Språket f.eks. Det er nok også generelt tryggere på landet. Jeg har selv vokst opp på landet og bor i Oslo og kjenner igjen noe av karakteristikken "kvinne" gir. Hva jeg selv gjør hvis jeg får barn vil vel komme an på hva man blir enige med en partner om. Jeg vet ikke hva jeg vil gjøre. I byen er nok muligens kvaliten på undervisning etc bedre, men det er mer konkurranse. På landet har de nok generelt bedre tid til hver elev. Hva som er best er vanskelig å vite. Jeg er lei av kulden her i byen, på den andre siden er det fint å være i fred.

Jeg vokste opp på en gård der gofa og gommo også bodde. Jeg lærte f.eks å bygge hardingfeler av gofa. Kunne sikkert gjort det samme i byen også, men sjangsene hadde nok vært mindre. Jeg hadde nok vært et anderledes menneske tror jeg, dersom jeg hadde vokst opp her i byen.

Når man vokser opp på landet, på en gård, blir man litt en "allrounder" som som lærer å klare seg selv. Livsrytmene som en vanli arbeidstakerfamilie følger med ferier, å være på hytta i helger etc er også noe som ikke er like vanlig for et bygdemenneske. Å gå turer i skog og mark er egentlig også ikke noe som er helt vanlig blant bygdefolk. Det er en del forskjeller.

Skjult ID med pseudonym Like blid fr. 21 mars 2008 22:05

Hallo :-)
Skjønte at du likte han :-) Har bodd både sentralt og distriktsvennlig,og det er fordeler og bakdeler med det meste.

Skjult ID med pseudonym draupne fr. 21 mars 2008 22:06

Et poeng til. 90% av de single jentene som passer til min aldersgruppe og søk bor innenfor ring 3, velding mange bor innefor ring 2 også. Jeg tviler på om alle de bor der om 10 år. Jeg for min del bor i et strøk der det bor mange barnefamilier, litt utenfor byen, men ikke lengre enn at det går fint å ta en nattbuss hjem fra byen.

Skjult ID med pseudonym manue fr. 21 mars 2008 22:09

Hvis du ønsker å bosette deg på bygda, "...gjerne nærmere mine hjemtrakter", er det vel kriterier du da setter for en eventuell kjæreste. 1. fra "nære trakter" , eller 2. Flyttbar, hvorsomhelst;)
Enkel sak??

Skjult ID med pseudonym Solan_g fr. 21 mars 2008 22:12

Jeg har bodd både i by og på landet og må si at begge dele har sin sjarm fordeler og bakdeler. Som singel er det ingen tvil om at det og bo i byen er en fordel, men i en familiesituasjon så ville jeg uten tvil foretrukket å bo på landet.! At skolene er bedre i byen tror jeg ikke noe på. I allefall ikke i barne og ungdomskolen.

Som en kurositet kan jeg nevne at jeg har en gård på landet og en god del av naboene der har leiligheter i Oslo som de kjøpte når det var billig på 1990tallet. Så når de reiser på "hytta" en tur i helgen, så reiser de rett og slett til Oslo og nyter bylivets gleder :)
Mulig det er et lokalt fenomen, men jeg synes det er en god ide!

Skjult ID med pseudonym smarty fr. 21 mars 2008 22:16

Klart det er fordeler med både by og land. Men for single er det gjerne best i byen. Og det er tross alt single menn Kvinne spør om er villige til å flytte på seg...

Skjult ID med pseudonym manue fr. 21 mars 2008 22:19

solan, vi snakker om Oslo her, og faktisk scorer vi høyt på statistikkene på nasjonale prøver gjort på barne og ungdomstrinnet. Nice to know:)
Jeg har vokst opp i en veldig liten by, flyttet derfra som 19åring og har aldri angret! Oslo er et flott sted å vokse opp, min 11åring har det fabelaktig med god skole og masse venner i gangavstand.

Skjult ID med pseudonym draupne fr. 21 mars 2008 22:24

Ja høyt scåre på tester, men er det fordi det er flere barn av "skolebegavede" foreldre her i (deler av) Oslo eller er det fordi skolene og lærerne er bedre? Jeg tror mest på det første, men tror gjerne at det finnes en del bra lærere her også. Men vedlikeholdet av skolene her i byen suger i forhold til det man kan forvente i mange landlige bygder. Er det ulike busjetter på vedlikehold av skolene og den øvrige driften? La oss håpe det.

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 21 mars 2008 22:25

Denne diskusjonen om hvor det er bra eller dårlig å la barn vokse opp, er jeg helt sikker på at man kan diskutere helt til livets ende:
Ingen sitter med fasiten, men at det er forksjellige meninger er det ingen tvil om.
Og det skal vi alle takke oss selv for:)

Skjult ID med pseudonym manue fr. 21 mars 2008 22:33

Draupne. Score på tester, karakterer, generelt faglig nivå...samme hva du måler, vil det vel være en kombinasjon av evner, foreldrenes mulighet/innsats til å hjelpe og skolens ressurser og lærere.
Å "skylde på" begavede foreldre at feks skolen til min datter er best i byen.....vel tusen takk, men jeg tror ikke det kun beror på meg;)

Og ..Ja. Det er ulike budsjetter på vedlikehold og drift av skolene. Heldigvis!

Skjult ID med pseudonym draupne fr. 21 mars 2008 22:56

Manue, hvor ligger Oslos beste barneskole da?
Jeg tror ganske mye på arveanleggene, og så kan man gjøre det beste ut av dem da..

Skjult ID med pseudonym manue fr. 21 mars 2008 23:03

Majorstuen skole fikk høyest score på Osloprøven, for begge trinnene som blir testet (5. og 8.)
Jeg tror også at arv har mye å si, men overhodet ikke alt. En god lærer vekker lysten til læring, en dårlig vil kunne kvele den samme lysten..