Alle innlegg Sukkerforum

Hva ville du gjort..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym usikker ma. 31 okt. 2011 20:30

om du hadde møtt en mann/kvinne og fikk vite at han/hun kanskje ville flytte fra Norge... Og det kan skje om en måned, ett år eller kanskje aldri.. Du trives sammen med personen og har så smått begynt å få følelser, hva ville du gjort.. Droppet ut og spart deg for evt hjerte smerte hvis personen flyttet eller fortsatt og møttes, levd i nuet og tatt en dag om gangen? Med den visshet at en dag kan det være over, plutselig.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 31 okt. 2011 20:34 Privat melding

Jeg ville vurdert om jeg kunne flytte med. Alt kan jo en dag være plutselig over uansett så jeg tror jeg ville gått for det.

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 31 okt. 2011 20:36 Privat melding

Enig med kompromiss... om følelsene har begynt å komme for dere begge, sats. Livet handler om å leve i nuet, ikke sitte å hele tiden tenke kanskje... Det er for mange kanskje i livet uansett, så mitt råd til deg, ta sjangsen om du kan, den slags kommer ikke hver dag!
Og blir det alvor for dere, flytt etter, eller event med!

Skjult ID med pseudonym gutt86 ma. 31 okt. 2011 20:39

Med bakgrunn i mine egne opplevelser; stikk. Å leve i nuet betyr for meg at det ikke er noen følelser inne i bildet. Jeg fikk tre fine år med eksen, men nå, et år etter bruddet gjør det like vondt. Jeg er fremdeles ikke sikker på om de årene var verdt det jeg går gjennom nå. Man har bare x antall år her på jorden, så om antall år med lykke<antall år med smerte pga disse årene med lykke er det ikke verdt det.

Som sagt, det er basert på meg og mine erfaringer. Jeg er en type person som nok sliter mer enn andre med å komme over kjærlighetssorg, så om det ikke er så ille for deg (eller du har ikke fått sååå kraftige følelser enda); kjør på!

Skjult ID med pseudonym usikker ma. 31 okt. 2011 20:44

Jeg tenker som calienta og kompromiss.. Man har uansett ingen garanti..

@gutt 86

Jeg tror vi kanskje har lett for å glemme å leve i nuet, uansett har vi kun dagen i dag.. Og at man lever i nuet har ingenting med mangel på følelser å gjøre..

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) ma. 31 okt. 2011 20:45 Privat melding

Better to have had and to lost, than never to have had at all var det vel en eller annen som skrev en gang. Tolk det som du vil.

Skjult ID med pseudonym usikker ma. 31 okt. 2011 20:48

@magnus

bedre å ha elsket og tapt enn aldri ha elsket :) eller noe sånt..

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 31 okt. 2011 20:48 Privat melding

@gutt86; kjærighets sorg er noe man ikke lett kommer over uansett åssen man vrir og vender på det, men hovedsaken til at mange sliter med kjærlighets sorg over lenger tid, er gjerne fordi de har hoved fokus på nettopp sorgen og hvor vondt det er...
Vender man øynene til dem som er der for deg, lar dem hjelpe deg ut og åpner deg for at verden er mer enn sorgen du opplever, vil du til slutt kunne sitte og mimre over det fine dere en gang hadde, ta det som gode minner og en lærepenge til neste gang...
Min lengste kjærlighets sorg varte i nesten fire år... så dypt har jeg ikke tenkt å såre meg selv flere ganger....
Det var først når jeg ga slipp på sorgen og vendte blikket til dagen som var at jeg så hva jeg gikk glipp av.. ikke all kjærlighet varer for evig, men tenk om den du nettopp lot unnslippe var akkurat den som varer, og du slipper den bare fordi du er red for å såres igjen??? Er ikke den smerten verre??

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ma. 31 okt. 2011 20:49 Privat melding

@ gutt86 jeg vil heller ha 10 år med smerte for 5 med lykke, det valget kan jeg ta hver dag! som du sier så har vi bare ett antall år å leve, for min del så er det viktig å utnytte disse. i det minste så FØLER en NOE, at en lever.. tenk å levd middelmådig i frykt for å bli såret, og gått glipp av de gode øyeblikkene?? hva er værre enn det?

@TS, jeg sier KJØR på hvis dette er noe dere begge ønsker! den dagen denne situasjonen dukker opp igjen, så kan dere diskutere eventuelle løsninger da?

Skjult ID med pseudonym Magnusopus ma. 31 okt. 2011 20:51

usikker: det er en norsk litt mer begrenset oversettelse ja. Jeg tenkte mer på det litterære orginalsitatet

Skjult ID med pseudonym usikker ma. 31 okt. 2011 20:51

@Nortibia..

Ja, jeg er vel mest på at jeg ønsker å fortsette, kjenner bare at jeg holde litt igjen, fordi man har det i bakhodet at han kan forsvinne, ganske brått..

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 31 okt. 2011 20:52 Privat melding

Jeg ville vel ha avsluttet forholdet i det øyeblikk jeg fant ut at typen var villig til å dra fra meg på et øyeblikks varsel. Enten bygger man noe sammen, eller så gjør man det ikke. Det betyr ikke at jeg ikke kunne tenke meg å flytte utenlands, men det betyr at det i såfall er en avgjørelse man tar sammen.

Nå har jeg to barn også, så det å leve i nuet er ikke det samme for meg som for barnløse. Det er ikke bare å pakke og dra.

Skjult ID med pseudonym usikker ma. 31 okt. 2011 20:53

@magnus

I get it :)

men enig.. selv om det ikke er det man kanskje tenker på når man sitter der dypt ulykkelig.. full av kjærlighetssorg.

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 31 okt. 2011 20:54 Privat melding

@usikker; man har full forståelse for forsiktighet, men det bør man uansett ha i begynnelsen... Men det er jo da du skal veie... er han verdt det eller ikke??
Hva har du å tape i det store og det hele?

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 31 okt. 2011 20:56 Privat melding

@Lilah; jeg har og et barn å ta hensyn til og ja, det er restriksjoner på hva slags "leve i nuet" form man kan t.. men likevel tror jeg det kunne vert verdt å satse på, i verstefall kunne man planlagt at man kom etter, mange som flytter med barn og det hele til nytt land og fullt mulig på mange måter... men man kan ikke begrense seg selv og la være å ta sjangser for mye bare fordi man har barn.
Greit å ta hensyn til barna og ikke blande dem inn for mye, men man må leve selv og....

Skjult ID med pseudonym usikker ma. 31 okt. 2011 21:03

@liilah

ser den,
jeg har ikke gått i så mye detaljer her, men det er en stor usikkerhet rundt hans fremtid i norge.. og sjansen stor for at han på et eller annet tidspunkt vil reise herifra, men han er ærlig på det, var det fra første møte.. Jeg liker fyren, og ja.. ikke lett å bare droppe han heller..

Skjult ID med pseudonym Powpow ma. 31 okt. 2011 21:04

Føle ditt og føle datt. Vet du hva, jeg føler ikke at jeg går glipp av noe bare fordi jeg ikke praktiserer samme følelsesliv som noen av dere andre.

Hvis hun hadde vært veldig klar på at hun ønsket å flytte utenlands, så hadde jeg hvertfall ikke kastet bort tid på henne.
Hva er vel verre enn at hun velger å bli her i Norge samtidig som det gnager og gnager på henne og at du med tiden blir den store stygge ulven som tok fra henne hennes drøm. Nei takk, det er ikke et forhold jeg vil inn i for å si det sånn.

Skjult ID med pseudonym Lillah ma. 31 okt. 2011 21:08

@ Callienta; Joda, kan godt flytte - om det skjer _i samarbeid_ med en mann. Men slik det illustreres her, at man aldri vet når, eller at det ikke virker som et samarbeidsprosjekt, men det er mer et "bli med om du vil når jeg har lyst til å dra", da kan det være. Hensyn skal gå begge veier.

Skjult ID med pseudonym Lillah ma. 31 okt. 2011 21:10

Usikker, er det Udi-problematikk, hadde jeg styrt unna. Det har jeg gjort - og det gjør jeg aldri igjen. Ikke pga mannen, men pga Udi.

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 31 okt. 2011 21:12 Privat melding

@Lillah; inntrykket jeg har av dette, er mer at HAN skal reise (uvisst når), HUN er ikke blitt spurt om å være med eller noe (og føler usikkerhet siden han kan finne på å reise når som helst)... og ikke så rart i grunn når ting er så nytt i grunn... så slik sett har de jo ikke noe grunnlag til diskutere noe slikt heller liksom...
mitt råd var at hun skal VURDERE om hun bare skal satse på fyren og vurdere å etterhvert følge etter ham... Nå er det ikke detaljer om det er barn i bildet her eller ikke, derfor antar jeg det ikke er det, forventer slike oplysninger ville kommet når man ber om råd... derfor ber jeg hu satse...

(kvinne 32 år fra Oslo) ma. 31 okt. 2011 21:19 Privat melding

Been there, done that. Det var et flott forhold frem til han dro, så gikk det ikke mer. Jeg anbefaler deg å ikke å gjøre det, med mindre du er villig til å flytte nedover selv - men tenk da grundig igjennom alt du vil savne her i Norge.

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 31 okt. 2011 21:21

Jeg ville syklet min vei - fordi jeg er en mester i å trekke meg unna. Ikke at det bør være et eksempel til etterfølgelse da.. :)

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 31 okt. 2011 21:36

Jeg skal vel ikke rigtig sige noget taget i betragtning at jeg nu har byttet land for 3'e gang og har efterladt folk lidt her og der i den forbindelse.

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) ma. 31 okt. 2011 22:01 Privat melding

Jeg tror nok at jeg har trukket meg ut,men det hadde vært avhengig av situasjonen. Om jeg skulle blitt med skulle jeg ha vært veldig sikkert på forholdet og følt noe helt spesielt og det skulle vært gjensidig.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 31 okt. 2011 22:06 Privat melding

Har vært i den situasjonen selv, bare andre veien.... det var jeg som skulle flytte til utlandet... Jeg skulle flytte til USA og vi ble enige om sammen å avslutte forholdet etter å tenkt nøye gjennom hvordan dette kunne gå og ikke gå..... tror vi tok det rette valget :) Men det var ikke lett!!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 31 okt. 2011 22:11

Om jeg hadde vurdert og tenkt frem og tilbake og hatt lister på for og imot, ville jeg ikke dratt. Det holder ikke!
Om jeg visste "This is it", hadde jeg ikke tatt det seriøst opp til vurdering med meg selv engang. JA er svaret.