Alle innlegg Sukkerforum

Hekta på kjærligheten

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hekta fr. 4 nov. 2011 19:08

Da har jeg endelig bestilt denne boken av Sissel Gran og Nora Skaug.

Jeg trenger desperat å lese denne boken, fordi jeg er og har vært fanget i dette uføret over lengre tid.

Jeg leste denne bokbeskrivelsen og forstod jo at jeg var et klassisk tilfelle:

"Nora treffer Frank på en fest. Frank blir betatt. Nora blir smigret. De innleder et forhold. Men Frank er vanskelig å bli klok på. Noen ganger er han varm og nær, andre ganger virker han uinteressert. I løpet av kort tid befinner Nora seg på en emosjonell berg- og dalbane, på jakt etter Franks hengivenhet.

Er hun forelsket? Egentlig ikke. En gjensidig forelskelse handler om positiv forventning og bekreftelse. Noras forhold til Frank handler mest om urolig venting og utrygghet. Hun vet aldri om hun er "inne" eller "ute", men hun henger på, hun er hekta. Hvorfor? Fordi uforutsigbarhet og forbeholdenhet er faktorer som fanger oss og trigger avhengighetsatferd - både hos mennesker og dyr. I tillegg er det håpet om kjærlighet som driver den som er hekta, og dette håpet fyres opp av urkraften i mennesket: vårt behov for tilknytning og tilhørighet."

Er det noen menn her som kan belyse for meg hva menn som driver på med dette over lang, lang tid egentlig tenker, føler eller ønsker seg med damen som da er hodegrus "forelsket". Jeg setter forelsket i hermetegn da hun jo egentlig bare er fanget i et nett og finne ikke veien ut av det igjen.

Hvorfor dette av og på med nærhet opplegget?

Skjult ID med pseudonym MagnusOpus fr. 4 nov. 2011 19:55

Fyren føler vel egentlig ikke at personen er den rette, at han ikke føler det samme tilbake. Men det er noe som heter at det er bedre med en fugl i hånda osv, og mange har nok vært der at de savner noen og det er innmari mer trivelig å ha en som gjør alt for deg av og til enn å være helt alene.

Skjult ID med pseudonym Hekta fr. 4 nov. 2011 19:58

@MagnusOpus

Takk for svar...ja du har vel rett i det...

Skjult ID med pseudonym enkelt fr. 4 nov. 2011 20:03

Dette er veldig enkelt. Nora er mer interessert i Frank, enn omvendt. Han føler at han ikke trenger å forplikte seg i like stor grad. Grunnen til at han viser interesse av og til er fordi han har tilgang på sex. Det er snakk om tilbud og etterspørsel. Jeg forstår meg ikke på kvinnfolk som må skrive en hel bok om et så enkelt og rasjonelt tema.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 4 nov. 2011 20:18 Privat melding

"Jeg forstår meg ikke på kvinnfolk som må skrive en hel bok om et så enkelt og rasjonelt tema."

Vel, de må jo ikke, men det er god butikk, da det er en hel haug av damer der ute som ikke eier selvinnsikt, og er villig til å betale for å lese en bok om hvordan de fungerer.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 4 nov. 2011 20:22 Privat melding

...og på den andre siden, så er det menn som skriver bøker om hvordan de kan utnytte denne nærmest kroniske usikkerheten og elendige selvinnsikten enkelte damer har, for å få seg et ligg eller tjue. (Ref: The Game, o.l.).

God business!

Skjult ID med pseudonym Christin fr. 4 nov. 2011 22:22

Jeg har lest boken.

Konklusjonen er at det dreier seg om kommunikasjon. Vi lar oss fange av ønsker og fantasier og tillegger den andre meninger og holdninger som ikke eksisterer. Det blir til at man spiller et spill istedet for å få alle korta på bordet.

Skjult ID med pseudonym Christin fr. 4 nov. 2011 22:24

Og Frank er faktisk ikke ute etter sex.

Skjult ID med pseudonym Hekta fr. 4 nov. 2011 22:45

....det med sex er jeg også veldig usikker på....han jeg er hekta på er ikke ute etter sex.... men sikkert bekreftelse på at han er attraktiv kanskje....?

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 4 nov. 2011 22:59

Jeg har også lest den:) En ufattelig befrielse at det ikke er noe som "bare jeg" følte på den tiden... Jeg leste den på best tenkelige tidspunkt, fikk den anbefalt av moren til ei venninne... Jeg var på det laveste jeg noen gang har vært, følte meg totalt fortapt, pga min "hekt"... Men boka fikk meg til å åpne øynene. Som KongKebab sier, bør dette være innlysende,enkelt og rasjonelt, men noen ganger må man faktisk bli påminnet om det innlysende, når hjernen/hjertet ikke helt vil være med på det rasjonelle og enkle.... Det skal ikke mer enn en bok til...

Jeg anbefaler den på det varmeste... kanskje den ikke får deg helt ut av hekten, men den vil åpne øynene dine, se på unnskyldningene for at du tillater deg til å tenke som du gjør, og gir deg muligheten til å tenke litt ekstra på disse rasjonelle innlysende og enkle tankene, som du i "hekten" hadde "glemt helt bort":)

(kvinne 39 år fra Oslo) fr. 4 nov. 2011 23:16 Privat melding

Men om man leser denne boken og får mange tips om hvordan/hvilke signal man skal se etter i en typisk "player" eller hva de nå kaller seg. Er det ikke en fare for at man da overanalyserer alle menn? At man har alle "piggene" ute til en hver tid. Det jeg frykter er at man aldri kommer til å stole på en mann fordi man hele tiden skal passe seg for ikke å havne i et slikt "nett" eller at man er redd for å bli utnyttet på noe vis!

Det er greit at det noen ganger kan være tilsynelatende innlysende, men jeg personlig var borti en slik mann. Det endte faktisk opp med at vi ble sammen og var sammen i 7 år. Så det er faktisk ikke alle menn som er sånn selv om de vingler litt i starten.

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 4 nov. 2011 23:27

Marjen78... Boken gir deg ikke tips til hvordan å avsløre en "player"... men den ser mer på kommunikasjonen mellom 2 mennesker... hvordan det HAN sier, og det HUN hører kan være så ufattelig forskjellig....

Ja, den tar for seg denne mannen som hun er hektet på, og som "vi" har vært hektet på, men ikke nødvendigvis på den måten at HAN gjør noe galt... mer hvordan HUN leser det han kommuniserer...
At "hei" blir til "han må jo være glad i meg, siden han tar kontakt"...

Poenget i boka er ikke at han er en drittsekk, men at hun er komplett hektet på denne personen... Første del av boka får man historien fra den "hektede dames" synspunkt... hva hun tenker og føler, og i siste del, den rasjonelle gjennomgangen av hva som faktisk blir sagt...:) Slike jeg har forstått den iallefall:)

Skjult ID med pseudonym Marjen78 fr. 4 nov. 2011 23:29

Får lese boka da og se om jeg blir noe klokere ;))

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 4 nov. 2011 23:35

Marjen:) Du burde:):) Den er tykk, men lettlest:) Jeg leste den som sagt på veldig rett tidspunkt, så kan jo være endel av grunnen:) Alle vil nok se den på forskjellige måter, men jeg syntes iallefall den var opplysende, velskrevet, og siden jeg leser mest Krim, ble denne et forfriskende innslag i bokhylla:)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 4 nov. 2011 23:37

Den heter forresten "hekta på et håp om kjærlighet":)

Skjult ID med pseudonym Hekta fr. 4 nov. 2011 23:40

......min mann, var hos meg på fredag...og sier at han er mannen min...vi er kjærester...han vil ha barn med meg....

Er spent på hva boken forteller meg at jeg tror jeg hører som han ikke sier...

Men har ikke hørt noe fra han siden tirsdag kveld....har sendt flere smser som han ikke har svart på..så nå er jeg i berg og dalebanen igjen....

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci fr. 4 nov. 2011 23:44

Hekta, nå syns jeg ikke du skal basere hele ditt forhold på hva som står i boka:):)

Lykke til, den er vel verdt å lese:) og jeg tror ikke du taper noe på å lese den, om ikke annet:)

Skjult ID med pseudonym enkelt lø. 5 nov. 2011 00:01

Selv om dette fenomenet har en rasjonell forklaring så ser jeg nytten av en slik bok da den egentlig er en terapibok . Forelskelse og attraksjon setter i gang kjemiske prosesser i hjernen som faktisk kan gjøre deg psykisk syk i enkelte tilfeller. Foelskelse er farlig.

Skjult ID med pseudonym tydelig lø. 5 nov. 2011 15:29

Boka er knallbra.

Og jeg har også opplevd det samme. At det er frustrende LITE sex mannen som har hektet meg var ute etter. Tilgangen var der, men han benyttet den ikke! Så det har lite med player-gutta å gjøre. Mer det at de kobler på og kobler av følelsesmessig, mens jeg som er hekta bare blir mer og mer påkoblet.

Skjult ID med pseudonym Hekta lø. 5 nov. 2011 16:14

@tydelig

Ja, nettopp det har jeg også erfart...ingen sex, men av og på følelsesmessig....står det noe om det fenomenet i boka og hva man bør gjøre for å komme ut av uføret?

Skjult ID med pseudonym tydelig lø. 5 nov. 2011 16:34

@Hekta. Ja, og det var det som var så bra med den boken! Det overraskende er jo at han sjelden ville ha sex med henne. For den mannen hører vi aldri om. Som regel er det: He's not that in to you! Han er bare ute etter en ting.. bla bla. Så ser vi at det finnes altså flere sånne Franke-menn rundt om... artig.

Må spørre deg: Er denne mannen i ditt liv brent? Skadeskudd? Har uttrykt at han ikke takler mastete damer som sier hvordan han skal styre livet sitt? Og så prøver du å være veldig annerledes? Sånn var Nora. Og sånn har jeg vært. Derfor spør jeg.

(mann 49 år fra Oppland) lø. 5 nov. 2011 16:47 Privat melding

Hvem har sagt at dette kun gjelder menn?

Skjult ID med pseudonym tydelig on. 14 des. 2011 15:36

Hvordan går det her??