Alle innlegg Sukkerforum

Deals på Sukker?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 21:52

Hei, vi har fått forespørsel fra et firma som leverer Deals. D.v.s rabatter på restauranter og diverse andre tjenester, typisk 20%. Det vil gjelde på størrelsesorden 50 restauraner i Oslo, 20 i Bergen, osv.
Forskjellen til kupong dealer er at man ikke kjøper på forhånd, men får rabatter når man kommer til stedet. Dette koster oss penger, men hvis det er tilstrekkelig interessant for våre betalende medlemmer så kunne det jo være av interesse? Hva tror dere? Er dette så interessant at det ville oppfattes som god added value?

Skjult ID med pseudonym VissVass fr. 4 nov. 2011 21:59

Har vært mye i nyhetene i det siste om folk som blir lurt av slike deals. Så kanskje være litt forsiktige å bli trukket inn i noe som får dårligere og dårligere rykte. Promoter heller det opplegget dere har i dag med at månedsprisen går ned med 10% hver mnd. DET er jo en god deal:)

Bare mine tanker...

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 22:01

Resten av landet da ? For å være ærlig, bruk heller penger på tjenesten, evt en brukerundersøkelse med påfølgende systemendringer. De middagspengene tror jeg ikke betyr mye for de fleste. og ja, jeg betaler for det her :)

Skjult ID med pseudonym Paraply fr. 4 nov. 2011 22:04

Ikke noe for meg.

Skjult ID med pseudonym VissVass fr. 4 nov. 2011 22:04

@Konge, nå er jo Sukker landsdekkende da:)

(mann 44 år fra Akershus) fr. 4 nov. 2011 22:08 Privat melding

Det eneste jeg kunne tenke meg at dette ville være bra for er de som "serie-dater". Selv vil jeg ikke bli ansett som "kjip" om jeg inviterer noen med på middag, så da ville jeg ikke turt å bruke rabatten til det ;)

Om det derimot var snakk om ting som treningsklær og aktiviteter, så kanskje. Hva mister vi om dere innfører disse?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 22:08

Fint med innspill! Enig i det med kjøpepress. Er jo helt vilt om dagen. Strøm og mobilleverandører ringer jo til alle døgnest timer. Tanken er, hvis dette skulle være aktuelt, er at det ikke vil bli vist for betalende brukere. De sjekker bare hvor og hva på en mobil app. Det å kjøpe kuponger blir man fort lurt av fordi mange ikke benytter seg av tilbudet man har betalt for. Dette er jo bare faste rabatter som gjelder når man der og da vil benytte seg av det. Men fin med innspill!

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 4 nov. 2011 22:09 Privat melding

synes Sukker burde heller utvikle sidene sine her, utvikle et chatterom for eksempel som har vært svært etterlengtet lenge blant brukere, istedetfor betale for rabatter som kun er for brukere i enkelte byer og som folk bare glemmer ut å bruke allikevel..

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 22:09

Ja, men slike DEALS er sjelden det. Og ikke tilhenger like fordømt. Noen betaler noen for å få noen til å betale...
Ikke en god deal som regel.

Skjult ID med pseudonym kar fr. 4 nov. 2011 22:14

Jeg syns det er litt flaut å innløse slike rabatter, så jeg ville ikke ha benyttet meg av dem.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 22:15

Forstår at det er mange meninger om hvordan dette er (selv om det ikke akkurat er slik), men hvordan folk umiddelbart oppfatter det er vel så viktig :)
Grunnen til at det har vært liten oppdateringstakt på Sukker i den senere tid er at vi straks er ferdig med å bytte plattform. Det vil si at hele Sukker skal omprogrammeres og det er faktisk ikke rent lite :)
Når dette er ferdig kommer vi som en kule :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 4 nov. 2011 22:17

"Når dette er ferdig komme vi som en kule"

Hva mente du med dette, sukker.no? :-)

Skjult ID med pseudonym kar fr. 4 nov. 2011 22:18

Ny plattform altså? Som alle datanisser blir jeg alltid litt skremt av å høre sånt :)

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 22:20

Istedet for en rabatt på middag kunne jeg tenke meg å slippe å se folk som er 10 år yngre enn det jeg har valgt som parametre i listene :) Enkel slik.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 22:21

Noen flere innspill til rabattene? Det ser ikke ut som om dette er interessant så langt.. :-)

Men chatrom har stadig blitt etterspurt. Vi er redd dette ikke fungerer i praksis. Hvor mange skal egentlig kunne chatte i munnen på hverandre før det bare blir rot? 4,10,15? For at dette skal være interessant så må langt flere ha gleden av det. Om ikke for å skrive så i allefall å lese. Går det for fort da så blir det bare stikkord gjør det ikke?

Forumet brukes av ca 1% eller 600 av 60.000. Vi er redd for at chat ville bli brukt av under 1 promille. Uenig?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 4 nov. 2011 22:21 Privat melding

når dere har fått alt over til den andre plattformen, så satse på et chatterom, da hadde det blitt mer ryddig her på forumsidene også :) siden mange av trådene blir brukt som et chatterom.
GI OSS CHATTEROM plix :p

Skjult ID med pseudonym nortibia fr. 4 nov. 2011 22:22

jeg er uenig, tror mange av brukerne ikke er klar over forumbruken som den er idag, det tok meg over 2 år sukker før jeg havnet inne på forumet ;) og jeg savnet et chatterom helt siden jeg begynte å bruke tjenesten for 2 år siden ;) og tror mange andre ville brukt den :)

Skjult ID med pseudonym plumbo fr. 4 nov. 2011 22:23

I mitt neste liv vil jeg være en mann som slipper å bruke tid og penger på nettdating.

Være som alle jeg kjenner, som finner seg kjæreste lett som bare det.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 22:26

Uten å gi referanser til et eventuelt chatteforum som fungerer i dag, hvordan skulle dette chatterommet fungere helt konkret?
Z, kulen gikk på at det vil bli mange nye forbedringer. Med valgfrihet på mye også :-)

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 22:30

Egen kanal på IRC ? Med under 1000 brukere på forum burde administrasjon av en egen IRC kanal være barnemat. Evt delt i tema, så det ikke bare ble sexpreik for de av oss som ønsker noe mer.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 4 nov. 2011 22:32 Privat melding

hvis dere går over til java kan jeg sikkert hjelpe til med å programmere den ^^ er ikke så bevandret i .net enda da :p er enig med konge.. det er ikke så avansert å få til, og enda mindre avansert hvis dere bytter plattform til java ihvertfall.. piece of caek!

Skjult ID med pseudonym McCloud fr. 4 nov. 2011 22:44

Jeg har tilgang til chatten hos en konkurrent når de har gratisfredager.
Det er knapt et tosifret antall brukere som er på den...

Skjult ID fr. 4 nov. 2011 22:51

Chat please. Etterspurt lenge. og som nevnt over så blir enkelte tråder nærmest brukt som chat, bare ekstremt tungvindt. Tror ganske sikkert en felleschat ville blitt brukt mye, da så mange har etterspurt det.

Deals.... nei tror ikke det. Uansett ville det nok bare blitt fordeler for dem i større byer, altså vil det ikke gi fordeler til alle betalende medlemmer her... og koster det dere penger... bruk de pengene på en felleschat. :-)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:03

Hvor mange er det forventet at skal snakke samtidig i samme kanal da? Kan være maks 10 vel, for hvis alle poster samtidig så ser man vel ikke stort mer enn det. 4 er vel mer en praktisk grense?. Med f.eks 20 tema/tråder blir det 80 personer som har glede av det, mot 600 på forumet i dag. Vi er opptatt av kvalitet på det som diskuteres og den går definitivt ned med en felles chat løsning. Finner dette på Sol sin chat side:

"SOL Chat legges ned
10. mai 2010 stenger vi i SOL chat-tjenesten. Chat representerer en stadig mindre andel av aktiviteten på SOL, men kravet om overvåkning og moderering av aktivitet i åpne fora blir stadig sterkere. I stedet for å bruke store ressurser på å overvåke, moderere og vedlikeholde et stadig mindre benyttet produkt, ønsker vi å fokusere på å oppgradere og vedlikeholde eksisterende, mer benyttede SOL-produkter, samtidig som vi også vil utvikle nye....."

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 23:06

Så del forumet i 3-4 deler da. Om ikke annet så en for sexprat, en for "relasjoner", og en for løst preik.
Alt hatet og bullshiten her er tildels ekstremt slitsom.

Skjult ID med pseudonym PetraPan fr. 4 nov. 2011 23:09

Hva med oss superbrukere som ikke kan laste ned apps? Får vi et dårligere tilbud, vi da?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:10

Enig i det. Men vi vil ikke ha en kanal for sexprat. Det skal ikke være en dirty side dette her. Det skal være litt stil selv om man puler til slutt uansett :-)
Men det å dele i løst preik burde vel være greit. Og den andre måtte hete "alt annet"? Relasjoner dekker vel ikke nok?

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 23:16

Det med sexprat var mest for å få alt ONS skrytet og (kjønns)hatet over evt vekk.. om det blir modererert bort i moderat menge er helt ok.. men en viss tematisk inndeling hadde vært bra.

(mann 44 år fra Akershus) fr. 4 nov. 2011 23:17 Privat melding

Forum er antakelig vis lite brukt fordi det ikke er gjort noen stor utviklingsjobb på den. Den er bygget som en gjestebok og ikke et forum. Hadde det vært underkategorier, mulighet for varslig ved svar på tråder osv osv så hadde det nok vært mye mer brukt. Det er rett og slett et pes å filtrere bort alt man ikke er interessert i. Selv har jeg en terskel på to tråder om analsex eller blowjobs før jeg ikke orker å scrolle lengre...

Skjult ID med pseudonym kar fr. 4 nov. 2011 23:20

Jeg vil bare skyte inn et generelt ønske om en redigeringsfunksjon. Blir så deppa når jeg legger inn en post og i etterkant legger merke til en skrivefeil.

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 23:24

Enig med du. pr i dag må du slette og ommøblere tråden.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:34

Grunntanken er at man ved å skrive bra under full profil på forumet vil få en positiv eksponering i forhold til andre brukere. Det er også såpass oversiktlig at det går an å ha en moderatorfunksjon uten for mye kostnad. I og med at vi selger et produkt på Sukker som er sårbart i forhold til konkurrenter og selgere av andre ting så må forumet være oversiktlig.
Er det forresten ingen som synes forumet er litt bra også da? Det er jo alltid hva som er dårlig som trekkes frem. Er det ikke greit å scrolle nedover til man finner en tråd man finner interessant? Der bare kreativiteten setter grenser for hva tråden skal gjelde? Forumet vårt har fungert mer eller mindre godt i 7 år og det er stort sett full fart. I ny og ne så kommer det noen som er for dominerede, men stort sett går det bra eller hur?

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 23:44

Jeg har bare vært her noen uker, men forumet er ekstremt opp og ned. Bra til tider, fullt av hat og misnøye til tider. Ekstremt mange bitre folk her, som drar det hele ned. Men da er vi over på sensur, negativt igjen. En tematisk inndeling hadde med mulighet for å endre egen post hadde vært veldig positivt.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:45

Det er vel kanskje gratisbrukerne man skulle spurt om disse rabattordningene da det er de som er mest sparsommelige :)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:49

Hva med å trykke på "skammekroken" knapp. Hvis tre eller x brukere trykker på denne så forsvinner innlegget og brukeren mister muligheten til å skrive i 10 minutter? Bare popper ting opp her.. :)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:51

Går vi for den da eller?

Skjult ID med pseudonym Konge fr. 4 nov. 2011 23:51

Da tar du jo bare bort brukers mulighet til å forsvare seg ? Nei, seriøst..

Skjult ID med pseudonym kar fr. 4 nov. 2011 23:55

Heller en enkel rapporteringsfunksjon for å gjøre moderator oppmerksom på upassende innlegg.

Skjult ID med pseudonym nortibia fr. 4 nov. 2011 23:58

en slik knapp ville blitt misbrukt for morsomheter også.. tror ikke det ville blitt effektivt..

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:58

Det å forsvare seg er vel ikke så drøyt at folk synse det er for ille? Problemet er jo nettopp at konflikten eskalerer. Vi trenger ikke sette 3, men en dynamisk verdi som tilpasses. Er det ille så bør det vekk og vedkommende bør roe seg.
Er jo i praksis ofte dette som skjer når vi får tips om at noen skriver de forferdeligste ting og vi sletter :)

Skjult ID med pseudonym ØøæØåÅØÆÆÆ fr. 4 nov. 2011 23:59

Implementér heller "Ønsket høyde" i profilen.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no fr. 4 nov. 2011 23:59

Vel sukker tar kvelden der. God natt :)

Skjult ID med pseudonym Konge lø. 5 nov. 2011 00:00

Men skal det gjøres noe ville enn inndeling i tema med mulighet til å redigere eget innlegg være positivt.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 5 nov. 2011 00:07 Privat melding

@Sukker: Det har vært nok tilfeller av grupper personer her inne som har mislikt en annen persons holdninger. Skammekrok-knappen ville gjøre mobbemulighetene komplett.

Og det du sier om "oversikt" på forumet er rett og slett feil. Alle forumløsninger har fått til underforum nettop av den grunn. Og da får man også filtrert til bare de kategoriene man er interessert i, noe som ville kunne gjøre forumet mindre skremmende for nye - og de som ikke var interessert i mye av tullet som skrives her. Er også en del tråder som strengt tatt er for spesielt interesserte, som jeg er sikker på at det ikke bare er jeg som gjerne ville sluppet å se.

Det å få et aktivt forum er uansett noe man må jobbe mot. Det er en prosess, og med flere aktive brukere på forum ville det blitt mer et "community" enn en samling statiske sider. Alt i web 2.0 går mot communities.

Dere må gjerne argumentere for at forumet er veldig bra lagt opp, men da er det nok kun dere som har forstått og stort sett alle andre misforstått. Jeg håper dere kan ta dette som konstruktiv kritikk. Personlig vil jeg si at eneste grunnen til at jeg bruker forum er fordi jeg har en del dødtid for tiden. Det er, som dere sier, skammelig få brukere her inn i forhold til totalen (selv om jeg gjerne skulle visst hvor mange av de 600.000 profilene dere snakker om som er aktive, for det vil tilsi at det er et medlem fra omtrent hver husstand i Norge ;) ). Om dere vil ha mer aktivitet tror jeg forumet er et område dere burde fokusere på. Først den tekniske løsningen, og så promotere.

Tenk så lett det hadde vært for dere og alle bare med seksjonene "Spør Sukker" og "Ris og Ros". Og en egen seksjon for "Tull og fjas". Selv hadde jeg nok vært mest aktiv på sidene for "Tull og fjas" og "Politikk" og ikke så mye på "Sære fetisjer" og "Seksualproblemer"...

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 5 nov. 2011 00:07

Ok, litt til da. Inndeling i tema = inndeling i tråder. Man kunne kanskje fryse en tråd man liker på topp for å bedre mekanikken? Og redigering av eget innlegg vil øke graden av inkonsistens da nesteman svarer på noe annet enn det som står?

Skjult ID med pseudonym kar lø. 5 nov. 2011 00:10

Min uprioriterte forslagsliste rundt forumet:
*Sperr tilgang for de uten medlemskap. Klarer ikke helt se at å lese syklubbsladderet vårt her inne er den store rekrutteringskilden til nye medlemmer, i beste fall får det kanskje noen eksisterende medlemmer til å bli supre.
*Litt inndeling i kategorier.
*Mulighet til å sitere innlegg i en tråd (quote)
*Mulighet til å redigere egne innlegg (med timestamp om at det har blitt gjort)
*Mulighet til å flagge upassende innlegg til moderator for vurdering. Noen selvjustisfunksjon har jeg lite tro på.
*Litt enkel skripting a la BBCode, med mindre det vil gjøre forumet merkbart tregere.
*Men *ikke* embedding av bilder og youtube-klipp, den støyen tror jeg vi klarer oss uten.

Skjult ID med pseudonym Konge lø. 5 nov. 2011 00:12

Jeg mener det blir inkonsekvent fordi du kan slette men ikke redigere, men for all del. Da kan jeg fortsette å ikke huske "anonym"knappen. Dum nok som jeg er. Null forandringer da ?

Skjult ID med pseudonym kar lø. 5 nov. 2011 00:12

Foreslår sukkergeneralene prøver et par eksisterende forumsystemer for å få litt inspirasjon, for eksempel Simple Machines Forum.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no lø. 5 nov. 2011 00:19

Skrev 60.000.., og at folk hovedsaklig er her inne for å snakke med hverandre en til en er vi mer enn positive til. For mye forumskrivning går på bekostning av dette.
Ellers så kan man vente 1/100 faktor mellom ros/ris og kategorien ville fremstå som verdens værste og raskt tilgjengelige reklamekanal. De fornøyde er jo stort sett opptatt med å melde hverandre, hvis de ikke allerede har funnet hverandre og logget ut.
Kanskje vi skal kunne skille mellom seriøse og useriøse tråder. Vi får se. God natt igjen

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) lø. 5 nov. 2011 00:23 Privat melding

Poenget mitt med en chat, eller 1/40 type faktor.. er at folk sier og reagerer anderledes i mengder enn på tomanns hånd, så en får en litt anderledes vinkel på personene som er her inne..

(kvinne 37 år fra Oslo) lø. 5 nov. 2011 01:05 Privat melding

Heller en felleschat som er ettersøkt i vel over to år... Og ikke bare av denne betalende medlemmen...

Skjult ID med pseudonym neptun lø. 5 nov. 2011 04:17

Jeg klarer meg fint både uten kuponger og felleschat. Er ikke tilfeldig at jeg forlot #Norge på IRC for ganske mange år siden...

Skjult ID med pseudonym Tiwas lø. 5 nov. 2011 08:17

Jeg klarer meg også fint uten felleschat. Om jeg nå bare kunne så Sukker.no til å forstå følgende
1. Oppdeling i tema = underforum
2. Oppdeling i emner = en tråd for hver ting

De er ikke mutex-er ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 nov. 2011 09:15

Har ikke lest hele tråden, men jeg trenger nok ikke dealer eller kuponger fra sukker.no :-)

Chat
Chat klarer jeg meg fint uten, men det er jo bare personlig. Forumet blir kanskje et stillere sted med en chat?

Forumet
Synes forumet er bra som det er, og årsaken er enkel:
Tidvis er det stille her inne. Om man deler inn eller "organiserer" dette for mye, vil det virke enda stillere. Flere ville muligens bruke forumet, men jeg tvilerdet - men håper at jeg tar feil! Jeg tror på et forum som er enkelt og som alle "forstår". Jeg tror at forumet det blir ledigere i formen om man ikke må holde seg strengt innenfor rammer. Jeg er selv en som ikke liker å diskutere, derfor er temaer og sak for meg litt lite interessant. Men nå har det vært så mye snakk og såpass mye klaging på dette forumet, at det bør nok absolutt prøves med endringer - sånn at man blir fornøyd :-)

Sukker.no og forumet
Det jeg ikke synes har fungert på forumet så bra, er måten sukker.no har forholdt seg til forumet. Til tider spys det ut eder og galle, det eksisterer en utmattende negativitet og en røffhet overfor nye brukere som minner om mobbing - og det har eksistert tråder som ville fått selv min tøffe mor til å rødme ned i skoene, og som faktisk har skremt bort brukere. Andre ganger slår dere ned på filleting i forhold til hva som har vært godtatt før. Jeg vil anta denne "godtattheten" har handlet om at dere ikke har vært tilstede. Men for meg som bruker, føles dette inkonsekvent, og sletting av tråder virker som impulshandlinger fremfor at dere følger deres egen etikette.

Dette er en tråd fra sukker.no, der tema er "Deals på sukker". Tråden ender med å snakke om alt forumianere er misfornøyde med. Det virker som om hver gang dere viser dere, tas det opp noe man ikke er happy med. Kanskje også dette er et signal? Eller kanskje ikke. Hadde jeg jobbet i sukker, hadde jeg oppfordret folk som er misfornøyde med å skrive et seriøst brev til support - så kunne dere behandles på en seriøs måte, og gitt folk et ordentlig svar tilbake. Det er normal "tjenestevei" og en måte å "oppdra" sutrere på. Men jeg jobber jo ikke i sukker, så dette håndterer dere som dere synes er best!

Lykke til med kanonendringer til det bedre, sukker! Husk at alle til lags kan ingen gjere :-)

Skjult ID lø. 5 nov. 2011 09:26

Felleschat hadde vært fint. Kan være enklere å komme i kontakt med folk i en gruppe enn en-til-en for de som er litt blyge. Og hvis det er såpass mange som ikke er fornøyd med dagens forum, gjør det da så mye om det blir litt mindre brukt? Alternativet er jo en chat full av liv... :-) Liv er bra, for det kan føre til flere relasjoner, noe som vel er målet med å være på sukker :-)

Nei til deals. Det vil bare komme enkelte til gode.

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 5 nov. 2011 11:23

Nei takk, jeg vil ikke ha deals.

Skjult ID lø. 5 nov. 2011 12:17

"Forumet vårt har fungert mer eller mindre godt i 7 år og det er stort sett full fart."
Hvordan kan man påstå slikt når det er som dere sier kun 1% som bruker det? Og når det til og med så ofte kommer klager? Nei, sier som de andre her...del opp forumet i det minste opp i noen kategorier. Gjerne med en felleschat i tillegg.

Og så synes jeg det hadde vært lurt at man kunne ha ett profilnavn og ett fast pseudonym.
Med andre ord ikke kunne finne på egne navn i ulike tråder. Bruker man pseudonym navnet, så vil folk heller ikke kunne skrive masse innlegg under masse ulike navn og på den måten ikke kunne fyre opp en diskusjon ytterligere ved å være enig med seg selv.. Noe som faktisk blir gjort masse her...

Tror dette hadde gjort bra for husfreden her på forumet. Og til slutt. Få ned bildestørrelsen på profilbildene...

deals...nei takk!

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 nov. 2011 00:11

Jeg er opptatt av innhold, selv om jeg må innrømme at jeg hopper over noen få enkeltpersoners innlegg ganske konsekvent. Derfor plager det ikke meg om noen sitter og skriver med seg selv.
Om enkelte skribenter har tid, ork og interesse for dette, gjerne for meg :-)

Husker engang en som sto frem med 17 nick på forumet før han slutta. Da fikk jeg meg en god latter. For det plager da ikke MEG! Resultatet var bare en aktiv periode på forumet - han tiltrakk seg jo masse oppmerksomhet!

Men igjen: Om dette er plagsomt for andre, får sukker kjøre strenge regler - også for dette.
(I den grad regler motiverer til glede, engasjement, vitalitet, kreativitet, humor og andre forbedringer)

:-)