Alle innlegg Sukkerforum

Bruker mer penger på bistand enn politi?!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Muffins sø. 6 nov. 2011 00:23

Så på nyhetene rundt syv i kveld, og der snakket de om bistand - at mange millioner faktisk ikke har blitt overført til land som trenger det. Det i seg selv er jo en diskusjon, men det jeg reagerte sterkest på, var at de bruker over 20 mill på bistand mens de bruker 12 (!) mill på politi! Er det bare meg som blir ekstremt oppgitt, trist og sint pga det?

Og i såfall, hvorfor i all verden er det ikke omvendt?!

Skjult ID med pseudonym R2_D2 sø. 6 nov. 2011 00:27

Så lenge det er politikere som styrer landet, så vil de alltid bruke mer penger på å sikre sin egen fremtid enn noe annet.

Skjult ID med pseudonym Muffins sø. 6 nov. 2011 00:30

R2_D2 @ så det du sier, er at politikerne er egoistiske da? Og ikke bryr seg noe særlig om hva som skjer her i landet?

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 6 nov. 2011 00:32

12 milliarder er mindre enn det Bondevik II ga i skattelettelser til de rikeste - og som dagens regjering er for feige til å gjøre noe med. 12 milliarder er nøyaktig det staten ville fått inn dersom regjeringen hadde hatt baller til å innføre en omsetningsavgift på børsen, tilsvarende den de har i Storbritannia, som vel neppe kan kalles et veldig venstreorientert land.

Totalt er statsbudsjettet på 1 billion kroner, eller 1000 milliarder. Det er ikke bistanden som spiser av politiets budsjett, det er hele budsjettopplegget der det er viktigere for dagens såkalt "rød-grønne" regjering å opprettholde skattekuttene for de rike enn å finansiere politiet.

Skjult ID med pseudonym R2_D2 sø. 6 nov. 2011 00:32

Pretty much...De må jo sette penger til ting som forbedrer ting i landet, seff, ellers så hadde folk startet en revolusjon. Men de setter ikke av en krone mer enn nødvendig. Faktisk langt mindre enn nødvendig.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 nov. 2011 00:34

"........de bruker over 20 mill på bistand mens de bruker 12 (!) mill på politi!......."

Jeg synes det er flott!

Skjult ID med pseudonym R2_D2 sø. 6 nov. 2011 00:36

Men liker ikke å snakke politikk. Alt for mange som går under "ukritisk holdning til politi og stat". Og det å være halvfull og diskutere politikk går veldig dårlig sammen ;P Tar heller en tur ut, jeg, og prøver å glemme at regjeringen gjør det de kan for å forråtne livet vårt. Cya!

Skjult ID med pseudonym Konge sø. 6 nov. 2011 00:36

I et globalt perspektiv har vi det jævlig bra her i landet. Å bruke noe av det vi har på andre som lever på en måte vi ikke kan forestille oss engang skulle bare mangle. Å stille dette mot hverandre er en spekulativ måte å spille på følelser de fleste bærer med tanke på overfallsvoldtekter i mediabildet om dagen.

Skjult ID med pseudonym Retallion sø. 6 nov. 2011 00:38

Du kan jo ikkje bli overraska over slike nyheter Muffins? I et sosialistisk, multikulturelt og ikkje minst naivt land som Norge er dette normalen. Majoriteten av Norge har jo stemt fram "dette her" over tid, og da gjenspeiler jo den nyheten kun korleis mesteparten av "oss" vil ha det.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 6 nov. 2011 00:38

1. Fordi Norge, tross alt, er et av verdens beste land å bo i, mens det finnes ganske mange andre land som trenger hjelp til nesten all mulig form for utvikling. Bistandshjelp er ikke som et kvartalsresultat. Det er et langsiktig strategisk arbeid der fruktene forhåpentlig vil bli at forskjellene mellom fattig og rik utjevnes (les at fattige land vil bli i stand til å klare seg selv).

Jeg er forøvrig sikker på at vi ville vært svært takknemlige for all hjelp vi hadde fått dersom rollene var omvendt.

2. Norge er et lite og gjennomsiktig demokrati - i stor grad basert på tillit og åpenhet. Heldigvis er vi ikke en politistat. Og jeg håper vi aldri kommer dit at vi ser synlig politi på hvert gatehjørne. Selv om det akkurat nå synes som det eneste riktige å gjøre - her i hovedstaden vel og merke.

Skjult ID med pseudonym Muffins sø. 6 nov. 2011 00:42

Jeg kan forstå at det er taktisk å bruke mye på bistand, og det er naturligvis bra, men" i disse dager" strekker ikke 12 mill til! Og ikke tidligere, heller ikke i fremtiden. Det er mange nyutdannede politimenn(kvinner), så hvorfor står de uten jobb? Det de vil, er å beskytte landet vårt (vel, ikke alle, men de aller fleste) så hvorfor ikke bruke mer penger på at landet vårt først og fremst holdes trygt? At kriminalitet bekjempes, og at de har nok patruljer ute til at en person eller flere kan føle seg trygge hvis vedkommende går ut på byen eller trenger noe.

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 6 nov. 2011 00:44

Det bør også tilføyes at en stor del av bistandsbudsjettet går til å støtte norske kapitalinteresser i den tredje verden. Se på Kina - ingen tror at de bruker milliarder på milliarder av yuan i Afrika uten grunn. Er det virkelig noen grunn til å tro at Norge er mer edle?

Personlig er jeg mot u-hjelp, men det er ikke fordi vi "støtter diktatorer" eller "trenger pengene her", det er fordi u-hjelpen i det store og det hele er i-hjelp.

@Muffins
Hvorfor er det bare bistanden du skal sette det opp mot? Hvorfor ikke de 40 milliardene som går til den institusjonen som, med Orwellsk nytale, omtales som et forsvar? Eller de 50 milliardene som ble kuttet i skatter for de rikeste i perioden 2001-04?

Skjult ID med pseudonym Muffins sø. 6 nov. 2011 00:46

Det er også mange andre overfall i andre byer, så det er ikke kun i Hovedstaden. Kanskje det er der det er flest overfall, ja,, men det betyr ikke at det er kun der det skjer. Og jeg snakker ikke kun om denne voldtektsbølgen, jeg snakker generelt om kriminalitet her i landet. Selv om Norge kanskje er et at de beste landene i verden å bo i, betyr ikke det at vi ikke kan se på oss selv og jobbe med det! Og når mange millioner av bistand ikke når frem i tillegg, da begynner man jo å lure.

Skjult ID med pseudonym Muffins sø. 6 nov. 2011 00:49

neptun @ grunnen til at jeg setter disse to opp mot hverandre, er fordi det er vårt eget land det er snakk om. Ikke andre land. Det du sier om andre unødvendige pengeslukere, er jo også en veldig viktig del av et mye større puslespill.

Skjult ID med pseudonym Konge sø. 6 nov. 2011 01:02

@ Muffins

Og det er ikke vår plass i verden ?

*Feie for egen dør etc*

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 6 nov. 2011 01:06

Det ene poenget mitt er at 20 milliarder er som musepiss i havet å regne. Da statsbudsjettet ble lagt frem i oktober i fjor, regnet man med å gå med et underskudd på 7,4 milliarder, da revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem i mai i år, var dette anslaget endret til et overskudd på 10,3 milliarder - antakelig blir overskuddet totalt høyere. Og dette har å gjøre med ting regjeringen ikke rår over - som oljepris, handelsbalanse og faktisk skatteinngang. Problemet er bare at vi har en regjering som, i likhet med alle regjeringer på denne siden av 2. verdenskrig, tydeligvis mener at de upresise spådommene fra det øvre embedssjiktet i Finansdepartementet representerer en sann innsikt i fremtiden.

Det andre poenget mitt er at man like gjerne kunne satt det opp mot hva som helst annet. Hvis politiet er topp prioritet er det en kjempemulighet man kaster på båten når man ikke vil innføre en omsetningsavgift på børsen.

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 6 nov. 2011 01:21

Jeg reagerer ikke på at det går mer penger til bistand enn til politiet, men om bistandspengene brukes riktig er en annen sak.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 6 nov. 2011 01:48 Privat melding

Det skulle da bare mangle om vi ikke brukte mer på bistand. Mennesker i Norge er ikke mer verdt enn mennesker andre steder. Det er vår forbanna plikt å hjelpe andre.

Skjult ID med pseudonym sans sø. 6 nov. 2011 02:32

Enig med Lillah!

Og særlig med tanke på at vi nordmenn har gjort oss rike på en skadelig og skitten måte - oljen - og politikerne ikke ser ut til å ville trappe ned på denne globalt ødeleggende industrien, så bør vi _i_det_minste_ forsøke å hjelpe til på andre fronter ellers i verden. Andre land, uten olje, gir også bistand, så det bør selvsagt gjøres uansett, uten at man gjør det for å hvitvaske samvittigheten sin, men i Norges tilfelle bør det iallfall ikke gis MINDRE til andre, fattige og trengende folk.

Politiet må få de pengene de trenger for å gjøre en skikkelig jobb, men det er allikevel et KJEMPEBEHOV for økonomisk støtte til andre deler av verden, og bistandspengene bør gå til prosjekter som hjelper områder og lokalsamfunn å hjelpe seg selv, bygge opp infrastruktur, skoler, bærekraftige bedrifter og løsninger som kan hjelpe innbyggerne til å stå på egne ben og få gode jobber, gode samfunn og gode framtidsutsikter for seg og sine familier. Ting vi ser på som en selvfølge i vårt land, fordi for oss som lever i Norge i dag, har alle disse tingene ligget der tilrette for oss fra den dagen vi ble født.

Det å hjelpe andre mennesker, også de som bor i fattige/krigsrammede land, burde være en selvfølge i alle nordmenns tanker og hjerter.

Skjult ID med pseudonym Kjeks sø. 6 nov. 2011 05:07

20 mill på bistand och 12 mill på politi? Tenk om vi ha hatt holdninger som gjorde at vi kunne brukt ALT det på bistand. DET ha vore fint det.

Skjult ID med pseudonym Mr84 sø. 6 nov. 2011 15:25

politiet trenger ikke mer penger de trenger en holdnings endring innad..

ingen vetu tjenestemenn ser&hører på at unge mennesker blir drept uansett hvor mange gjerningsmenn det kunne vært..