Alle innlegg Sukkerforum

Færre menn blir fedre.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ole sø. 6 nov. 2011 12:26

Antallet menn som får oppleve og få egne barn synker drastisk i Norge.

Andel av befolkningen med egne barn (etter fødselsår).

1951-1960
Menn 82,5
Kvinner 89,0

1961-1970
Menn 68,4
Kvinner 82,2

Det er grunn til og tro at trenden er enda sterkere for generasjoner etter 1970. Bruker vi de som er født imellom 1961-1970 som snitt tilsvarer det i dag ca 800000 norske menn som ikke får oppleve og bli fedre.

Høy utdanning = barnløs
Tidligere var høyt utdannede menn blant de mest fruktbare mennene. Nå er situasjonen snudd på hodet. Og jo lengre utdanning mennene tar, dess flere er det som er barnløse.

Til alle damene der ute; det er faktisk deres brødre og sønner det er snakk om. Jeg mener dette helt klart er det viktigste temaet i Norge i dag. Jeg synes det er på tide at også kvinner kommer på banen og engasjerer seg. Det er snakk om høyt utdannede menn som jobber hver dag for å opprettholde velferdsstaten og holde statskassen full. Stort sett klager de ikke heller. De bare står opp hver morgen, gjør sitt og ber om ingenting tilbake. Burde de ikke i det minste få litt annerkjennelse?

Kanskje et strakstiltak kan være å tilpasse innvandringen. I tillegg til asyl for de som har krav på det, gi mulighet for norsk statsborgerskap til single barnløse kvinner opp til 30 år som ønsker det? Det kunne rettet mye for de 800000 vi mangler. Det ville også løst bemanningskrisen i helsesektoren og gjort Norge vesentlig mer attraktivt for høyt utdannede. Det ville i tillegg forhindret eldrebølgen og lagt en vesentlig demper på fremmedfrykten.

Innspill?
Jeg kan raskt tenkte meg en del praktiske utfordringer rundt dette, hvordan bør mann gå frem?

ref.
http://www.dn.no/forsiden/article573323.ece
http://www.ssb.no/emner/08/05/10/oa/200406/skrede.pdf

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 6 nov. 2011 12:33 Privat melding

Jeg skjønner ikke helt hva du mener vi jentene skal gjøre med det? Om mennene vil ha barn, får de finne seg damer som vil det samme.

Selv har jeg gjort mitt for å øke presset på jordas ressurser.

(mann 32 år fra Oslo) sø. 6 nov. 2011 12:35 Privat melding

Hmmm trodde man må være en gutt og en jente for å barn... Kanskje jeg bare er dum hehe

Skjult ID med pseudonym tdh sø. 6 nov. 2011 12:46

Poenget er vel at en mann får barn med flere kvinner, slik at det blir færre men som faktisk får barn selv. Det er vel naturlig utvelgelse i praksis det.

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) sø. 6 nov. 2011 12:50 Privat melding

er det ikke sånn at de mest attraktive menn blir resirkulert, og de minst attraktive sliter med å komme på banen?

Skjult ID med pseudonym Ole sø. 6 nov. 2011 13:02

Hva som er attraktivt er jo kulturelt betinget. At menn som har forlatt tidligere ungekull skal være så mye mer attraktive, eller at lavt utdannede er mer attraktive en høyt utdannede henger ikke helt på greip.

Kanskje det og være en god forsørger ikke er viktig lenger fordi man forventer at samfunnet stiller opp kan være en årsak? Kanskje bør offentlige ordninger bare gjelde for en manns første ungekull?

Uansett skyldes utvelgelsen kulturelle og samfunnsmessige mønster, og det er ting vi kan og bør gjøre noe med.

Til dere kvinner:
- Hvorfor har det blitt sånn?
- Hva kan vi gjøre for og endre på det?

(kvinne 39 år fra Akershus) sø. 6 nov. 2011 13:20 Privat melding

Jeg vil ikke ha egne barn, så feil person til og svare og uannsett gir egentlig blaffen:p

Skjult ID med pseudonym Vigilanten sø. 6 nov. 2011 13:47

Da må det være noe rart på gang, alternativt er det også færre kvinner i Norge som opplever å få barn i Norge. Og da ser jeg bort fra de som får barn etter ons osv.

(mann 31 år fra Vestfold) sø. 6 nov. 2011 13:57 Privat melding

det fødes for mange barn i verden. jeg mener vi bør fokusere på å få færre barn... eventuellt krevd sertifisering av foreldre før de fikk lov å ha barn, det er for mange dårlige foreldre

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 6 nov. 2011 14:11

Sånn har det da alltid vært. Damene "resikulerer" gjerne de samme gutta. Noen menn får mange barn med forskjellige kvinner, andre får ingen og vil maks kunne bli bonuspappa for en annen manns etterkommere. Vi mennesker har alle langt flere kvinner som forfedre enn vi har menn, og det er vel ikke akkurat overraskende egentlig. Kvinner flest kan alltids få barn hvis de ønsker det, i det minste hvis de ikke venter for lenge med å prøve, selv om de ved å velge feil barnefar kan ende opp med å sitte alene igjen med ungen. Og i dag har vi innrettet samfunnet slik at dette er et mindre problem enn før, med barnetrygd, barnebidrag og diverse andre støtteordninger. I tillegg har de jo nå også muligheten til å ta en tur til Danmark for å få ordnet dette. Menn må derimot konkurrere med andre menn om hvem som får ha sex med kvinnene, og dermed ha muligfhet for etterkommere hvis det er det de ønsker, og da er det ganske mange tapere. Men hva så? Vi kan jo ikke tvinge jentene til å bære fram barna til disse mennene likevel? Dette er mennene det gjelder sitt problem, ikke kvinnenes. Det eneste samfunnet kunne gjøre, i et fritt demokrati, måtte i så fall være og fjerne støtteordninger for enlige mødre slik at kvinnene i dette landet på nytt blir mer avhengige av å ha en mann i livet sitt for å ha råd til å bli mor, og det ønsker vi vel ikke? Det gjør ikke jeg i hvertfall, enda jeg også er en av de mennene som foreløpig har "tapt" denne kampen og ikke klart å vinne hjertet til en av de jentene jeg faktisk har hatt såpass lyst på at jeg kunne forestille meg å en gang stifte familie med dem.

http://tierneylab.blogs.nytimes.com/2007/08/20/is-there-anything-good-about-men-and-other-tricky-questions/

Skjult ID med pseudonym pluto sø. 6 nov. 2011 15:09

Nå må dere ikke gå helt bananas. Det står da vitterlig i artikkelen at mange menn med høyere utdannelse "velger selv" å ikke få barn. Jeg havner selv i denne kategorien. Når man har tatt høyere utdannelse har man gjerne hatt lite penger under studietiden, samtidig som man ønsker å se seg rundt om kring her i verden, ikke slå seg til ro med den første og beste. Vi menn kan også vente til vi er nærmere 40-år med å få barn, da er man bedre rustet til å hanskes med et forhold.

Egentlig synes jeg mer synd på kvinner i akkurat denne sammenhengen. Det finnes veldig mange barnløse kvinner i 30-årene som har latt tiden flyge forbi, som har et urealistisk bilde av seg selv og hvem de fortjener(grunnet mannshatet i det norske samfunnet). Disse, sammen med unge menn som ikke får seg noe, kommer til å gjøre Norge til et forferdelig land å bo i, i fremtiden.

Skjult ID med pseudonym Vigilanten sø. 6 nov. 2011 15:27

"Egentlig synes jeg mer synd på kvinner i akkurat denne sammenhengen. Det finnes veldig mange barnløse kvinner i 30-årene som har latt tiden flyge forbi, som har et urealistisk bilde av seg selv og hvem de fortjener(grunnet mannshatet i det norske samfunnet). Disse, sammen med unge menn som ikke får seg noe, kommer til å gjøre Norge til et forferdelig land å bo i, i fremtiden."

Nei la oss ikke gå bananas, men holde det på et saklig nivå

Skjult ID med pseudonym Kitty sø. 6 nov. 2011 15:51

@vigilanten
Hehe, nå måtte jeg le her. Selvsagt holder han det på et "saklig" nivå. Mannen er tross alt høyere utdannet må vite ;-)

Jeg har barn selv, og kunne aldri tenke meg å ikke få det. Men det betyr ikke at det er rett for alle. Jeg kommer nok aldri til å forstå meg på de som velger utdanning/karriere over barn. Men folk er forskjellig. Selvvalgt barnløs er noe annet enn det at man ikke blir forelder fordi man ikke finner seg noen i livet sitt.

At det er færre menn nå enn tidligere henger kanskje litt sammen med at jentene flytter ut fra bygdene nå. Tidligere bare ble de der, og giftet seg og fikk barn. Guttene blir igjen når jentene flytter. Bygdenorge flyter over av ungkarer. Så det er nok ikke bare de høyt utdannede mennene som ikke blir fedre...

Skjult ID med pseudonym Pulsvanten sø. 6 nov. 2011 16:21

Enig med @wimston.

Herregud, det fins barn som sulter og dør over hele verden, og det er viktig å forsøple verden med flere ressurs-krevende skapninger? Vi har veldig lenge nå vært den største skadelige parasitten på jorda, folkens. På tide å se litt lenger enn rett forbi vårt eget stakittgjerde.

Sorry, men det er sant.

Skjult ID med pseudonym kar sø. 6 nov. 2011 16:32

Jeg er ikke så ivrig på å få barn, har en del jeg er onkel til og det holder lenge. Greit å bare kunne rekke dem over til en av foreldrene når det er åpenbart behov for bleieskift. Eller kjøpe dem dataspill til jul som mammaen egentlig er litt skeptisk til.

Men det virker ikke som det er skrekkelig mange kvinner som er enige, så det er nesten så jeg føler meg tvunget til å endre litt standpunkt. For jeg vil jo ikke leve helt alene heller, selv om jeg nok skulle kunne klare det også.

Skjult ID med pseudonym Misterixen sø. 6 nov. 2011 16:37

Er damene blitt forgiftet og ikke kan bli insiminert?

Stiller spørsmålet ettersom nærhet, æmhet ikke er viktig mere. Rent følelsesmessig har dem ikke behov, dem har trolig valgt feil kjønn.

Bli mann i neste liv og bli jeger i stedet!!!

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 6 nov. 2011 16:58 Privat melding

Jeg er veldig glad i barn, og selv om jeg har en sønn som snart er tenåring, så hadde det vært flott å fått ett barn til. Men, skulle min fremtidige partner ikke ønske mer barn, så er det greit det også :)