Alle innlegg Sukkerforum

Om voldtektene: lets cut the crap

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Franklin ma. 7 nov. 2011 19:42

Det virker som ingen tør å ta problemet fra roten:

De "mørkhudede mennene" er oftest mennesker som kommer fra krigsherjede land med så ekstreme tilstander at vi ikke kan forestille oss det. Er vi klar over hvilke folkemord som foregår i afrika nå, hvilke bestialske nedslaktninger som foregår uten at den vestlige verden løfter en finger?

Det handler ikke om at de "har en annen kultur". Det handler om at de er vokst opp uten kultur overhodet. Steder der menneskerettigheter ikke respekteres.Der vold, drap og tortur er en del av hverdagen.

Nordmenn i vår overveldende velstand kan ikke forestille oss i våre villeste fantasier hvordan mange av disse mennene har hatt det. Et hint: det er grunner til at de har flyttet til andre deler av verden, der de ikke kjenner noen og må klare seg selv. Hadde de hatt levelige tilstander hjemme hadde de neppe tatt seg bryet.

Hva med å heller gå til kjernen av problemet: befolkningsøkning på nesten 80 millioner hvert eneste år, store deler av verden uten noe i nærheten av de ressursene vi nyter med våre privilegier. Og der befolkningsøkningen er størst i landene som er mest fattige.

Jeg sier det igjen og oppfordrer deg til å tenke over hva det innebærer: BEFOLKNINGSØKNINGEN ER STØRST I DE FATTIGSTE LANDENE.

Så lenge vi fortsetter å akseptere en slik befolkningsvekst og ulikhet i ressurstilgang, og så lenge den globale oppvarmingen med de påfølgende naturkatastrofene fortsetter kommer ikke innvandringen til å minste, den vil øke mer og mer. Det samme gjelder problemene innvandringen fører med seg.

Det handler ikke om "annen kvinnefiendtlig kultur". Det handler om at 20% av verdens befolkning eier 80% av ressursene og at befolkningsveksten er størst i de landene som er fattige. Det handler om ekstrem global urettferdighet.

Jepp, da skjer det kjipe sosiale konsekvenser. Og jepp, det går av og til ut over oss selv her oppe i fredelige uskyldige oljerike nord.

Å stigmatisere folkegrupper og andre kulturer er å overse problemenes opphav, og det gjør ingenting for å forbedre situasjonen. Det bare forverrer situasjonen.

Det som trengs er ikke mindre enn store forandringer i global skala og en regenerering av hele verdensøkonomien. Globalt samarbeid mellom alle land for å løse de store krisene. Innovative virkemidler der gammelt tankegods tilpasset 1900-tallet forkastes. Det trengs systemendringer.

Politikerne må få ut fingern og innse at VEKST VEKST VEKST -økonomien ikke funker lenger!

Skjult ID med pseudonym Mxyzptlk ma. 7 nov. 2011 19:44

umm..har jeg trykket meg inn på politikk.no? jaja..

Skjult ID med pseudonym seriøst. ma. 7 nov. 2011 19:44

Eller gjøre noe som er gjennomførbart. Stenge grensene for menn fra disse områdene.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 7 nov. 2011 19:48 Privat melding

jah buhu... så vi jentene skal la oss overfalle og voldtas av disse mannfolka fordi dem har ikke fått sosial og trygg kulturell oppdragelse??????????!!!!

cut the crap sideways in you TS! se åssen det føles...

Skjult ID med pseudonym neptun ma. 7 nov. 2011 19:49

@Kvinne81
Det er forskjell på å forklare noe og å forsvare noe. Det skjønner vel til og med du?

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 ma. 7 nov. 2011 20:07

@neptun: i dette tilfellet er innlegget av intrykk som et forsvar...

Skjult ID ma. 7 nov. 2011 20:24

Hmm OK, hvis det du sier stemmer, hva er grunnen til at nesten 80% av alle voldtektene som skjer i Norge blir gjort av nordmenn?

For å sette det på spissen, hvis du tar 100 damer som har blitt voldtatt, så har 16 stk blitt voldtatt av mørkhudede menn, mes 84 har blitt voldtatt av lyshudede menn. Hva er grunnen til det?

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 nov. 2011 20:27

Statistikk er ikke din sterke side eller?

Skjult ID med pseudonym Mort1 ma. 7 nov. 2011 20:27

@Skjult ID

Sist jeg leste i avisen stod det noe sånt som at 60 % av alle overfallsvoldtekter utføres av ikke-statsborgere.

Men jeg har ikke noe link til statistikken... Dog, det har ikke du heller, så innleggene våre er ubrukelige...

(mann 38 år fra Østfold) ma. 7 nov. 2011 20:28 Privat melding

"Hmm OK, hvis det du sier stemmer, hva er grunnen til at nesten 80% av alle voldtektene som skjer i Norge blir gjort av nordmenn?"

Å herre...

Grunnen til at de fleste voldtekter i Norge er utført av nordmenn, er at de fleste som bor i Norge er nordmenn.

De fleste som kjører for fort i Norge er også nordmenn, av akkurat samme grunn.

De fleste som går til frisøren og klipper seg i Norge er også nordmenn, av akkurat samme grunn.

Skjult ID med pseudonym Mort1 ma. 7 nov. 2011 20:29

@Skjult ID

Og forresten.. Vet du hva prosent betyr? Jeg bare håper det var en merkelig skrivefeil...

Skjult ID ma. 7 nov. 2011 20:31

Mort1, mitt poeng er at media, og alle dere, henger dere opp i en type voldtekt, overfallsvoldtekt, som tilsvarer 16% av ALLE voldtekter som skjer i Norge. Men ingen snakker om de, hvordan tror du at de 84% av kvinner som blir voldtatt føler seg, når "ingen" gidder å høre på de?

KongKebab, igjen, det er poenget mitt. Når en mørkhudet person gjør noe galt, så er man veldig kjapp med å peke finger på kultur, religion osv, mens når en nordmann gjør det, ja da er det liksom "naturlig" eller "det bare er sånn". Hvorfor er det ingen som peker fingre på norsk kultur? Eller at dere er protestaner?

Hvorfor er folk avhengig av å henge seg opp i noe, som oftest er veldig lite i forhold til det store bildet?

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 nov. 2011 20:34

skjult ID. Nå må du først forholde deg til fakta, så kan vi ta opp spekulasjonene dine etter du har slått opp ordet "forholdstall" på google.

Skjult ID ma. 7 nov. 2011 20:38

http://lmgtfy.com/?q=forholdstall

Og poenget ditt er?

For poenget mitt er fortsatt den samme, hvorfor er det ingen som ser ut til å bry seg om alle voldtektene som skjer til dagelig, som nesten bare nordmenn gjør? Som faktisk er utrolig mange i forhold til de som mørkhudede gjør?

Og bare så dere vet, jeg syntes overfallsvoldtekter er noe av det mest grusomme som finnes. Men tenk på at hvis det var en måte å stoppe disse på, så er det fortsatt godt over 80% andre typer voldtekter som FORTSATT skjer HVER ENESTE DAG her i Norge...

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 nov. 2011 20:39

Så leser du KongKebabs innlegg. Får du ingenting ut av det?

Skjult ID med pseudonym Mort1 ma. 7 nov. 2011 20:40

http://www.nettavisen.no/nyheter/article3260189.ece

(mann 38 år fra Østfold) ma. 7 nov. 2011 20:40 Privat melding

At ikke nachspiel- og relasjonsvoldtekter får like mye spalteplass i media akkurat NUH, er ikke ensbetydende med at det ikke er en jævla kjeft noe som helst sted som ikke bryr seg om noe annet enn overfallsvoldtekter.

Skjult ID med pseudonym Mort1 ma. 7 nov. 2011 20:42

@Skjult ID

"hvorfor er det ingen som ser ut til å bry seg om alle voldtektene som skjer til dagelig, som nesten bare nordmenn gjør?"

Jeg finner ingen statistikk som tilsier at gjennomsnittsnordmenn utfører flere voldtekter i hjemmet enn gjennomsnittsutlendinger.

Skjult ID med pseudonym Supermann ma. 7 nov. 2011 20:48

TS:

Sosialistcrap!

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 7 nov. 2011 21:02 Privat melding

Tror som jente at å bli voldtatt av noen på gata er værre psykisk gjennomsnitlig enn nachpiel.. self finnes det gråsoner utifra hva som skjedde, hvor kjent folk er osv... så kan det være sikkert like ille..
Men når et menneske fra en verdensdel som har prosentvis større andel sjangs for å gi deg livsvarig imunnsviktsykdom, så tror jeg at man får mer hetta av det...

Incest og overgrep innad i gjenger, mellom "venner" osv er ikke det som er tatt helt av her.. det er overfallsvoldtekter i mangel på opplæling av den norske sosialiseringskulturen.. Å forklare at disse mennene har en tøff bakgrunn med at dette er vanlig eller hevn og annen dritt er bare en gyldig grunn til å sende dem avgårde der de kom fra, siden de er så uttakknemmelige for å være trygge i dette landet.-..

Blir jeg noen gang overgrepet på gata, skal jeg ikke bare stå frem med det etterpå og lage sur svie i media, men skal sørge for at vedkommene verken kan pisse eller drite normalt igjen om han ikke blir skippet ut av landet før jeg får tak i han/dem..

Skjult ID ma. 7 nov. 2011 21:03

KongKebab, igjen, poenget mitt.

Folk flest er sauer som følger flokken. Hvis "lederen" sier at man skal fokusere på en ting, så gjør alle det og glemmer det andre. De voldtektene du nevner har ALDI fått mye spalteplass i media som overfallsvoldtekter. ALDRI. Og grunnen...?

Mort1, grunnen til at du ikke kommer til å finne de tallene er fordi de ikke selger aviser. Over 16000 kvinner blir voldtatt eller forsøkt voldtatt i Norge, og flesteparten skjer av personer som de kjenner, er samboer eller gift med. Jeg sier ikke at det bare er nordmenn, mitt poeng er og forblir den samme, hvorfor er man så kjapp med å peke på kultur eller religion når det gjelder ting som mørkhudede folk gjør, mens når nordmenn gjør det så er det nesten "ubetydelig"?

Hvis det er islam som er problemet, så er kristendom problemet. Hvis det er kulturen i hjemmelandet til de som voldtar som er problemet, så er det kulturen her i Norge som også er problemet.

Greier dere å se poenget mitt? At det har ingenting med kultur/religion/etnisitet å gjøre, men INDIVIDET?

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 nov. 2011 21:12

Nei, ser ikke poenget ditt siden du vrir og vender på temaet til det uigjennkjennelige bare for å være politisk korrekt. Mulig du ikke vet bedre, men det fritar deg ikke for ansvaret for å spre feilinformasjon.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 7 nov. 2011 21:27 Privat melding

Skjult ID: Media lever av å selge aviser. Krisemaksimering selger. Spesiellt når det er slike "det kan skje hvem som helst, hvor som helst"-saker, det tar jo helt av. Hadde det vært en tilsvarende "eksplosjon" blandt relasjonsvoldtekter, kiosk-ran, korrupsjon, elektrikere som jobbet sort, eller hva som helst annet, så hadde de selvfølgelig skrevet om det også, med store røde bokstaver og heftig bruk av caps-lock på forsidene.

Grunnen til at det ikke kjøres opp stort på forsiden at "de fleste voldtekter er utført av nordmenn", er fordi dette er gammelt nytt. Alle vet det fra før, og folk kjøper ikke aviser for å lese nyheter som ikke er nye.

Skjult ID med pseudonym McCloud ma. 7 nov. 2011 21:52

Tja, tror TS tar livet av debatten allerede i starten, der TS sier at de "andre" ikke har en annen kultur, men er uten kultur.
Det gir vel ikke så godt utgangspunkt for globalt samarbeid mellom alle land, man kan vel ikke forvente noe av de fleste kulturløse...

Skjult ID ma. 7 nov. 2011 22:03

Til alle "hobbyforskere" her inne..Dette må jo være intressant.
Kva er en typisk sub-kultur-aktivitet for en ungdommelig muslimsk mann, kontra en norsk mann?

Skjult ID med pseudonym sans ma. 7 nov. 2011 22:31

Er fullstendig enig med Skjult ID her!
Vold er vold - voldtekt er voldtekt - og voldtektsmann er voldtektsmann - uavhengig av opphav/kultur (ukultur).
Noen voldtar på gata, vilt fremmede jenter, andre voldtar på fest, i hjemmet, og de tar jenter de kjenner.

Synes for øvrig at det er merkelig å skille på hva som er "verst", som det ble gjort et forsøk på her oppe...
Det er da sannerlig ikke BEDRE om kvinner blir voldtatt av noen de kjenner, dvs. den store hopen, hvis saker forsvinner imellom de grusomme, nye sakene med overfallsvoldtekter.
"Å, jammen jeg kjente han jo, da er det ikke så farlig å bli utsatt for vold", liksom??

Klart, alle og enhver, både kvinner og menn, kan knapt tenke seg hvor grufullt det måtte være å bli overfalt på gata. Og her i Oslo har man jo hatt blind vold på gata i såpass utstrekning at alle har en frykt i seg for å bli utsatt for noe slikt, naturlig nok. Men å bli utsatt for vold i hjemmet, f.eks. bli voldtatt og banka av noen man kjenner, det er vel knappest noen grunn for å frykte det mindre - og det er slike voldtekter det finnes flest av.
Dessuten, er man uheldig å havne i en slik situasjon, er sjansen betydelig større for å bli utsatt for den samme volden igjen, og igjen, og igjen. Fordi mange ikke tør å melde forholdet, og fordi mange av de som melder slikt, ikke blir trodd. Dermed blir det kanskje ikke like mange avisoppslag heller, selv om menn som angriper kvinner på fest/hjemme, er vel så farlige for sine omgivelser som de som angriper på gata. De har like lite respekt for kvinner.

Voldtekt er voldtekt, og voldtektsmann er voldtektsmann. I alle tilfeller er respekten for kvinner lik null.
Og dere som kun vil høre prosentenes tale: Vel. Nærmere 100% av alle voldtekter begås av ...MENN.
Enkelt og greit menn som ikke har respekt for andre og som er styrt av aggresjon og vold. Det er DET som må gjøres noe med, holdningene hos disse mennene. Det er i så måte viktig å få tatt gjerningsmennene og få dem straffet, og prøve å få innprentet hos alle unge fra tidlig alder, at man skal være snille mot hverandre og respektere hverandres grenser. Ja, de av voldtektsmennene som er her på midlertidig opphold og skal sendes tilbake til et annet land, de kan man sende ut, men kjernen til problemet forsvinner ikke, dersom det ikke tas tak i holdningene og menneskesynet hos de som fortsatt skal bo her, både "innfødte" nordmenn og innflyttere av alle slag.
Kultur og ukultur gror fram både i andre land OG i Norge.

(mann 49 år fra Østfold) ma. 7 nov. 2011 22:38 Privat melding

Sans
Nå må du skille snørr og barter her. Når disse blendahvite mennene du skriver om voldtar er det fordi de er mentalt skrudde på et vis. Norsk kultur og oppvekstmiljø gjør at vi som utgjør normalen aldri kunne tenkt oss å voldta. Det like fjernt for oss som for deg. Om du har satt deg inn i innvandrerkulturen her i landet så vet du at de ser på hvite kvinner som horer som ikke fortjener annet siden de kler seg uanstendig og til og med drikker alkohol og har sex før de er (tvangs)gift med eieren/mannen. Ikke at det er gjennomgående, men i så stor grad at det er den primitive middelalderkulturen som er årsak her, sammen med krigstraumer etc. Jeg finner meg ikke at den jevne norske mann skal sammenlignes med asylsøkere med barbarisk kvinnesyn, uansett hva politisk korrekt media skal ha det til.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 7 nov. 2011 23:17 Privat melding

BruceW.

Lek litt med tall. Det har vært 50 overfallsvoldtekter i år. La oss si det er 100.000 som ikke er blenda-hvite i Oslo og omegn. Da kommer jeg frem til at det er 99,95% som ikke voldtar.

Hvorfor skal de 99,95% godta at du slenger ut påstander om at de har en primitiv middelalderkultur?

Skjult ID med pseudonym bat ma. 7 nov. 2011 23:23

Ikke bit på så opplagte bait, med mindre du har natten for deg og godteposen klar :)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 7 nov. 2011 23:32

Summerer det kjapt opp i morgen tidlig :)

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 nov. 2011 23:37

Kit
Lang erfaring med Groruddalen og for eksempel siste kommentaren til Abid Raja forteller meg at mange må gjøre noe med kvinnesynet sitt. OG at det er kulturelt betinget. Dette kommer du aldri til å ta til deg, noe du har gitt uttrykk for flere ganger i tidligere innlegg. Så at vi to skal diskutere slikt er rimelig unødvendig.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 7 nov. 2011 23:43 Privat melding

Vet dere, jeg liker ikke at man tar flere under en kam, men jeg skjønner det skjer! Uansett hvordan kvinnesyn noen har, uansett hvordan kultur de har, er fra, hva de har opplevd, osv osv, så skal et kvinnemenneske få gå fritt!!! De skal faen meg ikke være redd for at noe skal skje dem. Norge er et fritt land, hvis et menneske ikke klarer å respektere likestillingen i Norge og det Norge står for så kan de heller bare dra! Ja det er sterke ord, men jeg syns det er respektløst at kvinner i dag skal være redd. Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg fulgt alle jentene hjem etter de har vært på byen så jeg vet de kommer seg trygt hjem, men dette er noe som egentlig ikke skal trenges!!!

Jeg gir faen i hvor en kommer fra, respekter jentene uansett hvor de er fra og hvem de er!!!!

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 7 nov. 2011 23:44 Privat melding

Om vi skal cutte crapet, blir det et stille forum.

Når det er sagt, skjønner jeg veldig godt hva TS sier. I 15 år har jeg jobbet med flyktninger og innvandrere, og hjelpe meg for noen liv mange av dem har hatt. Noen er fullstendig ødelagt, og det er ikke merkelig at det tipper over for dem. Andre, de aller fleste, klarer på et imponerende vis å gå videre og skape seg et slags liv, skjønt fortiden blir de aldri kvitt.

For tre år siden skulle jeg hjelpe en fyr, like gammel som meg, med å skrive cv. Han kom bare på ett punkt: han hadde vært soldat siden han var 9 år.

Vi har det forbannet godt i dette landet.

Skjult ID med pseudonym sans ma. 7 nov. 2011 23:45

Nei, nettopp, BruceW, du vil ikke finne deg i at den jevne, norske mann skal sammenlignes med noen med barbarisk kvinnesyn, på samme måte som det store flertall av asylsøkere og mørkhudete innvandrere heller ikke vil finne seg i å bli sammenlignet med slike barbarer.

Det som voldtekter (både overfalls- og bekjent-voldtekter) har til felles, er at de blir begått av menn som har et forskrudd menneskesyn, det gjelder BÅDE for blendahvite innfødte OG innflyttere.
- OG: de blir fordømt av en samlet befolkning av menn fra både "urnorske" og "nynorske" familier; nordmenn og innvandrere som er snille og gode og respektfulle overfor kvinner, og som aldri kunne tenke seg å skade noen på denne måten.

Poenget - som DU poengterer flott her - er at DU påstår at (sitat:) "de ser på hvite kvinner som horer som ikke fortjener annet siden de kler seg uanstendig og til og med drikker alkohol og har sex før de er (tvangs)gift med eieren/mannen." og du skjærer altså alle fra "innvandrerkulturen" over samme kammen, på bakgrunn av at
så-og-så-stor-prosentandel av de pågrepne overfallsvoldtektsmennene har mørk hudfarge og innvandrerbakgrunn, selv om de aller fleste tar sterk avstand fra et slikt kvinnesyn og disse grufulle handlingene.

De norskættede voldtektsmennene behandler OGSÅ kvinner på en stygg, nedlatende og nedverdigende måte - som horer, kan du si, "som ikke fortjener annet". De OGSÅ behandler kvinner som om de "eier" dem, som om de var en ting de kan bruke, og ødelegge.
Altså er det ingen forskjell på "det forskrudde" i en hvit nordmann og en farget/innvandrer. Og vi som samfunn må prøve å endre holdningene til alle "skrudde" som skal bo her i landet, og ikke skille på hudfarge/bakgrunn sånn sett, og ikke minst få inn sunne, vennlige og respektfulle holdninger tidlig hos barn/ungdom.

--

Men hvis du virkelig mener det du skrev her ovenfor, må jeg si at du er mildt sagt temmelig rasistisk, all den tid flesteparten av folk fra din såkalte innvandrerkultur-sekkebetegnelse IKKE begår slike overgrep eller behandler kvinner som horer. Voldelige menn (og kvinner for så vidt) finnes i alle land og kulturer - dessverre.

Så nei takk, Bruce, når du kommer med de holdningene som du presenterer her, kan du få beholde denne
"snørra og barten" din for deg selv.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 nov. 2011 23:54

Kultur har da ingenting med hudfarge å gjøre. Jeg hadde antagelig også hatt et annet kvinnesyn om jeg var født og oppvokst i f.eks Somalia. To av mine beste nærmeste venner er hhv pakistansk og marokkansk.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 7 nov. 2011 23:57 Privat melding

Lillah, jeg skjønner hva du skriver, men det er liksom ikke en unnskyldning på at de kan gjøre dette mot kvinner, at noen i det hele tatt kan gjøre det mot kvinner!
Pappaen min kom til Norge som flyktning i 1972 fra Uganda og bygget et nytt liv her i Norge og vi lever som hvilken som helst norsk familie, vi feirer jul og har koser oss. Mulighetene er der, man må bare være villig til å gi :) Skjønner det er tøfft for mange som har vært igjennom krig osv osv, men det er hjelp å få, man trenger ikke finne seg til rette ved å gjøre dumme ting, og da får man hvertfal ikke et lettere liv!

Skjult ID med pseudonym Lillah ma. 7 nov. 2011 23:59

Jeg sier ikke at det er en unnskyldning å måtte leve et ødelagt liv, jeg sier at det kan være en årsak. Stor forskjell.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 nov. 2011 00:54 Privat melding

Vekst er nettopp det som har ført til at den vannvittige mengden barn man spytta ut før i tiden ikke lengre er nødvendig, vekst er det som har gitt vesten den kraftigste økningen i velferdsstandard, inntekt og helse. Vekst vekst vekst som du kaller det er nettopp det den 3. verden trenger.

Altså ikke handouts som Norge og andre slenger ut i øst og vest som havner i lomma på korrupte statsledere. Hjelp til selvhjelp er det noe som heter - og det enkleste der er å åpne våre grenser for varer og vårt marked her i vesten. Idag får ikke 3. verdensland lov å selge varer til oss pga tollmurer. Vi er mer opptatt av å beskytte egne bedrifter enn å la de konkurrere. Mye av skylda har blant annet Gilde, Prior, Felleskjøpet, Tine mm.

Å flørte med kommunisme iblandet en naiv forestilling om at naturdrift og det å gå tilbake til naturen er noe å hige etter er fånyttes og vil aldri fungere. Faktisk er det langt mer forurensende å drive på slik mange av der eønsker med økologisk landbruk blant annet. Som en kalte det - å spise kortreist og økologisk mat er som å kjøre en diger SUV.

Når det gjelder kultur og ukultur blant enkelte lands unge menn så har ikke dette nødvendigvis noe med krigsherjede situasjoner å gjøre. Nordmenn reagerte ikke ved å voldta mellom 1940-1945 de heller. Derimot gjorde folk ifra Sovjetunionen det - og der ble man oppfordret av offiserer og medsoldater til å utføre slike avskyelige handlinger mot tyske kvinner. Altså det var en ukultur. I enkelte afrikanske land har det i mange hundre år vært kultur for å bruke mennesker som personlige eiendeler. Blant annet kjørte vestlige slaveeiere mennesker fra afrikanske innfødte, og denne handlene eksisterte i stor stil før imperialismen for å si det slik. Det hjelper heller ikke at det på afrikas horn er kulturer som tilsier at det å måtte jobbe fysisk er sett ned på mens det å bli livnært av andre er positivt. Igjen - en ukultur.

Og det er faktisk penger, rikdom og et bedre materialistisk liv som er den største grunnen til at folk beveger seg over store deler av verden. Hadde man bare vært opptatt av å komme seg bort fra krigssituasjoner hadde man flyktet til nabolandet. Nordmenn reiste i hundretusener til USA på 1800-tallet. Var dette da også pga krig og plynding her til lands? Rikdom er blant det største insentivet for et menneske til å risikere sitt eget liv.

Skjult ID med pseudonym antifasci ti. 8 nov. 2011 03:12

Først vil jeg få si at trådstarter har veldig gode poeng, og hvordan noen får en objektiv forklaring til å bli forsvar for uhyrlige handlinger, skjønner jeg ikke.

Til Nichisan: Det er ikke så veldig mye buddhisme og hinduisme i løsningen du foreslår med at vi skal krige der nede. Hvor mange skal vi drepe der nede for å være sikker på at at vi er helt trygge her hjemme? Alle sammen?

Du veit sikkert at ting eskalerer fort med hevn og terror og slikt, spesielt når det går med sivile, så kan vi bli utsatt for terror og motangrep også, men så whoops, så var det visst en av våre egne vestkantnazier som sprang den første bomba og utførte den første massakren, og ut i fra mørkeblå sinnablogging etterpå, er det tydelig at mange sitter med hat-tanker rundt omkring, vi er kanskje ikke så fredelige i folkesjela som vi skulle tro, bare så lenge oljepengene smører hjulene, kanskje?

Enig i at menneskene med buddhistisk og hinduistisk bakgrunn oppfører seg fredeligere, men vi skal ikke idyllisere helt her heller. Hørt om kastesystemet i India, og den rimelig fascistiske kulturen i Japan? Det siste nå, var jo at kjæledyr i Japan er bruk og kast, så det er egne avlivningsanstalter med gass for kjæledyr barna går lei av.

Generellt lager religion mye problemer i forhold til seksualitet, ja, så var det de arrangerte ekteskapene det er mye i Asia da, eller også at man må vente med å ha sex, i sterkt kristne og muslimske miljøer. Slikt skaper overgripere, for vi er laget slik at vi kan, og trenger å nyte sex, uten blygsel fra nokså tidlig i ungdommen, og uten religion som klam hånd, og med de moderne midler som prevensjon og opplysning, så burde sex la seg gjennomføre, så det er noe som blir som å lære å sykle når man er barn, tviler på at de som må vente til de er 25-30 pga religion, får noe bra sexliv for å si det sånn. Prøver man å undertrykke det med religion, vil de mest freidige, men også empatiløse bare kaste seg likevel, over de mest sårbare og pga skyld og skam vil de i et religiøst miljø ikke tøre å si fra.

Dermed "belønnes"', darwinistisk sett, de som lettest gir blaffen i regler. Paradoks!

Når man ser hvor lite kjærlighet det er hos mange på Sukker, noia bare noen kikker litt mye på profilen ens, eller fail om noen starter opp daten med feil sjekkereplikk, så lurer man jo på om det er noe alvorlig galt med de fleste av oss her, siden vi ikke har funnet partner på 'normalt vis'. Vurderer å melde meg av hele greia - er ikke helt balansert miljø her

Skjult ID med pseudonym Hanna ti. 8 nov. 2011 03:33

Enig med TS! Vi har det sinnsykt bra her i norge og de som ikke skjønner det er jo totalt blinde på begge øya. såklart ting blir jo ikke bedre med befolkningsvekst som går ut over de fattigste landene. problemene med innvandring er jo bare dømt til å øke! er de store problemene som må bli løst!

Skjult ID med pseudonym Nichisan ti. 8 nov. 2011 04:16

antifasci@
sa ikke noe om krig, stabilisere med et militært nærvær.når man er i land der aper har mer empati er det greit at hjelpearbeidere er beskyttet og at folk som bygger ut skoler,sykehus,infrastruktur faktisk er under beskyttelse.

er ikke myndigheter i de respektive landene villig til å godta det får de ha det så godt.

at folk er så blindet av "olje" penger som er bindet opp i et falskt finans system som kan falle på ræva når som helst gir meg en god latter, og hva med at staten i løpet av et år uansett spiser opp 70% minimum av års inntekten din? Greit at vi har det godt, men hvorfor faen skal vi straffes for det?

vi lever jo så godt at hvorfor skal vi ikke importere narko selgere,voldtektsmenn,ransmenn,volds utøvere,drapsmenn og alt mulig annet moro? TRO meg er ikke noe moro lenger når søsteren din voldtas av 2 id løse asyl søkere eller broren din blir knivstukket å ranet av en id løs asyl søker!!da våkner du kanskje opp?

(mann 51 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 07:19 Privat melding

BruceW

Du tar feil. Jeg har aldri tvilt på at du mener islam er en svøpe over vestens land.

Derimot har du aldri hatt noen argument som underbygger påstanden. Heller ikke nå. Når 99,995% av en gruppe ikke voldtar, er det for meg åpenbart at en må lete etter andre forklaringsfaktorer.

Skjult ID med pseudonym Johnny ti. 8 nov. 2011 15:59

Kit001: Du har noen gode poenger, men hva er greia med den nedlatende tonen i hvert eneste innlegg du skriver? Den funker mot sin hensikt.

Skjult ID med pseudonym mann33 ti. 8 nov. 2011 15:59

Vi kan jo visse utfordringer som nasjon når vi mottar asylsøkere, flyktninger og lykkejegere med bakgrunn som i blant kan ligne den til opprørerne det fortelles om her:

Sitat: "Med opprørssoldatenes velsignelse filmet James Brabazon grusomme overgrep. Han filmet kannibalisme og krigsforbrytelser - uten protester...

... Ett av de sterkeste øyeblikkene var da opprørerne i triumf spiste en fange - for åpent kamera.

- De så på overgrepene som normale. Når de tok en fange, så de på seg selv som suksessfulle, sterke og mektige. Tortur, kannibalisme og drap var normalen. Selvsagt kunne de spise en fange — og siden det var naturlig for dem, var det like naturlig at jeg filmet det."

http://www.dagbladet.no/2011/11/08/nyheter/simon_mann/utenriks/liberia/ekvatorial-guinea/18893697/

Skjult ID med pseudonym Jan25 ti. 8 nov. 2011 16:09

Nichisan: det er jo nettopp det som er poenget til trådstarter!

Så lenge ingen får ut fingern og gjør noe med de virkelige problemene er også vi i norge dømt til å straffes mer og mer. Jepp vi har det kjempebra, jepp innvandring er en trussels mot levestandarden vår. Så kan folk diskutere hvilken rett vi har til å ha det så mye bedre enn folk i andre land, men det er ikke det trådstarter prater om.

Poenget er at så lenge befolkningen fortsetter å øke så ekstremt i fattige land så kommer alle problemene med innvandring til å bli større og større og større! Alle kommer til å tape på det!

Skjult ID med pseudonym mouch ti. 8 nov. 2011 16:49

(15:59)
Derfor lar man seg ikke suge av en negresse (evt også neger for de som er bi/homo).
Men det er avhengig av hvor stort behov en har for å få den tilbake igjen :)

(mann 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 17:42 Privat melding

Ts har et godt poeng i den forstand at vi bør tenke på vår egen rolle i verden og årsakssammenhenger. Vi bor i verdens beste land og samfunn -og i verdenshistoriens beste tidsepoke. Vår velstand er i stor grad er basert på imperalismen og andre lands elendighet.
Også statistikken til kit er essensiell.. Her handler det om at folk ikke skal stigmatiseres - at noen ytterst få enkeltinidividers holdninger ikke skal tillegges hele grupper med folk -og deretter la vår vrede og frustrasjon gå ut over grupper der 99. 95 % er snille og greie :) Slike tanker harvært roten til mye ondskap og elelndighet gjennom menneskets historie.
Vi skal naturligvis gjøre alt i vår makt for å stoppe voldtekter og ha et åpent og vennlig sinn for å skape gode integreringsvilkår og gode holdninger. Dette vil være eneste vei til en fortsatt god fremtid her til lands :

Skjult ID med pseudonym McCloud ti. 8 nov. 2011 18:45

Men vi kan også stille spørsmål annerledes.

Før det ble et vestlig hegemoni/imperialisme.
Og i tider det ikke var kolonier etc i Afrika (ihvertfall sør for Sahara) og Amerika.
(Kanskje i de tidene det var snakk om arabisk imperialisme mm).

Hvordan var situasjonen i de andre deler av verden da?
Det kunne umulig være vesten sin feil...

(mann 38 år fra Østfold) ti. 8 nov. 2011 18:47 Privat melding

Hvis barna i Afrika har det så fælt og er så sultne... Hvorfor kan de ikke bare skaffe seg en jobb da...!? Makan altså... =)