Alle innlegg Sukkerforum

Antall år inkl. videregående?

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Buskerud) sø. 23 mars 2008 19:29 Privat melding

Hva krysser man av i relasjonstesten dersom man har 3 årig videregående og Bachelorgrad på høgskole(3år). Jeg krysser av 6år, antall år med utdannelse. Hva gjør dere andre?

Skjult ID med pseudonym kosihus sø. 23 mars 2008 19:31

Etter reform-94 er det vel slik at så og si alle har videregående? Jeg krysser av for 6 år, ettersom jeg har 6 års utdannelse etter videregående.

Skjult ID med pseudonym Elvi sø. 23 mars 2008 19:34

Det står inkl. videregående, så da er det "riktige" å krysse av 9 for deg tror jeg.

Skjult ID med pseudonym kosihus sø. 23 mars 2008 19:36

Hmmm... Dette ble visst gjort i en fei. Rettelse må til. :)

Skjult ID med pseudonym KiRof sø. 23 mars 2008 19:40

Sendte en kommentar til sukker siden jeg synes teksten tilskalaen er litt feil. Burde heller være "Lengde på utdanning" ikke antall år.
(,mener jeg :-)

Hva svarer man hvis man har 0 år utdannelse.

Skjult ID med pseudonym Elvi sø. 23 mars 2008 19:43

Hva mener du? Hva er forskjell på antall år og lengde på utdanning?

Skjult ID med pseudonym KiRof sø. 23 mars 2008 19:51

var det til meg Elvi?

Skalaen angir "ikke videregående" opp til "Har tatt, eller planlegger høy universitetsgrad eller tilsvarende"

Om du har høy universitetsgrad så svarer du 10, har du ingenting svarer du 1.

I normale tilfeller så vil vel antall år tilsvare tallet på skalaen, og det er jo en enkel måte å gjøre det på.

Men hva svarer du hvis du har tatt allmennfaglig og så yrkesskole. da har du gått 6 år, men utdannelsen din tilsvarer kun videregående, og dermed bare 3 eller 4.

Skjult ID sø. 23 mars 2008 19:52

Antall år innklusive videregående er ikke lik poengskalaen. Når 1 = ikke videregående og 10 = høyere universitetsgrad, master / hovedfag, er vel en bachelor å betrakte som universitet / høyskole, lavere grad ca 5 poeng og videreutdanning etter bachelorn 6 - 7 poeng. Eller?

Skjult ID med pseudonym Elvi sø. 23 mars 2008 20:10

Når jeg er ferdig med utdannelsen min nå til våren, vil jeg ha 10 år på skolebenken inkl. videregående, det vil være svært misvisende å ta med alle årene, fordi utdannelsen min tilsvarer kun en bachelorgrad altså 6år.

Skjult ID med pseudonym Smarty sø. 23 mars 2008 21:30

En annen ting er at det står både planlagt og fullført grad. Er jo litt forskjell på det... Vil det si at en som akkurat er i gang med sine legestudier kan plusse på 6 år ekstra?

Skjult ID med pseudonym Doc sø. 23 mars 2008 21:50

Er det ikke rimelig å angi kun utdannelse utover videregående?

Skjult ID med pseudonym haha sø. 23 mars 2008 22:01

spiller det virkelig noen rolle????

(kvinne 39 år fra Buskerud) ma. 24 mars 2008 07:28 Privat melding

haha.
Vi har ulike ting vi synest er viktig hos en partner, jeg for min del setter høyere utdannelse høyt, mens andre setter slank og dritpen som kriterie hos en fremtidig partner.

Skjult ID med pseudonym haha ma. 24 mars 2008 10:15

Elvi...det jeg mente var at om man har 8 eller 10 år høyere utdannelse er uvesentlig, også for de som bare vil date folk med høyere utdannelse... Hvem i Hel.... har sagt noe om slank og dritpen i denne diskusjonen???

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 24 mars 2008 10:37

@Elvi
Hvorfor setter du utdannelse høyt? Er det fordi du tror at du kun kan kommunisere best med de som har en bachelorgrad? Er alle andre som ikke har gradene ikke like smart som deg?

Er vel bare litt nyskjerrig på deg og andre som kun vil date mennesker med høy utdannelse og i hvilken bås man setter alle andre i.

Må vel bare smile innvendig og riste litt på hodet når jeg leser slike profiler for de som har "må ha høy utdanning" på sin aner vel ikke hva de går glipp av :-)

Skjult ID med pseudonym Elvi ma. 24 mars 2008 11:01

Dustin.
Jeg setter utdannelse høyt, fordi jeg selv har det. Jeg har ikke skrevet at en fremtidig partner må ha høyere utdannelse, men inrømmer at det er et stort + i margen. Det er andre kriterier som teller betydelig mer enn høyere utdannelse. Har han fast jobb og en ordnet økonomi så teller det like mye for meg som høyere utdannelse. Jeg ser absolutt ikke på gutter med yrkesrettet utdannelse som mindre begavet, på ingen måte. Det er andre ting som er avgjørende for god kommunikasjon enn utdannelse.

Skjult ID med pseudonym Smarty ma. 24 mars 2008 11:13

Elvi har ikke sagt noe om at hun bare vil date folk med høy utdanning. Hun har sagt at hun setter utdannelse høyt, og det må hun og få lov til.

Hennes tråd gikk dessuten på hvordan fylle ut skalaen for utdanning. For å få riktig match, er det jo greit å ha fyllt ut slik at det stemmer med den måten andre også bruker skalaen på. Hvis man mener at match-tallene ikke spiller noen rolle, er jeg enig at dette punktet heller ikke spiller noen rolle...

Skjult ID med pseudonym ElFrodo ma. 24 mars 2008 11:25

Jeg har full forståelse for at man søker etter andre meg høy utdannelse i likhet med andre krav en setter. Men som haha litt flåsete kommenterte her så er man ganske godt dekket hvis man setter 7 eller 8 på dette punktet. Man vil da uansett få god match med alle som har markert fra 5 -10. Derfor synes jeg også dette blir å henge seg opp i litt små detaljer. Men altså...mye annet rart man diskuterer her så velbekomme :-D

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 24 mars 2008 11:30

Tok vel Elvi i samme bås som en god del andre her inne:-) Og joda Smarty hun får nok lov til og date de hun vil! :-)

Bare lurte sånn generellt hvorfor det er så mange kvinner som ønsker en partner med høy utdannelse. Hvorfor dette er et så viktig kriterie for mange i et samliv?

Tror mange at mennesker uten en dullion år på Uni at de som ikke har gått den lange veien har lavere eq og iq?

Skjult ID med pseudonym Smarty ma. 24 mars 2008 12:01

El frodo... Det er jo nettopp poenget med tråden... :
Om havparten av de som setter 6-7 år og tar med videregående, mens halvparten som har satt 6-7 år ikke tar med vidergåede, ja da blir det ganske store forskjeller. Spørsmålet er absolutt legitimt. Om det finnes noen som setter absolutt krav på dette punktet, forsvinner jo mange feilaktig. Og for de som setter at dette punktet er viktig, blir blader og match feil på dette punktet.

Og Dustin, for å svare for meg selv på ditt siste spørsmål: NEI.

Skjult ID med pseudonym ElFrodo ma. 24 mars 2008 12:03

Smarty

Etter det jeg forstod så stod det klart i teksten at man skulle ta med vidergående...eller??

Skjult ID med pseudonym løven ma. 24 mars 2008 12:16

for meg ser det ut som dere har et enkelt matematisk problem

jeg selv har en form for utdanning der jeg hverken kan telle år eller titler
jeg svarte dermed utfra en synsescala om hvor mange år utdannelse mine samtalepartnere vanlighvis ser ut til å tro jeg er innehaver av

har jo tenkt litt på om dette ble riktig, og tar gjerne imot tanker

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 24 mars 2008 12:28

Har et stort problem her: Hvis jeg tar all min utdanning, etterutdanning, kurs OG livets skole blir det jo plutselig nesten dobbelt så mye som jeg er gammel!!! Hva gjør man da? :-)

Skjult ID med pseudonym Ærlig svar ma. 24 mars 2008 12:29

Tror det er mer frykt for grøftefyll, beina på bordet og enstavelses settninger som hæ, øy, og raaap (for å provosere) som ligger bak dette ønsket. Hyggelig å ha en partner som skjønner hva jeg mener og som kan svare på et nivå som gjør at jeg føler at jeg kom videre i mitt resonement, i steden for å måtte forklare alt fra a til å og så få spørsmålet hva er egentlig problemet?

Skjult ID med pseudonym Smarty ma. 24 mars 2008 12:47

Ja, Elfrodo. Det står antall år inkl. videregående. Deretter står det på 1: "ikke videregående" og på 10: har tatt eller planlegger høyere grads utdanning... Men vi ser jo bare av debatten her at flere mener det må menes etter vdg. siden det er noe omtrent alle har...

En person med vdg. og bachelor setter kanskje 3 år, (uten vdg), noen setter 6 år (med vdg.) og noen setter 7 år (fordi de brukte litt enger tid enn normert) og noen setter 9-10 år (fordi de har tenkt å ta master på på toppen (og det spørres faktisk etter avlagt ELLER planlagt grad... )

Det er kanskje ikke så viktig om det står 6, 7 eller 8 der. Men det er stor forskjell på 3 og 9 på samme utdannelse fordi vi tolker spørmålet forskjellig!


PS. Løven. Skjønner godt at det må bli litt skjønnsmessig for noen.

Skjult ID med pseudonym Ærlig svar ma. 24 mars 2008 12:49

Litt svart / hvitt de siste argumentene synes jeg. Klart at det er flere ting som teller. Sikkert derfor Sukker åpner for muligheten til å svare på mer enn antall år med utdannelse.

Skjult ID med pseudonym ElFrodo ma. 24 mars 2008 12:56

Det er egentlig ikke meg du skal overbevise, smarty. For meg spiller dette liten rolle og henger meg derfor på Zitelles siste innlegg :-)

Skjult ID med pseudonym Dustin ma. 24 mars 2008 12:58

@ Smarty
Hvorfor er det stor forskjell på 3 og 9 på samme utdannelse? Er det to vidt forskjellige mennesker?:-)

Skjult ID med pseudonym lurifaks ma. 24 mars 2008 13:00

@ løven:

Siden du ikke kan stave ordet "skala" ville jeg ikke uten videre antatt at du hadde så høy utdannelse. Kanskje din oppfatning av hva folk tror er helt på viddene?

Skjult ID med pseudonym løven ma. 24 mars 2008 13:03

@lufrikafs
dyfslefski har ike nooe med udtannelese å gjøre

Skjult ID med pseudonym Dustin ma. 24 mars 2008 13:04

@Lurifaks:
Jøsses, formiddagsgretten?

Skjult ID med pseudonym Smarty ma. 24 mars 2008 13:12

El frodo, Dustin og Zitelle...

Jeg er enig med dere i saken... Når jeg tenker meg om, aner jeg ikke hvor lang utdannelse den personen jeg var sammen med sist hadde. Lang utdannelse er ikke så viktig for meg personlig. Men jeg reagerer på to ting: At de som ønsker folk med høyere utdannelse alltid får pepper. Og at siden spørsmålet er uklart, og tolkes så forskjellig, kan man få rødt blad med en som har lik utdannelse som en selv...

Ha en flott dag alle sjarmerende mennesker med både kort, halvlang og gigalang og livslang utdanning!

PS. Er det ikke sånn at: Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, bare ferdig...? :-)


Skjult ID med pseudonym Smarty ma. 24 mars 2008 13:32

siktet ikke til deg , Zitelle...

Men tråden var bare et teknisk spørsmål, og dermed kommer det masse om hvilken rolle kan det spille med utdanning osv... Dersom man ikke er opptatt av matchtall, spiller vel dette liten rolle.....Og egentlig er jeg ikke så opptatt av det heller...


Så ideen om å kjøpe blomster i stedet for å sitte inne, var ikke så dum! Kanskje jeg kan få et godt smil av blomsterhandleren?

Ha en fin dag alle sammen...

Skjult ID med pseudonym Dustin ma. 24 mars 2008 13:42

Ikke vet jeg, men hvis det er sånn at machtall høynes ved samme lengde utdannelse vil jeg jo si at det er riv ruskende gal måte og mache hverandre. Det vil jo si at en med høy utdannelse ikke passer så bra sammen med en med liten. Er dette Sukkers mening???

Og ha en vakker blomsterdag:-)

Skjult ID med pseudonym Ærlig svar ma. 24 mars 2008 14:10

@ Dustin: Eller, dersom du har en flott match med en som du ser har ulik lengde på utdannelse, så er dette en indikasjon på at dere kan passe utrolig bra sammen likvel? Takker for blomster og sender noen i retur.

Skjult ID med pseudonym Dustin ma. 24 mars 2008 14:18

Tusen takk for påskeliljene :-)
Bare lurte på om det var lagt opp av Sukker om jo likere lengde utdannelse man har jo mer machpoeng. Syntes bare hvis det er slik så blir det en helt feil måte og mache mennesker.

Skjult ID med pseudonym Ærlig svar ma. 24 mars 2008 14:27

@Dustin: Motatt, men ingen gule påske hjerter? Poenget mitt var at det er viktigere å fokusere på muligheten fremfor hindringen.

Skjult ID med pseudonym KiRof ma. 24 mars 2008 15:10

Dustin:
Uansett så vil det være vanskelig å lage ett system som gir riktige matcher. Matchetallet baserer seg på at like barn leker best, men jeg mener allikevel at sukker gir uttrykk for at også lavere matchetall kan passe godt sammen. For de som synes at motsetninger tiltrekker hverandre får bruke matchetallet til å lete etter den med lav match :-)

Mange av bladene på matchetreet bryr jeg meg ikke om. Man har jo også mulighetetn å sette hvor viktig det er.