Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan ta et bilde av seg selv

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym JosefK ti. 8 nov. 2011 09:13

Hvordan tar du et normalt profilbilde, det høres kansje enkelt ut men hver gang jeg prøver ender jeg opp med å se ut som en vinningsforbryter, det kan ikke være for vankelig. Jeg har tenkt på å finne et bilde av meg selv tatt av andre men venner og familie ha en tendens til å ta bilde av meg mens jeg enten er full, med slips rundt hode og kebab på sjorten, eller men jeg spiser, med gapende munn og middags rester på haka.

Hva råd kan dere gi til meg og andre som sliter med å fange et naturlig og ærlig utrykk?

(mann 44 år fra Akershus) ti. 8 nov. 2011 09:33 Privat melding

Ta mange. Og så tar du flere. Selv har jeg to ansiktsuttrykk på bilder - voldsforbryter og seksualforbryter, men noen ganger får jeg til bilder som ikke ser alt for jævlig ut. Jeg får trøste meg med at det er bedre å få høre at man ser bedre ut i virkeligheten når man først klarer å lur...få med noen på date enn motsatt ;)

(mann 41 år fra Østfold) ti. 8 nov. 2011 10:07 Privat melding

Ta et selvportrett. Still deg opp ved et vindu uten direkte sollys, og plasser kameraet på en stol el. og bruk tidsforsinkelsen/fjernkontroll.
Tenk på noe hyggelig, så får du et vennlig uttrykk. Eventuelt tenk på noe morsomt, og le. Selv klarer jeg ikke å se annet enn ravende gal ut hvis jeg forsøker å smile bredt alene. Nå har jeg blikket vendt mot diy jeg er på vei, selv om det i forumet blir litt "kikke under skjørtene-slibrig". Og nå, blikket mot eh... Tiwas' underliv...

(mann 38 år fra Østfold) ti. 8 nov. 2011 10:13 Privat melding

Vel, nei, jeg har det samme problemet selv, og den opplagte løsningen, å kjøpe et stativ til kameraet og lære seg hvordan selvutløseren fungerer, evt få noen andre til å ta bilder av meg i en normal setting, er tydeligvis alt for slitsomt til at jeg gidder å gjøre det.

(mann 41 år fra Akershus) ti. 8 nov. 2011 11:33 Privat melding

Skulle gitt mye for å se ut som en forbryter istedet for den forbaska klovnen jeg alltid ender opp med. Personlig misliker jeg å bli tatt bilde av, så det er iskkert derfor jeg stivner helt. Om jeg hadde tatt bilde av meg selv hadde jeg nok ventet ekstra lenge med å trykke på avløseren så du ikke tar ett bilde i det øyeblikket du er superkonsa :D

(mann 47 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 11:40 Privat melding

Få noen andre til å ta bildet. Ikke bare pga at du slipper den forbanna armen som alltid langer ut mot leseren, men også fordi du vil opptre mer naturlig. Lettere å smile naturlig da enn mens du teller til ti og venter på selvutløseren.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 8 nov. 2011 11:59 Privat melding

du har pc.. da har du sikkert innebygget camera også ;) bruk web camet, og ta masse bilder til du slapper mer av og blir litt mer vant, det kan hjelpe hvis du er kamera sky, selv så lager jeg alltid grimasjer og rare ting når andre tar bilder, så jeg ender alltid opp med å blinke, så jeg ser dritfull ut, selv som edru.. samt merkelige positurer..

(mann 50 år fra Akershus) ti. 8 nov. 2011 14:42 Privat melding

Hvis du holder kameraet i hånda og tar selvportrett, gjør den korte avstanden at nesa blir stor, kroppen liten, og bare ett øre synes. Prøv heller å sette kameraet på et støtt underlag en 4-5 meter unna deg. Bruk selvutløser. Har du avansert nok kamera, kjøper du en fjernkontroll som koster svært lite, (f.eks http://s.dealextreme.com/search/camera+remote) og tar en drøss med bilder. Så bruker du bare det utsnittet du trenger når du laster opp bildet. På denne måten vil begge ørene synes hvis du ser rett mot kameraet, og nesa blir mindre. Bakgrunnen blir også mindre dominerende.

PS: Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør!

(mann 49 år fra Østfold) ti. 8 nov. 2011 15:29 Privat melding

Vi har fotostudioer flere plasser i landet. Ta kontakt så ordner jeg gratisbilde.

Skjult ID med pseudonym mouch ti. 8 nov. 2011 15:32

Avfotografering hos Politiet? :)

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 8 nov. 2011 15:38

nei, mugshots er ikke så bra.

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 8 nov. 2011 16:16

@Bruce: Det er ikke alle av oss som ønsker å bli tatt nakenbilde av deg, med dealen at vi får ansiktsbildet og du får kroppsbildet. Sist gang fikk jeg ikke sove på en uke på grunn av alle tingene du fikk meg til å gjøre. Det virket som en god idè der og da... :p

(mann 41 år fra Akershus) ti. 8 nov. 2011 17:00 Privat melding

Jeg er 3D, bildene blir 2D, så det blir alltid noe som mangler på bildene. Men som noen har sagt. Bruk video, og ta et passende stillbilde i løpet av snutten.

Skjult ID med pseudonym rånny ti. 8 nov. 2011 17:12

Viktaig at bilda er fin og lete å se på. Ofte kain det vair lort å gjøre at dinn som sit i andre enden bli nyfiken ?? Hvorfo ikke ? Jeg plaier a stille ISO før jag drar ut for å sjeke lys til bilde ikke blir for mørk ;) Ikke bra det helle !!!

Skjult ID med pseudonym lnx ti. 8 nov. 2011 17:47

Få en venn til å ta bildet :) Det er det beste. Gjerne en med peiling på foto.

Bruk naturlig lys, og for all del ingen blitz - det er en effektiv måte å gjøre seg selv langt mindre pen på :P Lyset bør komme 45 grader fra oven. Som mann bør du visstnok ikke se inn i kameraet, og ikke smile for mye heller ;) Har jeg lest.

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 17:59 Privat melding

........er full, med slips rundt hode og kebab på sjorten, eller men jeg spiser, med gapende munn og middags rester på haka.

Hva råd kan dere gi til meg og andre som sliter med å fange et naturlig og ærlig utrykk?

Jeg bare spør, hva er det som ikke er ærlig og naturlig med disse uttrykkene. Morsomt og vekker garantert mer oppmerksomhet enn fotografbilder ;-)

Skjult ID med pseudonym Konge ti. 8 nov. 2011 18:05

@HandyD

My thougths exactly. Om dette er deg så.. Yeey !

(mann 49 år fra Østfold) ti. 8 nov. 2011 19:44 Privat melding

Jeg tuller ikke. Vi tar portrettbilder av single eller hele familien. Gratis fotografering og man får ett av bildene i ramme til odel og eie. Det kan scannes inn brukes til f.eks profilbilde her.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 nov. 2011 19:49

Det kan være smart å få noen andre til å ta bilde av deg.
Enten kan du gjøre som Bruce sier - gå til de profesjonelle.
Eller så gjør du som HerrFekt har gjort, få en jente til å ta bilder av deg!

(Superpåstand mht HerrFekt, men en manns blikk avslører svært ofte kjønn på fotografen :-)

Skjult ID med pseudonym Tiwas ti. 8 nov. 2011 19:50

@Z: Men...HerrFekt er jo metrofil, så da er det jo vanskelig å vite kjønnet. Bare at han liker det han ser :p

Skjult ID med pseudonym clementine ti. 8 nov. 2011 20:20

De beste bilene av meg har jeg tatt selv:-)
Greier også fint å unngå den berømmelige armen. Jeg bruker ikke stativ.

Da kan jeg bruke så lang tid jeg vil, kjenner jeg lettere kan slappe av, lage et indre bilde på hvem jeg ser inn i øynene osv. Og da blir smilet og utstrålingen bedre hos meg.
Gjør heller ikke noe om jeg tar opp mot 100 bilder. Fort gjort og ta første grovsortering på PCén Plukker ut de få som er gode, og går igjennom enda en gang og plukker ut det ene.

Skjult ID med pseudonym JosefK ti. 8 nov. 2011 20:54

Ok tusen takk for alle forslagene, jeg skal ta til meg alt det dere har sagt, og jeg ser bruk selvutløser går igjen. Det å bruke en proff fotograf er heller ikke så dumt da min niese er utdannet i foto fra London.

Problemet er bare viss jeg ser alt for bra ut på bilde og det ikke stemmer med virkeligheten, ingen ting er vel så ydmykende som å se at daten din blir tydelig skuffet når hun ser deg for første gang.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 nov. 2011 20:56

Synes forresten oftest at folk er mest naturlig når de er litt "i farta". Det betyr f.eks at du kan teste ut at du ikke sitter stille i mange sekunder og fryser smilet mens du venter på selvutløseren, men går inn i kamerasonen bare litt før du tar bildet - og liksom "snur" deg for å smile til noen som i ditt tilfelle blir kameraet ditt.

Ler....dette hørtes skikkelig rart ut, men skitt. Jeg bare lurer på om det kan funke! ;-)

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 8 nov. 2011 20:58

Z
Det er sånn proffe fotografer gjør det. Med liv og bevegelse.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 nov. 2011 21:00

Bruce.....ler.....av meg selv og av hvem du egentlig sier det til. Men jeg bare legger merke til at det funker best når jeg selv tar bilder. Og en ting til jeg har lagt merke til: Man er en seriøøs partystopper for f,eks barn om man sier "se hit da....smiiil til kamera" SNAKK om å få dårlige bilder. Man må da forstå at folk må få drive med sitt!

*forgreining av tema*

(mann 40 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 21:02 Privat melding

TS: For å ta selvportrett så bør du ha et kamerastativ, tripod, og selvutløser på kameraet.... Starte greia - og få masse fine bilder av bakhodet... i det du løper for å stille deg opp.... Da får du bildet til å bli litt "livat"...

(mann 31 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 21:03 Privat melding

Jeg ville definitivt hørt på KongKebab. Han ser ut som en skikkelig luring ;D

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 nov. 2011 21:04

Eller.....om du bare vil gjøre det drita enkelt og verken har selvutløser, kamerastativ eller annet stæsj:
Bruk datamaskinen din. Bildene jeg tar på en mac blir mer enn bra nok for et bilde til bruk på sukker :-)

Skjult ID med pseudonym X-reveur ti. 8 nov. 2011 21:09

Støtter Z - bare sørg for at det er mørkt i rommet og at bakgrunnen på PC-skjermen er rosa!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 nov. 2011 21:10

(og fjern truser som du har hengt til tørk på lampa eller pizzabitene som ligger oppå skapet bak deg)

Skjult ID med pseudonym kar ti. 8 nov. 2011 21:15

Kjører du fort nok får du bilde i posten...

Mobilkamera gir etter min erfaring ganske dårlige bilder av mennesker. Uansett hvor frisk og opplagt en er så legger de på en tredagers fyllekule, så jeg anbefaler et vanlig digitalkamera med skikkelig optikk. Blitz fremhever også alle skavanker i huden (selv det som ikke er synlig ellers) og bør unngås, så finn god eller helst naturlig belysning.

(mann 40 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 21:21 Privat melding

kar: Nei, du mottar et brev fra distiktet hvor du er tatt bilde av om at du kommer til å motta ei bot! Og så mottar du bota fra Statens Innkrevingssentral etterpå. I alle fall om du ikke blånekter på at du har stilt opp på fotografering. Det bare vet jeg!

Skjult ID med pseudonym kar ti. 8 nov. 2011 21:27

Jeg har faktisk aldri fått bot for noe som helst, så jeg har gått og trodd en fikk bildet. Skuffa nå.

Skjult ID med pseudonym kar ti. 8 nov. 2011 22:01

Tok nettopp et par bilder av meg selv der jeg ser molefonken og uinteressert ut (tror jeg, mulig jeg bare ser trett og sliten ut siden det er det jeg er) og bort fra kamera, så får vi se om denne store teorien fungerer i praksis.

(mann 59 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 22:48 Privat melding

Hei JosefK
Jeg tror det er et par generelle tips:

Din niese som er utdannet fotograf er jo det åpenbare valget. Hvis du lar henne ta MANGE bilder av deg og du bruker mange av dem her inne vil du se bra ut på alle bildene du har. Og siden du da vil få flere bilder i flere posisjoner vil den du treffer kjenne deg godt igjen. Hvis du er redd for at du skal skuffe henne med ditt utseende når du treffer henne må du kompensere med en fin personlighet!

Belysning er et annet triks, hvis du tar bilder om morgenen eller kvelden er det ofte et fint lys, hvis du er inne ( i sollys) bør du trekke for gardinene så du får et dust (nei ikke idiotisk - dust - det er en forskjell) lys. ;-)

Og hvis ikke det hjelper, kontakt min gode fotografi-venninne Ida Brekke ( http://www.idabrekke.com/ ) hvis ikke hun kan få deg kjekk er alt håp ute! Lykke til!.

PS - jeg får ikke provisjon, jeg er bare så veldig fornøyd med jobben hun gjør! :-)

(kvinne 36 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 23:51 Privat melding

Det jeg ikke skjønner er... Hvorfor tror menn at de må ta profilbildet på BADET, av alle steder? Kan det antyde at resten av bildeserien er for sterke saker for sukker;-)

Skjult ID med pseudonym kar on. 9 nov. 2011 00:09

Den teknikken er helt kjønnsnøytral, rimelig mange kvinner som viser frem fliser og blandebatteri også. Det optimale er jo de som står på badet og fotograferer sitt eget speilbilde, med blitzen på.

(mann 44 år fra Aust-Agder) on. 9 nov. 2011 00:10 Privat melding

@Feuer_Frei - Dette er det nok KUN menn som holder på med ja... ;-p

(mann 37 år fra Hordaland) on. 9 nov. 2011 00:16 Privat melding

@wide: win

(kvinne 36 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 14:51 Privat melding

Det var da også en ting å henge seg opp i... Jeg kan bare uttale meg om manneprofilene, da det kun er de jeg ser. At kvinner er like dårlige tviler jeg ikke på, men dette er jo ikke noen konkurranse

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 nov. 2011 14:55

Hehe, Bjørneklem!

*smask*

(Men kan bekrefte at Ida Brekke er dyktig)

Skjult ID med pseudonym quickly fr. 11 nov. 2011 16:46

"teknisk dunk"