Alle innlegg Sukkerforum

Hjelp! Dataeksperter noen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ninni ti. 8 nov. 2011 16:38

Vet ikke hvor jeg skal poste dette siden jeg er ganskee data idiot, men det jeg lurer på er:

Hvis jeg har et .com domene og det jeg ønsker på dette domenet er blogg + forum, hvordan gå frem?

Jeg ønsker en ganske clean layout, men muligheten til å designe egen logo øverst og kanskje legge til ting senere etter behov. For bloggen ønsker jeg å kunne ha god størrelse på bildene og muligheten til å velge mellom mange ulike typer skrift i innleggene, helst også ulike farger.

For forumet ønsker jeg noe lignende systemet på diskusjon.no, det viktigste er at det kan legges bilder og helst også videoer rett inn i teksten. Det hadde også vært fint med en +1 / liker - knapp (dog ikke noe krav).

-Hva trengs mht. webhosting?

-Hvilke alternativer vil dere anbefale?

-Hvor mye vil alt koste og hvor mye tid og jobb kreves det å få greia oppe og gå?

Setter veldig pris på hvis noen har noen tips å komme med:)

(mann 44 år fra Akershus) ti. 8 nov. 2011 17:21 Privat melding

Det letteste for deg er da å kontakte noen som leier ut blogg-plass og som kan sette domenet ditt til å peke på den.

(mann 33 år fra Hordaland) ti. 8 nov. 2011 17:44 Privat melding

Jeg bruker www.proisp.no til webhosting. De har en hel rekke ferdige saker og ting man kan installere på siden. Om du ikke finner noe ferdiglaget hos dem som passer deg, kan du bruke en content management system (CMS), for eksempel Joomla. Du finner guide til installasjon av det også hos proisp.

Der har du noen stikkord å gå ut ifra i hvertfall. Jeg har ikke brukt noe av dette selv - foretrekker å skrive min egen programvare til sånt ;)

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 8 nov. 2011 19:13

Tag kontakt til et webdesign firma som laver sådan noget til dagligt og betal det det koster.

Skjult ID med pseudonym kar ti. 8 nov. 2011 19:31

Finn en litt nerdete type her inne som kan drifte det for deg, ser ut som det er minst to kandidater i tråden her allerede. Skulle meldt meg frivillig, men jeg har fokusert nerdingen min litt bort fra webutvikling.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 nov. 2011 19:38

Ah....jeg kunne også i mine rareste stunder tenke meg en hjemmeside. Denne tråden skal jeg følge med på :-)

(mann 41 år fra Oslo) ti. 8 nov. 2011 19:43 Privat melding

Enkleste er nok som andre har nevnt her å benytte en eller annen form for hosting-selskap, som tilbyr webhosting.

De fleste av disse har også diverse ferdige software-pakker, som kan gi deler av den funksjonaliteten du etterspør. Alternativt så kan du få/betale for konsoll-tilgang, og dermed installere og konfigurere den programvaren du ønsker å benytte selv.

For blogg-delen kan det jo hende at noe ala Wordpress gir deg nok funksjonalitet, og hvis ikke så kan du jo hoppe over på en eller annen CMS løsning som nevnt ovenfor.

For forum er vel trolig phpbb av de mest benyttede forum som er gratis, men finnes andre alternativer. I tillegg har flere av CMS løsningene diverse "plug-in" moduler, der eksempelvis forum kan være en av de, slik at løsningene blir mere integrert med felles brukernavn/passord for både forum/web del etc hvis det er ønskelig.

Skjult ID med pseudonym Guybrush ti. 8 nov. 2011 20:08

Støtter forslaget om wordpress. Verdens mest utbredte innholdskontrollsystem for blogger og enkle websider. De fleste klarer å operere dette. Hostgator, Host1, properhost.net osv er gode alternativer innen webhotell. Webforumet.no anbefales for å lese, spørre og finne ut av diverse ting som søkemotoroptimalisering, markedsføring, reklamesalg, cms-løsninger osv.

(mann 33 år fra Akershus) ti. 8 nov. 2011 22:08 Privat melding

Jeg vil tro at du kan hoste dette til på en vanlig webhotell-pakke til rundt 50 kr/mnd (prisene varierer veldig avhengig av hva du bestiller og hvor du bestiller fra). Se om du finner et firma som tilbyr wordpress og en forumløsning inkludert i webhotellet, for det kreves litt kunnskap å konfigurere alt selv. Hvor mye som kan lastes opp som vedlegg til forumet varierer veldig, men hvis det er snakk om mange og/eller store vedlegg kan det kreve mer enn et vanlig webhotell kan tilby.

En som har greit med peiling burde kunne få alt til å fungere på en kveld, men det kommer selvfølgelig an på hvor custom du skal ha det.

Skjult ID med pseudonym noen on. 9 nov. 2011 01:12

http://web10.nu/

Basis pakken til 15 (19) kr.- mnd, eller Basis+ til 24 kr.- mnd har alt du trenger.
http://web10.nu/information/speclist

Domenet får du på kjøpet av og til, eller du kan flytte over det du har gjennom bestillingsprosessen.
Blogg, Galleri, Wordpress, Joomla, Mambo settes opp enkelt via kontrollpanel.
NB: Velg Unix-hotell for disse.

Se ellers :http://web10.nu/faq

(RTFM) :p