Alle innlegg Sukkerforum

Fordumsfull, jeg?

Vis siste innlegg
(kvinne 46 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 09:08 Privat melding

Jeg lærer stadig vekk at folk har det travelt med kommunikasjonen i den online dating-verdenen.

Jeg har hatt en kort meldingsveksling med en kjekk mann som startet riktig godt. Siste meldingen min var for to dager siden, jeg leste hans svar i går, men rakk ikke svare på det, fordi jeg stod på farten til utlandet, og har hatt fullt program med reise, bli kjent med mine verter i den nye byen, og noen avtaler jeg hadde her. Idag logger jeg meg på for å svare på hans hyggelige melding, men finner at han har blokkert meg, like etter at han sendte meg enda en melding hvor han beskylder meg for å være fordomsfull.

I hans siste melding svarte han på mitt spørsmål om opprinnelsen til hans navn, noe jeg syntes var svært så spennende, internasjonalt og historisk. Men han har antagelig tenkt at jeg reagerte på hans internasjonale navnebakgrunn og lot være å svare av den grunn. Som dere vet var grunnen til utsettelsen helt andre ting som ikke hadde med verken ham eller meldingen hans å gjøre.

Jeg har sikkert fordommer jeg som alle andre på enkelte områder, men en internasjonal bakgrunn for et navn slår ikke ut på mine varselklokker. Men det at noen tar for gitt at en dags stillhet betyr at jeg har noe mot dem, det tyder vel på at det er vedkommende som har forhåndsdømt meg? Det falt ham liksom ikke inn at det kunne være andre årsaker - som at jeg har et liv IRL - til at jeg ikke skrev umiddelbart. I tillegg har han blokkert meg, så han gir meg heller ingen mulighet til å forklare hvorfor jeg ikke har vært online siden jeg leste meldingen hans...

Jeg skulle ønske folk kunne slappe litt mer av med denne nettkontakten. Har dere det også så travelt med svar at dere blokkerer uten at man får mulighet til å snu seg først?

(kvinne 32 år fra Akershus) to. 10 nov. 2011 09:16 Privat melding

Har opplevd lignende selv, og skjønner godt om du opplever det som en frustrerende situasjon.

Jeg selv kan fort bli utålmodig om jeg ser at vedkommende har lest meldingen, men venter med å svare. Det hadde likevel ikke falt meg inn å blokkere vedkommende. Jeg ville ventet noen dager, og heller sendt en ny melding hvor jeg forsøkte å spille på humor, dersom jeg gjerne ville fortsette kontakten.

Skjult ID med pseudonym kar to. 10 nov. 2011 09:53

Enkelte har skrekkelig hastverk ser det ut til. Hadde aldri falt meg inn å blokkere for sånt, det blir helt mot sin hensikt. Har opplevd at det har tatt både en uke og to før enkelte personer har svart (etter at de har lest). Det kan være gode grunner bak, eller rett og slett bare usikkerhet. Begge deler er helt greit.

Folk velger altfor ofte å overanalysere situasjonen og anta det verste, i stedet for bare å spørre. Jeg føler ofte at den typen kommunikasjon er noe vi sliter litt med her på berget.

Skjult ID med pseudonym MiniMe to. 10 nov. 2011 09:56

Er han så fryktelig hårsår så kan han være vanskelig å ha med å gjøre, tenker nå jeg da. Så da er du better off without ;)
Fordomsfull? Jeg? ;)

Skjult ID med pseudonym elisa to. 10 nov. 2011 10:06

Jeg ville heller ikke finne på å blokkere for en dags eller en ukes stillhet. Det er ikke første gangen jeg blir anklaget for å være fordomsfull av personer som jeg ikke har hatt noen som helst fordommer mot, men som dere sier tolker den minste lille ting i verste mening og personlig. Jeg har intet ønske om å påtvinge mine meldinger til noen som ikke ønsker min oppmerksomhet, så sånn sett er det helt greit at jeg blokkeres.

MiniMe: Ja, jeg er tilbøyelig til å være enig. Hvis det venter beskyldninger når man har annet å gjøre enn å være på nettet, så klarer jeg meg fint uten. Og jeg ville helt klart foretrukket noen som spør når de blir usikker, istedet for å tillegge meg meninger jeg ikke har. Jeg har antagelig ikke tapt noe.

(mann 35 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 12:17 Privat melding

Så kjedelig da Elisa:(

Slike karer liker vi ikke, tålmodighet er for noen en egenskap som er viktig og er høyt verdsatt.

Merker selv at jeg er utålmodig i denne nettverden men jeg har da tid til å vente på meldinger i stedenfor å anta div. Har også lært meg å sende spørsmål om jeg lurer på noe som jeg har tanker omkring.

Skjult ID med pseudonym 123 to. 10 nov. 2011 12:20

Er ikke ikke åpenbart at vi mennesker er forskjellige :)

Kanskje du kunne avsett to minutter til å sende ham en kort forklaring på din stillhet før du dro?

Skjult ID med pseudonym Powpow to. 10 nov. 2011 13:43

Sånn skal det være. Blokke om de svarer for tregt, blokke om de svarer for fort. Blokk, blokk, blokk!

Men hadde du f.eks ikke lest meldingen så hadde kanskje saken vært en annen. Mulig jeg er rar, men har du tid til å inn å lese meldinger på Sukker, så har du også tid til å skrive 2 linjer og si at du f.eks blir borte litt på grunn av utenlandsreise eller lignende. Hvertfall om du faktisk er nysgjerrig på personen.

Her på Sukker så er vi jo vant med at meldingene blir lest og ikke blir besvart når jenta ikke er interessert.
Dette blir nesten som om at en skulle sittet og snakket sammen, så plutselig reiste du deg og gikk uten å si noe.
Hvordan skal jeg da vite at du bare måtte en tur på do? :P

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 nov. 2011 14:51

Personlig er jeg tilhenger av tydelighet og av å skape trygghet.

Jeg tror det ville kostet meg ca. 10 sekunder å skrive: På vei inn i et fly - lover å svare senere.

Men det er meg....

(kvinne 35 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 15:06 Privat melding

Jeg er nesten redd for å lese meldinger på mobilen for å svare senere... Det har endt i både blokkeringer og småsure meldinger med "Takk og farvel"..

Enkelte har virkelig hastverk! Men da har jeg mest sannsynlig ikke noe nytte av deres bekjentskap uansett

(mann 32 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 15:34 Privat melding

Been there, til og med snakket med en jente i flere uker for så å bli blokkert dagen etter hun kom hjem fra syden ferie... hehe Kan jo hende hun bare gjorde meg en stor tjeneste, who knows!

Også har man folk der man fører en samtale og plutselig bare slutter å skrive...

Skjult ID med pseudonym Gubben32 to. 10 nov. 2011 15:38

@Feuer_Frei

Du var jo fantastisk pen! Herlig å se at det finnes noen som ser så fantastisk ut her på sukker.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 10 nov. 2011 16:01 Privat melding

@ ts, er litt enig med Z igjen... og igjen.. :p har jeg tid å lese en melding, så har jeg tid å skrive en linje eller to.. Hvis jeg er på farten og vet jeg ikke har tid til å svare, så har jeg ikke tid til å åpne meldingen heller.
Uansett så hadde jeg heller ikke blokkert folk for å svare treigt da, tror ikke jeg engang hadde tenkt på å sjekke om vedkommende hadde lest meldingen engang..

Skjult ID med pseudonym Konge to. 10 nov. 2011 16:01

@ TS

Det har ikke slått deg at det kanskje er han som har fordommer, nemlig de om hvordan andre møter ham.

Skjult ID med pseudonym o.o to. 10 nov. 2011 16:44

Helt enig med "Z" - det tar forferdelig liten tid å skrive en kort melding om at man er opptatt, men svarer senere.

Samtidig er jeg enig med trådstarter om at reaksjonen kanskje var litt "i overkant".

:-)

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 nov. 2011 16:50 Privat melding

Herregud, har man virkelig meldeplikt etter å ha mailet litt frem og tilbake med en person?
Håper alle disse som synes det og som jeg mailer med tar og blokkerer meg asap.

Skjult ID med pseudonym PetraPan to. 10 nov. 2011 17:26

Har opplevd å bli blokkert fordi jeg brukte et par timer fra meldingen ble sendt før jeg rakk å lese den. Fikk en melding om at siden jeg var for opptatt til å lese meldinger, blokkerte han meg. Jaja. :-)

Skjult ID med pseudonym Mort1 to. 10 nov. 2011 17:51

@TS

Stillhet i online-dating-verden betyr som regel at interessen er borte. Har du tid til å lese meldingen, har du tid til å skrive at du skal til utlandet og ikke får til å svare på noen dager :) Det er jo såre enkelt!

En annen ting er dette: Det finnes alltid flere å skrive med når du ikke svarer ;)

(mann 35 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 17:59 Privat melding

You snooze, you loose? :D

Ja,ja - men har kanskje noe med å gjøre at utvalget er stort da. Lett å hoppe videre til neste fruktkurv. Ikke akkurat romlemantisk :)

(mann 34 år fra Buskerud) to. 10 nov. 2011 18:04 Privat melding

Folk som blokkerer etter så kort tid fremstår ikke som så veldig smarte, så da har du nok ikke tapt noe på blokkeringen.

Har jeg ikke fått svar innen en uke etter at meldingen er lest, da blokkerer jeg.

(mann 41 år fra Akershus) to. 10 nov. 2011 19:20 Privat melding

Jeg er "forfatter", så jeg er svært så kritisk til hva jeg selv skriver. Dermed kan jeg ikke kaste ut linjer i ny og ned, siden både jeg og mottaker fortjener veloverveide svar for å fortsette en interessant samtale. Så jeg må personlig ha godt med tid når jeg setter meg ned for å skrive.

Skjult ID med pseudonym doraboots to. 10 nov. 2011 19:47

@ albajos

ny og ned? :-)

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 nov. 2011 19:47

Karusell
Niks. Man har på ingen måte meldeplikt. Det ville blitt slitsomt for oss alle.
Men om du er INTERESSERT selv, og ØNSKER at han skal være TRYGG på deg - hvor mye koster 33 sek?

Man melder jo av ren egoisme, stort sett. I alle fall så tenker jeg like mye på meg selv som på ham....

Men jeg gjør ting på min måte og du på din. Helt flott spør du meg :-)

Skjult ID med pseudonym elisa fr. 11 nov. 2011 00:30

Dere har jo litt rett alle sammen. Jeg hadde iallfall alle intensjoner om å forklare hvorfor jeg ikke hadde svart med en gang, men det fikk jeg jo aldri anledning til. Men jeg synes likevel at det er hakket for nærtagende å gå ut fra at det er personlig, at stillheten skyldes fordommer mot hva han har skrevet, og reagere ikke bare med blokkering, men også med beskyldninger. Jeg tror sånn sett at det var bra at jeg ikke rakk å skrive den linjen på forhånd, for da fikk jeg jo se hva slags behandling jeg hadde fått neste gang det oppstod en misforståelse eller komplikasjon. Utålmodighet, overreaksjon og straff uten å ville spørre hva som skjedde, det kan jeg klare meg uten.

Og så synes jeg fortsatt at folk burde slappe litt mer av og ikke anta at alle sekunder og detaljer og formuleringer er skjulte tegn og hint. Alt i verden dreier seg vanligvis ikke om bare denne personen, og det finnes som regel helt greie forklaringer på det meste av omstendigheter.

Skjult ID med pseudonym Mort1 fr. 11 nov. 2011 00:34

@elisa

Det med fordommene var garantert bare et slags utbrudd for bitterhet... Og som jeg sa, det er mange å prate med, så kanskje han blokka deg fordi han fant noen bedre også.

Skjult ID med pseudonym elisa fr. 11 nov. 2011 00:45

@Mort1: Hvis han ville blokke meg fordi han hadde funnet noen andre å prate med, så var det jo ikke nødvendig å sende melding med anklager og beskyldninger. Da kunne han likegodt latt være å si noe. Det er jo ikke noen grunn for å bli forbanna på noen at de ikke er like gode som andre man treffer.. Men samma det - blokkeringen er der og med den forsvant også mitt behov for kontakt med akkurat den mannen. Men jeg håper at flere kan bli mer avslappet i forhold til kommunikasjonen etterhvert, og at man kan ta med i beregningen at man også lever et liv utenfor nettet. Jeg synes det er positivt når de jeg prater med har noe å gjøre utenom, og synes nesten at det er en forutsetning. Dersom de bare er på nett og forventer at alle andre er der til enhver tid, og at man skal ha 33 sekunder til overs til enhver tid til alle, så synes jeg nettlivet begynner å ta overhånd.