Alle innlegg Sukkerforum

Nye venner - men hvordan?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym aka_ak to. 10 nov. 2011 12:53

Det har plutselig gått opp for meg at jeg ikke har så veldig mange venner. Jeg innrømmer med en gang at jeg ikke har aktivt søkt etter venner heller, verken gjennom å delta i idrettsarrangementer eller andre "happenings". Jeg synes også at det å bruke datingsider (f.eks sukker) til å bli kjent med nye venner i stedet for en flørt virker vanskelig.

Er det noen som har erfaring med ymse nettsider for å treffe -nye- venner? Facebook, for eksempel, ville jeg følt meg ukomfortabel med å slå av en prat med en ukjent person, og jeg tenker også at det kan være vanskelig å vite hvem som ønsker å bli kjent med noen nye.

Setter veldig pris på all tilbakemeldinger :)

Skjult ID med pseudonym kar to. 10 nov. 2011 13:14

Vet ikke helt jeg. Har selv merket at det ikke er så lett å bygge seg et nettverk når en er ferdig med studier og flytter til et nytt sted der en ikke kjenner noen fra før. "Vennekretsen" min består av studie- og barndomsvenner som bor rundt om kring i landet men ikke her, og som jeg derfor ser bare en gang i blant, og en del jobbkolleger som jeg ikke nødvendigvis tilbringer veldig mye av fritiden med.

Nå har jeg aldri hatt det spesielt store behovet for å ha folk rundt meg hele tiden, men det er klart det kan bli litt ensomt av og til.

Facebook funker best til å opprettholde kontakten med de du kjenner fra før. En side som er litt mer i den retning du søker er aktivitetsvenner.no, men jeg føler det blir litt kunstig (samtidig som jeg ikke syns nettdating er så kunstig av en eller annen grunn). Greieste måten å bli kjent på nett er åpne fora som dette og andre steder som retter seg mot en spesiell interesse.

Ellers har du de klassiske offline-måtene som å melde deg inn i foreninger og lag, stille opp på ulike møter eller bli med i en eller annen sekt.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 10 nov. 2011 13:25

Du får ikke innpass blant godtfolk før du har skaffet deg samboer. Da blir du nedrent. Gammelt jungelord. :)

Skjult ID med pseudonym aka_ak to. 10 nov. 2011 13:25

@kar Jeg er noenlunde lik, jeg har ikke alltid et stort behov for å ha folk rundt meg, men det er helst i det siste at jeg har kjent lysten etter å bli kjent med noen nye, eller evt. bare ha flere å prate med på nettet.

Jeg har faktisk såvidt prøvd aktivitetsvenner.no, men de fleste av profilene til folk som jeg var interessert i å bli bedre kjent med hadde ikke vært innlogget på et halv år ++. Jeg kommer til å fortsette å se meg om der inne, men inntrykket til nå er mest at det ikke er stor aktivitet, dessverre.

Hehe, en sekt ja, det hadde kanskje fungert... :)

Skjult ID med pseudonym banditten to. 10 nov. 2011 13:34

Tager gerne en øl med hvemsomhelst i Oslo, aldrig dårligt at blive kendt med nye folk :)

Skjult ID med pseudonym sekken to. 10 nov. 2011 14:18

Jeg er med på øl!

Skjult ID med pseudonym Mann to. 10 nov. 2011 14:53

Finn deg ein hobby som involverar andre folk, ta f.eks. eit dykkarkurs; du blir kjent med folk på kurset og finn ein annan der som er i samme situasjon som deg. Ver litt på hogget og avtal å dykke i lag, ver litt aktiv med å finne på ting i lag, om de finn kjemien i lag så ballar det på seg og at du blir invitert med på andre aktivitetar og du møter vennane hans/hennar. Vips har du nye vennar...

Dykking var berre eit eksempel, mange andre aktivitetar som kan benyttast i staden, men stor fordel om den involverar litt sosial omgang (du skal ikkje dykke aleine) og at det er noko du likar å gjere.

Men ja det er ikkje kjempelett å få nye vennar etter studietida, folk verkar meir satte då...

(mann 35 år fra Oslo) to. 10 nov. 2011 16:16 Privat melding

Hva med å finne noen singelgrupper o.l på facebook også tar du det derfra??? Inviter til div greier osv.

Man MÅ selv vise initiativ.

(mann 41 år fra Akershus) to. 10 nov. 2011 16:33 Privat melding

Syns forslaget til "Mann" hørtes fornuftig ut. Felles interesse er veldig godt utgangspunkt, Begynn å fiske sier jeg bare :)

Skjult ID med pseudonym grønnske to. 10 nov. 2011 18:34

du kan og google deg frem til div nettsamfunn =) =)

Skjult ID med pseudonym Alene to. 10 nov. 2011 18:59

Kunne fått noen av mine, har altfor mange og ikke tid til noen av dem nesten. Ser bestekompisen min kanskje en gang annenhver måned. Håpløst vett, ukedagene er det jobb, kommer hjem og spiser middag og så er det blitt kvelden. Helga hender det man får til noe, men da er det jo masse som må gjøres hjemme som man ikke har rukket hele uka. Har skikkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke har tid til noen, men de har det jo sånn selv også sier de. Sånn det er å være voksen vel...

Har du tid så er nok å finne en felles interesse en god idé. Trenger jo ikke dra ut på en aktivitet med en gang heller, men finn et nettforum som fokuserer på dette, bli litt kjent med noen der og så kan dere møtes etter det. Jeg har masse kjentfolk i UK som jeg ble kjent med over nett pga musikken og skal jeg dit nå så har jeg alltid noen å sove hos nesten uansett hvor jeg reiser. De mer dagligdagse tingene som cafébesøk og liknende skal jeg ikke uttale meg om da jeg ikke har tid til sånt, men å slenge seg på noen du jobber med og bli kjent med noen av deres venner må vel være det letteste. Sånn har jeg blitt kjent med utrolig mange.

(mann 33 år fra Akershus) to. 10 nov. 2011 20:48 Privat melding

Stikk og gjør ting alene blant folk. Når folk spør om du er alene svarer du "jepp, jeg trenger nye venner". Før eller senere finner du noen andre som også trenger nye venner.

(kvinne 42 år fra Østfold) to. 10 nov. 2011 22:17 Privat melding

Vet hvordan det er. Har noen få veldig gode venner, men de er i forhold, og har omtrent aldri tid til meg. Har mange ganger tenkt at jeg burde utvide omgangskretsen, men det er både et spørsmål om tid (ettersom jeg har barn) og det spørsmålet du reiser - om hvordan.

Har truffet noen fyrer her på sukker som det ikke funket med, og som mente vi kunne være venner, men jeg syns det blir litt feil også, uten at jeg nødvendigvis vet helt hvorfor.

Skjult ID med pseudonym aka_ak fr. 11 nov. 2011 07:10

Takk for veldig mange gode tilbakemeldinger. Ville uansett ha prøvd forskjellige fremgangsmåter, men det var betryggende å høre hvordan andre gjør det, og å høre tanker rundt emnet. Takk!

(mann 49 år fra Akershus) fr. 11 nov. 2011 11:45 Privat melding

Jeg har vært "aktiv" på aktivitetsvenner nokså lenge, men jeg har aldri fått noen meldinger derfra. Jeg ser i dag at jeg har hatt 11 visninger totalt, og siste melding på forum for kajakk var i 2007. Det sier kanskje litt om aktivitetsnivået der.

Hvis du klarer å jogge noen kilometer: Gå inn på kondis.no og se på terminlister for løp i Norge. Dette er uformelle løp hvor gamle og unge deltar. Kanskje ikke verdens mest sosiale eventer hvis du sliter deg helt ut, men muligheten er absolutt til stede for å treffe nye mennesker. I tilleg får du bedret kondisen! Og deltar du på en slik karusell, som det er mange av, betaler du bare noen få hundre kroner og kan delta på mange løp. Selv har jeg bare deltatt i en sesong, og kommer til å fortsette til neste år. Eller kanskje i Vinterkarusellen. (note to self: sjekke skikaruseller i området)

Skjult ID med pseudonym kar fr. 11 nov. 2011 11:57

Finnes ukonvensjonelle måter å gjøre det på også hvis en har litt is i magen, slik en fyr gjorde her i området:

http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/Venner-skes-2862238.html
http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/Fest-for-ferske-venner-2886774.html

(mann 33 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 11:59 Privat melding

Dr.Jekylls og Dubliners i Oslo er et sted folk ofte går om de er ny i Oslo og vil møte mennesker som er lette å prate med, jeg har blitt kjent med minst 50-60stykker fra de stedene på 4-5år og har fått nye venner både til hverdag og helg.

Skjult ID med pseudonym banditten fr. 11 nov. 2011 12:40

Dubliners er klart mit favoritsted i Oslo. Kommer der vel næsten ugentligt :)

(mann 33 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 13:41 Privat melding

Ja det er sykt lett å bli kjent med folk der, skotter, irer, engelskmenn, amerikanere, danskere..sosiale folk som søker vennskap og gode tider..du slipper den norske "surheten" og det er sykt befriende.

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 11 nov. 2011 16:21

Ballast:
Har vært med i slike løpskaruseller i flere år. Ikke like lett å bli kjent med locals av den grunn. Skepsisen til innflyttere er merkbar, spesielt om en er enslig og dame. Har negative erfaringer i så måte fra arbeidsplasser ... Lettest å bli kjent med andre innflyttere. Og jeg har bodd flere plasser. Nordlendinger og trøndere er de mest åpne og gjestfrie, min mening! :-)

TS:
Du har fått mange tips her. Hva med dyr? Kanskje skaffe deg en søt liten bissevov om du kunne tenke deg det?

Til dere Oslo-borgere:
Hvor ligger Dubliners? Tror jeg aldri har vært der.

Skjult ID med pseudonym banditten fr. 11 nov. 2011 17:34

@Enigma - Rådhusgata tror jeg det hedder. 6 minutters gang fra Jernbanetorget. Sådan ca.

@JimJimJ - Jeg sad faktisk derinde i sidste uge med en skotte, en nordmand og en irlænding og drak whisky!

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 11 nov. 2011 17:50

banditten:
Takk for det! Ser ikke bort ifra at jeg detter innom ... :-)