Alle innlegg Sukkerforum

"Trygghet" og litt debatt rundt det

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 10:30 Privat melding

Ifm en annen tråd jeg hadde (mat og brettspill invitasjon), så kom det endel kommentarer angående trygghet/sikkerhet, noe som fikk meg til å gruble litt på saken.

Min tanke rundt det er jo at det forholdsvis trygt å dra på besøk til folk du aldri har møtt før, sålenge du har full navn og adresse til vedkommende.

Det burde vel ikke være noe værre enn eksempelvis å dra hjem med noen man har møtt på byen (eksempelvis nachspiel) ?

Har selv bare positive erfaringer med å dra på besøk hjem til folk jeg aldri har møtt før, riktignok ikke folk via sukker.no, men personer(både menn og kvinner) man har møtt via diverse spill etc, og så dratt på besøk til, både i norge og utlandet. Har kun positive opplevelser med det, og flere av de jeg har møtt er blant mine beste venner i dag.

Så, hva er det egentlig som får folk til å være såpass negativ/bekymret rundt det å dra på besøk til folk ?
Er det faktiske negative hendelser/opplevelser du eller noen du kjenner som har opplevd, eller er det mest "vandrerhistorier", eller er det bare generell skepsis ?
Eller er det jeg som er en naiv idiot som mener at det er forholdsvis trygt ?

Så hadde vært litt morsomt å høre andres erfaringer, tanker og innspill rundt dette, så kjør seriøs debatt!

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 11 nov. 2011 10:46 Privat melding

Tror vel at vi kvinnfolka er en smule mer skeptisk til det enn dere mannfolka.Tenke på voldtekt etc.
En mann er normalt mye sterkere og større enn oss,så skulle det skje noe har vi normalt ikke så mye og forsvare oss med i forhold til dere mannfolka.

Skjult ID med pseudonym ex-jomfrue fr. 11 nov. 2011 11:00

Farlig å kjøre bil og...

(mann 31 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 11:38 Privat melding

@ Mona36

Ikke noe frekt ment, men nøyaktig sånne utsagn som det der, gjør mange kvinner til offer for voldtekt.

En ting er å bli voldtatt ved REN uflax, en annen ting er å legge opp til det selv...

Som TS skrev, hvorfor er folk så skeptiske? NÅR DE HAR FULLT NAVN OG ADRESSE`

JO, det går ann å ta forhåndsregler. "Ring ti kompiser og si hvor du er, en veninnde, din mor, barn, søster, whatever... hvis du ikke svarer telefon, skal noen oppsøke adressen eller ringe politiet"... ingenting er så farlig... det er bare hva man gjør det til selv!

Tror du det er tryggere å gå på byen alene i syden, full som juletre fremfor spillkveld hos en hyggelig kar??

(mann 44 år fra Akershus) fr. 11 nov. 2011 11:55 Privat melding

Jeg traff en jente på byen for noen år siden. Det syntes hun var trygt, for det var på et utested der hun kjente dørvaktene. Hun var nok også litt ekstra opptatt av sikkerhet (alenemor med totalt fraværende barnefar) for jeg fikk vite i etterkant at hun hadde gjort dørvaktene oppmerksomme på det. Det i seg selv forklarer kanskje hvorfor det var så mye dørvakter inne på Horgans den kvelden :p Etter en hyggelig kveld, men ikke noe ønske om noe mer fra noen av oss, tilbød jeg henne å kjøre henne hjem. Da tok hun bilde av nummerskiltet og meg og sendte til venner, just in case. Helt greit for min del, men vi hadde jo gått gjennom noen mørke gater for å komme frem til bilen, da...

Poenget er at det er relativt enkelt å sikre seg mot de mest åpenbare farene om man tenker seg litt om. Selv ville jeg vært mer skeptisk til å møte noen hjemme hos dem første gang jeg traff dem. Og jeg er mann. Det er mange grunner til at jeg også vil ha litt fred og ro, men samtidig være på et sted der det er andre.

(mann 31 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 12:02 Privat melding

kunne ikke sagt meg mer enig. Syk kjerring btw =)

Skjult ID med pseudonym Tiwas fr. 11 nov. 2011 12:14

WhereArThu: Tja...synes det er lurt å være oppmerksom på slike ting, jeg. Vi er jo tross alt rovdyr, og blant alle rovdyr forekommer det angrep på svakere dyr i gruppen. Som hun selv poengterte var det jo ikke for å hindre et over-/angrep, men mer så folk kunne finne meg om noe skulle skje ;)

Skjult ID med pseudonym 123 fr. 11 nov. 2011 12:23

Det er enkelt å si i fra hvor man er. Det hjelper likevel ikke dersom en gjerningsperson bestemmer seg for at en udåd skal skje.

Å invitere-/dra hjem til ukjente handler i bunn og grunn kun om tillit til den andre? Og stort sett så går jo slike aktiviteter veldig bra. I hvert fall så lenge man holder seg noenlunde edru :)

Skjult ID med pseudonym o.o fr. 11 nov. 2011 14:23

@WhereArThu

"Ikke noe frekt ment, men nøyaktig sånne utsagn som det der, gjør mange kvinner til offer for voldtekt.

En ting er å bli voldtatt ved REN uflax, en annen ting er å legge opp til det selv"

Hvordan gjør et sånt utsagn mange kvinner til voldtektsoffer?

Og hva mener du at noen legger opp til å bli voldtatt?

Skjult ID med pseudonym mouch fr. 11 nov. 2011 14:30

Når en mann går med veldig trang bukse og frister i feil strøk/gate av byen, f.eks.

Skjult ID med pseudonym Anon fr. 11 nov. 2011 14:36

Må si meg litt enig med mouch. Vi gutter og menn har i mange år vært nødt til å passe på hva som kommer ut av munnen vår fordi enkelte ikke tåler å høre det og vil slå oss. Selv om jeg er helt for at jenter/kvinner skal få gå slik kledd som de vil, så må også de/dere innse at det finnes gærninger der ute.

Skjult ID med pseudonym o.o fr. 11 nov. 2011 14:54

Jeg er helt enig i at man skal ta forholdsregler, men den eneste som faktisk legger opp til en voldtekt er den som voldtar.

Skjult ID med pseudonym PetraPan fr. 11 nov. 2011 14:57

Jeg ser ingen grunn til å treffe noen hjemme den første gangen. Om mannen sliter så mye med å møte meg på offentlig sted, kan det være det samme med hele daten.

Husk at mørketallene for vold og voldtekt er store, selv om sjansen for at noe skjer er liten, er den enda mindre på en kafé eller pub. Jeg vil heller ikke gi mine venner navn og adresse på fyren hver gang jeg skal treffe noen. Det vil uansett være for sent om noe skjer.

Det er ingen problemer med å bli med noen hjem de gangene det går bra. Det er den ene gangen det ikke går bra jeg passer meg for.

(mann 28 år fra Buskerud) fr. 11 nov. 2011 15:02 Privat melding

Bra

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 11 nov. 2011 15:14 Privat melding

Jeg har ikke noe problem med å gå hjem til noen på første møte, hvis jeg ikke går dit alene, selv om jeg ikke kjenner de andre, så kan en møtes på forhånd ( her refereres det til den brettspill tråden som TS tok opp) og da er det jo trygt når en er flere som skal dit, selv om en ikke kjenner noen på forhånd..
ellers foretrekker jeg å treffe noen på en kafe/pub første gangen..

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 11 nov. 2011 15:25

Om det gjelder en tradisjonell date, som å møte en potensiell kjæreste for første gang, foretrekker jeg et offentlig sted. Ikke fordi jeg er spesielt paranoid, men synes det er tryggest å møte på nøytral grunn.
Men i tilfellet med TS`s spillkveld hadde jeg ikke hatt noen problemer med å møte opp hjemme hos han. For det første skulle det komme flere og han presiserte at han ville gå åpent ut med navn, telefonnummer ...

Skjult ID med pseudonym o.o fr. 11 nov. 2011 15:35

@Enigma
Hva hvis det viste seg at det ikke kom noen flere og at han hadde helt andre hensikter enn spillkveld?
Ref. kommentaren fra PetraPan lenger oppe her - selv om han har gitt ut telefonnummer: "Det vil uansett være for sent om noe skjer."

Skjult ID med pseudonym o.o fr. 11 nov. 2011 15:36

Jeg mener altså ikke at trådstarter har andre hensikter, eksempelet mitt var helt hypotetisk.

Skjult ID med pseudonym Enigma fr. 11 nov. 2011 15:59

o.o:
Det vet jeg ikke, måtte ha innhentet en god del info på forhånd og forsikret meg om at det kom flere. Kunne sikkert fått tak i telefonnumre til noen og avtalt med dem.
Kommer helt an på hva slags type aktivitet det gjaldt og hva slags fyr det var snakk om.
Nå har jeg ikke vært inne på profilen til TS siden jeg uansett er uaktuell. Men han virker som en grei og harmløs fyr, og flere her går god for han ... da må en ha såpass gangsyn og ikke rope "ulv, ulv" ...

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 11 nov. 2011 16:01 Privat melding

@ o.o det var jo en tråd, hvor folk meldte seg på åpenlyst.. så kunne en avtalt å møttes ett offentlig sted før en samlet gikk til spill kvelden ;)

Skjult ID med pseudonym o.o fr. 11 nov. 2011 16:19

@nortibia
Men da er jo ikke det første møtet hjemme hos noen?

@Enigma
Det var ikke trådstarter som person jeg tenkte på, mer en generell kommentar.

Poenget mitt er at hvis man skal være helt sikker så må man velge et alternativ som er så sikkert som mulig.

(mann 41 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 16:19 Privat melding

@ Mona36
Jo, ser den, og er klart noe slikt er vanskelig å gardere seg mot. En av løsningene er jo å gå/dra dit sammen med noen andre, slik at man aldri er der alene.

Men, hvor mange menn (eller kvinner for den saks skyld) kjenner du som er villig til å ofre flere år av sitt liv i fengsel for å "få seg noe" (via voldtekt), når man er (eller ihvertfall burde være) 100% sikker på at gjerningsmannen blir tatt ? (siden identiteten er kjent).
(Og ja, er selvfølgelig klar over at det ikke hjelper den som blir utsatt for noe sånt :( )

@Tiwas
Vi er vel kanskje kommet til "Siviliserte Rovdyr" stadiet :-)

@PetraPan
For en helt vanlig date, så er jeg forsåvidt enig, ingen gode grunner til å ikke ta den date'en på ett "nøytralt" sted.
I den settingen som gjorde at jeg begynte å tenke litt på det, så blir det litt annerledes, selv om det jo selvfølgelig også er mulig å drasse med seg ett/flere brettspill til ett eller annet utested, men det gjør ting litt mere tungvint.

Hvordan passer du egentlig på at den "ene gangen det ikke går bra" ikke skjer ? ved å aldri gå alene eller dra hjem til noen ?

@o.o
Jeg er forholdsvis tykkhudet, så blir ikke så lett fornærmet.

(mann 41 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 16:22 Privat melding

Men på den andre siden, så mye saker som politiet henlegger, så er kanskje min tanke om ~100% garanti for å bli tatt og straffet helt feil :(

(mann 31 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 16:53 Privat melding

@ O.O

SORRY for sent svar: men her skal jeg lett forklare hva jeg mener

du spør: Hvordan gjør et sånt utsagn mange kvinner til voldtektsoffer?

Og hva mener du at noen legger opp til å bli voldtatt?

Hør her.

ALLE vet, at det DESVERRE finnes en gjeng syke jævler der ute, som voldtar kvinner.

La meg sette ting i perspektiv for deg:

Vi vet alle pr dags dato, at det skjer en HAUG av voldtekter, og at mange voldtektsmenn angriper damer som går alene, i mørket i bakgater osv osv.

Vi vet alle pr dags dato, at hvis du er en skikkelig vestkant klyse, så er ikke oslo s og grønland riktig sted å vanke, med tusenlapper fallende ut av lomma, og gull og diamanter skinnende mens du går på gata alene.

Du BER om å bli ranet. MERK: Du VIL ikke bli ranet, men da du vet om farene, så ber du om det, fordi du flasher penger og gullet ditt, et sted hvor du ikke bør.

Så, hvis du er jente, kler deg utfordrene: så BØR du kunne føle deg trygg i din egen by, alene eller med folk.
men dere VET så jævlig godt, at det ikke er lurt ¨å gå langs akerselva kl 03.00 på natta alene...
Dere VET om de syke jævlene over alt som voldtar og ødelegger liv...

Hvorfor be om å havne i situasjoner i det hele tatt? Vet du at å gå i flokk hjelper, gjør det.
har du ikke råd til taxi hjem, og ikke har noen å reise med, ikke dra ut på byn...

wake up....

alt annet, som ikke KAN forhindres, er ren uflax. og jeg synes synd på hver og en av de som noen gang har blitt eller vært i nærheten av å bli voldtatt.

- dont get me wrong.

Skjult ID med pseudonym o.o fr. 11 nov. 2011 17:06

@WhereArThu

Men hvordan gjør utsagnet (fra Mona36) du refererer til, at mange kvinner blir voldtatt?

(mann 31 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 17:26 Privat melding

ordla meg feil ser jeg nå, rett å slett. menneskelig å feile :) og det beklager jeg.

Skjult ID med pseudonym neptun fr. 11 nov. 2011 18:27

Det bærende prinsippet i norsk rettspleie er at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Det er et helt avgjørende prinsipp for rettssikkerheten. Men det har også som følge at det i voldtektssaker (og her snakker vi ikke overfallsvoldtekter, vi snakker det store flertallet voldtekter som foregår i det private rom) blir ord mot ord, og da stiller ikke den voldtatte særlig sterkt - å BEVISE at det ikke var frivillig er nesten umulig. Selv om faren for at det skal skje er liten, er den likevel der, og jeg skjønner godt at det er en risiko man ikke vil utsette seg for.

Problemet er jo selvsagt det at det da fordrer en mer klassisk datingsituasjon, der det også er vanskeligere å vise følelser.

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 11 nov. 2011 20:19 Privat melding

WhereArThu (mann 25 år fra Oslo) - fre 11 nov 11:38

@ Mona36

Ikke noe frekt ment, men nøyaktig sånne utsagn som det der, gjør mange kvinner til offer for voldtekt.

En ting er å bli voldtatt ved REN uflax, en annen ting er å legge opp til det selv...

Som TS skrev, hvorfor er folk så skeptiske? NÅR DE HAR FULLT NAVN OG ADRESSE`


Hva mener du med disse utsagnende?

At hvis jeg tar mine forhåndsregler, så tirrer jeg til voldtekt?
At når jeg er såpass forsiktig så jeg ikke vil besøke en fyr jeg ikke aner hvem er på forhånd,legger jeg opp til voldtekt?

Det hjelper ikke med fullt navn og adresse,hvis fyren viser seg og være en syk jævel.
Blir man holdt igjen mot sin vilje, tipper jeg på at skaden har skjedd allerede før noen kommer meg til unnsetning.Da er jo skaden allerede skjedd.
Sånne typer ses som regel på som normale oppegående folk helt til noe annet blir bevist.

Betyr ikke at jeg er en nervøs person i det daglige,men avtale ett sånt møte over nett med en person jeg aldri har sett i øynene blir litt annet.

(mann 41 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 21:12 Privat melding

@ Mona36
Så det du sier er at frykten for at noe skal skje, er større enn ønsket om å finne "den rette" ?
(i og med at du har ingen garanti for at en eller annen person du har møtt noen ganger på ett nøytralt sted, og så blir med hjem, ikke er en syk jævel ?, eller stoler man så på sine instinkter/ferdigheter i å "lukte lunta" når det gjelder syke jævler ?)

(Ja vet at jeg setter ting veldig på spissen nå)

(mann 31 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 21:28 Privat melding

@ berta som ikke forstod hva jeg mente:

Kjære deg, for det første sa jeg: hvis du tar forhåndsregler, så kan du unngå å bli voldtatt, om karen skulle vist seg å være en voldtektsmann.

og for det andre: tror du virkelig en kar du har sett i øynene En gang, er mindre sannsynlig til å voldta?

Eller han kjekke sjarmerende karen du møter på byen som har privat sjåfør og penthouse på majorstuen?

Syk verden. bruk huet.

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 11 nov. 2011 21:30 Privat melding

Man har ingen garantier her i livet,men og ta noen forhåndsregler må være lov.
Ting kan skje uansett selfølgelig,men greit at dem ikke skjer pga at du avtalte ett møte med en person du aldri har møtt.I hans leilighet.

Nå jobber jeg i helsevesenet,og har en del med psykiatri og gjøre,så jeg "ser" nok mer enn mange andre kan gjøre.
Men såklart,man ser ikke alt.

Andre må få gjøre som dem vil,men livet mitt er såpass verdt, så jeg tar heller forhåndsregel en gang for mye enn en for lite i en sånn sammenheng.

(mann 31 år fra Oslo) fr. 11 nov. 2011 21:49 Privat melding

Mona: selvfølgelig! forhåndsregler er bra! som jeg sa tidligere, beklager hvis du missforstod. Jeg prøver ikke å presse deg til å møte noen som helst i noen leilighet :P Men som TS her skrev i tråden sin, så kan du vel se at i dette tilfellet, kan du nærmest gjøre alt mulig for å kunne dra på brettspill kveld med en helt ukjent og i TILLEGG være trygg og ha forhåndsregler!

Kanskje jeg skal starte et vaktselskap som bistår på førstegangs date`s :)

*notert*

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 11 nov. 2011 21:53 Privat melding

@ WhereArThu bare ikke stikk av med daten til mannfolka da ;) haha

Skjult ID med pseudonym Alene fr. 11 nov. 2011 22:24

Jeg møtte ei jente herfra første gang hjemme hos henne etter å ha skrevet meldinger i 3-4 dager. Kjempekoselig, vi ble sittende og skravle til det var altfor seint. Var ikke et problem for noen av oss og møtes hos henne, tror hu bare følte seg trygg på meg og med god grunn, selv etter så få meldinger. Jeg har litt den tryggheten og klarer å utstråle den skriftlig også. Vi fikk kjempegod kontakt, men det hadde vi ikke klart hadde vi møttes på en café eller liknende. Vi kunne prate om ting som vi ikke kunne gjort offentlig og ble utrolig godt kjent. Prata vel sammenhengende i 7 timer. Jeg falt jo pladask som jeg alltid gjør, vi møttes to ganger til og var like koselig da, kyssa tilogmed, men så hadde hu også møtt en annen da og valgte visst han så nå sitter jeg med skjegget i postkassa igjen. Som vanlig. Hu var helt fantastisk så er sykt deppa nå. Igjen. Som vanlig.

Men jeg vil mye heller møtes hjemme hos meg eller henne enn ute på en café, det blir for kunstig for meg. Får lite ut av det rett og slett. Og jeg klarer ikke stoppe og prate så må ha litt tid sammen, holder ikke med en liten halvtime liksom. Hvis noen har sendt noen meldinger med meg så vil ikke de ha noen problemer med det heller. Har aldri opplevd at noen har tvilt på mine motiver eller på hvem jeg er. Føler man seg ikke helt trygg på å møte personen hjemme hos ham/henne så er det nok ikke riktig person.

(mann 31 år fra Oslo) lø. 12 nov. 2011 00:00 Privat melding

Hvordan vet du om du vil ha en person hjemme hos deg ved å skrive litt brev fram og tilbake? Kjipt å høre du er deppa man, men du vet det finnes noe bedre for deg der ute =)

Skjult ID med pseudonym Enigma lø. 12 nov. 2011 00:07

Alene:
Godt å høre hvor tillitvekkende du tydeligvis greier å fremstå. Vet selv at jeg vekker tillit hos folk jeg skriver med. Snakker ikke om noen få ord og noen få mail. Jeg liker å skrive, mener selv at en får vist en god del av seg selv om en legger litt i det.
Leit å høre at det gikk slik. Du har helt klart gode kvaliteter som hun så. Prøv å ikke miste motet ... :-)