Alle innlegg Sukkerforum

Glemt å logge ut? ...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym H.E. ma. 24 mars 2008 13:35

Ser at det i ulike tråder nevnes flauser og practical jokes og masse uønsket mail m.m. som resultat av at man glemmer å logge ut/ lar vær å logge ut/ sovner fra utloggingen etc.

Er dette mulig?

Jeg blir kastet ut fortere enn svint om jeg forlater tastaturet. Riktignok henger siste besøkte Sukkerside oppe, men så fort jeg forsøker å fortsette der jeg slapp, får jeg beskjed om at "Du har blitt logget ut av Sukker".

Ganske ofte opplever jeg at personer som står i onlinelisten i hele eller halve døgn sier at de bare har latt påloggingen ligge oppe men at de egentlig er på skitur eller har gjester eller no` sånt...

Går det an det a?
Hvor lang tid går det egentlig før automatikken hiver ut en passiv pålogging?

Skjult ID med pseudonym Dustin ma. 24 mars 2008 13:46

Har ikke testet men ser jo også at det er profiler her inne som er pålogget nesten døgnet rundt.

Automatikken har vel muligens noe med pc-en din og gjøre. Om den går i dvalemodus eller ikke, eller om den blir automatisk avlogget av sikkerhetsoppsettet etter en viss tid uten bruk.

Skjult ID med pseudonym nnn ma. 24 mars 2008 13:52

Jeg har fått høre at jeg fortsatt har stått i online-listen 6-7 timer etter at jeg logget meg ut.

Skjult ID med pseudonym kosihus ma. 24 mars 2008 13:52

Tror nok ikke det har med pc'en å gjøre. Oppsettet på min pc er i alle fall ikke slik, men jeg logges likevel ut av sukker automatisk etter en halvtimes tid eller noe. (Mulig det er lengre, aner ikke...) Mens hvis jeg er logget inn på andre sider kan jeg være pålogget hele dagen selv om jeg går fra maskina.

Skjult ID med pseudonym Morpheon ma. 24 mars 2008 14:16

Jeg opplevde nettopp at jeg etter å ha gått inn på en annen side (bt.no), logget meg inn der, sett tv noen timer og så kommet tilbake til bt siden, oppgradert den, og kommet tilbake hit, fremdeles var pålogget (puh, det var en lang setning). =)

Skjult ID med pseudonym ###Jente ma. 24 mars 2008 15:31

Jeg ble engang beskyldt for å være overlegen og på grensen til frekk.... Jeg sa jeg skulle dra ut en tur, noe som var sant. Jeg slo selvfølgelig av pc'n og dro ut.....
Mens jeg har vært ute har jeg fått flere mail fra en fyr jeg hadde hatt litt kontakt med..... Han lurte på hvorfor jeg ikke svarte han, om jeg ikke ville prate med han og om jeg hadde det med å lyve........?? Han synes jeg var arrogant......
Men problemet var at på Sukker sidene stod det fortsatt at jeg var online.......... noe jeg ikke var. Ikke vet jeg hvofor det var sånn, men irriterende er det jo.
Vi fikk ryddet opp i misforståelsene, men det var jo ikke så hyggelig likevel.

Skjult ID med pseudonym KiRof ma. 24 mars 2008 15:59

Jeg vet ikke helt hvordan sukker er satt opp men det kan være noe slikt (for de som er litt interresert i teknikken bak dette).

(Jeg veksler mellom å bruke "sukker" og "server" nedenfor, uansett så mener jeg den datamaskinen som innholder www.sukker.no.)

Når du er innom en nettside på sukker så registrerer www.sukker.no dette. Dersom du er innom forkjellige sukkersider så skjønner sukker at du fremdeles er pålogget.

Hvis du lar PC'en stå på lenge på samme nettside, eller har slått av PC'en uten å logge ut, så vil sukker etter en stund skjønne at du ikke er aktiv og logge deg av i sine systemer. Når du da kommer tilbake og prøver å hente nettsiden på nytt så gir serveren beskjed om at du er blitt automatisk utlogget.

Nå er det noen som nevner at de fremdeles vises som innlogget for andre brukere, selv om det er lenge siden man forlot PC'en. Dersom systemet var feilfritt så burde ikke det skje så det kan være ting som ikke kommuniserer helt korrekt sammen på sukkerserveren, eller så kan det også være noe som ikke fungerer helt som jeg tror.

I tillegg så kan en nettside kan ha en parameter som sier at siden skal friskes opp etter ett gitt antall minutter. Da sørger nettleseren for å hente ny informasjon fra serveren. Dette kan gjøre at når du etter en lang stund kommer tilbake så vil det vises en side som sier at du er blitt automatisk avlogget.

Det meste av dette styres av den nettsiden du er inne på, og er uavhengig av hvordan du har satt op din egen PC. Det er de forskjellige nettstedene som selv bestemmer hvordan de vil håndtere dette.

Det sikreste er uansett at man husker å logge seg ut når man ikke bruker PC'en på en stund. (Det kan jo allikevel være at det ikke alltid blir helt riktig på grunn av feil i programmeringen på serveren, men da har ihvertfall du selv gjort ditt)