Alle innlegg Sukkerforum

Treningsmengde

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym neptun sø. 13 nov. 2011 22:21

Noen ganger lurer jeg på hva folk tenker. Jeg har krysset av for 5, noe jeg mener reflekterer det at jeg trener et par-tre ganger i uka. Men jeg gikk nettopp inn på en profil der det sto at hun trener fem-seks ganger i uka - og treningsbladet var fint og grønt. Da lurer jeg på hva mye trening er. Er det sånt noe som er forbeholdt Therese Johaug og Christina Vukicevic?

Skjult ID med pseudonym tdh sø. 13 nov. 2011 22:30

Har selv definert rundt 5 sin ca 2 ganger i uken. 5-6 vill jeg satt som 10 men. Kanskje er det forbeholdt de ekstreme ja. Må muligens revurdere å sette den litt lavere da, muligens også ett litt mer absolutt krav slik at de faktisk har tid til å møtes også.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 13 nov. 2011 22:42 Privat melding

Kommer vel like mye an på HVA man definerer som trening, da. F.eks om man kjører triathlon to ganger i uka eller sykler til butikken fem ganger i uka.

(mann 31 år fra Oslo) sø. 13 nov. 2011 22:45 Privat melding

hehe isåfall trener jeg 16t i døgnet ;)

Skjult ID med pseudonym Paraply sø. 13 nov. 2011 22:48

Jeg snur meg aktivt i senga gjennom hver bidige natt. - Og tatt i betraktning hvoe lenge jeg sover så er jeg praktisk talt for toppidrettsutøver å regne!

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) sø. 13 nov. 2011 22:50 Privat melding

Jeg trener 4-6 dager i uka. Denne uka trente jeg faktisk 6 dager. :) syns det er litt i grenseland ja hva kroppen tåler når man ikke er toppidrettsutøver. Jeg trener mye og fikk erfare det her i sommer da jeg gikk på en smell,som varte i 3 uker med smerter og 2 røntgen. Lærer aldri og trener for mye. :)

(mann 31 år fra Oslo) sø. 13 nov. 2011 23:04 Privat melding

faen. :P

Skjult ID med pseudonym quickly ma. 14 nov. 2011 07:02

Noen f.eks. går til arbeidet når de trener. Noen husker dårlig - de husker ambisjonen heller enn hva de faktisk gjennomfører.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 07:03 Privat melding

Dette med treningsmengde er utrolig vanskelig å svare på for det er så utrolig mye "i mellom" inaktivitet og det folk flest definerer med trening med full gass.

Akkurat nå har jeg 3 lange økter i uka og et sted mellom 10-15 miniøkter med aktivitet av varierende grad og mengde.
Har ikke noen ambisjon om å bli toppidrettsutøver akkurat, men kroppen er i brukbar form(løper en mil på en time om jeg må)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 10:15 Privat melding

Jeg lurer alltid på hvordan unge mennesker som trener dobbelt så mye som meg ifølge profilene og sikkert spiser halvparten av det jeg gjør - har mye mer fett enn meg på kroppen - jeg får ikke regnestykket til å gå opp.
Det er jo et kunststykke å være rund i baken selv om du trener 5ganger i uken og spiser sunt ifølge profilen din...jeg fatter det ikke.
Hvordan kan en trene 5-7ganger i uken og fremdeles være dvask/lubben i fjes og mage osv, det finnes ingen sykdommer som hemmer forbrenningen i så stor grad..så hva kan det være?

Skjult ID med pseudonym HerrFekt ma. 14 nov. 2011 10:21

Eyh, JimJimJ, I'm not fat, I'm big boned!

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 14 nov. 2011 10:24

Tror jeg skal vurdere å sjekke fettprosenten hos noen menn her etter å ha sett noen spreke bilder *humrer godt*:)

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 14 nov. 2011 10:25

Hahaha! @JimJimJ - fantastisk god pointe som jeg også længe har luret på.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 10:29 Privat melding

@Herrfekt - Det finnes veldig små variasjoner hos voksne i beinbygning så lenge en er homo sapiens sapiens. Om en person er litt tjukk har det ingenting med tykkelsen på beinvevet å gjøre, en person som har svulst på hypofysen og kjempesyndrom vil som oftest være slank da veksthormonet de har så mye av forbrenner fett i høy grad.

@Banditten - Ja og jo tjukkere de er jo mer trener de, snakker du med en litt rund jente har hun alltid akkurat kommet fra trening! "trening idag også" står det alltid på facebook....men om det er trening idag også, hvorfor er du 120kg? hehe

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 14 nov. 2011 11:18

Hvis du spiser veldig store måltider kan du jo få en ganske stor og romslig magesekk da, og det kan jo også synes litt på utsiden. Men utover det er jeg enig. Trener du veldig mye så skal det godt gjøres å ha særlig mange ekstra kilo på kroppen, nesten uansett hvor mye du spiser. Det er ganske klare begrensninger på hvor mye kroppen rett og slett er i stand til å ta opp, både av fett, kalorier og proteiner. Folk som driver med hard fysisk aktivitet i flere timer hver dag går ned i vekt uansett hvor mye de spiser. I Forsvaret for en del år siden hadde jeg selv en periode på et elitekurs hvor fikk i meg kanskje 8000+ kalorier om dagen, og enda gikk jeg ned minst en kilo i uka. En del av det var nok tapt muskelmasse også, som kroppen rett og slett ikke klarte å erstatte fordi den ikke fikk tid til å hvile ut. Kompiser av meg som har vært og klatret i Himalaya har fortalt om en lignende opplevelse, hvor de spise et halvt tonn mat om dagen og likevel gikk ned mellom 5 og 10 kilo på et par uker. Så trener du veldig mye er det rett og slett omtrent umulig å bli overvektig, selv bare litt.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 11:26 Privat melding

Tja, for min egen del så er det fordi jeg har vært veldig overvektig, kroppen min ønsker å komme tilbake til den vekta den en gang var så det å gå ned i vekt er mye vanskeligere enn for folk flest.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 11:34 Privat melding

Jeg bryr meg ikke om hvordan folk ser ut, men jeg er fasinert av "lyve-samfunnet" der alt mennesker skal fortelle om seg selv, enten det er en mening eller beskrivelse eller oppfatning - er løgn.

Det kan virke som sannheten er så farlig at det tar knekken på oss fortere enn kreft.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 11:39 Privat melding

Så i din verden er alt enten sannhet eller løgn? :p Interessant perspektiv.

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 14 nov. 2011 11:42

@JimJimJ - det er ofte den type der står i en crosstrainer(ellipsedims) med en puls på 100 og står og knapper på deres iphone ;)

Samme med de gutter der bruger mere tid på at glo i spejlet og holde pauser, end de gør på faktisk at løfte vægte. Derfor jeg altid træner alene hehe.

Men igen, jeg går ikke på gym for at blive slank, men for holde min krop funktionel. I mit job har jeg en masse tunge/skæve løft, så styrketræningen hjælper med stabilitet til det.
Gad vide hvordan jeg egentlig ville se ud som slank/atletisk?!

(mann 33 år fra Oslo) ma. 14 nov. 2011 12:06 Privat melding

@banditten - Jeg er en feiting, jeg innrømmer det, jeg er ikke slank og kommer aldri til å påstå det heller..som sagt jeg tror faktisk jeg aldri har sett en slank person i real life bortsett fra da jeg stod ved siden av noen fitnessjenter i en heis hehe.

Sier heller ikke at det ene er bedre enn det andre, slank eller lubben...men jeg kommer aldri til å påstå at jeg trener 6ganger i uken, det synes jeg er like ille som si at en er millionær også er en ikke det alikevel.

Min favoritt skuespiller var John Candy/Chris Farley btw!

(mann 41 år fra Akershus) ma. 14 nov. 2011 13:40 Privat melding

Så om man tar 1 armhevning hver dag før man legger seg, så trener man 7 dager i uka?

Det er subjektivt som alt annet. Når jeg var aktiv så hadde jeg 20t organisert trening i uka. Men i forhold til en toppidrettsutøver så er det likevel barnemat.

Men strengt tatt, alle som trener minst tre ganger i uka (sies det), opprettholder formen, og det er vel det viktigste?

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 14 nov. 2011 17:25

Tja. Vil påstå at jeg er slank (og atletisk - om ikke muskuløs) :D

Men så TRENER jeg 12-14t per uke..

Skjult ID med pseudonym Skigirl ma. 14 nov. 2011 22:01

Ville heller datet en fyr som trente HARDT 3 dager i uken med fremgang, enn ollebolle som fortsetter med sitt elendige kosthold og ikke føler at han må dø litt etter treningen. Man skal ikke trenge å trene 5-6 ganger i uken hvis man bare beveger seg litt til og fra bussen osv:)

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 15 nov. 2011 00:18

Kan ikke si at jeg trener mye akkurat nå, selv om jeg flyter mye på at jeg var i kjempeform noen år tilbake og som aktiv utøver på toppnivå tidligere. Har ambisjoner om 3-4 ganger i uka, løping, styrketrening, svømming og etter hvert skigåing.
Ingen ting er som å være i god form, være i flyt og kjenne at kroppen "svever" ... det gir et kick! :-)

Skjult ID med pseudonym 123 ti. 15 nov. 2011 00:24

Wow Enigma!

Kan bare innbille meg hvor mye trening du har lagt ned (og hva slags talent du må ha) :D

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 15 nov. 2011 00:34

123:
Jo takk! Har vært aktiv mer eller mindre hele livet, alltid likt fysisk utfoldelse ... klatret i trær, turnet. Hadde dilla på å gå på hendene, gjorde det overalt, på gulvet, på plenen ... rekorden min er 52 "skritt"! Men pga. overbelastning i håndleddet fikk jeg det ikke til mer :-(
Ganske allsidig, jeg spretter og hopper som ei fjellgeit ennå. :-)

Skjult ID med pseudonym 123 ti. 15 nov. 2011 00:43

Dæven - det fårn si :D

*fjerner atletisk i profilen*

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 15 nov. 2011 00:57

123:
Ingen grunn til det og ikke vær så beskjeden.
Du er da sprek som få, så mye som du trener - laaangt over gjennomsnittet! :-)

Skjult ID med pseudonym Dom83 ti. 15 nov. 2011 23:46

Annenhver dag skriver jeg i profilen min..

Er overvektig, men fornøyd. Trener basisøvelser, markløft, nedtrekk, militærpress, benkpress, knebøy.. spinning og mye statisk trening med tau, medisinball og gummiball. Mest for å forebygge skade, og ikke for å bli stor eller rippet.

Jeg var veldig aktiv i 3-4 år, men det bare sa stopp en dag. Ble egentlig drittlei av av at trening var en så stor del av livet mitt.. MYE interesse fra jenter på byen når man er godt trent! Men må vasse igjennom mange jenter før man finner ei man vil ha, når alle "vil ha" deg fordi musklene er store.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 15 nov. 2011 23:48 Privat melding

Enigma ble brått ENDA mer gåtefull og spennende her...

Skjult ID med pseudonym Boris83 on. 16 nov. 2011 00:14

Jeg er en tjukkas. Sagenbrødrene type tjukk. Har alltid vært det. Trener for å holde meg i form og for gleden av å trene, ikke for å prestere. Prestasjon og mestring har jeg på så mange andre måter. Har et ok kosthold. Og har absolutt ikke et problem med å ta meg en øl uten å få dårlig samvittighet. Jeg passer klær og tar meg estetisk relativt bra ut. Jeg har et fint liv slik jeg har det nå, og har absolutt ikke problem med å være eller føle meg attraktiv hos det motsatte kjønn.
Da lurer jeg på en ting; Hvorfor burde det å få ned fettprosenten være et mål? Hvorfor burde jeg underlegge meg strenge dietter som heller mot spiseforstyrrelser? Hvorfor burde jeg fjerne det fettet jeg har i ansiktet?

Jeg mener det bekymringsverdig mange normalvektige mennesker der ute som slanker bort personligheten sin og har et unaturlig forhold til sin egen kropp og trening. Over alt rundt meg slanker jenter/kvinner bort alt som skiller jenter fra slanke gutter. Søker vi et slags unisexideal?

Slutt å vær så strenge med dere selv og hverandre. Mennesker kler seg selv best.

For å svare på spørsmålet har jeg svart at jeg trener lite og jeg trener 1 time 3-4 ganger i uken.

Skjult ID med pseudonym Enigma on. 16 nov. 2011 00:20

Får visst ikke beholde den mystiske auraen lenge, siden jeg skal til Soria Moria og gjøre meg sukkersøt. Nesten så jeg vurderer å skippe hele kalaset, hehe ... bare tulla ... *blunker*

(kvinne 41 år fra Oslo) on. 16 nov. 2011 00:23 Privat melding

Kan ikke få sagt nok hvor lei jeg er å høre om hvor mye folk trener!

Selv om jeg trener selv, så må jeg innrømme at dette har utviklet seg til en direkte "minus i boka" når de mannlige profilene jeg liker maser om hvor viktig for dem det er å trene. Jeg tenker i mitt stille sinn at de ikke har noe annet å snakke om enn det. Å holde seg i form er sunt og morsomt, ferdig snakka. Er det så mye mer å mase om?

Hva med samtalene om fremtiden, fortiden, hva man ler av, hva man lærer, hva man ønsker og hvordan man vil at et samliv skal være. Er det bare trening trening trening? Jeg vil gjerne treffe en fyr som er omtenksom, smart, morsom og som kan snakke om hvordan verden ser ut om 100 år, reflektere om hvordan mennesker gjør som de gjør, og nyte en god flaske vin mens man smalltalker om de rare menneskene som går forbi. Jeg DRITER i hvor mye dere trener! Fortell meg heller hva dere tenker på og er opptatt av!