Alle innlegg Sukkerforum

Nok en dag på byen...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gutt27 sø. 18 mars 2007 04:19

..og klisjéene er der fremdeles.

Jeg var i dag på byen med noen venner og venner av venner. En i følget, en mindre intelligent (beklager men det er sant), med både lav sivil status og mindre pent ytre enn de fleste andre i følget, fikk seg godt betalt av si høyde. Med sine 2 meter gliste han stort og valset rundt med både en og to flotte blondiner. Jeg kjenner denne karen førstehånds og kunne selv plukke ut både to og tre andre i følget som vil være ekstremt mye bedre partnere på alle mulige måter enn denne karen. Men de manglet altså 15-20 cm på høyden.

Det er morsomt, hvordan den fysiske størrelsen er kongruent med damenes tiltrekkelse. Det er på en måte den mest overfladiske dimensjonen i et forhold, men viser seg ofte også å være den som betyr mest.

Forstå det den som kan?

Skjult ID med pseudonym daRomeo sø. 18 mars 2007 12:33

Høyden er sikkert et pluss, men jeg vil tippe kompisen din har høy selvtillit.
Det er tiltrekkende for de fleste damer.

Skjult ID med pseudonym Vilja sø. 18 mars 2007 12:56

Eller kanskje han har andre ting som er viktig for kvinner...uten at det nødvendigvis er definerbart for deg, selv om du er så mye mer intelligent enn ham.
Hva vil det si å ha lav sivil status forresten?
Jeg trodde at enten er man gift,skilt,enslig eller enkemann/kvinne, ante ikke at det var noe som blir vurdert høyt eller lavt. Det bilr vel i så fall synsing!

Skjult ID med pseudonym pysa sø. 18 mars 2007 14:18

Blir vel omtrent det samme som at en overvektig jente som har alt annet på sin side blir valgt bort til fordel for en slank, som kanskje ikke har så mye å komme med ellers. Har et par venninner som ser ut til å ha det problemet.

Ellers så er det jo ofte sånn at folk kan falle for de rareste ting, og kanskje disse jentene ikke var så oppegående heller, gutt27? Ikke vet jeg..

Skjult ID med pseudonym smiley sø. 18 mars 2007 14:36

Folk som er langt mindre sympatiske enn meg har kjærester.
Idioter har kjærester.
Jeg burde absolutt hatt en kjæreste.

Erlend Loe


Skjult ID med pseudonym mo sø. 18 mars 2007 15:09

høyde har vel ingenting å si.. utstråling og fremtoning er noe som tiltrekker meg.. gutter som lukter usikkerhet frister ikke.. men de må heller ikke være kjepphøye! en mellomting er alltid bra:)

Skjult ID med pseudonym mann sø. 18 mars 2007 15:27

Dette er ikke så vanskelig å forstå, for hvilken kvinne blir tiltrukket av fyren som blir sur og bitter på en kamerat? Jeg vil anta at resten av dere kanskje ikke utstrålte så mye positiv energi der dere irriterte dere over at fyren hadde draget.

Og hvorfor prøvde dere dere heller ikke på de grå musene som var på stedet? De hadde jo sikkert minst like mye å bidra med som dere. Eller var det aller helst de flotte blonde damene du ville ha? så klarer du å forstå hva du selv vil ha, forstår du lettere hva andre vil ha.

Skjult ID med pseudonym mo sø. 18 mars 2007 15:29

godt poeng mann=)

Skjult ID med pseudonym mannmann sø. 18 mars 2007 16:01

hehe, du bekrefter jo klisjeene selv når du gjør et poeng ut av at han valset rundt med flotte blondiner! For jeg aner en viss misunnelse her, og som disse jentene ville ha en høy mann, ville vel du ha en flott blondine. Uten å vite noe mer om dem enn hvordan de så ut.

Skjult ID med pseudonym gnukk sø. 18 mars 2007 16:38

Guri så mange intelligente mennesker det finnes her!

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 18 mars 2007 20:36 Privat melding

Fenomenet gutt27 omtaler er ikke en klisé, men et utslag av at seksuell seleksjon hos kvinner ikke er en intellektuell prosess, men en prosess styrt av følelser og instinkter.

Jenter faller ikke nødvendigvis for gutter som intellektuelt sett er best for de, men de hvis gener jentenes følelser og instinkter foretrekker fordi de aktuelle genene over mange generasjoner har vist seg mest levedyktige.

Det er derfor jenter ofte sier at de faller for "de feile guttene". Det limbiske system velger og storhjernen (cortex) forteller de at han de har "valgt" ikke er bra for de. Mange sliter med at de føler seg emosjonelt og seksuelt tiltrukket av "feil mann", og har problemer med å tenne seksuelt på menn som de intellektuelt sett kanskje heller burde pleiet omgang med.

Det limbiske system velger på grunnlag av andre variabler enn høyde, herunder variabler vi menn selv kan styre. Siden gutt27 antyder at han har høy IQ, kan kan kanskje bruke IQ-en sin til å trykke på de rette knappene/triggerne hos jentene og på den måten mer enn kompensere for ulempen knyttet til manglende høyde.

Kanskje noen sukkerjenter her inne, gjerne utdannet psykologer eller med annen relevant utdanning (jeg vet det er en del psykologer her inne), kan være så vennlige å gi oss sukkergutter en kortfattet innføring i hvilken adferd som typisk effektivt vil trigge det limbiske system hos jentene i ønsket retning?

(kvinne 38 år fra Hordaland) sø. 18 mars 2007 21:33 Privat melding

Jeg vil ikke si det er klare fasit-svar på dette, det blir jo på teoriplanet. Men kanskje dette er en måte å forstå fenomenet på:

Det som er kjent som "det limbiske systemet", kalles ofte hjernens "følelsessenter". Det har dog vist seg at det mest sannsynlig er sturkturen amygdala (sammen med hippocampus) som har mye av "ansvaret" for følelsene våre. Når det gjelder spontane følelsesreaksjoner, går det en slags snarvei fra sensoriske inntrykk rett til amygdala, som ikke går omveien om cortex. Det betyr at amygdala gir en emosjonell respons som ikke er bearbeidet intellektuelt i cortex. Dette har hovedsaklig blitt forsket på mht fryktresponser, men kan kanskje brukes for å forstå seleksjonsprosesser i forhold til valg av partner også. Kroppen reagerer da på ikke-intellektuelt bearbeidede emosjoner. Sensoriske inntrykk går også omveien om cortex for så å bli sendt innom amygdala. Men amygdala har allerede reagert. Amygdala sine umiddelbare reaksjoner bunner i medfødte biologiske responser, samt erfaring ved tidligere emosjonelle responser.

Man kan i følge dette tenke seg at en kvinne ser en høy og flott mann. Dette trigger amygdalas umiddelbare emosjonelle reaksjoner som sier at han er sterk og kan beskytte kvinnen (og eventuelt deres fremtidige barn). Dette er evolusjonsmessig kodet i hjernen. Det kvinnen merker på kroppen er en positiv emosjonell respons på mannen. Når hun så intellektuelt tenker over om hun liker mannen eller ikke, er hun ikke klar over at amygdala har gjort seg opp sin egen mening på forhånd, som påvirker hennes intellektuelle mening. Produktet av kombinasjonen av informasjon som har gått snarveien og info som har gått den "intellktuelle veien" vil være ulik hos ulike kvinner. Noen lar seg styre av emosjonene mer enn andre. Noen intellektualiserer også emosjonene sine mer enn andre, noe som kan gå i den høye mannens favør, eller den høye mannens disfavør (hvis kvinnen for eksempel har negative erfaringer meg høye menn). De fleste kvinner vil likevel ha en umiddelbar reaksjon, takket være amygdala, på at en høy mann er et godt (sikkert og sterkt) parti å få barn med.

Jeg vet ikke, men kanskje er det en plausibel forklaring.

(kvinne 38 år fra Hordaland) sø. 18 mars 2007 21:46 Privat melding

Dette vil også si at andre kvaliteter som utviser det jentene ser etter fungerer på samme måte. Noen lave menn kompenserer med å trene mye og ser sterk ut. Noen utstråler at de har selvtillit fordi de er smarte eller er flinke i idrett, men kanskje ikke så høye eller flotte. Dette inntrykket går også snarveien til ikke-bearbeidede emosjonelle responser slik det rent fysiske trekket høyde gjør. De umiddelbart synlige trekkene vil imidlertid være de første som når kvinnens amydgala, derfor har ofte høye og/eller flotte menn en fordel, slik flotte jenter med god holdning har det hos menn. Men heldigvis er hjernen fleksibel og kan for eksempel inkorporere positive inntrykk av lave menn og negative inntykk av høye menn. "Problemet" er at amygdala har gitt førsteinntrykket, noe som kjent kan sitte godt og lenge.

(mann 38 år fra Oslo) sø. 18 mars 2007 22:17 Privat melding

Herregud, NM i anonymitet...

Panepus: Hva er det du har studert? Min cortex har bearbeidet dine innlegg :)

(mann 49 år fra Vestfold) sø. 18 mars 2007 22:33 Privat melding

Øh, hva vil det si å ha lav sivilstatus?

Skjult ID med pseudonym veteran sø. 18 mars 2007 22:51

Han mener selvsagt lav sosial status.
Ikke mas mer med DET da.

(mann 49 år fra Vestfold) ma. 19 mars 2007 00:54 Privat melding

Ingen som maser - her ligger/lå det oppriktig undring til grunn fra min side.

Jeg tror ikke det er vanlig å surre med de begrepene for folk flest, selv om det for enkelte kan være en helt dagligdags foreteelse.

Takker imidlertid for oppklarende virksomhet fra en veteran.

Skjult ID med pseudonym gutt27 ma. 19 mars 2007 03:17

Jaja, jeg skreiv nå dette med promille.. Lite taktisk.

Forøvrig var ikke dette en kamerat som noen skrev over.

Ikke var jeg sur og tverr på utestedet heller. Jeg smilte egentlig av det hele fordi det var komisk. "Seleksjonsprosessen" det snakkes om over her skyter seg selv i foten og man ender opp med noe man ikke ville ha likevel.

Og ikke var jeg bitter heller, var ikke engang på sjekkern, hadde mer enn nok med å prate skit med kompiser jeg ikke har møtt på lenge ;). Hadde jeg vært skikkelig på sjekkern og blitt ignorert til fordel for denne karen kunne dere med rette kalt meg bitter.


Og ja, jeg mente lav sosial status. Promillen gjorde sitt...


Men la oss legge det dødt, det er jo ikke rart i det hele tatt. Kvinner blir tiltrukket høye menn, menn blir tiltrukket slanke kvinner med langt hår.

Sånn er det bare!

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 19 mars 2007 17:58 Privat melding

ELO: Jeg er psykolog.

(mann 37 år fra Oslo) to. 22 mars 2007 22:03 Privat melding

En del fjasete argumenter og villfarelser om "hjernen" her.

For det første: det limbiske system og amygdala er bare involvert i noen aspekter ved emosjoner, og da først og fremst i helt grunnleggende "fight-or-flight"-emosjoner (som frykt og sinne). Å vurdere høyden til andre mennesker og knytte det opp mot attraktivitet, er et ganske komplekst fenomen som involverer mange områder av hjernen og er mer enn bare en følelsesmessig reaksjon.

Siden hvert individs hjerne ikke er utelukkende et resultat av kommando fra genetisk arvemateriale, men også andre faktorer som utvikling i fosterstadiet og barndom, ernæring, oppdragelse, kultur og erfaringer i voksen alder, er det en umulighet å si med sikkerhet at kvinner er av natur disponert til å foretrekke høye menn. Det går ikke an å studere gener isolert fra de andre faktorene. Gener uten miljø er en selvmotsigelse og en umulighet.

For det andre: Det man derimot vet er at kvinner i mange kulturer har en tendens til å foretrekke høye menn, og da først og fremst menn som er 8 til 15 cm høyere enn dem selv. Hvor høy mann en for eksempel 1.60 høy og 1.80 høy kvinne foretrekker har dermed en tendens til å være forskjellig. Høyde er altså en relativ faktor for attraktivitet.

Det finnes også noe forskning som viser at i enkelte øy-samfunn er det lav status å være høy. Det er litt usikkert hvorfor det er slik, men man tenker seg det er fordi høye mennesker trenger mer mat og på øyer er ressursene gjerne knappere. Så kulturelle faktorer har antagelig også en del å si for hvorvidt høyde er et attraktivt.

Forskning viser også at høyde ikke er blant de aller viktigste faktorene når det gjelder partnervalg, men faktorer som "gjensidig kjærlighet", "stabil personlighet", "vakkert ansikt" m.fl. faktorer kommer høyere på listen. Høyde kommer riktignok på topp 10-listen hos kvinner.

Så til gutt27: Ja, høyde er en fordel for menn på sjekkemarkedet, men det er ikke alfa omega. Høyde er et veldig slående trekk som man legger raskt merke til hos andre mennesker. Andre attraktive faktorer som en karisma, sans for humor, intelligens eller for den slags skyld pene tenner er mer "skjulte" trekk. Derfor er det veldig lett og fristende å ty til høyde som forklaring når man ser en høy mann som har "draget" på kvinner.
Lykke til!

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 22 mars 2007 23:20 Privat melding

For ikke å snakke om at det er lett for å tenke at det man mangler selv (som gjerne blir et sårt punkt), er grunnen til at man ikke blir "valgt". Dermed vil den egenskapen vi selv føler at vi mangler være den vi lettest legger merke til hos andre, og om noen velger noen andre med den egenskapen fremfor oss, vil vi attribuere det valget til den egenskapen og vil ha vanskeligheter med å se andre egenskaper som den personen måtte ha og ha blitt valgt på grunn av. Det var jammen ikke lett å formulere det på en måte som var lett å forstå.. Men poenget mitt var egentlig litt av det samme som forrige innlegg, bare at det kan være hva som helst slags egenskap. Uten at jeg kan relatere det til det limbiske system på noen måte.. :)

Skjult ID med pseudonym Fili lø. 24 mars 2007 21:42

Man trenger jo ikke å være psykolog for å skjønne dette da.....ha ha ha!
Denne diskusjonen blir jo helt latterlig til slutt, jeg er også psykolog men har ikke tenkt å komme med en faglig vurdering av problemet ;-)))

(mann 40 år fra Finnmark) lø. 24 mars 2007 23:47 Privat melding

Jaja dette med høyde er jo mange ganger komisk!

Hvorfor at damer skal på død og liv ha menn som er så mye høyere er ganske så latterlig vil nå jeg si..
Får at man skal ha noe å se opp til.. Haha Snakk om å ta ting bokstavlig...

At høye menn er bedre partnere.. Æh.. Det har vel aldri vært flere samlivsbrudd enn det er nå, og det sier vel sitt. Kjedelig men kledelig er vel ett mer dekkende begrep for denne saken. Eller hva!

Men nå er det vel det som er den store forskjellen mellom menn og kvinner. Menn tar oftest rasjonell avgjørelser, mens damer bruker mer følelser eller hva...

(mann 51 år fra Oslo) sø. 25 mars 2007 09:36 Privat melding

Dvorak, er ikke sikker på at det er mer rasjonelt at vi menn går etter langbente, langhårede blondiner med store utringniger;)

(kvinne 31 år fra Hordaland) sø. 25 mars 2007 13:54 Privat melding

du skjønner det du, utseened spiller ikke alt, og alle har forskjellig smak. he he, og høyden har aldri spilt noen rolle hos meg eller hos noen eg kjenner!!

(mann 40 år fra Finnmark) sø. 25 mars 2007 14:07 Privat melding

Hehe. At du kit001 har en forkjærlighet for langbeinte, langhårete blondiner med store utringninger får vel være så da.. Slett ikke alt har en rasjonell tankegang og det er jo bra det også. Kunne jo blitt kjedelig ellers. Greit nok at man lett kan bli blendet av ett flott ytre, men hvis man er ute etter noe annet enn bare ONS så bør man vel ha noe mer til felles enn som så... Eller hva.

Skjult ID med pseudonym Knallis sø. 25 mars 2007 14:36

Damer vil ha høye menn, fordi de lever i den villfarelse at disse har større pikk enn lavere menn, noe som er riv, ruskende galt. Det viser bare hvor dumme enkelte kvinner er.

Skjult ID med pseudonym Vakker sø. 25 mars 2007 15:33

Gutta oppfører seg på akkurat samme måte. Jeg har en vakker venninne hun er både intelligent og har en flott slank kropp, og hun får alltid all oppmerksomheten.
Jeg forstår det.
Det jeg ikke forstår er at hun selv om hun er så full at øya går i kryss og hun ikke kan stå på bena, så er det fortsatt hun som får all oppmerksomheten.
Fetteren min mente at jeg burde skaffe meg stygge venninner, sånn at jeg alltid ville være den som er midtpunktet. Han har bare masse nerdete, mindre pene venner, og det funker for han.
Desverre blir de venninnene jeg får bare yngre og penere, og i sammenligning er jeg som har et penere ansikt men med noen kilo for mye vraket.
En kompis av meg hadde en annen taktikk. Han hadde det i kjeften, og valgte alltid kjekke men litt dumme venner. De trakk jentene til deres bord, og der utmanøvrerte han de kjekke kompisene med sin veltalenhet, og spilte på jentenes intellekt. Det funka for han, men jeg er ikke sikker på at det funker motsatt vei, da jeg tror gutter er mer opptatt av utseende.
Selvtillit som er nevnt før er nok også en stor faktor i alt dette. Hvordan forvente at andre skal tro på deg dersom du ikke tror på deg selv!

(mann 51 år fra Oslo) sø. 25 mars 2007 18:57 Privat melding

Poenget var jo at menn ikke nødvendigvis er så mye mer rasjonelle enn kvinner, Dvorak. Personlig har ikke noe imot skisserte blondiner, men det helt store plusset er det dog ikke. Legger dog merke med at det er noe tettere med menn rundt nevnte blondiner enn de fleste andre kvinner når jeg er ute på byen