Alle innlegg Sukkerforum

Nytt mail system

Vis siste innlegg
(mann 60 år fra Østfold) on. 16 nov. 2011 23:45 Privat melding

Her er responsen fra Sukker.

Nå må du gi deg. Det nye mail systemet er ubrukelig, vi får ikke oversikt over inn og ut mail. Din kreativitet har skaffet dere et mindre medlem.Talentløs oppdatering. Begynn å forstå hva dere holder på med.

eirikhm eirikhm
42 minutter siden

Først og fremst: Det nye meldingssystemet på sukker er et resultatet av en prosess som alle de ansatte har vært involvert i, og er på ingen måte "min kreativitet".

Du har full oversikt over utgående meldinger under "Sendte meldinger". Er det noe du savner der? Ser du ikke at meldingene du sender havner der? I så tilfelle kan det være at noe ikke laster korrekt for deg. Den oppfører seg på samme måte som "Utboks" gjore før. Merk at vi mangler en fargemarkering på meldinger som ikke er lest der.

Innboksen viser samlede meldinger på lik linje med Facebook. Gmail, iPhone osv. Det er meget hensiktsmessig for de som mottar mange meldinger, siden de da slipper side opp og ned fra samme brukere. Igjen, om det ikke presenteres på samme måten for deg så er det kanskje noe som er feil. Vi har forøvrig snakket om å lage en ekstra tab for "mottatte meldinger" om det er forespørsel etter det.

Stort sett alle jeg har snakket med i løpet av dagen er veldig fornøyde med det nye oppsettet, med unntak av noen få som hadde tekniske problemer tidligere i dag.

Forelsår at du prøver å være litt mer saklig i din kritikk og evt komme med tilbakemeldinger på hva du faktisk er misfornøyd med.

Om du ønsker å avslutte ditt medlemsskap hos oss så kan jeg deaktivere din profil nå?

sapere sapere
(ikke lest av mottaker) 7 minutter siden

Jeg har ingen innboks nå..Jeg har ingen oversikt over inn meldinger, eller utmeldinger. Tidligere kunne jeg se hva som kom inn og hva jeg hadde sendt , samt se status om de hadde lest/ikke lest på utboks. Nå er det ingen oversikt. Dette er ikke surmuling, men en klar beskjed om dårligere tjeneste. Utmelding klarer jeg selv.

(kvinne 32 år fra Oslo) on. 16 nov. 2011 23:48 Privat melding

Det hadde vært fint om de meldingene som ikke er lest kanskje ligger øverst :)

Skjult ID med pseudonym VissVass on. 16 nov. 2011 23:53

Jeg synes det nye mailsystemet fungerer godt. Mye mer oversiktelig en det gamle:) Det står at bruker ikke har lest mail, så ser ikke helt det poenget til TS?

(mann 49 år fra Troms) to. 17 nov. 2011 00:03 Privat melding

@TS:
Ut i fra det som skrives i toppen her:
Jeg synes for egen del fyrer litt vel mye med de store kanonene over en liten endring, som ikke tar lang tid til å bli vant til som jeg for egen del synes er en forbedring...

Jeg er ikke for endringer for endringen sin skyld, men for endringer når det er til det bedre, og det var til det bedre slik jeg ser det.

Men men, man kan ikke være enig om alt.

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 00:07 Privat melding

@VissVass, itwasntme : Takk for det:)

@Beneath: Legger ditt innspill i lista samme med de andre :)

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 17 nov. 2011 00:09 Privat melding

Takk :D

Skjult ID med pseudonym arneand to. 17 nov. 2011 00:12

@eirikhm tor 17 nov 00:07
Kan dere rette:
Vær anonym med med pseudonum (Du vil bli skjult for andre brukere)
til
Vær anonym med med pseudonYm (Du vil bli skjult for andre brukere)
?

vær så snill med sukker på?

;)

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 00:13 Privat melding

kanskje TS bare ikke liker forandring.. min generasjon og yngre er kanskje mer vant med rask utvikling med pcer, telefon og internet og applikasjoner etc, og derfor har lettere for å godta forandringer og rask utvikling..
Synes ikke TS har testet systemet nok til å klage.. det har jo ikke gått ett døgn engang. Gi ting litt tid, og heller si HVA du savner, så det kan bli tatt til etterretning. Det en bedre fremgangsmåte synes jeg :)

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 00:18 Privat melding

@arneand: Fantastisk at jeg ikke har sett dette før! Skal se på det i morgen. Takk for heads-up :)

Skjult ID med pseudonym arneand to. 17 nov. 2011 00:20

@eirikhm tor 17 nov 00:18
Wheee, nå får jeg sove i natt :D

(mann 49 år fra Troms) to. 17 nov. 2011 00:21 Privat melding

@nortibia (kvinne 37 år fra Møre og Romsdal, matchtall 86) - tor 17 nov 00:13:

Enig, tok meg ikke mange minuttene å bli vant til dette, i og med dette ligner på andre mail-system jeg kjenner til fra andre plasser.

Det blir jo på en måte som på e-post når man svarer på en e-post, og den andre svarer på e-posten osv osv...
Da får man en lang rekke e-poster som en tråd, og man får færre eposter å relatere seg til dersom man sletter de ettervært som man får nye inn.

Det ligner også på mobiltelefonene sine meldigsoppsett... Ser ikke problemet... Er egentlig lettere å forholde seg til færre tråder med brev enn når man har hulter til bulter med brev, og man må lete gjennom masse brev for å finne ett brev som man har glemt å svare på....

I alle fall slik jeg ser det..

Skjult ID to. 17 nov. 2011 00:29

TS er en slik kunde man helst skulle ønske at man ikke hadde....snakk om lage storm i et vannglass.
Ikke klag før du har lest og sett hvordan ting fungerer.

Off-topic:
Hadde en kundemail på jobben der vedkommende kjeftet og smalt over ingenting. Ga et seriøst svar tilbake, hvorpå vedkommende svarte med:" Takk for et svar som er helt ubrukelig...DEN satt langt inne. Jeg avslutter mitt kundeforhold ummidelbart og forteller alle jeg kjenner om deres dårlige service...blabla..
Kunne ikke dy meg og svarte tilbake: "Bare hyggelig....DEN satt også langt inne".

Skjult ID med pseudonym Powpow to. 17 nov. 2011 00:57

Vel, meldingssystemet ser nå det minste bra ut. Eneste som kunne kommet var vel en egen tab for Motatte meldinger også. Men ellers så aner jeg ikke hvordan den fungerer fordi jeg det ikke akkurat renner inn med meldinger her. :P

Men jeg kaster meg hvertfall på den at TS kanskje ikke akkurat har formulert seg på den mest saklige måte han kunne. Hverken i den første tråden, mailen til Sukker eller i denne tråden. :P

(mann 44 år fra Oslo) to. 17 nov. 2011 01:15 Privat melding

Eneste innvending herfra, er at jeg (for brukereffektivitetens skyld) helst vil komme rett inn på den nye og uleste medling når jeg klikker på den i boksen min. Og IKKE rett inn på den 4. siste meldingen, for at jeg så må skrolle meg ned til den nye meldingen. De gamle (om det så er 2.3. eller 4.melding) kan heller legges lenger ned dit en må skrolle seg ned til, fordi de meldingene mer et slags nyere arkiv..

Syntes meldingsboksen i så måte virker litt opp ned. Forsøk og snu den med ny melding på toppen, svarfelt under -og de gamle (mld nr 2.3 og 4) under svarfeltet.. Er ikke så ofte jeg leser den nest, tredje og fjerde siste meldingen. Derfor er det hensiktsmessig at ny mld med svarfelt rett under dukker opp på første klikk..

Skjult ID med pseudonym mr.melk to. 17 nov. 2011 08:00

Gudbedre. Melde seg ut på grunn av andring av mailen... heh. Tror ikke det var endring av mailen som var problemet her... Problem exists between chair and keyboard.. haha

Har ikke blitt vant med endringa enda så jeg har ikke så mye å komme med annet enn at jeg finner nok ut av det.. Ser konseptet dukke opp andre steder også forøvrig...

Skjult ID med pseudonym Karusell1 to. 17 nov. 2011 08:33

Hvorfor så sinna, TS? *himler*

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 08:46 Privat melding

God morgen folkens!

@Powpow: Vi satser på å få på plass "Mottatte meldinger" i løpet av dagen eller morgendagen, så får man både i pose og sekk ;)

@Danty: Vi ser på hva som kan gjøres for å forenkle dette :)

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 nov. 2011 08:58

Jeg var enig med Danty i går. Men nå har jeg testet ut litt dette med både rekkefølge på mailer og dette med at man må scrolle meldinger ned. Og jeg liker det! Jeg synes det er ok at man leser nedover, slik at den siste meldingen kommer til sist. Det er en naturlig "kontinuitet" i dette på samme måte som når man leser .....avis og bøker. Videre synes jeg det er fint at man får "hentet" seg inn i tråden av hva som skrives, noe jeg tror er nyttig, særlig om man er en av disse som får mye mail.

Så skulle ønske det kunne være som det er, jeg. Men pytt.....strengt tatt er det ikke så viktig for meg :-)

Skjult ID med pseudonym Sporty33 to. 17 nov. 2011 09:12

Føler det er TS som dummer seg ut her.

Er det mulig å bruke et så uhøffig språk bare fordi han ikke er helt komfortabel med noen mindre endringer på et meldingsoppsett på sukker?

Lurer på hvordan han reagerer på de virkelgi store utfordringene her i livet... :P

(mann 41 år fra Akershus) to. 17 nov. 2011 11:01 Privat melding

@Sapere: Forholdsvis usakelig tone du fører, og det attpåtil over en bagatell. Postet du dette for å høste sympati, eller er du bare litt kort?

Naturlig nok var det litt klønete av sukker å "lansere" en uferdig løsning, men noen ganger gjør man det for å teste om andre ting funker :)

(mann 40 år fra Oslo) to. 17 nov. 2011 11:04 Privat melding

@ eirikhm

Men noen problemer med oppdateringen må det ha vært, for jeg kan ikke lenger se alderen på halvparten av damene her. Det er bare tomt der antallet år skulle ha stått. Jeg vet at det regnes som uhøflig å spørre hvor gamle kvinner er, men likevel...

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 11:27 Privat melding

Skulle gjerne ønske at alle oppdateringer går 100% smertefritt :)

@90-10: Ser nå at bildene som rullerer oppe til høyre viser "(null)". Skal se nærmere på det.

Skjult ID med pseudonym Gutt_81 to. 17 nov. 2011 11:29

ser det ellers i listene også at det kun står "år" og ikke f.eks "30 år" på en del profiler, men ikke alle.

Skjult ID med pseudonym Danty to. 17 nov. 2011 12:15

Z.. Folk er forskjellige.. ;))

For meg er melding nummer 4, 3 og 2 stort sett "arkiv" i i tilfeller der jeg har en løpende skriftelig dialog med noen.
Derfor finner jeg det mest hensiktsmessig/effektivt å komme direkte inn på den nye meldingen når jeg klikker på ny medling i boksen min. Å komme inn på den 4. meldingen blir følrgelig en omvei. Jeg vil ikke kalle det veldig tungvint men dog.
Det blir som om jeg, hver gang jeg legger fra meg boken jeg leser i, tar et skritt tilbake og leser det siste avsnittet om igjen for å fortsette lesingen. Noenganger skjer også det, men da har boken ligget en stund, slik at behovet for å lese siste avsnitt om igjen er nødvendig for å komme inn i storyen igjen.

I 90 % av tilfellene her på sukker, øsnker jeg derimot å lese siste melding med en gang, og svare på denne umiddelbart. Og i 10 % av tilfellene kan jeg ha behov for å se hva melding nr. 2,3 og 4 inneholdt.

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 12:19 Privat melding

Hva om vi setter fokus på meldingsfeltet når siden lastes? :)

Skjult ID med pseudonym Gutt_81 to. 17 nov. 2011 12:21

Ja, da blir det likt facebook.

På facebook så er jo den siste meldingen alltid nederst, men i det du går inn på en samtale så havner du automatisk nederst på siden. Greit nok.

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 nov. 2011 13:42

...og først nå ble jeg usikker, Danty.
Jeg følger resonnementet ditt, og er enig. Men jeg er også enig med meg selv.
Konklusjon: Du har mer erfaring på nett enn meg, og jeg stoler på at du har mer peil enn meg. Jeg kneler ;-)

(mann 44 år fra Oslo) to. 17 nov. 2011 14:02 Privat melding

Z...

Vær deg selv du -til fingerspissene.. Og for all del; ikke knel for noen. Loud and proud: si din mening!! :))
Folk skal jo ha sine egne subjektive meninger.også om brukergrensesnitt, fordi folk er forskjellige og har ulike behov og bruksmønstre. Da er det greit å argumentere for og imot en løsning og begrunne de... Dermed blir sluttresultatet så bra :))

(mann 44 år fra Oslo) to. 17 nov. 2011 14:09 Privat melding

Fokus på meldingsfeltet er veldig bra.. da føler jeg at en treffer blink på første klikk. Dvs at det gjøres som på face i en samtale..
--at en kommer direkte nederst, slik oppsettet på siden er nå. Da slipper en det lille scrollemomentet for å komme dit

(mann 37 år fra Oslo) to. 17 nov. 2011 15:29 Privat melding

Hadde det vært opp til den gjennomsnittlige sluttbruker, hadde vi fortsatt måtte møte opp i person i banken for å betale regninger, sittet med kommandolinjegrensesnitt og ingen hadde visst hva en mus var.

Ser samme tendens i mitt daglige virke.
Er en del folk som automatisk blir grinete hvis de må vende seg til noe nytt.

(kvinne 46 år fra Akershus) to. 17 nov. 2011 15:51 Privat melding

Jeg er ikke så glad i omlegninger, men det har fordi jeg ofte får noen ekstra "problemer" som andre ikke blir berørt av. Men nå fikk de ordnet slik at det virker, og jeg får opp "meldinger" og ikke minst går det ann å svare tilbake. All ære det "Eirik" på support i går:)

Og jeg syns egentlig det fungerer greit å ha siste melding nederst, og går jo fort å scrolle ned. Ellers for tidlig å utale meg om annet.........

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 16:17 Privat melding

Er det bare meg eller går alt fryktelig treigt? når jeg skriver mail så har jeg skrevet ferdig og så sitter jeg å ser at meldingen skrives i ettertid.. det er KUN når jeg skriver og svarer på mailen da, ikke når jeg skriver her inne eller på andre fora..

(mann 33 år fra Møre og Romsdal) to. 17 nov. 2011 22:59 Privat melding

Eldre versjoner av Internet Explorer (6 of 7) samt Firefox (3) kan fortsatt ha noen problemer med meldingssiden.

Om dere oppelver problem, prøv å laste ned Firefox 8 fra http://firefox.no/ :)