Alle innlegg Sukkerforum

Telefon selgere!!!

Vis siste innlegg
(kvinne 35 år fra Buskerud) fr. 18 nov. 2011 12:04 Privat melding

Med fare for at ingen noen gang kontakter meg igjen her inne;

Hva mener dere om telefonselgere, og de som velger dette som yrke??
Hvordan tar dere imot telefonselgere når de ringer?

Og er det noen fler enn meg som har dette som yrke? Eller har hatt???

Spent nå =) =)

Skjult ID med pseudonym FrøkeMilla fr. 18 nov. 2011 12:15

Jeg svarer høflig, prater gjerne lenge med dem, og når de sier "da har vi en avtale da" svarer jeg, nei jeg er ikke interessert. :)

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) fr. 18 nov. 2011 12:30 Privat melding

jeg liker ikke telefonselgere! det betyr ikke at jeg har noe imot personen, så jeg prøver å være høflig men avvisende :p

(mann 47 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 13:08 Privat melding

Jeg tror jeg kjenner mange flere telefonselgere enn jeg var klar over ettersom absolutt ALLE tydeligvis er på fornavn med meg.

Skjult ID med pseudonym Mannehora fr. 18 nov. 2011 13:14

Jeg forsøker å lokke ut av dem hva de heter, slik at jeg kan ringe dem tilbake når det passer meg. For eksempel midt på natta eller grytidlig søndag morgen.

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) fr. 18 nov. 2011 13:29 Privat melding

Jeg tar ikke tlf når det er ukjent nr fra tlfselgere. ;) men de gangene jeg tar den,sier jeg bare Snåsa Fisk og fangst og spør om de skal kjøpe fisk. ;p

Skjult ID med pseudonym kar fr. 18 nov. 2011 13:53

Telefonselgere er ikke så ille, de ringer iallfall på fornuftige tidspunkt, men siste månedene har jeg vært plaget av galluproboter som ringer både lørdag og søndag.

Jeg har reservert meg mot det meste så det er ikke så mange selgere som ringer meg lenger. Stort sett bare forsikringsselskap og de er overraskende greie å ha med å gjøre. Men jeg har hatt en ubehagelig samtale med ei som var litt vel pågående for å få meg til å donere til sjømannskirken.

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 18 nov. 2011 13:54

Jeg kjøpte en telefon i sommer, og synes selgeren var helt grei. For et par uker siden kjøpte jeg head set og det gikk uten problemer det også.

(mann 40 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 13:58 Privat melding

Jenta som solgte meg min forrige telefon var i alle fall veldig søt og hyggelig. Men da jeg spurte om hun ikke kunne legge inn sitt eget nummer i telefonen før jeg gikk, så fikk jeg nei. Riktignok med et stort smil og en vennlig latter på kjøpet.

Skjult ID med pseudonym sekken fr. 18 nov. 2011 14:13

La meg svare deg med et spørsmål. Hvorfor ble du telefonselger? Har du stor glede av å være det?

(mann 41 år fra Akershus) fr. 18 nov. 2011 14:30 Privat melding

Telefonsalg er den jobben som er enklest å få. Samtidig så er jobben så til de grader krevende at den er vanskeligst å beholde. Mestrer man dette yrket tør jeg å påstå man har et godt grunnlag for å kommunisere med mennesker. Hvor enn irriterende det er at noen ringer, så syn s jeg faktisk det står respekt av personer som driver med dette.

Jeg har jobbet som telefonselger i 6 år tidligere. Aldri har jeg hatt det mer moro på jobb! Å bli salgssjef var drepende kjedelig til sammenlikning, men slik er det nå en gang bare :)

(mann 43 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 15:21 Privat melding

Har blokkert for sånt på brreg.no så det går heldigvis år og dag mellom hver gang jeg terroriseres

Skjult ID med pseudonym neapel fr. 18 nov. 2011 16:05

svært sjeldent at de ringer meg. men tok over ett sim kort fra min slagrammede far i sommer og på den ringer de jevnt å trutt. som den forståelsesfulle mannen jeg er opptrer jeg alltid høflig men konsekvent. var spesielt en jente som ikke ga seg og da ble jeg litt overasket. men at noen velger noe slikt som yrke er for meg totalt uforståelighet

Skjult ID med pseudonym sekken fr. 18 nov. 2011 16:07

juhani: Jeg kan beundre telefonselgernes evne til å overbevise, overtale andre mot alle odds! For en mesterlig overtalingskraft disse personene besitter! Det er klart de er gode på kommunikasjon. De er skikkelig gode på enveiskommunikasjon! Absolutt! De er gode til å kommunisere hva DE vil og liten evne til å forstå/godta hva ANDRE vil og TRENGER. Det er klart om du overtaler en fyr til å kjøpe et brannteppe, så kan du ha reddet livet hans om huset hans skulle ta fyr i morgen.. Men selv om de produktene du prakker på oss skulle være ment godt, så lurer jeg på hvorfor du mener det er rett å bruke disse mesterne i overtalingsevne til å overstyre folks frie vilje til å si nei. Det er klart at mange ender opp med å kjøpe noe de i utgangspunktet ikke ville ha kjøpt om ikke du hadde vært så utrolig flink til å overtale dem. Hva er det som er så bra med det??!! Synes du at dere bruker mesterevnene deres på den beste måten? Tenk hvor mange liv og skjebner dere kunne reddet om dere hadde arbeidet som forhandlere i gisselsituasjoner eller ift. Selvmordsavverging! Følte du aldri i løpet av de 6årene at du hadde det moro på andres bekostning når du ringte og maste om noe som interesserte kun deg og ikke dem?

Skjult ID med pseudonym slainor fr. 18 nov. 2011 16:19

Only speaky english me. Og da er det dem som avbryter samtalen. :)

Skjult ID med pseudonym 123 fr. 18 nov. 2011 16:38

Blokkeringsgrunn :D

Skjult ID med pseudonym Lovely fr. 18 nov. 2011 16:51

Det folk ikke tenker over, er at kundeservice, forsikringsselskaper, 1881 og alle nummeropplysninger driver med salg. Også butikker gjør dette (vel og merke uten den pågående trenden, men dere skjønner. Ringer du til kundeservicen og sier at du vil si opp et abonnement, vil de i nesten alle tilfeller prøve å hindre deg. De kan ikke være like åpenlyse som en telefonselger som gjerne kan ta et nei minst tre ganger, men det er snakk om mersalg.

Jeg har jobbet som telefonselger totalt 2 og et halvt år. Her må man bruke hodet på riktig måte. Du kan tenke deg at en telefonselger i snitt ringer 30 timer i uka og snakker med folk, kanskje du får 400 nei og 100 ja på en uke. Det er krevende for oss mennesker å høre "nei, nei, nei" gjentatte ganger, så ja, jeg er enig med Juhani, det står stor respekt ut av det en telefonselger gjør. Jeg husker en gang jeg var på vei hjem med en kollega, også kom det en mann som kollegaen min kjente. Vedkommende spurte kollegaen min hva han jobbet med, og da svarte han; "Canal Digital". Jeg stusset litt på det, fordi Canal Digital er jo bare ett av oppdragene vi har i vår jobb, så jeg sa "telefonselger!" og var stolt av å si det. Telefonselgeryrket er lett tilgjengelig for alle, men de fleste slutter etter bare et par måneder fordi det blir nettopp for krevende.

De gangene du blir oppringt av en telefonselger, må du huske på at det ligger mye jobb bak det å få akkurat deg til å takke ja. Mange, lange møter på kontoret. Lytting av filer for å forbedre seg. Manus, dialoger med sjefene og engasjement. Jobben i seg selv er jo forsåvidt grei nok, og det er ikke rart at folk blir irritert når de må si ja ørtentusen ganger under en telefonsamtale, men det ligger utrolig mye psykisk arbeid bak det å være en god telefonselger. Du må være tykkhudet, og ha autoritet i stemmen.

Men hvis dere vil at telefonselger skal slutte å ringe, si at dere har flytta til utlandet. Det går nemlig ikke an å sende produkter vi selger over telefonen til andre land.

Skjult ID med pseudonym Lovely fr. 18 nov. 2011 16:53

sekken @ det er ikke BARE telefonselgerne det interesserer, kundene er oftest interessert selv, men velger å takke nei pga prinsippsaker. Så enkelt er det ;-)

Skjult ID med pseudonym Lovely fr. 18 nov. 2011 16:55

Skrev feil; ",og det er ikke rart at folk blir irritert når de må si NEI ørtentusen ganger"

Skjult ID med pseudonym Callienta fr. 18 nov. 2011 17:50

@Sekken; Hvorfor jeg blei telefonselger?
Jeg måtte først flytte fra det eneste stedet på jord jeg noen sinnne virkelig har følt meg hjemme, grunnet manglende arbeidsmarked... Dit jeg flytta fikk jeg masse vikarjobber og i litt over et år var jeg en både bra, populær og tidvis fast ansatt vikar. Men vikarjobber er ikke for evig, og siden jeg har en voksende unge som skal taes vare på, var jeg nødt til å se etter en fast jobb, en jobb som bet bra, en jobb som ikke krevde masse kveldjobbing og som kunne lære meg masse.
Det er ikke så lett å få slagsarbeid dagtid som folk innbilder seg... FLER det siste året har kommer på intervju men ikke fått muligheten... Mulig ikke alle marketings firmaer driver slik, men det er slik hos oss.
Jeg fikk da jeg søkte beskjed om å komme på to intervjuer, hvorpå saken ikke var å ha en glimrende cv, erfaring eller noe slikt... Uten at de fortalte det til oss, skulle vi selge oss inn.
Jeg var visst flink nok til å overbevise dem på første for dagen etter hadde partene snakket sammen og jeg begynte på jobb en uke etterpå.

Å jobbe på denne bedriften jeg gjør nå, har vært mer enn litt lærerikt. Hovedsakelig har de basert seg på å ringe bedrifter, vi har ikke mange forskjellige oppdrag, kun to faste kunder vi jobber for.
Og jeg har, grunnet bevist jeg kan beholde roen, snakke høflig og presentere min sak kort og presist (ikke ta dette innlegget som eksempel=P) kunnet mye "velge" hva å sitte på selv.

Miljøet på arbeidsplassen hos oss er MYE bedre enn de fleste steder jeg har jobbet, man kan tulle og fjase på jobb uten å bli sett skrått på...

Dessuten er det feil å generallisere alle selgere og si de er pågående og maipulerende og har gode overtalingsevner. Jeg GIDDER iikke bruke tiden min på sure folk, tar signaler kjapt om de er mulige for å lytte på deg eller ikke... Får fler salg av å gå fort forbi de negative =)
Dessuten, husker jeg opptil flere samtaler hvor jeg ikke fikk avskjed på grått papir, så jeg gjorde en kort presentasjon av det jeg solgte, og satt så å si stille og hørte vedkommende snakke "med seg selv" i over et kvarter og overtale seg selv til å si ja. =) =)=)

(mann 32 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 17:54 Privat melding

Ringte akkurat en kar og sa jeg hadde nå muligheten til å vinne en kvart million kr, jeg sa pent at han kunne få ta den muligheten for meg og ønsket han lykke til :p heheh

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 18:20 Privat melding

Det er sikkert mye som selges over telefon som man kunne vært troende til å kjøpe. Men man bør unngå å kjøpe per telefon for enhver pris, nettopp fordi man aldri får fred etterpå dersom man takker ja. Er det først registrert at du er en person som kjøper over telefon, blir nummeret ditt spredt for alle vinder og dermed får man telefoner om de mest varierte produkter og tjenester som ikke trenger å ha noe med å gjøre med den varen man opprinnelig kjøpte.

Hvis det er en vare jeg ønsker, så ber jeg dem om å oppgi hvor jeg kan henvende meg i en butikk, så vil jeg selv ta initiativ til kjøpet den dagen jeg ønsker. Ellers er det konsekvent nei, uansett. Tiden min er for dyrebar til den slags forstyrrelser midt i arbeidstiden og i fritiden.

Den enkelte person som måtte velge å jobbe med dette har jeg ingenting i mot, men jeg er i mot selve fenomenet. Det burde ikke være lov å prakke på folk ting de ikke selv visste at de trengte gjennom et medium som når dem hjemme.

Skjult ID med pseudonym Callienta fr. 18 nov. 2011 18:35

@Elisa; Ikke helt rett som du sier... Noen seriøse firma legger deg ikke på listene sine pga du har takket ja. Mange veldig seriøse sletter neier og jaer etter de er lagt inn på selve salget...
Og det er sjeldent eller aldri selve marketings firmaer som har med selve personene å gjøre (så jeg vet dette grunnet presentasjon).
Det jeg VET er at om du takker nei, er det større sjangse for å bli gjenoppringt..
Jeg vet og at det er blit MMMYYYYYYE strengere regler om hvem man får ringe og ikke.

Dessuten er det ikke snakk om at alt du får over tlf får du på en butikk eller på nett... Men det kommer selvsagt an på hvilke type ting du tenkte på da =D

Vil bare opplyse folk om at ting er ikke så firekanta på en telefonsalgs jobb som folk egentlig tror XD

Skjult ID med pseudonym 123 fr. 18 nov. 2011 18:36

De eneste telefonselgerne jeg tar med tid til er de som lurer på om jeg skal bytte bil.

Alltid fint med litt bilprat :D

(mann 42 år fra Telemark) fr. 18 nov. 2011 18:57 Privat melding

Telefonselgere er noe realt sssssssskit....ihvertfall når de skal selge noe, er det insamling til noe humanitært erjeg positiv så lenge de ikke fortsetter å ringe å ringe. Sånn som selskap som hjelper barn i Kenya, jeg hadde hjulpet før og de holdt på helt til jeg ba om å bli sletta, det skulle de ordne. Alikevel fortsatte telefonene å komme, da jeg konfronterte de med den samtalen jeg hadde med en annen sa de at da måtte jeg ringe kundeservice!!!!!
Jeg hadde en stund i forveien reservert meg mot telefonsalg, men lot de som samla inn penger til humanitære formål være åpen.....det kunne jo hennde jeg ville være med å hjelpe! Men da jeg fikk denne beskjeden reserverte jeg meg straks mot all form for telefonsalg............siden har det vært stille!

Skjult ID med pseudonym Mangelvare fr. 18 nov. 2011 19:40

Jeg spør hvor de har fått nummeret mitt fra, hvilket firma de ringer for, navnet deres og hva sjefen deres heter. Noterer dette. Så sier jeg at jeg har reservert meg mot telefonsalg, har hemmelig nummer, og dette ikke var helt heldig. Jeg opplyser om at jeg gjerne vil slettes fra eventuelle lister de har og ikke kontaktes igjen. Jeg har allikevel respekt for at det er jobben til mennesker og slutter derfor alltid med "Takk. Ha en god dag videre."

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) fr. 18 nov. 2011 19:47 Privat melding

etter at jeg sperret for telefonsalg for noen år siden, så får jeg aldri telefoner fra selgere, knapt fra frivillige organisasjoner. det eneste er fra firmaer jeg har et for lengst avsluttet kundeforholdet med, som spør om jeg ikke kunne tenke meg å komme tilbake til dem. får på den annen side endel eposter fra diverse nettbutikker, men det er ok

Skjult ID med pseudonym selgeren fr. 18 nov. 2011 21:27

Telefonselger :)

Mange fordommer ser jeg. Og mye man inbiller seg i forhold til yrket. For oss som jobber eller har jobbet som telefonselger, vet at dette ikke er gjengs.
Javisst finner man telefonselgere som opptrer ufint. På samme måte som man finner leger som opptrer ufint, lærer, taxisjåfører.... osv. Men av en eller annen grunn så elsker folk å si at de hater telefonselgere. Men faktum er at de fleste man ringer uansett om det er på privat marked eller b2b, er hyggelige å snakke med. Som callienta sier, man kommer mye lenger med høfflighet enn om man pusher salg. Det er heller ikke vanlig som Elisa sier at man utleverer navn, med mindre man selger for noe humanitært. De har nemlig ikke samme regler å forholde seg til i henhold til markedsføringsloven.
Når det gjelder at mange ikke blir så lenge i yrket, så stemmer det. Flere grunner til det. Noen er innom før/etter militæret, eller hvis man har et hvileår på skolen f. eks. Og som nevnt så er det ikke alle som takler jobben. Endel inbiller seg at det er yrke som ikke krever noe. Men man må ha en velfungerende hjerne for å lykkes. Mange bruker også yrket som praksis, og et springbrett innenfor en rekke yrkesretninger. Hvis man går litt opp i gradene rundt om kring i næringlivet... la oss si helt opp til... adm dir i digre børsnoterte selskap, og spør dem hva de har jobbet med tidligere, så vil man oppdage at svært mange vil si at de har en fortid som telefonselger.... Overraskende? Ja for mann i gata er det det. For ledere over det ganske land er det allment kjent, og vi ser ikke på yrket som noe negativt. Tvert i mot. Det er et yrke som utvikler mennesker på mange nivåer.
Selger på telefon og selger i butikk.... forskjellen er at den ene kan du se... men de gjør den samme jobben. Tilbyr deg en vare.
Å jobbe som telefonselger er en av de jobbene man kan ha som garantert gir deg et positivt, utviklende arbeidsmiljø. Jeg har aldri jobbet noe sted som kan sammenlignes når det gjelder arbeidsmiljø. Har man aldri jobbet som telefonselger vil man ikke tro på folk som forteller hvor bra man har det på jobb. Jeg trodde det ikke selv. Men det var før jeg prøvde. Det er absolutt et yrke som kan anbefales :)

Skjult ID med pseudonym Callienta fr. 18 nov. 2011 21:33

@Selgeren;
Godt å vite det er fler som trives med yrke =) =)

Skjult ID med pseudonym Veteran fr. 18 nov. 2011 22:29

Hvis jeg trenger noe, og det gjør jeg ofte, så vet jeg hvor man kan få kjøpt det. Jeg kjøper ingenting pr. telefon.
At noen trives med å være telefonselger, betyr forsåvidt lite, noen trives med å selge dop, noen trives med å voldta jenter, men det legitimerer ikke deres eksistens.

Skjult ID med pseudonym Driver fr. 18 nov. 2011 23:39

Overskriften sier vel sitt; telefon selgere i to ord, og så tre utropstegn til avslutning! Ikke mange av oss som når opp der, er jeg redd:-)

(mann 31 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 23:43 Privat melding

Jeg takker alltid hyggelig nei og sier at jeg er stand til å oppdrive det jeg ønsker å kjøpe selv.

Innimellom tar jeg en prat med selgeren og bare snakker pjatt for at selgeren og jeg skal få et lite avbrekk i den travle hverdagen. No hard feelings fra min side. Er derimot selgeren ufin og kommer med fraser som ; "Da har vi en avtale etc", så er jeg direkte stygg tilbake :-)

Skjult ID med pseudonym Strings fr. 18 nov. 2011 23:56

Det kan du ordne i Brønnøysund registrene Buttplug!

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 00:02 Privat melding

Problemet er at selv om jeg er registrert privat, så ringer de likevel så lenege jeg er selvstendig næringsdrivende. Noen gratis vareprøver blir det jo.

Skjult ID med pseudonym gutt 30 lø. 19 nov. 2011 03:12

Mye uvitenhet blant forumfolk her. Ikke for å være frekk, men telefonsalg er ufattelig gøy, hvis man for det til. Støtter "selgeren" sitt inlegg, på alle ulike måter. Salg er en kunst, men blir desverre ofte forbindet med: div. hjelpeorganisasjoner, telefonabn. tv og andre diverse "daglidagse forbruksartikler.

Å lykkes med salg pr telefon er en psykisk krevende oppgave, noe som kan gi en store gevinster, hvis man gjør det bra. Hva tror dere aksjemeglerer gjør..? ( Kommer selvfølgelig ann på hvilken målgruppe, dem retter seg mot)

Har selv jobbet med salg, og gjør det enda, dog på en annen setting, og har full forståelse for at enkelte reserverer seg mot dette.

Salg er gøy:)

Skjult ID med pseudonym Callienta lø. 19 nov. 2011 09:48

Det jeg syntes noen ganger er gøy som selger, er hvor "uvitende" folk argumenterer for at jeg ringer.
Jeg blei banna opp og i mente av ei dame senest i går, hu hadde reservert seg!
På brønnøysund registrene? Kun mobil da eller?
Ja svarte dama da hu begynte å forstå jeg ikke snakka slag likevel, men heller besvarte hennes tirader
(utrolig hvor lite folk tror vi egentlig hører på dem! Ødelagt av "jeg forstår" og "det skjønner jeg" og annet
gamle selgere blei lært opp til å svare år folk kjeftet...) Hun hørtes noe satt ut, og svarte pafft at, ja det var nå ikke mobilen hun hadde reservert da, det var jo hustelefonen.... men dumme selgere ringte der og jammen!!
Da forklarte jeg det, som jeg skal forklare dere nå, at det hjelper ikke så lenge dere bare sperrer ett nr!
Har dere fler, sperr alle i hustanden. Dere ANER ikke hvor ofte vi havner hos x'er, foreldre, barn osv som ikke ser farligheten med å gi ut nr. DE veit ikke nødvendigvis man er sperret. På andre nr veit ikke vi selgere det heller, vi kan bare anta det er greit side vi fikk nr!
VI som selgere, får ikke lov til å lete opp deres nr, men har lov til å ta i mot hvis vi blir tilbudt det!

Og du med enmannsforetak... Du blir ringt fordi du har et orgnr på din adr og knyttet til tlf din.... That's why...

Skjult ID med pseudonym selgeren lø. 19 nov. 2011 10:13

@ driver

"Telefon selgere !!!" i overskriften... Ja, og så....? Du har kanskje ikke fått med deg at callienta ikke er vaskeekte nordmann? Hadde du bodd i et land med annet enn ditt morsmål, vil jeg tro du også skrev litt feil til tider. Noe annet ville være svært underlig.

Så i driver sin verden har alle selgere problemer med hvordan man deler ord eller ikke... Og i veteran sin verden kan de sammenlignes med voldtektsmenn.... Jeg går utifra dere ikke selv ser at dere fordummer dere selv med slike innlegg.

Jeg smiler for meg selv når jeg leser alle disse som "aldri" kjøper på telefon. Dere kjøper varer og tjenester over telefonen myyye oftere enn dere tenker over. Forsikring, legetimer, banktjenester, taxi, nummeropplysning, internett, reiser, kundeservice........ listen er ufattelig lang.

Telefonsalg er så vannvittig mye mer enn folk er klar over. Folk flest ser kun for seg telefonselgere i forbindelse med en eller annen pushy stakkar som på død og liv skal prakke skrapelodd på gamle damer. Disse finnes også desverre. Men de er heldig vis kun en bitteliten prosent av dette yrket.

Dere som er strålende fornøyd med de gode bøkene ungene har på skolen... dere vet at dere kan takke en selger for at nettopp ditt barn fikk den boka? Eller hva med den nye fantastiske kremen mot hudplagene som du liker så godt. Du vet... den legen anbefalte. Legen fikk den av en selger.... Og du vil også ha en billig reise til syden? Selvsagt.... du kan takke en selger for at han gjorde en god handel, som igjen gav deg en god pris. Dere må prøve å se det store bildet her. Telefonsalg er vannvittig stort. Det strekker seg inn i alt som omgir oss, og uten hadde ikke samfunnet gått rundt. Det hadde ikke latt seg gjøre at alle til enhver tid skulle kjøpe alle varer og tjenester over disk. Døgnet har nemlig bokstavelig talt ikke nok timer til det.

Sier som gutt30... Salg er gøy :)

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 10:39

Du har skjønt det.

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 10:51 Privat melding

@Sekken:Tror du virkelig vi hadde fått solgt noe om vi ikke forstod hva folk trenger? Klart vi finner ut hva folk trenger, og det gjøres ved å stille spørsmål, og deretter lytte til hva kunden sier. :D

Mange av episodene som refereres til i tråden baserer seg på statistikken nevnt i første innlegg. Folk som ikke klarer å holde på en selgerjobb :) Ofte involverer dette en elendig salgssjef/teamleder, eller at man sitter og leser opp fra en mal.

Iløpet av mine 6 år some telefonselger (nysalg/portefølje), kan jeg telle på to hender de ganger noen har lagt på. Er man utrustet med normal høflighet, respekt for at folk har dårlig tid, og unngår idiotier som å bruke fornavnet til kunden, og å spørre hvordan været hos dem er, så har man kommet langt :)

Veldig mange som misliker telefonselgere i tråden ser jeg, og jeg kan forstå det på sett og vis, men det får meg til å lengte tilbake til den type jobb. Utfordringen med å få dialog med folk, og boosten jeg fikk av det. Motivasjonen min var aldri å tjene penger, men å få snakket med folk, ha en genuin interesse for hva de drev med, vise engasjement, kansje til og med snu en kundes dårlige dag! Til syvende og sist handler det om kjemi mellom mennesker, flyter dialogen så trenger man ikke å jobbe så hardt for å selge inn. Man er ikke kompiser selvom man prater lenge og vel på telefonen.

Salg er jævelig gøy, og i januar starter NLP studiene mine... gleder meg som en ugne!

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 11:04

Betyr det at det bare er ett fåtall telefonselgere som kan jobben skikkelig?

Skjult ID med pseudonym selgeren lø. 19 nov. 2011 11:16

Lykke til med studiene Juhani. Blir sikkert utrolig spennende :)

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 11:17 Privat melding

Det er min erfaring, ja! Dette er ofte arbeidsplasser med høyere gjennomtrekk enn gjennomsnittet. Samtidig så er det jobben med den korteste karrierestigen, gjør du det bra blir du sjelden sittende i stillingen mer enn ett år eller to før du klatrer i gradene.

Som nevnt tidligere så er det jobber som er enkle å få, men vanskelige å beholde.

@selgeren: Takker og bukker :)

(mann 31 år fra Oslo) lø. 19 nov. 2011 11:24 Privat melding

Det er faktisk svært få selgere som kan jobben sin skikkelig.

Problemet er ikke å få solgt produktet, men å muligjøre alle forventningene du har solgt i tillegg.
Absolutt en stor og viktig fordel om man kan kartlegge kundens behov før man tar kontakt. Men jeg vet at denne praksisen ikke er så stor i telefonsalgmiljøet når det er rettet mot tilfeldige privatpersoner.

Det er nok lettere å gjennomføre salg til bedrifter, for da kan du påvirke dette selv gjennom research og hardt arbeid.

Skjult ID med pseudonym banditten lø. 19 nov. 2011 11:26

Telefonsælgere, såkaldte facers og alle andre der vil enten sælge mig noget eller tage mine penge er the scum of the earth. Som det blev sagt tidligere af en anden, jeg ved hvad jeg vil have og skal nok selv se til at fremskaffe det.

Og @lovely det er meget fint at der ligger meget arbejde bag at være telefonsælger - det gør der altså også for at være parkeringsvagt, og ingen elsker dem af den grund ;)

Skjult ID med pseudonym Callienta lø. 19 nov. 2011 18:39

Saken er ikke det at det nødvendigvis er så mange dårlige selgere, men det er de frekke, de uanstendige og de "kommer ikke til å vare lenge på jobben" som blir husket, og disse menneskene farter hele landet rundt som vanrder historier i gamledager, slike som kanskje EN eller et lite titalls mennesker kun har opplevd men plutselig kjenner alle denne personen via en eller annen... Snart har alle i hele norge hørt samme historien og plutselig er det ikke noen få som har opplevd, det er normen...

Første tipset man får når man får opplæring, og du har en smart og flink slags sjef; Hold deg unna manus! Improviser! Bruk aldri kundens navn! Og snakk alltid høffelig og LYTT til kunden.

Vi VET når vi ringer til dere, at dere forventer vi skal pushe på dere et eller annet... Vi VET når vi ringer dere at sjangsen for kjeft eller et slengt rør er stor. Vi VET når dere ringer, at den sure dama i skranken mest sansynlig ikke vil slippe deg igjennom. Vi VET vi er mange menneskers skrekk og stor irritasjon....

Men FAKTUM er, som Juhani sier; Man får IKKE kjøpt alt man trenger over en disk, på en butikk osv. Man finner IKKE alt som man ikke finner i en butikk, på nettet. Noen ganger finner du en versjon av det du trenger på en butikk, men hadde du tatt deg to min til å høre HVA den dumme selgeren ringer for, FØR du slenger igjen røret, ville du kanskje oppdaget at ikke fikk du bare samme tingen BILLIGERE, men og BEDRE! Mange store bedrifter hyrer nettopp slike mennesker som oss for å selge sine varer eksklusivt. De som slenger på røret FÅR ikke, uansett om det skulle vist seg de egentlig ville ha. De får nemlig ikke nødvendigvis sjangsen igjen, noen ganger, oftere enn folk tror, slettes folk med en gang....
Jeg ber dere ikke kjøpe hver gang vi ringer, men ta dere et halv min, HØR hva vi ringer for FØR dere legger på. Kanskje vi har noe du trenger....

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 18:44

Bullshit fra ende til annen! Dere har ingenting vi trenger, vi finner alt i de butikkene der vi handler, både til privat bruk og i jobb-sammenheng.

Skjult ID med pseudonym Paraply lø. 19 nov. 2011 18:46

Øhm. Ikke ring meg, jeg ringer deg.

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 18:53 Privat melding

@Driver: haha... made my day!

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 18:57

Spørs om ikke dere selvutnevnte salgseksperter har lagt en felle for dere selv? Dere greier jo ikke å overbevise oss andre om noe som helst, og det var vel det dere skulle være flinke til? :-)

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 19:03 Privat melding

Har aldri vært mitt mål, og du trenger ikke overbevisning, du handler jo alt i butikk! :D En annen ting som jo er viktig, er å ikek kaste bort tid ;)

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 19:04

Poenget er ikke om jeg handler her eller der, men at du sannsynligvis har overvurdert dine egne evner som selger.

Skjult ID med pseudonym tydelig lø. 19 nov. 2011 19:04

Om dere så skulle ha noe jeg trenger en av 10 ganger (hvilket er lite trolig) så er det ikke verdt de 10 forstyrrelsene.

Oppsøkende telefonsalg er en uting. Om jeg så sparer en del på et aftenposten-abonnement jeg ellers ville kjøpt så er det ikke verdt det! Å bli oppringt privat har jeg selvfølgelig reservert meg mot. Så nei! Jeg er IKKE interessert i å høre hva som selges.

Om jeg sier: "Jeg er ikke interessert uansett hva du skal selge...." og tar en pause, tror du da en selger sier: "Det respekterer jeg! Ha en fin kveld! "Nope. Da skal jeg HØRE på dem og hva de tilbyr på tross av at jeg generelt har sagt nei. Og jeg må spørre: Hvilken del av ikke interessert var det du ikke forsto?

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 19:06 Privat melding

@Driver: Når skulle jeg selge deg noe?

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 19:09 Privat melding

@tydelig, jo, mange selgere hadde sikkert prata hull i hodet på deg, andre ville nok kanskje stilt et spørsmål, men dette skilr ut i flisespikkenivå.

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 19:10

Du kommer aldri til å selge meg noe, og sannsynligvis selger du ikke så veldig mye til andre heller. Du blir sur og usaklig når du blir motsagt, og det faller dårlig sammen med et skryteinnlegg du hadde om egne evner lengre oppe i tråden:-)

Skjult ID med pseudonym tydelig lø. 19 nov. 2011 19:18

@Driver
Hvorfor setter du smiletegn når du åpenbart ikke smiler? For øvrig er innlegget ditt nokså usaklig.

@juhani
Det handler ikke så mye om hvordan selgere er. Det handler om at de i det hele tatt velger å forstyrre meg på telefon privat. Det har jeg prinsipielt i mot.

Gode selgere er viktig. De skal kunne sine ting godt, og kunne lytte til kundens behov osv. Deilig å møte en flink selger. Når jeg tar kontakt med dem vel og merke. Synes det er rart at ikke bedrifter setter større resssurser inn der.

Jeg har for eksempel nylig tatt ringerunder til bank og forsikring. Og sier jeg er villig til å bytte om de kan gi meg et godt tilbud. Dette har ikke gitt resultater. Merkelig at de ikke utnytter det bedre når kundene er i kjøpemodus... :)

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 19:19 Privat melding

Jøss, ble jeg sur og usaklig? når? :)

Skjult ID med pseudonym selgeren lø. 19 nov. 2011 19:31

@ Juhani

Det var ikke du som ble det ;-) Som du er vel vitende om, så er det ikke alle som har selvinsikt. Enkelte vil sannsynligvis heller aldri få det.

(mann 41 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 19:33 Privat melding

:)

Skjult ID med pseudonym Powpow lø. 19 nov. 2011 19:34

Pff.. Telefonselgere. Største problemet med dem og sånne som ringer for undersøkelser er jo at de har en tendens til å ALLTID ringe når det passer dårlig.

Men seriøst, skjult nummer kanskje? Eller enda enklere, ikke svar telefonnummer du ikke kjenner.
Jeg svarer ALDRI telefonnummer jeg ikke kjenner.

Skjult ID med pseudonym Driver lø. 19 nov. 2011 19:35

Prøver bare å påpeke deres begrensede evner som selgere. Tusen takk for at dere hjelper meg med det! :-)

(mann 33 år fra Østfold) sø. 20 nov. 2011 20:00 Privat melding

Jeg pleier noen ganger og jabbe med de, høre om alt av produktet og ting rundt det de vil selge. så sier jeg at jeg ikke vil ha noe ettepå

(kvinne 35 år fra Buskerud) sø. 20 nov. 2011 20:34 Privat melding

@driver... Bortsett fra deg kan jeg ikke lese noen andre som kommer med usakelige kommentarer.... sorry...
ingen har i denne tråden prøvd å selge dere noe en eneste gang, vi som selgere prøver heller ikke overbevise dere om noe, men jeg skreiv det du reagerte på av en grunn...
Dere som er "mest imot" selgere, sier dere hr reservert dere mot dem likevel sier dere opplever oppringninger opp og i mente...
Bør kanskje sjekke om du virkelig er reservert.. det er ikke selgerne du hater, men at du ikke fikk til noe...
Dere som påstår dere får alt dere trenger i butikk og nett ved å lete selv... No chance... Men seff, opp til dere hva dere ønsker å gå glip av, jeg ville bare vise dere at ting er ikke svart /hvitt,ikke alle selgere er påståelige, masete eller noe slikt som dere har nevnt...

Men igjen, ting er ikke som vi "fornøyde" selgerne skriver heller, ikke for alle. Noen er heldige og opplever gode sjefer, herlige kolleger, et fantastisk samarbeid på arbeidsplassen, en avslappa stemning.
Andre steder er det et orka kjør for å bli den beste, den eneste med sikra lønn, sjefene står over deg hele tiden på arbeidet ditt, lyter til dine samtale i ett sett, forteller deg lle feil, men aldri hva du gjør rett så du selv må gjette deg frem til hva som bør endre os hva som kan funke ved en "halvendring".

Og nei, jeg forventer ikke dere skal kjøpe noe om jeg ringer. Men jeg forventer dere lar meg fortelle hvem jeg er, og hvorfor jeg ringer, FØR dere sier nei takk. O,m dere ikke tror jeg vil si høflig "nei vel og ha en fin dag videre" må dere gjerne legge på røret etter nei takk.
Men dere trenger ikke ødelegge deres eget øyeblikk ved å bli sint fordi vi gjør en jobb...
Listene ordner vi ikke selv, så dere veit det fremover,de blir kjøpt inn hos firma vi representerer når vi ringer dere. VI kan ikke gjøre noe for det.
Er du reservert, dobbeltsjekk at alle tlf i husstanden er det, og sørg for å ALDRI gi ut ditt nr på nettet hvis du vil unngå å bli ringt...

Der har dere dagens tips =)

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 20 nov. 2011 20:55

Problemet er at enkelte gir blanke i reservasjonen. Jeg vet jeg har reservert meg, siden jeg mottar mye mindre enn før. Men det er likevel noen verstinger, særlig Landsforeningen for trafikkskadde og et par andre humanitære organisasjoner jeg ikke kommer på nå.

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 20 nov. 2011 21:01

Ja, de der humanitære fckers, de skulle bare holde kæft skulle de. de burde tage deres lidelser og fise hen hvor peberet gror!

Skjult ID med pseudonym neptun sø. 20 nov. 2011 21:05

@banditten
Når jeg gir til en humanitær organisasjon, er det fordi jeg vil gi til dem. Når noen begynner å mase om hvorfor de er så mye viktigere enn alle andre, så gir jeg i hvert fall ikke til dem.

Og så er det enkelte organisasjoner som regelrett misbruker de gavene de får. Som for eksempel å leie ut eiendommer de kjøper eller får testamentert til spottpris til sjefene eller slektningene deres.

Skjult ID med pseudonym Callienta sø. 20 nov. 2011 21:19

@neptun; nå er det vel helst ikke selgerne som gir blanke, men de som da lager listene til de som skal ringe...
Listene er satt inn i et prog på nett som selgerne ikke styrer selv, så der kan du desverre ikke skylde på oss =P
Men ser den at det kan bi slitsomt, men som jeg selv nevnte, er det slikt som KAN hende når man gir ut sitt nr til ting på nett eller under donasjoner...

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 20 nov. 2011 21:55

Ja fy! Telefonselgere!
;-)

*Av alle verdens plager er vel dette den soleklart verste.*

Skjult ID med pseudonym Z sø. 20 nov. 2011 22:07

Konsekvent: Nei takk. Jeg skal ikke ha noe. Jeg sa at jeg ikke skal ha noe. Takk, takk. Ha det bra.

Skjult ID med pseudonym me_Jane sø. 20 nov. 2011 22:19

DØD over alle telefonselgere!!! Hah...!!

Skjult ID med pseudonym Driver sø. 20 nov. 2011 23:10

@Callienta: Du skjønner det nok ikke selv, men du bare understreker hvor håpløs du er som selger og hvor lite du har skjønt hva publikum ønsker og trenger.

Skjult ID med pseudonym tydelig ma. 21 nov. 2011 00:26

Hei Calienta. Hvorfor forventer du at jeg skal høre på HVA du vil selge meg når du oppsøker meg på min fritid og på et tidspunkt som passer deg? Det skjønner jeg ikke! At du håper det, ja. Det er jo salg du lever av. Men at du forventer det??? Det synes jeg er en rar holdning!

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 21 nov. 2011 00:32

Apropos tydelig...
Callienta har vært ganske tydelig på at hun i hovedsak jobber mot bedriftsmarkedet. Jeg vil anta det betyr "i kontortid". Dersom du anser det som din fritid @tydelig...synes jeg at DU har en merkelig holdning. ;-)

(kvinne 57 år fra Vestfold) ma. 21 nov. 2011 00:43 Privat melding

Ikke veldig glad i dem, nei... Sier bare at jeg ikke er interessert og legger på!
Før var jeg høflig og hørte på hva de hadde å si, men gidder ikke det mer...

Skjult ID med pseudonym tydelig ma. 21 nov. 2011 00:47

@TIngling

Så du mener en telefon kl. 08 ikke er på min fritid fordi mange mennesker begynner på jobb da?Hvis det ringes på mitt private mobilnummer (og jeg ikke har jobbtelefon) så spiller det ingen rolle om jeg sitter på kontor eller hjemme. Jeg blir forstyrret og ser ikke hvorfor jeg skal vite hva jeg burde trenge om jeg ikke har noe ønske om det.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 21 nov. 2011 01:02 Privat melding

Det som er mest sjarmerende med denne diskusjonen er at trådstarter stiller oss et spørsmål selv om hun _vet_ at hun vil få et svar hun ikke vil like. Og så begynner hun å diskutere for å prøve å forsvare seg selv i håp om å få folk til å skifte mening.

Det blir som om jeg skulle si "Hei, jeg jobber som vakt i et privat parkeringsselskap som ikke omfattes av parkeringsklagenemda. Hva synes dere om denne jobben, og er det flere enn meg som jobber eller har jobbet med dette?"

Jeg VET jo nøyaktig hva som kommer til å skje da. Og jeg er forhåpentligvis ikke den eneste.

Skjult ID med pseudonym Powpow ma. 21 nov. 2011 01:16

Jeg syns det er litt merkelig at det nevnes at du ikke burde gi ut telefonnummeret ditt på nett om du ikke ønsker å bli oppringt.
Bortsett fra det opplagte med at folk kan missbruke nummeret ditt, så har det faktisk overhodet IKKE noe å si i forhold til å være reservert mot telefonsalg.
Er du reservert mot telefonsalg og det ikke finnes noe eksisterende kundeforhold og de fortsatt ringer, ja så bryter selskapet bak det hele loven. Enkelt og greit.

Har ingenting å si om de som lager listene finner telefonnummeret ditt på Facebook eller hva det måtte være. Ingen eksisterende kundeforhold? Fuck off!

(mann 41 år fra Akershus) ma. 21 nov. 2011 01:19 Privat melding

Ahhh... det er godt å være hatet, og dette understreker jo hvor vanskelig en slik jobb er å beholde ;) Personlig er jeg helt klart stolt av min fortid som telefonselger. Det er en jobb hvor man kan lære utrolig mye, og et sprangbrett av de ytterst få videre i karrieren om man lykkes. Personlig gir jeg beng i hva folk syns, og står fortsatt ved at jeg respekterer mennesker som har dette yrket ;) Ikke minst Callienta som her visste hva hun gikk inn i :) You GO girl! :D

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 21 nov. 2011 01:26

Skulle tro folk her inne er n e d r i n g t av telefonselgere. Til alle døgnets tider, om alle mulige ting det er mulig å selge pr telefon. Og ikke.;-)

*Skjønner faktisk ikke problemet, jeg. Er hyggelig uansett hvem som ringer, og sier på en skikkelig måte fra dersom jeg ikke er interessert. Snippsnapp...:-)*

Skjult ID med pseudonym Powpow ma. 21 nov. 2011 01:33

Jeg hater ikke telefonselgere. Er totalt likegyldig faktisk. Aldri snakket med en/ei i mitt liv og det kommer jeg nok aldri til å gjøre heller. Rett og slett av den enkle grunnen at jeg ikke svarer telefonnummer jeg ikke kjenner.
Hjelper sikkert også at jeg er veldig forsiktig med telefonnummeret mitt.
Dette gjør jeg ikke for KUN å unngå telefonselgere, det er bare en generell regel jeg har.

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 21 nov. 2011 07:57 Privat melding

Det jeg mente var ikke at jeg vil dere skal like, men jeg prøver å opplyse noen av tingene dere helt tydelig ikke veit, men har forestillinger på åssen er...
Greit, jeg kan ha ordlagt meg feil, hender titt og ofte det. Men ja, jeg forventer faktisk at folk er høflige til meg når jeg ringer... Jeg forventer ikke at dere skal høre hva jeg selger, men at jeg får presentere meg i det minste =) Og under presentasjon kommer det frem til at jeg ringer for det eller det formålet... Om du sier nei takk og legger på da er helt ok...

Og det jeg mente med forsiktig m å gi bort og legge inn nr på nett, tenkte jeg ikke på face... Tenkte mer på de sidene hvor du bestiller ting, melder deg inn på klubber og slikt... eller om du abbonerer på noe som krever dit tlf nr, da hender det at slike sider utnytter den opplysningen du gir dem... Og har du gitt dem mail/tlf frivillig, har de en vei å unngå restriksjonene for sperren du har satt opp...
Men da er dere klar over det nå =)

Ellers skreiv jeg dette innlegget av nysgjerrighet,at jeg forsvarer tingene folk generelt "hater" v telefonselgere...
Ser ikke at det er feil. Om jeg hadde vært bank ansatt, og vært den som bestemmer hvem som får lån og ikke... Eller tannlege og de fleste som svarte her hadde tannlegeskrekk, vel jeg hadde fremdeles fått mye negativtet, jeg hadde fremdeles forsvart jobben min.
Jeg forventer ikke dere skal forstå arbeidsvalget, heller ei at dere skal like det. Men å forvente høflighet?
Ja, det syntes jeg ikke er et stort krav. Det er ikke slik at jeg ber dere kjøpe av meg, eller høre hva jeg egentlig vil si...

Men jeg velger nå å melde meg ut at denne diskusjonen. Håper folk leser hva jeg faktisk har skrevet og ikke leser det gjennom "hater telefonselger" briller =P

Skjult ID med pseudonym tydelig ma. 21 nov. 2011 09:44

@ calienta

Innlegget til geekfreak sier det meste. Du ber om bråk her. De som har gode erfaringer med telefonselgere, som synes det er artig å bli ringt og høre hva de kan få, vil alltid være i mindretall når man spør i et åpent forum. Også fordi de engansjerer seg mindre. Jo mer man hater noe, jo større sjanse for at man uttykker seg og engasjerer seg. Så du trenger ikke ta dette så veldig innover deg.... Personlig ville jeg ikke kunne hatt det som yrke, fordi jeg selv plages av det. Det samme gjelder parkeringsvakt for q park og europark.

Grunnen til at jeg "hater telefonselgere" er at moren min på 80 ble plaget så vannvittig med det. Fordi hun aldri greide å si nei. De solgte henne dermed abonnement på Tele2 kompis, på tross av at hun ikke selv hadde tele2 (men netcom kontantkort) , eller kjente noen som hadde det. De solgt henne Viasat-golf og Gud vet hva. Ting hun ikke trengte og ting hun i blant forklarte at hun trodde hun MÅTTE kjøpe. At hun liksom måtte velge noe.

Ja, hun var 80 og veldig naiv. Men det er altså grunnen til at jeg hater telefonsalg. Jeg har brukt timesvis på å rydde opp etter henne, fordi selgere mangler moral og selger ting til gamle surrrete damer som de overhodet ikke trenger! Og visst hadde hun reservert nummeret sitt!

Skjult ID med pseudonym Callienta ma. 21 nov. 2011 12:49

@tydelig; tok det ikke så hardt innover meg, men jeg er slik at når folk er i mot noe de i grunn ikke kjenner så veldig til,så må jeg forklare... bare slik jeg er...

Når du skriver om mor di, gjør det meg trist at det er dette som representerer telefonselgere for deg. Nå veit jeg ikke hvor lenge siden dette er, men jeg veit at i tiden første gang jeg var selger, som ungdom, var alle mer pushy, de som lagde listene bare fant tlf nr osv, opplevde myyyyye oftere den gang at jeg kom til folk som hadde reservert seg.
I dag er reglene rundt slikt veldig strikte,mye har forandret seg på noen år.
I dag ville jeg lagt på om jeg kom til noen som sint sa de er reservert. Seff med mindre de blir nysgjerrige uten at jeg har sagt noe =)

Det er i grunn fryktelig å høre om mor de, og hvordan det blei dratt utnytte av. Og det er tydelig at hun har vært borti "strenge" selgere, som ikke gir følelsen av valg, som jeg mener en god selger skal ha...

Men, selvsagt regnet jeg med dere som har dårlig erfaringer ville dukke mest opp, men det har vært flere selgere her og som stod for sitt og jeg syntes det er like morsomt

Jeg setter veldig pris på at du gir en ordentlig forklaring, en ordentlig opplevelse rundt dette. Det er litt mer saklig enn disse "bank i bordet" og "gjør narr" kommentarene.

Skjult ID med pseudonym selgeren ma. 21 nov. 2011 17:19

Ganske tydelig at mange ikke kjenner til markedsføringsloven... Du skjønner det er kun bedriftsmarked som ringes fra kl 08.00. Privat ringes fra kl 09.00....

At mange irriterer seg over de som selger for humanitært har jeg full forståelse for. Som jeg tidligere har nevnt, så trenger de ikke å forholde seg til samme lover som for annet salg. Og som callienta sier... gir man ut nummeret sitt på nett i forbindelse med undersøkelser eller konkurranser, så samtykker man til at man kan ringes. Det står i vilkårene man må hukke av for at man har lest, før man får fortsette.... "Ååå... sier du det..... hukket du, uten å lese først....." Hmmm. Likevel så skal selgeren ha skylda... Blir ikke det litt feil da.... Det er jo faktisk din egen fortjeneste at du kan ringes. Og når man samtykker, så gjelder ikke reservasjonen i Brønnøysund, nettopp fordi du har gitt ditt samtykke til at du kan ringes...

Det er trist og lese om selgere som lurer noen til å kjøpe noe. Som jeg også har skrevet lenger opp, så finnes det desverre noen råtne epler i yrket. men det finnes råtne bankfunksjonærer også, som underslår f.eks. Men man ser ikke skjevt på alle bankfunksjonærer av den grunn..... Det hele handler om å ikke dra alle over en kam.

Det sitter utrolig mange mennesker i ledende stillinger rundt i landet, med en fortid som telefonselger. Jeg syns det er synd at ikke fler ser hvor store muligheter man har innen dette yrket. Har du ambisjoner, så utvikler denne jobben deg utrolig mye, og jobber du hardt, så ligger veien opp temmelig åpen for deg etterhvert. Du kan komme lengre, og på mye kortere tid enn du aner.

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 21 nov. 2011 23:01

Mye tompreik. Og det er jo det som kjennetegner dere. Jeg er ikke interressert i om det finnes huller i loven som gjør at det likevel er lovlig å kontakte folk som har reservert seg, jeg er interessert i å være i fred for sånne parasitter!