Alle innlegg Sukkerforum

sykdom, best når singel eller i forhold?

Vis siste innlegg
(mann 28 år fra Hordaland) fr. 18 nov. 2011 18:44 Privat melding

Da har jeg blitt smittet, og det ligger an til en helg i sengen og med all form for fysisk aktivitet begrenset til: kjøkken, bad, seng og datamaskin.
så i dette feber inspirerte øyeblikket.:

hva er best - Å være syk og elendig som singel, eller å være i forhold/ giftt og ha noen som kan stille opp og er der med deg mye av tiden?

det er + og - med begge har jeg kommet frem til.
(jeg singel (duh) og føler meg faktisk så sjuk at jeg er glad jeg er singel, da jeg føler meg avskyelig og elendig.)

lurer på hva dere med erfaring fra forhold o.l mener om dette?

forresten tar jeg imot alle tips som kan fremskynde friskhet. brb sent. skal sove ^_^

Skjult ID med pseudonym Mangelvare fr. 18 nov. 2011 18:55

Ingefær+honning+sitron+te Du kan ha litt melk i om det er veldig vondt å drikke, men da må du skippe sitronen.

Alternativ. Spis/drikk noe med ingefær+chili, eller hva som helst med hvitløk+chili. Svøp deg inn i masse klær/dyne. Tanken her er å svette ut djævelskapen. Ta raske små dusjer når du er gjennomsvett og ta på tørre varme klær mellom hver gang. Husk å drikk masse vann (evt med litt sitron i). Jeg har ikke vært syk mer enn tre dager på veldig mange år.

Skjult ID med pseudonym Hansa fr. 18 nov. 2011 19:57

Ta deg en joggetur. Dette har alltid fungert for meg. Svetter ut all dritten.

Skjult ID med pseudonym Karusell1 fr. 18 nov. 2011 20:26

Det er best å være singel når jeg er syk, synes jeg! Da kan jeg ta vare på meg selv, og ungene, og slipper å ta vare på en voksen mann i tillegg. Slipper å irritere meg over at han ikke gidder å gjøre en dritt.

Drikk massemassemasse vann, HELE tiden. Slapp av og la kroppen komme til hektene. Husk, du DØR ikke, selv om du er en mann.
God bedring :)

Skjult ID med pseudonym Nyrepostei fr. 18 nov. 2011 20:27

Har du pådratt deg SOS så ville du nok helst ønsket du var singel.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 20:46 Privat melding

Ved selvmedlidende nær-døden-opplevelser med 37,1 grader feber foretrekker de fleste menn trøst og pleie.
Ved tresidig rennarumpe etter kebabmaraton på Grønland klokka fire om natta ønsker vi nok helst å være alene.

(mann 40 år fra Oslo) fr. 18 nov. 2011 20:52 Privat melding

Enig med HerrFekt!

Det å ha ei jente ved siden av seg når man holder på å dø av forkjølelse er stort sett fantastisk!
Jenter har instinkter de som oss... og de kommer til uttrykk når man ligger nede for telling, forutsatt at man har vært tøffere enn toget i forkant av alvorlig sykdom! Til alt overmål ble jeg pleiet av en sykepleier.....

Er ikke like kult om de må stå å holde hodet ens over toalettskåla....

Skjult ID med pseudonym kar fr. 18 nov. 2011 20:56

Jeg er også snufsen og hosten. 37.5!

Det ble sms til sjefen om sykefravær i dag gitt.

Skjult ID med pseudonym McCloud fr. 18 nov. 2011 22:06

Spørs hvor termometeret plasseres.
Normaltemp i armhulen er 36.5, munnen 37.0 og bak 37.5...

Skjult ID med pseudonym kar fr. 18 nov. 2011 22:08

Øret.

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) fr. 18 nov. 2011 22:14 Privat melding

Best å være alene da,så slipper man å høre på maset om at man er lat. Da kan man bare ligge hele dagen uten bekymringer og mas og tjas,men greit å hatt ei med sykepleier uniform da som kunne stelt meg og målt tempen. :) har vel blitt automatisk 40 i feber da. :p

Skjult ID med pseudonym Driver fr. 18 nov. 2011 22:18

Du ser frisk ut.

(mann 28 år fra Hordaland) fr. 18 nov. 2011 22:19 Privat melding

har tatt en kombinasjon av gode råd: ingefær- drikk, mye vann, chili-suppe jeg har lagd, en kort og intens treningsøkt påfulgt av en dusj og sitter nå i sengen med pledd og skjerf.
takk skal dere ha for råd og bedringsønsker!

ellers: tar temp i munnen, det er ubehagelig nok om jeg ikke skal føre fremmedgjenstander inn i steder som på død og liv ikke vil ha de der. ;)

hadde sikkert vært fint å hatt en jente ved siden om man var litt varm og tung i hodet. men jeg er på grensen til stadiet som @Herrfekt beskrev så vakkert. haha. let's not go further into that....

@ Kar - *gir deg en slapp high five, og ønsker god bedring.

og før jeg sovner igjen, Hva er SOS @Nyrepostei`??

Skjult ID med pseudonym Gubben32 fr. 18 nov. 2011 22:23

@ kar

Du er vel ikke akkurat mye til kar om du blir hjemme fra jobb fordi du har en temperatur på 37,5 grad hvilket må sies å være innenfor normalen.

Er det rart sykefraværet her i landet er høyt...

Skjult ID fr. 18 nov. 2011 22:25

@ Kar
Hadde du vært min ansatt, så hadde jeg ikke tatt i mot egenmeldingen din på mandag. Du skjønner sms er ikke gyldig måte å melde sykefravær på.... Dessuten tror jeg sykdommen din kalles for vondt-i-viljen, utifra hvordan du beskriver den...

@TS
Når man faktisk blir syk på ekte, så føles det godt å ha noen der. God bedring. Men du vet at hvis du visualiserer deg selv som syk hele helgen, så er sannsynligheten større for at du blir syk hele helgen enn at du kommer deg fort.... ;-)

Skjult ID med pseudonym Nyrepostei fr. 18 nov. 2011 22:25

SOS = Seksuelt overførbare sykdommer

(mann 28 år fra Hordaland) fr. 18 nov. 2011 22:40 Privat melding

aaah, den norsken altså. kobler ikke slikt :p

takk, da vet jeg det. men ingen fare med det tydeligvis ;)

@skjult ID. nå er jeg her nå og da syk på ekte. har tette bihuler, feber på grensen til 39, og har mer skiftende kroppstemperatur enn det været skifter på en uke her i trondheim. Jeg tenker mest av erfaring at jeg er sjuk i to til tre dager, og helt fin etter det. når det kommer til stykket liker jeg å kunne ta meg tid på å bli frisk (les: skjemme meg bort).

takk for mange gode innlegg. har tatt en solhatt og saltvannskur og legger inn årene for i dag.

god natt til dere alle!

Skjult ID med pseudonym kar lø. 19 nov. 2011 11:42

@gubben32, @Skjult ID
*Kanskje* jeg satte det litt på spissen? Jeg har en fullgod forkjølelse, men jeg får sjelden noe særlig feber av det.

Hos oss er regelen at vi skal si fra hvis vi holder oss hjemme pga sykdom, hvordan er det ingen som bryr seg om. Vi skal også helst holde oss borte i det vi merker symptomene og ikke tvinge oss til kontoret (dels for ikke smitte andre, dels for å bli friske fortest mulig). Vi sitter ganske tett og klimprer på tastarurene våre, så hvis man nyser og snyter seg hele tiden blir man bedt om å pelle seg hjem. Går man etter en halv dag fordi en føler seg uggen så teller det som full dag.

Likevel har vi nesten ikke sykefravær. Under en prosent, og jeg er blant de som har minst sykedager.

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 nov. 2011 11:52 Privat melding

å bli dullet med når man ligger døden nær med 37,5 i feber, det er kjærlighet det. man husker sånt. Om man klarer å være like omsorgsfull tilbake? får håpe det

Skjult ID med pseudonym ^-^ lø. 19 nov. 2011 12:21

@kar

En fullgod forkjølelse ville aldri holdt meg hjemme fra jobb. Og vi sitter tett og klimprer på tastatur hos oss også... Og vi har svært lavt sykefravær. Hos oss skal man ringe inn fravær. Slik det skal være. Si meg... har din bedrift aldri vært på HMSkurs? Og man blir ikke fortere frisk fordi man holder seg hjemme med litt rennende nese... At folk ikke skal tåle at noen hoster litt på jobb er litt latterlig. Hvis man er redd for litt snufsning kan man i grunn aldri forlate sitt hjem. Folk hoster på butikken, snufser på bussen, i banken, på skolen....... Vondtiviljen er den største folkesykdommen i Norge. Desverre er det også slik at endel leger er medvirkende til den. Du har vel hørt om de "snille" legene? Du vet de som alltid skriver ut sykemelding? Og i tillegg skriver sykemeldingen tilbake til dag 1 du var hjemme, selvom du ikke oppsøkte legen før dag 4. Noe som i grunn ikke er lov. Noen skriver også ut sykemelding for deg til tross for at du ikke har brukt opp egenmeldingene dine... Igjen... det er i grunn ikke lov det heller... Og en arbeidsgiver er i sin fulle rett til å ikke godta en slik sykemelding.... Forøvrig er en arbeidsgiver også i sin fulle rett til å ikke ta i mot noen egenmelding heller, hvis arbeidsgiver mistenker at du lyver. Faktisk kan du bli krevd for tilbakebetaling hvis du urettmessig har fått utbetalt sykepenger fra arbeidsgiver du ikke skulle hatt... Bare til ettertanke til dere som lider av denne gruuuuusomme vondtiviljensyken.

Nei takke meg til folk med god arbeidsmoral, og gode holdninger og verdier.

Men til TS, hvis man da skulle bli virkelig syk, da er det godt å ha noen som steller litt ekstra syns jeg. God bedring til deg :-)

Skjult ID med pseudonym kar lø. 19 nov. 2011 13:19

Ikke måte på hva som skulle projiseres på meg da. Dårlig arbeidsmoral og manglende verdier. Jukser visst på sykemeldinger også? Visste ikke engang at jeg noensinne hadde hatt en sykemelding.

Jeg får spørre sjefen på mandag om han syns jeg er en unnasluntrer.