Alle innlegg Sukkerforum

Åpen felleschat?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Newbie fr. 18 nov. 2011 23:15

Som ny bruker ble jeg litt forundret over at chatfunksjonen kun er for private en-til-en samtaler.
Jeg hadde egentlig forventet at det fantes muligheter for å gå inn på en felleschat og prate fritt med folk for å bli kjent og for å kunne vurdere hverandre i litt uformell setting, klikke på profilene og se matchtallene til de man diskuterte med, og lære litt mer om brukerne, før man gikk over på privatchat dersom det var interessant.

Mange snakker om at de søker den gode samtalen, og noen som kan utfordre seg litt i en diskusjon.
Ville da ikke en slik funksjon være fornuftig?

Er det noen spesiell grunn til at dette ikke finnes her? Jeg regner med at spørsmålet har vært diskutert tidligere.
Eller er det bare jeg som er blind, og at det faktisk finnes en slik løsning allerede? Kan noen isåfall peke meg i riktig retning?

Skjult ID fr. 18 nov. 2011 23:20

Skulle ønske jeg kunne peke den ut for deg. Den muligheten har vært ønsket blandt brukere i det vide og det breie uten at noe skjer. Helt enig med deg. En felleschat hadde gjort det mye enklere å komme i prat med folk.
Men vi får forsette og håpe. Kanskje julenissen gir oss en hvis vi alle er riktig snille? ;-)

Skjult ID med pseudonym Newbie fr. 18 nov. 2011 23:22

Mulig det er lov å tro på nissen nå i disse oppdateringstidene?

Skjult ID fr. 18 nov. 2011 23:49

Hvis mange skal poste mange innlegg så blir vel ting borte før man rekker å svare? Forumet går saktere så man rekker å følge med. Jeg skriver her sjelden, men leser i ny og ne. Tror ikke jeg ville gjøre det med en felles chat.

Skjult ID med pseudonym høye_typen lø. 19 nov. 2011 03:17

Dette ble i sin tid kalt IRC, funket helt fint det

Skjult ID med pseudonym lnx lø. 19 nov. 2011 10:29

Enig i at dette hadde vært bra. Synd at alle har sluttet å bruke IRC (utenom meg, hehe) ... men ærlig talt, det er ikke vanskelig å lage dette i det hele tatt. Man kan til og med basere det på irc. Det finnes en masse ferdigløsninger som gjør nettopp det på nett.

Skjult ID med pseudonym elisa lø. 19 nov. 2011 11:28

Hadde også gjerne hatt en felleschat. Og for den private chatten hadde det vært en fordel om mottakeren hadde mottatt en første linje med hilsen før det godkjennes. Lettere å vite om man vil prate med den personen når man faktisk mottar en melding fra dem. Og så ville det vært en fordel å få opp profilen til vedkommende bare ved å klikke på brukernavnet i chatte-invitasjonen. Nå må man inn på matchlister, søke på kallenavn og i det hele tatt klikke mange ganger for å finne ut hvem dette er og hva vedkommende evt. vil, og da er det nok lett for at mange takker nei til en de aldri har snakket med før, spesielt om man er i en eller annen situasjon som ikke er så chattevennlig.

Så gjerne felleschat med muligheter for å åpne private vinduer direkte derfra, gjerne mulighet for å sende med en hilsen når man ønsker å åpne en privat chat, og gjerne mulighet til å få opp profilen direkte fra chatteinvitasjonen.

(mann 44 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 12:00 Privat melding

Mange meninger om det. Tviler på at jeg hadde giddet å bruke en felleschat. Ble liksom ferdig med IRC da jeg skrev boken (ja, jeg skrev boken) om det for snart 20 år siden ;)

Skjult ID med pseudonym lnx lø. 19 nov. 2011 14:18

tiwas, har du skrevet bok om irc? :D Hva skrev du der? Hva er det å si om irc?

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 19 nov. 2011 14:35

*kremt*
IRC er da ikke død ;p
De fire store tar mye av trafikken, og har alle mye historie bak seg.
Hvilke nettverk brukte dere mest, og hvorfor?

(mann 44 år fra Akershus) lø. 19 nov. 2011 15:12 Privat melding

@lnx: Ja, jeg skrev den første boken om IRC i verden. Fikk oppdrag fra Prentice Hall. Er nok litt utdatert, for skrev den vel i 1995 eller deromkring.

@arneand: Nei, IRC har sine bruksområder. Absolutt. Å kalle IRC død er vel som å kalle newsgroups for dødt :p

Skjult ID med pseudonym lomas lø. 19 nov. 2011 17:32

Det er nok grafiske chatter med kamera som tok over for lenge siden.

Skjult ID med pseudonym Newbie ma. 21 nov. 2011 00:13

I dag har jeg fått meg en annen overraskelse. I oversikten over hjerter og fløter og hvem vet ikke hva, står det nemlig "den siste som kontaktet deg via chatten var..." og der stårt det et navn! WTF?
Det er da ingen som har kontaktet meg på noen chat. Jeg har jo ikke engang sett hvordan funksjonen fungerer!

Jeg får jo varsling når noen har kategorisert meg med hjerte, eller om noen skriver en melding til meg. Men at noen har prøvd å koble opp en chatforespørsel til meg var jeg ikke klar over før jeg ved en tilfeldighet så dette i dag. Så hvordan kan man se dette i praksis når det faktisk er aktuelt?
(jeg vet jo ikke om det er minutter, timer eller dager siden noen prøvde, så å vite sånne ting i ettertid er jo meningsløst. Og hvor mange andre, som jeg ikke får opp på lista, er det som kan ha prøvd det samme..?)

Skjult ID med pseudonym Newbie ma. 21 nov. 2011 00:31

Så med mindre jeg både er døv og blind, så bør jeg få med meg dette når det skjer?
Jeg må med andre ord ha vært fraværende (enten fysisk eller mentalt) når dette har skjedd, og den lysende dingsen med lyd forsvinner åpenbart av seg selv etter en liten stund, uten å legge igjen så mange andre spor, siden det uansett da er for sent.

Tror jeg skjønner.
Så med andre ord, om jeg bare er litt våken når/om det skjer igjen, så bør jeg få det med meg, men om jeg ikke gjør det, så får jeg heller ingen meldinger om at jeg har gått glipp av noe....

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 21 nov. 2011 00:31

@lomas lør 19 nov 17:32
Chatroulette ble vel egentlig ingen stor suksess?

Skjult ID med pseudonym lomas ma. 21 nov. 2011 08:40

@arneand
Det finnes flere.

Skjult ID med pseudonym Newbie ma. 21 nov. 2011 17:59

Nå var jo litt av det jeg savnet en helt god gammeldags tekstbasert felleschat, uten kamera eller lyd eller noe som helst.
Om det blir for store forsamlinger på et sted, opprettes det naturlig nok flere chatterom for ulike interesser, aldersgrupper, landsdeler eller andre ting som kan være interessant.

Trenger ikke være noe mer komplisert enn det. Kan selvsagt lage matchtall-baserte chatroom og sånt, men da blir det fort arbeid å implementere en slik løsning.
Gjør det enkelt og tradisjoenlt, men la det være mulig å enkelt klikke seg inn på brukernes profiler, eller se matchtall.

Det ville ihvertfall gjort meg til en langt mer aktiv og fornøyd bruker. Og da er det jo også rimelig stor sjanse for at jeg fornyer medlemskapet mitt når det går ut.

Skjult ID med pseudonym Kitty ma. 21 nov. 2011 18:46

Jeg er helt enig med deg newbie. En felleschat hadde gjort sukker til et myyye bedre sted. Jeg hadde helt klart blitt mer aktiv på sukker. Et forum kan aldri erstatte en felleschat. OG det er enklere å bli kjent med folk på en felleschat.