Alle innlegg Sukkerforum

Slutten på internett slik vi kjenner det?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Franky ma. 21 nov. 2011 18:53

Gråskallene i den amerikanske kongressen prøver i disse dager å få gjennom en lov som kan ødelegge hele det åpne internett slik vi kjenner det.

Lovforslaget har bakgrunn i årelang lobbyvirksomhet og enorme donasjoner fra underholdnings og legemiddelindustrien som vil ha gjennom loven for å forsvare sin copyright. Konsekvensene for resten av verden er disse interessegruppene ikke så opptatt av.

Kortversjonen er: sensur av internett istedenfor open source.

Hvis dette slipper gjennom er inntrykket av USA som en facistisk politistat styrt av en liten maktsyk elite komplett. Det hele føles litt som en vond drøm...

[i]Noen linker:[/i]

http://www.youtube.com/watch?v=VxPQ320jBLc

http://www.macworld.co.uk/digitallifestyle/news/index.cfm?newsid=3319621&pagtype=allchandate

http://news.cnet.com/8301-13506_3-57327681-17/tumblr-users-fight-sopa-with-87834-calls-to-congress/

http://www.mattcutts.com/blog/internet-censorship-sopa/

http://www.salon.com/2011/11/20/congress_seeks_to_tame_the_internet/

http://www.youtube.com/watch?v=ZkWXuWohzO0

http://www.itworld.com/it-managementstrategy/225265/american-censorship-day-sees-old-media-ads-about-new-media-restrictions

http://articles.cnn.com/2011-11-18/tech/tech_web_sopa-online-privacy-backlash_1_anti-piracy-bill-web-freedom-music-videos?_s=PM:TECH

Hva tror dere? Er det noen mulighet for at en liten gruppe søkkrike og maktsyke gråskaller kan få dette gjennom?

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 21 nov. 2011 19:08

@ts
Australia ligger foran USA i løypa, og EU er på god tur, med Norge på slep.
Så ja, det er bare snakk om tid.

Skjult ID med pseudonym Powpow ma. 21 nov. 2011 19:17

Skal ikke være mulig å vedta noe sånt i hverken USA eller Norge.

Her i Norge har vi yttringsfrihet og i USA har de Freedom of speech og et slikt forslag, samme hvor godt ment det er, vil bryte med disse grunnlovsparagrafene.
Folk kan si at det er ikke det dette er ment for. Nei, det stemmer det, men det er det vil bli brukt til.
Og på toppen av det hele så stopper det ikke piratnedlastning viser det seg, i følge disse som har litt peiling på hvordan internett fungerer og hvordan denne loven fungerer.

Skjult ID med pseudonym Newbie ma. 21 nov. 2011 19:47

Det praktiseres internettsensur i Norge også. Det er ikke nødvendigvis negativt. Som med alt annet kommer det bare an på hvordan det praktiseres. Og hittil funker det ganske greit.

Så mens vi sitter her er det en eller annen pervo som ikke får lasta ned barnepornoen sin.

Ser ikke det som noe problem akkurat.

Skjult ID med pseudonym Franky ma. 21 nov. 2011 20:00

Det må presiseres:

Med SOPA sendes en anklage, og vedkommende MÅ gi etter for den, eller de mister sitt .com domene. Sitter du ikke på et .com domene, mister de muligheten for at DNS serverne sender deg til domene.

Det som er så sinnsykt er at først blir du blokkert, og så må du til retten for å bevise at du er uskyldig. Med andre ord: Du er skyldig inntil du kan motbevise det. Dette strider såklart i mot alt ved den vestelige jussen.

Vær totalt trygg: dette er snakk om en bitteliten søkkrik gruppe gamle menn som ønsker kontroll over hele internett for å beskytte sine maktposisjoner. Denne lille gruppen gråhårede menn er villige til å kneble ytringsfriheten hensynsløst for så mange som mulig for å oppnå dette.

Skjult ID med pseudonym useriøs ma. 21 nov. 2011 20:02

"Er det noen mulighet for at en liten gruppe søkkrike og maktsyke gråskaller kan få dette gjennom?"

JA

alt man trenger å gjøre er å se tilbake på historien, så vil du se at det er slik veldig mange innskrenkende lover har blitt til...

Skjult ID med pseudonym Strings ma. 21 nov. 2011 20:37

De som lager spill, filmer, musikk og annet som beskyttes av åndsverkloven har hatt problemer med at det de lager kan lastes ned gratis på internet. Det er klart dette ikke gjøres med rettighethavers samtykke!
Derfor kommer tiltak som dette! Fotoboksene og overvåkningskameraene er lignende tiltak som har kommet fordi folk rett og slett ikke er redelige nok.

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ma. 21 nov. 2011 21:24

Jepp. Og hvor lang tid tror du det tar før kritiske røster knebles, Strings? Det pågår en global kamp mot regime- og systemkritikk. Det vi tidligere forbandt med tredje verden diktaturer og østblokken, er i ferd med å bli gjengs oppførsel i vestlige (pseudo)demokratier. Jo verre økonomien i Vesten blir, dess mer autoritært vil myndighetene oppføre seg. Wikileaks og det iscenesatte omdømmemordet på Assange er bare toppen av isfjellet. Neste logiske skritt blir en automatisk tolking av innholdet i all digital kommunikasjon, hvor "mistenkelig" aktivitet fører til innkalling til forhør, flyforbud, problemer med vandel og sikkerhetsklarering, jobbtrøbbel etc. Vi ser bare vage konturer av et fremtidig overvåkningssamfunn, hvor hensynet til "trygghet" og "stabilitet" skyves frem som viktigere enn frihet og rettssikkerhet.

Skjult ID med pseudonym Strings ma. 21 nov. 2011 21:30

Du gikk glipp av poenget mitt Voksenmann...desuten så fremstiller du meg som tilhenger! Alt jeg sier er at der lover og regler tøyes og brytes i tilegg til at produkter blir brukt til ting de ikke er ment til og desuten er ulovlig ETC.......vil slike tiltak forekomme! Desverre for meg og deg som tross alt er ærlige.........

Skjult ID med pseudonym Powpow ma. 21 nov. 2011 21:48

@Strings

Nå har jeg allerede kommentert akkurat det der. Så jeg sier det igjen, siden du gikk glipp av det. Dette tiltaket stopper IKKE piratvirksomhet slik som den er ment å gjøre. Det tiltaket derimot vil gjøre, er å lage et helvete uten sidenstykke for stort sett alt og alle på internett, og spesielt for de lovlydige.

Jeg vet det er ment for å prøve å redusere piratvirksomhet, men det bommer totalt og blir egentlig bare en slags sensur av alt en ikke liker. Legg merke til ordet LIKER. Det trenger ikke å være ulovlig, det holder at noen ikke liker det. Og DET er fullstendig feil for min del.

Det finnes andre tiltak, folk prøver å fortelle spill-, musikk- og filmindustrien dette, men de nekter jo å høre. Det eneste de prøver på er rettsaker og flere rettsaker.
Hva med å f.eks korte ned tiden mellom kinorelease og Blu-Ray-/DVD-release? Det varierer jo fra tittel til tittel hvor lenge de går på kino selvsagt, men når de først er av plakaten burde en release på forbrukermarkedet være der.
Samtidig release over hele verden hjelper også.
"Pirater" kommer som sagt med MANGE gode forslag, de nekter bare å høre og er ikke interessert i å fornye seg overhodet.

Sensur av internett hjelper jo ikke akkurat mot utro tjenere da. Tar en disse så stopper en jo mye spredning bare der. Og hvorfor går de ikke etter roten på problemet, altså de som legger materialet tilgjengelig i utgangspunktet i stedet for de som bare laster det ned?

Og sist men ikke minst, industrien må slutte å tro at 1 nedlasting er det samme som 1 tapt salg. Det er rett og slett bare ikke tilfellet.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 21 nov. 2011 22:08

And here we go again ;p

Dette har vært, og er fortsatt, en skyttergravskrig.
Man kan alltids håpe på litt sunn fornuft til slutt, selv om det er tvilsomt.
Folk må oppleve sensuren selv før det blir snakk om å bremse og snu.

HADOPI i frankrike er ett ferskt eksempel på hva industrien har oppnådd så langt.
http://www.bbc.co.uk/news/technology-14294517

Skjult ID med pseudonym reg ma. 21 nov. 2011 22:20

Så vi vil kunne oppleve at domenet youtube.com plutselig forsvinner, og så må google forsvare seg?
Men youtu.be vil fremdeles finnes?
Tror dette vil gli et glimrende middel til å rydde konkurrenter av banen...

Skjult ID med pseudonym Ingbjørn ti. 22 nov. 2011 03:32

Dette er så sykt at jeg mangler ord.

De prøver å ødelegge det eneste lyspunktet som finns i dagens amerikanske økonomi. Gamle ubrukelige idioter som ikke skjønner bæret av hva de driver med og hva konsekvensene vil bli.

Heldigvis er det så mye protester mot dette at mye tyder på at det er for politisk risikabelt for dem å få det gjennom. Vi får bare folde våre hender.

Ja, det er mye regime og systemkritikk i disse dager og ja det er økende over hele verden. Vet du hvorfor? FORDI SYSTEMENE IKKE FUNKER LENGER OG TRENGER Å REGENERERES!

Skjult ID med pseudonym Jimmy ti. 22 nov. 2011 03:48

Arne And: EU har gått ut og sagt at de er imot denne loven. Selv Joe Biden har sagt at han er imot den. Pluss Facebook, Google, Mozilla, Redditt, Tumblr og omtrent hele resten av internett. Undersøkelser viser at ca 95% av vanlige brukere er imot den, antagelig har det økt til nærmere 99% ettersom flere har skjønt hva det innebærer. Til og med BSA (business software alliance) som først var for loven, har nå gått ut offentlig og endret standpunkt.

Det virker lite sannsynlig at den går gjennom sånn loven ser ut nå ihvertfall. Isåfall blir det bråk uten like, Occupy Wall Street blir bare blåbær i forhold. De amerikanske makthavernes legitimitet i befolkningen går vel da nesten ned til null. Herregud or noen idioter.

Skjult ID med pseudonym Jimmy ti. 22 nov. 2011 20:58

Noen som har hørt noe mer om åssen dette ligger an? Siste jeg hørte var at stadig flere offentlig har gått ut mot det og at de skal ha avstemming i senatet 15.desember. Hvis denne loven går gjennom er det rett og slett en global tragedie.

Skjult ID med pseudonym Strings ti. 22 nov. 2011 21:17

Powpow: du har fremdeles ikke forstått hva jeg prøver å få frem.......om tiltaket er en katastrofe eller ikke er helt uvesentlig, og mitt inlegg reflekterer ikke mitt syn på saken siden jeg ikke har gjort meg oppnoen mening i det hele tatt!
Årsaken til at slike lover kommer samme faen hvor bra eller dårlig de er, skyldes at det er så HELVETES mange uærlige mennesker som utnytter internet til å bryte kopibeskytta åndsverk! Det gjelder de som legger dette ut til nedlasting og de som laster det ned.
Det er helt klart at de som legger det ut er de som utfører de groveste handlinhgene, men når folk har så RÆUA holdninger til det og ingen moral som stopper dem fra å laste det ned så blir det et PROBLEM!
Det jeg vil frem til er at det er altfor mange "normale" mennesker som utnytter dette!
Et annet eksempel der folks dårlige moral fører til større brud på lovene er i trafikken!
Vi hører om ungdommer som kjører fortere og fortere..........vet du hva problemet er? Folk flest kjører fortere og fortere!
På samme måte som med trafikken så har nedlasting av pratkopier på nettet blitt mer og mer vanlig, dette er med på å gjøre mottiltakene mere og mere ekstreme!

Skjult ID med pseudonym Audun ti. 22 nov. 2011 23:10

Strings: Jeg kan ikke tenke meg at en person ikke har oppfattet poenget ditt innen nå siden du har repetert det tre ganger. Si noe nytt om saken i neste innlegg da:)

Skjult ID med pseudonym Strings ti. 22 nov. 2011 23:31

Jeg kan nevne en som intil nylig ikke hadde forstått det!