Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym student ma. 21 nov. 2011 20:57

Jeg har særemne i år. Om et par uker skal jeg fremføre problemstillingen min, men utfordringen er; hva er min problemstilling?

Jeg har lest "Nattønsket" av Anne B. Ragde og "Trollkyss" av Birgitte Kjos Fonn. "Nattønsket" handler om ei 39 år gammel dame som bruker tiden sin på å ha sex med forskjellige menn og hater forpliktelser. Trollkyss bygger seg på Martes historie, og hennes foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Det er fire forskjellige historier som først og fremst handler om kjærlighet og første kyss. Nattønsket til sammenligning er en mer rå bok, veldig direkte i språkbruket (f.eks: "vi knulla hardt, begge var dritkåte") mens Trollkyss er mer; "leppene rørte hverandre, og med ett føltes alt helt fantastisk". Det er to veldig forskjellige bøker, men samtidig er temaet kjærlighet.

Ut i fra det jeg har skrevet, er det noen som har et forslag til problemstilling? Og hvis noen faktisk har lest bøkene, kanskje kan si noe utifra det?

På forhånd takk :-)

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 21 nov. 2011 21:00 Privat melding

hva med noe alla "hvordan takler folk kjærlighet og forpliktelse" eller noe slikt, sånn ut fra bøkene eller noe?

(kvinne 44 år fra Oslo) ma. 21 nov. 2011 21:10 Privat melding

Et par tips her
http://tinyurl.com/7bcuc5j
http://tinyurl.com/8498pmk

Skjult ID med pseudonym Callienta ma. 21 nov. 2011 22:04

så fint bilde du hadde fått deg @bokdame!!!

(kvinne 44 år fra Oslo) ma. 21 nov. 2011 22:47 Privat melding

Tusen takk Callienta!

Skjult ID med pseudonym lærer ti. 22 nov. 2011 12:40

En god ide er ofte å velge hva man skal fokusere på, før man velger bøker å lese. Det er oftere vanskelig å finne problemstilling som passer til tekstene, enn tekster som passer til problemstilling.

Men utifra det du skriver her, kan en naturlig problemstilling være en sammeligning av to svært ulike tekster med samme tema: kjærlighet. Du kan gjøre en sammenlignende tekstanalyse, med fokus på innhold og språk, og gjerne også sammenhengen mellom de to. Som du sier, er den ene boken mer røff og realistisk, både i språkbruken og i innholdet, mens den andre er mer klassisk romantisk. Er det en sammenheng her? Brukes språket bevisst som virkemiddel for å fremme innholdets karakter? Her burde det være mer enn nok til å fylle et særemne som er godt over gjennomsnittet interessant!