Alle innlegg Sukkerforum
(mann 27 år fra Vest-Agder) ti. 29 nov. 2011 01:32 Privat melding

Har egentlig alltid lurt på dette, hvorfor driver jenter å lyver når de slår opp med noen? En kamerat av meg har havnet i den situasjonen nå nylig, dama hans slo opp å begrunnet dette med at hun ønsket å være singel en stund og finne segselv.
Etter et par uker hadde hun funnet seg en ny en,

Nå som jeg tenker over det har dette hvert grunnen til de fleste av X'ene mine også, hadde det ikke hvert så mye greiere om dere bare kunne si sannheten? whatever that may be, Liten penis, funnet en annen gutt, følelser forsvunnet, eller andre ting.
Jeg vet ikke med dere andre menn der ute, men jeg foretrekker sannheten fremfor løgn iallefall :)

Og trust me ladies, man blir mer såret når man blir lyvd til og finner ut sannheten i ettertid. Så det og lyve for å unngå og såre noen er på grensa til retarda.

Nå kan det jo være at menn gjør det samme, men etter min erfaring så er dette mer et jentefenomen. Iallefall blandt meg å mine venner :)

So ladies, why the lies?

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 29 nov. 2011 01:40 Privat melding

Fordi dere ikke vil ha sannheten. You can't handle the truth!

(mann 38 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 01:41 Privat melding

Oh, I beg to differ!

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 29 nov. 2011 01:42

Jeg slenger meg på det Dize sa!

Menn takler ikke sannheten.

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 29 nov. 2011 01:44 Privat melding

Dere tror dere tåler det, men det er fordi dere aldri har fått den. Tro meg..dere vil ikke ha sannheten. Bare la det ligge, gå videre og vit at hun ikke var verdt deg?

(mann 47 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 01:44 Privat melding

Fra Frode Øverlis ordbok "Fra norsk til norsk":

"Det er ikke deg, det er meg" = "Det er deg"

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 29 nov. 2011 01:46 Privat melding

funker bra den herrfekt ;) det er ikke deg det er meg.. jeg takler bare ikke den siden av deg, dermed er det jo meg :p

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 29 nov. 2011 01:46

Ta dere ei bolle. Kvinnfolk takler rett og slett ikke å se mannen i øynene og fortelle ting akkurat som det er. Spesielt i tilfeller som TS nevner her. Jeg har fremdeles til gode å hilse på et kvinnemenneske som ikke tyr til løgn for å sno seg unna en vanskelig konfrontasjon eller en situasjon som vil sette dem i et dårlig lys.

Skjult ID med pseudonym Lovely ti. 29 nov. 2011 01:50

Søtstoff @ og? Er det ulovlig å juge seg ut av en situasjon for og unngå hets, krasse tilbakemeldinger eller ekle konfrontasjoner når man i utgangspunktet ikke ber om det?

Greit nok at sannheten varer lengst, men hva vil du egentlig høre? "Beklager, men jeg syns igrunn du er litt for stygg til at jeg ikke vil sende meldinger med deg" , "beklager, pikken din er for liten og du suger i senga", "beklager, jeg vil egentlig ikke snakke med deg fordi jeg finner deg ikke interessant". Dette er ord som sårer, så det sier endel om de jentene som faktisk finner på en høflig måte å avvise på istedetfor og være direkte slemme.

Jeg mener det er bedre å være forsiktig, snill og høflig istedetfor direkte slem mot en person du skal avvise. Du må huske på at det er ubehagelig for den som avviser også!

Jeez.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 01:53 Privat melding

Enig med Dize... De gangene jeg har vært ærlig, har fyren blitt drittsur og tar det ikke til selv som annet enn fornærmelse.. som går igjen her og når man forteller åssen man liker at menn skal være mot oss her inne.. hehehe..

Da er vi for kravstore bla bla bla... :p

Men noen menn skiller seg selvsagt ut som de bra catchene da... uten tvil..

(mann 33 år fra Sør-Trøndelag) ti. 29 nov. 2011 01:56 Privat melding

Det er vanskelig å være brutalt ærlig med noen som gråter.. da sir jeg heller som Herrfekt, its not you, its me... i swear.. would i lie to you??? ;)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 29 nov. 2011 01:58

Men hva sårer mest, Lovely? Å få servert sannheten, eller å finne den ut selv etter at man har slått seg til ro med løgnene man fikk servert?

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 29 nov. 2011 02:03 Privat melding

Og hvorfor skal dere alltid ha en grunn? Det burde holde og si at det ikke funker..jeg vil jo i utgangspunket tro at når det ikke funker for den ene, så vet også den andre det innerst inne?

Og den bolla kan du ete sjæl søtstoff! Gå litt i deg selv..hvorfor funka det ikke? Kvinner er enkle, hun trenger en orgasme, føle seg satt pris på og lojaliteten din! That's it.. :-) Alltid en av tre grunner til at det blir slutt når en dame gjør det slutt.

:-)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 29 nov. 2011 02:06

Da var jeg tydeligvis gift med en mann.

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 29 nov. 2011 02:07 Privat melding

Man bør fortelle sannheten, men ikke alle sannheter bør fortelles.
Kristina Augusta

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 29 nov. 2011 02:09 Privat melding

@søtstoff.

Eller en kvinne som ga sannheten en liten make-up før den ble servert?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 29 nov. 2011 02:14 Privat melding

sannheter kan ikke pyntes på, ei finnes det halvsannheter eller hvite løgner.. enten er det sant, ellers så er det en løgn. Hvordan en forteller sannheten er en annen ting, men hvis den pyntes på, så er den ikke lenger en sannhet :)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 29 nov. 2011 02:18

@Dize: La meg si det sånn at jeg ikke ønsker å gå i detalj om hvem som gjorde hva i forholdet jeg var i. Det har heller ingenting med saken å gjøre.
Jeg kan heller ikke snakke for andre menn og hva som er best for dem. Men for meg og mitt sinn vil det bestandig være bedre å få sannheten med det samme.
Så får andre heller lyve og la seg lure så mye de ønsker, det skal ikke jeg legge meg borti.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 02:45 Privat melding

Av samme grunn som at menn sier "neida, rumpa di ser ikke stor ut i den buksa der".

Skjult ID med pseudonym :) ti. 29 nov. 2011 02:49

sammenlignbart... @kongeKebab?? :D

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 02:50 Privat melding

Ja.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 29 nov. 2011 02:54

@KongKebab.... eg venter spent.... :D

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 02:59 Privat melding

Javel...

Dame slår opp med mann. Hun tenker "herregud, jeg orker ikke han tafatte fjotten her mer. GI MEG EN ORDENTLIG MANN (med litt større penis)!!". Hun sier "du, dette fungerer ikke lenger, jeg trenger å finne megsjæl og sånt. Det er ikke deg, det er meg." Hvorfor? Fordi hun ikke vil såre unødvendig mye.

Dame spør mann om rumpa hennes ser stor ut i en bukse. Mannen tenker "det er ikke buksa som får ræva di til å se svær ut, DET ER ALT FLESKET!!". Han sier "neida kjære, rumpa di ser ikke stor ut i den buksa der. Fort deg litt nå da, vi er allerede sent ute..." Hvorfor? Fordi han ikke vil såre unødvendig mye.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 03:03 Privat melding

Knallbra argumenter du serverer her frøken smiley. Kjenner jeg blir skikkelig overbevist.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 03:10 Privat melding

...ligg unna barskapet på hverdagene.

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 03:15 Privat melding

Ok.

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 29 nov. 2011 03:15 Privat melding

noen har tydligvis røykt noe her inne :O er forsåvidt enig med kongkebab, at intensjonene bak er sammenlignbare :)

(mann 38 år fra Østfold) ti. 29 nov. 2011 03:19 Privat melding

"Ok" var det eneste svaret usammenhengende fjas etterfulgt av overdrevet manisk fjortisstegnsetting fikk. Men for all del, du må gjerne tro at det var det beste jeg klarte, hvis du føler at det gir deg noe. God natt ja =)

Skjult ID med pseudonym Søtstoff ti. 29 nov. 2011 03:19

Hei skål!

Skjult ID med pseudonym Mort1 ti. 29 nov. 2011 05:21

Har aldri blitt slått opp med.. Faktisk. Men har aldri løyet de (få) gangene jeg har slått opp. Men jeg er jo mann.. Eller gutt da. Kvinner er pingler når det kommer til å si hva de mener. Fordi de har opplevd 1 mann som ikke takler sannheten, fortjener ingen den.

Skjult ID med pseudonym Jepp ti. 29 nov. 2011 06:29

Jeg har opplevd det samme som trådstarter nevner, og jeg fremstår ikke som en person som ville bli forbanna eller sur dersom jeg fikk vite sannheten, men det kan vel tenkes at hun ville skåne følelsene mine, da.

Problemet med det er at når hun da altså - etter å ha sagt at hun trenger å "finne seg sjæl" en stund - et par uker etterpå blir sammen med en annen, så dukker jo spørsmålene opp. Spørsmål som graver og graver i underbevisstheten. Spørsmålene man aldri får svar på, fordi ingen vil svare.

Liten penis? Å ja, fader, stemmer det. OK, glem det.

(mann 43 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 07:30 Privat melding

Hvem vil egentlig ha sannheten frem i situasjoner der man er ute etter å rettferdiggjøre sin egen handling på best mulig måte?

:P

(mann 37 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 10:02 Privat melding

Det er faktisk best å si sannheten, selv om dere jenter er redd for reaksjonen.

Slik funker menn:
Vi får en konflikt på på bordet, blir sinna (noen ganger) -> Ferdig med det.

Dette legger (de fleste) jenter opp til:
Legger halvsannheter/løgn på bordet. Gir oss gjerne en tvetydig beskjed som antyder at det kanskje er muligheter i fremtiden selv om de vet utmerket godt at det ikke er det.
Vil jo ikke ødelegge vennskapet..

Problemet er bare at sannheten har en lei tendens til å komme frem uansett og da sårer den mye mer enn om man hatt fått den ærlig og direkte med en gang, fått et følelsesutbrudd og ferdig med det.

Er ikke spes kult å oppdage at dama hooker opp med en annen relativt kort tid etter hun ville "ha pause", "Ikke var klar for et forhold enda", "ikke har kommet over eksen" e.l.

Kan i hvert fall si at man ikke har fått de følelsene man håpet man skulle få elns istedenfor slike bullshit-grunner som er dømt til å bli avslørt som løgn og sårer myyye mer!

Det var mine 2 øre ;o)

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 29 nov. 2011 10:13 Privat melding

jeg pleier å være veldig direkte, også når jeg avslutter forhold etc.. De fleste menn vet nok på forhånd hva som ER problemet da.. det har kanskje vært krangler om det før, opp og i mente etc.
jeg har hatt problemer med å bryte noen ganger, ene gangen fordi hver gang jeg nærmet meg temaet så begynte han å gråte og be om nye sjanser etc før jeg til og med kom frem til poenget, og det er vanskelig fra før av, og ihvertfall når den du har vært og kanskje fremdeles er glad i, oppfører seg slik. det endte med at jeg ga etter flere ganger og bruddet ble utsatt, og det var jo ikke bra for NOEN. Jeg ga klar beskjed etc, nok var nok, men han tok ikke et nei for et nei og skulle ha nye årsaker hele tiden, fordi han selv mente at årsakene mine kunne han gjøre noe med og fikse etc.. så det er ikke alltid like lett, til slutt så måtte jeg bare jatte med han og komme med en av de floksene av "det er ikke deg men meg osv osv" men han fortsatte helt til jeg fikk meg en ny kjæreste.. eller.. egentlig så fikk jeg ikke en ny kjæreste akkurat da, men jeg "lot som" om jeg hadde fått meg en ny kjæreste, bare for at han skulle forstå at det var over, og gå videre..

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 29 nov. 2011 10:23

Jeg kjører som regel den følelsene er forsvunnet-regla (fordi det har vært tilfellene ja), men guess what: De er ALDRI fornøyd med det. Så da er jeg dømt til enten å bli stemplet som en løgner eller å produsere andre grunner som ikke egentlig er riktige.

Neste gang sier jeg at jeg skal finne meg selv!

(ikke det at det blir en nesdte gang da.. heh)

Skjult ID med pseudonym VoksenMann ti. 29 nov. 2011 11:13

Å lyve for andre er å vise manglende respekt for deres intelligens og følelser. De som lyver gjør det som oftest fordi det er mer bekvemt for dem selv. Å påstå det handler om å skåne den andre, har jeg liten tro på. Det handler om å være rakrygget og stå for det man gjør og de valgene man tar.

Skjult ID med pseudonym likefrem ti. 29 nov. 2011 11:38

Jeg løy da jeg dumpet min forrige kjæreste (som jeg nå ikke teller med i kjæreste-statistikken fordi det var et kort forhold, og jeg klarer ikke å føle noe særlig over det one way or another).

Jeg løy da for å skåne meg selv. Det lå i kortene at hun ville bli fullstendig knust uansett, så jeg vet ikke om jeg gjorde det noe verre for henne. Men jeg løy iallfall for min egen del.

Å si "Det at du er så hodestups forelska i meg har dessverre avtent meg, og jeg har innsett at jeg sliter med å tenne på kroppen din. Så nå klarer jeg ikke å føle noe for deg." ble for vanskelig for meg.

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 29 nov. 2011 18:30

Tror vel så ofte det handler om at enkelte damer er redde for å såre noen, men i det lange løp gjør jo løgner det hele verre.

Nei, neste gang jeg skal dumpe noen (forhåpentligvis ikke, da, men HVIS), så skal jeg være ærlig: Det er ikke meg, det er deg!

Skjult ID med pseudonym sistetaler ti. 29 nov. 2011 19:23

Jeg sier det som det er. Ja det gjør jeg jammen. Og de fleste er glad for det. Men lenge før jeg kommer til et brudd eller en avvisning så lager jeg avtale på gjensidig brutal ærlighet!

Løgn ville jeg bare tydd til om det var snakk om kone-mishandling, alvorlig psykiske problemer osv. Til normale oppegående mennesker jeg har brydd meg om lyver jeg ikke!

Min erfaring er at jeg ikke har møtt en mann som er like direkte og ærlig som meg selv. Hva er vanskelig med å si at jeg er ikke nok interessert i deg/forelsket i deg/tent på deg osv. Men det var en mann som sa ganske nylig at han var usikker på om han var forelsket nok, selv om jeg var veldig klar! Jeg ble nesten rørt til tårer av hans ærlighet, og takket for å få høre det som det var. OG mente det!

Han var så uvant med en sånn reaksjon at han fortsatte og henge litt rundt! :-)

Skjult ID med pseudonym sistetaler ti. 29 nov. 2011 19:30

@likefrem

Fint at du er ærlig å sier at det er for å skåne deg selv og ikke henne!

Jeg har også fått den: Generell bindingsangst - ikke deg, men meg - vil heller være singel osv. Bare for å se at de finner seg noen et par uker etter som de flytter sammen med. Og da føler man seg jo helt jævlig. Naiv som jeg har vært har jeg trodd at jeg fikk sannheten og dermed trodd at jeg stod først i køen når han var " klar for et forhold".

Det skjer vel heller sjelden - så det er bedre å si at jeg ikke kjenner nok for deg. Helt greit. Da kan man gå videre fortere selv også.

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 19:34 Privat melding

Ærlighet varer lengst - alltid!! Dessuten handler det om å ha såpass respekt for den andre involverte personen at man faktisk sier grunnen.

(mann 32 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 19:35 Privat melding

Har lest igjennom mange av innlegene, men mitt svar til TS er at det er noe som går begge veier, jeg snakket sist med noen venner i går om en vi kjenner (gutt) som slo opp med dama si over sms! Hvor dumt er ikke dette, når dette er sagt så er sannheten mest sannsynelig vond å høre, men det går ikke ann å endre den, men går ann å pynte på den, noe jeg syns er feil. Mange sier gutter takler ikke sannheten, men tror jenter også kan slite litt i denne sammenhengen. Hvilken jente ville ikke blitt lei seg og sur hvis gutten hun har vært sammen med i mange år plutselig slår opp?

(mann 42 år fra Buskerud) ti. 29 nov. 2011 19:36 Privat melding

Takk høstpusn! Nå fikk jeg litt tro på kvinnerasen igjen :)

Skjult ID med pseudonym sistetaler ti. 29 nov. 2011 19:38

Jo, men Kevin - alternativet er vel ikke at han ikke slår opp, men at han lyver om HVORFOR han slår opp.

LEI meg - det ville jeg helt sikkert blitt. SUR om jeg fikk sannheten?Hvorfor skal jeg bli sur om noen slår opp?? (med mindre det er dagen før termin eller noe - men da snakker vi helt unntakstilstand).

Nei. Forhold handler da ikke om veldedighet!

Skjult ID med pseudonym Mulig det ti. 29 nov. 2011 19:39

Nei, menn gjør ikke det samme.

Istedetfor å slå opp enten ved å fortelle sannheten eller en løgn, gjør det følgende:

Oppfører seg så dårlig over så lang tid at dama velger å slå opp.

Om oppførselen har vært tilstrekkelig dårlig, tipper jeg at det er få damer som bruker "trikset" som skisseres her.
Da er det best å la han høre den fulle sannheten.

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ti. 29 nov. 2011 19:42

@Sisttaler, betyr ikke man blir sur på motparten, men man får jo litt sinne i seg, man blir lei seg, man blir frustrert, og kan bli deppa... er mange reaksjoner som kan komme. Altså for å bruke TS der jenta sa hun trenger tid til å finne seg selv er jo en klassiker når det gjelder å slå opp, men jeg syns ikke hun lyver på den grunn ved å bli sammen med en annen litt senere eller date en. Hadde en jente tålt at gutten slår opp med henne pga en annen jente? eller er det lettere å si, jeg føler vi ikke passer sammen?

Skjult ID med pseudonym sistetaler ti. 29 nov. 2011 19:43

@mulig det...

Ja. Haha... har en kamerat som gjør det der konsekvent. Han gir så lite oppmerksomhet at hun blir gal og slår opp etter mye mas. Så står han skolerett og får huden full av kjeft, og kan si: "Jaja... synd du føler det sånn. Men det er din fulle rett. Lykke til videre! "

Han får ingen poeng herfra for det!

(mann 32 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 19:45 Privat melding

@Mulig det,

Kanskje noen menn gjør det, men det skal jeg faen meg skrive under på at noen kvinner også gjør!!!

Skjult ID med pseudonym sistetaler ti. 29 nov. 2011 19:47

@Kevin
Klart det ofte er lettest å lyve! Men hva som er lettest å si er irrelevant. For de som tør bruke ordet moral.

Og JA, jeg tåler å bli slått opp med for en annen jente. Har opplevd det, og vil alltid mye heller høre det rett ut. Det skjer jo hele tiden, så klart det kan skje meg også.... Synes det vitner om respekt og tillitt om han sier det. Men jeg vet mange IKKE tåler sånt så godt... men hvem sitt problem er det?

Skjult ID med pseudonym Calvados ti. 29 nov. 2011 19:48

Når man unngår å fortelle sannheten begrunnes det ofte i at man ikke ønsker å såre den andre. Jeg spør meg om det egentlig er EGEN sårbarhet og ubehag som gjør at man ikke alltid velger å fortelle sannheten...

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ti. 29 nov. 2011 19:52

@Sistetaler

Jeg syns ærlighet er viktig, og skal jeg slå opp så er jeg ærlig, snakker om det og som regel vet de at det kan komme hvis det har vært noe problemer i forholdet. Jeg ville ikke løyet om det til noen jente, men jeg vet om både gutter og jenter som har.

Det med å tåle er egentlig en stor ting, alle tåler å høre sannheten, de dør ikke... problemmet er hvordan folk reagerer. :)

(kvinne 44 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 20:00 Privat melding

@ yeppyepp - bare hyggelig;)

Skjult ID med pseudonym må bare ti. 29 nov. 2011 20:01

Kremt, Frank?
Feilen var kanskje nettopp at du overtilpasset deg og dermed nesten hvisket ut din egen personlighet? DET er ikke attraktivt. Mener ikke å være slem. Jeg har nemlig gjort det samme selv - og kjenner stadig lysten til å gå i den fella hvor jeg er villig til å ofre "meg" for "oss".

Men jeg skal ikke gjøre det igjen.

Skjult ID med pseudonym Misterixen ti. 29 nov. 2011 20:21

Jeg bare spør kvinner!

Er en annen person så utrolig mye bedre på den andre siden av gjerdet? Tror dere virkelig at gresset er grønnere på den andre siden?

Løgn og bedrag hele greia!

Bli menneske!!

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 29 nov. 2011 20:48 Privat melding

Det eksempelet som TS nevner innledningsvis er jo ikke nødvendigvis en løgn. Det kan godt tenkes at denne jente mente det hun sa når hun slo opp, og gjerne ville være singel en stund og finne seg selv. To uker senere kan situasjonen være en annen, men det som var sikkert var at hun ville heller være singel enn å være sammen med exen. Exen klarte ikke, med andre ord - å få resten av mannfolkene til å blekne for henne. Den typen hun traff to uker senere, derimot, klarte det. Dessuten - å ønske å være singel er jo å ønske å stille seg i en posisjon der man kan treffe en ny... ;)

Skjult ID med pseudonym sistetaler ti. 29 nov. 2011 22:03

Gode poenger, Elisa! :)