Alle innlegg Sukkerforum

Vær litt kreativ

Vis siste innlegg
(kvinne 47 år fra Buskerud) lø. 24 mars 2007 12:52 Privat melding

Før var jeg mye på dates som som regel bestod av pils på byen. Om gutten eller jenta betaler pilsen er urelevant i denne sammenheng. Det vi jenter vil ha er menn som tar initiativ, er kreative og er menn. Handlinger betyr mer enn ord, og hvorfor ikke gjøre noe mer ut av en date enn det alle gjør. Da imponerer du. Det behøver ikke koste all verdens. Jeg har f.eks. hatt dates hvor jeg har organisert og betalt alt, og uansett om kjemien er der eller ikke, så har jeg fått en opplevelse ut av det. Hvorfor være så opptatt av pengene, det er opplevelsen som teller, og tenk på hva en by tur koster. Ok, for mange av dere er vel målet å få dama til sengs, men da er dere vel egentlig bare ute etter et knull og ikke å bli kjent, og da kan dere vel bare dra på byen og finne noen der, istedenfor å ta det gjennom dette forumet.

F.eks. 1,5 times ridetur i Nordmarka fra Elveli ridesenter med guide etterfulgt av picknick i det fri.
eller bokse time på sats, etterfulgt av stand up show på Latter. Sistnevnte kostet null, da vi begge var medlem på sats, og jeg hadde fått fri billetter på Latter.
Eller tur til øyene, tur i korketrekkeren, konsert, prøve time på en ny sport (de er som regel gratis). Det finns tusen muligheter og hvis du organiserer en slik date viser du at du tar initiativ, er oppfinnsom, pluss at du finner ut om jenta kan ta ting på sparket.

Det viktige er å begynne med noe aktivt hvor dere begge tar del, for da har dere noe felles å snakke om resten av daten, og det åpner samtalen. Jeg selv velger alltid sporter som jeg har drevet med før, sånn at jeg fremstår bra. Etter den aktive delen bør dere dra et sted hvor dere kan prate, og da er picknick ypperlig. Sportsforretningene har ferdig utstyrt picknick sekker med alt du trenger og de koster ikke mye og kan brukes om og om igjen.

Det jeg mener når jeg sier vær mann, er ikke at dere skal betale, men at dere skal være oppmerksomme, hjelpe dama å feste ridehjelmen, tilby å bære baggen hennes, åpne dører, det er de små ting som teller.

Det kan være at dere slik finner en felles interesse, som dere vil drive med sammen videre som par! Hvem vet? Når en type inviterer meg på en cafe date for å ta en kaffe eller bar for å ta en pils, så er jeg ikke så interessert.Hvis det er det beste han kan finne på, så sier det noe om hvem han er.
Så vær oppfinnsomme, så kan dating faktisk bli morsomt!

Skjult ID med pseudonym Erfaren lø. 24 mars 2007 13:43

Madgirl,
du har et poeng, men jeg vil vektlegge effektivitetshensynet mer enn imponeringshensynet på første date.

Menn er gjennomgående mer kroppsfikserte enn kvinner. Selv tenner jeg f.eks kun på jenter som er rimelig slanke. Om en kvinne er slank eller ikke er ikke lett å se av profilene her inne da de fleste sukkerkvinner enten ikke legger ut bilde av seg selv i helfigur, eller om de gjør det, typisk legger ut bilde av seg selv iført dykkerdrakt, varmekjelldress, haremsbukse, skidress, havfruedrakt eller tilsvarende som gjør det svært vanskelig for oss menn å gjøre oss opp en oppfatning av den aktuelle sukkerkvinnens kropp. Angivelse av kropp på profil gir heller ikke god veiledning, da mange oppgir å ha slank eller atletisk kropp uten at dette på noen måte stemmer. Hertil kommer at de fleste kvinner i Norge dag dessverre har mer kroppsfett enn det som er ideelt. Uten at jeg har vitenskaplig belegg for det, synes dessuten fettprosenten i snitt å være høyere blant single kvinner enn de som er i forhold. Sukkerjentenes fettprosent må antas å ligge omtrent på nivå med single kvinner i sin alminnelighet. Sterkt fokus på den potensielle datens kropp under tastefasen kan minske sannsynligehen for i det hele tatt å få i stand en avtale om date. Det er også bekrenset hvor lang tid menn vil bruke på tasting. Sannsynligheten/risikoen for at dater har høyere fettprosent enn ønskelig er derfor gjennomgående veldig høy.

En ridetur på 1,5 timer med påfølgende picknick må antas inkludert planlegging å kreve la oss si 6 timer. Vi menn er svært gode til raskt å skanne en kvinnes kropp for å ta stilling til om vi vil ha sex med henne. Prosessen kan være gjort i løpet av et tidels sekund.

Risiken for følgende er derfor høy: Etter å ha investert 2 timer på planlegging av date, ser man daten og avdekker i løpet av 1/10 sekund at man ikke tenner på vedkommende. Deretter skal man så bruke 3 timer, 59 minutter og 59.9 sekunder på ridetur og picknick med en feit dame hvis kropp ikke er egnet til å gi nødvendig ereksjon.

Følgende fremstår derfor som ett bedre alternativ:
1) Kjapp utveksling av tlf nr og gode bilder
2) Prat på tlf
3) Avdekking av tid og sted der man med minst mulig bruk av ressurser treffes for å si hei.
4) Etter at punkt 3 er unnagjort (første date), kan man så avtale riding i Nordmarka eller tilsvarende.

Selv eliminerer jeg mer enn 80 % av datene på nivå nr 3.

Skjult ID med pseudonym Erfaren lø. 24 mars 2007 13:59

Må til ovennevnte innlegg tilføye at elimineringsprosenten nevnt ovenfor knytter seg til nettdating generelt. At prosenten er så vidt høy må (foruten at jeg er kresen) sees i sammenheng med at jeg gjennomgående bruker lite tid på tasting i forkant av datene.

Sukkers etter min mening suverene matchsystem, har brakt elimineringsprosenten nedover. Av de jeg har truffet gjennom sukker og som jeg har hatt 90 eller mer i matchtall med, er det kanskje bare ca 20 % jeg ikke har hatt lyst å treffe igjen etter første (kjappe) date.

Sett i dette perspektiv kan det naturligvis unntaksvis tenkes; om man bruker mye tid på tasting i forkant av daten, har høyt matchtall, og har fått oversendt gode bilder - at det kan være greit å gå direkte over til punkt 4 nevnt i innlegget ovenfor.

(kvinne 47 år fra Buskerud) lø. 24 mars 2007 14:22 Privat melding

Fy faen så overflatisk. Hvorfor ikke bare gå på byen å finne deg en dame der, da? Da kan du ta med deg målebånd og vekt for å sjekke fett prosenten. Personlighet er tydeligvis ikke så viktig for deg, og gud forby at du skal legge noe arbeid i finne drømmepartneren eller få en kul opplevelse med et annet menneske. Kan jo hende at du får en venninne, og ikke en kjæreste, og det ville jo også være ille. Hvis alt dreier seg om sex og slankhet, så hvorfor ikke gå til en prostituert. Du tør ikke si hvem du er, for da ville du aldri fått en date her igjen. Men jeg syns du skal si at du kun vil ha en slank jente på siden din. Jeg har skrevet at jeg ikke vil ha noen over 40. Ærlighet varer lengst, da slipper du å møte feite folk, og du kan kose deg med de anoreksikerne du er med på å¨skape.
At utseende og kjemi er viktig skal jeg ikke krangle på, men personligheten er viktigst. Jeg kan ikke se på bildene til guttene her om de har hår på ryggen f.eks. men akkurat som vekt, så kan hår fjernes. Hvis du nå skulle være så uheldig å møte en jente du liker som veier litt for mye, så har jeg en kur hvor du taper 8 kilo på en uke, så da får du ta kontakt. Ha Ha

Skjult ID med pseudonym Erfaren lø. 24 mars 2007 16:07

Madgirl, her kommer svar på dine spørsmål i samme rekkefølge som de er fremsatt;
1) Overfladisk
- Naturen har skapt oss slik at menn vektlegger kropp mer enn kvinner. Du må gjerne kalle oss overfladiske, men slik er vi skapt.
2) Byen contra nettet som sjekkearena
- Ved bruk av nettsider med godt matchsystem og med en fremgangsmåte over 4 punkter som nevnt i mitt ovenstående innlegg, kan nettdating være mer effektivt enn å gå på byen. Hertil kommer større fleksibilitet mht "arbeidstid". Generelt gjelder det å være aktiv på flere fronter.
3) Prostituerte
- Jeg har flere motforestillinger mot å kjøpe prostituerte, herunder at det er avgjørende for meg at de jeg har sex med tenner på meg og ikke lommeboken min. Dessuten ser jeg etter kjæreste. Et vilkår for at noen skal være kjæresteemne er at man tenner på vedkommende.
4) Anonymitet
- Det er riktig at jeg er anonym fordi jeg frykter at noe annet kunne minsket muligheten for å få dater her inne.
5) Angi i profil hva man vil ha
- Er enig i at man med fordel i profilen sin kan presisere og stille krav til de man vil møte. Dette gjelder ikke minst for jenter som stadig klager over for mange henvendelser av for lav kvalitet
6) Generell kommentar - presisering:
Mitt poeng er at man oftest trolig får mer igjen pr tidsenhet for 12 dater a 1/2 time pr date, enn 1 date på 6 timer.

Skjult ID med pseudonym Atleten lø. 24 mars 2007 19:44

Enig med Atleten.

Ganske overfladisk å kalle oss menn overfladisk.. For dere jenter er ikke det spor bedre selv når det kommer til stykket. Jobb, utdannelse, utseende, kuklengde, sosialiseringsgrad, antall venner, økonomi, ja jeg nevner i fleng.

Hva er gale med at vi menn generelt vil ha slanke kvinner. Noen vil ha høye, noen vil ha lave, noen vil ha tykke, noen vil ha tynne.

Synes Madgirl bør respektere Erfaren, det er den enkeltes rett som individ å bestemme hva en vil ha. I dette tilfellet får Erfaren kun tenning av slanke. Javel, respekter det.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 24 mars 2007 20:23 Privat melding

Jeg synes Madgirl sitt forslag kan være ett godt opplegg til en andre date, ikke første. Har mer tro på Erfaren sitt opplegg for første date. Da får en sett om den andre oppfyller ens egne overflatiske krav til egenskaper, som f.eks. kroppsform og alder.

Skjult ID med pseudonym reyalP lø. 24 mars 2007 20:30

Kan ikke annet enn å bifalle Erfarens utalelser.
Jeg for min del vil ikke ha ei tynn jente, så profil er viktig.

Men vi gutter ser jo også på hender, øyne, ganglag. Duft får du ikke fra via nettet...
Jeg kjenner meg godt i gjenn på Erfaren beskrivelse av punkt 3.

Og desverre jenter, dere har deres greier, og vi har våre.

Skjult ID med pseudonym Deepspot lø. 24 mars 2007 23:43

Litt av en gjeng jentene her har å velge mellom....

(kvinne 38 år fra Oslo) sø. 25 mars 2007 00:53 Privat melding

Jeg som jente er enig med alle egentlig, men er enig med Madgirl om at man burde være ærlige om at jenter med "litt ekstra" ikke trenger å ta kontakt... Da kan man jo skåne mange og seg selv for unødvendig tidsforbruk, eller hur Erfaren?

Kuklengden ja, hehehehe....
Det er lett å bli litt for overfladisk i dette nettdating gamet, og faren for å misse en diamant blandt gråsteinen her tror jeg er rimelig lett. En blir så opphengt i et indre bilde av hvordan "forpakkning" den perfekte skal komme i... Ingen har feil egentlig, det kommer jo ann på hva som passer den enkelte og hvor lenge man har snakket sammen på forhånd. Noen foretrekker å treffes etter to samtaler, mens andre liker å chatte over lengre tid før en møtes og da passer jo en litt lengere date best.

Madgirl har rett i at menn bør bli litt mer kreative når det gjelder dateing. Selv syns jeg bowling er en fin greie, da kan jeg jo også se hvordan mannen takler konkuranse og det er en fin isbryter. Men en form av speeddating på en kaffe er også fint, men da skal man være ærlig om det på forhånd. Et vannskap kan jo være mulig selv om det ikke er noe mer der. Ikke alle kvinner liker "harde pakker" inkludert meg, men jeg avskriver det jo ikke selv om en litt mykere kropp er å foretrekke... Faren med speeddating er rett og slett at man blir for fanget i en oppfatteles av en person bassert på et indre bilde av den perfekte...
Selv kommer jeg ikke til å ta til takke med noe annet enn den perfekte uansett innpakning, men jeg skal prøve å være obs på å ikke la foruintatte holdinger ligge til grunn for om jeg ønsker å bli kjent med en person eller ikke.

Hva menn mener med overvekt er jo personen som ser, men er jo feil om jenter skriver "atletisk" og de ikke er det og det samme gjelder for menn... Ærlighet varer lengst, en liten klisje som alltid holder mål (etter min mening).

:)


(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 25 mars 2007 01:28 Privat melding

Kreativitet er bra. Selv er jeg full av initiativ, når jeg får inspirasjon vel og merke (noen inspirerer mer ann andre, sånn er det bare), og kan finne på flere ting. Jeg synes det er spennende med menn som klarer å komme opp med noe nytt, framfor de som bare vil ta en øl på "den vante puben".

De som ikke gidder bruke tid på slikt, vil ikke klare å måle seg med meg i lengden, og det har jeg ikke planer om å kaste bort tiden på, for å være ærlig. Vil du har en one-nighter med en anorektiker, så må du gjerne det. Meg får du ikke. *glise* ... det beste er at jeg taper null og nix på det, anorektikeren derimot, synes jeg synd på. Nok om det...

Madgirl, liker forslagene dine, kanskje jeg kopierer dem.

Men... og det er et stort men... Jeg leser flere steder (sånne "date-tipse-steder") at menn foretrekker å være "den styrende part" og at vi damer bør holde igjen og vente til mannen inviterer fordi "om han er interessert" vil han invitere, og om han ikke gjør det, er han ikke interessert, derfor bør du gå videre til neste fyr... Er det virkelig sånn? Bør vi damer sette oss på gjerdet og bare se pene ut, eller er det et poeng å gjøre som Madgirl, og komme opp med kule dater som kan gi inntrykk?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 25 mars 2007 08:53 Privat melding

Valkyrie, det er mulig det fungerer å sitte som pynt langs veggen og vente på å bli invitert. Men, er det slik du vil komme inn i ett potensielt forhold? Som ett viljeløst objekt som blir handlet med, men ikke selv handler? Jeg synes de tipsene du refererer til, virker noe daterte, og at de ikke passer helt inn i den norske virkeligheten. Men, for all del, det er sikkert mange menn som vil ha passive objekt.

Skjult ID med pseudonym jente27 sø. 25 mars 2007 13:34

Vel. jeg er tydeligvis uenig med endel av jentene her... Jeg tror jeg ikke kunne tenke meg noen voldsomme greier på første daten. En kaffe/pils er mer en bra nok, da kan man også komme "unna" om kjemien ikke stemmer... Så slipper man en lang, pinelig situasjon...

Dette høres kanskje litt kvalmt ut, men som en generelt sett slank, sporty og pen jente (er ikke inbilsk, det er sånn det er) så ønsker jeg å treffe mennesker som vil bli kjent med meg, som vil høre mine tanker og meninger. Ikke en som tenner på meg med første øyekast. De møter jeg på byen...
Er derfor jeg er forholdsvis tilbakeholden med bilder, og ønsker å bli litt "kjent" på nettet før jeg møter noen IRL. Ser at for endel av guttene så er det avgjørende å få bra bilde tidelig, for så å se om det er verdt å bli kjent med.. Tror man går glipp av mange fantastiske jenter på den måten, OG langt fra alle gutter er det de utgir seg for /tror de er de heller...

Skjult ID med pseudonym cakegirl ma. 26 mars 2007 23:28

Erfaren, om du har så stort problem med å få tenning at du må sjekke fettprosenten før du kan nærme deg ei dame - ditt problem!

Enig med jente27, er tilbakeholden med bilder, for om jeg hadde vært ute etter en overfladisk fyr, er de lett å finne ute på byen.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 27 mars 2007 20:20 Privat melding

Haha, "erfaren" skriver i alle fall morsomt om ikke annet :)

Skjult ID med pseudonym lille meg to. 5 april 2007 15:51

Jeg orka ikke lese alle innleggene her. Ble litt trist av det. Men vil bare si til Erfaren at rent statistisk så har jenter i forhold en høyere fetprosent enn single jenter. Så vet du det. Så om du noensinne kommer i et forhold etter alle de fantastiske datene dine så pass godt på jenta di. Ta henne med ut på tur, og for henne med salater og fisk. Hun kommer nemlig mest sannsynlig til å legge på seg!

Skjult ID med pseudonym Erfaren sø. 8 april 2007 12:38

Siden unge kvinner i snitt er slankere og oftere single enn eldre, er det sikkert riktig som "lille meg" skriver; at jenter i forhold har høyere fettprosent enn single. Korrigert for alder blir resultatet trolig motsatt. I alle fall må vi kunne slå fast at slanke jenter i snitt er mer attraktive enn feite.

Det er forøvrig et interessant, praktisk og svært skummelt fenomen "lille meg" påpeker: Man blir sammen med en rimelig sexy dame, som etterhvert, typisk etter giftemål og barnefødsler, gradvis forandrer seg til å bli feit og generelt langt mindre sexy. Fenomenet er særlig skummelt for oss som, gitt at vi går inn i et monogamt forhold, har ambisjoner om å tilhøre den minoriteten av menn som ikke er utro. Når man som undertegnede i tillegg vet at man selv kommer til å holde seg meget bra fremover og dessuten har sex som ett av hovedlyspunktene i tilværelsen, blir det skisserte scenario skumlere enn den verste påskekrim.

Hvordan skal man som mann minske risikoen for at man blir offer for dette fenomenet?

Å ta med den utvalgte på tur og legge opp til et sunt kosthold, som foreslått av "lille meg", kan sikkert hjelpe på. Jeg tror imidlertid det er langt mer effektivvt å begynne i en annen ende:

Ved valg av date, evt hvem man vil gå videre med etter date nr 1, må man ikke bare må se om daten er for feit, men også om daten har anlegg til å kunne bli for feit. Det er nemlig de som viser tilbøyeligheter til fedme allerede i ung alder, som er mest utsatt for å kunne bli fetere senere. Etterhvert kan det også være en fordel å se på datens foreldrene. Om foreldrene er feite er risikoen høy for at også den potensielt utvalgte etterhvert vil utvikle fedme.

Jeg mener ikke at sukkerjenter bør legge ut bilder av sin mor og far i henholdsvis bikini og badebukse her inne. Å legge ut ett oppdatert bilde av seg selv iført bikini eller annen bekledning som ikke tilslører kroppsfasong, synes jeg imidlertid fremdeles gjennomgående vil være et bra tiltak til fordel både for den enkelte sukkerjente selv og potensielle dater.

(Dette var ikke mye politisk korrekt - glad jeg er anonym nå ja... )

Skjult ID med pseudonym hæh? sø. 8 april 2007 15:06

Unnskyld meg, men... MENER du virkelig det?

Skjult ID med pseudonym bmi21 sø. 8 april 2007 17:03

Her var det mye å gripe fatt i.. Men først

Erfaren,
menn tenner på utseende, kvinner på penger - er myten (mulig den må revideres nå som vi kvinner tjener egne penger).
Men slik du ikke vil ha en dame som tenner på lommeboken din og ikke på deg, vil jeg (som jente27 m.fl.) ha en mann som ser hele meg, ikke bare kroppen min!

Når du kaller deg erfaren, har du ikke opplevd da at et menneske som ser vanlig ut, kan bli vakrere ettervhert som man blir kjent (og omvendt)? Dette betyr ikke at man kan endre smaken radikalt, men det utseendemessige burde vel være utelukket vhja bilde før date. Uansett, min erfaring er at mange menn overhodet ikke har et realistisk bilde av seg selv og hvilken liga de spiller i. Erfaren, er litt nysgjerrig på om du er typen som burde tatt en reality check selv..?!
"Vet jeg vil holde meg bra" har jeg hørt ført, men endel menn har et fullstendig fordreid selvbilde og innser ikke hvilke liga de spiller i.

Faktaopplsyning: Ang overvektige kvinner i forhold vs. single. Det er tilfelle også justert for alder - enten det er fordi
flere kvinner i forhold har født barn, de ikke trenger å være i det kompetetive sjekkemarkedet etc, men sist men ikke minst; blant de single er ambisiøse karrierekvinner overrepresentert, og disse har gjerne strengere krav til seg selv, er mer perfeksjonistiske, har mer selvdisiplin. Og de forblir single fordi de ikke finner menn på sitt eget nivå, og fint klarer seg uten lommebøkene deres.


Skjult ID med pseudonym lizzy sø. 8 april 2007 19:07

bmi21, utrolig bra :-)
la de "dumme" gutta som ikke har fulgt med i tiden, slik som blandt andre "Erfaren" jakte på sine slanke damer, til sist er det han som sitter igjen med et brødhue av et kvinnfolk som han ikke kan kommunisere med fordi alt som betydde noe var hvor tynn hun var. Nei hva skal man egentlig med noen av disse mannfolka? Heldivis er det noen MENN igjen der ute, men man kan lure på om de er opptatte alle sammen.
Det vi også må tenke på er at "Erfaren" antagelig er litt engstelig for endringene i samfunnet nå som vi jenter også tjener penger og i tillegg kan stille krav til mennene, vi er faktisk ikke lenger avhengig av de og det kan virke skummelt det for da har de ikke noe makt lenger. Jeg vil bare si deg en ting "Erfaren", om du finner din lille viv et sted så håper jeg uansett at du vil respektere henne, selv om hun ikke har noe mellom øra, for husk, det var du som gjorde valget...

Skjult ID med pseudonym grrr sø. 8 april 2007 22:44

... dette fenomenet ...
For å balansere denne vektskåla litt, er det greit å komme med en liten kommentar angående oss menn også.
Til alle de (jeg sier ikke: av oss) single som er godt trent og har en velformet masseindeks (bla bla). Muligens fordi de har bedre tid enn andre til å tenke på seg selv og kun på seg selv, og dermed er mer aktiv i treningsveien. Hva skjer når han inngår et forhold, lever livets glade dager med god mat (kanskje ferdig servert) og drikke, flere timer i sofaen enn før og litt færre treningstimer for å prioritere deres kvalitetstid. Da øker denne indeksen jevnt til en kul på magen og litt slafs under armene.... For ikke snakke om den garanterte økningen som kommer sammen med alderen.

Skjult ID med pseudonym Erfaren ma. 9 april 2007 12:02

Svar til bmi21 og lizzy:

Er enig med bmi21 i at menn trolig generelt overvurderer egen attraktivitet, mens det for kvinner kanskje er motsatt. [Kunne vært interessant å høre fra sukker hvilket attarktivitetsalternativ fra 1-10 henholdsvis menn og kvinner i snitt har krysset av for her inne.]

Er også enig med bmi21 i at det blant de single trolig er uforholdsmessig mange karrierekvinner med høy IQ og selvdisiplin, som drar ned fettprosenten blant single. Fettprosenten synker jo som kjent med utdannelse og IQ, et fenomen som ikke minst er kjent fra USA.

BMI21 og lizzy synes så å forutsette at jeg hevder at det for menn i sin alminnelighet og meg selv i særdeleshet, kun er kropp som betyr noe ved valg av partner. Dette er IKKE riktig oppfattet. Det jeg forsøker å gi uttrykk for er at kropp i snitt betyr mer for menn enn for kvinner. Jeg har aldri forstått hva som er galt med å være sexobjekt. Om vi menn nå etterhvert mer enn tidliger blir vurdert som sexobjekter, synes jeg det er bra da jeg alltid har misunt kvinner denne rollen. At man er sexobjekt utelukker naturligvis ikke at man kan ha andre egenskap i tillegg, som f.eks å være; smart, varm, omsorgsfull og morsom. Tvert imot synes jeg og lizzy å være enige om at det er de som har mest ressursser som i snitt tar best vare på egen kropp og således i snitt fremstår som mest sexy. En slank og veldreid kropp er således en indikator på andre dypendeliggende og mer varige kvaliteter.

For egen del krever jeg at en fremtidig partner skal være både sexy og ressurssterk. Om noen er sexy eller ikke ser man raskt. Grad av ressursstyrke tar det litt mer tid å finne ut av. En flott kropp indikerer dog ressursstyrke. Det er derfor mest rasjonelt å selektere på det enklest objektivt målbare først, jf også mitt innlegg ovenfor om prosess i 4 trinn.

Jeg er klar til å utføre reality check på meg selv når det måtte være, Det kunne dog være kjekt å vite hvilke objektivt målbare kriterer det er jeg skal måles på og hvordan de ulike kriteriende skal vektes. Jobb, utdannelse, utseende, kuklengde, sosialiseringsgrad, antall venner og økonomi er nevt. Innlegget fra bmi21 kan tyde på at kroppssammensetning også er viktig. Mottar gjerne noen konkrete og håndfaste innspill i denne forbindelse.

Skjult ID med pseudonym bmi21 ma. 9 april 2007 15:37

Det er da bra du erkjenner at det er flere faktorer som er viktig, men innlegget om bikinibilder tok kaken.
Dette fordi det visuelle inntrykket vil dominere fullstendig førsteinntrykket, og andre kvaliteter komme langt bak i leksen (såfremt ikke bikinibildet også er fantatisk). Skulle jeg lagt ut bikinibilde av meg selv ville jeg følt at jeg tok fokuset bort fra andre kvaliteter jeg har som er viktigere, og jeg ville appellert til menn som ikke brydde seg om at jeg har endel oppe i toppen.
Observerer jo endel menn som flasher egne kroppebilder, og det blir lett veldig primitivt med mindre omgiveøsenme er bra eller det er humor i bildet. Får inntrykk av at mange tenker "jeg vet ikke egentlig hva dere kvinner vil ha, eller hvordan dere tenker eller noe, men jeg vil jo ha kropp selv.... og - jenter, jeg har jo denne!" - så kaster de av seg skjorten.

Videre; din oppfatning av kausliatet er fullstendig på viddene. Konklusjonen om at slank og veldreid kropp indikerer høye kvaliteter på andre områder, er temmelig "farfetched". At ambisiøse, smarte personer kan være overrepresentert, betyr kanskje at ressurssterk => større sannsynlighet for å holde seg slank, men det gjelder ikke nødvendigvis mostatt; slank => ressurssterk. Og det er i alle fall ikke noen mer sammenheng mellom ressurssterk og snill, morsom, raus, klok, i forhold til ressurssterk og intolerant, smålig, arrogant, innbilsk.

Folk er genetisk ulikt disponert, og er man født med et godt utgangspunkt er det ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom kropp og inder kvaliteter. Tvert i mot skulle man noen ganger tro, da de dummeste brødene, eller mest irriterende personlighetene, ofte er dem som er mest kroppsfikserte - all ensporethet er uheldig spør du meg, folk går da glipp av andre viktige ting og utvilker seg rettb og slett dårlig. Det gjelder både blant gutter og jenter.

Det med sexobjekt, forsåvidt enig i at det ikke er noe negativt i seg selv, særlig når det går begge veier. Bakgrunnen for kampen mot objektifisering har jo sammenheng med at kvinner hadde verdi som sexobjekt alene,som igjen betydde at hun kun hadde verdi idet hun ble sett av en mann. Vi er heldigvis komemt et stykke derfra (selv om det er misforstått langt igjen).

For å vurdere om du var kjekk måtte jeg sett bilde, og for å vurdere om du var an attraktiv mann, måtte jeg snakket med deg. Men du kommer dårlig ut. Om man kan være slank uten å være dum, synes jeg det er trist at man kan være erfaren uten å være klok.

Skjult ID med pseudonym Erfaren ma. 9 april 2007 20:56

Bmi21, i min verden er det slik at dersom ressurssterk = > slank så følger som en nødvendig konsekvens at slank = > ressurssterk (statistisk sett). Forstår ikke hvordan dette i den samme gruppen med mennesker, statistisk kan gjelde bare ene veien og ikke den andre.

Er enig i din analyse av hvorfor en del menn her inne viser kroppen sin: Det er fordi vi vet at vi selv tiltekkes profiler med jenter som viser sine flotte kropper, og derfor tror vi kanskje også at vi vil få mye respons fra jenter om vi også viser våre flotte kropper. Vi tenker som Jesus; Gjør mot andre slik vi vil andre skal gjøre mot oss. Det vi glemmer er at kvinner og menn er forskjellige.

Analysen din kan imidlertid også brukes på kvinner: Kvinner legger kanskje ikke ut bikinibilde av seg selv fordi de selv ikke tiltrekkes profiler bekledd med bilder av menn i bar overkropp. Kanskje disse jentene også har glemt at menn og kvinner er forkjellige?

Når du skriver at det å legge ut bilde av deg selv i bikini ville være å ta "fokus bort fra andre kvaliteter [du] har som er viktigere" - definerer du da hva som er viktigst ut fra dine egne preferanser eller ut fra hva du tror vi menn (din målgruppe) oppfatter som viktigst?

Kropp lett lar seg lett evaluere ut fra bilder, mens det ikke er like lett ut av en profil å få et godt inntrykk av profilinnehavers øvrige viktige/sentrale kvaliteter. Skal det at andre viktige kvaliterer vanskelig lar seg måle, frarøve oss muligheten til å selektere på grunnlag av kropp?

Hvem er det som bestemmer hva som er viktigst? Er det du eller er det vi menn (ditt marked)? Mens jeg skrev dette spiste jeg på en Yoplait yoghurt. Yoplait er "en internasjonal merkevare med fransk opprinnelse. Smaksrik yoghurt tilpasset norske ganer."

For egen del venter jeg med en inngående analyse av de øvrige viktige kvaliteter til date nr 2 (nivå 4 i ovenstående melding). At de mindre sexy damene dermed aldri får anledning å avdekke sine fantastiske personligheter for meg, bekymrer meg ikke da sexy kropp er et absolutt krav for meg.

Skjult ID med pseudonym feigingen ma. 9 april 2007 21:47

Erfaen, din statistiske verden er noe spesiell. Jeg vil anbefale ett introduksjonskurs i statistikk. Korrelasjon og kausalitet er ikke det samme.

Skjult ID med pseudonym bmi21 ma. 9 april 2007 23:20

Som Feigingen skriver - du blander kauslaitet og korrelasjon (hvis det trenger ytterligere forklaring kan det enkelt sies at ressursstyrke - i mangel av et bedre ord - kan medvirke til en slank/sunn kropp, men slank kropp ikke medfører til ressursstyrke).

Hvorfor det med bilder? Jo, fordi med bilde i profilen får jeg mail fra menn der scoren er utrolig dårlig og vi er forskjellige på ting som er viktige for både dem og meg (som feks barn/ikke barn, varighet på forhold, røyk/ikke røyk, emosjonell iq etc). Hvorfor? Jo, de likte bildet. Så mye for de andre attributtene, da er de tydeligvis ikke bare av mindre betydning, men knekkende likegydlige. For dem, ikke for meg.

Jeg klandrer deg ikke for at du har sexy kropp som et absolutt krav, jeg tror jeg selv vanskelig kan falle for en mann som ikke er vesentlig høyere enn meg feks .. men jeg utelukekr det ikke helt..

MEN det jeg synes du er helt på jordet med, er forventningen om bikinibilder. Et bilde i helfigur i normale eller fest-klær burde være tilstrekkelig, det er omtrent som å bli sjekket opp på byen, antar det ikke bare er på badestranden du plukker damer med den korte sommersesongen vi har her til lands. Du får heller tåle noen kjipe overraskelser slik vi andre med andre prioriteringer må tåle at folk beskriver seg selv annerledes enn jeg ville beskrevet dem. Om du skulle føle deg snytt fordi puppene så finere ut i b-cupen enn uten, så er det en del av gamet; hvordan skal vi løse problemet for oss jenter som kan føle oss snytt om mannen er litt underlig nedentil? Det er jo vanskelig å avdekke før man er på målstreken, med mindre vi skal forlange hele stasen avbildet i erigert tilstand ved siden av en fyrstikkeske?

(Kan forøvrig føye til at det ville vært uinteressant for meg, fordi min erfaring er at menn med den flotteste snabben er de dårligste elskerne - typisk lite smidige tømmerstokker, hardhendte og insensitive, men som tror jobben er gjort bare de får vist seg frem)

Skjult ID med pseudonym gutt27 ti. 10 april 2007 02:42

Her var det mye "morsomt".

"Erfaren" er forresten ikke like anonym som han ser ut til (tror jeg). Leste en tråd for et par måneder siden som minner veldig sterkt om de samme holdningene og lik måte å oppføre seg på i et forum. Språket er også helt likt.

Jeg synes det virker som du har et altfor klinisk forhold til dette. Om du dater folk i det tempoet det later til som du gjør her, og har holdt på med dette i mange måneder til nå så synes jeg oppriktig synd på det. Tror du gjør det umulig for deg selv å finne noen du virkelig vil ha som også virkelig vil ha deg. Jada, jeg dømmer fort nå, men inntrykket man får blir uslettelig. Håper virkelig ikke jeg blir utsatt for ditt kvinnelige alter-ego. Om jeg så gjør kommer jeg dog mest sannsynlig til å finne henne utrolig uinteressant - uansett utseende.

Så til saken (for dette startet faktisk med et interessant innlegg som en liten forum-frosk måtte ødelegge); Jeg synes du drar det litt vel langt. Det er veldig morsomt med interessante første-dates, men å gjøre noe superromantisk ut av det med et heldagsopplegg tror jeg er litt i overkant. Klart, en uhøytidlig picnic i parken eller noe litt mer interaktivt kan være en artig vri på de mer ordinære kafé-datene. Kanskje også noe mer interaktivt eller nytenkende kan være vel og bra, bare det ikke nødvendigvis varer i timesvis. Konsert blir for meg en relativt håpløs første-date. Akkurat som kino. Poenget er at man skal kunne prate litt sammen også..

Skjult ID med pseudonym annerledes ti. 10 april 2007 18:36

Jeg tror litt av poenget med en slik kreativ date, er at man kan ha det koselig, selv om det ikke er helt full klaff og sitte igjen med et hyggelig minne, framfor en flau kafe-date.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 25 april 2007 23:32

Hva er det som gjør at noen menn blir så ekstremt opphengt i kvinnekroppen? Får jeg komme med et forslag. Man har hatt en mor med flott kropp. En kropp som man alltid har begjært (dropp Freud nå), men mor har kanskje ikke vært et emosjonelt forbilde. Man har ikke kommet helt til dybden med sin mor - kanskje p.g.a. at hun manglet empatiske evner. Man har altså lært å elske kroppen til mor, men ikke innholdet. Jeg snakker av erfaring.
Kjenner meg godt igjen i Erfarens resonnementer, men i motsetning til ham har jeg flere ganger vært dypt lei meg for at jeg ikke klarer å binde meg til jenter som kun har vært helt skjønne innvendig. Det er dem jeg vil elske når jeg blir gammel, det har jeg alltid følt, men likevel trekkes jeg så kraftig mot "linjene til min mor". Jeg har også truffet noen ytterst få jenter som har tiltalt meg på alle måter, og kommet et godt stykke før de glapp..
Godt å kunne være annonym i blant

Skjult ID med pseudonym blabla to. 26 april 2007 11:45

Herregud, for en diskusjon! Statistikk - fettprosent - bikinibilder - evaluere og analysere...!!
Nå har ikke jeg lest alt her - sikkert mange fornufitge synspunkter også! Men faren for at jeg skal komme så langt som til nivå 3 med Erfaren håper jeg er liten. Med mindre han har to personligheter og skjuler denne her veldig godt i RL! (Hmm - kanskje han sier alt dette kun for å provosere...)
Og "En flott kropp indikerer dog ressursstyrke" - hva f... betyr det? At hun har viljestyrke til trene og sulte seg og pengerssurser til en privat trenger, kanskje? I så fall, total mangel på nyte-livet-evne, spør du meg! Heldigvis føler jeg meg ressursterk (og erfaren...) nok til å vite at jobb, utdannelse, utseende, kuklengde, sosialiseringsgrad, antall venner, økonomi (som det sto et sted her oppe) er faktorer som ikke betyr alt når det kommer til stykket.

Når det gjelder temaet som det hele startet med - kreative dater, så mener jeg at kaffe /øl på kafe på første date er helt OK. Dumt å legge alt for mye i det første gang. Og så kan det jo være ting man ikke har lyst til / er så god på / er redd for med en gang - dumt å avsløre det med en gang... Vil heller ta den kreative daten etterhvert.

Skjult ID med pseudonym totem ma. 30 april 2007 19:58

Hei

slenger meg på diskusjonen sent men godt.

Mange jenter som har skrevet her og forøvrig mange steder ellers, har den oppfatningen at ENTEN har en jente en flott personlighet, ELLER så er hun slank og veldreid, og har null og nix mellom ørene. Det er en SKIKKELIG fornærmelse mot alle jentene som er naturlig slanke, og som ikke er i stand til å legge på seg, enda de prøver aldri så mye! Jeg tror IKKE sammenhengen er slik, heller omvendt, om noe. De minst hyggelige jentene jeg har møtt, har i stor grad vært lite tiltrekkende fysisk sett. Fine jenter er nødt til å være bitches på byen for å kaste av seg hordene av fulle gutter, men de gjør det bare av nødvendighet.

Smaken min når det gjelder jenter er som Erfarens; har hun anlegg for å kunne legge på seg en del, har jeg SVÆRT liten interesse. Jeg ser det på kroppbyggingen med en gang. Har hun en flott personlighet, blir jeg gjerne en kompis, men det har vist seg at jeg bare ikke blir tilstrekkelig seksuelt tiltrukket av dem. Og skal man bli sammen med noen man ikke er seksuelt tiltrukket av?? Hallo?!?!

Det skal sies at ingen av vennene mine deler smaken min. De er mest opptatt av at hun har et pent ansikt, og tenner gjerne på jenter som har noen kilo ekstra. Det er smak og behag, så enkelt er det. Ja, jeg har mine overfladiske sider, og jeg har mine dypere sider. Og slik er dere jenter også: jenter tiltrekkes sosial status kanskje enda mer enn vi tiltrekkes utseende. Horder av jenter kaster seg etter rockestjerner og nøler ikke et sekund med å ligge med dem uten engang så mye som et cafébesøk. Er det på grunn av at de har en varm, snill, hensynsfull personlighet?? Neppe. Ja, det er jenter som ikke er slik; jeg snakker bare om hva som er tendensen her i verden.

(mann 44 år fra Oslo) ma. 30 april 2007 22:33 Privat melding

Mange av jentene her som nevner nye tider likestilling men vil likevel ha mannen til å varte opp damen og initiere kontakt/være proaktiv. Jenter, ta et skritt inn i det 21 århundre og ta det første skrittet. Gutter/Menn har ikke hatt makt siden 1970 tallet. Jeg skjønner at personer som ikke har bilde kanskje er sjenerte eller brysomme med å være så profilert, men hvis man ikke kan legge inn bilde i albumet en gang så behandler jeg det som at personen ikke har nok kapasitet til å klare det og er derfor uinteressant.

(mann 37 år fra Oslo) on. 2 mai 2007 17:14 Privat melding

Jeg håper folkene her inne ikke er like kalde og kyniske som denne tråden kan gi inntrykk av... men velger å tro at det lett framstår slik i "tekniske" diskusjoner.

Jeg mener at den berømmelige kjemien er det viktigste, og man merker fort om den er til stede når man treffes. For meg er en samtale, gjerne over en øl eller et glass vin, en fin start. "Opplevelsesarrangementene" trådstarter etterlyser får vente til date nummer to eller tre.

For meg omfatter den såkalte kjemien både utseende og personlighet, men jeg er ikke i tvil om at sistnevnte er viktigst, da den mentale matchen faktisk er en forutsetning for videre bekjentskaper. Jenta kan være smellvakker, men om jeg ikke klarer å bli fascinert av personligheten hennes er hun ikke noe aktuelt kjæresteemne.

Skjult ID med pseudonym totem on. 2 mai 2007 23:29

ok lysbryter, hva med om dama har en god kjemi, men ikke et utseende du tiltrekkes av? Er hun aktuell da?
Er det egentlig så kynisk om man innrømmer at, "ok hun har en kjempefin personlighet, og kjemien er der, men jeg er bare ikke tiltrukket?" Jeg har hørt så mange jenter si om gutter de møter at "han er så hyggelig og grei og snill, men jeg vet ikke hva det er, men jeg vil bare ha ham som venn". Er de noe mindre kyniske?

(mann 37 år fra Oslo) to. 3 mai 2007 12:26 Privat melding

Jeg skriver jo at en god kjemi også innbefatter fysisk tiltrekning. Med det mener jeg at personen i det minste har et utseende som er greit/akseptabelt. Så lenge det kravet er oppfylt, er mulighetene åpne.

Skjult ID med pseudonym jente 31 on. 19 des. 2007 17:40

ja .. det er mulig å lage dater som er mer spennende en en halvliter på byen... men jeg vil gjærne møte mannen først se om kjemien er der.. prate bli litt kjent før jeg gidder å bruke så mye energi og penger på daten... Hva er galt med det?
Hele opplevelsen vil jo bli bedre med en du liker ,enn en du går å tenker : "ååå. skulle ønske jeg aldri svarte på den meld" med. he he he...

Skjult ID med pseudonym nitrelo on. 19 des. 2007 20:02

Helsikke...har jeg brukt lang tid på å tråle meg gjennom en over 1/2 år lang tråd? Skam deg Michi;-)

Men nå som jeg tross alt har gjort det, og satt meg inn i saken....hva med å la det kreative være å invitere moren med på daten. Da får både TS og "erfaren" viljen sin;-)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) on. 19 des. 2007 20:07 Privat melding

Inviter 2 dates på samme daten.

Skjult ID med pseudonym Uheldig on. 19 des. 2007 21:47

Erfaren? Har du barn på din ønskeliste? Vel, til dere som har det og samtidig krever sylslank dame, vil jeg si at dere får tenke dere godt om! Det samme vil jeg si til kvinnene hvis mannen er kroppsfiksert...

Jeg gikk opp 25 kg. på graviditen, fikk bekkenløsning og kunne ikke gå på ett år etterpå. Hvordan skal du få din lekre kropp tilbake under sånne forhold? Noen ganger er det nokså lite selvforskyldt å ha noen kilo for mye...!

JA, jeg er "ressurssterk", og blir sint når jeg hører at smarte damer ikke er overvektige. Statistikk peker på trender, men sier ikke alt...

(kvinne 35 år fra Oslo) on. 19 des. 2007 21:58 Privat melding

Erfaren...Morsom du ...tenker du erta på deg mange feminister der !!!

...men jeg ser Poenget:D

(mann 51 år fra Oslo) on. 19 des. 2007 22:00 Privat melding

Selv om erfaren ikke svarer, trenger han ikke være feig. Dette er en veldig gammel tråd. Hvorfor Michi?

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 20 des. 2007 22:31

Poeng det, men kanskje en liten advarsel? eksempelvis "ønskereprisen" :-)