Alle innlegg Sukkerforum

Ansvar i relasjonsprofilen

Vis siste innlegg
(kvinne 46 år fra Oslo) on. 30 nov. 2011 17:10 Privat melding

Jeg lurer på hvordan man skal forstå punktet om ansvarsfølelse i relasjonsprofilen?

På den ene side står det "Jeg klarer meg selv på enkelt lekent vis. Tar ansvar for meg selv"
På den andre står det: "Jeg har lett for å bli for ansvarsfull og bry meg om de rundt meg".

Og så er det vektet med ti graderinger fra den ene til den andre.

Men dette er da ikke to ytterpunkter når det gjelder temaet ansvarsfølelse, vel? Det er ingen motsetning mellom å ta ansvar for seg selv og å bry seg om andre? Begge alternativene er jo ansvarsfulle, og man har ikke mulighet her til å være uansvarlig - selv om det er sikkert mange som er det.

Men jeg skjønner iallfall at jeg skal sette dette punktet som "ikke viktig" - selv om det er viktig, nettopp fordi alle MÅ svare en variant av å være ansvarsfull i positiv forstand.

Andre finurligheter når det gjelder ansvar, eller andre punkter i relasjonstesten?

Skjult ID med pseudonym uflaks on. 30 nov. 2011 17:15

Dette har også jeg tenkt på. Har vel svart 2 eller 3, da jeg ikke liker å overstyre andre. Resultatet er nesten alltid et rødt blad på ansvar. Jeg fremstår vel som en uansvarlig tølper da, antar jeg.

Skjult ID med pseudonym elisa on. 30 nov. 2011 17:17

Ja, jeg har også nesten alltid rødt på ansvar, så nå måtte jeg inn og se hva jeg hadde svart, og da demret det for meg at begge alternativer egentlig er to sider av samme sak, og ikke motsetninger.

Skjult ID med pseudonym uflaks on. 30 nov. 2011 17:20

Kreativitet er også et problem. Det at man ikke syr sine egne klær eller lager pynt av doruller behøver vel ikke å bety at man ikke er kreativ.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 30 nov. 2011 17:22

Jeg synes det er lignende tolkningsproblemer på en rekke av spørsmålene i relasjonsprofilen. Husker ikke spesifikke eksempler nå, men mener jeg har tatt det opp før en gang. Sosial IQ mener jeg var ett av dem.

Skjult ID med pseudonym uflaks on. 30 nov. 2011 17:23

@ Egentlig

Godt poeng. Dette med sosial IQ forstår jeg ikke i det hele tatt. Det er mulig det sier noe om min sosiale IQ :)

Skjult ID med pseudonym elisa on. 30 nov. 2011 17:50

uflaks og egentlig, da burde man sette ikke viktig på både sosial IQ og kreativitet - selv om det selvsagt har noe å si. Fordi ellers får man motsetninger som ikke er nødvendige og går glipp av profiler som kanskje kunne vært finfine matcher...

Skjult ID med pseudonym uflaks on. 30 nov. 2011 17:53

Jo, men problemet er vel at andre setter det som viktig, kanskje svært viktig.

Skjult ID med pseudonym Mort1 on. 30 nov. 2011 17:56

Seksuelt leken-spørsmålet er også teit. Enten kan man være leken og kranglete, eller avslappet og aksepterende... Hvorfor ikke aksepterende, avslappet og leken? Går det ikke liksom?

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 30 nov. 2011 18:11 Privat melding

Er flere av disse spørsmålene jeg føler meg både til høyre og venstre for samtidig. Avengig av hvilken situasjon man ser for seg.

Tror jeg har lagt meg nokså på midten på flere av dem, og tenkt at jeg heller får anse matchtreet som mindre gyldig på enkelte ting.

Skjult ID on. 30 nov. 2011 18:31

Faktisk mange spørsmål som er diskuterbare.

F.eks Familiekjær: Enten Foreldre er slit, drar vekk i jula eller hjemme hos mamma og pappa hver helg.
Jeg er veldig glad i familien min, men nå har jeg verken mamma eller pappa. Bruker allikevel mye tid til på søstre og deres familier. Betyr det da i relasjonsprofilen at jeg mammajente eller pappajente?

Jula er bare en uke i forhold til alle de andre dagene i hverdagen, hva med dem? Mye diffuse spørsmål og svar.

Skulle ønske brukerne av sukker kunne selv velge spørsmål vi synes var viktige å svare på.

Skjult ID med pseudonym elisa on. 30 nov. 2011 18:46

@(Skjult ID ) - ons 30 nov 18:31

Akkurat den på familiekjær skjønner jeg iallfall, og de to alternativene er motsetninger og gjensidig utelukkende. Her tror jeg at jeg kan strekke meg til å forstå foreldre som representanter for familien, slik at hvis du bruker mye tid på dine søsken i stedet for å unngå dem, så heller du mer over på den familiekjære siden.

Men ja, det er mange andre rariteter som ikke er like intuitive.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 30 nov. 2011 19:44

En jeg kom på nå (går igjennom profilen igjen): "Uteliv". Der er valgene 1 og 10 beskrevet som henholdsvis "Drar svært sjelden på byen når jeg har kjæreste", og "Stortrives på byen selv om jeg har kjæreste".

Men hva legges i det egentlig? Mener Sukker at man her svarer på om man gjerne drar på byen alene selv når man er i et forhold, eller mener man at man fortsatt ønsker å dra mye på byen med den man er blitt sammen med, eller...? Skjønner ikke helt poenget med å poengtere at det er "når jeg har kjæreste". Kunne det ikke bare stått om man har lyst til å dra mye på byen eller ikke? Tror ihvertfall folk som egentlig er enige kan svare vidt forskjellig her avhengig av tolkning.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 30 nov. 2011 19:50

Lignende med "Filosofisk og undrende".
Jeg både "Tar ting slik de fremtrer og er mer opptatt av fakta", samtidig som jeg "Tar ingen ting for gitt, dveler ved mye".

Skjult ID on. 30 nov. 2011 20:38

Også planlegging: Enten Tar ting på sparket. Har sjelden planlagt dagen eller Ofte fullbooket førstkommende uke. Selv om jeg er noe spontan, pleier jeg ikke ha fullbooket uker?

Hm mange ting å merke seg på relasjons-spørsmålene ja ;)

(mann 33 år fra Hordaland) to. 1 des. 2011 13:38 Privat melding

Enig med Mort1, jeg lurer også på hvorfor krangling nødvendigvis skal ha noe med seksuell lek å gjøre. Jeg misliker krangling, men det betyr jo ikke nødvendigvis at jeg ikke kan være seksuelt leken...