Alle innlegg Sukkerforum

Diesel eller bensin?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Miss Gucci sø. 4 des. 2011 23:05

Jeg skal kjøpe ny bil:):) Wohoo!! Spørsmålet er diesel eller bensin.. Fått bra tilbud på begge, så det er egentlig bare å velge og vrake, men noen som føler noe for eller imot på det ene eller andre? Liten bil, mest "kaldkjøring"... Noen tips?

Skjult ID med pseudonym blah sø. 4 des. 2011 23:05

vann

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 4 des. 2011 23:17

Bensin

Eventuelt ugler: http://dilbert.com/strips/comic/2005-05-16/

Skjult ID sø. 4 des. 2011 23:19

Fordeler med diesel;

Noe lavere drivstoffutgifter og noe færre service-intervaller på de fleste modeller.

Om det er avgjørende.

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) sø. 4 des. 2011 23:20 Privat melding

stort sett innenfor i bygrensen ? bensin/hybrid/el-bil
mye langturer?: diesel

Skjult ID med pseudonym Retallion sø. 4 des. 2011 23:24

Diesel = Mindre forbruk, "sterkare" motor, dyrare årsavgift
Bensin = Meir forbruk, "svakare" motor, billigare årsavgift

Men til 1000-kroners spørsmålet, som betyr mykje meir enn bensin/diesel. Dame og liten bil? Kjipaste sort Volkswagen Polo dei har lyst å lura deg til å kjøpa?

Eller er du av dei få som har litt interesse for utseende, kjøreegenskapar og utsyr?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 4 des. 2011 23:33 Privat melding

tequila!

(mann 40 år fra Oslo) sø. 4 des. 2011 23:34 Privat melding

Bensinbiler med manuell kasse er perfekt for meg som ikke bruker bilen så mye. Når den har stått ute i kulda et par uker (eller en måned) uten å ha blitt rørt, så er det mye greiere å få i gang en slik enn en dieselbil. Slik virker det for meg ihvertfall.

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 4 des. 2011 23:36 Privat melding

Hydrogen, biogass eller LNG er miljøvennlig og morsomt :-)

hehe.. jeg sier kjøp den bilen som føles riktigst av hensyn til pris, utsende, innhold, og komfort. Alt dette andre tøvet får vi ta siden :-)

Lykke til. Si ifra om den ble gul eller rosa miss Gucci :-)

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 4 des. 2011 23:37 Privat melding

Det blir relativt dyrt å fylle tanken da Nortibia. Ryker fort på 10.000,- pr. tank ;o)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 4 des. 2011 23:50 Privat melding

Ideelt sett elektrisk, kanskje hybrid, men ihvertfall ikke diesel!

Dieseleksos inneholder nanopartikler som irriterer immunforsvaret og skaper allergitrøbbel og lungeinflammasjon og etterhvert KOLS! Ikke det at bensin er sunt, men det forbrenner renere, tross alt.

Og nei, partiklene er for små til å fanges opp av partikkelfilteret, ellers måtte dette ha fylt bagasjerommet eller noe pga volumet eksos som skal filtreres!

Og når du selv sier at det er snakk om kaldkjøring, så bør du ikke være i tvil - diesel egner seg ikke i motorer som kaldkjøres, da får du fort tett partikkelfilter og HØYERE servicekostnader, forbruk mv.

Er en grunn til at diesel opprinnelig ble brukt kun i anleggsmaskiner, traktorer og en del drosjer, der motoren går lenge av gangen.

Bor du på landet, er selvsagt partikkelproblemet kun til ulempe for deg selv evt. men diesel passer (fortsatt) best for dem som bor på landet (og som praktiserer bruk av motorvarmer) og i anleggsmaskiner, generatorer, Webasto varmeapparater mv. helst da ikke i tettbygd strøk.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 4 des. 2011 23:52

De fleste produsenter i dag har gode motoralternativer, enten det er motorer som forbrenner diesel, eller bensin.

Det er imidlertid fortsatt ganske stor forskjell på gangkulturen til en moderne bensinmotor, og en tilsvarende dieselmotor. Bensinalternativet går ofte mykere, har mindre støy - og den støyen som er der er ofte mer behagelig å høre på. Moderne bensinmotorer har, som alle moderne dieselmotorer, turbo (eller kompressor, eller begge deler). Det betyr at disse motorene også er sterke og drivstoffgjerrige, samt at de har et mye bredere effektregister enn dieselmotorer. Likevel vil en "tilsvarende" dieselmotor forbrenne drivstoffet mer effektivt, og således bruke mindre drivstoff - særlig ved småkjøring/bykjøring.

Ford, Volvo, Citröen, Renault bruker en fellesutviklet dieselmotor i mange av sine mindre bilmodeller, en 1,6 liter.
Mercedes, Audi/VW, BMW har alle 4. sylindrede dieselmotorer med fin gangkultur og behagelig støybilde (BMW utmerker seg positivt). Honda og spesielt Subaru har dieselmotorer med særlig fin gangkultur.

Lexus har også fine, om enn noe anemiske dieselmotorer.

Personlig ville jeg valgt en bil med en moderne bensinmotor (lavtrykksturbo). Bensinmotorene har, som dieselmotorene, vært gjenstand for en betydelig utvikling de siste årene (men pga. den forhenværende avgiftspolitikken har det vært mest fokus på dieselbiler i Norge).

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) ma. 5 des. 2011 00:09 Privat melding

Diesel blir stadig mer kostbart da idiotene av noen norske politikere har skjønt at lokalforurensningen fra disse (svevestøv) er enorm kontra bensin. ( det er stort sett bare i europa vi har satset på dieselbiler).

Dieselbiler er også snart ikke mer økonomiske å kjøre, spesielt når dieselprisen går opp, årsavgiften er høyere samt at kostnadene ved reperasjoner er langt høyere. En dieselmotor går enklere istykker, om noe først skjer er sannsynligheten for at den går til helvette mye større og en dieselmotor er generelt dyrere enn en bensinmotor.

De bråker mer, lager mer vibrasjoner som fører til mer slitasje i motorfester og lignende. Det eneste umiddelbart positive er at de generelt har mer moment enn en bensinmotor. Men de føles også langt mer "ketchup" å kjøre. Altså litt som å skvise på en ketchupflaske. Først kommer ingenting før det plutselig spruter ut. Slik fungerer de fleste dieselmotorer også. Bensinmotorer drar mye mer jevnt. De er derfor langt mindre sporty å kjøre.

Også har du vinter da. Små dieselmotorer er helt ubrukelige i norske forhold. Da må du kjøpe på en kostbar dieselvarmer som også lett kan gå istykker og er svinedyr å reparere. Hvis ikke får du ikke start på bilen engang. Var på oppdal i vinter og det sto en 40-talls dieselbiler på rekke og rad uten start. De måtte da taues inn til verksted og varmes opp. Mens min startet fint og naboens bensinbil kun trengte litt starthjelp gjennom startkabler.

Om du absolutt skal ha diesel er det vel Honda som har de beste om du skal ha karakteristikken til en bensinmotor iallefall.

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 5 des. 2011 00:14 Privat melding

Jeg ville gått for en liten og økonimisk dieselbil til bykjøring. VW Polo, Toyota Yaris...

Å hold deg for guds sjyld til japansk eller tysk, da er du safe.

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 5 des. 2011 00:22 Privat melding

Snodig lesing @ MagnusOpus.

Min dieselbil går mye jevnere og mykere enn min bensinbil. Å de nye commonrail dieselmotorene har en ganske så lik effekt karakteristikk som en bensin motor nå til dags. Kjenner meg absolutt ikke igjen i det du skriver her.

Å snakker vi ketchup effekt, ja det er noe som hører 80 tallet til, gamle saaber hadde dette og er vel mye der det utrykket kommer fra.

Jess, jeg skrur en del bil..

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 5 des. 2011 00:24

Deshi

Diesel mykere enn bensin? Fortell :)

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 5 des. 2011 00:27 Privat melding

Snakker ikke om vibrajoner og støy her nå, men draget i motoren er veldig jevnt og veldig likt alt jeg har hatt av bensinbiler før.

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 00:27

@Deshi

Skulle akkurat til å skriva det samma som du gjorde, men du kom meg i forkjøpet;-)

Trur mykje av denne diesel-skepsisen basere seg på uvitenhet, gamle fordommar og litt for mange røvarhistoriar i lokalsamfunnet.

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 5 des. 2011 00:34

Det er et ubestridt faktum at MODERNE bensinmotorer fortsatt/igjen går laangt mykere og smidigere enn "tilsvarende" bensinmotorer, i tillegg til at de har et langt bredere effektregister. Men, som nevnt - en dieselmotor har som regel langt høyere dreiemoment, men over et betydelig snevrere turtallsområde :)

Prove selv og sammenlikne gjerne to motorer fra samme fabrikant, eks. en VAG 2.0t (211hk/280/300NM - bensin) og en VAG 2.0tdi (177/380NM - diesel).

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 5 des. 2011 00:36 Privat melding

Tror ikke aller kjenner til de nye commonrail dieselmotorene nei.

Kan vel også nevne at dieselpurka mi starta på et blunk i -20 sist vinter på hyttetur. Snodig du :)

Skjult ID ma. 5 des. 2011 00:37

Da ville eg valgt en bensinmotor visst det er mest for "kaldkjøring" eg har både bensinbil og dieselbil,så eg merker godt forsjell på vinteren når en starter dieselen så er vanskligere og starte og sliter mer på maskinerie og batteriet.Men lykke til med valget hilsen en mekaniker :-)

(mann 40 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 00:38 Privat melding

Kjører Toyota Prius, automatgear... og veldig godt utstyrt (importert bil) - går på bensin og batteri.... Forbruk ned mot 0,48 på mila... (men jevnt over 0,55 på blandet kjøring).... Den er ikke svært dyr heller... :D

Fordelen med å kjøre Diesel fjerner Stoltenberg & co så snart de kan! De skulle bare få alle til å kjøpe Dieselbiler først... :)

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 5 des. 2011 00:42 Privat melding

0.48 på en prius ?? Hørtes mye ut til å være en hybrid spørr du meg. Hatt min traktor ned i 0.34

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 00:43

Er du dame - kjøp YARIS... :D bensin... ELLER diesel... ekje nøye. Men motoreffekt må jaffal være 1,3 eller høyere... da harru draget vettu.... :D Eg er dame - og mange menn har kommentert og missunt min bil. Politiet kalte bilen min: ULV I FÅREKLÆR...... og det sa HAN betjenten - som stoppa meg med en SIVIL POLITIBIL.... hmmmmmpf...... Eg sa: Takk det same mister... :D Men - det var bare EG som fekk BOT... URETTFERDIG.... :(

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 00:46

Teknisk spørsmål; Kan ei(n) få bot i ein Yaris...for å kjøra for fort?

(mann 40 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 00:51 Privat melding

Deshi: Teoretisk forbruk er på den nye 1,8 l Prius ligger på 0,4.... Den har jo ikke lavt forbruk sånn egentlig i forhold til andre... men den er jo lav med tanke på at det er automatgear, og litt miljøvennlig på kjøring i sentrum av Oslo hvor jeg stort sett bare går på strømdrift... :)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:02

@ Retallion: Det er faktisk ikj bare et teknisk spm - det er ett fasitsvar på det: JA DET ER MULIG.... og boten vakje nett snau heller.... hmmmmpf.... :( To prikker blei det OG... tru det eller ei... :D men det er foreldet no.... puuuuuuh.... Staten ska f.... ikj få meir... :/ Yarisen og EG kjører som en PREST heretter... :D :D :D

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:05

Rettelse.... :D veit egentlig ikkje åssen en PREST kjører eg..... Anyone??? som kan svare på det????? :D

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:07

Smilefjes, eg lika dialekta di. Sei kva kommune utenfor Bergen du bur i, så skal eg henta deg i ein SKAPELIG bil, og ikkje ein sånn "Eg bikka 80 i nedoverbakke med lensmannen på slep" Yaris ;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:17

@Retallion.... :D Det ekje en sånn derre "Eg bikka 80 i nedoverbakke med lensmannen på slep" Yaris serru.... :D Denne blei målt i 99.... i gjennomsnitt på OPPOVER.... og hadde ikj FLAT pedal engang... hihihihihi... :D Ekje nett noken "pingle-Yaris" heller... ei ikj sjåføren..... e det... haaahaaahaaa... :D Var det som skremte polisen og trur eg... hihihihi... :D

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:19

Smilefjes, eg tar deg på ordet, det var ikkje bilen, det var sjåføren han var ute etter. Eg ser den no ;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:19

@Retallion.... ekje noken OVER eller UNDER den Yarisen serru..... SÅ - du slit nok m bilvalget... hihihihi... :D trur eg... :D

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:21

jaaaadda..... var sikkert sjåføren... polisen var ute etter vettu.... :D :D :D Men - er du ute etter BILEN min... da slit du BIG time... :D Den ekje til salgs... ;)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:24

Tru meg, "bilen" din skal du få ha i fred;-) Ta gjerne med deg lensmannen og, sånn at eg får fritt leide når eg er ute med BILEN min ;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:26

Har alliert meg m han derre lensmannen eg... no... :D du veit - han blei.... impo..... tert... SÅ vi er på utkikk... etter DEG... :D

Eg veit du misunner meg bilen min... ;) hihihihihi

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:29

@Retallion.... no har vi spora av tråden her.... usjameg.... Men - eg går for Yaris eg... :D og seier GOD NATT... :D

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 5 des. 2011 01:30

@:)) - man 5 des 01:05
Altså, enkelte prester kjører som om noen andre har en hånd med i styringa...
Takke meg til en nyoppkjørt sjåfør med en bil i tvilsom teknisk stand any day.

Bot med en yaris?
Nedoverbakke, hjemlengsel og medvind?

;p

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:30

Så flott smilefjes, då kan jo de to kjøra sivilt i Yarisen då, så slepp eg iallefall å bekymra meg for å bli tatt den dagen;-)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:32

@Arneand

"Bot med en yaris?
Nedoverbakke, hjemlengsel og medvind?"

Hehe, ja eg nevnte akkurat da litt lengre opp i tråden;-)

@Smilefjes

Natta, suss og klemz til deg og Yarisen;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:34

Det er nett DÅ du ska bli bekymra @Retallion... om EG, POLISEN...... OG YARISEN kjem... ;) Då ekje da trygt ska eg sei deg... men - bare tru anna du.. - Då e du lett å TA... hihihihi.. :D :D :D

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:36

@Smilefjes

Må lalla deg du no, da e slitsomt for ein liten 1.3 liters motor å halda da gåande så lenge vettu;-)

Prøv igjen i måro, frisk og utkvilt!

Klemz;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:38

jaja... her var det visst mange med UVITENHET... om egenskaper til en YARIS.... jaffal med DENNE sjåføren.... hihihihi... :D

Ekje ALT menn veit skjøner eg... :D jaja - godt vi har NOKEN hemmeligheter...... vi damer... ;)

Nattaklem... :D

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:41

Dame.... Yaris.... Kva andre ikkje skjønnar.... Smilefjes:-):-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:48

Du ekje begynt å bli frekk vel.... @Retallion??????????????? hmmmmmpf.... :/ Du har hørt uttrykket: En ska ikj skue hunden på hårene??????? :D

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:50

Ikkje prøv deg frøken, du sletta ditt innlegg om kordan du misshandla Yarisen med tung last og det som verre er! Veit ikkje kven av oss som e værst eg;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 01:53

Hahahahahahahaha..... :D Du - eg kunne fortalt det LITT av kvart om den lasten eg har hatt i Yarisen... men i fare for å bli MOBBA meir her - så trur eg at eg tar KVELD.. ;) Det er nok med TO BØTER på den bilen.... :D

Så bare ikj prøv deg MISTER... Yaris er faktisk en mellomting mellom en liten lastebil og FERRARI... :D :D :D

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 01:57

"Yaris er faktisk en mellomting mellom en liten lastebil og FERRARI... :D :D :D"

hehehehehehehehehe, eg lika deg Smilefjes, fekk meg nettopp mitt eget no, thanks;-)

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 02:00

DET ER SANT!!!! hihihihihi... :D

Jaja - sov godt da @Retallion,,,, og drøm da - om - YARIS seff/ slæsj lastebil (liten)... :D :D :D Nattklem... ;) fra ho derre gærne Yarisdama.. hihihihi...... ;)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 02:02

Du ekje i lodd for fem flate øre Smilefjes, hverken du eller den dar lastebilen SLÆSH F16 flyet ditt, men artig e du ;-)

Sov godt og god natt du og, hehe!

Skjult ID med pseudonym :) ma. 5 des. 2011 02:04

Hahahahahahaha.... :D Tusen takk... ;)

Nattis.... hihihihi... :D

Skjult ID med pseudonym MagnusOpus ma. 5 des. 2011 03:00

Deshi : da må du enkelt og greit være mye mindre interessert i og kresen på biler enn meg og mine. Jeg har testet alt av TDI'er fra VAG de siste to årene, de som brukes av volvo og andre biler i det konsernet, PSG osv. Eneste diesel som dugde var Honda's. Og om du sammenligner en nyere diesel på en varm dag med en gammel bensin så er vel ikke det så merkelig at resultatet ditt er slik du tror. Selv min bensinmotor med kjede bråker mindre enn de nyeste dieslene. Sånn er det enkelt og greit med oljebrennere.

Ketchupeffekten er også i aller høyeste grad gjeldende, du får alt momentdraget iløpet av ca 500-1000rpm. Jeg tror du rett og slett mangler erfaring med nye og gode bensinmotorer for å være ærlig.

Skjult ID med pseudonym atlet ma. 5 des. 2011 06:05

Diesel er SATANS drivstoff! Det forpester luften med enorme mengder nitrooksid og giftige partikler som bidrar til skadde lunger, sykdommer/kreft og redusert levealder. Det er helt forferdelig at 3 av 4 nye biler som selges i Norge går på diesel. Hadde jeg vært superman skulle jeg knust bilfabrikkene som produserer disse pestmaskinene (de skulle selvsagt fått sjansen til å kutte ut produksjonen først).
Til dere idioter som kjøper Diesel: Bryr dere ikke om alle barna som må puste inn eksosen med alle giftpartiklene? Tenker dere bare sparte penger fordi dieselbiler forbruker mindre og er rimeligere? At så mange setter lommeboka høyere enn barn og folks helse viser hvor egoistiske og hensynsløse gjennomsnitt menneske er...

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 07:37

OJ:):) Tusen takk alle sammen!! Her er det litt å lese igjennom ser jeg!! (Slang ut denne tråden rett før jeg la meg)

Skal gå gjennom og se litt senere i dag!!

Bilen er en enten Ford Fiesta 2012 1,25 Bensin, eller en 1,4 TDCi.

Jeg har hørt dette om partikkelfilter på Diesel, og at den er litt "uvant" hvis man har kjørt bensinbil i alle år....
Jeg kjører mest frem og tilbake på jobb, og et par turer hit og dit iløpet av året.... Til jobb burde jeg sikkert GÅ,men det gjør jeg ikke....så enten eller, så kjører jeg da 5-10 minutter til jobb....

Nok en gang, takk til nå:):) Kom gjerne med flere innspill:)

Og, jeg skulle GJERNE hatt en rosa en men blir nok en mer nøytral farge denne gangen:):)

(mann 32 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 10:58 Privat melding

Miss Gucci.
Jeg får veldig gode tilbud på ford :) kjøpte akkurat s-max og fikk 90 tusen i avslag

Skjult ID med pseudonym 123 ma. 5 des. 2011 11:22

Gucci
Da hadde jeg valgt diesel. Den 1,25 litern drar nok ikke skinnet av pølsa :)

(mann 40 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 13:09 Privat melding

Kjøpe kliss ny bil for å kjøre fem minutter til jobb? Da er du ganske desp etter å slippe å gå eller bruke andre fremkomstmidler ja. Kunne jo lett forsvart bruk av taxi for slike distanser dersom det var "for langt å gå" og det ikke fantes noen fornuftige rutetilbud innen kollektivtransport.
Bare om vinteren kan du jo lett bruke 10-12 minutter bare på å skrape is, for ikke å snakke om å grave den frem (med mindre du har garasje selvsagt)

På eldre biler var det ihvertfall vanlig at dieselmotorer krevde ekstra mye strøm for å starte opp. Om det er slik på nyere biler vet jeg ikke, men jeg ser for meg at du bør ha gode lademuligheter tilgjengelig dersom du på fast basis skal kjøre dieselbil i 5 minutter pr tur.

En annen ting til motorspesialistene: Motoren vil aldri oppleve å nå fornuftig driftstemperatur. Er ikke dette spesielt ugunstig for diesel?

Kjøp heller noen gode sko.

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 5 des. 2011 13:36

Miljø, miljø, miljø! Kjøp en liten sak som kan plugges i veggen.

Gode sko er et bra forslag. Kjør ev på med en sykkel i tillegg. Og en dusjhette om du er redd for vann i håret.

(mann 46 år fra Akershus) ma. 5 des. 2011 13:46 Privat melding

Til TS...

Dersom du i all hovedsak kommer til å bruke bilen frem og tilbake noen minutter til jobb, da skal du kjøpe bensinutgaven av den Fiestaen. Selv om den har ett litt høyere forbruk enn diesel.. Dieselbil til slik småkjøring er IKKE å anbefale. Som mange her sier så spyr de ut mye mer lokal forurensing i form av partikler enn bensinbilen. Men du vil pga kort kjørelengde aldri få skikkelig driftsvarm motor, noe som i seg selv også fører til større utslipp av skadelige partikler. Men du vil også risikere økte servicekostnader pga tette partikkelfilter på dieselbilen. Vet ikke hva det koster å skifte på en Fiesta, men det kan være dyrt.
Til de som mener at bensinmotoren ikke drar skinnet av pølsa, så vil jeg anta at du uansett ikke spiser så mye pølse til og fra jobb, og da gjør den motoren nytta si mer enn godt nok.

Lykke til med bilkjøp, og håper du uansett blir fornøyd med bilen :)

Skjult ID med pseudonym Paraply ma. 5 des. 2011 13:54

@Kommode

Knusktørt.

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 14:26

Bruk frityrolje! har hørt det virker på noen biler!

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 des. 2011 14:46 Privat melding

Mest småturer = bensin.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 16:07 Privat melding

Som flere her sier, små kjøring så er det bensin som gjelder og ved lengre avstander er det bensin. Men som mange eksperter sier, kjøper man bil under golf klassen anbefaller de bensin biler. Forbruket på en bensin bil på korte avstander er mindre enn diesel biler.
Begge de motorene du har sett på er i utgangspuktet bra motorer, og du skal bare drite i hvor mange liter motoren er da det er veldig uvesentlig, men diesel motoren er nok sterkere, men bensin motoren er mere økonomisk i dette tilfelle :)

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 des. 2011 17:28 Privat melding

Samme faen hvor sterk motoren er vel, hu kommer nok til å kjøre som ei kjerring uavhengig om det er 60 hester eller 600. Forskjellen er bare hvor lang tid det går før det ender i grøfta... =)

Skjult ID med pseudonym mmmmmmm ma. 5 des. 2011 17:34

Blå....

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 20:18

Takk for alle gode tips:):) Ble Diesel...:):)

Kebab...Her ender det nok ikke i grøfta, med det første håper jeg, og gjør det det, er det nok ikke pga at jeg evt kjører som ei kjerring....:):)

Men me HAPPY uansett:) Fin farge og:):)

Kevin, fikk god deal jeg og:P

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 20:19

Grattis med ny bil Miss Gucci, godt å høra at du valgte rett motor! Kva farge blei det?

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 20:28

Retallion:) Tusen takk:):) Er VELDIG happy, og iallefall siden min "innbyttebil" fikk dommen "bør ikke kjøres"...og jeg fikk låne en annen bil frem til jeg får min egen:)

Farge: brun metallic - ish:)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 20:29

Supert valg av bil iallefall, dei nye Ford Fiestane har gode motorar, skiller seg ut, og er gode å kjøre. Du kjem til å bli storfornøyd med bilen iallefall:-)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 20:31

Jeg er kjempefornøyd:):) Den er litt vanlig, men allikevel skikkelig tøff! og det er god plass til mine lange bein:):)
Og hvis jeg skulle være så "heldig" å få familie og barn en dag, er det en skikkelig konebil:):) Må tenke på alt og da:)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 20:34

Ja du er jo dame, så her må alt tenkast, veiast for og imot, og så konkulderast med. Du kom no fram til rett bil til slutt iallefall;-)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 20:39

Psssst.... Jeg tenkte helt seriøst på å kjøpe ny bil på fredag, dro på bilbutikken på lørdag og kjøpte bil i dag....så sååååå mye veiing har det ikke vært:):) Men tusen takk:) Tror den er rett for meg:)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 20:42

shiptuning???

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 20:43

hehe, "shiptuning"? Altså, trimming av skip, uttalt på Engelsk i dette tilfellet, eller snakkar me om "chiptuning" som då er normen når det gjeld bil? ;-)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 20:45

Chiptuning = Elektroniksk trimming av bil, enkelt forklart. ca 5000kr og du har 20-30hk meir i ein bil med turbodiesel

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 20:49

Ohh...trenger jeg det da?? Tror det holder masse masse med min 1,4 med 70 hester:)

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 21:32

Nei du treng egentlig ikkje det, men du vil fort dra noken mannfolk viss du kan skryte av at du har chip-trimma Fiestaen din;-)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 21:44

Hahahahaha..... Vel, er vel ikke bilen de vil ha, vel.... Det er kanskje noe man gjør med LITT større og sprekere biler eller? hehe

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 21:48

Du skal overhodet ikkje sjå vekk ifrå at du kan dra mannfolk kun med bilen du har, men om det er dei mannfolka du vil ha er vel kanskje ein anna sak. Du veit, noken lika små og søte, andre store og kraftige, hehehehe;-)

Skjult ID med pseudonym atlet ma. 5 des. 2011 21:50

miss gucci: Hva fikk deg til å velge diesel? Bryr du deg ikke noe om luftkvalitet, helse og miljø? Gir du faan i menneskene på fortauene langs veiene som må puste inn de skitne partiklene bilen din spyr ut når du kjører forbi? Dette er noe ALLE dere som kjører diesel bør tenke over!

Virker som det er svært på personer som tenker/bryr seg om konsekvensene av det de gjør her i verden. Menneskeheten er preget av selvopptatttelse og økonomisk grådighet...

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 des. 2011 21:56 Privat melding

Regner med at du kun gikk for diesel fordi du fikk en vesentlig bedre deal på det enn bensin...? Mange forhandlere har jo feilet rimelig hardt mtp bestillinger av biler med dieselmotor sett oppimot at det omsider gikk opp for staten at det ikke var så himla miljøvennlig som de innbilte seg her for noen år tilbake... Så de sitter med masse biler som om ikke lenge kommer til å være veldig vanskelige å bli kvitt, så da setter de heller ned prisen NOE nå, og pusher de på kunder som er enkle å overtale, noe som er mye bedre enn å gå med kanontap om 6 mnd...

Som flere oppi her også var inne på, er det mest småkjøring, så er det bensinmotor som gjelder. Men men, du finner vel kanske ikke ut av det, da en ny diesel er bedre enn en gammel bil som "ikke bør kjøres" uansett, og du ikke får sammenlignet med tilsvarende ny bil med bensinmotor.

Gratulerer =) Du ble lurt.

Skjult ID med pseudonym Retallion ma. 5 des. 2011 21:57

@atlet

Spar deg hippie våset ditt, les litt mindre VG og heller gratuler dama med ny bil. Om du trur at ho, eller hvilken som helst anna nordmann sitt valg av bil endrar NOKO SOM HELST i det store bildet, som forøvrig er vinkla meget så suspekt av andre henysn enn miljø, så er du for dum til å bli tatt seriøst her inne.

Menneskeheten er prega av flokk mentalitet, og venstre-vridd tullprat gjengitt i media, med den hensikt at slike som deg skal bita på. Lett å lede, lett å manipulere. At du ikkje evnar å sjå det sjøl, vel det har du jo bevist i innlegget ditt.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 22:02 Privat melding

Gratulerer med ny bil :)
Du kommer til å bli kjempe fornøyd, valgte du Titanium?
Jeg fikk min S-Max Titanium S 140 Hk Aut for kanskje 2 mnd siden. Er kjempe fornøyd og er en kjempe fin bil å kjøre. Ford har gjort det kjempe bra de siste årene.
Hvor kjøpte du bilen Miss? :)

Du trenger ikke Chip tuning, skjer det noe så gjelder ikke garantien din osv, så ikke gjør noe med motoren din :)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 22:05

Kong Kebab.... Jeg fikk faktisk en bedre deal på bensinbilen, men jeg ville ha en med litt større motor, enn det jeg allerede har i dag. Men for all del, tilbudet på dieselbilen var også bra...
Om jeg ble lurt? Tja, jeg fikk den bilen jeg ønsket meg, til en pris jeg kunne tolerere... Å kjøpe splitter ny bil er jo ikke nødvendigvis økonomisk uansett hvordan man ser det....

Det er mange her som har kommet med gode forslag, og tanker, og jeg baserer ikke nødvendigvis et bilkjøp kun på kommentarer på et date-forum, men setter pris på tipsene, og er nå strålende fornøyd med NY BIL:):)

Skjult ID med pseudonym atlet ma. 5 des. 2011 22:05

Retallion: alt og alle påvirker alt og alle med hva vi gjør. Et av problemene her i verden er folk som DEG, som bare tenker at det du gjør ikke endrer noe som helst i det store bildet. Hvis alle bidrar kan vi få en bedre verden! Spesielt dette med luftkvalitet i byene er et gedigent samfunnsproblem. Det at det blir flere og flere dieselbiler og biler totalt sett på veiene ødelegger luftkvaliteten i byene. Antall person med luftveisproblemer og lungesykdommer kommer til å eksalere dramatisk de neste tiårene dersom trenden fortsetter. Lurer på hvordan jeg besto mensa testen hvis jeg er så dum, er nok heller du som er dum som ikke forstår alvoret i det jeg skriver. Jeg er en meget analyserende og filosofisk person som tenker over det meste, så din påstand om at jeg er lett å manipulere fnyser jeg av.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 des. 2011 22:10 Privat melding

Greit Miss Gucci, da ble du ikke lurt, du lurte degselv =P

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 22:11

Kevin:) Jeg kommer ikke til å gjøre noe med motoren min:) Den er mer enn bra nok som den er:):) Mye sprekere enn den jeg hadde, så blir en oppjustering for meg uansett:):)

Kjøpte på Bilia, Drammen (Vitbank)... Super service!!
Kjøpte Trend+ , hadde bittelitt med pengene å gjøre og:)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 22:14

Kong kebab.... joa...lurte og lurte... jeg fikk det jeg ville ha:):) og om det kostet litt mer, eller litt mindre, tja....da er ikke det noe problem for meg:):) Noen ganger må man gjøre som man vil, ikke som man bør:):)

(mann 32 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 22:22 Privat melding

Bilia er kjempe bra, jeg kjøpte selv på Bilia, men på Fornebu! Har veldig gode avtaler gjennom jobben... men du??? Send meg en mld så skal jeg fortelle deg hvordan du kanskje kan spare 10000 kr til, Vet du kanskje ikke støtter det fotball laget, men hey, hvorfor ikke hvis du kan spare 10000 kr, det er en sponsor Bilia er!

Trend+ er fortsatt godt utstyrt, er vel den som er utstyrt for Norge. :)
Hvordan bil hadde du før?

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 22:26

Spare 10.000? hmm.....:)

Jeg hadde en Citroen C3 Pluriel.... DER er det snakk om å bli lurt....

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 des. 2011 22:34 Privat melding

Absolutt. Men som sagt lenger opp her, til omtrent bare småturer så er det bensin som gjelder. Det hjelper jo lite at du ville ditt og datt, fikk en bittelitt større motor, når det er en diesel, som ved ditt bruk ikke rekker å oppnå driftstemperatur engang før du er fremme! Man skal jo helst ikke kjøre motoren hardt før den har oppnådd driftstemperatur... Så at den er litt større har da hvilken betydning for deg i din hverdagskjøring? Absolutt ingen.

En bensinmotor derimot oppnår driftstemperatur vesentlig raskere enn en dieselmotor.

Ikke har de partikkelfilter heller slik dieselmotorer har, som har en lei tendens til å tette seg ved mye slik småkjøring... Og de er ikke billige å bytte, og NEI, det går ikke på garantien hvis du kjører på en måte som gjør at det tetter seg. Da må du pent punge ut selv.

Vil anbefale deg å ta kontakt med Bilia snarest, og høre om du kan bytte over til bensin.

Går ikke det, eller du av en eller annen merkelig grunn ikke vil, så ta nå å ihvertfall en gang i uken kjør deg en "langtur" (på minst én time), så slipper du ihvertfall at partikkelfilteret tetter seg. (Og ikke gi mye gass på kald motor).

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 22:39

Jeg kjører jo litt mer enn frem og tilbake til jobb, da:P men det er mest det..... Jeg har forhørt meg rundt, og det bør absolutt ikke være noe problem...

De tingene du sier, har jeg allerede og det er ikke en time, det holder med 20 minutter/halvtimes-tur i uken:)
og DET har jeg nesten hver uke, så det blir ikke noe problem... og om ikke så får jeg komme å hilse på deg en gang i uka da vettu _P

Men takk for tips:):) Skal passe på Fiestaen min, jeg lover:):)

Skjult ID med pseudonym Kevin1985 ma. 5 des. 2011 22:42

Ja 10000 kr, :) Send en mld :):)

Skjult ID med pseudonym Miss Gucci ma. 5 des. 2011 22:45

Vi får se da vettu:P Du er bare nysgjerrig du....haha-...:P