Alle innlegg Sukkerforum

Da og nå

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 5 des. 2011 18:35

Ungdommer i dag blir fortere voksne enn andre ungdommer ble for en generasjon og to siden.
Dette fordi det bl.a. er sterkere sosialt press - med f.eks. nettbaserte sosiale media -, større behov for eksponering for noenlunde samme oppmerksomhet og større krav til kunnskap og evner.

Eller...?

(kvinne 41 år fra Buskerud) ma. 5 des. 2011 18:42 Privat melding

Nei, det tror jeg ikke noe på. Foreldre i dag får barn så seint..at det blir som en hel jævla bestemor generasjon av mødre. Halve hjernen har jo svunnet hen, før de skal lære noen hvordan den skal brukes.

men nei..jeg tror ikke noe på at ungdommen i dag er annerledes enn ungdommen alltid har vært. De tester grenser, suger til seg alt som er nytt, og synes foreldre er ûber teite.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ma. 5 des. 2011 18:59 Privat melding

Ja det tror jeg. I alle fall når jeg sammenligner meg selv og alle dem jeg hadde rundt meg i klassen, på skolen etc med ungdommer på samme alder nå. Det er noe helt annet.
Men jeg tror også at min mor tenkte det samme om sin ungdomstid vs hennes datter, altså min ungdomstid.
Det kommer alltid til å være sånn pga all utvikling som skjer i teknologien, media og samfunnet ellers. Tror jeg :)

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 5 des. 2011 20:23

Folk er mye mindre modne nå enn det jeg har inntrykk av - tro på - at de, og vi, var før.
Min meni(n)g, generalt sagt.

Denne tanken begynte med at min datter, 13, skulle hentes og kjøres fra A til B av sin sjåfør; meg. For ikke første gang hadde hun sminket seg forbi hennes uskyldige og vakre, mot grensen til det forskrekkende og ugjenkjennelige. (Hm. Dette mener jeg jo selvsagt på en så pedagogisk korrekt måte som mulig. Så mulig det går an for en pappa.)
Jeg sa ingenting spesielt om det til henne, men hadde en bittebittebitteliten utblåsning til en venninne etterpå. Og det var hun som sa de ordene som fremdeles lager gjenklang i øreganger og som ikke finner plass i mitt mentale system.

Det var noe sånt som "ja, men, du vet, ungdommer idag blir jo voksne mye raskere enn vi gjorde...".

Nei!
De gjør ikke dét!
Og ikke blir vi raskere voksne enn våre foreldre!

Hvorfor skulle vi? Vi har da uendelig mye mer leketøy enn de hadde - og vi bruker det fremdeles; Jeg nevner i fleng: iPad, laptop, smarttelefon ... angrepille, kondom ... ... ... tør jeg si ... "sikkerhetssele"?
hahaha!

Skjult ID med pseudonym tdh ma. 5 des. 2011 20:29

Tror også man er mindre modne og "voksne" nå enn før. Da i måten å ta ansvar osv, men dette kommer kanskje mye ann på arv og miljø også. Liker selv å være litt lite voksen enn så lenge :)

Slik har det sikkert vært i mange generasjoner, at de unge tror de er mer voksne, og det voksne har "glemt" hvordan det var å være ung når de får unger selv. Før kunne ungene bli underholdt i timesvis med gråstein ( gammelt jungelutrykk ( gammelt jungelutrykk, eller muligens fra herreavdelingen, ikke sikker ), nå har de alt mulig rart å underholde seg med. Moro å leke :p

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) ma. 5 des. 2011 20:36 Privat melding

Hæ? Hva er det du sier Dize? Er du seriøs?

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 20:44

Det høres ut som pappa ikke er klar for å se det i øynene at den lille jenta hans holder på å bli voksen?
Jeg har selv 3 ungdommer, og synes ikke de er tidligere ute enn hva min generasjon var. Men så tilhører jeg heller ikke kategorien "gammel mor".
Ungdommer er veldig forskjelige utviklingsmessig som de sikkert altid har vært. Da vi gikk ut av videregående, var det noen ungdommer som hadde hatt kjæreste i 2-3 år, mens andre ikke var i nærheten av å tenke tanken.
Jeg har 2 døttre, den ene 16 og den andre snart 13. Hun yngste har begynt å sminke seg, mens storesøster ikke gjorde det på hennes alder.
Annet element er den fysiske utviklingen. Spesielt jenter er mye tidligere kjønnsmodne nå enn før. Dette har vist nok sammenheng med kosthold, og mosjon blant annet. Jeg veit om småjenter ned i 8-9 år som har begynt å få mensen, og få hofter og pupper, mens de fleste var 13-15 år for 20 år siden.
Life goes on....

(kvinne 36 år fra Oslo) ma. 5 des. 2011 20:45 Privat melding

..Og samtidig blir vi aldri voksne heller, som tdh sier. På 50-tallet var man voksen kvinne/mann når man rundet 20, var gift og hadde verpet sitt første barn. I dag sitter 35-åringene og spiller Xbox og spiser godteri til den store gullmedaljen

"Leken" ser ut til å være en gjenganger i hva folk ønsker seg av en partner. Ihvertfall ser man ikke "moden" spesielt ofte

(kvinne 41 år fra Buskerud) ma. 5 des. 2011 20:46 Privat melding

Ja kjeksa..helt seriøs! Det må være nitrist og får barn når man er så gamle som mange er i dag når de bestemmer seg for og formere seg.

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 5 des. 2011 20:53

JA, Feuer_Frei!
Jeg er enïg! Bra sagt!

morradi:
Min datter er barnslig for alderen. Tro meg!
Sminkegreiene kommer fra mamsen og ei venninne - som lett ser 3-4 år eldre ut enn min datter.
Men sminkegreiene er bare mitt forsøk på en forklaring på hvorfor jeg har tenkt på dette. Det kan jeg ikke stoppe uansett, det heller ... og det lever jeg - forsåvidt - greit med.

(tappert sukk)

Skjult ID med pseudonym arnold ma. 5 des. 2011 20:55

@morradi
Lurer på hva de tilsetter drikkevannet nå for tiden...
Men de småjentene er kanskje noe overvektige?
(Det er det eneste jeg vet kan fremskynde puberteten, og overvekt er mer utbredt nå)

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 21:02

Vær tapper fatter'n :)
16 åringen min hadde sånn periode også, hvor hun farget håret i alle regnbuens farger og sminket seg veldig mye. (Jeg har aldri sminket meg mye selv, så det var ikke for å ligne på morra) Men hun kom nå over det også, etter hvert som hun forsto at hun hadde ingen grunn til å se så veldig opp til de bertene hun var i lag med og ville imponere da. Hun er i dag veldig moden av seg på mange måter, selvstendig og trygg på seg selv. Så bare hold ut. Tror du gjør rett i å ikke gjør noe særlig nummer ut at hun sminker seg masse, men at du er til stede for henne. (Var i hvertfall min erfaring).
Jeg syntes der i mot ikke noe om klesstilen bestandig, og nektet min datter til tider å gå på skolen med utringninger som så etter min mening for drøye ut. Men det gikk bare godt til slutt. Blir folk av de fleste :)

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 21:05

@ arnold
De ungene (og de er unger når de er 8-9 år) var/er alle sammen godt lubbne ja. Så det ligger nok ikke i drikkevannet men i grensesetting hjemme.
Og når man selv fortsatt husker hvor tøff den hormonelle ungdomstiden var, så kan jeg ikke tro det er lettere å være 9 år og ha fått mensen. Egentlig ganske grusomt tror jeg. Og det er vi som foreldre som har skylden/ansvaret for det.

Skjult ID med pseudonym tdh ma. 5 des. 2011 21:10

@Feuer_Frei : moden nå for tiden betyr kjedelig, satt og halvannet bein i grava tror jeg, sånn fritt oversatt.

Er vel nesten for mye å velge i, så da får en ikke valgt noe heller. Mener å ha lest noe om det tidligere i undersøkelser, jo flere valg man har jo større blir handlingsvegringen, altså man lar vær å velge ( ett valg i seg selv det men ).

Så da var det kanskje enklere før, man hadde 3 leker, valgte ett, nå har man 100 og ikke helt sikker på hva man skal velge :p Er vel det samme med sukker sånn sett, før bodde det kanskje enn sånn 5-10 i nærheten som var interessante, nå kan man jo finne flere hundre, om ikke tusen på nett som matcher de samme kriteriene. ( vel ikke for alle her inne da iflg diverse poster :p ).

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 21:41

jeg skulle likt å fortsetta samtalen med hu dama jeg sist kontakta her på sukker. problemet er bare at nå har det gått 3-4 dager, og jeg mista tråden fullstendig. det ble liksom sånn småordsprat. er det vanlig at jenter gjør sånt? eller vanlig at gutta må fortsette og spørre ting og skrive om henne eller, er det rett å vente på om hun spør. ikke akkurat at jeg er så tiltrekkende og kjekk at hun skulle ha noen grunn til det, men. jeg bare lurer på om jeg må skrive noe når hun har sendt ei melding jeg ikke helt klarer å tolke fullt og helt ut.

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 21:44

blæh. det her ble jo helt feil tråd å komme med dette innlegge. men whatever..!!! too late!

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) ma. 5 des. 2011 21:47 Privat melding

Hva er gammelt da? Man kan jo ikke fordømme folk som får barn sent, det kan være mange naturlige årsaker i det. Men det kommer litt an på hva du mener med gammel som sagt

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 22:00

@blah
Selv om det er feil tråd, så vil jeg anbefale at du tar opp tråden selv. Sitter i samme dilemma selv, men der var det jeg som svarte sist, så jeg veit jo ikke om mannen er interessert i å skravle mer. Er også inmari dårlig flørter, kanskje for jordnær av meg, så det blir lite koz og klemz i mine meldinger. Men jeg sa nå rett ut til vedkommende at jeg likte å skrive med han :)

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 5 des. 2011 22:04

Enig med morradi!
Og salige er dem som følger egne råd ... ikke sant, mor?

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 22:20

*flirer*
Det er nok desverre ofte lettere å se flisen i en annens øye enn planken i sitt eget, spesielt uten speil :D
Men jeg kan jo altids slå til 1234! Kanskje blah får seg en overraskelse, tørr å vedde på at han ikke viste at det var morradi han skrev med!

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 5 des. 2011 22:23

HAHAHA!

Sweeeeeet!

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 22:24

*knis*
Er det noe jeg eeeelsker så er det å få andre til å flire! og så flire godt selv, og av meg selv!

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) ma. 5 des. 2011 22:37 Privat melding

håpløs ungdom? sånn har det alltid vært

hvis en syns ungdommen er så uvanlig umoden så kan det være relativt. kanskje det egentlig er en selv som har eldet raskere enn en innbiller seg

omtrent samtidig som du begynner å innse at dine foreldre hadde rett, så begynner dine barn å fortelle deg at du tar feil

no?

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 22:41

morradi: ja ok. skal tenke over det du sa nå nettopp. så får jeg bestemme meg om jeg tar opp tråden igjen (i morgen eller onsdag). jeg har sendt mine meldinger litt sent på kvelden til henne som kanskje ikke akkurat var beste tidspunkt.

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 22:45

jeg vedder på at hun jeg skreiv med ikke akkurat sa rett ut evt skrev direkte til meg at hun likte å skrive med meg. derav hvordan jeg ikke helt klarte å tolke det fult ut som.

Skjult ID med pseudonym 1234 ma. 5 des. 2011 22:45

Jeg mener forsåvidt ikke håpløs ungdom, H-type. Ungdom er ungdom, på godt og litt vondt.
Litt mer barnslige ... litt eldre enn ungdom. Myndige, kanskje, og kanskje vel så dét. Barn som aldri tar steget til voksen atferd.

Og generelt, selvsagt.

Meget pen siste setning! Den er lagret og memorisert!

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 22:55

for det andre så svarte hun ikke på et av spørsmålene jeg hadde, noe som viser at enten så er hun i et forhold, prøver å lure seg rundt grøten på en eller annen måte, eller vet ikke at jeg er en person som setter pris på å få et ærlig svar tilbake.

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 23:00

jeg sier bare damer som allerede er i et forhold kan enten ryke og reise eller gå ut av forholdet sitt hvis de vil ha noe med meg å gjøre. =)

Skjult ID med pseudonym morradi ma. 5 des. 2011 23:03

Hopp i det blah! Spørr samme spørsmål på nytt, og si at det er viktig for deg. Hvis du skriver seint på kvelden så kan det hende hun var for trøtt til å se alt. Ikke gitt at det er av kjipe grunner. Det enkle er ofte det beste, hilsen morradi og Rema 1000. Og forresten, siste svar på dette i denne tråden fra morradi fordi tråden er feil. :)

Skjult ID med pseudonym blah ma. 5 des. 2011 23:04

morradi: jeg har egentlig mista interessen. jeg venter på at hun skal svare meg, hvis ikke så er løpet kjørt.

Skjult ID med pseudonym Lovely ma. 5 des. 2011 23:46

I forbindelse med denne tråden, så lurte jeg på hvor gammel det er "normalt" å være før man flytter hjemmefra?

Skjult ID med pseudonym mann64 ti. 6 des. 2011 00:16

flytte hjemmefra?

Skjult ID med pseudonym fjesløs ti. 6 des. 2011 02:37

Tror heller det er motsatt, at de voksne blir mer barnslige.

Tjoho, jeg skal ha eksamen i dag >:(

(kvinne 63 år fra Troms) ti. 6 des. 2011 02:45 Privat melding

Altt er personavhengig.
Tror ikke ungdommen i dag er så mye mer voksen enn det jeg var som 20 åring.

Motepress
Gjengen
Mediaverden
Samunnet generelt

gjør at ungdommen tror de er eldre enn de er. Og de må late som de er voksen for å bli godtatt i gjengen!
Inni seg er de like barnslige og usikre som ungdommer alltid har vært.

Skjult ID med pseudonym 1234 ti. 6 des. 2011 09:23

Jeg flyttet fra mitt barndomshjem da jeg var 21 år, barnslig og dum.

(kvinne 28 år fra Sør-Trøndelag) ti. 6 des. 2011 10:03 Privat melding

ser på meg og mine søstre og synes de ble myyye fortere voksne enn jeg ble.

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 6 des. 2011 12:10

fjesløs er inne på noe. Aldri vært så mange "fjortis-voksne" nå, foreldre, besteforeldre, og barnløse voksne. Bare se på moten, hvordan vi kler oss. Stilen generelt er veldig casual; hettegenser og sneakers hos gutta/mannfolka, med en dressjakke utenpå for å kle seg -opp- et hakk. Mange jenter/damer kler seg også likt som gutta. Tror vi er påvirket av musikkindustrien, spesielt musikkvideoene. Ikke minst "bling-bling"- faktoren.
Ofte kan en ikke se særlig forskjell på klesstilen hos mor eller datter lenger. Grensene er blitt flytende eller borte hos noen.
Og barna, spesielt jentene, blir jo "lært opp" til å tro at de må se ut som Rihanna, Christina Aguilera osv. Klesindustrien hiver seg på og "hyper" for å selge - profitt er det som gjelder.
Internett har gjort at verden har blitt så liten - informasjonsflyten og tempoet. Alt ligger der ute - det er ikke en ting vi ikke kan få greie på, bare ved hjelp av et par tastetrykk. Barna trenger ikke lenger å spørre mor & far om de lurer på noe. Rollene er byttet om.
Men om kidsa er blitt så mye mer voksne ... tja, veldig individuelt. Tror de er ennå usikre og "små" inne i seg, det er et enormt forventningspress utenfra, mer kaos.
Satt veldig på spissen.

fjesløs:
Lykke til med eksamen, forresten!

:-)

(mann 33 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 12:13 Privat melding

Jeg er overrasket over hvor mye mer intelligente ungdommer var på 60-70tallet....litt sprøtt å snakke med 50åringer som husker sanger på tysk fra VGS, som kan sin ibsen utentatt og som har håndskrift som bare ser helt utrolig flott ut.

Min generasjon må være den dummeste generasjonen som noen gang har eksistert, guttene er hjelpesløse og kan ikke forsvare seg selv og jentene gikk fra sterke stolte idoler som Jane Goddall og Sigourney Weaver til Lady Gaga og Riannah?

Hvorfor er det slik forresten, at uansett hvor langt kvinner kommer som forbilder så uten hjelp av menn reverserer de utvklingene og gjør seg til objekter igjen....skulle tro det var menn som ville at de skulle reversere seg..men de gjør det helt selv.