Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan kan/bør vi disponere livet vårt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 06:18

Litt filosofisk tema.
Har registrert at mange jenter har «god tid» - de stresser ikke, sier de (gjelder sikkert også andre veien, med menn) De er mellom 25 og 35 år og har funnet sin livsstil og livsrytme. Tiden fylles med ulike sysler som reising, turer, venninnemiddager, klatring osv. Jeg ser ofte ingen forskjell på det livet de trives med og det livet som de over 50 trives med å leve. De lever på samme vis.
Flørting, utsvevedne liv, ut på byen, sexliv, søken etter menn osv. er ikke noe stress. Årene går.
Så er spørsmålet; Bør en ikke prioritere flørting, sex, dating og generell søken etter det motsatte kjønn, samt å leve litt ekstra utsvevende i de 10 årene av sitt liv der en er på sitt mest attraktive, og en har utvidede muligheter?
Etter hvert innskrenkes jo mulighetene og en må i økende grad nøye seg mer med "det en får" av det motsatte kjønn.
Hva mener dere menn og kvinner som faktisk er rundt og over 40 år om dette? Angrer dere noe? Hva ville dere gjort om livet deres ble skrudd 10 - 15 år tilbake i dag? Ville dere levd på nøyaktig samme måte som i dag? Eller ville dere levd mere utsvevende?

Jeg syntes det er litt forunderlig med attraktive jenter på rundt 30 år som lever pietistisk og bærer på tabuer rundt sjekking, sex menn osv. Mange i det alderssegmentet syntes f.eks. at one nights ikke er noe og de vil ikke være «billige» osv. I mine øyne gjør veldig mange på rundt 30 det samme som de på 50 år + gjør og gleder seg over. Hvorfor ikke bruke 5-10 år av sitt liv på full utsveving? Klatring, ski, tur i skog og mark, reising oppussing, jobb og karriere kan en jo bruke de neste 50 årene av sitt liv til.
Hva sier forumfolket?

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 06:33

Poenget mitt er atså: 10 år utgjør kanskje 15 % av et liv. Mener ikke at en ikke skal bedrive fritidssysler av alle mulige typer og alt mulig annet også. Jeg undrer mer på selve prioriteringen. Ofte skriver jeg med jenter som "ikke stresser". Det kan gå to måneder før de har tid til en date. Dette fordi alt mulig annet tant & fjas (slik som f.eks. 50-åringer bedriver) prioriteres foran en date. En mer riktig prioritering vil gjøre ting mer effektivt og lystig, i de 10 årene mener jeg. Jeg skriver litt om dette fordi jeg også ser at jeg får mange brev av damer på over 40. De virker mer fulle av initiativ. Men de får sjeldent svar fra meg som er under 40. Var det noe de ikke gjorde (som de burde ha gjort) når de var litt yngre, tenker jeg da? Alle vet at tiden flyr. Er måten en disponerer livet og hva en prioriterer gjennomtenkt?

(kvinne 43 år fra Møre og Romsdal) ti. 6 des. 2011 07:31 Privat melding

Kanskje jenter er ferdig med "full utsveving" i den alderen ;) ihvertfall når det kommer til festing og byturer etc, som har vært den største sjekkearenaen før nettet. Kanskje det er derfor også at de setter pris på og prioriterer andre ting.. Alle disse aktivitetene du listet opp har med interesser og livskvalitet å gjøre.. mener du virkelig at folk skal sitte i jobber de ikke trives med, fordi de burde ikke prioritere karriere, de burde legge vekk trening og interesser for å feste og date som galne?
Folk LEVER et liv! Dette er deres interesser og liv! Det betyr ikke at de ikke en og annen gang kan prioritere en spesielt interessant date da.. og de hadde ikke avlyst daten for å male ett ekstra strøk i stua, eller for å gå en tur i skogen.. det er UNNSKYLDNING for at du ikke er interessant nok.. det er et avslag!
Hvis de utsetter dater i 2 mnd etc, så er det fordi du ikke er så veldig interessant, og de vil se om der dukker opp noen andre mer interessante i mellomtiden.

Når det gjelder ONS så er det mange jenter og til og med menn, som ikke synes noe om dette, og ikke alltid fordi de ikke vil være billige etc, men det kan være prinsipper, det kan være oppvekst og personlighet, eller rett og slett at de må ha følelser involvert for å kunne nyte sex. Folk er forskjellige.. Jeg kjenner mange jenter i alderen 25-35 som driver med ONS hver helg.. du finner dem ofte nok på byen, og sikkert en haug her inne også.

Å leve livet betyr ikke nødvendigvis ektemann, hus og 3 unger.. Mer og mer så har det med å oppleve ting, aktiviteter som gir en noe, aktiviteter som gleder, og gir en overskudd. En ønsker en partner å dele opplevelsene med, som en kan bli glad i, og når en slik blir funnet, så kan barn og hus kanskje bli en prioritet.

(mann 37 år fra Vestfold) ti. 6 des. 2011 09:56 Privat melding

sier jo bare litt om disse jentene det........burde jo gå noen varsellamper når man treffer på sånne .......hehhe....

Skjult ID med pseudonym uflaks ti. 6 des. 2011 10:00

Absurd "problemstilling". De fleste gjør det de aller helst vil gjøre. Hvordan kan TS vurdere hvordan andre best disponerer sin tid?

(mann 57 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 10:36 Privat melding

Min sannhet er min. Den er ikke nødvendigvis riktig for andre. Jeg hadde fått mine 3 barn da jeg var 32. Da vi fikk den første var jeg fortsatt student. Min daværende kone var 27 og fortsatt student. Vi ønsket tidlig å fylle vårt felles liv med barn. Det ble vårt voksenliv.

I dag blir min yngste 18. Det er klart livet etter fylte 50 bli annerledes for meg når jeg bare har voksne barn enn om jeg skulle vært deltidspappa for en skokk i grunnskolealder. Så for meg har det vært riktig å få mine barn tidlig.

(kvinne 41 år fra Buskerud) ti. 6 des. 2011 10:50 Privat melding

Jeg har god tid. Rett og slett fordi jeg har det så bra! Jeg lever et vakkert liv, jeg har alt jeg trenger og ønsker meg. Jeg er ferdig med en del ting i livet som gjør at jeg føler at tiden er på min side, jeg har det såpass godt alene at jeg kan vente på den som passer inn i mitt liv. Den som gjør det verdt og satse en gang til.

ONS og sånt er ikke akkurat min greie og jeg kan ikke helt skjønne hvorfor man vil det. Jeg er enig med Nortiba tror jeg, det handler vel mer om prinsipper, enn det at man er redd for og virke "billig". Jeg har jo selvsagt sex når jeg har lyst til det, ONS er bare ikke noe jeg har lyst til. Rett og slett!

Klatre i fjellet, gå seg bort i skogen, løpe med bare tær i gresset og hyyle mot månen; det gjør jeg jo..når det passer meg. Er det ikke sånn det er da, at vi på en måte "utsvever" der det er naturlig for oss? Det er jo ikke alle som setter pris på de samme tingene i livet?

Dessuten så er vel de fleste opptatt av barna sine i 30-40 åra også..slik at jordomseiling med 14 nakne grekere uansett ville vært litt utopisk og få til. Sånn om man skulle hatt skrekkelig lyst liksom. :-D

TS: Hvis det går 2 mnder før de har tid til en date, så er det rett og slett bare det at de ikke er såå interessert.

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 6 des. 2011 10:57

Jeg liker at det er så mange som vet bedre enn meg hvordan jeg skal og bør leve livet mitt. Det blir så mye enklere da.

Jasså, så det er dette tiåret jeg skal leke og ha det gøy? Og neste tiår skal jeg slå meg til ro med barn og strikking og denslags? Javel, da gjør jeg det sånn da.

Mange takk for hjelpen! :)

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 6 des. 2011 12:06

@Paraply tir 6 des 10:57
*ser for seg en strikka paraply, av alle ting*
En strikka paraply må vel toves ganske kraftig før den holder nogenlunde tett?

Tror jeg må unngå å se innom forumet i lunsjen ;p

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 14:10

@Norbitia
Ja, jenter er nok ferdig med full utsveving etter 30 og har nok i så måte funnet pensjonistrytmen da. De trives med den livskvaliteten og de interessene de har funnet når de har passert 30, noe de sikkert også gjør de neste 50 årene, dersom helsen er grei til de er 80. Det er også min opplevelse av mange jenter. Jeg klandrer ingen for det. Min tråd var filosofisk og spørrende. Jeg opplever mange jenter som "satt" etter 30. Som kommode1 også skrev: å gå i fjellet, reise, trene, salsakurs, fotokurs, ju neim it. Trives en med det er jo det helt greit for meg.

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 14:18

Kan jo nevne at jeg selv har tenkt igjennom mitt eget liv og prioriteringer. Jeg har foretatt et bevisst valg på å prioritere å treffe jenter og leve litt mer vinglete. Understreker at jeg skrev "prioriterer" fordi jeg gjør jo masse annet også. Men prioringer handler om å sette noe foran noe annet. Eks: Om jeg skulle på et salsakurs på en tordag, og en jente foreslo og date meg samme dag, så hadde jeg droppet salsakurset den dagen. De fleste jenter ville ha gjort omvendt. Utsatt daten fordi salsakurs settes foran. En date kan de jo ta senere. Min filosofi er at et salsakurs kan jeg ta også når jeg er 50.Kunne sikkert ha datet da også, men...... :)

(kvinne 35 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 16:05 Privat melding

Jeg er enig i at vi alle bør tenke igjennom hvordan man prioriterer livene våre. Selv skulle jeg mer enn gjerne ha funnet mannen i mitt liv, men ham har jeg ikke funnet enda. I mellomtiden er jeg veldig fornøyd med livet mitt og takknemlig for det jeg har nå. Har flere venner som var over 30 før de fant sin livsledsager så da tenker jeg at jeg har enda litt tid. Dessuten hjelper det ikke å være desperat heller. Har også flere venner som også er etablert.

Jeg synes ikke det er noe galt i å bruke tid på jobb og utdannelse. Det er noe jeg ikke angret på at jeg har gjort:-)

Ang uttrykket utsvevende liv så passer ikke den beskrivelsen til meg. Ja, jeg reiser en del og treffer venner og bekjente her og der i dette landet. Og ja jeg driver med ulike fritidsaktiviteter.

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 16:17

De fleste skulle gjerne ha funnet en i sitt liv. Men prioriterer de det? Neppe. Tror det har mye og gjøre med at en vet at en har muligheter, og da blir det ingen hast. Inntil en, ettersom tiden har løpt, finner ut at mange tog har forlatt perrongen og at en kanskje burde ha gjort noe annerledes. men da er det forsent. Så kan man jo fortsette og leve i den rytmen en fant når en passerte 30, men med svært begrensede muligheter sammenlignet med de mulighetene en hadde for noen år siden.
Og hva betyr desperat i denne sammenhengen? Ordet brukes av alle hele tiden. "Jeg er ikke desperat og jeg trives som single" Ordet desp i denne sammenhengen er oppbrukt, har ingen hold i virkeligheten og er en ren floskel? Eller en slags selvhevdelse: Se så lugn og rolig jeg er, liksom. Jeg vet ikke om noen som er desperate. Og er det desperat å prioritere annerledes? Jeg treffer masse jenter. Jeg dater hyppig og har mye sex. Og jeg lever litt utsvevede. Ikke desperat i det hele tatt. Jeg tar alt med knusende ro, bortsett fra at jeg har bestemt meg for å gjøre dette. dermed har jeg heller ingen hemninger. Skal forresten melde meg på salsakurs om 17 år, hadde jeg tenkt ;)

(kvinne 41 år fra Akershus) ti. 6 des. 2011 16:21 Privat melding

Likte tråden din..;)

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 des. 2011 16:21

Jeg var med helt til du begynte å trekke inn ONS. Jeg kan ikke se hva det å bevisst oppsøke ONS har å gjøre med søkenen etter "den rette". Snarere tvert imot, egentlig.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 16:22 Privat melding

Jeg hadde det helt topp for 10-15 år siden, så jeg skulle snarere ville gjenoppleve den tida enn å endre på noe. Skulle bare ønske jeg hadde visst hvordan man sjekka damer da, for DE seansene skulle jeg gjerne ville glemme.

Skjult ID med pseudonym Jepp ti. 6 des. 2011 16:24

@Dize
"Jeg har jo selvsagt sex når jeg har lyst til det, ONS er bare ikke noe jeg har lyst til. Rett og slett!"

Hm. Jeg har lyst på sex omtrent hver dag, men har ikke hverken ONS eller "friend with benefits". Så da blir det heller labert.

Hadde jeg kunne levd om igjen med den kunnskapen jeg har nå, hadde jeg helt klart prøvd å styre livet i en annen retning så fort jeg var fri i forhold til foreldre etc. til å gjøre det. Nå må jeg bare prøve å gjøre det beste ut av det som det har blitt, men... er ikke spesielt flink til det heller. Dårlig, faktisk. På stedet hvil. :-\

Skjult ID med pseudonym Hjertevarm ti. 6 des. 2011 16:26

Føler ikke jeg har så god tid jeg. Snart 35 og ingen barn engang,jeg som elsker barn. Men jeg vil ikke være avhengig av å finne en mann pga det,så kan hende jeg drar til storken i Danmark. men jeg passer på å leve livet mitt hver dag.De små opplevelsene er de viktigste for meg. Et smil,et øyeblikk med blikkkontakt,en slags form for god kjemi som jeg opplever i jobben min. jeg må ikke stige det høyeste fjell for å føle at jeg lever..:)

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 16:37

ONS, eller tree night stand, eller hva nå det blir til, har jeg et avslappet forhold til. Skader jo ikke. tror nok mange har mye tanker og forestillinger, tabuer osv rundt dette. da styrer en unna for å ha "ren samvittighet". Jeg har lagt alle samvittighetskvaler rundt dette på hylla. Tenkte å bli mere dydig om 10 år, og leve med ren samvittighet i de neste 40 årene :) Om jeg kommer til å angre? tviler på det gitt :)

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 16:39

@hjertevarm
Men du hadde god tid for 5 år siden, eller? Hva prioriterte du den gang? Du var ikke desperat da? hehe

Skjult ID med pseudonym neptun ti. 6 des. 2011 16:39

Nå har jeg fortsatt ni og en halv måned igjen før jeg når de magiske halvveis til 70. Men, altså, det betyr ikke at det ikke er ting jeg angrer på. For eksempel har det skjedd mer enn én gang at jeg, etter å ha vært interessert i et kvinnemenneske, men ikke fått inntrykk av at hun har vært interessert i meg, i ettertid faktisk har fått vite at, jo, det var hun. I slike situasjoner skulle jeg ønske at jeg hadde vært mer frampå. Jeg skulle også ønske at jeg hadde beveget meg litt mer og spist litt mindre potetgull, og jeg skulle også ønske jeg aldri hadde åpnet den første røykpakka.

Samtidig, jeg tror fortsatt ikke helt det har gått opp for meg at livet faktisk ikke er en generalprøve...

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 6 des. 2011 16:42

@Hjertevarm - hvis du tilfældigvis er en superfin og velstående kvinde, så er der en dansk 'stork' lige her? :D
Spøg til side.

Jeg synes at det var et interessant indlæg af TS, jeg har nogle lidt andre meninger men interessant var det uanset.

(mann 33 år fra Hordaland) ti. 6 des. 2011 16:45 Privat melding

Jeg synes klatring spesielt, og friluftsliv, reising og sånt absolutt er noe man bør drive med fra så ung alder som mulig, og gjennom hele livet :) (Om man nå har den interessen)

Ellers er det vel en viss sannhet i det du skriver. Noen vil liksom vente med å leve til de har blitt litt eldre... Youth is wasted on the young, har jeg hørt eldre si ;)

Vi har en haug av muligheter, og kun 1 liv. Man må gjøre det beste ut av det, uansett alder.

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 16:47

Kloke ord, neptun. Poenget med denne tråden er å utfordre litt. Jeg står inne for at altfor mange jenter (og kanskje gutter) har "så god tid" og at de prioriterer "feil". Også oppdager de at toget dro. Disse tanker startet ved en følelse av at mange unge og attraktive jenter lever som om de var blitt pensonister, der salsakurs, fjellturer og skigåing står øverst på prioriteringslista. Den ene tanken førte til den andre.

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 16:52

lnx (mann 27 år fra Hordaland) - tir 6 des 16:45
""Jeg synes klatring spesielt, og friluftsliv, reising og sånt absolutt er noe man bør drive med fra så ung alder som mulig, og gjennom hele livet :) (Om man nå har den interessen)""

Enig med deg. En sunn sjel i et sunt legme er grunnlaget for et godt liv. Men her snakket jeg om prioriteringer. En fjelltur eller en treningsøkt får en plass til uansett. Dette har en også like mye muligheter for hele livet. Og om hundre år ar alle jord ;)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 17:06

NO føler eg - at eg som jente prioriterte rett... :D Fekk høre at eg prioriterte feil dengang eg var "jente". Som ung mor - måtte eg prioritere vekk utdanning. Imidlertid er eg glad for det sånn egentlig - for eg tok det igjen (på deltid) menst ungene var små (og hadde da en energi som få).

No har eg (sånn neeeesten midtveis i livet trur eg) - gleden av å enda være "ung" - barna er voksne - og har gitt meg barnebarn som eg har stor glede av - og ork til - å vie en del tid til!!

Hadde eg kunne skrudd tiden tilbake - så ville eg jammen prioritert livet mitt på samme måte!!!! Eg har MANGE år igjen av livet mitt - og er no fri til å nyte det AKKURAT som eg vil... :) deilig...

Her på sukker - kan det høres ut enkelte ganger - som om livet er over når man bikker 40 år. Men det stemmer aldeles ikkje!!!!! Toget mitt er kommet TILBAKE... :D

(kvinne 35 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 17:14 Privat melding

Vi er alle forskjellig:-)

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 17:17

@ :))
Da har du stø kurs, og kan gå pensjonisttilværelsen trygt i møte:)) En skal jo kose seg som pensjonist også. Poenget mitt var jo også at mange startet den tilværelsen etter fylte 30. DVs at de gjør det samme og trives med det samme som pensonistene gjør.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 17:23

Døøøøøøø.... min pensjonisttilværelse er enda laaaaaaang UNNA.... Starta dei derre greienedu snakker om ofte starter etter fylte 30 - FØR fylte 20 eg... OG har ikkje tenkt å starte å oppføre meg som en pensjonist heller... :D Sjølv om eg er bestemor - så har eg ikkje handlet meg gyngestol enda.... :D

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 17:34

:)) du startet pensjonsttilværelsen før du fylte 20, ja.. :))

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 17:38

HA HA HA.... :D morsom-FJOMP du... ;)

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 6 des. 2011 17:48

(Skjult ID med pseudonym arneand) - tir 6 des 12:06  

Det fine med en strikket paraply er at den toves mens en går. Riktig så tidseffektivt! Trening for overkroppen får man også på kjøpet, intensitet regulert av regnet :-)

(kvinne 35 år fra Oslo) ti. 6 des. 2011 17:49 Privat melding

Haha dere er morsommer dere:-)

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 18:03

(Skjult ID med pseudonym Paraply) - tir 6 des 10:57
"Jeg liker at det er så mange som vet bedre enn meg hvordan jeg skal og bør leve livet mitt. Det blir så mye enklere da"

Jeg har ikke hevdet at jeg vet hvordan du skal og bør leve ditt liv, men du kunne jo forsøke å bli kristen. Da får du utlevert en bok der hele oppskriften står.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 18:39

Søren og... hadde eg fått oppskriften i en bok.... om eg hadde vært kristen?? Kvifor har INGEN fortalt meg det FØR????? Sku vært obligatorisk utdelt den boka - når en fylte 4... Det ekje DEN boka 4-åringer får no til dags vel???? Evt er eg blitt født... på feil tidspunkt... @Fjomp!!!!! Eg spør deg... som veit svarene... ;)

Skjult ID med pseudonym Hjertevarm ti. 6 des. 2011 18:41

@banditten.Er ikke så værst altså!;)..helt seriøs..;-Dhehehe..
@fjomp. Nei ikke desperat..hehe.Har brukt tid til å oppleve ting,har vært singel i 5 1/2 år,og de årene har jeg brukt godt...;-D

Skjult ID med pseudonym Paraply ti. 6 des. 2011 18:41

Du tar det for gitt at jeg ikke er personlig kristen altså? Jeg tror forresten det er rom for egne tolkninger og forståelser også av bibelen :)

Skjult ID med pseudonym Diaz ti. 6 des. 2011 19:07

Oioioi....
Levde livet (hard og morsomt ) til jeg ble 30 år.
Så barn,hus,karriere og Volvo.
Nå 48 år og livet leker igjen.
Ville absolutt ikke gjøre noe anderledes:)

Ganske normalt at livet prioriteres anderledes i 30-40 åra.
Man er litt lei av å fly på byen,alkohol og sjekking bare for sjekkingens sin skyld
Da er det liksom tid for å slå seg til ro med noen og den ville ungdomstiden er over.

Er ikke så kult å se drita fulle kvins og menn i den alderen på byen.....

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 19:22

@ Diaz.... LIKER... ;) Eg er nok kanskje "familiært" kommet LITT lenger enn du - men eg ser det slik - om man etter SÅ mange år - kan sei: Ville absolutt ikke gjøre noe anderledes - da har man i forhold til seg SJØLV gjort rett!!!! ;)

Bortsett fra - VOLVO har eg ALDRI eigd - DA ville eg nok angret... hihihihi... :D

Skjult ID med pseudonym Fjomp ti. 6 des. 2011 20:02

Det føles godt å si til seg selv: Jeg gjorde alt riktig. Det er ingenting jeg ville ha/hadde gjort annerledes derosm jeg ble satt 10 år tilbake i tid igjen.. Er en da oppriktig?

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 20:40

Jepp.... @ Fjomp..... eg trur at en KAN være opriktig om en seier det..... Eg er heilt bestemt på at eg ER det.. :) Hvilke argument har du for å påstå evt at eg ikkje er det???? :)

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 6 des. 2011 23:18

@Hjertevarm - Haha, jaså? ;) Gad vide hvorfor jeg altid flirter med dem som er lidt ældre end mig - synes altid at jeg læser at mænd bare prøver sig på dem der enten er alt for unge, eller alt for meget ældre end sig selv herinde? :O

Skjult ID med pseudonym :) ti. 6 des. 2011 23:30

@banditten.... Eg har svaret: Du ekje heilt i lodd du vettu.... :D og godt noken av oss ikkje er det.. :D

Skjult ID med pseudonym banditten ti. 6 des. 2011 23:46

@:) - Mjah, nu jeg tænker over det har stortset alle mine kærester været ældre end mig. Måske jeg skal skifte taktik nu jeg snart er 30 og begynde at jagte de yngre? :P